Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 06, 2015 10:45 pm

Pakistan en Afghanistan sturen “vluchtelingen” weer terug naar Europa

Geplaatst op 6 december 2015

Afbeelding
Pakistan heeft door de EU uitgewezen “vluchtelingen” weer teruggestuurd.

Steeds meer landen in het Midden-Oosten nemen geen afgewezen landgenoten uit Europa meer op en sturen hen gewoon weer terug. Tot nu toe hebben Afghanistan en Pakistan al verkondigd geen uitgewezen “asielzoekers” meer terug te nemen. Zodoende ontstaat er een nieuw en gevaarlijk probleem.

Afghanistan en Pakistan sturen “migranten” weer terug


Terwijl de regering van Afghanistan al in oktober verkondigde geen afgewezen “asielzoekers” meer terug te nemen, kondigde Pakistan nu aan zijn landgenoten weer naar Europa terug te sturen. Onlangs werden 30 “vluchtelingen” weer teruggestuurd naar Griekenland, nadat men hen op het vliegveld van Islamabad verboden had het land binnen te komen. Volgens Pakistaanse autoriteiten kon de identiteit van de “asielzoekers” niet volledig achterhaald worden, zodat een binnenkomst een overtreding van Pakistaans recht geweest zou zijn.

De ironie van de zaak: zowel Afghanistan als Pakistan schorten bilaterale overeenkomsten met de EU betreffende het terugnemen van landgenoten op, omdat de islamitische landen geen “vluchtelingen” met mogelijke extremistische tendensen in hun land willen hebben. Beide landen verwachten nu nieuwe onderhandelingen over de overeenkomsten, die hoogstwaarschijnlijk zullen uitdraaien op het betalen van meer geld van de kant van de EU aan de islamitische landen.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/12/06 ... ore-103292
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Pilgrim » Wo Feb 24, 2016 1:25 am

17 landen nemen afgewezen “asielzoekers” niet terug!

Geplaatst op 23 februari 2016

Afbeelding

Algerije, Egypte, Ethiopië, Bangladesh, Benin, Burkina Faso, Ghana, Guinea, Guinee-Bissau, India, Mali, Marokko, Niger, Nigeria, Pakistan, Tunesië, dat zijn wat namen van de minstens 17 landen die pertinent weigeren hun landgenoten terug te nemen. Diegenen die het gelukt is om uit deze – meestal islamitische – landen Duits grondgebied te betreden, kan blijven. Het maakt helemaal niets uit of er positief of negatief wordt beslist over hun asielaanvraag. En wie niet uit deze landen komt en eveneens weinig vooruitzichten op asiel heeft, die zoekt zich uiterlijk op advies van een advocaat uit de kringen die hem helpen gewoon een van de landen als zogenaamd land van herkomst uit en de levenslange verzorging op kosten van de belastingbetaler is gegarandeerd.

Natuurlijk zijn zulke personen dan op hun “vlucht” daarvoor hun paspoorten kwijtgeraakt. Het is alleen heel merkwaardig dat wind en weer en de zogenaamd zo catastrofale omstandigheden van de “levensgevaarlijke vlucht” nooit van invloed zijn op mobiele telefoons. Die gaan in tegenstelling tot de duidelijk steviger paspoorten op zeldzame wijze nooit kapot en raken nooit kwijt. Als een van de consequenties daarvan konden in 2015 slechts 20.916 bezetters uitgezet worden – van de ongeveer 200.000 die eigenlijk uitgezet zouden moeten worden en de meer dan 1 miljoen meest islamitische “refugees” uit de hele wereld.

En wat doet de Duitse regering? Ze verzoekt nu heel braaf of ze de een of andere bezetter toch alsjeblieft mogen teruggeven. Het resultaat zal vermoedelijk, net zoals al in het verleden, weinig succes beloven. Of denkt iemand serieus dat landen zoals Tunesië haar daarvoor uit de gevangenis vrijgelaten zware criminelen zal terugnemen? De dames en heren volksverraders zal het bovendien niet storen als ze tijdens aanstaande vakantiereizen naar Tunesië of Egypte nog meer nieuwe burgers zullen zien, want deze zijn immers veel dankbaarder dan het steeds bozer wordende volk thuis, dat in toenemende mate eist zijn identiteit te willen behouden. De Duitse bevolking heeft namelijk al lang grotendeels herkend dat het “culturele leven over het algemeen door vluchtelingen ondermijnd” wordt, zoals bleek uit een actuele peiling. Het zou dus eigenlijk ook niemand meer verbazen wanneer binnenkort in opdracht van boven het sowieso al lang tot smokkelaardefensie veranderde voormalige Duitse verdedigingsleger tijdens hun cruises in de Middellandse Zee uit “humanitaire redenen” rechtstreeks in de veilige “vertreklanden” duizenden Tunesiërs, Egyptenaren en Algerijnen aan boord zou nemen. Opdat er maar geen enkele “geschoolde kracht” op weg naar het veilige doelland Bondsrepubliek Duitsland verloren gaat.

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/02/23 ... iet-terug/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Pilgrim » Zo Okt 09, 2016 1:59 am

Libië wijst terugneming van “vluchtelingen” uit de EU af

Geplaatst op 8 oktober 2016

Afbeelding

Een tegenslag voor Angela Merkel´s “vluchtelingen”politiek: Libië heeft het afgewezen om “vluchtelingen” uit de EU terug te nemen. Merkel wilde met Libië een gelijksoortige deal sluiten als met Turkije.

De Libische minister van Buitenlandse Zaken, Mohammed Taher Siala, heeft donderdag in Wenen tijdens een ontmoeting met zijn Oostenrijkse collega Sebastian Kurz gezegd dat zijn land niet bereid zou zijn om “vluchtelingen”, die via Libië de EU binnengekomen zouden zijn, terug te nemen. Per slot van rekening zou Libië slechts een transitland voor “vluchtelingen” zijn.

Alleen die “vluchtelingen” worden teruggenomen die een Libisch visum kunnen laten zien. De EU zou “verantwoordelijkheid willen weigeren en deze in plaats daarvan op onze schouders willen laden”, citeert de Oostenrijkse krant “Standard” Siala. Daarentegen zei Kurz dat Libië niet in chaos zou mogen verzinken, omdat het land zich voor “Europa´s huisdeur” zou bevinden. “Dat hebben de mensen in Libië verdiend, is echte rook in ons eigen voordeel”, aldus Kurz.

Per jaar zouden er slechts 141.470 Libiërs buiten hun land leven, wat overeenkomt met een percentage van 2,2% op de totale bevolking, bericht de Internationale Organisatie voor Migratie. Maar in werkelijkheid is niet de “vluchtelingen”stroom uit Libië, maar uit andere Afrikaanse landen via Libië naar Europa een probleem.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/10/08 ... -de-eu-af/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19681
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor King George » Zo Okt 09, 2016 11:30 am

Moeten we soms heel die Noordafrikaanse kustlijn gaan herkoloniseren om er een militaire neutrale zone van te maken om de Afrikaanse instroom aldaar reeds een halt toe te roepen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Pilgrim » Wo Dec 28, 2016 10:48 pm

Algerije gaat ‘aso-asielzoeker’ niet zomaar terugnemen

Emile Kossen, 28 dec 2016

De Nederlandse regering wil asielzoekers uit veilige Noord-Afrikaanse landen snel uitzetten, maar stuit op weerstand. Algerije noemt de overlastgevende asielzoekers maar ‘een klein probleem’ en wil alleen meewerken als er een deal over economische samenwerking wordt gesloten.

De afgelopen maanden kwamen opeens honderden Marokkanen en Algerijnen als asielzoekers naar ons land. Ze hebben vrijwel geen kans op een verblijfsvergunning, omdat ze uit een veilig land komen. RTL Nieuws berekende dat deze migranten in zeker veertien Nederlandse gemeenten voor onrust zorgden, onder meer door diefstal en vandalisme.

Klein probleem, vindt Algerije
Een van de problemen is dat, als asielverzoeken worden afgewezen, de ongewenste asielzoekers vaak niet vrijwillig vertrekken. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel, VVD) wil dat de thuislanden gaan helpen bij de uitzetting, want momenteel weigeren landen als Marokko, Tunesië en Algerije in veel gevallen om de migranten terug te nemen.

De regering van Algerije is niet van plan zomaar de helpende hand te bieden. In een interview met De Telegraaf zegt de Algerijnse ambassadeur in Den Haag, Noureddine Ayadi, dat helemaal niet duidelijk is het dat de probleemasielzoekers Algerijnen zijn. ‘Soms komen ze uit Marokko’, aldus Ayadi, die de hele kwestie ‘slechts een klein probleem’ noemt.

Helpende hand is niet gratis
Algerije nam dit jaar 47 mensen terug, maar alleen de afgelopen maanden kwamen er al zo’n 680 Algerijnen naar Nederland. In veel gevallen hebben de asielzoekers geen papieren, wat uitzetting lastig maakt. De ambassadeur zegt dat hij niemand kan dwingen om terug naar huis te komen. ‘Ze zijn vrij om te doen wat ze willen.’

Ayadi zegt dat zijn land best wil helpen om afgewezen Algerijnen terug te nemen, maar daarvoor moet Nederland wel eerst een deal sluiten. Hij heeft het onder meer over nauwere economische samenwerking en overleg over terrorisme.

Dijkhoff baalt al langer van de houding van Noord-Afrikaanse landen. ‘Het zijn niet de makkelijkste landen’, zei de staatssecretaris eerder. ‘Dit is echt een zaak van lange adem.’ Tot die tijd wil hij vooral de toestroom van Noord-Afrikaanse migranten voorkomen. Zo schrapte de regering onder meer de ‘oprotpremie’.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6348
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Ali Yas » Do Dec 29, 2016 2:53 pm

Pilgrim schreef:
Algerije noemt de overlastgevende asielzoekers maar ‘een klein probleem’ en wil alleen meewerken als er een deal over economische samenwerking wordt gesloten.

Daar gaat toch je bloed van koken? We zouden bij Algerije de rekening moeten indienen voor het voeden van hun staatsburgers.

Maar ja, het blijft dweilen met de kraan open zolang Frontex de veerdienst uithangt. Het lek zit bij de EU.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16187
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Dec 29, 2016 3:04 pm

Afrika ruikt deals. Logisch. De domme, fout op fout stapelende, Europese politiek meent weer eens het paard achter de geldwagen te moeten spannen met omkoperij. Het nieuwe woord voor de Europese politieke omkoperij heet voortaan

DEALS
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73246
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Ariel » Do Dec 29, 2016 3:20 pm

Ali Yas schreef:Daar gaat toch je bloed van koken? We zouden bij Algerije de rekening moeten indienen voor het voeden van hun staatsburgers.


icon_thumbup.gif Top oplossing Ali Yas. Hier uitgeklede opvang zonder zakgeld en wifi voor de illegaal, en voor onwillige landen geen financiele hulp, maar wel elke maand een dikke rekening sturen voor hun hier verblijvende burgers.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6348
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Ali Yas » Do Dec 29, 2016 4:31 pm

Ariel schreef:
Ali Yas schreef:Daar gaat toch je bloed van koken? We zouden bij Algerije de rekening moeten indienen voor het voeden van hun staatsburgers.


icon_thumbup.gif Top oplossing Ali Yas. Hier uitgeklede opvang zonder zakgeld en wifi voor de illegaal, en voor onwillige landen geen financiele hulp, maar wel elke maand een dikke rekening sturen voor hun hier verblijvende burgers.


Maar wat doen we als ze niet betalen? :emm2:
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73246
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Ariel » Do Dec 29, 2016 4:41 pm

Ali Yas schreef:Maar wat doen we als ze niet betalen? :emm2:


Weinig [icon_lol.gif] Maar wel brieven blijven sturen en daarna een deurwaarder van een links draaiend incassobureau sturen. Ard van der Steur of zo.

Dat zal ze leren. :finger:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 21, 2017 8:24 pm

Bij de politie bekende verkrachter kan niet uitgezet worden

Geplaatst op 21 januari 2017

Afbeelding

Zwickau. Ondanks meerdere delicten kan een 38-jarige man uit Pakistan niet uitgezet worden, omdat Pakistan weigert hem terug te nemen. De man werd donderdag door het kantongerecht Zwickau wegens verkrachting tot een gevangenisstraf van drie jaar en tien maanden veroordeeld.

De aan Hepatitis-C lijdende Quaisar S. had verleden jaar juli een 19-jarige medewerkster van een gokhal verkracht en haar daarbij meerdere keren in haar wang en lippen gebeten. “Hij wilde zijn slachtoffer aansteken”, zei de officier van justitie Cornelia Heiner tegen de “Bild”-Zeitung. Pas een half jaar later kreeg de jonge vrouw te weten dat ze niet besmet werd.

De politie kon de dader aan de hand van de beelden van de bewakingscamera´s van de gokhal identificeren. Drie maanden daarvoor had hij met een alarmpistool in de binnenstad van Zwickau om zich heen geschoten.

Bron: https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/01/21 ... et-worden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6348
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Ali Yas » Za Jan 21, 2017 9:14 pm

Pilgrim schreef:
Ondanks meerdere delicten kan een 38-jarige man uit Pakistan niet uitgezet worden, omdat Pakistan weigert hem terug te nemen.

Bij deze man zijn we dus te laat, maar de oplossing voor de toekomst is heel simpel: gewoon helemaal niemand meer uit Pakistan binnenlaten. Dan zien we vanzelf of dat terugnemen echt niet kan.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Pilgrim » Do Jun 22, 2017 12:33 am

Europees terugstuurbeleid immigranten is lachertje

Wierd Duk, 20-06-17

Afbeelding

Het Europese terugkeerbeleid is een fiasco. Slechts een miniem aantal illegale immigranten wordt teruggestuurd. Landen van herkomst werken tegen. Dat blijkt uit cijfers waarover de Duitse krant Die Welt beschikt.

Ondanks ferme taal van bondskanselier Angela Merkel en haar Europese collega's komt er bijna niets terecht van de terugkeer van illegale asielzoekers. Veel landen van herkomst werken terugkeer tegen.

Bijna de helft van de immigranten die in Europa aankomen heeft geen recht op een verblijfsvergunning en moet terug - desnoods tegen hun zin. Maar volgens de Duitse krant Die Welt wordt slechts een miniem deel daadwerkelijk uitgezet.

Die Welt beschikt over cijfers van het European Stability Initiative (ESI), een Europese denktank voor Zuid-Oost Europese kwesties. Hieruit blijkt dat alleen de Balkanlanden actief meewerken aan de repatriëring van afgewezen asielzoekers. Met name Afrikaanse landen en landen in het Midden-Oosten werkten terugkeer tegen. Ook Nederland kampt met dit probleem: zo was Marokko weigerachtig over het weer opnemen van afgewezen asielzoekers.

Ontnuchterend
Het ESI keek naar de cijfers voor de immigratielanden Duitsland, Frankrijk, Italië en Zweden. De conclusies zijn ontnuchterend: zo blijkt het nagenoeg onmogelijk om Nigerianen terug te sturen.

Van de 14.000 Nigerianen, wier asielverzoek in 2016 in Italië werd afgewezen, werden slechts 120 uitgezet. Conclusie van Die Welt: Nigerianen blijven in Europa, ook als ze geen recht op verblijf hebben: 'De uitkomst van hun asielprocedure is dus irrelevant.'

Dit nieuws is ook tot Nigeria doorgedrongen: op dit moment komt het grootste aantal immigranten dat in Europa arriveert uit dit Afrikaanse land.

Europese regeringsleiders willen, onder druk van met name populistische partijen, juist de indruk wekken dat alles in het werk wordt gesteld om illegalen uit te zetten. Al in 2015 sprak Angela Merkel, op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis, van een 'nationale krachtinspanning' die was vereist. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Marco Minniti kondigde in maart aan: ,,We zullen het aantal uitzettingen systematisch laten stijgen, om daarmee een duidelijk signaal af te geven aan allen die naar Europa willen komen."

Lager
Van deze voornemens blijkt weinig tot niets terecht te komen. Het aantal terugkeerders is, volgens Die Welt, zelfs lager dan verwacht. Alleen uitzettingen naar Balkanlanden als Servië, Montenegro en Bosnië-Herzegovina verlopen succesvol. Voor Duitsland betekent dit, dat van de 25.375 illegale immigranten die in 2016 het land verlieten, slechts 7451 níet naar een Balkanland terugkeerden.

In de afgelopen drie jaar kwamen 1,4 miljoen asielzoekers naar Duitsland. Zo'n 700.000 van hen zouden moeten terugkeren. Maar sommige Duitse deelstaten zetten jaarlijks minder immigranten uit. Ook het aantal vrijwillige terugkeerders neemt af. 'Onze autoriteiten doen aan zelfbedrog', concludeert Die Welt.

In totaal staan op dit moment 570.000 mensen in Duitsland op de lijst om nog in 2017 terug te moeten keren. 'Daar gelooft echter niemand meer in', aldus Die Welt.

Italië bracht in 2014 in totaal 3.495 asielzoekers tegen hun wil terug naar hun land van herkomst. In 2015 waren dit er 2.760, in 2016 steeg dit aantal naar 3.670. In Zweden steeg het aantal uitzettingen licht - van 1.285 in 2014 naar 1.765 in 2016. Tegelijkertijd steeg het aantal mensen dat Zweden zou moeten verlaten in diezelfde periode dramatisch.

Opgedroogd
„EU-landen zijn überhaupt niet in staat om een groot aantal mensen zonder verblijfsvergunning naar hun landen van herkomst terug te sturen", luidt de conclusie van het ESI. Omdat het aantal illegale immigranten uit Balkanlanden is opgedroogd, zal het aantal uitzettingen de komende jaren nog afnemen, zegt het ESI.

Intussen neemt het aantal nieuwkomers dat via de Middellandse Zee Europa probeert te bereiken weer toe, schrijft Die Welt. Zo kwamen in 2016 in totaal 181.436 asielzoekers naar Italië, onder wie 37.551 Nigerianen. Tendens: stijgend. 'Met het aantal immigranten stijgt ook het aantal verdrinkingsdoden', schrijft de krant.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jun 22, 2018 11:56 pm

Geen enkel Noord-Afrikaans land wil migranten opvangen

21 juni 2018

Afbeelding
Een boot met “migranten” landt op de kust bij het Zuid-Spaanse Cádiz.

Europese leiders willen graag dat migranten die uit de Middellandse Zee zijn opgepikt, buiten Europa worden opgevangen, maar voorlopig lijkt geen enkel land in Noord-Afrika daartoe bereid.

"Nog niet", zegt EU-commissaris Dimitris Avramopoulos van Migratie. Het idee is om economische migranten en vluchtelingen te scheiden op 'ontschepingsplatforms' buiten de EU, bijvoorbeeld in Tunesië.

Vluchtelingenverdrag Genève als leidraad
Dat wordt geen Guantanamo Bay, maar een veilige plek vanwaar de VN-organisaties IOM en UNHCR mensen die recht op bescherming hebben kunnen herplaatsen naar Europa, zegt Avramopoulos. "Het Vluchtelingenverdrag van Genève is onze leidraad." Voor economische migranten wordt volgens hem een 'waardige terugkeer' geregeld.

De Europese Commissie organiseert zondag een minitop met de leiders van minstens tien EU-landen om oplossingen voor het migratievraagstuk te vinden. Ook premier Mark Rutte is daarbij, "Samen kunnen we bergen verzetten", vindt Avramopoulos, die waarschuwde dat de toekomst van Europa op het spel staat.

Tekort van 1,2 miljard euro
Niet alleen de Europese grens- en kustwacht wordt fors uitgebreid, ook zou het Europese Ondersteuningsbureau voor Asielzaken (EASO) moeten worden uitgebouwd tot een echte 'Asiel Autoriteit'.

De EU-landen moeten verder meer doen om de oorzaken van illegale migratie vanuit Afrika weg te nemen, zegt Avramopoulos. Er is een tekort van 1,2 miljard euro in het Afrika-fonds van de EU. Hij riep de lidstaten op er snel 500 miljoen euro in te storten.

Avramopoulos maande de lidstaten verder om zogenoemde terugkeerbesluiten van uitgeprocedeerde asielzoeker ook echt uit te voeren en meer te doen tegen het gereis van asielzoekers door de EU. Vanwege dat laatste heerst binnen de Duitse regering een crisissfeer.

https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/gee ... n-opvangen
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73246
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Ariel » Ma Jun 25, 2018 4:58 pm

Libië zegt ook "stik maar in jullie Afrikaanse asielzoekers. Wij hoeven ze ook niet."

Libië weigert Europese vluchtelingen op te vangen in “migrantenkampen”

Libië wil absoluut niet weten van Europese ‘regionale ontschepingsplatformen’ voor migranten op zijn grondgebied. De Libische vicepremier Ahmed Meitig heeft dat idee vandaag categoriek afgeschoten tijdens een bezoek van de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. Maar het Noord-Afrikaanse land is wel bereid om met de EU samen te werken om illegale migratie in te dijken, klonk het.

Salvini kwam maandag in hoofdstad Tripoli aan met het voorstel om Europese ontschepingsplatformen, wat hij “ontvangst- en identificatiecentra” noemde, te installeren in Libië. Migranten die vanuit Afrika de oversteek willen maken naar Europa, zouden daar eerst opgevangen worden om er de economische migranten van de vluchtelingen te onderscheiden. Die laatste groep zou dan in de Europese Unie zelf asiel kunnen aanvragen.

Concreet stelde Salvini voor om de centra aan de zuidelijke grens van Libië te plaatsen, om zo te verhinderen dat ook dat land een “trechter” voor migranten wordt, verklaarde hij. Maar de leider van de rechtspopulistische Lega botste op een Libisch ‘njet’.

Samenwerken met EU
Libië “weigert categoriek om migrantenkampen te installeren”, zei de vicepremier van de regering van nationale eenheid Ahmed Meitig. Libië wil wel samenwerken met de Europese Unie om illegale migratie in te dijken, klonk het, maar concrete voorstellen daarvoor zijn er niet. Het land heeft de leiders van de Europese landen rond de Middellandse Zee wel uitgenodigd op een migratietop in september in Tripoli.

Het merendeel van de boten met Afrikaanse migranten die richting Europa willen reizen, vertrekt vanuit Libië, vaak richting Italië. Beide landen hebben “al veel afgezien” van de migratiecrisis, zei Meitig. “Libië misschien nog meer dan Italië”.

Opvangcentra in derde landen
De voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk heeft eind vorige week al een voorstel op tafel gelegd om afspraken te maken met ‘derde landen’ om daar gesloten opvangcentra neer te poten.

De staats- en regeringsleiders van zestien Europese lidstaten kwamen gisteren in Brussel bijeen om onder meer dat voorstel te bespreken, maar concrete voorstellen kwamen daar nog niet uit de bus.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73246
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Ariel » Di Jun 26, 2018 7:54 pm

Ik heb hier mijn eigen gedachten over, maar die zal ik maar niet uitspreken.

Rutte: afspraken migratie gaan geld kosten

Het maken van afspraken met landen in bijvoorbeeld Afrika om de migratie in te dammen, gaat geld kosten. Daarover liet premier Mark Rutte geen twijfel bestaan in een debat met de Tweede Kamer.

De premier wees op de afspraken die een paar jaar geleden met Turkije zijn gemaakt over de opvang van (Syrische) vluchtelingen daar. Daarmee moet worden voorkomen dat ze naar Europa komen. Die afspraken kosten twee keer 3 miljard euro. „En dat is nog niet eens eeuwig, het is voor een aantal jaren”, aldus Rutte.

In de Europese Unie wordt nu voorgesteld om vergelijkbare afspraken te maken met andere landen in de regio, bijvoorbeeld met Libië. Het is een van de hete hangijzers op de Europese top eind deze week in Brussel.

Afgelopen zondag was er al een minitop van zestien EU-lidstaten om te proberen de neuzen in dezelfde richting te krijgen. Want binnen de EU wordt er zeer verschillend gedacht over de aanpak van het probleem.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 12, 2019 3:38 pm

Wederopbouwhulp aan Afghanistan stopzetten!

Geplaatst op 12 januari 2019

Afbeelding
Afghanistan weigert criminelen terug te nemen? Betalingen uit Duitsland gewoon stopzetten!

De Afghaanse crimineel Mortaza D. (23) zou naar Afghanistan uitgezet worden. In Kaboel aangekomen, verliet D. echter voor korte tijd het vliegtuig. De autoriteiten daar weigerden hun staatsburger de binnenkomst. Hij is nu weer terug in Duitsland, waar al een volledige verzorging door de belastingbetaler op hem wachtte.

Duitsland vervalt tot belachelijkheid. Het laat zich ringeloren door Afghanistan, een land waar miljoenen wederopbouwhulp naartoe stromen. Uitgerekend de “soevereiniteit van het land van herkomst” wordt er als reden voor aangevoerd dat Mortaza D. niet gewoon in Afghanistan werd achtergelaten. Daarentegen is het slecht gesteld met de soevereiniteit van Duitsland.

Niet in staat geldend recht ten uitvoer te brengen, neemt ons land een meermaals veroordeelde crimineel weer op. In plaats daarvan zouden betalingen aan Afghanistan net zo lang stopgezet moeten worden, totdat het land zichzelf ertoe in staat ziet zijn criminele staatsburgers terug te nemen.

Bron: www.facebook.com

Door: Dr. Alice Weidel

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/12 ... topzetten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jun 16, 2019 11:46 pm

Herkomstlanden weigerden ruim tienduizend keer opname van vreemdeling

16 juni 2019

Ongewenste vreemdelingen konden vanaf 2014 tot en met 2018 meer dan tienduizend keer niet worden teruggestuurd naar hun land van herkomst, omdat het herkomstland om uiteenlopende redenen weigerde of niet reageerde, meldt De Telegraaf.

De krant baseert zich op cijfers die de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) verstrekte. Volgens die cijfers kreeg Nederland 2310 keer een negatief antwoord, als aan een land van herkomst werd gevraagd of het een onderdaan wilde erkennen en terugnemen.

Ook moest de DT&V 8020 keer een verzoek intrekken, omdat er binnen jaar geen antwoord werd gegeven.

Een woordvoerder van DT&V meldt aan de krant dat het uitsluitend gaat om vreemdelingen die zelf weigeren Nederland te verlaten, aangezien een vrijwillig vertrek in de praktijk altijd mogelijk is.

Migranten verstrekken vaak onvoldoende informatie over identiteit
Redenen van landen om te weigeren hun onderdanen terug te nemen komen volgens de woordvoerder voort vanuit de politiek in herkomstlanden die terugname wil verhinderen en het feit dat migranten geld overmaken naar familie in hun herkomstland.

Ook verstrekken migranten volgens hem vaak onvoldoende informatie om hun identiteit- en daarmee nationaliteit - vast te kunnen stellen. Hoe vaak dat het geval is geweest, wordt door de DT&V niet bijgehouden.

Niet duidelijk wat er met ongewenste vreemdelingen gebeurt
Afghanistan reageerde sinds 2014 het vaakst niet om een onderdaan te erkennen en terug te nemen: 1080 keer. Marokko gaf in diezelfde periode 990 keer geen antwoord en ook Irak (720) en Iran (660) lieten regelmatig niets van zich horen. Volgens de DT&V zijn er geen landen die structureel niet meewerken.

Het is volgens de krant niet geheel duidelijk wat er met ongewenste vreemdelingen gebeurt die niet kunnen worden uitgezet. Soms lukt het bij een nieuwe poging wel, maar soms verdwijnen ze in Nederland in de illegaliteit.

De VVD, PVV en CDA eisen dat er snel betere afspraken worden gemaakt om terugkeer af te dwingen. Volgens VVD-Kamerlid Bente Becker moet Nederland "daarbij niet schuwen harde maatregelen te treffen als landen niet willen meewerken", reageert ze tegenover De Telegraaf.

https://www.nu.nl/binnenland/5939163/he ... eling.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jun 19, 2019 12:45 am

’Harde en zachte prikkels tegen weigerlanden’

18 juni 2019

Afbeelding
Koning Willem Alexander ontvangt oud-Senaatsvoorzitter Ankie Broekers-Knol (VVD) in paleis Noordeinde. Als nieuwe staatssecretaris van Justitie en Veiligheid is zij verantwoordelijk voor asiel en migratie.

DEN HAAG – Landen die weigeren hun uitgeprocedeerde asiel zoekende onderdanen terug te nemen moeten worden aangepakt met ’harde en zachte prikkels’. Dat zegt staatssecretaris Broekers-Knol naar aanleiding van cijfers die De Telegraaf onthulde.

„Het is onacceptabel dat het tienduizend keer niet is gelukt”, zo stelt de kersverse staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.

Uit cijfers blijkt namelijk dat ongewenste vreemdelingen steeds vaker niet kunnen worden uitgezet naar het land van herkomst. De afgelopen vijf jaar liepen pogingen daartoe met dan duizenden keren spaak, omdat het herkomstland om uiteenlopende redenen weigerde of niet reageerde.

Broekers-Knol wil betere afspraken maken over terugname en anders ingrijpen. „Het kan niet zo zijn dat een land geld krijgt voor wat dan ook, en weigert om mee te werken.” De kersverse staatssecretaris van Justitie kondigt aan herkomstlanden te bezoeken om terugname voor elkaar te krijgen. „Ik ga de grenzen opzoeken van wat we kunnen doen.”

Op concrete voorstellen om dat te doen wil ze nog niet reageren. Zo pleit de VVD bijvoorbeeld voor intrekken van ontwikkelingsgeld en landingsrechten. Volgens Broekers Knol is er diplomatiek tact nodig. „Ik kan niet tegen die landen zeggen; vrinden we gaan het zo en zo doen.” Na de zomer komt de staatssecretaris met een plan van aanpak.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Pilgrim » Do Nov 21, 2019 10:11 pm

Marokko weigert te praten over terugkeer asielzoekers

Door Onze parlementaire redactie - 21 november 2019

Afbeelding
Staatssecretaris Broekers-Knol is niet welkom bij haar Marokkaanse collega. Ⓒ ANP

DEN HAAG - Marokko schoffeert Nederland door te weigeren over de terugkeer van uitgeprocedeerde Marokkaanse asielzoekers te praten. Staatssecretaris Broekers-Knol (Justitie) wil graag in gesprek met haar Marokkaanse collega, maar tot verbijstering van de Tweede Kamer is haar verzoek daartoe keihard door het Noord-Afrikaanse land afgewezen.

De VVD-bewindsvrouw deed deze ontboezeming donderdag in een debat met de Tweede Kamer over de Justitiebegroting.

Broekers-Knol wil het met de verantwoordelijke Marokkaanse minister hebben over terugkeer van uitgeprocedeerde asielzoekers uit dat land. Nederland beschouwt Marokko als een veilig land van herkomst en wil Marokkanen die hier asiel aanvragen daarom terugsturen. Maar elke medewerking daarvoor wordt door de autoriteiten aan de andere kant van de Middellandse Zee stelselmatig afgewezen. Broekers-Knol hoopte daarmee korte metten te kunnen maken, maar ook zij is de deur gewezen, moest de VVD-staatssecretaris donderdag aan de Tweede Kamer bekennen. „Ik krijg de minister niet te spreken.”

Parlementariërs konden hun oren niet geloven. „Ik luister met stijgende verbazing”, aldus GroenLinks-Kamerlid Van Ojik. Hij vroeg wat voor reden Marokko geeft voor de weigering, maar daar gaf Broekers-Knol geen antwoord op. „Mij is via diplomatieke kanalen te kennen gegeven dat het geen zin heeft, omdat ik daar niet binnenkom. „Pure minachting”, vindt SP-Kamerlid Van Dijk. „Dit is toch hét signaal dat Marokko dit probleem niet serieus neemt?”

De afgelopen vijf jaar gebeurde het meer dan 1000 keer dat Marokko een verzoek tot terugkeer niet of negatief heeft beantwoord, blijkt uit cijfers die de Dienst Terugkeer en Vertrek onlangs verstrekte aan De Telegraaf. Juist asielzoekers uit veilige landen zorgen voor veel overlast. Broekers-Knol wilde kort na haar aantreden in juni daarover in gesprek met Marokko. Haar stoere taal levert echter bar weinig op, blijkt nu.

Het past in het beeld dat verschillende Kamerleden van de staatssecretaris schetsen. Tot nu toe krijgt ze nog erg weinig voor elkaar om terugkeer vlot te trekken.

Op verzoek van VVD-Kamerlid Becker zoekt de staatssecretaris nu uit hoe terugkeer met grover geschut kan worden afgedwongen. De tactiek van ’de wortel en de stok’, zoals Becker dat noemt. Daarbij inventariseert Broekers-Knol ook of andere ministeries kunnen helpen, bijvoorbeeld door te korten op ontwikkelingshulp of door visa niet meer af te geven.

Haperende terugkeer is een groot probleem. De afgelopen vijf jaar lukte het in totaal 10.000 keer niet om ongewenste vreemdelingen terug te sturen naar het land van herkomst, omdat het herkomstland om uiteenlopende redenen weigerde of niet reageerde. Zomaar uitgeproceerde asielzoekers op het vliegtuig zetten wil Broekers-Knol niet. Coalitiepartij CDA is inmiddels voor zo’n aanpak. „Zo doen wij dat niet in Nederland”, reageerde Broekers-Knol.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73246
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Ariel » Vr Nov 22, 2019 4:54 pm

:scratch: Zitten er nog integere bestuurders in ons parlement? Ook staatssecretaris Broekers-Knol heeft gelogen.

Kaag: Nederlands kabinet is wel welkom in Marokko

Nederland is welkom in Marokko. Dat heeft minister Kaag gezegd naar aanleiding van de commotie gisteren in de Tweede Kamer na uitspraken van staatssecretaris Broekers-Knol.. Die zei dat ze naar Marokko wilde om daar te praten over het terugnemen van asielzoekers, maar dat Buitenlandse Zaken haar had laten weten dat ze daar niet de juiste mensen zou spreken. Nadat de Kamer daar zeer verrast op had gereageerd, voegde Broekers, "om misverstanden weg te nemen", daaraan toe dat Marokko niet geweigerd had haar te ontvangen.

Kaag, minister voor Ontwikkelingssamenwerking, zei vandaag dat het niet doorgaan van het bezoek praktische, "agenda-technische" redenen had. Broekers wilde bij een conferentie in Marokko met haar Marokkaanse collega praten, maar die zou niet bij die bijeenkomst zijn. Volgens Kaag was er sprake van een "misverstand in de woorden".

Doorlopend contact
De bewindsvrouw benadrukte dat Nederland een goed functionerende ambassade in Marokko heeft en dat minister Blok doorlopend contact heeft met zijn collega-bewindsman. Volgens haar is het "absoluut niet aan de orde dat wij in Marokko niet welkom zijn".

Het kabinet praat bijvoorbeeld met de Marokkanen over het sturen van een handelsmissie. Kaag voegde er wel aan toe dat het terugnemen van eigen onderdanen in Marokko heel gevoelig ligt. "De staatssecretaris wil dat graag persoonlijk bespreken in Marokko of op een andere plek; het is nu een kwestie van het juiste moment vinden, met de juiste personen."

De Marokkaanse ambassade in Den Haag zegt verbaasd te zijn over de commotie. Een medewerker laat weten dat er nooit een verzoek is binnengekomen van Broekers-Knol, niet bij de ambassade en ook niet bij het betreffende ministerie in Rabat.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19681
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor King George » Za Nov 23, 2019 10:25 am

Zomaar uitgeproceerde asielzoekers op het vliegtuig zetten wil Broekers-Knol niet.
... ...
„Zo doen wij dat niet in Nederland”, reageerde Broekers-Knol.


Dan blijven wij met hen opgescheept zitten. Denkt u hierbij even aan als er verkiezingen zijn?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73246
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Ariel » Do Nov 28, 2019 3:06 pm

Broekers praat volgende week met Marokkaanse ambassadeur over bezoek

Staatssecretaris Broekers-Knol heeft volgende week donderdag een afspraak met de Marokkaanse ambassadeur in Nederland. In een Kamerdebat zei ze dat ze met hem zal overleggen wanneer ze zo snel mogelijk naar Marokko kan gaan en met wie ze daar dan zal praten. "Marokko staat bovenaan mijn lijstje", voegde ze eraan toe.

Vorige week donderdag ontstond enige ophef in de Kamer over het niet doorgaan van een eerder voorgenomen bezoek van Broekers. De staatssecretaris zei in een debat dat ze naar Marokko had willen reizen om over het terugnemen van asielzoekers te praten, maar dat ze van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag had gehoord dat ze niet de juiste mensen zou kunnen spreken en dat ze daarop niet was gegaan.

De Kamer reageerde zeer verrast op die mededeling, omdat van haar woorden de suggestie leek uit te gaan dat ze niet welkom was in Marokko. Later in het debat zei Broekers dat het niet zo was dat Marokko had geweigerd haar te ontvangen.

Misverstand
Premier Rutte en minister Kaag spraken een dag later van een misverstand. Volgens hen is Broekers wel welkom in Marokko. De Marokkaanse ambassade zei vrijdag dat er nooit een verzoek van de staatssecretaris voor een gesprek was binnengekomen, niet bij de ambassade en niet bij het betrokken ministerie in Rabat.

Ook Broekers zelf noemde het vandaag een misverstand. Ze benadrukte dat ze inmiddels "een heel goed telefoongesprek" met de Marokkaanse ambassadeur heeft gevoerd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73246
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor Ariel » Do Dec 05, 2019 11:51 am

Moeizame band tussen Marokko en Nederland door asielzoekers

Lange tenen en tegengestelde belangen zorgen geregeld voor botsingen tussen Marokko en Nederland, vooral als het aankomt op het terugnemen van uitgeprocedeerde asielzoekers. Staatssecretaris Broekers-Knol (Justitie) heeft de verhoudingen verder op scherp gezet. Ze ontvangt vandaag de ambassadeur van het Noord-Afrikaanse land om de plooien glad te strijken.


Spoiler! :
Verschillende opvattingen, het tegenwerken van het asielbeleid en diplomatiek geblunder zorgen de laatste tijd voor onderlinge ergernis en wantrouwen. Terwijl Rabat alleen al door de 400.000 Marokkanen in Nederland een nauwelijks te ontlopen partner is.

Pijnlijk was dan ook dat VVD-bewindsvrouw Broekers-Knol de fout in ging. Haar Marokkaanse collega zou niet willen praten over terugname van Marokkaanse asielzoekers die hier geen recht op verblijf hebben. „Mij is te kennen gegeven dat het geen zin heeft, omdat ik daar niet binnenkom”, zei ze tot verbijstering van de Tweede Kamer. Later moest minister Kaag (Buitenlandse Handel) dat bijstellen. Nederland was wél welkom in Rabat, maar ’agenda-technische’ problemen hadden een ontmoeting in de weg gezeten.

Publiciteit
Vaststaat dat de landen botsen om uitgeprocedeerde Marokkaanse asielzoekers. De Telegraaf vroeg cijfers op om te zien welke landen niet meewerken om hun in Nederland afgewezen onderdanen terug te nemen. Marokko staat in de top van tegenwerkers. Van 2014 tot en met 2018 werden zo’n duizend verzoeken om een onderdaan terug te sturen niet of negatief beantwoord, waardoor de zogeheten laissez-passer niet kon worden verstrekt. Volgens een betrokken ambtenaar spelen lange tenen een grote rol. Zo zou er nog minder goed worden meegewerkt als er op wat voor manier dan ook negatieve publiciteit over het Noord-Afrikaanse land is.

Maar niet alleen migratie zorgt voor scheve gezichten. Minister Blok (Buitenlandse Zaken) hoefde maar te zeggen de berichten ’zorgelijk’ te vinden dat de massaal gearresteerde betogers in het Rifgebied slecht werden behandeld en Rabat riep de Nederlandse ambassadeur al op het matje. Het gebeurde nog eens toen Blok zich liet ontvallen dat de gevangenisstraffen die de demonstranten kregen (van soms wel twintig jaar) hem aan de ’hoge kant’ leken.

Strubbelingen
Marokko lag bovendien als enige van twintig landen dwars bij het aanpassen van uitkeringen aan het welvaartsniveau van het land. Pas nadat toenmalig minister Asscher van Sociale Zaken had gedreigd alle uitkeringen richting Marokko te stoppen, bond de regering in.

Omgekeerd verweet Marokko Nederland dat het niet wilde meewerken aan de uitlevering van de Nederlands-Marokkaanse Rifactivist en drugshandelaar Saïd C. Rabat haalde daarop zijn ambassadeur terug uit Den Haag. Na garanties van Marokko besloot ons land toch mee te werken, al heeft de daadwerkelijke uitlevering nog niet plaatsgevonden.

De strubbelingen zou Blok tijdens de vorige kabinetsperiode, toen hij minister van Justitie was, tot de verzuchting hebben gebracht: waarom zouden we eigenlijk een goede relatie met Marokko wíllen? Nu weet hij dat als het op migratie en terrorismebestrijding aankomt, Nederland amper om Marokko heen kan. De Marokkaanse ambassadeur reageerde ondanks meerdere pogingen niet op vragen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19681
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Berichtdoor King George » Do Dec 05, 2019 12:25 pm

Volgens mij zijn wij de netto betalende partij. Waarom laten we ons eigenlijk chanteren? Wij hebben de troeven in handen, niet zij.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten