De deals van het Westen met Iran

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Pilgrim » Do Jan 28, 2016 8:14 pm

Diplomatieke lunch Iran en Frankrijk afgelast want Hollande wilde wijn bij het eten

Geplaatst op 28 januari 2016

Afbeelding

Toen de Iraanse president Rouhani met zijn gevolg in Rome was, werden antieke naakten bedekt om het Iraanse gezelschap niet voor het hoofd te stoten. De Iraanse autoriteiten zeiden dat te waarderen. Jammer dat ze alsnog de deksel op de neus krijgen in het enige Europese land dat de scheiding tussen kerk en staat wel écht serieus lijkt te nemen: Frankrijk.

Niet ‘Iran-vriendelijk’

President Hollande weigerde af te zien van wijn bij een geplande diplomatieke lunch, zo meldt de Belgische krant De Morgen. Een prachtige Bourgogne of Bordeaux van het menu halen, druist in tegen de Republikeinse waarden, aldus de Franse overheid die weigerde de lunch ‘Iran-vriendelijk’ te maken.

Ontbijt te goedkoop
Een vervangend diplomatiek ontbijt werd kort overwogen maar alsnog van tafel geveegd, wegens ‘te goedkoop’. Het is onduidelijk welke partij dit voorstel te pover vond.

Bron: http://nieuws.tpo.nl

https://ejbron.wordpress.com/2016/01/28 ... -het-eten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6348
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Ali Yas » Do Jan 28, 2016 9:10 pm

Rohani hoefde toch geen wijn te drinken?
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Pilgrim » Do Mar 29, 2018 2:08 am

Nederland haalt militaire banden met Iran aan...

Afbeelding

Nederland haalt militaire banden met Iran aan. Ondertussen haalt Iran nog steeds de banden met homofielen aan...

Geplaatst door: E.J. Bron (via Twitter; “Cuyahoga”)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73246
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Ariel » Do Mar 29, 2018 2:36 pm

De SGP is ook niet blij met minister Sigrid Al Kak.

“Er moeten wel héle goede redenen zijn voor een vrij land om op dit moment de militaire banden aan te halen met Iran. Dat land is feitelijk een islamitische dictatuur waar mensen die anders denken geen leven hebben. Daar komt bij dat Iran een onruststoker is in het Midden-Oosten en terroristen ondersteunt. Als je dan uitgerekend nu de betrekkingen aanhaalt met zo’n land, roept dat grote vraagtekens op.”

Dat zegt SGP-voorman Kees van der Staaij in reactie op een artikel in het Nieuw Israëlitisch Weekblad waarin melding wordt gemaakt van de aanstaande benoeming van een Nederlandse defensieattaché in Teheran. Samen met PVV, CDA en ChristenUnie heeft Van der Staaij hierover vragen gesteld aan de regering. Onlangs bezocht minister Kaag Iran. Kort daarna ging de Nederlandse ambassadeur op bezoek bij de Iraanse minister van Defensie, generaal Amir Hatami. Dat kan geen toeval zijn.

De islamitische republiek Iran in het Midden-Oosten een kwalijke rol speelt. Iran levert wapens aan Hezbollah en andere terroristische bewegingen. Daarnaast klinken er vanuit Teheran stelselmatig bedreigingen aan het adres van Israël. Bovendien gebruikt het islamitisch régime het leger ook nog eens om de eigen bevolking te onderdrukken. Al met al redenen genoeg om kritische vragen te stellen bij het stationeren van een Nederlandse defensieattaché in Iran.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Pilgrim » Vr Apr 27, 2018 2:49 am

Iran: Israël zal ‘uitgeroeid’ worden

Door Bart Schut, 26 april 2018

Afbeelding
Iraanse Revolutionaire Garde.

De Iraanse legerleider neemt zich voor de Joodse staat te vernietigen en ook Hezbollah en Hamas dreigen er lustig op los. En wat doet Nederland op een marineconferentie in Teheran?

“Wanneer de arrogante machten een vrijplaats creëren om het zionistische regime er te laten overleven, zullen wij niet toestaan dat er ook maar één dag wordt toegevoegd aan het sinistere en illegale bestaan van dit regime.”

Het is het soort moderne Perzische poëzie waaraan men in Jeruzalem en Tel Aviv zo langzamerhand wel gewend is geraakt, maar in het huidige politieke en militaire klimaat in het Midden-Oosten klinken de woorden van de Iraanse legerleider Abdolrahim Mousavi deze week bijzonder onheilspellend. Vooral toen de generaal eraan toevoegde: “Het leger zal hand in hand met de Revolutionaire Garde werken aan de ineenstorting van het arrogante systeem en het zionistische regime zal uitgeroeid worden.”

Het ‘zionistische regime’ is de Iraanse omschrijving voor Israël en hoewel Mousavi zichzelf een termijn van 25 jaar heeft gesteld zijn ambities te verwezenlijken, zullen zijn woorden niet ongemerkt aan de Israëlische regering en strijdkrachten voorbij zijn gegaan. Zeker gezien de alsmaar oplopende spanning aan de noordgrens van de Joodse staat, nu Iran en zijn proxy-terreurmilitie Hezbollah militair een steeds vastere voet aan de grond krijgen in buurland Syrië. Een andere Iraanse generaal waarschuwde dat Israëls luchtmachtbases ‘binnen bereik van onze raketten liggen’ en ook Hezbollah-leider Hassan Nasrallah deed een duit in het zakje: “Wij hebben de mogelijkheid, de macht en de raketten om ieder doel [binnen Israël] te raken.”

Natuurlijk kon ook Hamas niet achterblijven. De Palestijnse terreurbeweging gaf deze week de Mossad de schuld van de moord op een Hamas-wapenexpert in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. “Er staat nu een rekening open tussen ons [en de Mossad],” reageerde Hamas-leider Ismail Haniyeh dreigend, waaraan hij toevoegde dat Israël ‘een stuk minder ver weg ligt dan Maleisië’. De Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman waarschuwde op zijn beurt Iran en de terreurbewegingen goed na te denken over waar zij mee bezig zijn: “Ik kan mij geen moment herinneren waarop het Israëlische volk en leger zo gereed, zo goed voorbereid waren.”

De ontluikende liefde van de Nederlandse regering voor de Islamitische Republiek blijft groeien, zeker op militair gebied.

Wapengekletter
Ondanks het Iraanse wapengekletter richting Israël blijft de ontluikende liefde van de Nederlandse regering voor de Islamitische Republiek groeien, zeker op militair gebied. Een delegatie van de Nederlandse marine ging deze week op bezoek in Teheran voor het bijwonen van de IONS-conferentie. Dit schrijft het Iraanse persbureau Tasnim. Het tweejaarlijkse Indian Ocean Naval Symposium wordt georganiseerd door de Islamitische Republiek en wordt uiteraard door het regime in Teheran aangegrepen om te laten zien dat Iran gewoon een land is dat zijn verdediging serieus neemt. Tasnim schrijft juichend over dit ‘grootste evenement in de geschiedenis van militaire conferenties in Iran’.

“De marinecommandanten van Nederland, Oman, Madagaskar, Irak en Syrië [!] waren de eerste gasten die zaterdagavond aankwamen in Teheran,” bericht Tasnim. Wat de volgende vragen rechtvaardigt: wat doet Nederland op een marineconferentie met schurkenstaten als Syrië, Saoedi-Arabië, Qatar en Jemen? Waarom betaalt het ministerie van Defensie een weekje Teheran voor hoge marineofficieren terwijl Nederlandse militairen die naar oorlogsgebieden worden gestuurd niet genoeg munitie of deugdelijke kogelwerende vesten meekrijgen vanwege financiële tekorten? Of denkt Nederland iets op te steken van een conferentie met zeegrootmachten als Mauritius, de Comoren, de Malediven en Oost-Timor? En wacht even, sinds wanneer ligt Nederland aan de Indische Oceaan? Ons land heeft niet meer dan een waarnemersstatus bij de IONS, maar blijkbaar is dat geen reden niet onze schaarse defensiemiddelen in Teheran over de balk te smijten. Ter meerdere glorie van de Islamitische Republiek van Iran, ook nog eens.

Uiteraard legde het NIW deze vragen voor aan het ministerie van Defensie, maar het bleef lang stil vanuit Den Haag. Net zoals na de aanstelling van de nieuwe Nederlandse militaire attaché in Teheran of het bezoek van onze ambassadeur Susanna Terstal aan de Iraanse minister van Defensie, generaal Amir Hatami. Wij zijn er vooralsnog niet in geslaagd te achterhalen wie of welk motief er precies achter de Nederlandse flirt met het Iraanse militaire apparaat schuilgaat, maar duidelijk is dat de regering van Mark Rutte steeds inniger banden zoekt én vindt met een land dat internationaal terrorisme financiert, zich her en der in militaire avonturen stort en een belangrijke bedreiging is voor vrede en stabiliteit in het Midden-Oosten (en daarmee in de hele wereld), en zijn leger gebruikt bij de onderdrukking van de eigen bevolking.

https://www.niw.nl/iran-israel-zal-uitgeroeid-worden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73246
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Ariel » Di Mei 08, 2018 6:09 pm

Jankende Hollanders want Trump heeft vandaag een streep door de nucleaire deal tussen de Verenigde Staten en Iran gezet, en hij zet zo Nederlandse miljarden op het spel. Ik zit er niet mee. :no1:

Als Donald Trump vanavond een streep zet door de nucleaire deal tussen de Verenigde Staten en Iran, raakt hij daarmee ook de Nederlandse economie. De handel tussen ons land en de islamitische republiek was na 2015 juist een beetje opgekrabbeld.

Het afgelopen jaar verkochten Nederlandse bedrijven voor iets meer dan €1 miljard aan goederen aan Iran, vooral machines en brandstoffen. In hetzelfde jaar verdienden de Iraniërs €600 miljoen aan ons, vooral door de handel in olie, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Handelsboycot
Die cijfers zitten fors in de lift sinds 2015. Halverwege dat jaar sloten Europa en de Verenigde Staten een historische deal met Iran: in ruil voor controle op een mogelijk Iraans kernwapenprogramma kwam er een eind aan een jarenlange handelsboycot tegen het land. Voor westerse bedrijven ging er een markt open van 80 miljoen consumenten, voor het grootste deel jonger dan 40 jaar.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73246
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Ariel » Di Mei 08, 2018 11:56 pm

Ja jammer. Trump heeft het Iran kindje van hun geliefde Obama de nek om gedraaid. Minister Blok noemt het slecht nieuws voor de Nederlandse en de Europese veiligheid dat de Amerikaanse president Trump de stekker uit de Iran-deal heeft getrokken.

Hij wijst erop dat het Iran-akkoord verzekert dat Iran geen kernwapen ontwikkelt. „Het draagt bij aan stabiliteit in de regio, en het draagt bij aan de veiligheid van Nederland en Europa”, vindt hij. „Het is en blijft de beste manier om ons te verzekeren dat Iran geen kernwapen ontwikkelt, gebaseerd op heel stevige inspecties van het Internationaal Atoomgezelschap.”

Wel zegt Blok dat het huidige akkoord ’niet perfect’ is en dat de zorgen over het Iraanse ballistische raketprogramma en de Iraanse rol in de regio geadresseerd moeten blijven worden. „Maar het akkoord is een noodzakelijk resultaat van 12 jaar onderhandelen”, aldus Blok. „Het Amerikaanse besluit brengt ons verder van huis. Nederland gaat met partners aan een oplossing werken, voor onze veiligheid en die van Europa.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39822
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Mahalingam » Do Mei 10, 2018 3:26 pm

Ook in ons land heeft de deal met Iran veel beroering en bezorgdheid bij de bevolking opgeroepen.
Dit is het Museumplein woensdagmiddag.
Afbeelding
Een vrouw in activistisch pak en met bord.
Er waren ongeveer 20 gelijkgestemden.
https://www.parool.nl/amsterdam/twintigtal-demonstreert-tegen-afblazen-iran-deal~a4598002/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 08, 2018 9:04 pm

EU beschermt met Iran handelende bedrijven tegen Amerikaanse sancties

Gepubliceerd: 06 augustus 2018

Afbeelding

Europese bedrijven die handeldrijven met Iran of economisch actief zijn in het land worden vanaf dinsdagochtend zes uur juridisch beschermd tegen Amerikaanse sancties.

Op dat moment stelt de EU het zogenoemde blokkadestatuut in werking dat de herinvoering van de Amerikaanse sancties op hetzelfde tijdstip niet erkent.

Europese ondernemingen die door de Amerikaanse maatregelen worden getroffen, kunnen voor schade worden gecompenseerd. Tegelijk verbiedt het statuut personen of bedrijven uit de EU om zich aan de Amerikaanse sancties te houden, tenzij met toestemming van de Europese Commissie.

De EU betreurt de sancties, waaronder de blokkering van bepaalde financiële transacties, ''ten zeerste'', aldus een gezamenlijke verklaring van EU-buitenlandchef Federica Mogherini en de Duitse, Franse en Britse ministers van Buitenlandse Zaken.

De commissie heeft de in 1996 bedachte maar nooit eerder uitgevoerde verordening uit de kast gehaald om het nucleaire akkoord met Iran te redden. In het voorjaar zegde de Amerikaanse president Donald Trump de atoomdeal uit 2015 op.

Positieve effecten op burgers
De EU blijft zo lang Iran zich aan zijn beloftes houdt pal achter het atoomakkoord staan, ''om zeker te zijn dat het Iraanse programma vreedzaam blijft, zoals het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) in elf opeenvolgende rapporten heeft bevestigd’’, aldus de verklaring.

Het opheffen van de sancties tegen Iran is een essentieel onderdeel van het akkoord, stelt Mogherini. ''Het heeft niet alleen een positief effect op de economische relaties met Iran, maar vooral op de levens van de Iraanse burgers.’’

https://www.nu.nl/economie/5400623/eu-b ... redirect=1
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39822
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Mahalingam » Do Aug 09, 2018 9:30 am

''Het heeft niet alleen een positief effect op de economische relaties met Iran, maar vooral op de levens van de Iraanse burgers.’’

En over die burgers: die hebben bar weinig gemerkt van die verbeterde economische relaties. Het geld en de inkomsten die beschikbaar kwamen na die atoomdeal zijn gebruikt voor de strijd. In Libanon, in Syrië en in Jemen. Wat ook een reden was voor Trump om de sancties opnieuw in te voeren.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19681
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor King George » Do Aug 09, 2018 10:33 am

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 39822
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Mahalingam » Vr Aug 10, 2018 4:19 pm

'Schutters doodden Iraniër Motamed alleen om geld'
De twee mannen die volgens justitie in december 2015 in Almere de uit Iran afkomstige Ali Motamed (56) doodschoten, hebben louter uit financieel gewin gehandeld. Belangstelling voor zijn achtergrond en de reden waarom hij dood moest, was er niet.

Ofwel ze kregen geld voor de moord (financieel gewin) maar waarom gemoord moest worden wisten ze niet. Dus kan er geen politiek motief bij hun zijn.
Volgens de aanklaagster is uit ontsleuteld berichtenverkeer ondubbelzinnig gebleken dat beide verdachten 'niet wisten en ook helemaal niet wilden weten' waarom Motamed dood moest. ,,Ze lachen en spreken over een simpel mannetje, dat gewoon in de elektro werkt en in een wit Eneco-busje rijdt, met een gezinnetje."
Een ander motief dan geld hebben de beide mannen niet gehad, benadrukte zij.

Dan blijft het wel raar dat de kennelijke betaalman Naoufal 'Noffel' F. (37) in het gevang zit voor de mislukte moord op een andere crimineel.
Waarom (Motamed was niet rijk en afpersbaar) heeft dan Naoufal betaald voor een moord op iemand waar hij nooit niks met te schaften heeft gehad?


Nu blijkt dat er toch onderzoek gaande is naar de opdrachtgevers. En zolang Naoufal 'Noffel' F. (37) zijn mond houdt, zal er niks te bewijzen zijn.
Maar misschien kan er subtiele druk worden uitgeoefend want hij zit voor 16 jaar in het gevang.
Onderzoek naar betrokkenheid Iran bij liquidatie
[...]
Zeker omdat de recherche geen enkel ander motief heeft gevonden, gaan ingewijden ervan uit dat het Iraanse regime de opdracht heeft gegeven voor de liquidatie eind 2015 in een Almeerse woonwijk.

In juni zette Nederland twee Iraanse diplomaten het land uit, volgens een Iraanse krant was dat een diplomatieke straf omdat de AIVD sterke aanwijzingen heeft dat Iran betrokken was bij de moord in Almere en de liquidatie van een Iraanse activist in november 2017 in Den Haag.
https://www.ad.nl/amsterdam/onderzoek-naar-betrokkenheid-iran-bij-liquidatie~a037a2b4/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39822
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Mahalingam » Ma Aug 13, 2018 10:45 pm

Waarom gaat een Noorse minister op vakantie in Iran?
Ik lees in dit artikel dat het een geval is van 'cherchez la femme'.
Noorse minister stapt op na vakantie in Iran

De Noorse minister Per Sandberg is vandaag opgestapt omdat hij de staatsveiligheidsregels heeft overtreden met een vakantie naar Iran. Hij heeft van tevoren niet gemeld dat hij daar naartoe ging en nam ook zijn regeringssmartphone mee.

Ministers moeten zich aan een aantal securityregels houden als zij naar een land als Iran gaan, waarmee Noorwegen geen overeenkomst heeft op het gebied van veiligheid. Bovendien is de afspraak binnen de Noorse regering dat alle privétrips naar het buitenland worden gemeld.

Sandberg moet zijn smartphone inleveren bij de politie om te controleren of deze in Iran niet gehackt is. Hij ging met zijn 28-jarige Iraans-Noorse vriendin naar Iran. Ook binnen zijn partij viel de vakantiebestemming achteraf slecht.
https://www.ad.nl/buitenland/noorse-minister-stapt-op-na-vakantie-in-iran~a6753d6a/
Hij is van de Fremskrittspartiet:
De kernthema’s van de FrP zijn immigratie, misdaad, ontwikkelingssamenwerking en ouderenzorg. Wat betreft het eerste thema, immigratie, wil de partij immigranten die de taal leren en een job hebben aanvaarden. Wie niet aan de voorwaarden voldoet moet volgens de partij worden teruggestuurd, aangezien deze personen niet zouden bijdragen aan de samenleving.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fremskrittspartiet
Bahareh Letnes(28) + Per Sandberg(58)
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39822
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Mahalingam » Di Aug 14, 2018 11:05 am

Waarom melde Per Sandberg zijn vakantie niet aan?
Misschien omdat zijn ex (2010 tot 2018 echtgenote) werkt als een secretary of state. En die zou wel eens uit haar dak kunnen gaan en zo de vakantie saboteren.
Line Miriam Sandberg (born Haugan , 4 November 1969 ) is a Norwegian politician ( Frp ). From 10 November 2017, she is State Secretary , first for the Minister of Health, Bent Høie [1] and from 17 January 2018 for Senior and Public Health Minister Åse Michaelsen in the Ministry of Health and Care .
https://no.wikipedia.org/wiki/Line_Miriam_Sandberg

En bij nadere bestudering zijn er vele rare zaken aan het geheel.
But the more people looked into his girlfriend, the weirder the situation got. She was granted ASYLUM in Norway in 2008; yet continues to go to events hosted by the Iranian embassy in Oslo. Most Iranian in exile, needless to say, shun any contact with the regime.

In February this year they went together to an event that celebrated the anniversary of the Islamic revolution, which has caused further a stir even within the Progress Party itself.

The weirdest part remains - according to Iranian law, an Iranian woman cannot travel or stay at a hotel with a man without showing a certificate that they've been married according Shia-Islamic law. This couple hasn't yet was allowed to travel freely in Iran.

Furthermore, women cannot remove their hijabs in Iranian public spaces, yet on the minister's facebook page, there are plenty of photos of her walking about in Iran without her head covered and showing affection for each other in public.

So the question is: why is this woman given these perks? Why is she keeping close relations with a regime she wasgiven asylum to get away from? As time goes by it seems more and more reasonable to assume that this woman is Iranian intelligence. Some Ludlum-esque shit right there.
https://twitter.com/amalieskram/status/1028740973499699209
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Pilgrim » Wo Okt 03, 2018 10:22 pm

VS ontbindt verdrag met Iran na kritiek van Internationaal Gerechtshof

03 oktober 2018, 11:43 - Laatste update: 2 uur geleden

Minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo kondigt woensdag aan dat het vriendschapsverdrag van de VS met Iran wordt ontbonden. De aankondiging volgt op de uitspraken van het Internationaal Gerechtshof (ICJ), dat eerder vandaag stelde dat de Amerikaanse sancties tegen Iran beperkt moeten worden.

Minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo kondigt woensdag aan dat het vriendschapsverdrag van de VS met Iran wordt ontbonden. De aankondiging volgt op de uitspraken van het Internationaal Gerechtshof (ICJ), dat eerder vandaag stelde dat de Amerikaanse sancties tegen Iran beperkt moeten worden.

De sancties zouden in strijd zijn met het vriendschapsverdrag dat Iran en de VS in 1955 sloten, stelde Teheran in juli aan het hof. Precies dat verdrag wordt nu ontbonden door Amerika.

Iran had zich tot het ICJ gewend in reactie op de maatregelen van de regering van Donald Trump. De wurgende economische sancties zouden miljoenen Iraniërs op een dramatische manier raken.

Het hof gaf Iran hierin vandaag gelijk, wat als een overwinning voor het land geldt. Zo stelde het dat de sancties geen humanitaire hulp aan Iran mogen treffen en ook de veiligheid in de burgerluchtvaart niet in gevaar mogen brengen.

De uitspraak van het hof is een voorlopig oordeel van de opperrechters, omdat de eigenlijke juridische strijd over het Amerikaanse sanctiebeleid nog moet losbarsten in het Vredespaleis. De uitspraak is interessant omdat die in algemene zin aan economische sancties beperkingen oplegt.

In afwachting van het vonnis dat pas over jaren verwacht wordt, droeg het hof Washington op voorlopig geen sancties te treffen die onherstelbare schade kunnen aanrichten zoals een blokkade van humanitaire goederen.

De Amerikaanse sancties tegen Iran omvatten een reeks al langer bestaande maatregelen die beogen te voorkomen dat Iran internationaal handel drijft. Washington bestraft ook partijen uit andere landen als die wel met Iran in zee gaan. Volgens Washington werkt Iran stiekem aan een kernbom. Teheran weerspreekt dat al decennialang.

De Trump-regering trok zich al terug uit het internationale akkoord dat mogendheden in 2015 met Iran sloten over verlichting van sancties en beperking van het Iraanse nucleaire programma.

Door: ANP/NU.nl

https://www.nu.nl/economie/5493731/vs-o ... tshof.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39822
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jan 09, 2019 11:46 am

Dat Iran tegenstanders van het bewind laat vermoorden in het buitenland, is een al vele jaren bestaande praktijk.
We hebben in ons land twee van die moorden gehad. Nu komt de AIVD aan met 'in opdracht van iran gedaan.' En moeten er sancties komen volgens onze regring want al dat moorden kunnen we niet over onze kant laten gaan.
Dat is nu EU-breed geregeld. Een stel hotemetoten van Iran mogen de EU niet meer binnen en een paar bankrekeningetjes worden geblokkeerd. Een klein beetje sancties tegen Iran en we moeten wel vriendjes met ze blijven.
Minister Blok: Iran zat waarschijnlijk achter liquidaties in Nederland
Iran was betrokken bij twee liquidaties in Nederland. Inlichtingendienst AIVD beschikt over ‘sterke aanwijzingen’ dat het regime in Teheran de hand had in de moord op twee naar Den Haag en Almere gevluchte staatsvijanden. Minister Blok van Buitenlandse Zaken heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

De liquidaties in Nederland van twee Iraniërs via meerdere schoten in het hoofd vonden al plaats in 2015 en 2017, maar het Nederlandse kabinet heeft lange tijd gezwegen over de mogelijke Iraanse betrokkenheid. Blok wil niet zeggen hoe lang hij al weet dat Teheran waarschijnlijk achter de moordpartijen zat die op klaarlichte dag plaatsvonden. Eén liquidatie (die in 2017 in Den Haag) vond nota bene plaats vlakbij Bloks eigen ministerie van Buitenlandse Zaken.

De VVD-bewindspersoon wijst erop dat Nederland in de zomer van 2018 wel acties heeft ondernomen door de Iraanse ambassadeur te ontbieden en twee Iraanse diplomaten uit te zetten. Maar ook die maatregel bleef aanvankelijk geheim. Pas nadat persbureau Reuters er lucht van kreeg, bevestigde de AIVD dat de diplomaten waren uitgezet. Over de reden zwegen de AIVD en Buitenlandse Zaken.

Kamerleden die vragen stelden over de liquidaties, kregen eveneens nul op het rekest. Volgens het kabinet konden er geen mededelingen worden gedaan, omdat er nog strafrechtelijke onderzoeken lopen naar de moorden. Die onderzoeken zijn ook nu nog niet afgerond.
Spoiler! :
Verijdelde aanslagen

De zaak is in een stroomversnelling gekomen doordat er in Denemarken en Frankrijk vorige jaar twee aanslagen zijn verijdeld. Daarbij is onder andere een Iraanse diplomaat gearresteerd, die een bom zou hebben geleverd om een aanslag te plegen in Parijs. Ook bij Kopenhagen werd een man van Iraanse afkomst gearresteerd, die betrokken zou zijn bij voorbereidingen voor een aanslag.

Anders dan Nederland wezen Frankrijk en Denemarken wel al snel de beschuldigende vinger naar Iran. Parijs kondigde eerder al eenzijdig sancties af tegen het ministerie van Inlichtingen en Veiligheid en een Iraanse onderminister daar die het brein zou zijn achter de activiteiten in Europa. Ook de Deense premier Lars Lokke Rasmussen pleitte meteen voor sancties. Nederland sloot zich toen nog niet aan bij die oproepen.

Blok verzekert dat Nederland achter de schermen wel degelijk zijn stem heeft laten horen de afgelopen maanden. Dat de Europese Unie nu gezamenlijk sancties afkondigt tegen het Iraanse inlichtingenministerie zou juist ‘op voordracht’ van Nederland gebeuren. Volgens de VVD’er is een groot verschil met Frankrijk, dat daar een Iraanse functionaris is gearresteerd. Nederland beschikt bij de moorden in 2015 en 2017 alleen over informatie van de AIVD. Het strafrechtelijk onderzoek heeft ook nog geen link met Teheran opgeleverd. De twee Iraanse diplomaten die in juni 2018 zijn uitgezet, zouden persoonlijk ook geen betrokkenheid bij de liquidaties hebben gehad.

Staatsvijand

De twee Iraanse slachtoffers in Nederland hadden geen link met elkaar. Van de in 2015 vermoordde Ali Motamed, een elektromonteur, bleef jarenlang onbekend dat hij in werkelijkheid een andere identiteit had: Mohammad Reza Kolahi Samadi. Hij was volgens Teheran betrokken bij een moordaanslag in 1981 waarbij 73 doden vielen. Het kabinet kende wel al snel na de liquidatie de ware identiteit van de man, maar maakte nooit bekend dat hij een staatsvijand van Iran was.

De in 2017 in Den Haag neergeschoten Ahmad Mola Nissi was leider van de ASMLA, een beweging die opkomt voor de Ahwazi, een Arabisch volk dat zich onderdrukt voelt in de olierijke Iraanse regio Khoezestan. Hij leefde sinds 2006 in Nederland. Teheran beschouwde hem als een terrorist, maar volgens zijn nabestaanden was hij louter actief bij de politieke tak van ASMLA.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/minister-blok-iran-zat-waarschijnlijk-achter-liquidaties-in-nederland~b9bae3ce/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39822
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jan 09, 2019 12:03 pm

Nog even over die sancties van de EU tegen de moordlustige Iraanse regering.
Sancties Iran klinken stoer. Zijn dat niet

Spoiler! :
Landen die meerdere nullen van hun valuta snoepen zijn doorgaans niet te benijden. Ze zoeken immers hun toevlucht tot ingrepen die de oorzaken van hyperinflatie niet aanpakken. Zie Venezuela. Rekenen aan de kassa werd daar afgelopen zomer iets makkelijker gemaakt, maar daar hebben hongerende straatkinderen bijzonder weinig aan. En zie de nieuwste nullenbijter: Iran. De natie waarmee we sinds vandaag in oorlog zijn wil de bankbiljetten hernummeren. De Iraanse rial donderde afgelopen jaar minstens met tientallen procenten (het ontbreekt aan een eenduidige quotering van de Rial op de valutamarkten), terwijl de inflatie door het dak schoot. Belangrijkste boosdoener: Trump trok zich eenzijdig terug uit de atoomdeal, omdat Iran vrolijk zou doorklussen aan een nucleair conflict. Daarna volgden nog twee rondes van sancties. Grofweg mogen landen die Iraanse olie kopen, vervoeren of anderzijds handel drijven met het land niet handelen met de VS. En zonder (olie)export wordt het voor Iran een lastig verhaal. De EU zat aanvankelijk anders in de wedstrijd. Met een blokkadestatuut verbood het Europeanen gehoor te geven aan de Amerikaanse sancties. Het werkte aan een alternatief betaalsysteem voor de handel met Iran, zodat Europese banken geen problemen krijgen in de VS. De EU had nogmaals lak aan de VS door Iran wisselgeld in de vorm ontwikkelingshulp te sturen.

De sancties die de EU vandaag oplegt tegen het Iraanse Ministerie van Inlichtingen en Veiligheid en twee Iraanse personen - onder meer in verband met het omleggen van Iraniërs op Hollandse bodem - zullen weinig verschil maken voor de Iraanse economie. Stef Blokkade zegt dat het bevriezen van de financiële activa (van onbekende omvang) los moet worden gezien van handelssancties en dat Nederlandse bedrijven vrolijk kunnen doorgaan met Iraanse handel.
Spoiler! :
Alleen was dat laatste al zo goed als onmogelijk, omdat niet-Amerikaanse bedrijven de Amerikaanse sancties niet kunnen negeren. Diverse Europese multinationals (Total, Maersk, Peugeot) besloten na de eerste sancties geen of minder handel te drijven met Iran. En ook Rabobank voelde er weinig voor om de sancties te negeren. Het blokkadestatuut kan immer makkelijk omzeild worden door te stellen dat je Iran verlaat uit 'economische overwegingen'. Hoeveel handel Nederland nog drijft met Iran is onduidelijk. De laatste cijfers dateren van voor de sancties. In 2017 importeerden we voor zo'n €600 mln (voornamelijk ruwe olie en een paar pistachenoten). Andersom bedroeg de handel €1,1 mrd (geraffineerde aardolie, machines en medische apparatuur). Sowieso geen geld voor een 'helder politiek signaal'.
https://www.daskapital.nl/5152823/sancties-iran-klinken-stoer-zijn-dat-niet/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73246
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Ariel » Wo Jan 09, 2019 5:08 pm

Iraanse ambassade bestormd

Bij de Iraanse ambassade in Den Haag zijn woensdagmiddag vier mensen opgepakt. Zij bekogelden het gebouw in de bossen bij Scheveningen met bierflesjes, uit woede over de moordcommando’s die in opdracht van het regime in Nederland moorden heeft gepleegd.

Enkele van de opgepakte demonstranten zijn volgens betrokkenen ook familieleden van Ahmet Nissi, die in november 2017 op klaarlichte dag werd neergeschoten in Den Haag. Het zou gaan om een van zijn zonen. Nissi streed vanuit Nederland voor de Ahwaz-gemeenschap in het zuidwesten van Iran. Dit volk vecht voor afscheiding van het sji’itische bewind.

Het protest komt een dag nadat Nederland samen met andere Europese landen sancties afkondigde tegen Iran, omdat de geheime diensten van het land hier tegenstanders lieten liquideren. Dat gebeurde volgens minister Blok (Buitenlandse Zaken) tweemaal in Nederland.

Burgemeester Krikke had geen toestemming verleend voor de demonstratie, die ook niet vooraf bij de gemeente was aangemeld. Toen de jongeren het gebouw bestormden terwijl ze leuzen riepen als ’Iraans regime terrorist’, kwam binnen seconden politie aangesneld om ze op te pakken. Daarbij werd gedreigd met geweld tegen agenten.

De activisten willen zaterdag een vreedzame demonstratie houden, en dan met toestemming van de autoriteiten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73246
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Ariel » Wo Jan 09, 2019 6:10 pm

Ik lees net dat de Iranier 73 doden in Iran op zijn geweten heeft. Het blijkt dat hij een aanslag gepleegd heeft.

Belachelijk dat ze hem hier asiel aangeboden hebben. Hij had in Iran berecht moeten worden.

Stel dat ik hier in Nederland 70 mensen vermoord, en ik wijk uit naar Amerika. Ik vermoed dat men mij daar in Amerika niet liefdevol zal omarmen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Pilgrim » Do Jan 10, 2019 12:20 am

Ariel schreef:Ik lees net dat de Iranier 73 doden in Iran op zijn geweten heeft. Het blijkt dat hij een aanslag gepleegd heeft.

Dat was de partij van die revolutionairen van khomeiny, waarvan de hele partijtop door deze gast was opgeblazen. Ik kon er niet echt mee zitten. :wink2:

(Een beetje vergelijkbaar misschien als er zo'n aanslag was op de NSDAP in Berlijn destijds. Wel illegaal natuurtlijk, maar tjsa.... :smile4: )
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39822
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Mahalingam » Vr Dec 20, 2019 12:37 pm

Celstraf voor nepjournalist die voor Iran spioneerde in Nederland
Een Iraanse spion heeft jarenlang het leven van Iraanse activisten in Nederland in kaart gebracht en die gegevens doorgespeeld aan Teheran. Enkele activisten worden mede daarom beveiligd door de Nederlandse politie. Hij kreeg vanochtend 2,5 jaar cel van een rechtbank in Zweden.

De spion, een Irakees die in Zweden woont, deed zich voor als fotojournalist en won zo het vertrouwen van Iraanse activisten in Europa. In de praktijk bleek hij ook foto’s te maken van hun woningen, kentekens, wifirouters en wachtwoorden. Na zijn ontmaskering werden Iraniërs beveiligd, een van hen zelfs met een noodknop. Vandaag oordeelt de Zweedse rechter in de zaak van de man, Raghdan al-H.. Justitie heeft 2,5 jaar cel tegen hem geëist, de rechtbank in Stockholm nam die straf vanochtend over. De man zit al sinds maart van dit jaar vast.

Radioprogramma Argos kreeg inzage in het onderzoeksdossier. Ook deze krant heeft die documenten ingezien. Daaruit blijkt dat zeker vier Iraanse activisten die in Nederland wonen, zijn bespioneerd. Zij zijn actief voor organisaties die strijden voor een onafhankelijk Khoezestan, een zuidelijke provincie van Iran. De activisten werken onder meer voor de tv-zender Ahwazna TV, die in Rijswijk is gevestigd. Ook daar maakte de ‘fotojournalist’ beelden van het pand, apparatuur en wachtwoorden. Volgens de Zweedse onderzoekers kreeg Al-H. vanuit Iran minimaal 4500 euro voor zijn inlichtingenwerk.

Twee liquidaties

Begin dit jaar stelde inlichtingendienst AIVD dat Iran zeer waarschijnlijk de hand heeft gehad in twee liquidaties van Iraanse oppositieleden in Nederland. Een van de slachtoffers, Ahmad Mola Nissi, was de leider van de ASMLA, dat streeft naar een onafhankelijk Khoezestan. Hij werd in november 2017 in Den Haag voor zijn huis doodgeschoten. Voor de twee liquidaties werden Nederlandse criminele groepen ingehuurd.

De Zweedse onderzoekers hebben geen direct verband gevonden tussen de moord op Nissi en de spionage van Al-H.. Wel meldt de familie van Nissi aan deze krant dat Nissi en Al-H. verschillende keren bij dezelfde manifestaties in Nederland aanwezig waren. Ook blijkt uit het onderzoek dat Al-H. direct na de moord via vrienden en bekenden van Nissi informatie over diens uitvaart zocht: wie er aanwezig waren en of daar videobeelden van waren.

De rechtbank in Stockholm spreekt in het vonnis van vanochtend van ‘een ernstig misdrijf'. ,,De activiteiten van de verdachte en het in kaart brengen van Ahwazis kunnen vervolging, ernstig letsel of de dood veroorzaken. Dit is een inlichtingenoperatie die al lang aan de gans is.”

Met video: https://www.ad.nl/binnenland/celstraf-voor-nepjournalist-die-voor-iran-spioneerde-in-nederland~a2ac2101/

Met zo'n fopstraf (over 6 maanden staat die weer buiten) is het de vraag of Iran de moeite neemt om tot een 'spionnen'-uitruil te komen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De deals van het Westen met Iran

Berichtdoor Pilgrim » Di Jan 14, 2020 1:22 am

Viktor Orbán: EU moet Iran-politiek dichter bij die van de VS en Israël brengen – Hongaarse troepen blijven in Irak

Geplaatst op 13 januari 2020

Afbeelding

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft Brussel beschuldigd van een onduidelijk standpunt tegenover Iran en ontbrekende solidariteit met de VS en Israël. Ook overwegingen om Hongaarse troepen uit Irak terug te trekken, wees hij af.

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) heeft de politiek van de Europese Unie in de Iran-crisis bekritiseerd. Zoals de site “Ynet News.com” bericht, heeft Orbán donderdag 09-01-2020 op een persconferentie verklaard dat de EU “geen duidelijk standpunt zou innemen in de Iran-kwestie”.

Voorafgaande aan de vergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken, die vrijdag plaatsvond in Brussel, pleitte Orbán ervoor om de positie van de statengemeenschap dichter bij die van de VS te brengen en zodoende meer afstand te nemen van het regime in Teheran.

“Ik zou wensen dat het Europese standpunt, dat onduidelijk is in de Iran-kwestie, sterker op dat van Israël en de VS wordt georiënteerd”, verklaarde de regeringschef in Boedapest.

Brussel wil blijven vasthouden aan atoomdeal
Bij de EU-vergadering vrijdag ging het om de spanningen tussen de VS en het Iraanse regime en mogelijke manieren om deze tegen te gaan. Ondanks de waarschuwingen uit Washington en Jeruzalem evenals aankondigingen uit Teheran dit niet meer in acht te willen nemen, wil de EU nog steeds aan het omstreden atoomakkoord (JCPOA) uit het jaar 2015 vasthouden.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Jean-Yves Le Drian, benadrukte, zoals de “Times of Israel” bericht, in een interview met de Franse radiozender RTL dat het akkoord “niet dood” zou zijn en het zou essentieel zijn om het te redden. Anders, aldus Le Drian, zou Iran “binnen een tot twee jaar toegang tot atoomwapens” kunnen krijgen. Le Drian maakte daarbij opnieuw de VS voor de ontwikkeling verantwoordelijk, die zich uit het akkoord hadden teruggetrokken.

De president van de Europese Raad, Charles Michel, verklaarde donderdag dat hij er in een gesprek met de Iraanse president Hassan Rouhani nogmaals op zou hebben aangedrongen zich te houden aan het JCPOA met de wereldmachten. Iran betwist ambities om nucleaire wapens te ontwikkelen, meerdere geheime diensten verklaren echte rover tegenovergestelde informatie te beschikken.

“We blijven in Irak zolang Bagdad zich aan het akkoord houdt”
Niet in de laatste plaats daarom heeft de Amerikaanse president in mei 2018 het vertrek van de VS uit het akkoord verkondigd en onderhandelingen over een nieuw akkoord geëist, dat het Iraanse regime meer op zijn verantwoordelijkheid moet aanspreken. Iran wees dit voorstel af.

Minister-president Orbán verklaarde bovendien dat Hongarije zijn in Irak gestationeerde troepen daar net zo lang zou laten als de regering in Bagdad zich aan het akkoord zou houden, dat beide landen met elkaar waren overeengekomen.

Mocht er een situatie ontstaan die een evacuatie van de Hongaarse troepen noodzakelijk zou maken, dan zou de regering in staat zijn om “onmiddellijk” de noodzakelijke stappen te ondernemen.

Hongarije is sinds 1999 lid van de NAVO. Op dit moment bevinden zich ongeveer 150 Hongaarse soldaten in de Irakese Koerdenregio. Zwaartepunten van de wereldwijde Hongaarse inzetten in het kader van meerdere internationale missies zijn vredebewarende maatregelen en de opbouw van partnerschappen.

Bron: www.epochtimes.de

Door: Reinhard Werner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/01/13 ... n-in-irak/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten