Het verdedigen van de Europese cultuur

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Berichtdoor Ariel » Do Aug 08, 2019 8:13 pm

Mahalingam schreef:
En de overwinning op de Ottomanen wordt nu nog in Polen feestelijk gevierd:

Afbeelding


Mooie meiden. icon_thumbup.gif
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19101
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Berichtdoor King George » Vr Aug 09, 2019 12:18 pm

Mooi Huzarenstukje dus.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41775
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 15, 2019 1:54 am

12 september: 336 jaar geleden verstomde het “Allahu Akbar!”-geschreeuw voor Wenen

Geplaatst op 14 september 2019

Afbeelding
De Poolse koning Jan III Sobieski stuurt de paus het nieuws van de overwinning op de Turken voor Wenen.

Veel mensen die in de landen van de voormalige Habsburgse monarchie wonen, vieren elk jaar op 12 september de dag van het afslaan van de Turken voor Wenen. Op die dag in het jaar 1683 had keurvorst Max Emanuel samen met de Poolse koning Jan Sobieski een beslissend aandeel in de overwinning op de Turkse moslims, die onder “Allahu Akbar!”-geschreeuw Wenen belegerden.

En de katholieke kerk viert mee. En wel met het feest “Heilige Naam van Maria”. Het wordt nadrukkelijk “als uiting van dank voor het behoud van het christelijke Avondland gevierd.”

Met een afbeelding van Maria tegen de moslims gevochten
“Paus Innocentius XI (1676-1689) voerde de feestdag voor de hele kerk in, nadat op 12 september 1683 de verenigde christelijke legers onder het opperbevel van de Poolse koning Jan III Sobieski de tweede Turkse belegering van Wenen beëindigd hadden met de overwinnende Slag bij de Kahlenberg.” (Wikipedia).

Kroniekschrijvers van de gebeurtenissen berichten dat er voor het christelijke leger bij Wenen uit een banier met de beeltenis van Maria werd gedragen.

Net zoals de goede afloop van de Slag bij Lepanto wordt ingedeeld bij Maria, de rozenkranskoningin, vond het succesvolle neerslaan van de Turkse belegering van Wenen plaats in naam van de moeder van Jezus.

Het is verbazingwekkend dat de liturgiehervormers het feest in 1970 van de liturgische kalender hebben geschrapt. Daar zat destijds al de poging van appeasement tegenover de islam achter, waardoor bepaalde progressieve kringen binnen de kerk al in de jaren-70 werden voortgedreven.

Een kerkfeest wijst o het gevaar door islamisering
Blijkbaar was het Vaticaan zich echter in 2002 al bewust van de actualiteit van de historische achtergrond. Want sindsdien staat het feest ook weer als herdenkingsdag op de algemene kalender.

Het bleef echter ook in de tussenliggende periode in Oostenrijk en Duitsland gevierd worden door strenggelovige katholieken. Zij zijn zich steeds heel goed bewust geweest van het gevaar dat voor het Avondland uitgaat van de islamisering. Zij hebben – lang voordat islamcritici en de AfD dat deden – voor eenzelfde situatie als in de 17e eeuw gewaarschuwd.

Wat zou er gebeurd zijn wanneer...
Maar ook onafhankelijk van religieuze verbanden gaat het bij deze tegenaanval van Europa tegen de Turken om een pan-Europese gebeurtenis, die niet hoog genoeg ingeschat kan worden. Hierover schrijft een vriendin van me:

“Zonder deze gebeurtenis zou vermoedelijk de Verlichting nooit ontstaan zijn, onze huidige Europese waarden, mensenrechten, democratie zouden heel anders en zeer zeker niet beter zijn.”
Ook dit jaar wordt op 14 en 15 september in de Stephansdom in Wenen de gebeurtenis met preken, misvieringen en processies herdacht.

Bron: https://philosophia-perennis.comDoor: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/14 ... oor-wenen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41775
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 16, 2019 2:42 am

György Konrád († 13-09-2019): “De goede linkse ziel is snel gewonnen voor de verkeerde zaak”

Tekst Marjolijn van Heemstra, 15 september 2019

Afbeelding
György Konrád in 2016.

‘We zijn in Europa beter af dan waar ook ter wereld,’ zegt de Hongaarse György Konrád (1933). ‘Maar we realiseren ons te weinig wat we te verdedigen hebben. We moeten onze grenzen veel strenger gaan bewaken.’ Is dit de linkse humanist die in zijn boeken opkwam voor universele mensenrechten?

Het is moeilijk onbevangen naar Budapest te kijken als je net Geluk van György Konrád hebt gelezen. De zon schijnt, de Donau glinstert, maar door de opgeruimde stad schemert voortdurend dat monsterlijke Budapest waar de Joods-Hongaarse Konrád in ’44-’45 zijn toevlucht zocht. Nadat zijn ouders door de nazi’s waren afgevoerd, vluchtte hij als elfjarig jongetje met zijn zus en twee neefjes vanuit hun geboortedorp naar familie in de hoofdstad. Een dag na hun vertrek werden al hun schoolgenootjes op de trein naar Auschwitz gezet. Van de bijna tweehonderd kinderen kwamen er drie terug; een tweeling op wie in het kamp experimenten waren uitgevoerd en een veertienjarig nichtje dat bij de volwassenen was ingedeeld en dus tewerkgesteld.

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41775
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verdedigen van de Europese cultuur

Berichtdoor Pilgrim » Do Okt 31, 2019 6:25 pm

Exclusief interview met Paul Cliteur over het belang van de rechtstaat voor de Westerse beschaving

Door Kenneth Steffers, 30 oktober 2019

Afbeelding
Foto: Prof. dr. Paul Cliteur en de uil van Minerva. Bron: Paul Cliteur

Eergisteren vonden de Algemene Politieke Beschouwingen plaats in de Eerste Kamer. De fractievoorzitter namens Forum voor Democratie, Paul Cliteur (foto), sprak met onze verslaggever in Den Haag over de hoofdlijnen van het debat en het belang van de democratische rechtstaat. Hieronder leest u het exclusieve interview van DDS-reporter Kenneth Steffers (KS) en prof. dr. Paul Cliteur (PC).

KS: Mijnheer Cliteur, u mocht gisteren de spits afbijten in de Eerste Kamer bij de Algemene Politieke Beschouwingen. U heeft gesproken over de Democratische rechtsstaat en de uitdagingen die op ons afkomen. Waarom heeft u gekozen voor dat thema?


PC: Ik kwam op het idee toen ik naar de Troonrede zat te luisteren en daar iets werd gezegd over de rechtsstaat dat gewoon onjuist is. Onze koning verwees toen naar een “sterke rechtsstaat”. Over die sterke rechtsstaat zei de koning dat “die beschermt tegen criminaliteit, willekeur en machtsmisbruik.

KS: Waarom is dat onjuist?

PC: We moeten onderscheiden tussen een staat en een rechtsstaat. Een staat is een organisatie die als doel heeft het vreedzaam samenleven van een groep van mensen (de bevolking) op het territorium van die staat. En dat kan alleen als die staat macht en gezag kan uitoefenen op dat grondgebied. Kan de staat dat niet, dan is die staat geen “staat”. Bij de staat, staat dus macht centraal. Een rechtsstaat is een staat die de eigen macht beperkt door het recht.

PC: De rechtsstaat is zelfbeperking. Je kan het ook zo zeggen: de staat is beperking van ieder ander die de pretentie heeft macht te kunnen uitoefenen op het grondgebied. De rechtsstaat is zelfbeperking van de staat. In de Troonrede staat dat een “sterke rechtsstaat” beschermt – ik herhaal – tegen: 1 criminaliteit, 2 willekeur, en 3 machtsmisbruik. Dan verwar je dus het staatsbegrip met het rechtsstaatsbegrip. Want alleen de staat beschermt tegen criminaliteit, de rechtsstaat beperkt willekeur en machtsmisbruik.

KS: Dus dat heeft u premier Ruute voorgehouden: een fout in de Troonrede, immers de begrippen “staat” en “rechtsstaat” verwisseld?

PC: Nee, dat leek mij te pedant. Misschien was ik ook wel te laf of te slap om meteen zo hoog van de toren te blazen, dus ik heb dat niet gedaan. Dan zouden we ook een verwarrende semantische discussie hebben gekregen – zoiets werkt niet als je snel een paar punten moet maken die ook relevant zijn voor het werk in de Eerste Kamer. Ik vermeld het alleen omdat ik toen, bij het luisteren naar die Troonrede, op het idee kwam om de Algemene Politieke Beschouwingen te houden over de rechtsstaat.

KS: Was dat alles?

PC: Nee, ik zat ook geheel toevallig naast de heer Geert Wilders. Ik was mij tijdens het luisteren naar die Troonrede ook bewust naast iemand geplaatst die wel heel raar moet aankijken tegen wat er allemaal gezegd werd over staat en rechtsstaat. De staat oefent macht en gezag uit op het grondgebied van de staat. Maar wat betekent het voor hem? Hij zit in een gevangenis van bewakers. Zijn recht op bewegingsvrijheid is totaal vernietigd. Bij de bescherming van Wilders kan de staat zijn rol als handhaver van de orde op het grondgebied alleen met de grootst mogelijke moeite (en zware kosten) handhaven. Bovendien is de dreiging tegen hem ook gericht tegen een rechtsstatelijk principe.

KS: Welke rechtsstatelijke principes bedoelt u?

PC: Het recht op vrije expressie, een beginsel gewaarborgd in de grondwet (art. 7) en internationale verdragen (het Europees mensenrechtenverdrag, art. 10). Dus op die bewuste middag, op 17 september 2019, toen ik naar de Troonrede zat te luisteren spookten al die gedachten over de staat, de rechtsstaat, en vrijheid van expressie door mijn hoofd.

PC: Toen ik naar buiten liep waren in feite mijn Algemene Politieke Beschouwingen voor de Eerste Kamer af. Ik moest ze alleen nog opschrijven. Wat nodig was, was: 1. Een definitie van de staat, 2. Een definitie van de rechtsstaat, 3. Een inventarisatie van de voornaamste uitdagingen voor de staat en voor de rechtsstaat voor de komende decennia.

KS: En wat zijn die uitdagingen?

PC: De staat wordt uitgedaagd door twee grote bedreigingen. Eén daarvan erkent het Nederlandse kabinet ook. Voor een andere heeft het kabinet een blinde vlek. Wat men erkent, is dat de drugsgerelateerde criminaliteit sterk ondermijnend werkt. Het kabinet heeft op 18 juli 2018 een pakket aan maatregelen gepresenteerd om die drugsgerelateerde criminaliteit het hoofd te bieden.

KS: Gaat dat helpen?

PC: Helaas niet. Ik ben bang dat al het geld van de wereld, alle wetten van de wereld, niet helpen wanneer we niet iets doen aan onze eigen mentaliteit. En Nederland zit diep in de problemen door onze gedoogcultuur. Wij maken dus wel wetten, maar als het even niet uitkomt dan handhaven we die niet (boerkaverbod bijvoorbeeld). We moeten dus niet alleen strijden tegen de mocromaffia, maar ook tegen onszelf. Dat is nog de grootste strijd.

KS: En wat is die andere uitdaging, de uitdaging waarvoor het kabinet nog een blinde vlek heeft?

PC: Dat is het jihadistisch terrorisme. Het kabinet erkent wel enigszins dat dit een probleem is, maar men heeft geen idee hoe men hiermee moet omgaan. In feite geven we alleen maar toe aan die jihadisten. Zo heeft Wilders zijn cartoonwedstrijd afgeblazen toen moordenaars op pad waren om hem te bestraffen. Precies op de dag waarom de Algemene Politieke Beschouwingen werden gehouden (29 oktober) stond één van die mensen terecht (Junaid I.). Even tevoren was een ander tot 26 jaar veroordeeld (Jawed S.).

KS: Dan doet de staat toch wat moet gebeuren? Men sluit die mensen op!?

PC: Dat is onvoldoende, omdat Junaid I. en Jawed S. vele opvolgers hebben. Het is een beetje dweilen met de kraan open. Al Baghdadi wordt uitgeschakeld, zijn opvolger staat alweer klaar.

KS: Dat klinkt als een nogal pessimistisch verhaal!

PC: Nee hoor, dit is allemaal nodig voor de bewustwording van de gevaren die op ons afkomen. En ik weet dat eens het licht zal doorbreken. Dan zullen we ons gaan beschermen tegen de uitdagingen die ik hiervoor heb geformuleerd. Wanneer mijn beschouwingen aan die bewustwording een bijdrage kunnen leveren zou het mooi zijn.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... eschaving/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten