De expansie van de EU

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De expansie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Di Jun 02, 2015 12:45 am

EU slaat haar tentakels steeds verder oostwaarts uit

1 juni 2015, Sicarius

Vorig jaar beloofde Jean Claude Juncker, president van de Europese Commissie, dat de Europese Unie (EU) in de komende vijf jaar niet verder zal uitbreiden. Of Juncker de waarheid sprak is nog maar de vraag. Ieder jaar worden er weer miljarden geïnvesteerd in potentiële lidstaten. De verslechterende relatie met Rusland kan de toetreding van verschillende Oost-Europese staten doen versnellen. Daarbij komt nog eens dat steeds meer mensen zich terecht beginnen af te vragen waar de expansie van de EU ophoudt.

“Ook al willen de mensen geen EU-expansie, we doen het toch.”

Deze uitspraak van oud-voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy omschrijft perfect de werkwijze evenals het ondemocratische karakter van de EU. Alle Europese staten moeten lid worden van de EU, koste wat het kost. Wat de Europese burger hier van vindt maakt niets uit. Zodra de Europese elite ergens zijn zinnen op heeft gezet, zal het ook gebeuren.

Kroatië, de nieuwste ‘aanwinst’ van de EU, werd op 1 juli 2013 lid. Al direct na toetreding lapte het land belangrijke economische afspraken aan zijn laars. Zowel het begrotingstekort als de staatsschuld waren te hoog. Ook voor de Kroatische bevolking bleven de beloofde grootschalige economische verbeteringen uit. Wat heeft de toetreding van Kroatië tot nu toe opgebracht? Niets. Het heeft de Europese belastingbetaler veel geld gekost en weinig verandering gebracht voor de gemiddelde Kroaat.

De gehele Balkan staat in de wachtrij om lid te worden van de EU. In veel Balkanstaten is de economie er slecht aan toe. Daarnaast kampen de landen met vriendjespolitiek, corruptie, zwakke overheidsinstanties en hoge werkloosheid. Kortom, de Europese integratie van de Balkan gaan West-Europese landen veel geld kosten.

Daarbij komt nog eens dat er sprake is van grootschalige politieke instabiliteit. Er is momenteel een ware exodus gaande vanuit Kosovo. Duizenden jonge Kosovaren hebben besloten richting West-Europa te trekken, wat te wijten valt aan de hoge werkloosheid. De asielaanvragen van Kosovaren in Duitsland nam met maar liefst 572% toe.

Afbeelding

Begin mei vond er een uiterst bloederige aanslag plaats in de Macedonische stad Kumanovo. Etnisch Albanese terroristen afkomstig uit Kosovo probeerden het land te destabiliseren en de Albanese minderheid tegen de Macedonische regering op te zetten. Veertien jaar na het einde van de Joegoslavische Oorlogen lijkt een nieuwe oorlog op de Balkan geen ondenkbaar scenario. Hoe zal de EU omgaan met deze Albanese agressie? Een harde aanpak hoeven we in ieder geval niet te verwachten. Met hulp van de EU werd Kosovo in 2008 een onafhankelijk land, dit ondanks de felle protesten van de Serviërs.

Oekraïne wordt tevens klaargestoomd voor een EU-lidmaatschap. Het land staat werkelijk aan de financiële afgrond. De regering heeft miljarden euro’s nodig om het land van een bankroet te behoeden. Sinds de Maidan-coup is de houding ten opzichte van Europese integratie 180 graden gedraaid. Er is een nieuwe overheid geïnstalleerd die alle bevelen van Brussel en Washington klakkeloos opvolgt. Bovendien woedt er in het oosten van het land nog steeds een burgeroorlog.

De nieuwe president Petro Poroshenko staat te popelen om zijn loyaliteit te tonen. Daarom benoemde hij een oude bekende als gouverneur van Odessa: Mikhail Sakaashvili. De oud-president van Georgië functioneert als trekpop van het westen. Onder leiding van Sakaashvili voerde het Georgische leger een etnische zuivering uit op het in zijn ogen ‘dwarse’ Ossetische volk. Hiermee slaagde hij erin een Russische militaire reactie uit te lokken, wat de aanleiding vormde van de uitbraak van de Ossetische Oorlog in 2008.

Afbeelding

De expansiedrift van de EU lijkt niet op te houden bij de geografische grenzen van Europa. Veel mensen achten de kans dat Turkije nog lid wordt van de EU zeer klein. President Erdogan begint steeds meer dictatoriale trekjes te vertonen en heeft de (re)islamisering van het land in gang gezet. Ondanks alle schandalen omtrent mensenrechten betaalt de EU nog steeds ieder jaar vele miljoenen euro’s aan Turkije. Achter de schermen wordt Turkije nog steeds klaargestoomd voor een EU-lidmaatschap.

Bij Turkije houdt het echter niet op. De EU heeft verschillende samenwerkingsverdragen getekend met Georgië, Armenië en Azerbeidjaan. Alle drie de landen maken in geografisch opzicht geen deel uit van Europa. Toch is het absoluut niet uitgesloten dat zij kans maken op een toekomstig EU-lidmaatschap. Dit kunnen we opmaken uit verscheidene stille hints. Zo zal de eerste editie van de Europese Spelen in 2015 plaatsvinden in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidjaan.

De uitbreiding van de EU is nog lang niet afgelopen. Van Rompuy gaf in zijn boek aan dat hij er van droomt alle Europese landen te verenigen onder het EU-banier. De nieuwe voorzitter van de Europese Raad, de Pool Donald Tusk, zal het werk van van Rompuy ongetwijfeld voortzetten. De benoeming van de oud-premier van Polen is tevens een symbolisch gebaar; het moet de Europese integratie van Slavische landen versnellen. Bovendien is Tusk fel anti-Russisch. Nee, de Europese elite zal niet rusten totdat alle soevereine natiestaten van Europa opgaan in een federale unie.

http://curiales.nl/2015/06/01/eu-expansie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De expansie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Do Jul 16, 2015 12:40 am

EU geeft Turkse spoorweg 220 miljoen cadeau

Johnny Quid | 15-07-15

De EU gaat 220 miljoen euro doneren aan Turkije, zodat het niet-EU-land de Kalin Railway Line tussen Sivas en Samsun een flinke upgrade kan geven. Er kunnen straks ruim twee keer zoveel treinen over het spoor en de reistijd wordt ingekort van negen naar vijf uur. Zelf steekt Turkije 'slechts' 39 miljoen euro in het project. De Europese aanbesteding is de deur al uit. Waarom geeft de EU zomaar 220 miljoen euro aan subsidie weg aan een land dat geen lidstaat is? Turkije is bezig om een hogesnelheidslijn van west naar oost aan te leggen. Niet alleen voor zichzelf, ook voor de EU. Dit traject is één van de commerciële en strategische TEN-T transportcorridors die de EU beter bereikbaar moeten maken. Haha. Sivas ligt centraal op deze specifieke corridor, die deel uitmaakt van TRACECA: een samenwerkingsverband dat het transport tussen de EU en de olie- en gasstaatjes rond de Kaspische Zee moet bevorderen. Nu snapt u ook waarom de eerste Europese Spelen onlangs in Baku, Azerbeidzjan georganiseerd werden. Brood & spelen in ruil voor olie & gas. Door het treintraject tussen Sivas en Samsun enorm te verbeteren middels subsidie, koppelt de EU de TRACECA in Sivas aan een centrale haven aan de Zwarte Zee, Samsun. Oftewel, nog meer commerce & influence in het Zwarte Zee-gebied. Ironisch: de Kalin Railway Line tussen Samsun en Sivas is aangelegd door de Amerikanen in de jaren '20, middels de Ottoman-American Development Company. Zie ook het contract. De VS kregen vrij spel, mochten omliggende grondstoffen exploiteren en investeerden zo voor het eerst in invloed & macht in het Midden-Oosten. En we weten allemaal hoe dat afgelopen is. De Turken hebben dus zelf nog nooit echt geld gestoken in dit treinspoortje, maar verpachten het gewoon aan supermachten die op zoek zijn naar invloed in dit geopolitieke epicentrum. De expansiezieke EU krijgt nu dus ook een klein stijfje van de potentie van dit spoor en geeft 220 miljoen euro aan Turkije. In ruil voor economische, politieke en strategische invloed in een gebied dat centraal ligt tussen Rusland, het Midden-Oosten en de oliestaten rondom de Kaspische Zee. Wat kan er mis gaan?

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... eg_vo.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De expansie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 20, 2015 2:26 pm

Bosnië-Herzegovina dient in januari 2016 aanvraag voor EU-lidmaatschap in

Geplaatst op 20 december 2015

Afbeelding

De regering van Bosnië-Herzegovina wil al in januari 2016 een aanvraag indienen voor het EU-lidmaatschap. Oorspronkelijk was het Balkanland dit pas in januari 2017 van plan. Dragan Corvic, Kroatisch vertegenwoordiger van de presidentiële raad, sprak van een historische beslissing van zijn land. Desondanks geldt Bosnië-Herzegovina als probleemgeval in de Balkan.

Overwegend islamitisch land wil in de EU

Behalve Turkije vormt Bosnië-Herzegovina het tweede overwegend islamitische land dat een aanvraag indient om lid te worden van de EU. Ongeveer 44% van de bevolking zijn islamitische Bosniërs, het land geldt bovendien al geruime tijd als een plek voor radicale islamieten uit heel Europa om zich terug te trekken. “Unzensuriert.at” berichtte bijvoorbeeld over opleidingskampen van ISIS in het hart van het land. Ook stagneert de economische ontwikkeling, zodat de nieuwe toetredingskandidaat als probleemgeval op de Balkan geldt. De oorzaak hiervan is vooral de de VN en de VS na de Joegoslavië-oorlog geïnstalleerde regeringsvorm, die erin voorziet dat een regering altijd uit vertegenwoordigers van de drie etniciteiten Bosniërs, Serviërs en Kroaten moet bestaan. Deze blokkeren elkaar echter. Daarom lijdt het land onder 70% jeugdwerkloosheid en enorme corruptie.
Een toetreding van Bosnië-Herzegovina zal echter, zoals het er nu naar uitziet, niet voor 2025 plaatsvinden. Vooral de Duitse bondskanselier Angela Merkel zette zich in het verleden steeds opnieuw in voor een opname van het Balkanland in de EU.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/12/20 ... tschap-in/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 18567
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De expansie van de EU

Berichtdoor mercator » Zo Dec 20, 2015 2:44 pm

Pilgrim schreef:“Ook al willen de mensen geen EU-expansie, we doen het toch.”

Deze uitspraak van oud-voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy omschrijft perfect de werkwijze evenals het ondemocratische karakter van de EU

Deze vreselijke vent is dan wel op een royaal EU pensioen maar hij is nog niet uitgespeeld. Deze ochtend nog in de Vlaamse leugentelevisie VRT . Op de vraag of de komst van 55 miljoen immigranten de volgende decennia geen probleem is antwoordde de EU intellectueel: helemaal niet, dat komt goed uit anders zou de Europese bevolking in aantal afnemen en dat zou een ramp zijn.

We weten het dus, de EU maffia zal geen vinger uitsteken om de immigratie catastrofe te stoppen of zelfs maar proberen te beheersen. Ze zullen deze dus nog aanwakkeren . Alles hier barst uit de voegen van de overbevolking maar volgens deze verraders kunnen er nog tientallen miljoenen bij.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: De expansie van de EU

Berichtdoor Manon » Zo Dec 20, 2015 3:08 pm

Toen ik in de lagere school zat leerde ik dat België 9.000.000 inwoners had. Nu zijn het er bijna 12.000.000.

Waaruit besluit dat Haiku orakel dat de Europese bevolking daalt? Zijn er Europese landen wiens bevolkingsaantal zakt?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71867
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De expansie van de EU

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 20, 2015 3:36 pm

Manon schreef:Toen ik in de lagere school zat leerde ik dat België 9.000.000 inwoners had. Nu zijn het er bijna 12.000.000.


En 60 jaar geleden leerde ik dat er in Nederland 10 miljoen inwoners had. Nu zijn het er bijna 17 miljoen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De expansie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Za Mei 21, 2016 2:11 am

Plant het Westen een “kleurenrevolutie” in de Republika Srpska?

Geplaatst op 20 mei 2016

Afbeelding

De Republika Srpska, de deelrepubliek van Bosnië-Herzegovina, was tussen 1992-1995 oorlogstoneel geweest. Op dit moment vreest men dat er in de overwegend door Serviërs bewoonde deelrepubliek in Zuidoost-Europa een kleurenrevolutie zal gaan plaatsvinden. Morgen zal er een demonstratie worden gehouden tegen president Milorad Dodik, die door westerse belang hebbenden gefinancierd zou worden.

Door de “vluchtelingen”crisis werd vooral het voormalige Joegoslavië verzwakt en het Westen ziet zijn kans schoon om door middel van een “kleurenrevolutie” zijn invloedsgebied uit te breiden. Hybride oorlogsvoering of “soft power” zijn inmiddels gangbare methodes geworden om impopulaire regeringen ten val te brengen. Volgens deskundigen zal volgens “Sputnik” de in Srpska gevestigde “Vereniging voor Veranderingen” (SZP) komend weekend een groots opgezette demonstratie tegen de huidige regering houden.

Er zouden al demonstranten betaald zijn om stemming te maken voor de NAVO in de door Serviërs bewoonde deelrepubliek van Bosnië-Herzegovina. Er zouden al bussen voor het transport zijn gehuurd. Bovendien zouden er ook bulldozers tegen de politieagenten ingezet gaan worden, die voor een vreedzaam verloop van de demonstratie moeten zorgen. President Dodik is geen vriend van de NAVO en waarschuwde Servië voor “alles wat uit het Westen zou komen”.

De bloedige aanvallen van de NAVO-alliantie 17 jaar geleden in Servië liggen nog vers in de herinnering. “Deze betaalde NAVO- en EU-aanhangers zijn veel gevaarlijker voor Servië dan wat dan ook”, zei Dodik in februari in een interview met “Sputnik”. “Contra Magazin” berichtte al in januari uitvoerig over de “soft power” methodes die in Montenegro werden toegepast om de schijn te wekken dat de toetreding tot het westerse bondgenootschap zonder dwang zou plaatsvinden.

Hybride oorlogsvoering is een middel om landen en regio´s zonder oorlog en strijd voor zich te winnen. Moderne middelen zijn desinformatie, gefinancierde opstanden en de bestrijding van de staatsmacht met civiele middelen, die men als wapens tegen de staatsmacht kan misbruiken. Hierbij maakt men ook gebruik van scherpschutters, die men uiteindelijk d.m.v. desinformatiecampagnes wil rekenen tot de politieke tegenstander, bijvoorbeeld de politie.

Om een verbinding met de staat of met andere staten, zoals met de NAVO en de EU, geloofwaardig te kunnen ontkennen, worden zulke activiteiten door stichtingen, verenigingen of schijnfirma´s gefinancierd. Deze methodes van hybride oorlogsvoering worden sinds 2011 steeds meer toegepast, zoals we konden zien in de Arabische wereld, de Oekraïne of in Montenegro.

De internetsite “Press Republika Srpska” bericht o.a. dat de open Society Foundation (OSF) van de Amerikaanse miljardair George Soros de protesten van de oppositie zou financieren. Er zouden al $ 486.000,- naar de oppositionele krachten in de Republika Srpska gestroomd zijn om in Banja Luka de protesten midden mei aan te wakkeren. Hierbij beroept men zich op documenten die op 20 april gedateerd zijn.

Sinds de zomer van vorig jaar geldt de Republika Srpska in Bosnië-Herzegovina als conflictgebied tussen het Westen en Rusland. Twistpunten zijn het justitiesysteem van Bosnië evenals de omgang met de Servische bevolking, die volgens Moskou benadeeld wordt in Bosnië-Herzegovina. Dit conflict wordt opgestookt door radicale islamieten, die een gevaar voor de orthodoxe Serviërs vormen. Door de “vluchtelingen”crisis zouden zich steeds meer radicale islamieten in deze regio verborgen houden.

Bron: www.contra-magazin.com

Auteur: Christian Saarländer

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://www.contra-magazin.com/2016/05/ ... ka-srpska/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De expansie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mei 22, 2016 1:49 am

Geopolitieke manoeuvres op de Balkan

Geplaatst op 21 mei 2016

Tot nu toe deden Kosovo en Montenegro vooral van zich spreken wegens corruptie, de vervolging van Roma en massale emigratie. Maar dankzij de NAVO en EU moet nu alles beter worden.

Montenegro krijgt het entreeticket in de NAVO. Terwijl het land pas sinds 2006 een (van Servië) onafhankelijke staat is. Zijn leger bestaat slechts uit ongeveer 2000 soldaten. Wat een veiligheidsaanwinst!

Ook Kosovo mag zich verheugen: het land, waaruit duizenden inwoners richting West-Europa vluchten en waarin parlementariërs met traangasaanvallen “argumenteren”, zal met visumvrij reizen in de EU beloond worden.

Beide moet men waarschijnlijk als geopolitieke manoeuvres beschouwen, die de “samenhang” van de NAVO en de EU moeten bevorderen. Dat Rusland protesteert, schijnt niemand te storen, integendeel. . .

Bron: www.neopresse.com

Door: Eric Bonse

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/05/21 ... de-balkan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4964
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De expansie van de EU

Berichtdoor sjun » Di Jun 28, 2016 9:36 pm

Degene die vooral achter de onrust in de regio zit:

George SOROS: The One-Man Illuminati Machine

Afbeelding

Neem deze ook even mee:

Bill O'Reilly Exposes George Soros


Meer over Soros en de opmerkelijke rol van Amerika bij destabilsering.
:greeting2:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18854
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Die George Soros toch, je blijft je verbazen...

Berichtdoor King George » Wo Jun 29, 2016 3:58 pm

Soros had Deutsche Bank 'short' bet at time of Brexit fallout http://reut.rs/29cfwUY
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De expansie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Za Jul 16, 2016 11:02 pm

EU kondigt verdere uitbreidingen aan naar Balkan

Geplaatst op 16 juli 2016 door admin

Afbeelding

De federale EU-‘minister’ van Buitenlandse Zaken Federica Mogherini (wie kent haar niet?) heeft aangekondigd de EU spoedig uit te bereiden naar de Balkan:

“We zijn vastberaden om door te gaan met de uitbreiding van de EU en het is erg belangrijk om dat nu opnieuw te bevestigen ... de boodschap is luid en duidelijk: We gaan door. Dank u.”

De EU heeft kennelijk niets geleerd van ons Nederlandse referendum en de Britse Brexit. Dat Mogherini compleet de weg kwijt is, maak ze nog maar eens duidelijk:

Volgens haar heeft “men in de EU vaak moeite heeft met de toegevoegde waarde van het Europese project te zien” maar... “Waar anderen onoverkomelijke problemen zien, zie ik kansen.”

Federaal EU ‘minister’ Federica Mogherini gaat nog even door:

“Euro-enthousiasme in de [Balkan] regio dat gekoesterd dient te worden” en dat “kan worden gezien als een bron van inspiratie”. Bovendien is het, vanwege de dreiging van radicalisatie aldaar, belangrijk voor “vrede en stabiliteit” en “de veiligheid van de Europese burger”.

Geweldig plan, laten we het geweld en de (o.a. religieuze) radicalisatie fijn de EU in halen! Wie kan daar nu op tegen zijn? Geweldige vooruitzichten voor Nederlanders dus. Opiniez auteur Arend-Jan Smit, in dit geval, slaat de spijker op de kop, zegt:

Mogherini, roemrucht vanwege haar positie dat de islam een plaats binnen de Europese politiek verdient, onderschrijft hiermee nogmaals dat de uitbreidingsagenda van de EU met betrekking tot de westelijke Balkan en Turkije niet de ijskast of prullenbak in gaat.

Wat is democratie toch leuk als je geen rekening hoeft te houden met het volk, niet? Macht en machtslust zonder enige beperking of verantwoording, wat moet dat heerlijk zijn. Meer islam in de EU, gewoon omdat dat moet van de EU. Ondertussen is er juist weer een (valse vlag) staatsgreep onderweg in Turkije, die als het aan de EU had gelegen ondertussen ook onderdeel was van de EU.

Onze EU ‘minister’ voor Uitbreiding (die bestaat echt, is een fulltime functie met resultaatverantwoordelijkheid) Johannes Hahn (en wie kent hem niet?) is voorlopig dus nog wel even bezig in zijn functie, tegen de wens van de huidige bevolkingen in uiteraard. Ik kan me zo voorstellen waarom het leger in Turkije gisteren een poging heeft gedaan...

Fijn economisch nivelleren met het Oost-Blok en fijn Oost-Blok geweld en radicalisatie de EU in importeren... Wie kan daar nu op tegen zijn? Niemand met een recht tot spreken, klaarblijkelijk.

http://langleveeuropa.nl/2016/07/eu-kon ... ar-balkan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De expansie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Do Sep 22, 2016 1:15 am

EU aanvaardt lidmaatschapsaanvraag Bosnië

Geplaatst op 21 september 2016

Afbeelding

De Europese Unie heeft vandaag de aanvraag van Bosnië om lid te worden geaccepteerd. De Europese Commissie kreeg de opdracht om te inventariseren wat het Balkanland nog allemaal moet doen voor het zover is.

Zeker is dat een lidmaatschap nog vele jaren zal duren. Zo moet het land sociaaleconomische hervormingen doorvoeren en de rechtsstaat en het openbaar bestuur naar Europese standaarden modelleren. Ook moeten hoge politieke functies worden opengesteld voor minderheden.

Het etnisch verdeelde Bosnië, dat zo’n 3,5 miljoen inwoners telt, diende de aanvraag om lid te worden in februari in. De Bosnische premier Denis Zvizdic sprak in een reactie op het EU-besluit van een “historisch moment”.

Bron: www.powned.tv

https://ejbron.wordpress.com/2016/09/21 ... -bosnie-2/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De expansie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Di Mar 27, 2018 10:06 pm

Albanië wil snel in de EU

Geplaatst op 27 maart 2018

Afbeelding
De vlag van Albanië.

Brussel zou de Balkan niet mogen verwaarlozen, aldus de Albanese minister-president. Daarbij speelt hij ook de Rusland-kaart uit. Hij verwacht spoedige EU-toetredingsonderhandelingen.

Door middel van een soort “morele chantage” probeert Edi Rama, de Albanese minister-president, er bij de EU op aan te dringen zijn land mogelijk snel op te nemen. Want: “Het zou niet goed zijn voor de EU om de Balkan een grijze zone te laten, waarin dan derden zouden meespreken”, aldus de politicus tegenover de “Welt”, die ook de Rusland-kaart uitspeelt.

“Men zou ook niet moeten vergeten dat wij al lid van de NAVO zijn. Het is een paradox dat we niet in de EU zijn. Men heeft immers onlangs in Montenegro gezien waartoe de Russische beïnvloeding zou kunnen leiden. Een anti-NAVO of anti-EU-regering is wel degelijk een realistische mogelijkheid.” Op dit moment neemt vooral de invloed van Turkije en de Arabische landen toe, terwijl Moskou zich eerder op de Slavische landen concentreert. Maar de “Rusland-kaart” werkt altijd, zal hij denken.

Rama hoopt op de spoedige opname van toetredingsonderhandelingen met de EU. Zo zou Albanië inmiddels aan alle voorschriften van de Europese Commissie hebben voldaan, waaronder een omvangrijke justitiële hervorming: “Eerlijk gezegd: ik denk dat we inmiddels met de toetredingsgesprekken zouden hebben kunnen beginnen, want we hebben de verplichtingen vervuld. De belangrijkste was de hervorming van justitie, waarvan de invoering moeilijk was. Daartoe moesten we onze grondwet wijzigen, dat is niet iets wat je dagelijks doet.”

Verder zou men de grenscontroles aangescherpt hebben om de emigratiegolf naar de EU te minimaliseren. Vooral Frankrijk had daar op aangedrongen, omdat het aantal Albanese asielzoekers daar in 2016 sterk was toegenomen. Rama kritiseerde echter dat Albanezen in vergelijking met andere bewoners van de Balkan er slechter aan toe zouden zijn: “De procedure is niet fair: verleden jaar waren er 50.000 Kroaten die hun land hebben verlaten. Maar die telt niemand, want zij zijn gewoon EU-burgers. Ze zoeken ergens anders een baan, en dat geldt als normaal. Wanneer onze mensen dat doen, moeten ze asiel aanvragen, want ze hebben geen toegang tot de arbeidsmarkt van de EU.”

Bron: www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/03/27 ... -in-de-eu/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De expansie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Do Jun 28, 2018 2:49 am

Duitsland wil corrupt en crimineel Macedonië en Albanië bij de EU, want “Wir schaffen das”

Redactie, 26-06-2018

Afbeelding
Foto: de EU volgens Duitsland.

Frankrijk, Denemarken en Nederland willen corrupt Macedonië en Albanië niet bij de EU, geen ‘herzlich wilkommen’.

Macedonië en Albanië zijn er nog niet klaar voor om gesprekken over toetreding tot de EU te beginnen. Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) zei dat in Luxemburg voorafgaand aan overleg met zijn EU-ambtgenoten, van wie een ruime meerderheid daar wel voorstander van is.

Frankrijk en Denemarken houden de boot ook af. Duitsland riep Frankrijk en Nederland op de “noodzakelijke consensus” niet in de weg te staan. Wij moeten ons er allemaal van laten overtuigen dat het gaat om een startpunt van een lange en moeilijke weg, en geen eindpunt, aldus de Duitse minister Michael Roth.

“We kunnen niet negeren dat de twee Balkanlanden pas vrij recent belangrijke vooruitgang hebben geboekt op het vlak van de rechtstaat en de strijd tegen corruptie”, aldus Blok. “Dit zijn extreem belangrijke onderwerpen.” Het is belangrijk dat ze eerst uithoudingsvermogen hebben getoond, aldus de minister. “Ik hoop dat het op een dag mogelijk is.”

De Europese Commissie stelde in april voor de toetredingsonderhandelingen met beide kandidaat-lidstaten te beginnen. Ze hebben daarvoor volgens Brussel voldoende vooruitgang geboekt, hoewel er nog een lange weg te gaan is, onder meer rond corruptie- en misdaadbestrijding.”

Wel hebben de 28 lidstaten nu een pad uitgezet waardoor over een jaar een positief besluit zou kunnen vallen.

De twee Balkanlanden moeten dan wel forse hervormingen op het gebied van onder meer corruptie- en misdaadbestrijding hebben doorgevoerd. “Een duidelijk perspectief richting een Europese toekomst”, aldus Bulgarije, dat het langdurige overleg van de EU-ministers in Luxemburg voorzat. Voordat de twee echt lid zijn, zullen echter nog vele jaren verstrijken.

Anp

https://politiek.tpo.nl/2018/06/26/duit ... affen-das/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De expansie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jul 23, 2018 12:29 am

EU: Zelfvernietiging door overdreven uitbreiding

Geplaatst op 22 juli 2018

Afbeelding

In mei 2018 vond op initiatief van Bulgarije een West-Balkan-topontmoeting van de EU plaats. Na 15 jaar – destijds had men in het Griekse Thessaloniki alle sollicitanten van de Balkan EU-toetreding beloofd – houdt men zich voor het eerst weer geconcentreerd met dit thema bezig. Het gaat om de toetreding tot de EU van Servië, Albanië, Bosnië-Herzegovina, Kosovo, Macedonië en Montenegro.

De eurocommissarissen willen verhinderen dat Rusland, Turkije en andere landen op de Balkan vastere voet krijgen, dat hun invloed beperkt blijft. Bovendien is de Balkan natuurlijk een kruitvat, waar op ieder moment nieuwe en oude conflicten kunnen escaleren. Tot de geschilpunten behoren:

  • De grensruzie tussen Kroatië en Slovenië vanwege een verplaatste rivierloop en visserijrechten
  • Het constante conflict tussen orthodoxe en islamitische volkeren in Bosnië-Herzegovina, Servië, Montenegro, Kosovo, Bulgarije en Macedonië
  • De strijd om de hegemonie tussen noordelijke en zuidelijke stammen in Kosovo
  • De Macedonische namenruzie tussen Griekenland en Macedonië
  • Grensruzies tussen Griekenland en Turkije
  • Ruzies tussen Serviërs enerzijds en Montenegrijnen, Albanezen en Bosniakken anderzijds en de politieke koers van Montenegro (binding aan het Westen of aansluiting bij Servië en Rusland)
Terwijl tot aan de grensopening van Dr. Merkel in de herfst van 2015 katholieken en moslims in de Balkan-oorlogen tijdelijke bondgenootschappen tegen Servië en Rusland sloten, komen sindsdien de overwegend christelijke landen voorzichtig tot elkaar in de strijd tegen de politieke islam. Sindsdien wordt eerder Turkije als vijand beschouwd. De betrekkingen tussen Servië en Kroatië respectievelijk Hongarije zijn verbeterd.

China wordt in toenemende mate als bondgenoot waargenomen. De uitbreiding van de Griekse haven Piraeus, de planning van een spoorweg van daaruit naar het noorden en een spectaculaire economische topontmoeting in Boedapest duiden erop dat de Balkan-landen een tegenwicht tegen het geïslamiseerde Duitsland met zijn opdringerige en belerende buitenlandse politiek zoeken.

Van de EU-staatschefs staan inmiddels heel veel kritisch tegenover de opname van nieuwe EU-leden. Echter om zeer verschillende redenen. Spanje, Roemenië en Slowakije vrezen de precedenten Montenegro, Macedonië en Kosovo, waar volkeren zich afgesplitst hebben van de centrale staat Servië. Wat gebeurt er wanneer de Catalanen, de Basken en Hongaren dat ook willen doordrukken?

De Franse president Macron wil een toenemend overwicht van de ex-communistische landen in de EU vermijden. Tot nu toe zijn het de drie Baltische landen, de vier Visegrád-landen, Roemenië en Bulgarije evenals twee ex-Joegoslavische republieken, dus 11 van de 27 landen, als je Engeland al beschouwd als uitgetreden. Na de toetreding van de resterende Balkan-landen zouden dit 17 van de 34 landen zijn, dus de meerderheid.

Het oosten zou de agenda bepalen. Voor de eurocommissarissen zou het om verschillende redenen niet meer mogelijk zijn om te dreigen met het inhouden van subsidies, de islamisering zou gestopt worden en de economische onbalans tussen Oost- en West-Europa zou onderwerp van gesprek worden. Bijna alle oostelijke landen staan afkerend tegenover tendensen om te centraliseren, omdat zij desastreuze ervaringen hebben opgedaan met de dominantie van de Russische, Turkse respectievelijk Servische centrale macht. De herinnering aan vreemde heerschappij, slavernij, moord, doodslag, ontvolking en gebonden economie is bij de volkeren van het oosten de verklaring voor economische en culturele teloorgang.

De Brusselse commissarissen denken met subsidiegeld alle conflicten te kunnen onderdrukken. Een gekochte vrede. In Afrika en zelfs op de Balkan. Maar net zoals het geruststellen met euro´s in Duitsland inmiddels mislukt is, zo wordt het ook in toenemende mate moeilijker om Oost-Europa op koers te houden. Men zegt weliswaar dat geld de wereld regeert, veel politieke beslissingen in de afgelopen honderd jaar werden echter tegen alle economische rede in genomen, alleen maar wegens twijfelachtige grillen van kapotte machthebbers en mediamagnaten. De beide wereldoorlogen, de zogenaamde “energietransitie”, de islamitische massa-immigratie en het bolsjewisme zijn niet te verklaren met geldhonger of economische overwegingen. Immers niet eens de poging werd ondernomen. Integendeel. De pseudo-elites streden steeds met politieke middelen tegen het “grote geld” en het kapitalisme. Het zogenaamde primaat van de politiek over de economie is de regel.

De triviaal materialistische op subsidiegeld gebaseerde strategie van de eurocraten bij het crisismanagement zal op den duur mislukken. Culturele geaardheden – waartoe ook religies behoren – worden onderschat. In geïslamiseerde landstreken is elk streven gepolitiseerd, in orthodoxe bestaat geen echt eigendom en zodoende geen burgerlijke cultuur. Enkele staatschefs vermoeden dat en trappen bij de opname van nieuwe leden op de rem. Anderen, zoals Viktor Orbán, werken doelgericht aan het herstel van de dominantie van het oosten in de EU en geven goed gas.

Veel grote rijken expandeerden korte tijd voor hun verdwijnen territoriaal nog een keer sterk naar vreemde cultuurruimtes: het rijk van Alexander de Grote, de Sovjet-Unie, Hitler-Duitsland, het Napoleontische keizerrijk, vele koninkrijken van de volksverhuizing en de Mongolen-kanaten. Ook de EU bewandelt deze domme weg van zelfvernietiging door overdreven uitbreiding. We zul zien hoe de EU-uitbreiding in de toekomst verloopt. Montenegro is vermoedelijk de volgende serieuze aspirant voor het lidmaatschap. Honderd jaar geleden werden daar nog mensen in levende lijve gevild. Eenmaal werd ik er bij een grenscontrole in Debeli Brijeg getuige van hoe het landje spoort: er kwam een taxi uit Kroatië. Er stapte een sigaret rokende man uit met een aan zijn pols vastgeketende koffer. De grenspost liet hem door, hij was een bekende. Niemand interesseerde zich voor de inhoud van de koffer. Aan de Montenegrijnse kant wachtte een zwarte limousine op hem. Geëscorteerd door twee limousines met blauw zwaailicht en met loeiende sirenes raasde de auto het land in.

Alle andere belevenissen op de doorreis waren net zo obscuur of bizar. Een dodelijk auto-ongeluk nadat een politie-escorte door Drobnici was gescheurd, een auto werd door een vrachtwagen met grind begraven, de inzittenden dood. De op zijn rug liggende vrachtwagen werd door twee voetbalteams, die toevallig in de buurt waren, weer overeind gezet. Bedrog bij de betaling van de transitpapieren in Sukobin; er werd me een milieusticker opgedrongen, die was ontsproten uit de fantasie van de grenspolitie. De in orthodoxe landen half van staatswege goed functionerende plundering-systemen werken foutloos. Slapende stomdronken wegenbouwarbeiders met twee-liter flessen in de arm. Mijn vriendin vroeg me waarom daar een bord met maximaal 30 kilometer stond. “zodat de wegenbouwarbeiders niet wakker worden”, antwoordde ik. Brandende vuilnisbelten, een door het leger zojuist in beslag genomen kampeerplaats bij Ulcinj, affiches met vrouwen die mannenhoofden afmaaien met zeisen. De in het zuiden gevestigde Albanezen dragen deels nog de rode fez als hoofdbedekking. In Albanië is dat ondenkbaar, in Turkije werd hij in 1925 bij wet verboden, in Egypte in 1953. Ook in Bulgarije mag men zich niet laten zien met deze vilten deksel. Archaïsche hijskranen in Gjerana, die schijnbaar met de bijl uit één stuk zijn gehouwen.

Het zal in de EU echt lollig worden wanneer Montenegro toetreedt, temeer het land ook een florerend steunpunt van de internationale belastingvrije sigarettenhandel is. Marlboro voor iedereen!

Bron: www.journalistenwatch.com

Door: Wolfgang Prabel

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/22 ... tbreiding/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De expansie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mar 06, 2019 2:21 am

“Eén enkele Euro-Afrikaanse economische ruimte met 1,5 miljard consumenten”

Geplaatst op 5 maart 2019

Afbeelding

Guy Verhofstadt is een soort Belgische Martin Schulz. Met dit verschil, dat hij het daadwerkelijk tot minister-president van België heeft geschopt. Dat is echter verleden tijd en Verhofstadt heeft zich aan andere zaken gewijd. Afgezien van het feit dat hij regelmatig zijn fraai gevormde gezicht voor de camera´s houdt, is hij verder opgeklommen tot grote vriend van George Soros en de verdediger van een Europees centralisme. Onlangs sprak hij voor de “Alliance of Liberals and Democrats for Europe, Pacific, Africa and Caribbean, kortom ALDEPAC, waar hij kort de doelen van hem en zijn geestverwanten mocht schetsen.

Afbeelding

Samengevat: Het gaat om een gemeenschappelijk Euro-Afrikaanse economische ruimte naar het voorbeeld van de EU. En zonder te vragen en beter achter de coulissen te kijken, kan men zich nu al voorstellen hoe dit gebied eruit moet zien. Op de lange termijn, ja, in de toekomst, zou het vermoedelijk om een samensmelting van de Afrikaanse en Europese Unie gaan. Waarschijnlijk zit daar het idee achter dat ook de grenzen tussen Afrika en Europa vallen om het goederenverkeer voor de 1,5 respectievelijk weldra 3 miljard mensen (de meesten van hen Afrikanen) open te stellen. Van Kaapstad via Senegal tot aan Stockholm zouden de grenzen dan definitief verdwijnen, zodat personen en goederen zich vrij van het zuiden naar het noorden kunnen bewegen. Arbeidsvisa en bevolkingsveranderingen, zoals de verhuizing van massa´s goedkope arbeidskrachten van Ghana tot aan Duitsland of Frankrijk toe, zullen dan wellicht gemakkelijker gemaakt worden.

Dan zou ons een “Eurafrika”, waarover in de roman “Onderwerping” van Michel Houellebecq door de nieuwe islamitische president van Frankrijk, Ben Abbes, gedroomd wordt, te wachten staan. De samensmelting van de beschavingen van het Avondland met die van de Oriënt en de voorkeuren van Liberiaanse “Cannibal Warlords”. Misschien stelt Verhofstadt het zich immers zo voor dat de door hem en anderen bedoelde gezamenlijke sociale verzekering voor alle EU-burgers ook voor de bewoners van de Afrikaanse landen moet gelden. Als we zijn voorstel in de zin van de globalistische ideologie helemaal tot het eind doordenken, dan is er als ver doel sprake van de realisering van een Euro-Afrikaanse superstaat.

Ik persoonlijk beschouw het niet als ondenkbaar dat enkele eurocraten zo´n droom van een gigantische Euro-Afrikaanse statenbond warm houden en aan diens realisering werken. Wie weet – wellicht zullen we immers over enkele jaren al van de succesvolle afsluiting van de onderhandelingen over visum-versoepeling voor werkwillige migranten uit Afrika horen, die dan als afgezanten van deze toekomstvisie naar Europa zullen reizen.

Bron: https://younggerman.com

Door: “Young German”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/03/05 ... nsumenten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De expansie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 21, 2019 12:25 am

EU wil toetreding van Servië dicteren: Belgrado dient verdrag met Rusland en de Euraziatische Economische Unie te annuleren

Geplaatst op 20 september 2019

Afbeelding

In de EU gaan steeds meer stemmen op die aandringen op een spoedige EU-toetreding van de zogenaamde “West-Balkan landen” Servië en Montenegro. Daarbij is vooral Servië een geostrategische twistappel tussen Oost en West – traditioneel beschikt Belgrado over nauwe betrekkingen met Rusland. Ook de vernedering van de afscheiding van Kosovo als gevolg van de overval door de NAVO in het voorjaar van 1999 is tot op de dag van vandaag niet vergeten, temeer daar Belgrado weigert de onafhankelijkheid van Kosovo officieel te erkennen en de daar resterende Servische minderheid in de steek te laten.

Nu heeft Oostenrijk het woord genomen. Ex-bondskanselier en chef van de ÖVP, Sebastian Kurz, verklaarde dat Wenen elk akkoord tussen Servië en Kosovo zou ondersteunen, ook een mogelijke grenswijziging. Dit zei Kurz tegen het Servische persbureau “Tanjug” in een interview in Wenen.

Heel pikant benadrukte Kurz uitdrukkelijk dat Belgrado voor een EU-toetreding ook zijn bilaterale handelsovereenkomsten met Rusland en met de door Moskou geïnitieerde Euraziatische Economische Unie zou moeten opgeven, voordat het toetreedt tot de EU. Servië zou niet over het hoofd moeten zien dat het 63% van zijn handel met de EU zou afwikkelen en slechts 10% met Rusland, zei hij.

Belgrado had pas enkele weken geleden zijn toetreding tot de Euraziatische Economische Unie aangekondigd en was bovendien toegetreden tot een tolunie met Rusland.

Ook de nieuwe Europese Commissie onder haar voorzitster Ursula von der Leyen zou de toetredingsgesprekken met Servië en Montenegro intensiveren, kondigde Kurz aan.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/20 ... annuleren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De expansie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Za Okt 05, 2019 1:11 am

EU-kopstukken vragen groen licht voor Albanië en Noord-Macedonië

Geplaatst op 4 oktober 2019

Afbeelding

BRUSSEL – In een gezamenlijke brief roepen de voorzitters van de Europese instellingen de EU-lidstaten op hun verzet tegen het openen van toetredingsgesprekken met Albanië en de republiek Noord-Macedonië te staken. Een klein aantal landen waaronder Nederland blokkeert besluitvorming in Brussel hierover.

“Noord-Macedonië en Albanië hebben gedaan wat we van ze gevraagd hebben. Dat vergde een aanzienlijke inspanning van hun burgers, voor wie het Europese perspectief een grote bron van motivatie en kracht is”, schrijven EU-president Tusk, de voorzitter van het Europees Parlement Sassoli, Europees Commissievoorzitter Juncker en zijn opvolger per 1 november Ursula von der Leyen. “We geloven dat de tijd is aangebroken om met beide landen te gaan onderhandelingen over toetreding.”

In juni gaven de voor Europese Zaken verantwoordelijke ministers geen groen licht voor de start van onderhandelingen. Een besluit werd uitgesteld tot oktober. De ministers zijn later deze maand bijeen in Luxemburg.

Nederland heeft vooral bezwaar tegen Albanië. Den Haag vroeg eerder dit jaar in Brussel op verzoek van de Tweede Kamer om herinvoering van de visumplicht in verband met criminaliteit rond Albanezen in Nederland. Dit verzoek werd afgewezen.

Bron: www.europa-nu.nl

https://ejbron.wordpress.com/2019/10/04 ... macedonie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7487
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: De expansie van de EU

Berichtdoor xplosive » Za Okt 05, 2019 5:06 am

De bevolking van Noord-Macedonië bestaat voor 33,3% uit moslims en Albanië bestaat voor 75% uit moslims en dat zijn waarschijnlijk conservatieve schattingen. Dat betekent dat met de toetreding van Noord-Macedonië (ruim 2 miljoen inwoners) en Albanië (ruim 3 miljoen inwoners) tot de EU er in één klap minstens 1,5 miljoen moslims meer bij de EU komen en die daardoor vrij binnen de EU kunnen gaan reizen.

Noord-Macedonië zou dan tenminste nog overwegend christelijk zijn (naar schatting voor 65%). Maar voor hoelang nog?
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18854
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De expansie van de EU

Berichtdoor King George » Za Okt 05, 2019 12:22 pm

xplosive schreef:Dat betekent dat met de toetreding van Noord-Macedonië (ruim 2 miljoen inwoners) en Albanië (ruim 3 miljoen inwoners) tot de EU er in één klap minstens 1,5 miljoen moslims meer bij de EU komen en die daardoor vrij binnen de EU kunnen gaan reizen.


Dan loopt de gewenste omvolking van Europa toch maar weer mooi extra op schema, is het niet?

xplosive schreef:Noord-Macedonië zou dan tenminste nog overwegend christelijk zijn (naar schatting voor 65%). Maar voor hoelang nog?


Ik kan er niet vaak genoeg voor waarschuwen.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71867
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De expansie van de EU

Berichtdoor Ariel » Zo Okt 06, 2019 5:22 pm

Boris Johnson: The EU wants a superstate, just as Hitler did

he European Union is pursuing a similar goal to Hitler in trying to create a powerful superstate, Boris Johnson says.

In a dramatic interview with the Telegraph, he warns that while bureaucrats in Brussels are using “different methods” from the Nazi dictator, they share the aim of unifying Europe under one “authority”.

But the EU’s “disastrous” failures have fuelled tensions between member states and allowed Germany to grow in power, “take over” the Italian economy and “destroy” Greece, he warns.

Mr Johnson invokes Winston Churchill’s war-time defiance, urging the British people to be “the heroes of Europe” again, set the country free and save the EU from itself by voting to leave in the referendum next month.

The former mayor of London, who is a keen classical scholar, argues that the past 2,000 years of European history have been characterised by repeated attempts to unify Europe under a single government in order to recover the continent’s lost “golden age” under the Romans.

“Napoleon, Hitler, various people tried this out, and it ends tragically,” he says.

“The EU is an attempt to do this by different methods.

“But fundamentally what is lacking is the eternal problem, which is that there is no underlying loyalty to the idea of Europe. There is no single authority that anybody respects or understands. That is causing this massive democratic void.”

Mr Johnson’s potentially inflammatory comparison to Hitler comes at a critical time in the referendum campaign, with senior Tories on either side publicly attacking each other in blunt terms.

In the interview, the MP for Uxbridge and South Ruislip, who is a favourite to be the next Conservative leader:

With polls suggesting the contest is close, leaders of all the main political parties put aside their differences to join the Remain campaign in favour of continuing EU membership.

In what Downing Street sources described as an “unprecedented” moment, the leaders of the Conservative, Labour, Liberal Democrat and Green parties all attended some of the 1,000 Remain campaign events held across Britain on Saturday.

A Labour battle bus took to the streets to campaign for Remain, while the Prime Minister unveiled a new poster in his Oxfordshire constituency of Witney.

Mr Cameron warned that a vote to leave the EU in the poll on June 23 would deliver an “immediate and sustained hit” to the economy that could tip Britain back into recession.

“I am absolutely convinced that our economic security will be better if we stay in a reformed European Union and it will be seriously at risk if we were to leave,” he told a small crowd of supporters.

“If we vote to leave on June 23 we will be voting for higher prices, we will be voting for fewer jobs, we will be voting for lower growth, we will be voting potentially for a recession. That is the last thing our economy needs.”

The Prime Minister’s Remain campaign will escalate its warnings of the economic costs of a vote for Brexit this week with a series of further high profile interventions.

In an article for the Telegraph website, Sajid Javid, the Business Secretary, explains why as a lifelong critic of Brussels he converted to join the Remain campaign.

“I am a Eurosceptic and proud of it,” Mr Javid writes.

But even Margaret Thatcher was in favour of Britain remaining in the European single market, and “campaigned enthusiastically” to create it, he says.

Mr Javid argues: “It gives every business in Britain access to 500 million customers with no barriers, no tariffs and no local legislation to worry about.”

Yesterday, Mr Johnson travelled to Bristol, as Vote Leave staged 300 events around the UK. In his interview, he suggests that the economic benefits of EU membership have been exaggerated, when in fact the euro has fuelled tensions between member states.

“The Italians, who used to be a great motor-manufacturing power, have been absolutely destroyed by the euro – as was intended by the Germans,” Mr Johnson claims.

“The euro has become a means by which superior German productivity is able to gain an absolutely unbeatable advantage over the whole eurozone.” He adds: “This is a chance for the British people to be the heroes of Europe and to act as a voice of moderation and common sense, and to stop something getting in my view out of control.”

Meanwhile, the Vote Leave campaign published research suggesting that the single market had failed Britain. Official EU statistics show that over the last decade, the value of British exports of goods to the EU has fallen by 18 per cent.

The campaign claims that this is a worse performance than every member state other than Luxembourg.

By contrast, German exports of goods during the same period rose by 78.9 per cent.

In an echo of Sir John Major’s soapbox campaigning, Mr Cameron stood on a pallet to deliver his speech after unveiling a new poster. The poster showed an envelope on a doormat and warned that leaving the EU would cost “£4,300 for every household”.

Mr Cameron said European funding would be cut for vital infrastructure projects “across every region of the UK” after a Brexit vote.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten