Het verzet van de EU, elite e.a. tegen de nationalistische partijen en landen

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43405
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Het verzet van de EU, elite e.a. tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Pilgrim » Ma Dec 14, 2015 4:46 pm

EU-commissaris Moscovici zet aanval in op 'nationalistische partijen'

Gepubliceerd: 14 december 2015

Gevestigde politieke partijen moeten met een antwoord komen op "nationalistische en xenofobe partijen die liegen en inspelen op gevoelens van angst".

Dat zegt de Franse EU-commissaris Pierre Moscovici (Economische en Monetaire Zaken) maandag in Den Haag tegen Nederlandse journalisten in reactie op de uitslagen van de regionale verkiezingen in Frankrijk.

Het Front National (FN) leek daar af te stevenen op winst in enkele regio’s, maar trok in de tweede ronde uiteindelijk aan het kortste eind.

"De pro-Europeanen moeten nu in de tegenaanval", zegt Moscovici. "Het is genoeg geweest. De nationalisten en xenofobische partijen spreken niet de waarheid. Zij liegen en spelen in op angstgevoelens van de burgers."

Populisme-light
Volgens de commissaris is het niet voldoende dat politici zich tegen dit geluid uitspreken. "Het tegengaan van populisme door populisme-light werkt niet, dat verlies je. De burger zal altijd de voorkeur blijven hebben voor het origineel."

Politici hebben daarom de taak om nu te leveren en het vertrouwen waar te maken door de zorgen over zaken als de vluchtelingencrisis en de terrorismedreiging serieus te nemen en met voorstellen te komen die werken.

Daarvoor is wat Moscovici betreft meer Europa niet per se het antwoord, "maar eerder een beter Europa". "Een Europa dat levert op zaken waar de burger zich zorgen om maakt", zegt de Fransman. Meer integratie, kan daar wel bij helpen.

Schok
Moscovici is blij dat de Fransen in de tweede ronde hun stem hebben laten horen en zich hebben uitgesproken tegen de partij van Marine le Pen die tegen de EU is en kritiek heeft op immigratie.

De groei van FN, dat nauw samenwerkt met de PVV, ziet als een schok voor diegene die "democratische en republikeinse waarden delen". Als de nationalisten zouden winnen, zou dat een "schande" zijn geweest, zegt de EU-commissaris.

Tegelijkertijd ziet de Fransman in deze verkiezingsuitslag een opdracht voor de gevestigde politieke partijen. De stem op FN is volgens Moscovici een stem tegen de EU.

EU-voorzitterschap
Moscovici is maandag in Den Haag om samen met minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem voor te bereiden op het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. Nederland heeft het eerste half jaar van 2016 de voorzittershamer in handen.

Wat Moscovici betreft is het voorzitterschap een uitgelezen mogelijkheid voor Nederland om af te komen van het imago dat het een belastingparadijs is. Onlangs kreeg de Amerikaanse koffieketen Starbucks nog een miljoenenboete van de Europese Commissie omdat de belastingafspraken met de Nederlandse fiscus zouden neerkomen op ongeoorloofde staatssteun.

Hoewel het kabinet in [url=http://www.nu.nl/economie/4173195/kabinet-in-beroep-starbucks-uitspraak.htmlberoep[/url] is gegaan tegen het besluit van Moscovici, verwacht hij dat Dijsselbloem de Europese belastingaanpak het komende half jaar in goede banen zal leiden. "Er is een revolutie van transparantie gaande. De EU moet hier voorop lopen en Nederland moet leiderschap tonen", aldus Moscovici.

Door: NU.nl/Avinash Bhikhie

http://www.nu.nl/politiek/4182469/eu-co ... tijen.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43405
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verzet van de EU tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Pilgrim » Ma Dec 21, 2015 6:50 pm

Polen: EU dreigt nieuwe regering met intrekking van stemrechten!

Geplaatst op 21 december 2015

Afbeelding

EU-voorzitter Luxemburg wijst de koers van de nieuwe Poolse regering af – en dreigt Warschau met de intrekking van de stemrechten. Bovendien verwelkomt Luxemburg nadrukkelijk de demonstraties tegen de regering. Dat zijn toch behoorlijk merkwaardige geluiden tegen een democratisch gekozen regering.

De minister van Buitenlandse Zaken van Luxemburg, Jean Asselborn, heeft het optreden van de nieuwe regering in Polen “angstaanjagend” genoemd en een scherpe reactie van de Europese Unie geëist. De regering van de nationaal-conservatieve Partij voor Recht en Rechtvaardigheid (PiS) van Jarosław Kaczyński zou fundamentele Europese principes “met voeten treden” en er rekening mee moeten houden dat de EU “veel scherper” dan tot nu toe zou reageren, zei Asselborn, wiens land tot het eind van dit jaar voorzitter is van de Europese Raad, maandag tegenover de “Südwestrundfunk” (SWR).

Als deze “heimelijke acties” zouden blijven voortduren dat de pers niet meer vrij zou kunnen werken en “Justitie niet meer onafhankelijk” zou zijn, zou het stemrecht van Polen in de EU moeten worden ingetrokken, zei Asselborn. Door de aanvallen op Justitie en de media zou hij zich herinnerd voelen “aan de Sovjet-Unie”. De minister van Buitenlandse Zaken beschouwde het echter als positief dat de bevolking in Polen, anders dan in Hongarije, waar de regering van Viktor Orbán sinds jaren een dergelijke politiek uitvoert, “het hoofd biedt” aan de machtenscheiding.

De PiS was tijdens de parlementsverkiezingen in oktober met 38% van de stemmen de grootste partij geworden en had een absolute meerderheid van de zetels gewonnen. Sinds haar ambtsaanvaarding zou de regering van minister-president Beata Szydlo proberen om kritische media en het constitutioneel gerechtshof onder haar controle te brengen. Afgelopen zaterdag gingen voor het tweede achtereenvolgende weekend duizenden demonstranten tegen de nieuwe regering de straat op.

Enkele dagen geleden al had de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz” van een “staatsgreep” in Polen gesproken.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/12/21 ... emrechten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19691
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het verzet van de EU tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor King George » Ma Dec 21, 2015 7:04 pm

Wanneer wordt Polen met militaire middelen binnengevallen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 39843
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het verzet van de EU tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Mahalingam » Do Dec 24, 2015 12:01 pm

En dan komt Fransje Timmermans met boter op zijn hoofd.
Timmermans waarschuwt Polen tegen uitholling rechtsstaat
Het Poolse parlement keurde dinsdag een wet goed die het Constitutioneel Hof de bevoegdheid ontneemt wetten aan de grondwet te toetsen. De wet is ingediend door de conservatieve partij Recht en Gerechtigheid (PiS) die sinds oktober aan de macht is in Polen. De partij beschikt over een meerderheid in beide kamers van het parlement. Het parlement keurde de wet dinsdag goed maar de senaat moet zich er nog over uitspreken.

Vreselijk. Geen rechters meer die kunnen oordelen of een door het parlement aangenomen wet of regelgeving niet strijdig is met de grondwet.
Een situatie dus die we al heel lang in ons land hebben. Ook hier kunnen rechters geen aangenomen wetten afschaffen wegens 'strijdig met de grondwet'.
Onze rechtstaat is dus uitgehold. En de Poolse nog niet.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/timmermans-waarschuwt-polen-tegen-uitholling-rechtsstaat~a4213614/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43405
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verzet van de EU tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Pilgrim » Vr Dec 25, 2015 4:20 pm

De Poolse president ziet de democratie niet in gevaar

Geplaatst op 24 december 2015

Afbeelding
De nieuwe, nationaal-conservatieve, Poolse president Andrzej Duda.

Tegen de bewering van de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, in dat de Poolse leiding ermee bezig zou zijn de democratie enorm af te bouwen, nam de Poolse president Duda eveneens het woord. Er zou geen staatsgreep plaatsvinden, Schulz zou zwaar overdrijven. Er zou sprake zijn van een politieke strijd, maar de democratie zou niet in gevaar zijn, aldus Duda.

De nationaal-conservatieve Poolse president Andrzej Duda heeft zich verweerd tegen beschuldigingen dat hij de democratie in zijn land zou afbouwen. In Polen zou geen “staatsgreep” plaatsvinden, zoals de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, gesuggereerd zou hebben: “niet alleen ik, maar ook veel Polen beschouwen hetgeen de heer Schulz heeft gezegd als een zware overdrijving, ja, zelfs als beledigend”, zei Duda tegenover de “Spiegel”. “In Polen is sprake van een politieke strijd, maar in geen geval is de democratie in gevaar.”

Na het “Spiegel”-interview met Duda heeft zich een ruzie om het constitutioneel hof in Warschau toegespitst: de nationaal-conservatieve meerderheid in de Sejm, het parlement, nam een nieuwe wet aan over het constitutioneel hof. Deze legt nieuwe procesregels voor het hof vast. Nu vreest de oppositie dat het constitutioneel hof in het vervolg veel langzamer zou werken endat de door de nationaal-conservatieven gekozen rechters besluiten zouden kunnen blokkeren. Na de presidents- en parlementsverkiezingen zou er een machtswisseling hebben plaatsgevonden, zei Duda: “Veel mensen bevalt dat niet, niet herkozen politici en journalisten uit het andere politieke kamp.” Deze zouden proberen om de nationaal-conservatieve regering nu in een “mogelijk slecht licht te plaatsen”.

Terwijl het toch duidelijk zou zijn dat een nieuwe regering “de belangrijkste posten in het staatsbestel” met haar eigen mensen zou willen bezetten. Wat betreft de buitenlandse politiek zou de nieuwe regering een “vastberaden pro-Europese koers” varen. Duda verklaarde met betrekking tot de “vluchtelingen”crisis dat Polen bereid zou zijn om iedereen op te nemen “die bescherming nodig zou hebben”. Echter, dan zouden de “vluchtelingen” wel vrijwillig moeten komen. “hoe moeten die hier dan terechtkomen? Moeten we ze hier tegen hun wil vasthouden? In geen geval.”

Bron: www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/12/24 ... in-gevaar/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43405
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verzet van de EU tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Pilgrim » Wo Dec 30, 2015 1:34 am

Duitsland wil EU-landen landen aanklagen die geen illegale immigranten willen

Gepubliceerd op 21 dec. 2015

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43405
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verzet van de EU tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jan 13, 2016 12:36 am

'Populisme is een bedreiging voor de democratie en voor Europa’

12/01/16

Afbeelding

'Populisme is een bedreiging voor de democratie en voor Europa.' Dat heeft de Europese commissaris voor Migratie Dimitri Avramopoulos gezegd in Terzake tijdens een interview over de vluchtelingencrisis. 'Schengen is het grootste succes van de Europese integratie.'

In Terzake was Europees commissaris voor Migratie Dimitri Avramopoulos te gast. 'Schengen is het grootste succes van de Europese integratie', zei hij daar.

'Schengen is een betere en efficiëntere bescherming van onze grenzen'

'Als je terugkeert naar een afzonderlijk nationaal beleid, als je hekken bouwt, als je weigert deze nieuwe realiteit te aanvaarden en ermee om te gaan, dan ondermijnen we de toekomst van Europa.'

'We zullen ons best doen om Schengen te behouden en om de andere problemen op te lossen. Wat is Schengen? Het is een betere en efficiëntere bescherming van onze grenzen.'

De commissaris geeft ook aan bang te zijn van 'de groeiende vreemdelingenhaat, het populisme en het nationalisme.' 'We proberen lidstaten aan te zetten tot solidariteit. Helaas lukt dat niet. Ik ben heel teleurgesteld in het feit dat - hoewel alle lidstaten akkoord gingen met het spreidingsplan om 160.000 vluchtelingen binnen Europa te verspreiden - dat met slechts 277 effectief is gebeurd. Waarom helpt de binnenlandse publieke opinie z'n regeringen niet? Populisme is een bedreiging voor de democratie en voor Europa.' (NSK)

Bekijk het laatste deel van het interview hier op de site:

http://www.knack.be/nieuws/wereld/popul ... 44955.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43405
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verzet van de EU tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jan 29, 2016 11:48 pm

Italiaanse sociaaldemocraat: “AfD is gevaar voor Europa!”

Geplaatst op 29 januari 2016

Afbeelding
Gianni Pittella

STRAATSBURG – De fractievoorzitter van de sociaaldemocraten in het Europees Parlement, de Italiaan Gianni Pittella, heeft de AfD scherp aangevallen. In een interview met “Spiegel Online” noemde hij de partij “een gevaar voor Europa”.

Dat burgers in Europa met het oog op de asielcrisis rondkijken naar politieke alternatieven is volgens de 57-jarige Pittella niet de enige reden voor de opkomst van nieuwe partijen. “Het sterker worden van radicaal links en radicaal rechts in Europa is niet alleen gebaseerd op de vluchtelingencrisis, maar in de eerste plaats op de bezuinigingspolitiek van de afgelopen jaren. Wanneer Europa de migratiecrisis verstandig wil aanpakken, mogen we radicale bewegingen niet nog meer voeding geven. Dat zien we ook in Duitsland, bijvoorbeeld in de vorm van de AfD. Zij is niet alleen een gevaar voor Duitsland, maar voor heel Europa.”

Om een einde te maken aan de asiel-bestorming zouden gesloten grenzen echter geen oplossing zijn, aldus de sociaaldemocratische fractievoorzitter. “We hebben ook een verantwoordelijkheid tegenover onze kinderen. We kunnen hen geen Europa met grenzen nalaten, dat zou een vergiftigd geschenk zijn.”

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/01/29 ... or-europa/

Typisch weer zo'n gek socialist! :scratch:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6349
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Het verzet van de EU tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Ali Yas » Za Jan 30, 2016 12:03 am

Pilgrim schreef:
aldus de sociaaldemocratische fractievoorzitter. “We hebben ook een verantwoordelijkheid tegenover onze kinderen. We kunnen hen geen Europa met grenzen nalaten, dat zou een vergiftigd geschenk zijn.”

Hier word je toch depressief van. Dat de man zulke dingen kan zeggen zonder weggehoond te worden.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het verzet van de EU tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Ariel » Za Jan 30, 2016 2:06 am

Ali Yas schreef:
Pilgrim schreef:
aldus de sociaaldemocratische fractievoorzitter. “We hebben ook een verantwoordelijkheid tegenover onze kinderen. We kunnen hen geen Europa met grenzen nalaten, dat zou een vergiftigd geschenk zijn.”

Hier word je toch depressief van. Dat de man zulke dingen kan zeggen zonder weggehoond te worden.


Zou hij het zelf geloven ? Een Europa vol met moslim is waarschijnlijk geen bezwaar voor dit heerschap.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6349
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Het verzet van de EU tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Ali Yas » Za Jan 30, 2016 9:20 am

Ariel schreef:Zou hij het zelf geloven ? Een Europa vol met moslim is waarschijnlijk geen bezwaar voor dit heerschap.

Ja, ik geloof dat hij dat zelf gelooft. Hij zit in een kring waar iederéén dat gelooft. Het contact met de werkelijkheid zijn deze mensen al lang kwijt en dat gaat ook niet meer goed komen. Vanuit hun warme bad is de buitentemperatuur van -20 ondraaglijk.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43405
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verzet van de EU tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Pilgrim » Di Feb 23, 2016 1:22 am

Hollande wil landen met “rechts-extreme” regeringen uit de EU gooien

Geplaatst op 22 februari 2016

Afbeelding
De socialistische (!) Franse president François Hollande.

De Franse president Hollande wil landen waarin “rechts-extreme” partijen in de regering worden gekozen uitsluiten uit de EU. In Frankrijk zelf zou het Front National de aanstaande presidentsverkiezingen kunnen winnen. De partij eist een EU-uittreding van Frankrijk. Hollandes dreiging zou wel eens een boemerang kunnen blijken te zijn, omdat zij de eurosceptici in het kamp van Le Pen drijft.

De Franse president François Hollande wil “rechts-extremen” in Europa niet aan de macht laten komen. EU-landen die zich zo ontwikkelen, moeten afgestraft worden. Denkbaar zou zelfs een uitsluiting uit de EU zijn.

“Een land kan uitgesloten worden van de Europese Unie”, aldus Hollande in een interview met France Inter Radio. “Europa heeft, dankzij een desbetreffend artikel, in haar verdragen de juridische middelen om te verhinderen dat een land de democratische principes schendt.”

Als de vrijheid van de media in gevaar zou zijn, als grondwetten en mensenrechten aangevallen zouden worden, dan zou Europa niet alleen een veiligheidsnet moeten zijn. In plaats daarvan zou ze procedures moeten opstarten om zulke landen uit te sluiten. “Zover kan het komen”, zei Hollande. Tot nu toe zou nog geen land om zo´n reden uit de Europese Unie zijn uitgesloten, aldus de Franse president. Maar het zou zaak zijn om op grond van de jongste veranderingen in Polen precies dat te onderzoeken.

De EU heeft echter al een keer sancties aan een lidstaat vanwege de deelname van een rechtse partij opgelegd. Oostenrijk werd vanwege de regeringsdeelname van Jörg Haider´s FPÖ in het jaar 2000 desbetreffend afgestraft. Een uitsluiting van een lidstaat was destijds nog niet mogelijk. Haider had o.a. in het parlement van Karinthië de werkgelegenheidspolitiek van de nationaalsocialisten geprezen en de vernietigingskampen strafkampen genoemd.

De achtergrond van de uitspraak van Hollande is de snelle daling van de populariteit van de president bij de bevolking: drie vierde deel van de Fransen willen volgens een peiling noch de huidige socialistische president François Hollande noch diens conservatieve voorganger Nicolas Sarkozy als kandidaat bij de presidentsverkiezingen komend jaar zien. Volgens een in januari door de Franse krant “Le Parisien” gepubliceerde peiling zei slechts 24% van de Fransen Hollande respectievelijk Sarkozy als presidentskandidaat te willen, 74% was tegen een kandidatuur van de beide politici.

Daarentegen gaf 56% van de geënquêteerden aan voorstander te zijn van Sarkozy´s partijconcurrent Alain Juppé bij de presidentsverkiezingen in 2016. 38% zou de huidige minister-president Manuel Valls als kandidaat willen, 37% de voorzitter van het Front National, Marine Le Pen.

In werkelijkheid zou de argumentatie van Hollande wel eens een boemerang kunnen worden: want veel Fransen, die niet “rechts-extreem” zijn, staan kritisch tegenover de EU. Ze zouden voor de verleiding kunnen bezwijken om op het Front National te stemmen om de uittreding van Frankrijk uit de EU te bespoedigen. Daardoor zou het kamp van Marine Le Pen sterker kunnen worden. Marine Le Pen heeft zich vaak minachtend over de EU uitgelaten. Of ze echter werkelijk een uittreding in werking zou stellen, is niet zeker. Veel eurosceptische partijen hebben van de kritiek op de euro of de EU hun handelsmerk gemaakt – om later van de uitermate royale financiering van hun activiteiten ui de EU-subsidiepotten te profiteren.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/02/22 ... eu-gooien/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43405
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verzet van de EU tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Pilgrim » Di Mar 15, 2016 2:52 am

“Vluchtelingen”: Zweden wil onwillige landen uit de Schengen-zone gooien

Geplaatst op 11 maart 2016

Afbeelding
De sociaaldemocratische minister-president van Zweden, Stefan Löfven.

Een herverdeling van de “vluchtelingen” in Europa zou dringend noodzakelijk zijn, aldus de Zweedse minister-president Stefan Löfven. Geen enkel land in de EU zou alleen maar de krenten uit de pap mogen pikken. Landen die geen “vluchtelingen” opnemen, zouden daarom moeten worden buitengesloten uit het Schengen-gebied.

De Zweedse regeringschef Stefan Löfven (sociaaldemocraten) ziet voor EU-landen die niet deelnemen aan de herverdeling van “vluchtelingen” geen plaats in het Schengen-systeem. Niemand in de EU zou “alleen maar de krenten uit de pap kunnen pikken”, zei de sociaaldemocraat woensdag in het Europees Parlement in Straatsburg. Wie niet zou meedoen aan de opname van “vluchtelingen” zou ook niet in het Schengen-gebied kunnen blijven.

Een herverdeling van de “vluchtelingen” binnen de EU zou dringend noodzakelijk zijn, maande Löfven aan. Zweden zou proportioneel de meeste “vluchtelingen” hebben opgenomen. Wanneer alle EU-landen zich dienovereenkomstig gedragen en gezamenlijk gehandeld zouden hebben, zou er nu “helemaal geen probleem” zijn.

“We moeten van chaos tot controle komen”, zei Löfven. Als dit niet zou lukken, zou de Europese samenwerking in haar totaliteit op het spel worden gezet. “Daarvan zullen we dan allemaal het slachtoffer zijn”, waarschuwde hij.

De Zweedse regeringschef wees de deels massieve kritiek in het Europees Parlement op het geplande “vluchtelingen”pakket van de EU met Turkije van de hand. “Ik denk dat dit de juiste weg is”, zei hij. Er zou een einde moeten komen aan de mensenhandel door smokkelaars.

De ministers van Binnenlandse Zaken van de EU hadden vorig jaar al de herverdeling van ongeveer 16.000 “vluchtelingen” over alle 28 EU-landen besloten. Talrijke landen weigeren hier echter aan mee te doen. Vanwege de “vluchtelingen”aandrang hebben meerdere landen het Schengen-akkoord buiten werking gesteld en opnieuw grenscontroles met hun EU-buurlanden ingevoerd.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/03/11 ... ne-gooien/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19691
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het verzet van de EU tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor King George » Di Mar 15, 2016 10:36 am

Prima deal toch? Zij de EU en de asieleisers; Wij uit de EU en geen asieleisers. Zij blij; Wij blij.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43405
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verzet van de EU tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Pilgrim » Di Mar 15, 2016 1:52 pm

Ik persoonlijk wil toch liever dat héél Europa gevrijwaard blijft van die asieleisers.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43405
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verzet van de EU tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Pilgrim » Do Mar 17, 2016 2:31 am

Kapo Schulz wil AfD sanctioneren

Geplaatst op 16 maart 2016

Afbeelding

De voorzitter van het Europees Parlement, Martin “Kapo” Schulz (SPD), die erom bekendstaat ondemocratisch op te treden tegen iedereen die het niet met hem eens is, eist nu al voorbehoedend sancties tegen AfD-parlementariërs in parlementen van Duitse deelstaten. Men zou niet mogen toestaan dat “extremisten” het debat zouden bepalen, aldus Shulz en hij eist “consequent optreden”.

“Ook in Duitse deelstaatparlementen moet men de grens zo trekken, dat duidelijk wordt: wie deze overschrijdt, moet rekening houden met sancties”, blaft hij, blijkbaar in paniek door de actuele peilingen, die de AfD als de op twee na grootste partij in het Duitse parlement zien. Schulz komt opnieuw op de proppen met het debat over het gebruik van vuurwapens aan de grenzen. Inmiddels heeft vermoedelijk iedere b.l.o.-leerling de door de pers foutief weergegeven uitspraak van Frauke Petry op de juiste plaats gerangschikt, maar voor angstbijters zoals Schulz deugt zij nog altijd voor de poging om de democratie in Duitsland te ondermijnen en de vrijheid van meningsuiting af te schaffen.

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/03/16 ... ctioneren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43405
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verzet van de EU tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mar 27, 2016 7:11 pm

Federica Mogherini...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43405
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verzet van de EU en elite tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Pilgrim » Di Mar 29, 2016 3:02 pm

Gedankenpolizei en de lange arm van de ChristenUnie

Geplaatst op 28 maart 2016

Afbeelding
Peter van Dalen, Europarlementariër van de ChristenUnie.

Jammer voor Peter, maar door de gebeurtenissen in Brussel heeft het geen brede aandacht gekregen dat Europarlementariër Peter van Dalen (CU) echt wel ‘aan de goede kant staat’. Op zijn initiatief worden de AfD’ers Beatrix von Storch en Marcus Pretzell binnenkort uit de Europese fractie van de Conservatieven en Hervormers (ECR) gezet.

De AfD zit met twee leden in de ECR-fractie van het Europees Parlement. ChristenUnie-SGP maakt met Belder (SGP) en Van Dalen (CU) ook deel uit van die fractie. De uit het verband gerukte opmerkingen van Von Storch over schieten op ‘vluchtelingen’ vielen slecht bij de moreel verheven goedmensch Van Dalen. Ook Marcus Pretzell heeft het verbruid, omdat hij een politieke bijeenkomst met de Oostenrijkse FPÖ had gehouden. Onacceptabel voor Van Dalen: ‘Hiermee zie je dat de AfD toenadering zoekt tot de politieke familie van het Front National en de PVV.’

Von Storch vermoedt een complot waarbij bondskanselier Angela Merkel betrokken is. Dat zou zomaar kunnen. Intussen heeft de lange arm van de CU er al voor gezorgd dat Von Storch, die op persoonlijk titel lid van de European Christian Political Movement (ECPM) was, uit deze club is gezet.

De AfD heeft zich met Frauke Petry ontwikkeld van een euro-kritische partij naar een partij die opkomt voor de Duitse nationaliteit en zich afzet tegen de heersende multiculturele cultuur. Daarbij moet AfD voorzichtig formuleren en opereren. In het onderdrukte Duitsland van nu wordt de AfD constant de maat genomen en weggezet als populistisch en rechts-extreem. Iets wat in ons land niet anders is. Ook hier wordt de AfD stelselmatig in de ‘foute hoek’ gezet. De actie van CU-man Van Dalen is daar geheel mee in lijn.

Nu zegt het meer van de ECR dan van AfD dat de laatste uit de fractie gezet wordt. De ECR blijkt, ondanks de pretentie eurosceptisch te zijn, gewoon eurofiel, politiek correct en intolerant. Wie het ‘examen’ leest dat aspirant leden voor toelating tot de ECR moeten afleggen, weet genoeg. De ECR-fractie houdt zich met van alles bezig, maar heeft de kop diep in het zand als het gaat over het echte probleem dat vreemdelingeninvasie heet.

De heksenjacht van Van Dalen op de AfD is door Jonathan van Tongeren vlijmscherp als hypocriet aan de kaak gesteld. Meten met twee maten, zeg maar. Maar er is meer: het ene kwaad is ook het andere niet. Zoals de Roomse kerk onderscheid maakt tussen dagelijkse zonden en doodzonden, maakt de CU verschil tussen kwaad en kwaad. Er kan veel mee door, maar onvoldoende politiek correct, dat is pas het echte kwaad!

Multicul-gelovigen zien van elkaar graag wat door de vingers: ‘We staan allemaal toch aan de goede kant?’ Het is weliswaar enige tijd geleden, maar nog op Wikipedia na te gaan dat de toenmalige CU-Europarlementariërs Hans Blokland en Rijk van Dam onder verdenking stonden van fraude met onkostendeclaraties. Nu zet het ‘Brusselse-verspil-klimaat’ wel aan om niet op een paar euro te kijken, maar onterechte declaraties blijven toch gewoon onterecht. Tenminste… voor sommigen een beetje minder onterecht dan voor anderen.

Er kwam een onderzoekscommissie aan te pas. Je hoeft geen voorspellende gaven te hebben om te weten dat er dan iets uitkomt in de trant van: ‘Er was sprake van een gebrekkige administratie en dat maakt het vaststellen van fraude lastig.’ En ja hoor, dat was ook precies waar de commissie mee kwam: gebrekkige administratie. Kan gebeuren. Hans was ook maar gepromoveerd econoom. Met zo’n achtergrond is het normaal dat je wat last heb met administratie. En Rijk was een oud belastingambtenaar. Dan kun je ook niet zo met cijfers overweg, toch? En waar ging het nu helemaal om, die 480 euro per maand hoef je toch eigenlijk helemaal niet te verantwoorden?

Ook Belder, fractiegenoot van Van Dalen, kwam ooit onder vuur te liggen vanwege zijn reiskostendeclaraties. Bij hem ging het er nog schimmiger aan toe: de SGP concludeerde na een niet openbaar gemaakt intern onderzoek dat Belder geen blaam trof.

Gewoon wat slordig omgaan met je onkostenvergoeding moet kunnen. Maar wie aan het speeltje van de goedmensch komt en kanttekeningen plaatst bij de invasie en de bedoelingen van de ‘vluchtelingen’, ja die begaat een doodzonde. Ineens kent de o, zo barmhartige CU´er geen enkele compassie meer. Weg met deze!

‘Als er iets is aan de Europese beschaving wat waardevol is, dan is het wel kritisch denken en het concept van de vrijheid. En precies dat is het wat de islam niet uit kan staan’, stond er pas op deze site.

Bij Peter van Dalen zit de islamisering al behoorlijk tussen de oren, compleet met fatwa.

Door: Wim van Schaik

https://ejbron.wordpress.com/2016/03/28 ... istenunie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2506
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Het verzet van de EU en elite tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor silkyboxershortXL » Za Apr 09, 2016 10:03 am

Marine Le Pen in Canada

:applause:
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het verzet van de EU en elite tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Ariel » Za Apr 09, 2016 11:42 am

12 points voor Madame Marine Le Pen, en zero points voor mevouw de journalist. Geweldig hoe Marine zich staande hield in dit gesprek. De journaliste ging af als een gieter.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39843
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het verzet van de EU en elite tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Mahalingam » Za Apr 09, 2016 11:30 pm

Fijn te zien hoe zij, met uitleg, de situatie schetst als een tribunaal.
De journaliste volgt gewoon de standaard aanpak: beschuldigen, beschuldigen (met stromannen en jij-bakken) zodat de ondervraagde voortdurend bezig is zich te verdedigen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het verzet van de EU en elite tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Ariel » Zo Apr 10, 2016 1:06 am

Mahalingam schreef:Fijn te zien hoe zij, met uitleg, de situatie schetst als een tribunaal.


Dat mens had vroeger zo bij de inquisitie te werk gesteld kunnen worden. Man, man...Wat een mormel. :unhappy:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43405
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verzet van de EU en elite tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mei 08, 2016 1:49 am

EU-“presidenten” waarschuwen om te stemmen op de FPÖ in Oostenrijk

Geplaatst op 7 mei 2016

Afbeelding
De FPÖ-politici Strache en Hofer.

De EU-“presidenten” Schulz en Juncker waarschuwen de Oostenrijkers ervoor om Norbert Hofer van de FPÖ tot volgende president te kiezen. Dit zou het karakter van Europa veranderen. In Oostenrijk zelf zullen de aanbevelingen waarschijnlijk niet veel weerklank vinden: zelfs de SPÖ discussieert al levendig over een opening naar de FPÖ.

De EU-“presidenten” Martin Schulz en Jean-Claude Juncker hebben de Oostenrijkers ervoor gewaarschuwd om Norbert Hofer van de FPÖ tot volgende president te kiezen. Schulz zei in de talkshow Agorá van de Italiaanse zender RAI 3: “Als extremistisch rechts de verkiezingen in Oostenrijk en Europa wint, zal dit Europa´s karakter veranderen. De grote meerderheid van de mensen in Europa wil deze verandering niet. Dat is echter een zwijgende meerderheid als ze accepteert dat diegenen die grenzen willen de verkiezingen winnen. Wie voor Europa is, moet in actie komen, net zoals diegenen die er tegen zijn.”

In een interview met “La Stampa” doet Schulz er nog een schepje bovenop en viel rechtstreeks de chef van de FPÖ, Heinz-Christian Strache, aan: “Strache is volgens mij een mensen zonder enig respect voor de fundamentele waarden. Merkel en Renzi kunnen er trots op zijn door een persoon zoals Strache beledigd te worden, want ze handelen nar de principes van de solidariteit.”

Iets minder heftig viel de waarschuwing van de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, uit: “Wat we in Oostenrijk zien, zien we helaas ook in enkele andere Europese landen, waarin partijen met de angsten van de mensen spelen”, zei hij tegenover de kranten van de Funke Mediagroep. De “rechts-populisten” zouden suggereren dat alle ongemak zou verdwijnen als men zich alleen tot nationaal perspectief zou beperken.

In Oostenrijk zullen deze duidelijke woorden waarschijnlijk niet op veel enthousiasme kunnen rekenen: de SPÖ bevindt zich in een toenaderingskoers tot de FPÖ. Talrijke vakbondsmensen eisen dat de SPÖ een coalitie met de FPÖ niet meer zou mogen uitsluiten. Zelfs de voormalige bondskanselier Franz Vranitzky heeft zich uitgesproken voor de opheffing van het cordon sanitair tegen de FPÖ. Hij voor de Oostenrijkse televisie dat de tijden veranderd zouden zijn, zodat de SPÖ ook een coalitie aan zou kunnen gaan met de FPÖ. Vranitzky had ten tijde van Jörg Haider iedere vorm van samenwerking met de FPÖ categorisch uitgesloten. Nu zegt de voormalige bondskanselier dat de FPÖ van nu een heel andere zou zijn dan in de tijd van Haider. Volgens actuele peilingen kan de FPÖ erop rekenen bij de volgende parlementsverkiezingen de grootste partij te worden.

De EU-“presidenten” hadden ook al voor de verkiezingen in Griekenland het woord genomen en de Grieken ertoe opgeroepen niet te stemmen op de “links-populistische” Syriza. Het resultaat: Alexis Tsipras behaalde een historische overwinning. De sociaaldemocratische partij PASOK ging bijna volledig ten onder.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/05/07 ... ostenrijk/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43405
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verzet van de EU en elite tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mei 16, 2016 11:53 pm

Voor Slowaaks presidentschap: EU probeert Slowakije te chanteren

Geplaatst op 16 mei 2016

Afbeelding
Demonstratie tegen immigratie in de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

De minister van Buitenlandse Zaken van Luxemburg, Jean Asselborn, riep Slowakije er donderdag opnieuw toe op om haar quota van 1.500 “vluchtelingen” in het kader van het EU-quotaplan te vervullen, omdat er anders zeer getwijfeld zou worden aan de geloofwaardigheid van Slowakije bij de overname van het presidentschap van de Europese Raad in juli.

Asselborn was voorzitter van de Europese Raad op het moment van afkondiging van het quotaplan. Zijn tot de Slowaakse minister van Buitenlandse Zaken, Miroslav Lajčák gerichte oproep kwam tot stand in het kader van een openlijke discussie – en wel op het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Slowaakse minister-president Robert Fico heeft geweigerd het EU-hervestigingsplan te accepteren en Slowakije is een van de vier Videgrád-landen die zich hardnekkig tegen dit plan uitspreken, dat alle EU-lidstaten ertoe wil dwingen om in het kader van een overeengekomen quotaregeling ongeveer 120.000 “asielzoekers” op te nemen.

Minister van Buitenlandse Zaken Lajčák verklaarde tegenover de pers dat de EU nogmaals zou moeten nadenken over het op quota gebaseerde systeem om “vluchtelingen” te verdelen, omdat het niet zou kunnen functioneren. Lajčák letterlijk: “Wat de Europese idee uitmaakt, is, dat wij naar elkaar luisteren, de mening van anderen respecteren en tot een resultaat komen waar iedereen mee uit de voeten kan.”

Bron: http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/05/16 ... chanteren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43405
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verzet van de EU en elite tegen de nationalistische partijen en landen

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mei 22, 2016 1:36 am

Polen: EU loopt het gevaar zichzelf te vernietigen

Geplaatst op 21 mei 2016

Afbeelding
De Poolse minister-president Beata Szydło en de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

De Poolse minister-president Beata Szydło heeft scherpe kritiek geuit op de EU: niet Polen zou het probleem zijn, maar de Europese Commissie. Daarin zouden mensen zitten die de EU willen vernietigen in plaats van haar te ontwikkelen. Polen zou nooit voor een ultimatum buigen.

De Poolse minister-president Beata Szydło heeft zich in scherpe bewoordingen tegen Brussel gekeerd: haar regering zou “nooit voor een ultimatum buigen”, zei de minister-president vrijdag in het parlement in Warschau met het oog op de Europese Commissie. De Brusselse autoriteit wil in de ruzie om de handhaving van de principes van de rechtsstaat in Polen maandag een standpunt bekendmaken.

Daarmee dient de druk op de nationaal-conservatieve regering in Warschau opgevoerd te worden om de voldoen aan de Brusselse eisen met betrekking tot de rechtsstaat. Szydło riep de parlementariërs op “solidair te antwoorden op de aanvallen waaraan Polen zou zijn blootgesteld.”

“Ik kan zeggen dat er in de Europese Commissie steeds meer mensen zijn die de EU willen vernietigen in plaats van haar te ontwikkelen”, zei de Poolse minister-president. Polen heeft geen probleem met de Europese Commissie – de Europese Commissie heeft een probleem met zichzelf.”

Polen zou een Europese gemeenschap willen, die gebaseerd zou zijn op respect tegenover alle leden. Szydło´s rechts-conservatieve regeringspartij PiS bracht een ontwerp in het parlement in dat ertoe oproept samen op “een aanval op de soevereiniteit van Polen” te reageren.

Brussel beschuldigt Warschau ervan illegaal de benoeming van meerdere rechters van het constitutioneel gerechtshof ongedaan te hebben gemaakt en besluiten van het gerechtshof niet gerespecteerd te hebben. De Europese commissie bekritiseert bovendien de verandering van de mediawet, waardoor de bazen van de publiekrechtelijke zenders in het vervolg rechtstreeks door de regering benoemd of ontslagen kunnen worden.

Midden januari had de Europese Commissie in het geval van Polen überhaupt voor het eerst een onderzoek naar de rechtstaat in een lidstaat opgestart. Maandag zal de Europese Commissie daarover een standpunt bekendmaken, dat volgens informatie van de Poolse media zeer negatief zal uitvallen.

Warschau zou na deze “waarschuwing” twee weken de tijd hebben om te reageren. De volgende stap zou dan een aanbeveling van de Europese Commissie zijn om de bekritiseerde tekortkomingen uit de weg te ruimen. Als ook dit niet gebeurt, zou de EU sancties tegen Polen kunnen opleggen.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/05/21 ... rnietigen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten