Steeds meer burgerwachten

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

Steeds meer burgerwachten

Geplaatst op 16 augustus 2015

Afbeelding

Burgers voelen zich in toenemende mate onveilig en door de politie in de steek gelaten. De razendsnel de hoogte ingeschoten criminaliteit, de gelijktijdige afbouw van personeel bij de politie en de ongebreidelde toestroom van immigranten leiden tot de vorming van steeds meer burgerwachten.

Sinds enkele weken patrouilleren er in de 6000 inwoners tellende gemeente Gerstungen in de buurt van Eisenach in Thüringen iedere nacht meerdere auto´s. Op eigen houtje gaan vrijwilligers op patrouille, nadat een serie inbraken in de plaats door de politie verzwegen werd met de rechtvaardiging dat ze de bevolking niet wil bang maken.

“We hebben besloten om de angst bij onze medemensen weg te nemen”
“We willen geen zelfjustitie, maar een veilige plaats, waarin we kunnen wonen zonder bang te hoeven zijn dat onze spullen gestolen worden of onze kinderen in gevaar komen”, aldus de op Facebook gepubliceerde motivering van de in juni opgerichte burgerwacht. “Door het toenemende geweld en de onzekerheid in Untersuhl-Gerstungen hebben we besloten onze medemensen te helpen en de angst bij hen weg te nemen om ´s avonds de straat op te gaan”, wordt er verder gezegd.

De burgerwacht zou daarmee echter niet het geweldsmonopolie van de politie willen ondermijnen, maar haar de helpende hand willen bieden die zij in nood en gevaar nodig heeft. Het zou duidelijk zijn dat de politie niet overal en onmiddellijk ter plaatse zou kunnen zijn, maar in veel situaties zou een snel ingrijpen of tegengaan van delicten nodig zijn. Alleen zo zou voorkomen kunnen worden dat gebeurtenissen uit het verleden, zoals inbraken, mes-aanvallen, seksuele intimidatie van vrouwen en jonge meisjes evenals bedreiging en zaakbeschadiging zich herhalen en duurzaam aan banden gelegd worden.

Burgers in de deelstaat Sachsen hebben met gelijksoortige veiligheidsproblemen te kampen. Alleen al in Dresden, zoals blu-News berichtte, nam de criminaliteit in de afgelopen vijf jaar met 40% toe. En ook daar ontstonden uit pure zelfbescherming burgerwachten, omdat de staat steeds minder in staat of willens is de binnenlandse veiligheid te garanderen. De minister van Binnenlandse Zaken van Sachsen, Markus Ulbig (CDU), beschuldigde daarop de burgerwachten van “zelfjustitie” en overtreding van het “principe dat het geweldsmonopolie bij de staat ligt.”

Afbeelding

“Jonge mannen, die na het invallen van de duisternis actief worden”
De door de burgerwacht gelaakte veiligheidsproblemen en het noemen van asielzoekers in dit verband werden volgens de “Thüringische Landeszeitung” (TLZ) door het gemeenteraadslid Ralf Schüler uit Gerstungen bekritiseerd. Ontbrekende informatie zou de voedingsbodem voor fantasieën zijn, aldus de verklaring van Schüler. Alleen omdat er te weinig informatie zou zijn geweest over de inbraken, zouden de bewoners van het asielzoekerscentrum de “Zwarte Piet” toegeschoven hebben gekregen. De inbraken zouden door allerlei mogelijke daders kunnen zijn gepleegd. Schüler moest echter toegeven dat het beeld in de straten van Gerstungen veranderd zou zijn sinds het district Wartburg ongeveer 500 immigranten moest opnemen. Er zouden geen gezinnen met kinderen meer onderweg zijn, maar meestal jonge mannen, die na het invallen van de duisternis actief worden, aldus Schüler tegenover de TLZ.

Voor Simone Rafael van het “Netwerk tegen Nazi´s”, een door de links-ideologische Amadeu-Antonio-stichting bedreven internetsite, is het inmiddels duidelijk dat het de burgerwachten het er alleen maar om zou gaan “vooral buitenlander-vijandige propaganda te verbreiden”. Zoals de activist van het meermaals bekritiseerde “antifascistische netwerk” tegenover de “Süddeutsche Zeitung” benadrukt, zouden bij deze verenigingen zogenaamd door asielzoekers gepleegde diefstallen gemeld worden, maar niet bij de politie worden aangegeven. Niet zelden, aldus Rafael, zitten er rechts-radicalen achter deze burgerwachten.

Stagelopers van de politieschool gaan op patrouille
De vakbond van de politie in de deelstaat Thüringen zou volgens Welt-Online bezorgd naar het aantal burgerwachten kijken. Er zouden inmiddels 100 van zulke door de burgers geïnitieerde verenigingen bestaan. Een alerte buurt zou zeer zeker wenselijk zijn, maar daarbij zouden de burgers geen taken van de politie mogen overnemen. “De bescherming en de veiligheid van de burgers blijft een zaak van de politie”, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De politie van de deelstaat Brandenburg vangt haar personeelstekort als gevolg van de mislukte hervorming bij de politie op door stagelopers van de politie op patrouille te sturen, aldus Andreas Schuster, chef van de politievakbond van Brandenburg, tegenover de AfD-fractie aldaar. Of dit geschikte maatregelen zijn om het verloren vertrouwen in de overheidstaken van de politie en veiligheidstroepen van de staat bij de burgers weer te herstellen, mag betwijfeld worden.

Afbeelding
Gerstungen in de Duitse deelstaat Thüringen.

Bron: www.blu-news.org

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/08/16 ... more-94978
Burgerwachten worden hier door de linksen beschimpt als nazi's. Het liefst willen ze die dus verbieden zodat we helemaal weerloos zijn tegen het moslim straattuig. Moskeeën hebben daarentegen inmiddels wel burgerwachten.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

Omdat de staat faalt: In Duitsland vormen zich de eerste burgerwachten

Geplaatst op 9 januari 2016

Afbeelding

Wanneer de staat de burgers niet meer kan beschermen, gaan de mensen de straat op. Dat gebeurt op dit moment in Duitsland: na de talrijke seksuele overvallen in oudejaarsnacht vormen zich burgerwachten in het land. In Düsseldorf organiseren de bewoners zich in een Facebook-groep met de naam “Düsseldorf passt auf”. En in Sachsen gaan volkstuinders ´s nachts op patrouille om dieven van hun garages, tuinhuisjes of kelders weg te houden.

16.000 banen bij de politie afgebouwd

“We voelen ons door de politiek in de steek gelaten”, zegt een taxichauffeur uit Chemnitz tegenover “Kopp-Online. Dat verbaast niemand, want sinds het jaar 2000 werden er bij de politie in het hele land 16.000 banen afgebouwd. Maar door de massa-immigratie steeg vooral de kleine criminaliteit – dat is overal zo waar zich “vluchtelingen” bevinden. Zoals de “Rheinische Post” bericht, gaf de initiatiefnemer van de groep over de bedoelingen aan dat ze de stad veiliger wil maken “voor onze dames”. Men zou noch politiek noch gewelddadig zijn, alleen maar “aanwezig en alert”. Volgens het bericht in de krant behoren er ook leden van motorbendes tot de burgerwacht van Düsseldorf.

CDU en SPD: “Eigenrichting mentaliteit”
Politici van de CDU en de SPD beschuldigen de burgerwachten in Sachsen van een “mentaliteit van eigenrichting”. Zonder de op eigen initiatief opgerichte groepen echter zou de toenemende criminaliteit in Sachsen, vooral in de grensgebieden, vermoedelijk echter nog veel groter zijn, zei daarentegen de fractie van de AfD in het parlement van de deelstaat Sachsen. Per slot van rekening zouden deze uit nood geboren initiatieven het werk opknappen dat eigenlijk de minister van binnenlandse Zaken zou moeten doen.

Vermoedelijk zullen er de komende weken en maanden veel burgerwachten in Duitsland worden gevormd, want het land stuurt af op toestanden die op een burgeroorlog lijken. In zoverre hebben goedmenschen inclusief hun aanvoerder Angela Merkel gelijk als ze zeggen dat Duitsland zou veranderen en dat er weldra niets meer zo zou zijn zoals het eens was.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/01/09 ... erwachten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41939
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Mahalingam »

Weerkorpsen. Wij kennen bij ons alleen van de studenten in Leiden de Pro Patria.
In Duitsland heb je wel een traditie die nog steeds beleefd wordt al was het alleen maar om kleiduiven te schieten. Zo'n beweging van burgerwachten is niet zo volksvreemd als bij ons.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

Migrantencrisis: Duitse politie verwacht oorlog, wil met spoed burgers opleiden

Xander, 13-01-2016

Afbeelding
Geen complot, geen gerucht, maar echt waar: op de achtergrond de advertentie om lid te worden van de ‘waakpolitie Sachsen’.

Agenten: ‘De grote knal zal komen’; ‘95% migranten jonge alleenstaande mannen’

Nadat moslimmigranten in ‘Köln’ en vele tientallen andere steden een ware seks-jihad tegen Duitse vrouwen en meisjes begonnen, durven in heel het land steeds meer agenten zich eindelijk uit te spreken over de schrikbarende toestanden met asielzoekers in hun steden en dorpen. De politie in Dresden en Leipzig, die doordat velen ontslag hebben genomen de helft van zijn personeel is kwijtgeraakt door de vele bezuinigingen, zoekt zelfs burgers om met spoed op te leiden tot een soort hulpagent. De burgerwachten die zo ontstaan zullen waarschijnlijk al op korte termijn heel hard nodig zijn, omdat er een ware islamitische blitzkrieg tegen de autochtone bevolking wordt verwacht.

Officieel mag er natuurlijk niets worden bevestigd, want de regering Merkel wil de Duitse bewolking zo lang mogelijk onwetend laten over wat komen gaat. Volgens inwoners heeft de politie in Dresden de afgelopen 2 weken posters opgehangen met oproepen om ‘waakman/vrouw’ bij de politie te worden. Ook op de lokale radio is het onderwerp ter sprake gekomen; de spoedcursus zou slechts enkele weken duren, een indicatie dat extra hulp binnenkort dringend nodig zal zijn. (1)

Kanonnenvlees
Critici vragen zich af wie er zo gek zal zijn om dit te gaan doen, omdat deze mensen straks zonder enige bescherming (geen wapens) een door de oorlog gehard -en vermoedelijk door de Amerikaanse en Duitse geheime diensten zwaar bewapend- leger van tienduizenden jonge moslimmannen, die vermomd als ‘vluchtelingen’ naar Europa zijn gehaald, moeten bevechten. Met andere woorden: een baan om dienst te ‘mogen’ doen als kanonnenvlees. Zelfs de bestaande bewapende Duitse politie zal vermoedelijk geen schijn van kans maken en de hulp van het leger nodig hebben.

‘95% jonge alleenstaande mannen’
Nu tal van agenten met hun verhalen komen, blijkt opnieuw hoe onvoorstelbaar de bevolking in Europa werd en wordt voorgelogen over de ware omvang van de migrantencrisis. Een agent die werkzaam is bij het opvangen van ‘vluchtelingen’ op het station in München en de grensovergangen in Passau en Freilassing, zegt dat er alleen in het eerste begin van de crisis gezinnen met enige opleiding naar Duitsland kwamen, maar dat inmiddels 95% van de ‘vluchtelingen’ bestaat uit alleenstaande jonge mannen.

En hoe het er werkelijk aan toegaat wordt voor het publiek verborgen gehouden. Voorbeeld: een asielzoeker wilde een andere zijn keel doorsnijden. In het politiebericht werd dit ‘toebrengen van gevaarlijk letsel’ in plaats van ‘poging tot moord’. ‘Dat staat beter in de statistieken,’ aldus de agent. ‘In de laatste paar maanden heb ik maar één proces verbaal tegen een Duitser geschreven. De rest waren enkel vluchtelingen.’

‘De grote knal komt, als die er al niet is’
Seksueel geweld is aan de orde van de dag. Op het station van München worden vrouwen regelmatig betast en uitgescholden. ‘Als wij hen dan de toegang ontzeggen, schreeuwen ze tegen ons: You are not my police! You are racist!’ Migranten die weigeren mee te werken mogen niet worden vastgehouden, maar moet men laten lopen. ‘Want anders zou dat ‘lichamelijk geweld’ (tegen hen) zijn. Intern betekent dat: liever laten lopen.’

Een agent in Köln luidde de noodklok. ‘We hebben sterkere controles nodig, mee agenten en meer steun van de politiek. Anders komt op zeker moment de grote knal, als die er niet al is.’ (2)

Eén dag multiculti in Duitsland:
Alleen al in de nacht van 10 op 11 januari kwamen er uit heel Duitsland vele tientallen politieberichten over nieuwe aanrandingen en andere misdaden door asielzoekers. Een greep:

* Aurich: 3 asielzoekers randen een 15 jarig meisje aan, een voorbijganger weet erger te voorkomen;
* Soest: Een 17 jarig meisje wordt in een bus door een 20 jarige migrant aangerand. Medepassagiers schieten haar te hulp;
* Ellwangen: Twee ‘zuiderlingen’ randen een 35 jarige vrouw aan die net uit het station komt; door zich te verzetten en te schreeuwen weet ze zichzelf te bevrijden;
* Hanau: 2 Syrische broers worden gearresteerd wegens het doodsteken van hun zwangere zus;
* Hamburg: Een 25 jarige man uit Eritrea randt in een ambulance een 24 jarige hulpverleenster aan;
* Hamburg: Een 48 jarige vrouw wordt bij een woonwagenkamp door twee Noord Afrikanen aangerand; ze weet naar een tankstation te rennen en om hulp te vragen; de dader wordt niet gearresteerd;
* Hamburg: Twee 20 tot 25 jaar oude Arabische mannen randen twee 53 jarige vrouwen aan; een van de mannen had hen eerst provocerend zijn potloodje laten zien;
* Hamburg: De politie arresteert een 23 jarige Somaliër die bij een school een 10 jarig Duits meisje op haar mond had gekust; de dader wordt niet aangehouden, maar naar een ander AZC overgeplaatst;
* Hamburg: Een buschauffeur schakelt de politie in als 8 Afghaanse migranten van 17 tot 24 jaar oud een vrouw aanranden en een glazen fles naar haar gooien als ze zich verzet;
* Hamburg: In een AZC wordt een 34 jarige vrouw door twee mannen verkracht; wegens gebrek aan bewijs worden er vooralsnog geen arrestaties verricht;
* Puttgarden: Een 49 jarige Franse Jood wordt uitgescholden en gewelddadig beroofd door twee vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan;
* Marburg-Biedenkopf:
Een donkere man dringt zich extreem op aan twee jonge vrouwen, die een voorbijganger om hulp vragen;
* Mannheim: Een 19 jarig meisje wordt op het station van Weinheim, net als ze in de trein wil stappen, door twee ‘Zuid Aziatische mannen’ van 25 en 28 jaar oud aangerand;
* Oldenburg: In totaal vijf vrouwen worden door twee 20 en 24 jaar oude Algerijnse asielzoekers aangerand;
* Paderborn: Zo’n 8 tot 10 jonge ‘vluchtelingen’ uit Noord Afrika randen diverse vrouwen aan; enkelen van hen worden gearresteerd en blijken illegalen te zijn; één van hen is zeer agressief en probeert het wapen van een agent af te pakken;
* Hannover: In Gleidingen wordt een 45 jarige vrouw wordt door een Syrische ‘vluchteling’ aangerand; ook hij toont zijn potloodje aan haar; als hij haar vastgrijpt schreeuwt ze om hulp, waarna hij op de vlucht slaat;
* Hannover: Een 28 jarige Soedanese asielzoeker randt op het toilet in een disco een 25 jarige vrouw aan;
* Trier: Een 13 jarig meisje wordt in een trein lastig gevallen en bijna bestolen en aangerand door twee buitenlanders;
* Merzig: In een andere trein wordt een 17 jarige meisje door een ‘zuiderling’ die zich ‘Achmed’ noemt aangerand; ze probeert te vluchten, en drie vrouwen schieten haar te hulp.

En nog steeds laat ook onze regering de grenzen wagenwijd openstaan.

Xander

(1) Hartgeld
(2) Zuerst! Nachrichtenmagazin
(3) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... s-opleiden
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

PEGIDA krijgt beschermengel

J. Duijst | 14 jan 2016

Als Pegida op 6 februari door de hoofdstad des lands gaat marcheren (klik!), kan het rekenen op bescherming van het 'Dutch Self Defense Army' (DSDA). Dit groepje fanatiekelingen zet zich in tegen het in hun ogen oprukkende islamextremisme.

Via Facebook probeert de groep leden te werven voor hun "verbond van gelijkgestemden die zichzelf willen verdedigen tegen mogelijke onheil en onderdrukking", schrijft AT5.

Het gezelschap zegt burgerwachten te willen oprichten, die gaan patrouilleren en bescherming zullen bieden aan het uitgaansleven. Daarbij willen zij overigens geen wapens gebruiken. Om duidelijk te maken dat zij een 'ordedienst' zijn, wil DSDA wel uniformen gaan dragen. Volgens de initiatiefnemer hebben al ongeveer 300 lui zich aangemeld.

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/ ... el_af.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

Concrete plannen voor burgerwachten in Wenen en Graz

Geplaatst op 14 januari 2016

Nadat in Duitsland de eerste burgerwachten gevormd werden, is het nu ook in Oostenrijk zover. Via een Facebook-pagina worden leden voor een burgerwacht voor Wenen en de omgeving van wenen gerekruteerd. De pagina werd vrijdag in het leven geroepen, op dit moment staat de teller op 2.388 “Likes”, tendens sterk stijgend.

De beheerders van de site zijn op dit moment op zoek naar verantwoordelijken voor ieder district – een indicatie voor het feit dat men niet alleen “cyber-burgerwachten” heeft opgericht, maar de organisatie ook de straat op wil brengen. Concreet zoekt men op dit moment leden om een eigen vereniging op te richten, zoals blijkt uit de post op Facebook:

Het wordt tijd, tijd voor onze burgerwacht... Gezamenlijk zorgen we ervoor dat onze waarden, cultuur en families...

Posted by Bürgerwehr Wien/Wien Umgebung on Freitag, 8, Januar 2016

Burgerwacht van Graz wil vereniging worden
Ook in Graz vormt zich op dit moment een burgerwacht, eveneens via een Facebook-pagina. In de hoofdstad van de deelstaat Stiermarken dient 16 januari een informatieve bijeenkomst van de beheerders van de pagina plaats te vinden. De exacte locatie werd nog niet bekendgemaakt. In Graz wil men gewoon een vereniging oprichten en niet alleen op de sociale media actief zijn. Er werd al een logo ontworpen.

Zo zal het geheel eruitzien... hartelijk dank aan onze medewerkers...

Posted by Das Bürgerwehr Forum Graz on Sonntag, 10. Januar 2016

De regering zwijgt
De bevolking is bang en voelt zich niet veilig meer, de situatie dreigt steeds meer te escaleren en onbeheersbaar te worden. Van minister van Binnenlandse Zaken, Johanna Mikl-Leitner (ÖVP), die voor de veiligheid in het land verantwoordelijk is, hoor je zo goed als niets. De regering wekt de indruk het niet meer aan te kunnen en provoceert met haar “alles komt goed” tactiek een steeds grotere toespitsing van de situatie.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/01/14 ... n-en-graz/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

Zweden: De nachtwacht in Kalmar zorgt voor veiligheid

Geplaatst op 17 februari 2016

Afbeelding

(Door: Roger Sahlström – Vertaling: Rommel)

Als de overheid je in de steek laat – Na het grote aantal aanrandingen die tijdens nieuwjaarsnacht in Europese steden en onder andere ook in Kalmar in Zweden plaatsvonden, hadden sommige mannen er genoeg van. Nu patrouilleren ze in het weekend in het centrum van Kalmar. Door de media worden ze beschreven als “rechts-extremisten” en “racisten”. Avpixlat ging een avond mee met de nachtwachters.


Het is een rustige zaterdagavond in Kalmar. Meer dan 20 nachtwakers, allemaal mannen van verschillende leeftijd, ontmoeten elkaar op een geheime plek net buiten Kalmar. Ze komen uit verschillende lagen van de bevolking en reageren op de seksuele intimidaties waar de vrouwen in het weekend aan blootgesteld worden. Velen van hen zijn kritisch over de media en in het algemeen geïnteresseerd in kwesties rond het immigratiebeleid.

De organisator vertelt helder en duidelijk de regels die voor de nachtwacht gelden:

– Geen geweld, geen gedoe. Gedraag jezelf, we zijn hier niet om te vechten. We komen hier om voor veiligheid te zorgen, niet onrust, zegt een van de verantwoordelijken.

De initiatiefnemer van de nachtwacht verdeelt de mannen in drie groepen die instructies krijgen welke straten ze moeten patrouilleren. Avpixlat begeleidt de groep waarin een van de initiatiefnemers aanwezig is.

Langzaam verplaatst de groep zich over de bevroren straten van Kalmar. De cafés zijn vol, maar op straat zijn weinig mensen. Een man zit op een hoek accordeon te spelen en hoopt op wat kleingeld. De enkelen die buiten lopen passeren de man. Er komt weinig geld in zijn bedel mok.

Op de parkeerplaats van Baronen ontdekken de nachtwachters een zeer dronken jonge vrouw die op haar benen staat te wiebelen. Een zilverkleurige BMW circuleert op de parkeerplaats. Er zitten drie mannen in de auto die nauwgezet de vrouw in de gaten houden.

– Die auto hebben we al vaker waargenomen. Ze stoppen frequent bij jonge dronken meisjes en proberen deze mee te lokken. De auto staat op naam van een oude Zweedse man maar wordt gebruikt door een man met buitenlandse afkomst, vertelt een van de nachtwakers.

De bestuurder van de auto probeert contact te maken met de vrouw, die duidelijk niet geïnteresseerd is in de man in de auto. De nachtwakers staan op een afstand toe te kijken. De vrouw praat in haar mobieltelefoon en wordt herhaaldelijk gehinderd door de bestuurder die haar aandacht probeert te krijgen. Uiteindelijk lopen de nachtwachten langzaam naar de auto om te laten zien dat ze in de gaten hebben wat er gaande is. De zilverkleurige BMW verlaat snel de parkeerplaats wanneer ze de nachtwachters zien verschijnen.

In de stad ziet Avpixlat meerdere groepjes staan van niet-Scandinavische mannen. Ze staan bij de kruispunten in groepjes van drie tot vier man. Meerdere malen horen we bij het passeren hoe ze opmerkingen naar vrouwen maken. Een van de mannen die probeert aandacht te trekken van een vrouw wordt kwaad als dat niet lukt en scheldt haar uit voor “sharmota”, wat in het Arabisch hoer betekent.

Uw verslaggever van Avpixlat stopt en vraagt de man waarom hij de vrouw voor hoer uitscheldt. De man geeft een “fuck you-finger” als antwoord en verlaat snel de plaats. Even later zien we dezelfde man als hij tevergeefs bij een vrouw in een taxi wil stappen. Wanneer hij ons ziet verdwijnt hij meteen van de taxistandplaats.

De nachtwacht ontdekt een jonge dronken man die in een portiek ligt te slapen. Ze vragen hoe hij zich voelt en of hij hulp nodig heeft. De man is in eerste instantie agressief. De nachtwakers maken hem duidelijk dat ze de politie bellen als hij blijft liggen. De man staat op en wankelt naar huis.

– Het is niet ongewoon dat we in de stad dronken mensen op straat zien liggen, vertelt een van de mannen. Een paar weken geleden, toen het ver onder het vriespunt was, vonden we een man die midden op straat lag te slapen. Als we hem niet waren tegengekomen had het slecht voor hem kunnen aflopen. Het was echt koud die nacht.

Drie politieauto’s patrouilleren in de stad. Meerdere malen rijden ze langzaam naar de nachtwachters, en kijken de mannen intens aan.

– Stel je voor dat de politie zijn aandacht richt op anderen, dat zou al een hoop verschil maken. Het is belachelijk dat ze ons als een probleem zien. Verleden week hielden ze ons aan en vroegen ons allemaal naar een identiteitsbewijs. Ze mompelden iets over de wetgeving en dat alleen maar de politie gerechtigd is om in te grijpen. Ingrijpen tegen wat? We doen niet meer dan alleen maar over straat lopen, zegt een van mannen.

Een vader van drie kinderen die in de nachtwacht meeloopt vervolgt:

– Mijn dochters zijn het meest belangrijkste voor mij, niet wat journalisten en politici van mij denken. Dat ze de keuze maken zich te verzetten tegen ongeruste ouders die de straten patrouilleren is volledig onbegrijpelijk en harteloos.

Avpixlat’s gezant observeert dat de politie meer geïnteresseerd blijkt te zijn in de nachtwachters dan de daadwerkelijke activiteiten die in de stad afspelen. Buiten een restaurant zitten drie zwaar beschonken jonge vrouwen. Een van hen zit in slaap tegen een muur. De politie rijdt langs hen heen. Voor een café maakt een koppeltje hoog luid ruzie. Zelfs hier rijdt de politie langzaam voorbij. Later op de avond ligt een man voor een gesloten snackbar te slapen. Twee politieauto’s rijden voorbij zonder te reageren. In plaats daarvan doet de politie groot licht aan en richt deze op de nachtwachters.

Het plaatselijke tijdschrift Barometer heeft over deze groep geschreven, en benoemt het initiatief van deze mannen als een rechts-extremistische onderneming. De mannen herkennen zichzelf niet in de beschrijving van Barometer

”Erik”, een van de initiatiefnemers, zegt:

– De meeste van ons zijn ouders, en hebben kinderen die tijdens nieuwjaarsnacht op straat werden lastiggevallen. Wij zijn betrokken en bezorgde gewone ouders. Wat wij stemmen of politieke sympathieën voor hebben is niet belangrijk. Rechts of links is niet relevant, het gaat ons om de veiligheid van mensen.

Zien jullie jezelf als een burgerwacht?

– Absoluut niet.

En de geruchten dat jullie extreem-rechts zijn?

Wij komen uit verschillende lagen van de samenleving. Wat mensen stemmen of politieke sympathieën voor koesteren is niet aan ons om te beoordelen. Wij werken niet zoals de mainstream media of de politieke kaste, waar mensen gestigmatiseerd worden. Het gaat om het creëren van een gevoel van veiligheid voor mensen. De media overdrijft om ons slecht af te schilderen. Ik begrijp niet waarom, het gaat over veiligheid van mensen. Misschien moeten journalisten zich gaan afvragen waarom zoveel mensen zich onveilig voelen in Kalmar, in plaats van het gooien met etiketten.

Een journalist van Barometer is van mening dat u racisme verspreid op uw Facebookpagina.

– Wanhopig en oneerlijk. We verwijderen alle opmerkingen die racistisch zijn. We hebben strikte regels voor onze FB-pagina en om mee te doen in de nachtwacht. Racisten zijn niet welkom.

Verraden door de politie

Elisa is een van de meisjes die op nieuwjaarsavond werd aangerand. Ze voelt zich nog steeds beroerd en durft niet meer in de avond op straat te gaan. Ze vertelt tegen Avpixlat dat ze zich verraden voelt door de politie en de Zweedse media die van het gebeuren verslaggeving doen.

– Al die journalisten die verslag geven waren er niet bij. Ik heb het gevoel dat ze de schuld bij ons meisjes willen leggen, dat het onze eigen schuld is.

Heb je hulp of ondersteuning gekregen?

– Ik kan niet voor anderen spreken. Maar zelf heb ik geen uitnodiging gekregen voor mentale steun of een gesprek.

Wat denk je van een onderneming als de nachtwachters die in het leven is geroepen?

– Daar denk ik helemaal niets over. Dat het bestaat zegt genoeg over de problemen in Kalmar. Ze proberen er iets aan te doen. Terwijl de rest er alleen maar over praat.

De avond gaat verder zonder ernstige incidenten voorbij. Voordat de nachtwacht uiteengaat om richting huis te keren komt de politie langzaam voorbij rollen om zijn aanwezigheid kenbaar te maken door de nachtwakers in groot licht met verzuurde politiekoppen te verblinden.

De politie vermeldt dat het een rustig weekend in Kalmar was.

Bron: http://avpixlat.info/2016/02/15/nattvan ... -trygghet/

http://fenixx.org/2016/02/17/de-nachtwa ... eiligheid/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

Zweden: Burgerwacht tegen seksuele intimidatie in zwembaden

Geplaatst op 18 februari 2016

Afbeelding
Siri Bernhardsson

Zweedse vrouwen richten een burgerwacht op tegen seksaanvallen in zwembaden. Omdat de seksuele overvallen door migranten op kinderen en jonge vrouwen steeds meer toenemen, hebben Zweedse vrouwen zich nu aaneengesloten tot een burgerwacht. Ze patrouilleren in de openbare zwembaden om bescherming te bieden tegen seksuele intimidatie.

Gevoel van veiligheid

“Tafsvakten” – in het Nederlands zoiets als “de friemel-wacht” – werd opgericht door Siri Bernhardsson, nadat ze genoeg had van de berichten over verkrachtingen en seksuele intimidaties in zwembaden.

De 24-jarige zegt dat zo´n wacht nodig zou zijn, omdat veel Zweedse vrouwen en kinderen zich niet meer veilig voelen in het zwembad. Ze wil met deze burgerwacht dit gevoel van veiligheid weer herstellen. “Het nieuws staat bol van artikelen over seksuele intimidatie en verkrachtingen in Zweedse zwembaden. Ik ben het zat”, schreef ze op haar Facebook-groep “Tafsvakten”.

Opleving
Het is het doel van de groepering om vrouwen en kinderen te ondersteunen als deze zich niet veilig voelen en met een extra paar oren en ogen incidenten beter te kunnen herkennen. “Het maakt me verdrietig dat zoveel vrouwen niet meer naar het zwembad gaan, omdat ze bang zijn dat er iets zou kunnen gebeuren”, zei Siri Bernhardsson tegenover de Zweedse krant “Aftonbladet”.

Sinds de oprichting van haar burgerwacht zou de groepering een sterke opleving hebben meegemaakt. De oprichtster schetste dat al heel veel vrouwen contact met haar hadden gezocht, omdat zij zich niet veilig voelen in het plaatselijke zwembad.

Niet alleen positieve beoordelingen
Na het bekend worden van “Tafsvakten” in Kalmar werden nog meer “friemel-wachten” in andere Zweedse steden opgericht. Maar niet iedereen is blij met het initiatief van Siri Bernardsson. Susanne Gryfelt, de cheffin van het avonturenbad in Kalmar, zei: “We willen geen privépersonen die binnenkomen en doen alsof ze levensredders zouden zijn.” Ook het contact met haar gasten in het avonturenbad wordt door Gryfelt niet gewaardeerd. Bovendien, voegde ze er aan toe, zou er de afgelopen maanden slechts sprake zijn geweest van één incident van seksuele intimidatie.

Incidenten
In een zwembad in Stockholm vertelden in januari vier minderjarige meisjes dat ze seksueel lastig zouden zijn gevallen door jonge asielzoekers. “We willen niet met de vinger naar een bepaalde groep wijzen, maar we hebben het over jongens zonder ouders of toezicht houdende personen”, verklaarde de baas van de politie in Stockholm, Elisabeth Anestad.

Ook in Oostenrijk vonden al meerdere gevallen van seksuele intimidatie in zwembaden plaats, Heel verschrikkelijk was het geval van een 10-jarige jongen in het Theresienbad in Wenen, die door een Irakees werd verkracht, omdat hij “teveel seksuele energie” had.

Bron: www.oe24.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/02/18 ... zwembaden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

Duitse deelstaat Niedersachsen houdt 31 burgerwachten in de gaten

Geplaatst op 22 februari 2016

Afbeelding

Sinds de overvallen op vrouwen in de Oudejaarsnacht in Keulen zijn er in de Duitse deelstaat Niedersachsen meer dan 30 burgerwachten in het vizier van de veiligheidsautoriteiten terechtgekomen. In de hele deelstaat zou op dit moment sprake zijn van 31 desbetreffende groeperingen, waarvan de meeste tot nu toe alleen actief zijn op internet, zei de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat, Boris Pistorius (SPD), donderdag in Hannover. Ter vergelijking: tot de jaarwisseling hadden de autoriteiten slechts één enkele burgerwacht in Schwanewede geregistreerd.

“Het machtsmonopolie ligt bij de staat. Tendensen die dit principe proberen te omzeilen, moeten door ons heel goed in de gaten gehouden worden”, benadrukte Pistorius. Gelukkig zou het nog niet tot daadwerkelijke acties door de meestal virtuele groepen zijn gekomen. Het zou toch een verschil zijn om “´s nachts om 02.00 uur bij Facebook op ´Like´ te klikken of later ook de straat op te gaan. We zullen erop letten dat dit ook zo blijft.”

Het geldt in ieder geval voor Niedersachsen dat de burgerwachten niet over het algemeen of merendeels door “rechts-extremen” ondermijnd respectievelijk aangestuurd zouden worden. “Volgens de ons beschikbare informatie tekent zich wat dat betreft een ambivalent beeld af”, zei Pistorius. Verder zou men nog niet over informatie beschikken dat de groepering bereid zouden zijn om geweld te gebruiken.

De 31 geregistreerde burgerwachten zijn verdeeld over zes politiedistricten: Braunschweig meldde tot nu toe negen, Oldenburg zeven, Hannover zes, Osnabrück vijf, Lüneburg en Göttingen elk twee.

Daartegenover staan volgens Pistorius tot nu toe vier concrete onderzoeken: in het district Goslar stelde de politie in januari een onderzoek in tegen twee mannen wegens onbevoegde ambtsuitoefening bedreiging met geweld, omdat zij een burgerwacht wilden formeren. Verder zou tegen een lid van de Facebook-groep “Burgerwacht Hannover” een onderzoek zijn ingesteld wegens het in het openbaar oproepen tot delicten en tegen een van de administrators van de Facebook-groep “Hannover let op” vanwege de overtreding van de wet op het recht van vrije vergadering.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Boris Pistorius zou een – door de CDU en de FDP geëiste – uitbreiding van het aantal politiebureaus de ontwikkeling niet indammen. “Er bestaat geen interne samenhang dat het subjectieve gevoel van veiligheid van de mensen afhangt van het aantal politieagenten”, benadrukte hij. De politiek zou zich ervoor moeten hoeden hier een verband in te zien.

Bron: www.welt.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/02/22 ... -de-gaten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

IS-dwepende islamisten formeren burgerwacht in Oslo: “De soldaten van Allah”

Posted on februari 25, 2016 by Rommel

Het Noorse dagblad Verdens Gang vermeldt dat islamisten in Oslo een burgerwacht hebben opgericht, als response op de oprichting van de etnische Noorse nachtwacht “De soldaten van Odin”. De islamitische groepering noemt zichzelf “De soldaten van Allah”. “Als antwoord op de heidense ongelovige groepering “De soldaten van Odin”, schrijft de groep in een bekendmaking.

Een centraal persoon van het islamitische milieu in Oslo heeft een officiële verklaring naar Verdens Gang gestuurd, met foto’s van de uniformen die door de islamitische burgerwacht gebruikt gaan worden. De islamistische burgerwacht draagt de naam “Jundullah” – uit het Noors vertaald: “De soldaten van Allah”.

Afbeelding
De soldaten van Odin.

“Als antwoord op de heidense ongelovige groepering “De soldaten van Odin” die op de straten patrouilleert, hebben wij moslims besloten een beweging op te richten die op straat gaat patrouilleren, in eerste instantie in Oslo, om het kwaad te bestrijden en het goede lief te hebben, schrijft de groep in zijn verklaring. De uniformen zijn op de rug gedecoreerd met de zwarte vlag van de IS en voorop de borst een kleiner logo.”

– De verontwaardiging zou groot zijn als moslims een uniform aantrekken en de straten als burgerwacht gaan patrouilleren. Dit is zeer ongewenst en bedroevend voor ons land, zei de islamitische politicus Hadia Tajik, van de Noorse Arbetarpartiet, eerder deze week over “De soldaten van Odin. De informatie dat islamisten in Oslo werken aan eigen burgerwachten wordt ook bevestigd door een woordvoerder van de islamitische organisatie Profetens Ummah (klik die link om te ontdekken wat een onfris clubje dat is). Hij noemt zich “Abu Arijon” en vertelt dat men bezig is een islamitische burgerwacht in Oslo te organiseren – en later in Drammen en Tønsberg.

Verdens Gang schrijft ook:

Veel personen in “Allah’s soldaten” komen uit het milieu van de islamitische groepering Profetens Ummah, wiens leider Ubaydullah Hussain momenteel in hechtenis is, en wordt beschuldigd van het werven van soldaten voor de IS. “De soldaten van Allah” vermeldt zelf dat de meeste van hun door de Noorse veiligheidsdienst, Politiets sikkerhetstjeneste (PST), in de gaten worden gehouden.

Bent u bekend met de oprichting van de islamitische groepering “De soldaten van Allah” die de straten van Oslo gaan patrouilleren?

– Wij kunnen geen informatie verstrekken over personen of groeperingen, zegt een woordvoerder van de PST tegen Verdens Gang.

Bron: http://www.exponerat.net/daesh-hyllande ... er-i-oslo/

http://fenixx.org/2016/02/25/is-dwepend ... h-in-oslo/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76576
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Ariel »

Het Noorse dagblad Verdens Gang vermeldt dat islamisten in Oslo een burgerwacht hebben opgericht, als response op de oprichting van de etnische Noorse nachtwacht “De soldaten van Odin”. De islamitische groepering noemt zichzelf “De soldaten van Allah”. “Als antwoord op de heidense ongelovige groepering “De soldaten van Odin”, schrijft de groep in een bekendmaking.
De brutaliteit van die mohammedaanse engerds. In plaatst dat ze zich als gast bescheiden opstellen, doen ze alsof Noorwegen bezet gebied is. Om te kotsen. Ik hoop dat “De soldaten van Odin” die lui een flinke les zullen leren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

Bulgarije: Minister-president prijst burgerwachten, omdat ze “vluchtelingen” gevangen nemen

Geplaatst op 13 april 2016

Afbeelding
De Bulgaarse minister-president Bojko Borisov.

In Bulgarije vervolgen burgerwachten “vluchtelingen” op eigen houtje en dragen hen dan over aan de grenspolitie. De Bulgaarse minister-president Bojko Borisov bedankte hen daar openlijk voor en prees hun burgerzin.

In Bulgarije bestaan blijkbaar burgerwachten die illegaal het land binnenkomende “vluchtelingen” oppakken, aldus de Oostenrijkse krant “Kurier”. Een van hun meest vooraanstaande vertegenwoordigers zou sinds augustus 2015 naar eigen zeggen de jacht op “vluchtelingen” georganiseerd hebben. Hij zou het als zijn burgerplicht beschouwen om daar in te grijpen waar de staatsorganen zouden uitvallen, verklaarde hij het optreden tegenover de Bulgaarse televisie.

Een tv-reportage zorgen ervoor dat de man bij een groot publiek bekend werd en dit inspireerde anderen tot gelijksoortige handelingen, berichten Bulgaarse media. Begin maart werd er aangifte tegen hem gedaan door de organisatie “Helsinki Committee for Human Rights”, schrijft de “Kurier”. “Het is onverdraaglijk dat men mij beschuldigt, omdat ik enkele potentiële terroristen heb opgepakt”, zegt de man na ondervraging door de politie, aldus informatie van de “Kurier”.

De Bulgaarse minister-president Bojko Borisov steunt het optreden van de burgerwachten blijkbaar. Hij zou met de man en andere burgerwachten die migranten vangen, gesproken hebben, zei hij enkele dagen geleden. “Ik heb hen bedankt en de directeur van de grenspolitie naar ze toegestuurd om informatie uit te wisselen en de nodige zaken met elkaar te coördineren. De staat is van ons allemaal. Iedereen die helpt, heeft een ´dank je wel´ verdiend”, wordt de minister-president geciteerd.

Bulgarije ligt niet op de hoofdroute die “vluchtelingen” op weg naar de EU nemen. Deze verloopt via Griekenland en Macedonië. Via de Turks-Bulgaarse grens zijn verleden jaar naar schatting ongeveer 30.000 mensen de EU binnengekomen.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/04/13 ... gen-nemen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

Denen laten documentaire over Duits verzet zien

Geplaatst op 16 mei 2016

Afbeelding

De Deense staatstelevisie kwam met een documentaire over zelfverdedigingsgroeperingen in Duitsland. Op TV DR „Horisont: I Kamp for fædrelandet“ (In gevecht voor het vaderland) berichtte de Duitsland-correspondent Michael Reiter (Berlijn) hoe burgerwachten in Duitsland ontstaan om zich voor te bereiden op de gevolgen van de ongecontroleerde massa-immigratie. Zij zouden zichzelf ter zelfverdediging niet alleen van levensmiddelen en wapens voorzien – in afwachting van op oorlog gelijkende toestanden.

Reiter heeft voor zijn reportage – waarin veel Duits te horen is – een half jaar lang voornamelijk in de kleine stad Altenburg, 60 km verwijderd van Dresden, rondgekeken. Zijn film geeft de indruk dat er in Duitsland op elk moment een burgeroorlog kan uitbreken; daarbij ontmoet hij mensen, die het deels, voorzichtig uitgedrukt, op de spits drijven en met hun gedrag meer dan een “bijsmaakje” achterlaten – in ieder geval bij ons, echter niet bij onze noordelijke buurman. Over het algemeen wordt een begrijpbare tendens getoond, die helemaal niet verraste en heel goed begrepen werd. Zo wordt in de commentaren op de migrantencriminaliteit in Duitsland in de eerste drie maanden van 2016 gewezen met 526 verkrachtingen en seksuele overvallen, 72 moorden en pogingen tot moord, 593 geweldsmisdrijven en 227 overvallen op kinderen.

Met het oog op Duitsland´s situatie en betekenis voor Europa is men in Denemarken zeer zeker van mening dat de slag om Europa gewonnen zou zijn als de Duitsers zich met succes tegen de massa-invasie en derhalve tegen de EU zouden verzetten. Over het algemeen is men er verbaasd over dat de Deense televisie, dat in plaats van DR (DanmarkRadio) vaak “DDR” genoemd wordt, deze documentaire op prime-time uitzond.

Hier de film, die (nog) niet op YouTube staat.

Bron: www.pi-news.net

Door: ”Alster”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/05/16 ... rzet-zien/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

OLV
Berichten: 80
Lid geworden op: za mei 14, 2016 9:28 am

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door OLV »

Zo af en toe krijg ik toch wel het idee dat als het ergens 'n keer echt omslaat en uit de hand loopt, dat dat in Duitsland is. Eerder dan in Nederland, België, Frankrijk, etc.

mercator
Berichten: 19172
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door mercator »

OLV schreef:Zo af en toe krijg ik toch wel het idee dat als het ergens 'n keer echt omslaat en uit de hand loopt, dat dat in Duitsland is. Eerder dan in Nederland, België, Frankrijk, etc.
Dat denk ik ook. De graad van zelfredzaamheid is veel groter in Duitsland dan hier. Hier hangt vrijwel iedereen op een of andere manier aan het overheidsinfuus. Door burgerlijke ongehoorzaamheid snij je gewoon in het eigen vel, daar hebben onze socialistische bestuurders voor gezorgd.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

OLV
Berichten: 80
Lid geworden op: za mei 14, 2016 9:28 am

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door OLV »

mercator schreef:
OLV schreef:Zo af en toe krijg ik toch wel het idee dat als het ergens 'n keer echt omslaat en uit de hand loopt, dat dat in Duitsland is. Eerder dan in Nederland, België, Frankrijk, etc.
Dat denk ik ook. De graad van zelfredzaamheid is veel groter in Duitsland dan hier. Hier hangt vrijwel iedereen op een of andere manier aan het overheidsinfuus. Door burgerlijke ongehoorzaamheid snij je gewoon in het eigen vel, daar hebben onze socialistische bestuurders voor gezorgd.
In Duitsland zijn veel dingen ook wat extremer. Extreem-links en extreem-rechts zijn daar stukken extremer dan extreem-links en extreem-rechts in Nederland of België en ook bijvoorbeeld motorbendes zijn daar extremer en actiever. Of het allemaal wat met elkaar te maken heeft, is de vraag, maar het geeft aan dat de actiebereidheid wat groter is dan in Nederland of België.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

“Immigrant” na diefstal door burgerwacht uit de winkel gegooid (+ video)

Geplaatst op 1 juni 2016

Afbeelding

“Zelfbenoemde hobbysheriffs, die politieagentje spelen”, aldus het oordeel van de Duitse minister van Justitie Heiko Maas (SPD) over de tendens onder de burgers om zich vanwege de enorm snel stijgende criminaliteitscijfers en het toenemende onvermogen – of de onwilligheid – van de staat zijn burgers te beschermen aaneen te sluiten tot burgerwachten.

In het begin van het jaar, na het bekend worden van de massale seksuele overvallen door “immigranten” op meisjes en vrouwen, werden er in heel Duitsland burgerwachten gevormd. Behalve verachtelijke omschrijvingen betreffende de motivatie van deze groeperingen had Maas deze onmiddellijk de hardheid van zijn ambt voor ogen gehouden.

SPD-man Maas maakte duidelijk dat het niet de taak van burgerwachten of andere “zelfbenoemde hobbysheriffs” zou zijn om politie te spelen. Het handhaven van veiligheid en orde, waar Maas zich in de eerste plaats mee bezig zou moeten houden en voor zou moeten zorgen, “is en blijft taak van de staat”, aldus de linkse minister, die zijn energie echter liever in het bespioneren van de burgers op sociale media als Facebook stopt en op dit moment wapenvergunningen afpakt van sportschutters wegens “vluchteling-kritische Facebook-comments”.

Het geweldsmonopolie van de staat zou niemand in twijfel mogen trekken, aldus de politieke pupil van Oskar Lafontaine. “We zullen geen eigenrichting accepteren”, aldus Maas verder, die niet alleen bij de oppositie als verkeerde man in het ambt van minister van Justitie geldt.

De dreiging lijkt na het gestelde voorbeeld tegen de “Burgerwacht Freital” midden april te zijn opgegaan, omdat het zowel in de mainstream media als op de sociale media “rustig” is geworden rondom de door de burgers georganiseerde veiligheid genaamd burgerwacht.

Dat er desondanks burgerwachten actief zijn, is te zien op een door het platform “Liveleak” gepubliceerde video. Nadat een “immigrant” vermoedelijk ergens in het oosten van Duitsland betrapt werd op winkeldiefstal in een drankwinkel en geen gehoor gaf aan meerdere oproepen om het gestolen goed in te leveren en de winkel te verlaten, greep de burgerwacht in.

“Het is eigenlijk weel jammer dat men de burgerwacht nodig heeft, of niet?” Aan deze vaststelling van een vrouw in de genoemde video is niets toe te voegen, en ze weerspiegelt het afgebroken gevoel van veiligheid in grote delen van de Duitse bevolking.

Bekijk hier de video: https://www.youtube.com/watch?v=CREqxP64Yio

Bron: http://info.kopp-verlag.de

Door: Birgit Stöger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/06/01 ... oid-video/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41939
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Mahalingam »

Het gefilmde optreden van een burgerwacht heeft heel veel virtueel stof doen opwaaien op de sociale media.
Het gebeurde in Arnsdorf waar 5000 mensen wonen. Velen al heel lang (want agrarisch bezig) dus ze kennen elkaar allemaal. Zo'n dorp met maar een paar veel voorkomende familienamen.
Een van de burgerwachten is raadslid Detlef Oelsner van de CDU.
De man met de fles komt uit Irak, zoekt asiel maar is van het padje af zodat hij onderdak heeft als psychiatrisch patient in het plaatselijke ziekenhuisje. Waar ze hem waarschijnlijk pillen geven want niemand kan dat Arabisch van hem verstaan.
En dat was ook de oorzaak dat het uit liep op een cultureel misverstand.

Nu blijkt dat de man al twee keer eerder die dag door de politie vanuit de supermarkt is teruggebracht naar het ziekenhuis. Hij kwam klagen (vermoed men) dat zijn gekochte sim-kaart kapot was. De eerste keer kreeg hij een nieuwe, de tweede keer niet want de eerste was gewoon leeg getelefoneerd.
Hij stribbelde tegen en werd hardhandig afgevoerd (zou de politie ook zo doen) en tijdelijk aan een boom vastgebonden. De politie nam hem even later mee.
Maar ja, nu is er een shit-storm losgebarsten.
When police arrived shortly afterwards, the men explained they wanted to prevent his escape.
Officers told the men to leave without asking for their identification.
Police are now investigating the Iraqi refugee on suspicion of threatening people. They are also investigating the as-yet unidentified men on suspicion of unlawful detention.
http://www.thelocal.de/20160602/vigilan ... im-to-tree
http://www.spiegel.de/politik/deutschla ... 95578.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76576
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Ariel »

Het blijkt dat één van die burgerwachten een gemeenteraadslid uit de plaats Arnsdorf was. Detlef Oelsner ( Dat is zijn naam) moet nu excuseses aan de Irakees aanbieden, meldden Duitse media donderdag. Doet hij dat niet, dan dreigt zijn partij CDU hem te schrappen als lid .

De politie noemt het ingrijpen van de vier overigens ,,zinvol'' en ,,noodzakelijk''.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41939
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Mahalingam »

In de Duitse media wordt al gemeld dat hij 'als een hond aan de boom gebonden is'.
Dat is onzin. Hij is niet aan de ketting gelegd maar met tywraps
Afbeelding
met zijn armen achter de boom (paal?) vastgezet.
Tywraps gebruikt de politie ook bij massale arrestaties want dan zijn er niet genoeg echte handboeien.

Zou er ook een eis voor excuses zijn gekomen als de man niet Achmed zou heten maar Wilhelm? Zo niet dan is de eis voor excuses gefundeerd in racisme.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

Hongaarse minister van Binnenlandse Zaken waardeert burgerwachten voor bijdrage aan binnenlandse veiligheid

Geplaatst op 23 juni 2016

Afbeelding

De Hongaarse minister van Binnenlandse Zaken, Sándor Pintér, heeft naar aanleiding van het 22-jarig bestaan van de burgerwacht zijn waardering uitgesproken voor haar prestaties voor een veiliger Hongarije. De bekendheid met de plaatselijke omstandigheden en hun contacten met lokale helpers zou het de burgerwachten mogelijk maken om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de binnenlandse veiligheid, ook in samenwerking met de politie en het leger.

Volgens een bericht in de “Budapester Zeitung” kwam de partijloze minister met cijfers, die bewijzen dat de afname van 430.000 delicten in het jaar 2010 naar 280.000 verleden jaar ook een verdienste van de burgerwachten is. Daarom ondersteunt de Hongaarse regering de burgerwachten met subsidies. In het dienstjaar 2014/2015 werd aan de meer dan 50.000 man sterke burgerwachten € 3,2 miljoen beschikbaar gesteld voor “aanwezigheid, gecultiveerd optreden en uniformen.”

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/06/23 ... eiligheid/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

“Vluchtelingen”: “Nationale Landweer” in Tsjechië opgericht

Geplaatst op 16 juli 2016

Afbeelding

In Tsjechië formeert zich een zogenaamde “Nationale Landweer”, die het als zijn taak beschouwt het land tegen de “massale toestroom van islamitische immigranten” te verdedigen.

Volgens het Tsjechische dagblad “Lidové Noviny” heeft de Landweer al 90 afdelingen met in totaal ongeveer 2.500 actieve leden. De meeste afdelingen bevinden zich in Praag, Midden-Bohemen en in Ostrava. “wie de gekleurde wereld wil hebben, kan naar Azië en naar Afrika gaan. De tegenstanders van de migratie willen ook een gekleurde wereld hebben, maar niet hier! Hier is het Tsjechische Tsjechië en dat moet ook zo blijven!”, schrijft een van de leiders van de “Nationale Landweer” op de website van de vereniging, de etnograaf en voormalige tv-journalist František Krejča.

Legale bewapening
Een ander vooraanstaand lid, de onderneemster Nela Lisková, waarschuwde de politici dat “het volk zelf de zaak in de hand zou kunnen nemen” als de regering “niet tot handelen overgaat”. Tot de leiding van de “Nationale Landweer” (Národní domobrana) behoort ook de voormalige militaire arts, luitenant-kolonel Marek Obrtel, die heeft deelgenomen aan meerdere buitenlandse missies.

Afbeelding

De leiding adviseert haar leden zich legaal te bewapenen. Tot de uitrusting zouden niet alleen vuurwapens, maar ook slag- en steekwapens kunnen behoren. De veiligheidsdeskundige en voormalige chef van de militaire geheime dienst, Andor Šándor, waarschuwde voor de activiteiten van de “Nationale Landweer”. Dit zou een “zeer gevaarlijke tendens zijn”. “Het kan niet zo zijn dat hier mannen, die niet in het leger zitten, soldaatje spelen in de bossen”, aldus Šándor.

Bron: http://kurier.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/07/16 ... opgericht/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Pilgrim »

Burgerwacht Soldiers of Odin hier actief

19 juli 2016, Mick van Wely

Afbeelding

WINSCHOTEN – De snel groeiende Scandinavische burgerwacht Soldiers of Odin heeft nu ook in Nederland een afdeling geopend. De groep, die “jaagt” op “asielzoekers” die criminele feiten plegen, liet zich dit weekend gelden in Winschoten.

Een jonge “asielzoeker” die dit weekend vrouwen zou hebben lastiggevallen, zou door de burgerwacht aan de politie zijn overgedragen. Op de Facebook-pagina van de groep claimt Soldiers of Odin dit succes. „Wij zijn blij met burgers die ons een handje willen helpen, maar willen waken voor eigenrichting”, zegt woordvoerder Ramona Venema tegen De Telegraaf.

’Protecting our citizens and defending our streets’, staat op de Facebook-pagina van de Nederlandse afdeling van de Soldiers van Odin. Naast het logo prijken twee tekeningen van koppen met een helm met hoorns erop.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2624 ... aign=email
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21023
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door King George »

Soldiers of Odin is een reactie op het lakse en wegkijkgedrag van de regering in combinatie met boze burgers.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76576
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Steeds meer burgerwachten

Bericht door Ariel »

Oh, dear.... onfrisse extreemrechtse sympathieën. :huh: Salafisten als burgerwacht is oke in Nederland, maar als een stel Hollandse kerels burgerwacht gaan spelen, dan zijn het mannen met "onfrisse extreemrechtse sympathieën." Tja....
Kamervragen over Soldiers of Odin

De zeer omstreden Scandinavische burgerwacht Soldiers of Odin heeft in Nederland voet aan de grond gezet. De beweging, die zegt te jagen op asielzoekers die criminele feiten plegen, liet zich dit weekend gelden in Winschoten. PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch stelt Kamervragen over de organisatie.

De man die zich opwerpt als leider van Soldiers of Odin in Nederland, is de Winschoter Ronald Kiewiet. icon_yawn.gif Uit zijn Facebook-pagina blijken onfrisse extreemrechtse sympathieën. Er zijn een nationaal-socialistische vlag te zien en een poster met de tekst ’Nationaal-Socialisme is zorg voor het volk en zijn toekomst’.

Onder een verhaal over de komst van asielzoekers op de website Oldambtnu.nl schrijft Kiewiet in maart 2016: ’Nederlanders die dit accepteren ook met de rug tegen de muur! En niet besparen op kogels landverraders van hun eigen volk!’

Afgelopen weekend kreeg de politie in Winschoten een melding over een man uit een asielzoekerscentrum die vrouwen zou lastigvallen in een winkelcentrum. „Toen we arriveerden troffen we iemand aan die mishandeld was. Er bleken inderdaad meerdere vrouwen te zijn die klaagden over vervelend gedrag, maar aangiften waren niet gedaan”, aldus de politiewoordvoerder.

Burgerwacht
De mishandeling van de asielzoeker lijkt het werk van Kiewiets burgerwacht. Op de Facebook-pagina van Odin Nederland staat: ’Soldiers of Odin Groningen heeft na een klopjacht van een uur een azc’er uit het naastgelegen dorp Oude Pekeka aangehouden, die vier vrouwen heeft lastiggevallen. De twee leaders uit Groningen hebben deze aanhouding tot stand gebracht.’

Op de pagina is ook een foto te zien van de vermeende ’aanrander’, die deels onherkenbaar is gemaakt. De politie Noord-Nederland zegt het verband tussen de Soldiers of Odin en de mishandelde asielzoeker te onderzoeken.

„We kennen de organisatie. Op zich hebben we geen problemen met burgers die verdachten voor ons aanhouden, maar we willen wel waken voor eigenrichting. Dat moeten we echt niet hebben. Als er op basis van wat signalen zomaar iemand wordt aangepakt, is dat echt zorgelijk”, zegt Venema. Navraag bij een landelijk woordvoerder van de Nationale Politie leert dat er niet meer incidenten bekend zijn rond de Soldiers of Odin. „We houden ze wel in de gaten”, zegt Liset van Bale.

Ronald Kiewiet zelf wil, ondanks een verzoek om commentaar, niet reageren.

Zoals met veel van dit soort groeperingen is het lastig om vast te stellen hoe groot de organisatie echt is.

De beweging Soldiers of Odin kent afdelingen in Finland, Zweden, Hongarije, Duitsland, Estland, Polen en ook de Verenigde Staten en claimt 25 ’cellen’ te hebben in deze landen. De overheden in Scandinavië zijn zeer kritisch over de organisatie, waarvan de zelfverklaarde ’patriotten’ op straat patrouilleren. Dit, zo schrijven ze, om de veiligheid van burgers te waarborgen.

Er zijn in ieder geval in Scandinavië leden van de Odin-beweging die uit de extreemrechtse hoek komen. Anders Breivik, die een bloedbad aanrichtte in 2011 in Noorwegen, refereerde eerder dit jaar nog in de rechtbank aan de soldaten van Odin.

Zorgelijk
PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch vindt eigenrichting een ’heel zorgelijke ontwikkeling’. „We mogen dit niet tolereren”. De reactie van de politie vindt hij bizar. „Dit mag je niet bagatelliseren. Vreemdelingen die hier net zijn kunnen nota bene nog denken ook dat ze met de politie te maken hebben in plaats van met deze ’soldiers’.”

De sociaaldemocraat wil dat minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) ’paal en perk stelt’ aan dit soort burgerinitiatieven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Plaats reactie