Armoede in Duitsland

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Armoede in Duitsland

Berichtdoor Pilgrim » Vr Feb 20, 2015 3:16 am

Armoede groter dan ooit in herenigd Duitsland

Anp: 19-02-2015

BERLIJN (ANP) – De armoede in Duitsland stijgt razendsnel en is grootschaliger dan ooit sinds de hereniging in 1990. Ondertussen wordt het verschil tussen arme en rijke mensen, en arme en welvarende regio’s steeds groter.

Met deze boodschap heeft het Duitse Welzijnsverbond voor Sociale Gelijkwaardigheid, donderdag alarm geslagen. Het verbond meldde dat het percentage armen volgens eigen berekeningen in 2013 naar 15,5 procent is gestegen, een half procent meer dan het jaar ervoor. Circa 12,5 miljoen Duitsers zijn arm: zij leven in een huishouden dat moet rondkomen van minder dan 60 procent van het gemiddeld inkomen.

De chef van het verbond, Ulrich Schneider, waarschuwt dat het land ,,wat armoedepolitiek betreft verscheurd is en in regio’s uit elkaar valt”. In de dichtbevolkte aan Nederland grenzende deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen is zelfs 17,1 procent arm.

http://nieuws.thepostonline.nl/kort-nie ... duitsland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mei 17, 2015 2:26 am

Sociale stelsels voor de ineenstorting: de oudjes zijn te duur, niet de “vluchtelingen” en asielzoekers

Geplaatst op 16 mei 2015

Nu heeft Duitsland een probleem. De mensen die een leven lang gewerkt hebben, zijn te duur. Duitsland heeft een hoge kostenfactor. Het zijn niet de jaarlijkse miljarden voor zogenaamde vluchtelingen, asielzoekers en sociale toeristen, die tientallen jaren lang gepamperd en geknuffeld worden. Nee, het zijn de oudjes en de kosten voor hun verzorging, aldus de prognose van de Europese Commissie. Een probleem, dat aan de hand van de kristallen bol in het jaar 2060 moet ingaan. Hoe ziet de prognose van de uitgaven voor asielzoekers er in 2060 uit? De oplossing van dit probleem van de pensioenfinanciering zal zeer zeker niet de overstroming van onze (nog) welvaartsstaat door armoede-immigranten uit Oost-Europa of Afrika zijn. In de eerste plaats is het belangrijk om prikkels te geven aan huishoudingen om kinderen te krijgen en geen vreemde culturen in te voeren om gaten te stoppen. De gevolgen zijn namelijk nu al afzienbaar: instorting van de culturen, islamisering en meer criminaliteit.

Als men de pensioenkassen niet systematisch tientallen jaren lang geplunderd zou hebben voor de eenheid, asielzoekers, de EU en de Grieken, dan zou er helemaal geen sprake zijn van een pensioenprobleem. En dan is men er verbaasd over dat bij de stroom economische vluchtelingen uit Afrika en Oost-Europa, die op dit moment doelbewust het land binnengelokt worden, we over een paar jaar lege kassen zullen hebben?

Maar zo erg kan dat toch helemaal niet zijn als je ziet welke sommen Merkel aan schulden van andere landen uitgeeft en miljarden aan de EU en aan de ondersteuning van failliete banken; trots verkondigen politici dat de kosten voor de volksverhuizing uit Afrika en het Midden-Oosten geen rol spelen, dat illegalen en criminele familieclans nog steeds royaal ondersteund worden, dat de kosten voor mislukte grote projecten gedekt worden, dat er tig Duitse presidenten met royale gages tot hun levenseinde gesponsord worden, dat het Duitse leger steeds vaker in internationale conflicten wordt gezogen en nu vast en zeker met tig miljarden beter bewapend zal gaan worden, enz., enz. Eens werd ons voorgelogen dat de immigranten de kosten zouden opbrengen en nu blijkt dat juist deze niets kunnende geschoolde krachten het probleem nog zullen verscherpen.

Dan blijft er waarschijnlijk nog maar één oplossing over: moeten we de oudjes sneller laten inslapen?

Over de dure oudjes bericht “Focus Online”.

Bron: www.netzplanet.net

Auteur: “Janina”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/05/16 ... more-89201
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 12, 2015 12:17 am

300.000 Duitsers zonder woning, waaronder 30.000 kinderen

Geplaatst op 10 augustus 2015

Afbeelding

Een brevet van onvermogen en een schande voor Duitsland: 300.000 Duitse daklozen, het aantal zal veel groter zijn, waaronder 30.000 kinderen hebben geen woning. Terwijl ijlings sporthallen, beursgebouwen en gymzalen worden vrijgemaakt zodat illegale immigranten een dak boven hun hoofd en een plek om te slapen hebben, onmiddellijk sanitair en grote keukens worden geïnstalleerd, zodat er gezorgd is voor de hygiëne en de dagelijkse maaltijden, bovendien schoonmaakpersoneel de onderkomens schoonmaakt, vegeteren Duitsers op straat en onder bruggen, die het niet alleen koud hebben in de winter, waarbij menig dakloze doodvriest, maar ook niet voldoende voedsel hebben.

Waar zijn alle goedmenschen? Juist, die spannen zich niet in voor Duitsers, hun hulp richt zich uitsluitend op andere personen.

MMnews.de” bericht:

Steeds meer mensen in Duitsland raken hun eigen dak boven hun hoofd kwijt. Op dit moment zijn ruim 300.000 Duitsers dakloos, waaronder meer dan 30.000 kinderen. De situatie zou de komende jaren nog duidelijk erger kunnen worden.

De daklozenstatistiek is gebaseerd op eigen onderzoek van de BAGW. De schattingen zijn eerder aan de lage kant, vreest de hulporganisatie. De ware omvang is vermoedelijk nog veel groter. Hij beklaagde dat tot nu toe alleen de deelstaat Nordrhein-Westfalen het aantal daklozen systematisch zou registreren. Hij riep op tot de invoering van een desbetreffende statistiek voor heel Duitsland.

Lees verder>>>

Bron: www.netzplanet.net

Auteur: “Janina”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/08/10 ... -kinderen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39840
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Mahalingam » Wo Aug 12, 2015 11:05 am

Zien wij hier een bank geplunderd worden door armen?
Nee. Het zijn vluchtelingen die een bankrekening willen openen na aankomst in Duitsland. Want zonder bankrekening is het leven lastig.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73266
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Ariel » Wo Sep 30, 2015 8:42 pm

Duitse zorgen: '90 procent asielzoekers heeft uitkering nodig'

De werkeloosheid onder asielzoekers in Duitsland is de afgelopen maand flink toegenomen. Het aantal migranten dat een uitkering nodig heeft wordt door het federale arbeidsbureau ingeschat op 90 procent.

In september nam het percentage werkeloze asielzoekers met twintig procent toe en er werden 23 procent meer uitkeringen verstrekt. Dat is opvallend aangezien er komt steeds meer werkgelegenheid in Duitsland komt, schrijft de Duitse krant Die Welt.

De toegenomen werkeloosheid onder asielzoekers staat in schril contrast met de de rest van de Duitse samenleving. Het totaal aantal werkelozen daalde in september met 6,2 procent.

Arbeidsbureaus
Die cijfers zijn bekendgemaakt door het federale arbeidsbureau, dat maandelijks de effecten van immigratie op de arbeidsmarkt meet. Bestuurslid Raimund Becker voorspelt dat 90 procent van de asielzoekers afhankelijk van een uitkering zal zijn.

Degenen die proberen aan een baan te komen, zullen volgens Becker onder toezicht van arbeid- en uitzendbureaus worden geplaatst. Om die reden krijgt het personeel van sommige Duitse arbeidsbureaus een specifieke opleiding voor de opvang van asielzoekers.

De Duitse wet schrijft voor dat asielzoekers in de eerste drie maanden van hun verblijf niet mogen werken. De migranten die na de zomer naar Duitsland kwamen, zijn daarom niet meegenomen in de werkeloosheidscijfers.

Om migranten in Duitsland makkelijker aan een baan te helpen, is het project 'Early Intervention' in het leven geroepen. Het doel van dit project is om asielzoekers vroegtijdig te laten integreren in de arbeidsmarkt. Slechts tien procent van de deelnemers aan het project kreeg daadwerkelijk een baan.

Strengere regelgeving
Dinsdag werden de Duitse coalitiepartijen CSU en SPD het eens over een nieuwe asielwet met strengere regels, om de toenemende migrantenstroom beter te kunnen controleren. Met de nieuwe wet moeten asielaanvragen van economische migranten makkelijker kunnen worden afgewezen.

Vermoedelijk verdwijnt ook het recht op zakgeld voor asielzoekers die zich aanmelden bij opvanglocaties. In plaats daarvan moeten zij het doen met consumptiebonnen om zich van voedsel te voorzien.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jan 17, 2016 11:53 pm

Plaatsmaken voor vluchtelingen: Duitse moeder woont met twee kleine kinderen in een asielcontainer

Geplaatst op 17 januari 2016

Afbeelding
Met z´n drietjes op 15 m²: Selina R. met haar kinderen in de wooncontainer.

De nieuwsberichten in het links-groene diverse Duitsland worden niet alleen sinds de brutale overvallen op vrouwen in de Oudejaarsnacht steeds ongelooflijker en onbegrijpelijker. Nu werd bekend dat een jonge moeder met haar zoontje van dertien maanden en dochtertje van twee en een half jaar oud al negen maanden in een vluchtelingencontainer moet wonen – zonder perspectief op verbetering.

Terwijl in de luwte van de asiel-tsunami diverse politici hun onbeschaamde salarissen verhogen, heeft de rijke industrienatie Duitsland geen geld voor haar kinderen.

En precies dat krijgt een 25-jarige moeder te voelen, die met haar twee kleine kinderen al negen maanden op 15,3 m² in container nummer 5 te midden van “vluchtelingen” moet leven, zoals de “Badische Zeitung” bericht:

“In een containerdorp voor vluchtelingen kun je veel verwachten, maar een Duitse met twee kleine kinderen? Om hier ooit te wonen, dat had ook Selina R. niet verwacht. Per slot van rekening was enkele jaren alles nog in orde: een afgesloten opleiding, een baan, een woning en een man, met wie ze haar eerste kind verwachtte. Maar toen zegde haar man plotseling zijn baan op. ´Het maakte hem allemaal niets uit, ook niet hoe de huur betaald werd. Later heb ik gehoord van zijn drugsverslaving´, zegt Selina.”

Maar in de tijd daarna werd de jonge en met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook naïeve moeder bovendien nog geconfronteerd met de kilte van de door de gevestigde partijen jarenlang gevormde Duitse welvaartsstaat:

“De gemeente March hielp zes maanden met het betalen van de huur. In deze tijd scheidde Selina van haar man en zocht voor zichzelf en haar dochtertje en zoontje, van wie ze in verwachting was, een nieuwe thuis. Maar de zoektocht had geen succes. En omdat er geen vrije sociale woning in March beschikbaar was, werd de jonge moeder door de gemeente in container nummer 5 ondergebracht.”

Nu is de betreurenswaardige jonge vrouw met haar twee kinderen ertoe veroordeeld te midden van “vluchtelingen” uit Eritrea en Servië te leven, meestal alleenstaanden of stelletjes – andere gezinnen wonen er kennelijk niet in het vluchtelingenonderkomen.

De jonge moeder, die zelfs voor de vluchtelingencontainer ongeveer € 500,- in de maand moet betalen, heeft inmiddels geen hoop meer op verbetering van haar situatie:

“Het is mijn grootste wens dat iemand ons een kans geeft en dat we een kleine woning vinden. Inmiddels maakt het me ook helemaal niets meer uit waar.”

Een vertegenwoordiger van de kleine stad March (regio Breisgau in de groenrood geregeerde deelstaat Baden-Württemberg) zei hierover kort en krachtig dat het “complex” (het huidige vluchtelingenonderkomen) ook als onderkomen voor daklozen zou gelden, en dat de jonge moeder met haar twee kinderen een geval van dakloosheid zou voorstellen. Het eigen toilet, dat de jonge moeder met haar beide kleine kinderen werd beloofd, respecteren de andere bewoners absoluut niet:

“Eigenlijk was er afgesproken dat ik voor mij en mijn beide kinderen een eigen toilet zou krijgen, gewoon om hygiënische redenen”, zegt de 25-jarige. “Helaas houden de anderen zich niet aan deze afspraak, want ik vind er regelmatig sigarettenpeuken.”

Leest u hier de complexe toedracht die aan deze situatie heeft bijgedragen ...

Bron: http://info.kopp-verlag.de

Auteur: Torben Grombery

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/01/17 ... ore-107228
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Pilgrim » Vr Feb 19, 2016 9:59 pm

Geruïneerde scholen en lege klassen: totale saneringsbehoefte van € 2,4 miljard in Nordrhein-Westfalen

Geplaatst op 19 februari 2016

Düsseldorf – Op de scholen in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen bestaat een enorme saneringsbehoefte. Uit een peiling van de WDR bleek dat 85% van de scholen min of meer een bouwval is.

Aan de enquête namen 1.021 schoolleiders deel uit de hele deelstaat. Volgens de peiling zijn de toestanden op het grootste deel van de scholen catastrofaal. Afbrokkelende bepleistering, kapotte toiletten en verwarmingen, tochtende vensters en schimmel op de muren. Volgens de peiling geldt dit voor alle vormen van scholen.

Aan 73,2% van de scholen van het voortgezet basisonderwijs en 86,4% van de scholen voor voortgezet onderwijs zou dringend iets gedaan moeten worden om de gebreken op te heffen.

Gerekend over de hele deelstaat bedragen de kosten ongeveer € 2,4 miljard, schrijft de “Rheinische Post” onder verwijzing naar de WDR. De schade en gebreken zijn deels al jarenlang bekend. Maar met het oog op de lege kassen gebeurt er niets.

Het door de Groenen geregeerde ministerie van Onderwijs was niet bereid om commentaar te geven.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/02/19 ... westfalen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Pilgrim » Wo Feb 24, 2016 7:44 pm

“Spiegel”: Armoederapport speelt de AfD in de kaart

Geplaatst op 24 februari 2016

Afbeelding

Ieder jaar publiceert het Paritair Maatschappelijk Werk haar armoederapport. Deze keer was het rapport gebaseerd op cijfers uit 2014, dus uit de tijd voor de massa-immigratie van Oriëntaalse en Afrikaanse paupers. Volgens het rapport is het armoedequotum in vergelijking met het jaar daarvoor niet verslechterd, maar blijft met 15,4% nog steeds hoog. Gedupeerd zijn 12,5 miljoen mensen, waarvan 3,5 miljoen pensioengerechtigden. In vergelijking met het jaar 2005 is juist deze groep met 46% toegenomen.

In het begin van het jaar 2016 publiceerde het Duitse ministerie van Sociale Zaken cijfers over de vermogensverdeling in Duitsland. Volgens deze cijfers bezitten 10% van de Duitsers 52% van het netto vermogen en de grote massa, namelijk 50%, bezit maar net 1%. In vergelijking met 1998 zijn de tegenstellingen tussen mensen die van loon afhankelijk zijn en de superrijken duidelijk toegenomen. Destijds bezat deze 10% nog 45% en de massa van 50% nog 3%.

Uitgerekend een conformist van het systeemmedium “Spiegel Online”, Guido Kleinhubbert, eist nu dat het Paritair Maatschappelijk Werk haar armoederapport beter in de la had kunnen houden. Hij schrijft:

[...] Dat is juist in deze tijden enorm gevaarlijk. Want wie de boodschap van het Paritair Maatschappelijk Werk klakkeloos aanneemt, kan snel door woede gegrepen worden – op een systeem dat de eigen burgers zogenaamd in armoede laat vegeteren.

En verder:

Het kan dus zijn dat Blues-zanger Schneider er enkele nieuwe fans bij krijgt, die hij niet wilde. Bijvoorbeeld AfD-politici, [...] en Pegida-schreeuwers.

Problemen moeten dus verzwegen worden, opdat het patriottisch verzet in Duitsland niet toeneemt. Het hele artikel van “Spiegel Online” kan hier gelezen worden.

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/02/24 ... -de-kaart/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Pilgrim » Zo Apr 03, 2016 1:10 am

Berlijn: € 78 miljoen voor illegalen – daklozen lijden kou

Geplaatst op 2 april 2016

Afbeelding

Onlangs ging de Berlijnse Senaat akkoord met € 78 miljoen voor de bouw van containerdorpen en zogenaamde modulegebouwen voor de bezetters. De over heel Berlijn verdeelde standplaatsen moeten, inclusief het ontsluiten van grondstukken en het aanleggen van plantsoenen, eind juni klaar zijn, opdat de illegalen het zo snel mogelijk knus en schoon hebben. De daklozen van Berlijn echter moeten sinds gisteren allemaal weer op straat slapen.

Om het even hoe koud het buiten is, stipt op 1 april sluiten alle plekken voor noodopvang in Berlijn hun deuren. Het seizoen voor arme Duitsers loopt namelijk maar van 1 november t/m 31 maart. De Berlijnse daklozen zijn sinds het begin van de invasie dubbel benadeeld, want de deelstaat Berlijn betaalt aan exploitanten per dakloze € 15,-, maar per “vluchteling” € 50,- Illegalen zijn dus gewoon lucratieve handel.

Op dit moment zijn er 335.000 mensen in Duitsland dakloos, dat zijn er zoveel als sinds tien jaar niet meer, tendens stijgend. Volgens een schatting van de landelijke arbeidsgemeenschap daklozenhulp (BAG W) zullen er in 2018 meer dan een half miljoen mensen dakloos zijn en omdat betaalbare woonruimte, dankzij de bezetters, juist in de stedelijke gebieden steeds schaarser wordt, spitst de situatie zich langzamerhand ook dramatisch toe voor Duitsers met een laag inkomen en ontvangers van Hartz-IV.

Maar het is niet alleen dat de geïmporteerde nieuwe kiezers heel duidelijk in ieder opzicht bevoordeeld worden, men huizen voor hen bouwt en woningen inricht, terwijl Duitsers en hier legaal wonende mensen in portieken kou lijden en nat worden op banken in het park, men probeert zelfs te verhinderen dat zij geholpen worden door privépersonen.

Het tot geen enkele partij behorende privé-initiatief “Duitsers helpen Duitsers” wordt wegens haar affectie tot het eigen volk in diskrediet gebracht als racistische nazi-vereniging. “Duitsland heeft gigantisch veel geld voor vluchtelingen, maar onze eigen daklozen en arme mensen worden volledig vergeten!”, staat er op de Facebook-pagina van het initiatief. Dat volstond dat media, organisaties van “goedmenschen” en officiële instanties de initiatiefnemers ervan beschuldigden dat hun hulp alleen maar een dekmantel zou zijn voor het aanwakkeren van ressentiment tegen “vluchtelingen”.

De initiatiefnemers verzamelen kleding, hygiënische artikelen, maken eten en rijden dan rond om dit te verdelen. Ze geven ook wel eens eerste hulp en verbinden kleinere wonden, geven de daklozen zalfjes en desinfecterende middelen.

Afbeelding

Echter alleen maar als men ze hun gang laat gaan, want de “nazi´s”, die alleen maar Duitsers willen helpen, zijn in veel onderkomens niet gewenst door de exploitanten. Je mag in Duitsland dus zelfs niet eens meer zelf beslissen wie je wilt helpen. Om Duitsers te helpen is blijkbaar al bijna een halszaak.

Vanaf vandaag hebben de “rechts radicale” hulpverleners dus weer meer te doen, omdat veel mensen, die gedurende de afgelopen weken een plekje hadden gevonden in een noodonderkomen, nu weer verzorgd moeten worden. Maar daartegenover staat dat zij er op straat in ieder geval niet aan gehinderd worden om de mensen kleding, was-gerei of fruit te brengen. Het onderhoud van de bezetters moet sowieso volledig door de Duitse belastingbetalers worden betaald.

Bron: www.pi-news.net

Door: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/04/02 ... ijden-kou/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Pilgrim » Wo Okt 05, 2016 12:51 am

DUITSLAND WORDT LEEGEPLUNDERD

Geplaatst op 4 oktober 2016

Afbeelding
“Elk volk zijn eigen land, niet elk volk een stuk DUITSLAND.”

Een land dat zichzelf afschaft, is een gemakkelijke prooi.

Het is in de geschiedenis nog niet eerder voorgekomen dat een land zichzelf vrijwillig opheft. De grenzen worden opgeheven en de wet wordt niet meer nageleefd. Een gebeurtenis die zijn weerga niet kent. Duitsland doet het gewoon en niemand die dit voor mogelijk heeft gehouden. Tot nu toe ligt de nadruk vooral op de hordes moslims die als bezettingsmacht binnenmarcheren, de ziekenfondsen leegplunderen en beslag leggen op de oudedagsvoorzieningen van de Duitsers. Wat zich uitgeeft als “de regering van Duitsland” heeft becijferd dat de kosten van deze “Umvolkung” tot 2020 ongeveer 100 miljard euro zullen bedragen. Niet becijferd is de onleefbaarheid van het land dat eens het trotse Duitse volk toebehoorde.


Maar de kelk is nog niet leeg. Duitsland heeft meer te bieden dan alleen de spaarcenten van haar burgers. Het Duitse bedrijfsleven is vele malen meer waard dan alle immigratiekosten bij elkaar. Er zijn vele liefhebbers voor dit onderdeel van het land dat zichzelf opheft. En zie wat er nu gebeurt: de hyena’s liggen op de loer en de aanval is begonnen. Als opgejaagd wild worden Volkswagen en de Deutsche Bank door de jagende meute belaagd. De Duitse politici staan langs de route om deze bedrijven ook nog messen in de rug te werpen. Bayer heeft zelfs besloten zich maar vrijwillig op te heffen door een fusie met Monsanto. Energiereus E-ON is al bijna ten grave gedragen door de ondoordachte (of opzettelijke?) “Energiewende”. Enorme schade wordt dagelijks aangericht door de handel met Rusland te verbieden, nota bene één van de grootste afzetmarkten die er is naast de deur. Het Duitse bedrijfsleven is, net als de Duitse burgers, aan zichzelf overgeleverd en wordt op geen enkele manier meer beschermd door de in staat van ontbinding verkerende Duitse staat.

Grootste profiteur van de ondergang van Duitsland wordt zonder twijfel de VS. De VS hebben een aantal instanties met vérgaande bevoegdheden om boetes op te leggen, vooral aan buitenlandse bedrijven. De Duitse waanzin biedt daarvoor grote kansen en die worden volledig benut. Dat kun je wel aan de Amerikanen overlaten. Trump en Clinton waren het op de Bühne tot nu toe maar over één ding eens: Merkel is de grootste wereldleider van dit moment. Daar zullen ze achter de coulissen schaterend samen op geproost hebben.

Volkswagen
Volkswagen heeft niet zo veel fout gedaan. Met een omzet van 200 miljard euro per jaar is het véruit de grootste Duitse onderneming. De Duitse staat is één van de grootste aandeelhouders. Heeft VW zich bemoeid met de politiek van Griekenland? Heeft VW chaos veroorzaakt in Libië en Syrië? Nee, VW heeft net gedaan alsof ze extra schone auto’s produceerde, zoals dat door ijverige ambtenaren en de milieulobby was verzonnen en in wetten verpakt. Vanwege de onhaalbaarheid van die regels werd dat door vrijwel alle autobedrijven met een korreltje zout genomen. Nu Duitsland als zwalkend wild over de heide strompelt, is de tijd gekomen om VW af te schieten. Als het met de grootste Duitse onderneming lukt, wordt de rest een peulenschil. Verwacht niet dat de andere paradepaardjes van de Duitse auto-industrie niet aan de beurt zullen komen, maar één voor één is effectiever. Meteen na de aanklacht tegen VW kwamen de Duitse politici al met verklaringen die tégen VW gericht waren, het bedrijf waarvan ze zelf eigenaar zijn. Hoe stom en boosaardig kun je zijn. Door sámen te spannen tegen VW en mede de overtreding enorm op te blazen, gaat het VW vele miljarden extra kosten, wellicht zoveel dat het bedrijf binnen een aantal jaren in zijn huidige vorm niet meer bestaat. De eerste miljarden zijn inmiddels naar Amerika overgemaakt. De grote claim moet nog komen.

Deutsche Bank
Een van de grootste banken ter wereld leek lange tijd een bolwerk van Duitse degelijkheid. Maar zoals bekend, is de reputatie van een bank vooral gebouwd op vertrouwen. Het valt niet te ontkennen dat ook de Deutsche Bank zich in de afgelopen decennia schuldig heeft gemaakt aan arrogant ondernemerschap. Wat kon hem toch gebeuren? Maar ook hier geldt dat dit een verschijnsel was dat in de branche breed bestond, op een enkele uitzondering na. Het leuke aan het experiment om nu met name de Deutsche Bank eruit te pikken, is de vraag of je een bank van die omvang kapot kunt krijgen, zeker als de politici van het thuisland vijandig tegenover het bedrijf staan en er niets om lijken te geven wat er zich in hun land afspeelt. De Amerikanen legden daarom eerst een boete op van 14 miljard, wat een enorme schok betekende voor de toekomst van de bank. De koers kelderde en vervolgens haalden rekeninghouders wereldwijd hun geld van de bank. Niemand wil zijn geld kwijt raken. Het is een georganiseerde bankrun op de Deutsche Bank. Hoe het afloopt, staat in de sterren geschreven, maar als Merkel weigert dit Duitse bedrijf te beschermen tegen de internationale aasgieren gaat het er aan.

Bayer
Bayer lijkt een bedrijf dat geheel in harmonie met de Duitse politici het bedrijf dan maar zelf opheft. Een overname van Monsanto, hoe krijgen ze het verzonnen. Monsanto is één van de meest gehate en omstreden bedrijven ter wereld. Gehaat en gevreesd vanwege de gentechnologie, die tot nu toe in Oekraïne verboden is en voor veel Nederlanders een reden was tégen het Oekraïne-verdrag te stemmen, omdat het dan wél mag. Bij de gemiddelde boer staat het bedrijf bekend vanwege de koppelverkoop van speciaal Monsanto-zaad, dat alleen groeit in combinatie met kunstmest en bestrijdingsmiddelen van Monsanto. Alles stevig gepatenteerd en de boetes zijn hoog. Centraal staat de morele vraag of gewassen gepatenteerd kunnen worden en of de natuur niet gewoon aan iedereen toebehoort. Onderzocht is ook dat de totale kosten van voedselproductie op de Monsanto-manier bijna twee keer zo hoog zijn dan op de traditionele wijze. Monsanto had in Obama een vurig pleitbezorger bij internationale contacten.

Door de overname van Monsanto krijgt Bayer met twee nieuwe feiten te maken: Obama is binnenkort uit beeld en Monsanto is geen Amerikaans bedrijf meer. Aangezien niet-Amerikaanse bedrijven veel harder aangepakt worden over allerlei wetten en wetjes zit er wat dat betreft wel het één en ander in het vat. Aangezien de overnameprijs met 56 miljard vér lag boven wat Bayer kon betalen, zit het bedrijf dadelijk in een financieringsklem en kunnen er niet veel claims opgelegd worden zonder dat het bedrijf in grote problemen komt.

Energiebedrijf E-ON
Het in grootte 5e bedrijf van Duitsland (alhoewel het naar verwachting flink gaat zakken) is samen met de andere Duitse energiebedrijven het grote slachtoffer van de spontane “Energiewende”. Van de ene op de andere dag moesten de kerncentrales gesloten worden en zou Duitsland wereldwijd het voortouw nemen voor de omschakeling op groene energie. Dat is uitgelopen op een groot fiasco. Door de dalende energieprijzen en de hoge gedwongen kosten van de omschakeling kunnen deze bedrijven het hoofd nauwelijks boven water houden. Door enorme subsidies op zonnepanelen en windmolens ontstaat ook nog extra concurrentie. De Duitse consument en belastingbetaler betaalt voor dit alles een hoge prijs.

De verboden export naar Rusland
Pal naast Duitsland ligt Rusland, een land met een enorm exportpotentieel en met gigantische voorraden grondstoffen. Een meer ideale handelspartner kun je je niet voorstellen. De Duitse politici hebben (net als de rest in Europa) in hun sprookjeswereld besloten dat er geen handel meer gedreven mocht worden met Rusland. Ook hier worden duizenden bedrijven te gronde gericht en mensen van hun broodwinning beroofd.

Dit is nog maar het begin
De ontbindende Duitse staat ligt te grabbel in de wereld. Armoedzaaiers worden uitgenodigd om daar op kosten van de oorspronkelijke Duitsers getrakteerd te worden op huizen en inkomen. Dat gaat zo’n 100 miljard kosten tot 2020. Het betekent tevens een nieuwe en chaotische rechtsordening in de komende decennia. Het “Wirtschaftswunder” gaat in de uitverkoop of wordt gewoon ingepikt. Wat moet de nieuwe bevolking met al die oude industrie? Alles komt toch vanzelf? De waarde van de Duitse economie ligt vele malen boven die 100 miljard, maar een ruwe becijfering leert dat alleen al dit jaar de Duitse bedrijven zo’n 100 miljard kwijt zijn aan boetes en waardedalingen die grotendeels het gevolg zijn van de droomwereld waarin de Duitse politici leven. Het is de Duitsers gegund dat ze daar snel mee af rekenen.

Door: “Weethetwel”

https://ejbron.wordpress.com/2016/10/04 ... eplunderd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Pilgrim » Wo Okt 12, 2016 12:37 am

“Niet voor vluchtelingen”: Pastoor uit München vraagt om giften voor arme autochtonen

Geplaatst op 11 oktober 2016

Afbeelding

Een pastoor uit München heeft speciaal om giften voor arme autochtonen gevraagd. In een brief aan zijn gemeente wees hij er nadrukkelijk op dat asielzoekers niet de ontvangers zullen zijn. Dit was het tijdschrift “Focus” een bericht waard.

Pastoor Michael Schlosser uit München vraagt zijn gemeente elk jaar om giften voor armen. Daarmee helpt de parochie bijvoorbeeld gezinnen die problemen hebben om de klassenexcursies van zijn kinderen te financieren. Het geld wordt ook gebruikt voor de reparatie of nieuwe aanschaf van apparatuur.

In zijn oproep dit jaar zegt de pastoor in de een na laatste alinea nadrukkelijk dat de “vluchtelingen in de Hellabrunnerstraße” niet met het geld worden ondersteund: “zij zouden hulp uit andere bronnen krijgen. “We gebruiken dus geen cent van de Caritas-schenking voor het werk met vluchtelingen”, voegde hij er aan toe.

Bezorgd dat hulpvaardigheid uitblijft
De “Focus” vroeg waarom de pastoor zich met zijn oproep van vluchtelingen zou distantiëren. Daarop zei hij dat hij zich zorgen zou maken dat giften zouden kunnen uitblijven als hij dit niet zou doen: “In mijn privéomgeving hoor ik vaak onvrede over het feit dat arme mensen en daklozen minder geld krijgen dan vluchtelingen of zelfs helemaal geen geld meer zouden krijgen”, zegt Schlosser.

Hij geeft er de voorkeur aan om van te voren duidelijkheid te scheppen. Weliswaar zou er tot nu toe niemand rechtstreeks bij hem zijn gekomen om bezwaar te maken, aldus de pastoor. “Ik denk echter dat veel mensen niet durven vragen voor wie de giften bestemd zijn.” Daarom zou hij de aanwijzing op de besteding van het geld hebben ingebouwd. “Het is legitiem dat de mensen willen weten waar hun geld naartoe gaat.”

Voor vluchtelingenhulp zou er een speciale rekening zijn, waarop ook genoeg geld zou staan, zei Schlosser tegen de “Focus”.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/10/11 ... tochtonen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Pilgrim » Za Apr 15, 2017 9:38 pm

Armoede onder Duitse kinderen stijgt, onder meer door toevloed asielzoekers

Geplaatst op 15 april 2017

Afbeelding
Mensen schuiven aan in een voedselbank in Dortmund.

Ondanks de bloeiende economie, leven steeds meer kinderen en jongeren in Duitsland in armoede. Uit cijfers van het landelijk agentschap voor arbeid blijkt dat eind vorig jaar meer dan twee miljoen minderjarigen afhankelijk waren van staatssteun. Zij leefden in gezinnen die een uitkering hadden. Dat was 3,3% meer dan het jaar daarvoor.

Gemiddeld leefden eind vorig jaar 14,1% van de minderjarigen in armoede tegen 13,6% het jaar daarvoor. Volgens Duitse media was de armoede vooral in Gelsenkirchen groot want daar hadden bijna vier op de tien jeugdigen steun van de staat.

Volgens het agentschap heeft de groei van de armoede onder andere te maken met de komst van asielzoekers.

Bron: www.hln.be

https://ejbron.wordpress.com/2017/04/15 ... elzoekers/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73266
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Ariel » Do Sep 14, 2017 12:25 pm

Armoede in Duitsland: 'Ik kan alleen nog bezuinigen op eten'

Afbeelding


Volgens velen is het een onderbelicht thema in de Duitse verkiezingsstrijd: armoede onder ouderen. Economisch gaat het Duitsland flink voor de wind maar daar plukt niet iedereen de vruchten van. Veel ouderen kunnen met moeite rondkomen en in de toekomst kan de Altersarmut nog een veel groter probleem worden.

In 2015 leefden er zo'n 5,7 miljoen ouderen onder de armoedegrens. In 2010 waren dit er nog 4,9 miljoen. Door de toenemende vergrijzing is de verwachting dat in 2022 een vijfde van alle Duitsers van boven de 55 jaar in armoede zal leven. Deze mensen moeten zien rond te komen van minder dan 958 euro per maand.

Het zijn voornamelijk mensen uit de DDR die na de val van de muur geen fatsoenlijk werk konden vinden NOS
Bij de voedselbank in de Berlijnse wijk Köpenick ziet vrijwilligster Annette Meisen al een tijd lang een toename in het aantal ouderen. "Eerst waren de verhouding van werklozen en ouderen gelijk, nu zijn het duidelijk meer ouderen. Het zijn voornamelijk mensen uit de DDR die na de val van de muur geen fatsoenlijk werk konden vinden."

Maar niet alleen, vult een andere vrijwilligster aan. "Duitsland heeft pas sinds twee jaar een minimumloon. Veel mensen hebben hun hele leven voor 3 à 4 euro per uur gewerkt. Dan blijft er natuurlijk niet veel over."

Zoals bij Frank (72, achternaam wil hij niet zeggen). Frank werkte in verschillende fabrieken, als manusje van alles. "Ik heb van mijn vijftiende tot mijn zestigste gewerkt. Ik vond altijd dat ik best aardig verdiende, maar het was duidelijk niet genoeg." Zijn pensioen is minder dan 850 euro per maand en daarom is hij aangewezen op de voedselbank.

Hij heeft zijn leven moeten aanpassen. "Ik kom veel minder buiten, kan niet meer op vakantie. En", zegt hij lachend, "ik kom ook een stuk minder vaak in de kroeg, maar dat is misschien niet zo erg!" Om wat bij te verdienen verkoopt hij in november en december kerstbomen. Veel vertrouwen in verandering vanuit de politiek heeft hij niet. "Dat zijn allemaal leugenaars. Wat ze nu zeggen is na de verkiezingen ineens weer anders."

Ook Lioba Bichl (76) heeft kritiek op de politiek. En die uitte ze onlangs tijdens een live-uitzending op de Duitse televisie tegen bondskanselier Merkel. "Ik red het alleen als ik zuinig doe", zegt ze. "Maar bezuinigen kan ik alleen nog op eten. De rest zijn vaste lasten en die moet ik toch betalen."

Volgens Bichl is er veel mis de pensioenregelingen in Duitsland. "Het is toch beschamend dat als je je hele leven gewerkt hebt, je nog bij de overheid om geld moet gaan vragen. Dat doe ik dan ook niet, daar ben ik te trots voor."


Lioba Bichl (76) moet van minder dan 1000 euro per maand rondkomen
De problemen dreigen voor Bichl volgend jaar groter te worden. "Ik heb het geluk dat ik nu nog redelijk goedkoop woon. Maar mijn huis wordt volgend jaar gesloopt en dan moet ik verhuizen naar een huis dat 180 euro per maand duurder is. Hoe ik dat ga doen, weet ik nog niet."

De krappe pensioenen leiden ertoe dat veel ouderen op hun oude dag nog moeten werken. Veel van hen hebben een bijbaantje, en in steden kom je vaak mensen tegen die straten afstruinen op zoek naar statiegeldflesjes. Ook ouderen, zoals Alex (60). Hij loopt met drie boodschappentassen vol met lege bierflessen voor het Olympiastadion in Berlijn. Het is druk. De voetbalwedstrijd Hertha BSC tegen Werder Bremen staat op het punt van beginnen en meerdere flessenverzamelaars zijn bezig de achtergelaten flessen op te ruimen.

Alex was timmerman, totdat dat op het laatst niet meer ging. Nu verzamelt hij flesjes. "Ik doe het al tien jaar. Wat ik vind, neem ik mee en dat doe ik dagelijks tot een uur of 10 's avonds." Uit angst dat hij gekort wordt op zijn Grundsicherung vanwege zijn bijverdiensten wil hij liever anoniem blijven.

Hoeveel hij ermee verdient? "Over bedragen praat ik niet, dat is beroepsgeheim, maar ik gebruik het geld voor noodzakelijke dingen, niet voor alcohol ofzo. Nou ja, af en toe een biertje." En dan moet hij weer door, voor de concurrentie alles heeft meegenomen.
Verschil Nederland-Duitsland

AOW zoals we die in Nederland kennen, bestaat in Duitsland niet. Op een maandelijkse bijdrage van de overheid hoeven ze niet te rekenen. Duitsers bouwen hun pensioen zelf op. Dit betekent dat mensen die langdurig werkloos zijn geweest, een laag loon hadden of parttime gewerkt hebben, na hun vijfenzestigste in de problemen komen.

Is er dan helemaal geen tegemoetkoming? Jawel. Voor ouderen met een inkomen van minder dan 823 euro is er de zogeheten Grundsicherung. Dit sociale vangnet is bedoeld voor Duitsers die op hun oude dag niet genoeg geld binnen krijgen om de basisbehoeften mee te betalen. In Duitsland zijn zo'n half miljoen mensen hiervan afhankelijk.


Heel zuur voor Duitsers als je weet dat asielzoekers miljoenenfraude plegen met uitkeringen

Naar schatting gaat het om meer dan driehonderd gevallen waarin 3 tot 5 miljoen euro is buitgemaakt. De migranten gingen geraffineerd te werk. Ze vroegen op verschillende plekken met telkens een andere identiteit een uitkering aan. De meesten van hen slaagden daarin door drie of vier (valse) identiteitskaarten te gebruiken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Pilgrim » Ma Okt 23, 2017 8:13 pm

Realiteit in Merkel-Duitsland: ongeveer 330.000 huishoudingen zonder stroom

Geplaatst op 23 oktober 2017

Afbeelding

In een land, waarin “we goed en graag leven”...

In Duitsland werden ongeveer 330.000 huishoudingen van de stroom afgesneden. Vanwege niet betaalde rekeningen. 6,6 miljoen huishoudingen werden gedreigd met stopzetting van de stroomtoevoer. Zo ziet de sociale realiteit eruit. Maar Merkel is er van overtuigd dat het de Duitsers goed gaat.


“Voor een land, waarin we goed en graag leven?”, mevrouw Merkel? Ons Duitsers gaat het zo goed als nooit tevoren?

De realiteit ziet er anders uit. De samenleving splijt. De enen worden steeds rijker, de anderen steeds armer. Wie zich altijd in de beste woonwijken ophoudt, krijgt daar niets van mee. Wie echter over de rand van het bord heenkijkt, ziet hoe een deel van de bevolking steeds verder verwaarloost en de grond onder zijn voeten kwijtraakt.

Tot de vele signalen dat er iets niet klopt, behoren de niet betaalde stroomrekeningen. Stroom is voor bijna alle huishoudingen essentieel. Als er geen stroom meer is, wordt het leven moeilijk. Wie in Duitsland moet afzien van stroom, omdat hij de rekeningen niet meer kan betalen, verkeert in grote moeilijkheden.

Dat betreft vooral mensen met lage inkomens, werklozen, armoede-bejaarden, alleen-opvoeders, mensen met schulden. Zoals onlangs “Zeit-Online” meldde, werden vorig jaar ongeveer 330.000 huishoudingen van de stroom afgesneden. Ongeveer 6,6 miljoen huishoudingen werden gedreigd met het stopzetten van de stroomvoorziening, meldde ook “Focus-Online”.

Mensen worden pas van de stroom afgesneden wanneer na meerdere aanmaningen de rekeningen niet betaald werden. De achterstallige rekeningen moeten bovendien een minimale waarde van € 100,- hebben. Als reden voor het grote aantal achterstallige betalingen worden ook de gestegen stroomprijzen genoemd. Maar wie het zover laat komen dat hij van de stroom wordt afgesneden, heeft in de regel grotere financiële problemen dan alleen de gestegen stroomprijzen. Het is er een symptoom van dat er in onze samenleving iets uit de hand loopt.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/10/23 ... er-stroom/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73266
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Ariel » Za Nov 18, 2017 1:56 am

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 06, 2018 3:29 pm

Berlijn: Aantal daklozen bijna verviervoudigd

Geplaatst op 6 januari 2018

Afbeelding

In Berlijn is het aantal daklozen de afgelopen drie jaar bijna verviervoudigd. Dat deelde het bestuur Sociale Zaken van de Berlijnse Senaat gisteren mee. Het aantal daklozen zou op dit moment 50.000 bedragen.

Het aantal wordt afgeleid van mensen, die in noodonderkomens, tehuizen enz. ondergebracht worden. Veel van de daklozen maken echter geen aanspraak op openbare hulp en wonen in plaats daarvan bij vrienden of kennissen. Daarom kunnen we er van uitgaan dat het niet officieel geregistreerde aantal veel groter is.

Als een van de redenen noemt de “Berliner Morgenpost” ook de komst van talrijke immigranten naar de hoofdstad:

Meer dan 12.000 vluchtelingen, wier asielaanvraag volgens de gulle Berlijnse asielpraktijk werd toegestaan, willen niet meer in de noodonderkomens wonen.

Om dit probleem tegen te gaan, bouwen gemeenten in heel Duitsland ijverig nieuwe woningen voor de immigranten, deels “in niet geheel vanzelfsprekende bouwkwaliteit”. Daarover heeft “philosophia perennis” uitvoerig bericht:

https://philosophia-perennis.com/2017/1 ... wohnungen/

https://philosophia-perennis.com/2017/1 ... o-willich/

Op Facebook schrijft een inwoonster van Berlijn, die in een van de betere stadsdelen van Berlijn woont, daarover:

3- en 4-sterrenhotels voor “Refugees” in Berlijn

“In mijn directe omgeving, dus Centrum West, staan 3 voormalige hotels met 3 en 4 sterren, die voor Refugees misbruikt worden. Waaronder, wie het wil googelen, het Best Western President.

Daar heb ik nog geen dakloze zien uitkomen. Voor hen zijn er niet eens genoeg noodonderkomens, hoewel die slechts een fractie van datgene zouden kosten van hetgeen Berlijn, dat immers nooit geld heeft voor iets, voor de zogenaamde vluchtelingen uitgeeft.

Een schande.”


Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/06 ... ervoudigd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jan 08, 2018 11:32 pm

Requiem voor een bedelaar

Geplaatst op 8 januari 2018

Afbeelding

Bericht uit een land, waarin we goed en graag leven...

Gedoofde lichtjes, verdroogde bloemen, graffiti en vuil: Nee, dat is geen vuilnishoop, maar een gedenkplaats. Ingericht onder het metrostation Franfurter Allee in Berlin-Lichtenberg. Opgedragen aan een bedelaar, die daar zijn vaste plek had.


Geen enkele krant schreef over deze dood. En niemand zorgt voor de gedenkplaats, die onbekenden aan hem hadden gewijd (foto). Enkele weken later al volledig verwaarloosd. Weldra heeft de stadsreiniging alle resten opgeruimd en zal daar nooit iets geweest zijn. Geen lichtjes, geen mens.

Tot voor enkele dagen geleden hing er een briefje aan het bed-stel, beschermd door plastic folie. Nu duidt daar alleen nog maar bungelend plakband op. Daarop stond, samengeperst in vier, vijf zinnen, de korte biografie van de overledene. Ik citeer het uit mijn herinnering:

“De man die hier om milde gaven smeekte, heette Waldemar. Achternaam onbekend. Hij stierf enkele weken geleden, na een zware ziekte, op de leeftijd van 51 jaar. Zijn ziekbed onder de donkere, koude trambrug bestond uit blubber en vogelstront.

Vroeger was hij zelfstandig, sloeg hij zich er doorheen. Maar op een bepaald moment brak ook het laatste standbeen weg en begon de val.


“Maar waarom meteen dakloos? Waarom ging hij niet naar een Jobcenter? Niemand hoeft tegenwoordig meer op straat te eindigen”, zullen sociaaldemocraten hier tegenin brengen.

Maar wat weten wij ervan welke wanhoop, welke depressie, welke angsten, welke moeheid hem daar van afhielden! Geen mens is ook maar half zo rationeel zoals we het van anderen verwachten. Maar één ding weten we zeker: Geen mens leeft vrijwillig in zulke ellende. Geen mens sterft vrijwillig op zo´n plek.

Bezoekers van het nabijgelegen winkelcentrum kunnen opgelucht ademhalen: Nooit meer zal Waldemar hen door een zacht “alstublieft” of een treurige blik het inkoopplezier bederven. Ook ik heb hem daar vroeger gezien. Meerdere keren. Misschien gaf ik hem zelfs een paar cent. Maar zijn gezicht heb ik nooit onthouden. Niet belangrijk genoeg...

Bron: www.compact-online.de

Door: Jonas Glaser

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/08 ... -bedelaar/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jan 10, 2018 2:49 am

CDU-poster: “Succesvol voor Duitsland”...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Pilgrim » Wo Feb 28, 2018 2:45 am

Politica van “Die Linke”, Sarah Wagenknecht, over het debat rondom de gaarkeuken in Essen: “Dat is toch het gevolg van de vernietiging van de welvaartsstaat”

Geplaatst op 27 februari 2018

Afbeelding

De fractievoorzitster van de partij “Die Linke” in het Duitse parlement, Sahra Wagenknecht (foto), heeft zichzelf ingeschakeld in de discussie rondom de opnamestop voor migranten bij de voedselbank in Essen. Op haar Facebook-pagina toonde ze begrip voor het optreden van de voedselbank en maande haar eigen collega´s ertoe aan om over hun eigen medeverantwoordelijkheid na te denken.

“Wat een schijnheilig debat over de opnamestop bij de voedselbank in Essen! In plaats van zich mediageil op te winden, zouden critici zoals de huidige minister van Sociale Zaken Katarina Barley (SPD) eens over hun eigen verantwoordelijkheid moeten nadenken dat er in het huidige Duitsland zoveel mensen op de hulp van voedselbanken zijn aangewezen”, zei Wagenknecht op haar Facebook-pagina.

Verder zei ze dat zich onder de hulpbehoevenden veel ouderen en alleen opvoedende moeders zouden bevinden. Ook zei ze: “Dat is toch het gevolg van de vernietiging van de welvaartsstaat, het gevolg van de vele pensioenkortingen en de invoering van Hartz IV. Dat er in een rijk land als Duitsland inmiddels verdelingsconflicten over de toegang tot levensmiddelen die over datum zijn, bestaan, is toch het eigenlijke schandaal.”

Dat de armsten nu de grootste lasten van de immigratie moeten dragen, zou niet moeten kunnen. Het zou niet de voedselbank in Essen zijn die het politieke klimaat zou vergiftigen, maar deze “nalatige en onverantwoordelijke politiek”. Dat zien diverse partijcollega´s echter anders, de vicepartij- en fractievoorzitter Caren Lay bijvoorbeeld noemde de maatregelen “onacceptabel” en “racistisch”.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/02/27 ... artsstaat/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 02, 2018 12:33 am

Chef van Duitse voedselbanken wijst kritiek van Merkel af

Geplaatst op 1 maart 2018

Afbeelding

De voorzitter van de Duitse voedselbanken, Jochen Brühl (foto onder), heeft bondskanselier Angela Merkel (CDU) ertoe opgeroepen achter zijn instelling, haar werk en de vrijwillige medewerkers te gaan staan. “We laten ons niet door de bondskanselier terechtwijzen, want de actuele ontwikkeling is een consequentie van haar politiek”, zei Brühl donderdag tegen de “Neue Osnabrücker Zeitung”.

Politici zouden zich moeten afvragen welk aandeel zij in de toenemende problemen zouden hebben, zei Brühl en bekritiseerde dat er een “ongelooflijke lage lonen sector” zou bestaan, een ontoereikende basisverzekering en een ondoordachte immigratiepolitiek. Hij beklaagde eveneens dat critici zich geen beeld zouden hebben gevormd van de omstandigheden ter plaatse, nadat de voedselbank in Essen bekend had gemaakt eerst alleen nog Duitsers als nieuwe klanten op te nemen.

CSU-politici ondersteunen de houding van de voedselbank
Daarvoor had bondskanselier Angela Merkel bekritiseerd dat ze het niet eens zou zijn met de beslissing om eerst geen buitenlanders meer op te nemen. “Men zou niet zulke categorieën moeten gebruiken”, zei ze in een interview met RTL. “Dat is niet goed”. Ook de demissionaire Duitse minister van Sociale Zaken, Katarina Barley (SPD), had scherpe kritiek op de beslissing van de voedselbank: Om een groep algemeen uit te sluiten, past niet bij de fundamentele waarden van een solidaire gemeenschap. Behoeftigheid moet de graadmeter zijn, niet het paspoort.”

CSU-politici gingen echter achter de beslissing staan. “Diegenen die nu kritiek hebben op de baas van de voedselbank in Essen, negeren nog steeds de situatie ter plaatse en durven geen eerlijke antwoorden te geven”, zei de parlementariër van de CSU Alexander Hoffmann tegen de “Junge Freiheit”. “De man heeft gelijk”, voegde hij er aan toe.

Afbeelding

Hoffmann eiste daarom ook een open debat zonder taboes over de toegang van asielzoekers tot de voedselbanken in Duitsland. “We zouden eindelijk eens eerlijk moeten zijn en er zonder steeds dezelfde reflexen over moeten discussiëren hoe deze problemen zijn op te lossen. In plaats daarvan pakken links gerichte groepen onmiddellijk weer de ´nazi-knuppel´ uit om eens temeer een eerlijke discussie in de kiem te smoren.” Dat zou exact de methode zijn waarmee links Duitsland in de afgelopen 20 jaar een voortdurende liberalisering van het asiel- en vreemdelingenrecht zou hebben bespoedigd. “Daarvoor oogsten we nu gerechtigheid-debatten. Daarmee is niemand echter geholpen”.

Dobrindt: Begrijpelijk
Ondersteuning kwam er ook van de fractievoorzitter van de CSU in het Duitse parlement, Alexander Dobrindt. De situatie bij de voedselbank in Essen zou aantonen “dat het integratievermogen van ons land een grens heeft”. De zienswijze van de vrijwilligers in Essen vond hij “begrijpelijk”.

Bron: https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/03/01 ... merkel-af/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39840
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mar 02, 2018 1:02 amEr wordt hier nogal omfloerst gepraat over hoe het zo gekomen is. Hier video van de toestanden.Young strong asylum seekers regularly storm the local food banks in Germany and demand halal food. Food bank workers and needy local elderly residents are being pushed out of the way, run over, ridiculed and laughed at (and probably robbed, too, along the way).

It does not say where this video was filmed but the accent is Swabian German, so it took place somewhere in the Swabian area (Württemberg and part of Bavaria).
http://gatesofvienna.net/page/2/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39840
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Mahalingam » Za Mar 03, 2018 4:08 pm

Waarom zouden erkende vluchtelingen de voedselbank nodig hebben? Die krijgen alles al gratis.
En als de migranten nog in een asielophok zitten krijgen ze ook te eten.
De laatste jaren is het aantal klanten van de voedselbank in Duitsland sterk toegenomen en dat zorgt voor druk op het systeem. Tot 2015 bestond ongeveer 35 procent van het klantenbestand uit niet-Duitsers. Door de grote toestroom van vluchtelingen de afgelopen jaren is dat aandeel toegenomen tot 75 procent.
https://www.ad.nl/buitenland/duitse-voedselbank-weert-buitenlanders-wij-willen-dat-oma-s-weer-komen~ad611fcf/
Een vakbondswoordvoerder zegt dat hij snapt dat de voedselbanken onder grote druk staan en dat tekorten dreigen. ,,Maar dit soort maatregelen zijn koren op de molen van rechtspopulisten.”

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Pilgrim » Za Mar 03, 2018 6:33 pm

Meerderheid van de Duitsers heeft begrip voor besluit voedselbank Essen – alleen aanhangers van de Groenen niet

Geplaatst op 3 maart 2018

Afbeelding

Het besluit van de voedselbank in Essen om eerst geen buitenlanders meer als nieuwe klanten toe te laten, stuit in de Duitse bevolking op veel begrip. Alleen de aanhangers van de Groenen zijn hier tegen.

De beslissing van de voedselbank in Essen om eerst geen nieuwe distributiekaarten voor levensmiddelenpakketten aan buitenlanders te verstrekken, werd door politici van alle partijen becommentarieerd. Bondskanselier Angela Merkel had zelfs kritiek op de maatregel.

Maar bij de Duitsers stuit de beslissing op instemming. In een peiling toonde 66% van de geënquêteerden hier begrip voor.

Slechts 27% van de geënquêteerden had geen begrip voor de maatregel, bericht de “Welt” op basis van een representatieve peiling die voor de krant werd uitgevoerd. Geen mening had 7%.

Het duidelijkst is de instemming met de beslissing van de voedselbank Essen onder aanhangers van de AfD: 97%. Ook de meerderheid van de aanhangers van de FDP vindt: de voedselbank Essen handelt juist.

De kiezers van de SPD en Die Linke zijn gespleten – 50% van hen is het hiermee eens.

De aanhangers van de Groenen hebben volgens de peiling in meerderheid geen begrip voor de beslissing om alleen nog maar distributiekaarten te verstrekken aan Duitsers. 57% is hier tegen.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/03/03 ... enen-niet/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mar 04, 2018 2:07 am

Essen: chef van de voedselbank boos over kritiek van de SPD-chef in Essen – SPD is hij nu klaar mee

Geplaatst op 3 maart 2018

Afbeelding

De SPD-politicus Thomas Kutschaty zorgt in Essen voor nieuwe ergernis. De baas van de voedselbank verklaart: “De politici willen zichzelf ten koste van de voedselbank profileren”.

De opnamestop voor buitenlanders bij de voedselbank in Essen ontwikkelt zich tot een zaak van politiek belang. Thomas Kutschaty, de chef van de SPD in Essen, gooit nu de vraag op waarom de burgemeester van Essen, Thoma Kufen (CDU), en de afdelingschef Sociale Zaken, Peter Renzel (CDU), zich niet eerder met de problemen van de voedselbank zouden hebben beziggehouden.

De baas van de voedselbank in Essen, Jörg Sartor (foto), is boos en neemt de politici van de CDU in bescherming. Want de beide zouden “de enigen zijn geweest die de voedselbank vanaf het begin hebben geholpen.” Hij zei tegenover de “WAZ”: “De politici willen zichzelf ten koste van de voedselbank profileren.”

De baas van de voedselbank wil uit de aanval van de SPD-politicus Kutschaty op de beide vertegenwoordigers van de stad persoonlijke consequenties trekken. Want zijn familie zou tot nu toe op de SPD hebben gestemd – maar dat is nu voorbij.

Focus” citeert hem met de woorden: “Mijn vader was districtsvertegenwoordiger in Gelsenkirchen, mijn hele familie is SPD. Wat mij betreft is dat nu verleden tijd.”

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/03/03 ... klaar-mee/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Armoede in Duitsland

Berichtdoor Pilgrim » Do Mar 08, 2018 2:22 am

Voedselbank Essen: Merkel niet geïnteresseerd in bezoek

Geplaatst op 7 maart 2018

Afbeelding

In Merkel´s ambtstijd is het aantal voedselbanken in Duitsland meer dan verdubbeld. Maar ze wil ter plaatse geen kijkje nemen bij de voedselbank in Essen, hoewel het haar politiek was die tot zulke toestanden leidde.

Het is immers sowieso al een schande dat er in Duitsland ondanks de zogenaamde sterke conjunctuur en een enorm overschot op de staatsbegroting ondertussen bijna 1000 voedselbanken zijn, waar hulpbehoevenden eten kunnen halen, simpelweg omdat ze niet genoeg geld hebben. Maar wanneer de Duitse regering mededeelt dat de bondskanselier “geen plannen” zou hebben om “een bezoek te brengen aan de voedselbank in Essen”, hoewel ze deze er onlangs om bekritiseerde dat men vooreerst geen distributiekaarten meer aan buitenlanders zou verstrekken, nadat het tot enorme problemen met de jonge mannelijk clientèle van zogenaamde “vluchtelingen” was gekomen.

Die maakten ongeveer 75% van de gebruikers uit, toonden “ontbrekend respect tegenover vrouwen”, scholden vrijwilligers uit en zorgden ervoor dat oudere vrouwen en alleenstaande moeders wegbleven. Terwijl de jonge mannen uit Noord-Afrika, Syrië of Afghanistan niet aan eten ontbreekt, temeer ze eigenlijk behoorlijk goed verzorgd worden met geld van de staat. Maar ze maken extreem misbruik van het aanbod van de voedselbanken, om zodoende geld te besparen en dit naar hun families thuis te sturen. Dat ze daarmee echter de hulpbehoevenden in Duitsland benadelen, interesseert ze niet.

Angela Merkel draagt (evenals haar voorganger Gerhard Schröder) zijn echter enorm medeschuldig aan deze toestanden. Enerzijds werd dankzij de Hartz-IV-wetten en de enorme ingrepen in de pensioenen een nieuwe armoedeklasse gecreëerd, die nu gewoon aangewezen is op de ondersteuning door de voedselbanken. Anderzijds heeft vooral Merkel er met de grensopening in 2015 voor gezorgd dat honderdduizenden (overwegend jonge en mannelijke) economische migranten onder dekmantel van asiel Duitsland binnenstroomden, die nu gewoon ontdekten dat je op deze manier nog wat extra´s kunt krijgen.

De bondskanselier steelt zichzelf ook wat betreft de voedselbank in Essen weer eens uit haar verantwoordelijkheid. Maar “het zou de mensen in Duitsland nog nooit zo goed gaan als op dit moment”, zei ze nog in november 2016. Dat kan wel zo zijn in haar eigen zeepbel, maar voor veel mensen in Duitsland is dat gewoon niet zo. Maar wat kan zij als bondskanselier daar nu aan doen, toch?

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/03/07 ... in-bezoek/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten