Massa-immigratie naar Griekenland

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Massa-immigratie naar Griekenland

Berichtdoor Ariel » Ma Feb 03, 2020 3:33 pm

Migranten demonstreren op Griekse eiland Lesbos

Zeker 2000 migranten protesteren op het Griekse eiland Lesbos omdat zij naar het Griekse vasteland willen worden verplaatst. De politie zet traangas in tegen de demonstranten.

De vluchtelingen scanderen „vrijheid, vrijheid” in Mytilini, de hoofdstad van het eiland. De migranten willen naar het Griekse vasteland worden vervoerd en van daaruit naar andere landen binnen de Europese Unie. Griekenland heeft de eisen om asiel aan te vragen aangescherpt en de afgelopen weken zijn al meerdere vluchtelingen teruggestuurd naar Turkije.

In het kamp Moria op Lesbos zitten zeker 19.000 vluchtelingen die hopen asiel te krijgen in de Europese Unie. Er is echter maar ruimte voor 2840 mensen in het kamp.

Veel mensen komen via Turkije naar Lesbos, dat voor de Turkse kust ligt. Iedere dag komen meer dan honderd vluchtelingen vanuit Turkije aan op het eiland.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Massa-immigratie naar Griekenland

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 05, 2020 1:40 am

Zowel asielzoekers als bewoners Lesbos protesteren tegen chaos in kamp

Asielzoekers op het Griekse eiland Lesbos hebben voor de tweede dag achtereen geprotesteerd tegen de sterk verslechterde leefomstandigheden in het overvolle migrantenkamp Moria. Gisteren wilden ze naar de hoofdstad optrekken, maar werden ze uit elkaar gedreven door politie met traangas. Zij eisen dat de asielprocedures sneller worden afgehandeld en willen vooral snel van het eiland af.

Hulpverleners beschrijven de leefomstandigheden in Moria als verschrikkelijk. Er leven zeker 19.000 vluchtelingen en migranten in en rond het kamp, terwijl er ruimte is voor krap 3000 mensen. Ze hopen daar asiel te krijgen en vervolgens door te reizen naar andere EU-landen.

Het vorig jaar sterk verhoogde aantal arriverende migranten en de enorme achterstand in de verwerking van asielaanvragen leiden ertoe dat duizenden mensen vastzitten op de Griekse eilanden.

Eilandbewoners protesteren ook
De situatie leidt tot spanningen met de bewoners van het naburige, gelijknamige dorp Moria en de rest van het eiland. Na het uit de hand gelopen protest van de migranten van gisteren zijn de Griekse eilandbewoners naar de burgemeester van Lesbos en de gouverneur gestapt. Zij roepen de autoriteiten op om de vluchtelingen over te dragen aan het vasteland en de asielprocedure te versnellen. De gouverneur wil een noodtoestand uitroepen voor Lesbos, en ook voor Samos en Chios, waar vluchtelingen en migranten eveneens in overvolle kampen zitten.

Griekenland wil de situatie in de kampen aanpakken door het proces van asielaanvragen te versnellen, asielzoekers met een afgewezen aanvraag sneller terug te sturen naar Turkije - vanwaar ze naar Lesbos kwamen - en nieuwkomers te weren. Het doel is om binnen de komende drie maanden het aantal mensen dat wordt teruggestuurd te verhogen naar 200 per week. Dat zou een enorme stijging zijn: in heel 2019 zijn 391 mensen uitgezet en de afgelopen maand waren dit er 85.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Massa-immigratie naar Griekenland

Berichtdoor Pilgrim » Wo Feb 26, 2020 11:57 pm

“Ze willen allemaal naar Duitsland: Asielzoekers stromen ondanks catastrofale toestanden naar Griekenland

Geplaatst op 26 februari 2020

Afbeelding

In de eerste anderhalf maand van het jaar 2020 is het aantal asielzoekers dat via de eilanden in de Egeïsche Zee Griekenland binnenkomt tegenover vorig jaar met nog eens 50% toegenomen. De situatie in de kampen spitst zich ondertussen steeds meer toe.

In Griekenland is de situatie als gevolg van de toestroom van asielzoekers, die via de Balkan-route proberen naar Europa te komen, niet tot rust gekomen. Integendeel: de druk op de buitengrenzen van de EU neemt constant toe – en zelfs de meest weerzinwekkende omstandigheden in opnamekampen zoals Morai op het eiland Lesbos kunnen de immigranten niet afschrikken.

Weliswaar is de aankomst in de EU voor velen ontnuchterend. “Als ik geweten had wat me hier te wachten stond, was ik in Turkije gebleven”, verklaart een 26-jarige Afghaan, die zichzelf met 24 inzittenden uit een enkele meters voor de kust gekenterde boot had gered, tegenover een verslaggever van het “Handelsblatt”. Geen van hen wil echter terug. “Ze willen allemaal naar Duitsland”, vertrouwt een Syriër de krant toe, die het gelukt is en naar het vasteland wordt overgebracht. En hij voegt er aan toe: “Er is altijd een manier”.

Vorig jaar al is het aantal binnengekomen asielzoekers bijna verdubbeld
Hij doelt daarmee op manieren om de sinds de overeenkomst tussen de EU en de Turkse regering uit het jaar 2016 gesloten Balkan-route te “openen”- door illegale grensoverschrijding via Albanië, Noord-Macedonië of Bulgarije, vaak ook door het kopen van valse paspoorten en de doorreis met het vliegtuig.

De grootste druk ontstaat echter nog steeds via Turkije en de eilanden in de Egeïsche Zee. Op dit moment zouden zich, zoals het “Handelsblatt” bericht, bijna 20.000 personen in het containerkamp Moria bevinden, dat bedoeld is voor de opvang van 2.840 personen. Ook kampen op Samos, Chios of Kos zijn overvol. Pogingen om de kampen te verstevigen en uit te breiden, om de situatie te ontspannen, stuiten op woedend protest van de eilandbewoners.

Vorig jaar kwamen er 59.726 asielzoekers over zee uit Turkije naar Griekenland, een stijging van 84% tegenover het jaar 2018. Dit jaar tot nu toe bedraagt de toename nog eens 50% meer dan die van verleden jaar. Dat is weliswaar altijd nog beduidend minder dan de dagelijks tot 10.000 migranten in de late zomer van 2015, maar het aanzwellen van de toestroom is onmiskenbaar – en Griekenland is nog steeds het verzamelpunt, van waaruit het legaal normaal gesproken niet meer verder gaat.

Situatie in Idlib zorgt voor toenemende druk
Enkele migranten vegeteren al een jaar lang in het kamp Moria, ook wanneer er sprake is van familieleden die al in andere EU-lidstaten wonen. Een medewerker van “Artsen zonder Grenzen” spreekt van 160 mensen die één toilet moeten delen, 240 mensen op één douche en 460 op één waterkraan. 40% van de kampbewoners is minderjarig, waarvan 1100 onbegeleid.

De sanitaire en hygiënische omstandigheden zijn catastrofaal, kinderen moeten tussen bergen afval spelen, er doet zich bendecriminaliteit, prostitutie en geweldscriminaliteit voor. De situatie is volgens beschrijvingen van “Artsen zonder Grenzen” zo traumatiserend, dat zelfs kinderen al proberen zichzelf van het leven te beroven.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, heeft er net als andere EU-politici al meermaals voor gewaarschuwd dat 2015 geen op zichzelf staand geval zou kunnen blijven. Het opvlammen van de gevechten in het Syrische Idlib heeft tot gevolg dat van daaruit weer grote aantallen vluchtelingen in Turkije aankomen, wat daar dan weer zorgt voor toenemende politieke druk op de regering.

Dit is voor de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan aanleiding om er regelmatig hardop over na te denken de grenzen meer doorlaatbaar te maken als de EU hem op door hem uitgekozen politieke terreinen niet zou willen steunen. Vooral in Griekenland neemt men desbetreffende uitlatingen niet te licht op. Op dit moment is er tussen Athene en Ankara weer sprake van grotere spanningen, o.a. in de Cyprus-kwestie met betrekking tot het continentaal plat en met de exploratie van grondstoffen in de Middellandse Zee.

Griekenland eist algemene EU-overeenkomst
Een verdere toespitsing van de situatie zal vooral Duitsland verplichten om te handelen, dat in juli het voorzitterschap van de Europese Raad zal overnemen. Bondskanselier Angela Merkel is vastbesloten om in haar laatste voorzitterschap een bindende EU-regeling voor de omgang met asielzoekers te vinden. Die wordt nu ook vooral door Griekenland geforceerd.

Giogos Koumoutsakos, de Griekse viceminister van Asiel en Migratie, eist in dit verband opnieuw een algemene Europese modus ter verdeling van nieuw binnengekomen migranten. Tegelijkertijd zet hij zich er voor in om asielprocedures te bespoedigen en mensen zonder beschermingsbehoefte zo snel mogelijk naar hun landen van herkomst terug te sturen. In zijn eigen land geldt sinds het begin van dit jaar een nieuwe asielwet, die de maximale duur van de procedure tot drie maanden beperkt.

Bron: www.epochtimes.de

Door: Reinhard Werner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/02/26 ... iekenland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Massa-immigratie naar Griekenland

Berichtdoor Ariel » Wo Mar 04, 2020 5:15 pm

Migrants gather at Lesvos port amid evacuation rumors

Afbeelding


More than 2,000 refugees and migrants, holding their belongings, gathered at the main port of the island of Lesvos on Tuesday afternoon, following a rumor that a passenger ferry would transport them to the mainland.

The group walked the 10 kilometers from the overcrowded camp of Moria to the town of Mytilene, filling up the quay and surrounding streets, state-run news agency ANA-MPA reported.

Police forces were called in to push them back towards the camp, however many of the protesters returned to the port believing the ferry will arrive in the coming hours.

It was not clear how the rumor started and how it spread among the migrants residing in Moria.

At the same time, ANA-MPA reported that numerous young Greeks gathered at the port to “defend themselves” after a separate rumor circulated alleging that asylum seekers armed with wooden bars would descend on Mytilene.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Massa-immigratie naar Griekenland

Berichtdoor Pilgrim » Do Mar 05, 2020 12:18 am

Lesbos: Politie en honderden migranten botsen op elkaar in de haven van Mytilini

Geplaatst op 4 maart 2020Op het Griekse eiland Lesbos, dat meer dan 20.000 migranten herbergt, is het gisteren tot botsingen met de politie gekomen. Het kwam tot de escalatie, nadat geruchten de ronde deden dat de grenzen geopend zouden zijn en er in de haven schepen zouden wachten om over te steken naar het vasteland. Vanwege deze valse informatie zouden er meer dan 2000 migranten naar de haven in het centrum van Mytilini zijn gekomen.

Het Griekse persbureau AMNA schrijft: Meer dan 2000 migranten kwamen met hun hebben en houden te voet vanuit het ongeveer tien kilometer verwijderde brandpunt Moria naar het stadscentrum. De oeverpromenade van de stad en de omringende straten waren propvol toen de politie werd geroepen om hen terug te brengen naar het kamp.

De politie zou ook grote groepen migranten buiten de stad hebben tegengehouden, die eveneens naar de haven wilden.

Nieuw aankomende migranten werden eraan gehinderd naar het hopeloos volle vluchtelingenkamp Moria te komen. Inwoners zouden bussen daar naartoe geblokkeerd hebben.

Al wekenlang komt het op de Griekse eilanden tot massale protesten tegen de vele migranten. Er komen steeds meer gevallen van eigenrichting voor. Daarom zouden de eerste hulporganisaties hun medewerkers al hebben weggehaald. Volgens berichten werden een centrum voor eerste opvang en leveringen voor de migranten in brand gestoken.

Bron: https://politikstube.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/04 ... -mytilini/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Massa-immigratie naar Griekenland

Berichtdoor Ariel » Zo Mar 08, 2020 1:19 pm

"Over de oorzaak van de brand is nog niets bekendgemaakt."
We mogen nu raden wie de brand gesticht heeft. Met enige zekerheid kunnen we zeggen dat een asielzoeker de brand gesticht heeft. Als Grieken de daders waren, dan had het al groot nieuws geweest.

Brand legt centrum voor vluchtelingen op Lesbos in de as

Op het Griekse eiland Lesbos is gisteravond brand uitgebroken in een centrum voor asielzoekers. Het vuur kon binnen enkele uren geblust worden en er vielen voor zover bekend geen gewonden, maar verschillende gebouwen van het centrum gingen in vlammen op. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekendgemaakt.

Het gaat om een activiteitencentrum van de Zwitserse non-profitorganisatie One Happy Family. Het bestaat sinds 2017 en ligt niet ver van kamp Kara Tepe. Daar verblijven zo'n 1500 migranten, onder wie veel gezinnen en kinderen. Velen van hen kwamen regelmatig samen in het centrum, waar ook een kleine school zat. Ook migranten uit kamp Moria kwamen er.

One Happy Family meldt op Facebook dat de school volledig is afgebrand, net als een paar kleinere gebouwen en de kantoren van de organisatie. In het centrum zitten verder onder meer een kapper, een bibliotheek en een koffiezaak. Of die ook zijn beschadigd, is niet duidelijk.

Lesbos is een van de Griekse eilanden waar al jaren veel vluchtelingen op verblijven in afwachting van hun asielprocedure. Het besluit van Turkije om migranten die naar de EU willen niet meer tegen te houden, veroorzaakte er nieuwe spanningen.

Duizenden migranten reisden de afgelopen dagen van Istanbul naar de grens met Griekenland, in het noordwesten van Turkije. Daar worden ze tegengehouden door Griekenland en verblijven ze nu onder slechte omstandigheden in niemandsland. Gisteren zette de Griekse politie traangas, rookbommen en een waterkanon in tegen migranten die probeerden de Griekse grens over te steken. Ook Turkije heeft traangas ingezet. Ankara heeft duizenden agenten naar de grens gestuurd en gisteren werd geprobeerd met een legervoertuig een grenshek om te trekken.

Bewoners van Lesbos probeerden vorig weekend te verhinderen dat migranten aanmeerden op het eiland. Veel Grieken zijn de situatie zat omdat ze veel overlast zeggen te hebben van overvolle opvangkampen zoals het beruchte kamp Moria. Eerder kwam het meermaals tot rellen tussen de politie en inwoners van Lesbos en Chios.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Massa-immigratie naar Griekenland

Berichtdoor Ariel » Ma Mar 16, 2020 1:57 pm

Greek Invasion: Ship with nearly 200 illegal migrants runs aground on Greek island

Afbeelding

A cargo ship carrying 193 illegal migrant invaders from Turkey ran aground in rough weather conditions not far from the port of the Cycladic island of Kea (Tzia), near Athens, early Monday morning, according to the Greek coast guard.

The ship began its journey from the Turkish port of Canakkale and is said to have planned to head for Italy when rough weather conditions in the maritime area forced it to run aground on the Greek island, the Greek City Times reports.

According to the Greek coast guard, all illegal migrants were able to disembark from the cargo tanker after it hit the outside of the breakwater at the port amid gale-force winds and rough seas.

Authorities say that three human traffickers were discovered among the illegal migrants and that the illegal migrants were being housed at a local hotel.

The vast majority of migrants – most of whom are fighting-age men – make their way to Greece’s eastern Aegean islands from their nearby Turkish coast by way of inflatable dinghies. Although not unprecedented, cargo ships or tankers are generally not used to smuggle illegal migrants to Greece.


De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Massa-immigratie naar Griekenland

Berichtdoor Ariel » Ma Mar 16, 2020 3:06 pm

Brand in groot vluchtelingenkamp Lesbos

In het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos is een grote brand uitgebroken. Het is nog niet duidelijk of er slachtoffers zijn gevallen. Een brandweermedewerker zegt dat de oorzaak van de brand nog niet bekend is.

Lokale media melden dat migranten in paniek proberen te vluchten. Doordat de containerwoningen van de vluchtelingen dicht op elkaar staan, heeft de brandweer moeite om het vuur onder controle te krijgen.

In Moria wonen ongeveer 19.000 vluchtelingen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19955
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Massa-immigratie naar Griekenland

Berichtdoor King George » Do Mar 19, 2020 10:13 am

Een brandweermedewerker zegt dat de oorzaak van de brand nog niet bekend is.


Dat laat zich toch raden?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Massa-immigratie naar Griekenland

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mar 22, 2020 6:50 pm

Brand in vluchtelingenkamp op Lesbos opgelost: Geen “kwaadaardige rechtsen”, maar “Palestijnen” als brandstichters opgespoord

Geplaatst op 22 maart 2020

Afbeelding

De opwinding in de Europese media en in de politiek was groot, toen er begin maart in het compleet overvolle vluchtelingenkamp Moria op Lesbos een grote brand uitbrak (foto). Destijds werd o.a. het gemeenschapscentrum “One Happy Family” verwoest. Al snel wilde men de schuld van het ongeluk bij “rechtse” Griekse eilandbewoners in de schoenen schuiven.

Daarin muntte vooral de Duitse politicus van de Groenen en Europarlementariër Erik Marquardt uit, die al wekenlang op het eiland vertoeft en daar op krachtige wijze werft voor een verdeling van de migranten over andere Europese landen. Hij sprak martiaal van een “falen van de rechtstaat” en “een capitulatie van Europa voor de fascisten”.

Brandstichters waren drie “Palestijnen”
Griekse media melden nu echter dat de brandstichters door de lokale politie dankzij videobeelden van een bewakingscamera van een nabijgelegen onderneming konden worden opgespoord. Het gaat niet, zoals Marquardt beweerde, om “fascisten”, maar om migranten. Drie “Palestijnen” zouden de brand opzettelijk hebben aangestoken.

Maar het wordt nog erger: een van de verdachte “Palestijnen” woont op dit moment met een Grieks paspoort in Mytilene op Lesbos, de andere twee wonen in Athene en zijn speciaal voor de brandstichting naar Mytilene gekomen. Verder is er ook sprake van een vierde, tot nu toe niet geïdentificeerde persoon. Zoals op bewakingsvideo´s te zien was, kwamen de migranten in een auto aan, klommen een heuvel op in de buurt van het vluchtelingenkamp en stichtten brand. Nadat de brand was uitgebroken, stapten ze weer in de auto en reden ze weg. De Griekse politie probeert nu vooral te achterhalen waarom er extra “versterking” voor de brandstichting uit Athene kon komen.

Bron: https://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/22 ... pgespoord/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Massa-immigratie naar Griekenland

Berichtdoor Mahalingam » Di Mar 24, 2020 11:44 am

Hier weer zo'n artikel met beelden van zeer zielige kindertjes in een Grieks opvangkamp.
Migranten kunnen het kamp niet ontvluchten om het wijde Europa in te trekken en dat is nu dubbel erg voor ze.
Vluchtelingen op Griekse eilanden voelen zich als ratten in de val door aangescherpte maatregelen

De tienduizenden vluchtelingen op de Griekse eilanden zijn doodsbang voor een corona-uitbraak, nu zij door aangescherpte overheidsmaatregelen de opvangkampen niet meer mogen verlaten.

Hulporganisaties noemen het onverantwoord om mensen in overvolle kampen met gebrek aan water, sanitair en andere basale voorzieningen zorg op te sluiten, waar zij zich onmogelijk aan de hygiënevoorschriften kunnen houden.

‘Als je vrouwen, kinderen en kwetsbare ouderen opsluit onder deze vreselijke omstandigheden, stel je ze aan hogere risico’s bloot dan anderen’, zegt Apostolos Veizis, hoofd medische zaken van Artsen zonder Grenzen in Griekenland vanuit Athene. ‘Dat is discriminerend en onaanvaardbaar. Het leidt tot veel spanning onder vluchtelingen en mogelijk straks ook weer nieuwe botsingen met eilandbewoners.’

Woensdag besloot de Griekse regering de vluchtelingen en migranten te verbieden tussen 7 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends de kampen op de vijf eilanden te verlaten en geen ongeautoriseerde bezoekers meer toe te laten. Slechts één gezinslid mag overdag onder politiebegeleiding naar buiten om boodschappen te doen. In Griekenland zijn tot dusver 464 mensen besmet met het virus en zes zijn er overleden.
[...]
Een uitbraak zal voor velen van hen fataal zijn, vreest Zabi. ‘We hebben niks om ons te beschermen; geen water geen ontsmettingsmiddelen, geen mondkapjes of handschoenen. De medische capaciteit hier is er volstrekt niet op berekend als mensen ziek worden.’
[...]
Hulporganisaties roepen Europese leiders op de vluchtelingen te evacueren om een ‘catastrofe’ te voorkomen. In een gezamenlijke verklaring vroegen zeven organisaties, waaronder Stichting Vluchteling, Vluchtelingenwerk, Amnesty International en Artsen zonder Grenzen, premier Rutte vrijdag om zich hiervoor in te spannen. Ze noemen het risico op verspreiding te hoog door het gebrek aan hygiëne en sociale afstand.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/vluchtelingen-op-griekse-eilanden-voelen-zich-als-ratten-in-de-val-door-aangescherpte-maatregelen~b0548f75/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Massa-immigratie naar Griekenland

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 08, 2020 3:50 pm

Wat erg.... :shock:

Greece: Angry migrants chop down 5,000 olive trees on Lesbos

Afbeelding

Days after video footage surfaced showing groups of migrant men ignoring social distancing measures and ridiculing the police officers trying to enforce them, illegal migrants from the Moria camp on the Greek island have struck again, chopping down 5,000 olive trees.

The destruction of these olive trees, which can take 65 to 80 years to reach stable yields, is being viewed as an assault on Greek history, culture, and identity, as well as an attack against the island’s local economy, the Greek City Times reports.

The olive tree is one of the most ubiquitous symbols in Greece and classical Western civilization. Among other things, to the ancient Greeks, the olive branch served as a symbol of Olympic ideals. It’s for this reason that medalists of the Olympic Games were given “kotinos” – wreaths made of olive branches.

For the ancient Greeks, the olive tree was also viewed as a symbol of peace, wisdom, fertility, and victory, and was believed to have been a gift from Athena, the Greek goddess of wisdom.

The island’s local economy will suffer for years to come as a result of the destruction of these decades-old olive trees. Each year, olive exports contribute nearly 650 million euros to Greece’s national economy.

The chopping down of the olive trees will inevitably escalate tensions – which have already been boiling over for months now –between local Greeks and the illegal migrants.

The Moria migrant camp, which is home to roughly half of the 50,000 illegal immigrants who are living on Lesbos, has been a tinderbox for some time now.

Last month, Voice of Europe reported on an Orthodox Greek Church that was trashed by angry migrants from the Moria camp.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten