EU neigt naar dictatuur

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21807
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

EU neigt naar dictatuur

Bericht door King George »

Europese elites handelen in geest van dictators

De geest van dictators als Nicolae Ceaucescu komen boven drijven bij de Europese elite in hun poging een antwoord te vinden op de eurocrisis, stelt de Sloveense filosoof Slavoj Zizek.

Zizek haalt in The Guardian een citaat aan van de overleden Roemeense dictator om de huidige toestand in de EU te typeren. Waarom mochten burgers niet naar het buitenland reizen terwijl dat wel in de grondwet stond, zo werd hem in zijn nadagen gevraagd. Zijn antwoord: burgers hadden weliswaar recht op vrij reizen, maar ook recht op een veilig thuisland. Zouden Roemeense burgers het land verlaten, dan kwam de welvaart in gevaar. Een antwoord in de beste Stalinistische traditie, schrijft Zizek.

Iets vergelijkbaars speelt momenteel in Slovenië waar het Constitutioneel Hof een referendum verbood over de oprichting van een slechte bank; een bank met rommelhypotheken en andere waardeloze schuldpapieren. Die slechte bank zou de belastingbetaler veel geld kosten en, nog belangrijker, zou onderzoek naar de schuldvraag over het financiële wanbeheer voorkomen. "De maatregel, waarover maandenlang was gediscussieerd, werd zeker niet door iedereen aanvaard, zelfs niet door alle financiële specialisten. Dus waarom zou een referendum erover verboden moeten worden?"

Ook de voormalige Griekse premier Georgios Papandreou kreeg in 2011 met het Constitutioneel Hof te maken toen hij een referendum wilde uitschrijven over de door Brussel afgedwongen bezuinigingsmaatregelen. Grote paniek in Europa, die pas ging liggen toen het Hof een streep haalde door het referendum omdat het 'ongrondwettelijke gevolgen zou hebben'. Een referendum was weliswaar grondwettelijk toegestaan, maar zou in strijd zijn met andere grondwettelijke waarden, zoals het functioneren van de staat.

De uitspraken zijn volgens Zizek symptomatisch voor een mondiale tendens naar het inperken van de democratische rechten. "Het idee is dat, in een ingewikkelde economische situatie als die van vandaag de dag, de meerderheid van het volk niet gekwalificeerd is om te beslissen. De mensen zijn zich niet bewust van de catastrofale gevolgen die zich zouden manifesteren als aan hun eisen tegemoet zou worden gekomen."

Wantrouwen tegenover de democratie was tot voor kort vooral iets van ontwikkelingslanden of voormalige Oostblokstaten. De verandering ging niet snel genoeg, de democratie bracht niet de hoorns des overvloeds waarop men rekende. Het is 'de vallei der tranen' waar een bevolking doorheen moet, aldus de theorie van socioloog Ralf Dahrendorf. Zo'n vallei vol offers bevindt zich tussen twee periodes, bijvoorbeeld die van de socialistische naar de markteconomie. Omdat zo'n tranenvallei langer duurt dan een regeerperiode, is het voor politici te verleidelijk moeilijke beslissingen uit te stellen.

Zizek gaat een stapje verder. Zou het niet aanlokkelijk zijn om in de overgangsfase de democratie even opzij te schuiven en de macht aan een verlichte elite te gunnen? Zij kunnen dan alle noodzakelijke maatregelen nemen. Dat heeft bijvoorbeeld in Zuid-Korea, Taiwan en Chili prima gewerkt. "En biedt deze redeneertrant niet de beste argumenten voor het autoritaire regime van China?"

Het wantrouwen tegen de democratie dat ooit voorbehouden was aan ontwikkelingslanden en post-communistische staten, heeft sinds 2008 terrein gewonnen in het Westen. Het 'neerbuigende' advies van het Europa van 20 jaar geleden aan anderen om snel democratie in te voeren, gaat nu voor ons zelf op, stelt Zizek.

"Het minste wat je kunt zeggen is dat deze crisis het bewijs is dat het niet de mensen, maar de deskundigen zelf zijn die niet weten wat ze doen", aldus Zizek. "In West-Europa zijn we getuige van een toenemend onvermogen van de regerende elite - ze weten steeds minder goed hoe ze moeten regeren."

Als voorbeeld noemt hij Griekenland, een land dat onder druk wordt gezet om de schulden af te lossen maar waar tegelijkertijd de economie plat wordt gelegd door forse bezuinigingsmaatregelen op te leggen. Zelfs het IMF is er tegenwoordig van overtuigd dat de bezuinigingen meer kwaad dan goed doen. "Maar dit inzicht is pas gekomen nadat er honderdduizenden banen verloren zijn gegaan als gevolg van deze 'misrekeningen'."

Volgens Zizek schuilt daarin de ware boodschap van de volksprotesten. "De demonstranten weten heel goed wat zij níet weten; zij wenden niet voor snelle of makkelijke antwoorden te hebben; maar wat hun instinct hen vertelt is niettemin waar - dat de machthebbers het ook niet weten. In het hedendaagse Europa nemen de blinden de blinden bij de hand."

Het volledige artikel is te lezen op Presseurop.Trouw
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Ariel
Berichten: 78568
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Europese elites handelen in geest van dictators

Bericht door Ariel »

Brussel stuurt begrotingscontroleur naar Den Haag

De Europese Commissie stuurt een controleur naar Den Haag om de Nederlandse staatsuitgaven in de gaten te houden. De Brusselse ambtenaar zal bekijken of Nederland zich wel aan de EU-begrotingseisen houdt.

Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD).

De Franstalige Belg Jean-Luc Annaert zal half februari uit Brussel naar Den Haag worden gestuurd.

'Hij is de ogen en oren van de Commissie,' zegt een Brusselse bron tegen het FD. De Belg zal aan Brussel rapporteren over het handelen van het ministerie van Financiën.

Hij krijgt geen bevoegdheden om te corrigeren of sancties uit te delen, maar kan eurocommissaris Olli Rehn wel adviseren dit te doen.

Nederland is niet het enige land dat van dichtbij door Brussel in de gaten zal worden gehouden. Andere landen ontkomen niet aan het financiële toezicht.

Alleen Griekenland, Portugal en Ierland krijgen geen vaste rapporteur omdat deze landen al onder verscherpt financieel toezicht staan.

http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/ni ... -1161483W/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78568
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Europese elites handelen in geest van dictators

Bericht door Ariel »

Gelukkig hebben we meneer Wilders nog om te ageren tegen dit plan. Niet dat het zal helpen want hij staat alleen, maar toch, als je niks zegt en je als schaap naar de slachtbank laat leiden , dan gebeurt er ook niks. Ik wordt hier zo moedeloos van.
"EU-spion met pek en veren land uit"
DEN HAAG -

De PVV is geschrokken van de komst van een permanente EU-controleur naar Den Haag. Deze moet erop toezien dat onze regering wel alle Brusselse afspraken naleeft. Belachelijk, aldus de PVV, dat wil dat de 'spion' ,, met pek en veren terug naar Wallonië” wordt gestuurd.

De partij van Wilders ziet er meer heil in om een vaste Nederlandse controleur in Brussel te stationeren die kan toezien op juiste besteding van het Nederlandse belastinggeld. De PVV heeft inmiddels vragen gesteld over de kwestie aan premier Mark Rutte en minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans.

Volgens ingewijden wordt de Belg Jean-Luc Annaert de nu al bekritiseerde controleur. Hij zou per half februari naar Nederland komen.

Annaert heeft geen bevoegdheid om politici of ambtenaren te corrigeren of terecht te wijzen. Acht lidstaten hebben sinds kort al zo'n European Semester Officer. Het is een van de manieren waarop de Commissie probeert meer greep te krijgen op begrotingen en economisch beleid in de lidstaten.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2125 ... uit__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43248
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Europese elites handelen in geest van dictators

Bericht door Mahalingam »

Jean-Luc Annaert heeft geen bevoegdheden. Maar als die iets vindt "dat anders moet" dan doet die huilie huilie bij zijn baas, een zekere Ollie R. die wel bevoegd is (of dat zal gaan worden).
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Ariel
Berichten: 78568
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Europese elites handelen in geest van dictators

Bericht door Ariel »

Ik vraag me af of Willem Alexander tijdens zijn inhuldiging op 30 april dit ook zal verklaren. Zijn moeder deed dat wel, en heeft zich niet aan haar woord gehouden.
"Ik zweer dat ik de onafhankelijkheid en het grondgebied van het Koninkrijk met al mijn vermogen zal verdedigen en bewaren; ... en tot instandhouding en bevordering van de welvaart alle middelen zal aanwenden, welke de wetten mij ter beschikking stellen, zoals een goed en getrouw regent schuldig is te doen."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43248
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Europese elites handelen in geest van dictators

Bericht door Mahalingam »

Ik kwam dit bericht tegen van een High Level EU Panel uitgebracht door Nelie Smit:
‘All EU countries should have independent media councils. Media councils should have real enforcement powers, such as the imposition of fines, orders for printed or broadcast apologies, or removal of journalistic status. The national media councils should follow a set of European-wide standards and be monitored by the Commission to ensure that they comply with European values.’
http://moetenwenietwillen.nl/blog/2013/ ... laan-20202
Hier het document met de Newspeak titel:
A free and pluralistic media to sustain European democracy
http://ec.europa.eu/information_society ... report.pdf
Ik had de indruk dat de media al heel aardig Gleichgeschalted zijn. Maar er zouden denk ik nog wel eens een 10 % journalisten over kunnen zijn die niet weten aan welke kant hun boterham gesmeerd wordt. Dus in de strijd tegen rechts,islamofobie enzo is het een goede oplossing om die lieden een Berufsverbot te geven voordat ze nog meer tweespalt en haat kunnen zaaien. Dat kan gebeuren zonder dat er een rechter aan te pas komt of kan komen. Tot heil van het algemeen.

En dan kom ik op hoeiboei dit tegen:
Respect voor de islam is de discriminerende factor
Dus dan tweet je in werktijd dat "er eigenlijk VN-troepen naar Nederland gestuurd zouden moeten worden om PVV’ers dood te schieten” en dan blijft die christelijke werkgever, de Vrije Universiteit in Amsterdam, kalm, doet aan hoor en wederhoor en ontslaat jou, Peter Breedveld, niet.
http://hoeiboei.blogspot.nl/2013/02/res ... .html#more
En wat doen de boven hem gestelden? Niets. Die vinden het prima dat zo het imago van hun universiteit opgepoetst wordt als tolerante instelling. Dit tolereren ze namelijk.

En dan dit geval waar al over bericht is elders:
Dan heet je Anand Soekhoe en ben je docent maatschappijleer aan het christelijke Fioretti College te Lisse, tevens duoraadslid voor Leefbaar Leiden - je houdt die twee functies strikt gescheiden - en je slingert na een gesprekje met collega-raadsleden in je vrije tijd een paar islamkritische tweets de lucht in om je politieke standpunten als het ware nog eens te benadrukken, onder andere twitter je dat de islam “geen geloof maar een barbaarse achterlijkheid” is en wat gebeurt er dan?
Je wordt ontslagen en er is sterke aandrang om je politieke mandaat op te geven.

Is dit wel in overeenstemming met de EU regels? Ja, dat is het. Zo moet het. lees maar dit document:
ACTS ADOPTED UNDER TITLE VI OF THE EU TREATY
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 058:EN:PDF
Er dient gelijkschakeling te komen van de wetten en regels en opvattingen over de gevolgen van het uiten van xenofobie en racisme (incl. islamofobie natuurrlijk).
En wat mag er gebeuren met schuldigen? Buiten de normale strafrechterlijke straffen is er ook:
1. uitsluiting van steun (public benefit) of hulp. De staat mag je dus laten verhongeren en verkommeren; je valt buiten de verzorgingsstaat
2. tijdelijke of definitieve disqualificatie voor het uitoefenen van commercieele activiteiten. Je mag dus niet je eigen geld verdienen; een Berufsverbod voor ieder beroep dat een mens kan uitvoeren dus. Een werkverbod dus.
3. plaatsing onder juridische supervisie. Een ander woord voor een Gulag.
4. "a judicial winding-up order." Dat houdt zoveel in als een inbeslagname van je bezittingen.

Ik kan geen voorschrift 5 vinden: vrouw en kinderen worden al buit in slavernij weggevoerd.
Zover is Eurabia nog niet gevorderd op dit juridische gebied.
Het IJzeren gordijn mag dan wel gevallen zijn maar de mentaliteit er achter is naar het westen geschoven.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43248
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Europese elites handelen in geest van dictators

Bericht door Mahalingam »

In België blijken er richtlijnen te bestaan (niet bindend, ammehoela!) voorde beroepsgroep van de journalisten. hier:
http://www.rvdj.be/sites/default/files/ ... htonen.pdf
Aanbevelingen voor de berichtgeving over allochtonen

Deze Aanbevelingen zijn in 1994 door de AVBB in samenwerking met het Centrum voor
Racismebestrijding op papier gezet na uitgebreid media-onderzoek. De Aanbevelingen hebben niet
het karakter van formeel deontologische normen, wat niet belet dat de Raad voor Deontologie van
de AVBB ze desgevallend wel in zijn beoordelingen betrekt.
er staan vele raadgevingen in zoals deze om iedere aanzet tot een xenofobische gedachtengang in de kiem te smoren:
Vreemdeling
Juridische term voor een persoon die niet de Belgische nationaliteit heeft en die, naargelang
het statuut, kan ingeschreven zijn in een bevolkings-of vreemdelingenregister.
Niet wenselijk als ermee verwezen wordt naar allochtonen in het algemeen, omdat de
aanduiding ‘vreemdheid’ benadrukt.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50913
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

EU misbruikt aanslag om anoniem betalen aan banken aan banden te leggen

Door Germen · 19 november 2015

Het lijkt erop dat de Europese Unie de gelegenheid niet voorbij laat gaan, en onder het mom van terreurbestrijding een aantal zeer ondemocratische maatregelen door wil drijven. Wat staat ons te wachten?

Bitcoinbetalingen alleen via banken; anoniem betalen onmogelijk
Persbureau Reuters, een steunpilaar van de main stream media, meldt dat de Europese Commissie, het uitvoerende orgaan van de EU, plannen heeft ontwikkeld om het gebruik van bitcoin te verbieden buiten de banken om.

Vermoedelijk gaat het hier om een bewust lek door de EC, een proefballon. Ook het gebruik van goud, prepaykaarten, contant geld en dergelijke zou dan aan banden gelegd worden. Tekenend voor het gebrek aan democratie in de Europese Unie is dat deze verregaande inperking van de burgerlijke vrijheden, waardoor anoniem betalen niet meer mogelijk is en het bankenkartel absolute monopolist wordt, zelfs zonder parlementaire stemming doorgevoerd kan worden.

Ook in de VS wordt het inperken van bitcoin verkocht als bestrijding van ‘terrorisme’ of ‘pedonetwerken’.

Afbeelding
Ook in de VS wordt het inperken van bitcoin verkocht als bestrijding van ‘terrorisme’ of ‘pedonetwerken’.

Misbruik van de noodtoestand: sociale media stilgelegd
In Frankrijk is nu de noodtoestand verlengd met drie maanden. Een erg lange periode voor deze forse inperking van burgerrechten. Al dan niet toevallig valt de klimaattop precies midden in deze periode. Ook neemt het regime-Hollande de gelegenheid te baat, om sociale media websites plat te kunnen leggen tijdens een noodtoestand.

Niet duidelijk is hoe het terrorisme bestreden kan worden door bijvoorbeeld media als Twitter, Facebook en dergelijke plat te leggen. Deze maken vooral gebruik van andere kanalen, zoals TOR, Telegram e.d.

Deze maatregel is daarentegen wel weer erg nuttig om te voorkomen dat er massale protestacties op touw worden gezet, kortom: om een democratisch recht van de bevolking af te pakken.

Terrorismeprobleem voor groot deel veroorzaakt door de overheid
Jarenlang werden mensen die de waarheid vertelden over de oorlogszuchtige aard van het islamisme, juridisch vervolgd, zelfs midden in de nacht uit bed gelicht. Door deze overheidsbemoeienis is er nooit een volwassen debat geweest en bleef de hoogstnoodzakelijke hervorming van de islam uit. Een terreurstaat als Saoedi-Arabië, waarbij vergeleken zogeheten “As van het Kwaad”-landen als Iran en Syrië een paradijs vormen, wordt platgelopen door hoogwaardigheidsbekleders als Timmermans die graag het vingertje heffen richting politici als Poetin wegens veel mildere mensenrechtenschendingen. Nu de Islamitische Staat alles in praktijk brengt waar islamcritici al jaren voor waarschuwden, is hun antwoord: nog meer afpakken van burgerlijke vrijheden, niet bijvoorbeeld: de misdadige regimes van Saoedi Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar voor het Internationale Strafhof dagen wegens het ondersteunen van terrorisme en wreedaardig onderdrukken van de eigen bevolking.

Met zulke overheden als ‘vriend’ en ‘beschermer’ hebben wij Europeanen geen vijanden meer nodig.

http://www.visionair.nl/politiek-en-maa ... te-leggen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6922
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Ali Yas »

Pilgrim schreef:
Met zulke overheden als ‘vriend’ en ‘beschermer’ hebben wij Europeanen geen vijanden meer nodig.
Dat is wel het punt ja. Want welke partij heeft precies onze burgerrechten ingeperkt? Wie hebben de democratie ondermijnd? Wie heeft bepaald dat zekere uitingen ineens strafbaar zijn, nota bene uitingen die oproepen tot effectieve maatregelen tegen terrorisme? Niet Saïd en Fatima.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50913
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

EU-dictatuur plant interneringskampen voor andersdenkenden

Geplaatst op 17 december 2015

Afbeelding

We zijn al veel gewend van de volgzame helpers van het militair-industrieel complex, dit moreel verwaarloosde, fascistoïde conglomeraat van corrupte VS-vazallen in Brussel; maar een nieuw document, dat door het “EU-comité voor tolerantie” werd uitgewerkt, is werkelijk het toppunt! De inhoud van het twaalf pagina´s tellende document: Het einde van de vrijheid van meningsuiting en de vestiging van de dictatuur op alle niveaus.

“European Council on Tolerance and Reconciliation“, dus de “Raad voor Tolerantie en Verzoening”, noemt het comité dat dit document heeft uitgewerkt zichzelf. Daarmee brengt de bureaucraten-moloch de bespotting van de EU-onderdanen naar een nieuw niveau, want wat hier werd uitgewerkt, heeft met tolerantie en verzoening ongeveer net zoveel te maken als de Amerikaanse buitenlandse politiek met het creëren en behouden van vrede in de wereld.

Eerst volgt er een nadrukkelijke waarschuwing: het lezen van deze twaalf pagina´s zou uw dag volledig kunnen vergallen. Het “Statuut ter Bevordering van de Tolerantie” is namelijk – Orwell, kijk even naar beneden – precies het tegenovergestelde van hetgeen wat het zegt te zijn. Oppervlakkig gezien gaat het om de “vestiging van tolerantie bevorderende maatregelen binnen de samenleving”, waarmee waarschijnlijk vooral de tolerantie tegenover kleine maatschappelijke groeperingen zoals homo-, trans- en andere seksuelen bedoeld wordt, vooral echter – uiteraard – tolerantie tegenover religieuze minderheden. Sectie 3, punt B1 (vrij vertaald):

“Religie- en geloofsvrijheid, alleen of in gemeenschap tot uitdrukking gebracht, inclusief de vrijheid van dit geloof met al zijn rites, rituelen, praktijk en leerstellingen uit te oefenen.”

Wat vertaald betekent: Muezzin, ik hoor je janken. Dat betekent nog meer dieren die tegen alle regels van dierenbescherming in gruwelijk ter dood worden gepijnigd voor halal-vlees en vermoedelijk zal men ons de boerka weldra als teken van religieuze vrijheid proberen aan te smeren. Een nieuwe knieval voor het islamitische fanatisme; opnieuw wordt de meest intolerante van alle ideologieën geknuffeld en met zijden handschoentjes aangepakt. Alleen al onder Sectie 3 gaat het nog verder met rechten die aan de genoemde minderheden (en hier worden in de eerste plaats immigranten bedoeld)toegestaan moeten worden – in principe allemaal dingen die enkele jaren geleden nog uitsluitend waren voorbehouden voor de burgers van een desbetreffend land.

Catastrofaal genoeg. Maar dat is helaas nog niet alles. Onder Sectie 4 punt B wordt de vrijheid van demonstratie beperkt, punt C definieert op praktische wijze wat tolerantie betekend en wat niet en in punt F-2 wordt nogmaals duidelijk gemaakt dat vrijheid van meningsuiting er niet toe misbruikt mag worden om andere groepen te belasteren. Dat is in principe een muilkorf voor iedereen die zich bijvoorbeeld kritisch met de islam bezighoudt of, om een ander voorbeeld te noemen, vragen stellen over de om zich heen grijpende genderwaanzin.

Logischerwijs houdt Sectie 5 zich dan ook uitsluitend met migranten bezig – deze liggen de schrijvers van het document blijkbaar erg na aan het hart, omdat er gelijk een hele alinea aan hen wordt gewijd. In tegenstelling overigens tot de inheemse bevolking, wier rechten niet speciaal worden genoemd, maar wier plichten wel worden opgesomd en welke sancties er driegen wanneer zij zich niet aan deze plichten houdt.

Goed trefwoord – sancties. Daarmee houdt zich namelijk de hele Sectie 7 bezig – ja, ja, in het aan de leiband laten lopen van de eigen bevolking, terwijl het als een made in het spek leeft van haar belastinggeld, was het eindstation voor politieke mislukkelingen in Brussel altijd al goed. Daarom worden nogmaals de “strafbare feiten” opgesomd – dus in feit alle staatsburgerrechten die van ons tot nu toe enigszins vrije mensen maakten – om daarna onder Punt b eindelijk concreet te worden: “Het is nodig dat delinquenten, die volgens Punt a veroordeeld werden, zich onderwerpen aan een rehabilitatieprogramma, dat in hen een cultuur van tolerantie wakker maakt.”

Boem. Dat is niets anders dan de dreiging van interneringskampen ter geestelijke heropvoeding van mensen met onwelgevallige commentaren – Noord-Koreaanse standaards dus. We hebben het ver geschopt . . . De rest van het document houdt zich dan nog bezig met het onderwijs en de media; afgezien van het feit dat er in de hoofden van onze kinderen rond gewoeld moet worden om hen nog drastischer op te voeden tot robots zonder mening dan nu al het geval is, moeten volgens deze totalitaire EU-doctrine natuurlijk ook de media aan de ketting worden gelegd: zowel publiekrechtelijke als privézenders moeten zich onderwerpen aan de agenda om hun programma´s desbetreffend aan te passen en bovendien ook nog zendtijd vrijmaken voor “het werven voor een klimaat van tolerantie”.

Een verstandig mens zij ooit: “Als het fascisme terugkeert, zal het niet zeggen “Ik ben het fascisme”, nee, het zal zeggen ´Ik ben het antifascisme´.” Welnu, het is zover, zoals dit officiële document van het Europees Parlement bewijst – en zolang de burgers zich dit gesar laten welgevallen, zal dit steeds verdergaan.

Bron: www.contra-magazin.com

Auteur: Marcello Dallapiccola

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/12/17 ... denkenden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43248
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Europese elites handelen in geest van dictators

Bericht door Mahalingam »

Hier is weer zo'n document met een NewSpeak titel:
A EUROPEAN FRAMEWORK NATIONAL STATUTE FOR THE PROMOTION OF TOLERANCE
geproduceerd door iets dat zich ook tooit met ook zo'n NewSpeak naam:
the European Council on Tolerance and Reconciliation
http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/ ... ute_en.pdf
http://ectr.eu/
Europe's Intolerable "Tolerance"
http://www.gatestoneinstitute.org/5990/europe-tolerance
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50913
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

EU treedt democratische principes met voeten

Geplaatst op 3 januari 2016

Afbeelding

“De EU heeft zich in het jaar 2015 verwijderd van haar eigen, in de oprichtingsdocumenten van diezelfde EU vastgelegde, principes – de principes van de democratie, de vrijheid en de subsidiariteit”, schrijft de dichtbij de regering staande Franse website “Atlantico”.

“Ondanks het Verdrag van Lissabon neemt de Europese Unie in het jaar 2015 beslissingen in een compleet onduidelijke situatie en bewaart het stilzwijgen met het oog op een duidelijke schending van het bindende internationale akkoord door een van de lidstaten”, zegt men.

Bovendien zou “Frankrijk de wet over de afschaffing van negen regio´s in het parlement hebben doorgedrukt, zonder het voor noodzakelijk te hebben gehouden naar de mening van zijn burgers en de plaatselijke autoriteiten te vragen.” Dit zou een overtreding van de charta van de fundamentele rechten van de EU zijn, aldus “Atlantico” verder.

De schrijver bekritiseert de besluiten van de EU om de migratiecrisis op te lossen. De regeringen van de Europese landen zouden het verblijf van de migranten in het desbetreffende met geweld krijgen opgedrongen en van hen zodoende een “geesteloze lading” maken.

“Atlantico” benadrukt eveneens dat de EU Turkije nog steeds financieel zou ondersteunen, dat “de principes van de rechtsstaat met voeten treedt door het smokkelaars mogelijk te maken voordeel te halen uit het ongeluk van de voor burgeroorlogen vluchtende mensen”.

“De Turkse regering wordt in feite de mecenas voor misdadige organisaties, wier activiteiten het in feite op klaarlichte dag begunstigt”, aldus “Atlantico”.

De schrijver verwijst verder nog naar de schending van het subsidiariteitsbeginsel (verantwoordelijkheid voor verliezen van een land bij de toetreding tot de EU, tot de eurozone of tot de Schengen-zone) door de EU.

“... De systematische besluiten over de uitbreiding van de Europese Unie, de eurozone en het Schengen-gebied werden genomen zonder er rekening mee te houden of de toetredingslanden daadwerkelijk in staat zijn om volledig te voldoen aan de hen opgelegde verplichtingen. Daarin ligt een van de oorzaken voor de euro-crisis”, aldus “Atlantico”.

Bron: http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/01/03 ... et-voeten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43248
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Mahalingam »

Naar mate een land meer dictatoriaal geregeerd wordt, zijn er ook grotere en luxere paleizen. Denk maar het Erdogan Paleis.
In 2011 kwam de European Council, terwijl ze bezig waren om Griekenland te redden, met een glossy (prijs 130.000 euro) om te laten zien wat hun nieuwe paleis (313 miljoen euro) gaat worden.
Na jaren vertraging en vele tientallen miljoenen extra is het nu klaar.
En het is een symbool geworden dat gebouw. Een soort kooi.
Afbeelding
Waar het maar kon zitten zonnepanelen om de milieu sekte blij te maken.
Vanwege het duurzame zijn er tweedehands buitenramen gebruikt.
De zaal waar de tophanen samen komen moest ook de veelheid en de diversiteit uitstralen en de vergadertafel is een cirkel want anders zouden er haantjes voorin zitten en achterin en dat is geen voorbeeld van gelijkwaardigheid. Het geheel wordt omringd door 32 glazen hokken voor de simultaanvertalers.
En hoe de veelheid en diversiteit te tonen? zie maar;
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50913
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

EU-dictatuur

Geplaatst op 17 oktober 2016

Afbeelding

We leven in een dictatuur die het masker van de democratie draagt. We leven in een meningsvrijheid waarin slechts één mening geduld wordt. We leven in een tijd waarin de berichtgeving dermate propagandistisch is dat een zekere Joseph Goebbels hier enorm blij mee geweest zou zijn. Bij de mensen wordt het gezonde boerenverstand systematisch uit hun bewustzijn geslagen. Alle waarden die niet materieel of links-liberaal zijn, worden als fout beschouwd. Conservatisme, patriottisme en monarchisme gelden als dwaasheden. Iedereen die niet links-radicaal is, wordt in de nazi-pot gegooid. De individuele mens wordt door zijn land naar beneden gezogen, ieder EU-land wordt door de EU naar beneden gezogen en weet u wie er helemaal beneden zit en trekt? Amerika! Zoals bij bijna alle landen van de wereld.

Sinds de Eerste Wereldoorlog werd de Amerikaanse invloed in Europa steeds groter. Men zag een continent in oorlog en maakte onmiddellijk van de gelegenheid gebruik om de Monroe-doctrine, die alleen bestond ter eigen bescherming, overboord te gooien, net als daarvoor al bij Japan (1853).

Sindsdien werd deze invloed steeds verder uitgebreid en sinds de Tweede Wereldoorlog is hij niet meer te stoppen.

We kijken naar geestdodende Amerikaanse tv-uitzendingen, worden doelbewust dom gemaakt, we nemen de Amerikaanse way of life en taal over. Alleen maar opdat Amerika zijn afzetmarkten kan uitbreiden, alleen maar opdat er nog meer geld wegstroomt uit Europa naar Amerika, alleen maar opdat de Europese industrie en landbouw volledig instort. Alles om Europa volledig afhankelijk te maken van Amerika.

In Europa, dat zo “verenigd” is, zoals dit de huidige EU is, is natuurlijk het gemakkelijkst uit te buiten en te plunderen.

Het principiële idee van een verenigd Europa is natuurlijk niet fout, maar ze zou een bond van verenigde landen en regio´s moeten zijn en geen speelplaats voor internationale ondernemingen, banken en andere op geld beluste clans.

Een Europa, waarvan de landen samenwerken, elkaar ondersteunen en niet alleen maar dictaten uit Brussel ontvangen. Landen, die gezamenlijke en vooral eigen beslissingen nemen en niet hoeven luisteren naar de een of andere loges. Landen, die alleen zorgen voor hun eigen volk en niet alleen maar marionetten van de Amerikaanse wereldpolitiek zijn. Een Europa, dat niet een van de grootste en – als men naar hem zou luisteren – belangrijkste bondgenoten, spreek Rusland, steeds opnieuw voor het hoofd stoot, hem vooral uitsluit en sancties aan hem oplegt, waarover de Russische minister van Buitenlandse Zaken alleen nog maar kan lachen. Een Europa, dat gevaren herkent en ze niet ook nog eens groter maakt. Politici, die duidelijk en zakelijk spreken en kunnen zeggen wat een feit is en niet alleen met holle frasen om zich heen gooien. Een unie, die waarden vertegenwoordigt waarvoor men zich niet hoeft te schamen.

We hebben een continent nodig waarop we trots kunnen zijn of beter: weer trots kunnen en mogen zijn.

Bron: http://unser-mitteleuropa.com

Door: David Goller

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/10/17/eu-dictatuur/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Ariel
Berichten: 78568
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Ariel »

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50913
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

“EU heeft zwarte lijst van iedereen die niet tegen Rusland is”

Xander, 31-01-2017

Afbeelding
George Orwell´s ‘1984’ is realiteit geworden: ‘Hoe verder een samenleving van de waarheid afwijkt, des te meer zal ze degenen die de waarheid spreken, gaan haten.’

Deens parlementslid: ‘EU-taakgroep schendt grondwettelijke rechten op vrijheid van meningsuiting, en is bewijs van ondemocratisch, totalitair gedrag – Bij conflict met Rusland kan iedereen op de zwarte lijst worden opgepakt – Europese elite haat het christendom en vernietigt met ongecontroleerde massa immigratie onze cultuur’

De oorlog van de euro-elite in Brussel tegen de vrijheid van (de niet politiek correcte) meningsuiting is in volle hevigheid losgebarsten, nu blijkt dat de EU er een zwarte lijst op nahoudt van iedere blogger en website die niet tegen Rusland is. ‘Gehaat door degenen die Rusland haten,’ aldus Iben Tranholm, die door een Deens parlementslid op de hoogte werd gesteld dat zij op deze zwarte lijst is gezet, wat volgens haar het zoveelste bewijs is dat de toch al dictatoriaal opererende EU pijlsnel in een extreemlinks totalitair regime aan het veranderen is dat geen enkele kritiek meer duldt.

De in 2015 in het leven geroepen EU taakgroep ‘East Stratcom’ heeft Tranholm als een pro-Russische propagandist op de zwarte lijst gezet, en beschuldigt haar van het verspreiden van ‘Russische desinformatie’, die als doel het destabiliseren van de Europese democratie zou hebben.

(Wij vragen ons dan af welke ‘Europese democratie’ dan wordt bedoeld, want noch in Brussel, noch in Straatsburg is daar ook maar één spoortje van te vinden. De eurocraten breken al jarenlang met al hun eigen regels en verdragen, en nemen – met steun van ‘onze’ eigen regering in Den Haag – tal van dubieuze tot fel omstreden besluiten die geen enkele democratische legitimiteit van de Europese volken hebben gekregen.)

‘Staatsvijand’ en ‘pro-Russische agent’
Marie Krarup, lid van de Deense Volkspartij, vroeg de Deense minister van Buitenlandse Zaken Anders Samuelsen naar zijn mening over deze zwarte lijst. Krarup wees hem erop dat de beschuldigingen van East Stratcom Tranholms door de Deense grondwet gegarandeerde recht op vrijheid van meningsuiting schendt, en een ‘schokkend bewijs is dat de EU zich ondemocratische en totalitaire privileges toekent om commentatoren, experts en journalisten die het EU beleid en de EU leiders bekritiseren, op een (zwarte) lijst te zetten.’

Minister Samuelsen reageerde echter dat Tranholm terecht als een ‘pro-Russische agent’ is gebrandmerkt, en daarom op die zwarte lijst moet blijven staan. Krarup: ‘Hij suggereerde zelfs dat ik ook door het Kremlin ben ingehuurd om Europa te destabiliseren.’

Volgens Tranholm betekent dit dat iedereen die op de zwarte lijst wordt gezet kan worden opgepakt als ‘staatsvijand’ zodra het door de globalisten in Washington en Brussel uitgelokte conflict met Rusland verder uit de hand loopt. ‘Ik ben nu al gebrandmerkt als een verrader en onpatriottisch. Veel collega’s en opinieleiders hebben een open brief gepubliceerd waarin ze het ministerie bekritiseren. Op sociale media loopt men over van steun, maar mijn regering blijft mij er koppig van beschuldigen dat ik een Russische agent ben. Dat betekent dat ik niet langer door de staat wordt beschermd.’

‘Christenen in Europa worden gemarginaliseerd, of zwijgen zelf’
Tranholms ‘misdaad’ is dat ze de afgelopen jaren commentaren schreef op Russia Today en Russia Insider, waarin ze haar mening gaf over de ‘haat van de Westerse elite tegen het christendom, waardoor de Westerse cultuur wordt verzwakt en ondermijnd.’ Haar keus om voor niet-Westerse media zoals RT te kiezen ‘was zeker niet gemotiveerd door ook maar één betaling door Putin. Nee, het is geworteld in het feit dat ik een conservatieve christelijke katholiek ben, en mijn ideeën en standpunten daarom steeds moeilijker te publiceren zijn in Europa.’

Hierdoor moet ze al vele jaren als onafhankelijke journalist opereren, omdat er geen redacteur in Europa meer te vinden is die ingezonden stukken wil plaatsen die het opnemen voor het christelijke en/of katholieke geloof. ‘Christenen worden sociaal gemarginaliseerd, op een zijspoor gezet, en als verdacht of feitelijk zelfs als gestoord beschouwd. De paar christenen die zijn overgebleven zijn verwereldlijkt –afgevallen omdat ze het met het establishment eens zijn-, of hebben besloten te zwijgen omdat ze bang zijn voor de politiek-correcte stormtroepen.’ Christenen hebben dan ook ‘geen impact meer op de Europese cultuur. Hun zout heeft hun kracht verloren, en kan de samenleving niet meer voor bederf behoeden.’

Diezelfde haat tegen het christendom weerhoudt Brussel er echter niet van ‘om dezelfde, uit hun context gerukte argumenten van christelijke hulporganisaties te gebruiken, als dat binnen hun eigen agenda past, en dat is het loslaten van het registreren van de identiteit van iedereen die het land binnenkomt, en sinds 2015 het uitvoeren van een blanco open-grenzen beleid, toen de tsunami aan vluchtelingen en immigranten over de grenzen van Europa spoelde.’

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2544
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door silkyboxershortXL »

Nigel Farage:
EUROPE SHOWS IT TRUE NATURE! ANTI AMERICA! 01 02 2017 BREAKING NEWS
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50913
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

Er zitten kennelijk niet veel mensen in die zaal... :emm2:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50913
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

Dictator Juncker: Stamp de oppositie dood!

14 september 2017 / Door Joost Niemöller

Afbeelding

Je kan moeilijk zeggen: Juncker toont zijn ware gezicht. Want dat doet hij allang. In zijn toespraak gisteren, deelde hij ook mee dat EU kritische partijen in het Europese parlement geen geld meer mogen krijgen:

Het kan niet de bedoeling zijn dat we de koffers vullen van anti-Europese extremisten’, zei Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, gisteren tijdens zijn State of the Union in Straatsburg. De Europese Commissie kondigt daarom, op vraag van het Europees Parlement, morgen strengere regels aan voor de subsidiëring van Europese politieke partijen en stichtingen.

Onder het mom: wie er anders over denkt dan hij, moet ook anders behandeld worden. Net zoals landen binnen de EU die er anders over denken ook anders behandeld worden en bedreigd worden met juridische en financiële maatregelen. Het is maar een van de vele voorwaarden. Achter een quasi democratisch masker wordt een dictatuur ingevoerd waarbij Hitler zijn vingers zou aflikken.

De grote partijen in het Europese parlement, zoals de Europese CDA, denken er net zo over:

Nu is het voor kleine extreemrechtse partijen en stichtingen vrij eenvoudig om EU-subsidies te krijgen, net als voor bijvoorbeeld de grotere Europese Volkspartij. Toen in 2004 het systeem werd opgezet, wilde men extreemrechtse partijen niet anders behandelen dan andere partijen. Manfred Weber, de fractieleider van de christen­democraten in het Europees Parlement, eiste eerder dit jaar actie: ‘Zij die de EU willen vernietigen, kunnen geen EU-geld krijgen.’

Dit is het monster wat in het leven is geroepen, Gaandeweg wordt het gruwelijker. Nu geen geld, straks geen stem. Sowieso geen macht.

De meerderheid van de Nederlandse bevolking stemde op partijen die dit dictatoriale systeem ondersteunen. In afwachting van het moment dat u helemaal niet meer mag stemmen.

U bent gewaarschuwd.

U bent eigenlijk al heel lang gewaarschuwd.

http://joostniemoller.nl/2017/09/dictat ... itie-dood/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50913
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Pilgrim »

Op de drempel naar het totalitaire Europa

Geplaatst op 12 november 2017

Afbeelding

De EU bevindt zich op de drempel naar het totalitaire centralistische machtsapparaat, dat de weg naar een “Nieuwe Wereldorde” moet effenen, waarin de westerse financiële oligarchie de toon aangeeft.

Ongeacht de demografische teloorgang van het Westen, die tegenover de opkomst van de vitale Afrikaanse volkeren staat, proberen de globalistische krachten van de Trans-Atlantische constante de weg naar een “Nieuwe Wereldorde” te effenen, waarvoor de totale controle over het versplinterde Europa absoluut noodzakelijk is.

Want net zoals graaf Coudenhoven-Kalergi het met zijn utopie van een verenigd noordelijk rijk van San Francisco tot aan Vladivostok omschreef (waarbij Rusland eerst nog ten gunste van het Westen moet vallen), zal het er na de Europese vereniging onder één enkel regime toe komen dat de volgende stap (het militaire bondgenootschap via de NAVO is er al, TTIP en CETA zouden eerste economische ketens zijn), een vereniging van Noord-Amerika met Europa, nog slechts een formaliteit zou zijn. Het Rusland van Poetin, dat (nog) tegenstand biedt, moet daarom nog – met welke middelen dan ook – “omgedraaid” worden.

Om deze eerste belangrijke stap, de vereniging van Europa onder één regime, te realiseren, zette men tot nu toe – zoals Jean-Claude Juncker dat al zo treffend uitdrukte – in op een politiek van kleine stappen. De volgende belangrijke “kleine stap” zal het creëren van een “Europese monetair fonds” zijn, waarmee de eurocraten de totale controle over de financiën van de eurolanden zullen krijgen. Hoe dan ook betekent dit ook: de (in de grondwetten van de EU-landen vastgelegde) nationale begrotingszeggenschap, die normaal gesproken bij de parlementen ligt, raakt in onbruik. Dat betekent echter ook: de eurocraten zullen uiteindelijk ook het Europese belastingsysteem bepalen.

Daarbij komen al plannen voor een EU-leger (als aanvulling op de NAVO-structuren), de “Eurogendfor” bestaat al en het is nog slechts een kwestie van tijd totdat ook de hele politie, evenals de geheime diensten, onder volledige controle van Brussel staan. Het “totale Europa” moet er dan voor zorgen dat de zich aftekenende tanende geopolitieke macht van het “Westen” (dus van de VS, van de Europese VS-vazallen plus aanhang) zich indien mogelijk concentreert, om zodoende de “Nieuwe Wereldorde” te kunnen invoeren, waarin de megaconcerns (onder controle van de westelijke financiële oligarchie) uiteindelijk de overhand hebben en het complete systeem (meer nog dan tot nu toe) controleren en domineren.

Want daarom zijn de Amerikanen op dit moment ook zo actief in Afrika (en ondersteunen daar de Fransen), temeer omdat de Chinezen op het “zwarte continent” steeds vastere voet krijgen, wat de westelijke financiële oligarchie niet echt bevalt, alhoewel daar ook al enkele van deze mensen (o.a. de Rockefellers sinds 1863!) eveneens actief zijn en proberen in het rijk van het midden verankerd te zijn. Men schijnt daar echter nog geen controle over het systeem te hebben gekregen, zoals in het “westen” het geval is, zodat men China wat dit betreft nog als “vijandig” beschouwt.

Wanneer Europa compleet in bezit komt van de westelijke financiële oligarchie, doordat de Europese Unie zich in feite tot een totalitaire centrale staat ontwikkelt, dan wordt het moeilijk om dit nog terug te kunnen draaien. Des te belangrijker is het om hier verzet tegen te bieden, voordat het te laat is.

Bron: www.contra-magazin.com

Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/12 ... re-europa/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Ariel
Berichten: 78568
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Ariel »

EP-voorzitter: geld voor EU verdubbelen, Europese belasting invoeren

Antonio Tajani, de voorzitter van het Europees Parlement, wil dat het budget voor de EU wordt verdubbeld. "We hebben jaarlijks 280 miljard euro nodig in plaats van 140 miljard", zegt hij in een interview met Duitse regionale kranten.

Tajani zegt dat landen niet meer geld aan de Europese Unie hoeven af te dragen, maar hij pleit voor Europese belastingen. Een voorbeeld dat de Italiaan noemt is belasting op financiële transacties op de aandelenmarkten.

De parlementsvoorzitter zegt dat het extra geld nodig is om de vluchtelingencrisis te beteugelen en voor de strijd tegen terrorisme. Ook moeten de EU-landen gezamenlijk geld steken in economische groei.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78568
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Ariel »

Hier hebben ze jaren naar toegewerkt. Met opzet hebben landen defensie kapot bezuinigd, en nu gaan ze ook nog eens liegen over het feit dat dit geen Europees leger is, maar samenwerking tussen landen.
Europese landen om de tafel voor gezamenlijke defensie-afspraken

Het is geen Europees leger, maar wel een sterke militaire samenwerking. Vandaag maken zeker twintig EU-landen afspraken over defensie-uitgaven, gezamenlijk aanschaffen van militair materieel en bindende plannen om het vervoer van dat materieel door de Europese Unie makkelijker te maken.

De ministers van Defensie ondertekenen in Brussel een akkoord over de nieuwe samenwerking die in het Europees jargon de Permanent Gestructureerde Samenwerking, oftewel Pesco, genoemd wordt. Het Nederlandse parlement blijft verantwoordelijk voor het Nederlandse leger, maar de overeenkomsten die in EU-verband worden afgesproken zijn wel juridisch bindend.

De bedoeling is dat alle landen die meedoen plannen inbrengen om meer met elkaar samen te werken. Zo wil Frankrijk dat de bondgenoten meer gaan bijdragen aan operaties in Afrika. De Fransen hopen op die manier het terrorisme te kunnen bestrijden en willen vooral de militairen in de Sahel-landen trainen.

Vanaf vandaag komt er ook een nieuw defensiefonds. In de pot zit voorlopig 500 miljoen euro. Nederland gaat daar eveneens aan meedoen. Dat is niet helemaal vrijblijvend, want we beloven om jaarlijks twintig procent van het defensiebudget aan investeringen uit te geven. Ook moet er elk jaar een defensieplan komen en we moeten meedoen, financieel of met mankracht, aan missies waartoe Pesco besluit. De besluiten moeten wel unaniem worden genomen door de landen.

Niet alle EU-landen zijn even enthousiast. Vooral in Oost-Europa is er enige huivering. Daar vertrouwen ze iets meer op de NAVO, en met name de Amerikanen, voor de verdediging. Daarom is besloten om met een groep van twintig landen te beginnen. In EU-taal: een kopgroep.

Nederland is wel tevreden. Premier Rutte ziet vooral kansen voor de Nederlandse defensie-industrie om geld te verdienen. Begin volgend jaar komt minister Bijleveld met een speciale defensienota waarin ze alle plannen en keuzes voor defensie op een rij zet.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21807
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door King George »

Ariel schreef:
EP-voorzitter: geld voor EU verdubbelen, Europese belasting invoeren

Antonio Tajani, de voorzitter van het Europees Parlement, wil dat het budget voor de EU wordt verdubbeld. "We hebben jaarlijks 280 miljard euro nodig in plaats van 140 miljard", zegt hij in een interview met Duitse regionale kranten.
Spoiler! :
Tajani zegt dat landen niet meer geld aan de Europese Unie hoeven af te dragen, maar hij pleit voor Europese belastingen. Een voorbeeld dat de Italiaan noemt is belasting op financiële transacties op de aandelenmarkten.

De parlementsvoorzitter zegt dat het extra geld nodig is om de vluchtelingencrisis te beteugelen en voor de strijd tegen terrorisme. Ook moeten de EU-landen gezamenlijk geld steken in economische groei.
Welke nieuwe tiende penningen gaan wij daar als burgers voor betalen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21807
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door King George »

De parlementsvoorzitter zegt dat het extra geld nodig is om de vluchtelingencrisis te beteugelen en voor de strijd tegen terrorisme. Ook moeten de EU-landen gezamenlijk geld steken in economische groei.
De EU-oplossing voor het "vluchtelingen" probleem? De enige actieve EU-inbreng is middels Frontex de (vijandige) invasiestromen faciliteren als ware het een veerdienst. De invasiestroom wordt nagenoeg vanuit de Afrikaanse kustlijn opgepikt. De EU is dus deel van het probleem in plaats van deel van de oplossing inzake deze kwestie.

Afbeelding

En het was ook niet Merkel's Turkije deal welke de Balkanroute deed opdrogen voor de criminele georganiseerde mensensmokkelaars, maar het eigen handelen van Macedonië en Hongarije door hun eigen grenzen af te bakenen middels een adequaat hekwerk. En daar was geen enkel EU-handelen voor nodig en daar kwam geen cent EU-subsidie aan te pas. Sterker nog: Merkel, Juncker, Verhofstadt en noem maar op etaleerden slechts gejank.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Ariel
Berichten: 78568
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU neigt naar dictatuur

Bericht door Ariel »

Was het maar waar....Ik zie die landverraders graag opgesloten.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie