Deal met de Turken – de schaamte voorbij

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Deal met de Turken – de schaamte voorbij

Bericht door Ariel »

Mark Rutte en Angela Merkel doen net alsof de deal al gesloten is en ze zijn erg positief en tevreden.

Via de NOS.
Het principe-akkoord tussen de Europese Unie en Turkije over de opvang van vluchtelingen betekent nog niet dat de oplossing gevonden is. Volgens correspondent Joris van Poppel zitten er nog veel haken en ogen aan het plan.

De Europese Unie en Turkije zijn het in grote lijnen eens over het vluchtelingenplan, maar de details moeten nog worden uitgewerkt.

"De kern van de boodschap is dat de mensensmokkelaars hun geld wordt ontnomen", zegt Van Poppel. "Dat businessmodel moet gestopt worden. Het komt erop neer dat iedereen die met een bootje naar Griekenland gaat, of op een illegale manier probeert Griekenland binnen te komen, onmiddellijk wordt teruggestuurd naar Turkije. Dat moet mensen afschrikken."

Het alternatief is dat vluchtelingen naar opvangkampen in Turkije gaan. "In plaats van met een bootje te gaan, moet je netjes op je beurt wachten", zegt Van Poppel. "En dan maak je kans om op legale wijze met een vliegtuig naar Europa te gaan. De boottocht wordt dus heel onaantrekkelijk gemaakt en er wordt een alternatief geboden. Dat is de essentie van het plan."

Tot zover is het helder. Maar wie selecteert er aan de poort? "Ja, daar wordt het direct ingewikkeld", zegt Van Poppel. "Dat is nog omstreden. Hoe gaat Turkije bepalen welke Syriër wel of niet naar Europa mag? Dat is onduidelijk."

En welke landen nemen uiteindelijk de vluchtelingen op? Ook dat is nog niet uitgewerkt. "Er is een kopgroep van tien landen in Europa, waaronder Duitsland en Nederland, die zeggen: wij willen wel mensen opnemen. Maar daar zitten ook weer allerlei voorwaarden aan vast. Frankrijk zegt: wij willen wel meedoen, maar alleen als er een ander Europees herverdelingssysteem komt. Oost-Europese landen hebben al gedreigd met een veto, omdat ze vinden dat ze al problemen genoeg hebben. Zij willen geen vluchtelingen, of ze nou per vliegtuig of per boot komen."

Ook Turkije zelf stelt nog de nodige eisen, waar nog veel Europese regeringsleiders kritisch op zijn. "Turkije wil bijvoorbeeld al deze zomer dat Turken visumvrij naar Europa kunnen reizen. Frankrijk zegt: dat kan alleen als Turkije kan garanderen dat hun paspoorten kloppen, dat die niet makkelijk te vervalsen zijn."

"Dus feitelijk zou Turkije nieuwe paspoorten moet invoeren, anders komen er misschien Syriërs mee. Dat kan je natuurlijk nooit allemaal regelen voor de zomervakantie. En zo zijn er nog een heleboel haken en ogen aan die Turkse eisen, waardoor het zeer onwaarschijnlijk lijkt dat dit allemaal rond gaat komen dit plan."
Regeringspartijen VVD en PvdA zijn positief over het principe-akkoord dat in Brussel is bereikt om de vluchtelingenstroom vanuit Turkije in te perken. De VVD spreekt van een belangrijke doorbraak. Volgens de partij is het onmiddellijk terugsturen van vluchtelingen naar Turkije de enige manier om illegale migratie een halt toe te roepen en mensensmokkelaars een slag toe te brengen.

De PvdA denkt dat het akkoord het begin van een doorbraak kan zijn.

Oppositiepartij PVV spreekt van een flutdeal waarbij Turkije 6 miljard euro krijgt en de migranten blijven komen. D66 is redelijk positief en zegt dat er belangrijke stappen zijn gezet. De SP vindt het positief dat de mensensmokkelroutes worden aangepakt, maar heeft nog veel vragen over de rol van Turkije.

D66 en ook regeringspartij VVD willen niet dat de Turkije uiteindelijk sneller tot de Europese Unie wordt toegelaten. Turkije zinspeelde hierop voor aanvang van de EU-top.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41725
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: EU in crisis

Bericht door Mahalingam »

Ik zie de bui al hangen.
Als die Turken hun zin krijgen en visumvrij de EU binnen mogen lopen (met zijn 80 miljoenen) dan krijgen wij veel rebelse Koeren toegestuurd die ze in Turkije liever kwijt dan rijk zijn.
En dat Turkse paspoorten makkelijk vervalst kunnen worden: dat is een minder probleem dan de verkoop van echte paspoorten aan migranten door de Turkse overheid.
Nu zou de migrantenstroom vooral bestaan uit Syriërs; dat gaan dan "Turken" worden die in Duitsland aangekomen opeens Syriërs zonder papieren blijken te zijn.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20942
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: EU in crisis

Bericht door King George »

Deal met de Turken – de schaamte voorbij

Afbeelding

DOOR HANNIBAL · 8 MAART 2016

De EU-top is voorbij, en premier Rutte staat breed lachend uit te leggen dat alles nu goed gaat komen – al moeten er nog wat details worden geregeld.

Het enige wat je van deze EU-top zeggen kunt is dat er een resultaat was. Als je een gezamenlijke intentieverklaring tenminste zo betitelen wilt, want heel serieus hoeven we het niet te nemen. Turkije gaat beter haar best doen, en de mensensmokkelaars moeten op zoek naar een nieuwe bijbaan, omdat “het voor de asielmigranten steeds minder aantrekkelijk wordt gemaakt van die smokkelaars gebruik te maken als ze naar de EU-landen willen.” En de Balkanroute wordt afgesneden – maar dat deed Macedonië al, uit zelfbehoud.

Klinkt veelbelovend? Gebruik uw verstand en uw geheugen. Dit hebben we vaker gehoord. Het enige nieuwe feit is dat de afkoopsom aan Turkije verdubbeld is. Verder zie ik werkelijk geen verschil. Wel schroeft Turkije haar eisen steeds verder op, en het meebuigen van de EU-instituties begint nu zulke absurde vormen aan te nemen dat het niet eens meer lachwekkend is. Komen binnenkort de Turkse Pasjahs en Bey’s hier op inspectie om toe te zien of de EU haar huiswerk netjes doet, en of het invorderen van de opgelegde schatting al voortgang maakt? Je zou het bijna verwachten – en veel verschil zou het nauwelijks maken.
 • Een onderhandelingsresultaat dat op alle punten waarop we nog niet capituleerden, de belofte in zich bergt dat Turkije het EU-standpunt kan negeren of er omheen kan.
  Een onderhandelingsresultaat waarmee je belooft 6 miljard euro te doneren in ruil voor een slap handje en een setje leugens.
  Een onderhandelingsresultaat dat hernieuwde toelatingsonderhandelingen belooft, met een land dat op alle essentiële punten volgens de eigen regels nooit in overweging mag worden genomen.
  Een onderhandelingsresultaat dat visumvrij reizen vanuit de onbewaakte grensgebieden van Oost-Turkije tot het noorden van Finland garandeert.
  Een onderhandelingsresultaat dat asielmigranten op geen enkele wijze een strobreed in de weg zal leggen.
  Dàt is een onderhandelingsresultaat dat er slechts toe leidt dat de vervalsers van Syrische paspoorten moeten overschakelen op het vervalsen van Turkse paspoorten.
Wees er maar trots op. Lachen joh!

Deze overeenkomst heeft veel weg van de manier waarop men in de islam een transactie met een hoer legaliseert: je trouwt, hebt gemeenschap, je rekent af en je scheidt. Snel en legalistisch geregeld. Het enige verschil is dat de hoer in dit geval zelf betalen moet voor het privilege, en als beloning extra ruig wordt gepakt. Mijn excuses voor deze onverkwikkelijke vergelijking, maar ze is te waar om niet te benadrukken.

Ondertussen laat de EU zien dat alle mooie woorden over democratie en hoge principes gedachteloos overboord worden gekiept als men onderhandelt met Turkije. Persvrijheid, waarover wij traditioneel zo’n grote mond hadden en hebben (Polen)? Geen probleem meneer Erdogan, gaat U rustig verder. Niet alleen dat Turkije oppositiebladen overneemt en omdraait, maar ze doen dat tegelijk met de onderhandelingen met de EU in Brussel. En niemand zegt er wat van, dus daarover hoeven we nooit meer terug te komen.

Turkije verdubbelt de eisen, wil ook de onderhandelingen over lidmaatschap van de EU (verdienmodel) heropenen, en alles waarover we ons ooit druk maakten wenst men niet meer te bespreken. Of we even willen tekenen bij het kruisje de halve maan, en dan graag opschieten met dat geld, want vorige keer duurde het ook te lang.

Democratie? We krijgen als EU bij de onderhandelingen niets eens inspraak van Turkije, want controlemechanismen of die 6 miljard ook daadwerkelijk wordt besteed aan het stoppen van migranten? Het ontbreekt er nog maar aan dat Turkije ons doodleuk vertelt dat het geld ook nodig is om zielige werkloze smokkelaars van een welverdiende werkloosheidsuitkering te voorzien.

Je kunt er over razen en tieren wat je wilt, maar wie nu nog niet bereid is te begrijpen dat de EU in deze vorm ons alleen ellende brengt, die wil het niet weten. En hoopt blijkbaar dat Turken geen struisvogels lusten.


Veren of lood
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

mercator
Berichten: 19153
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: EU in crisis

Bericht door mercator »

De Turken organiseren juist die moslim-invasie om Europa te koloniseren voor de Islam. En dan gaan Merkel en co. ze er nog geld bovenop geven ook. Hoe komt dat wij op FFI dat zien en de hooggeleerde EU bonzen niet ?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20942
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: EU in crisis

Bericht door King George »

Wat hoeven ze nou wel of niet te zien als bij ons het prijskaartje wordt neergelegd?


Sie hat es geschaft und wir zahlen das.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Bericht door Ariel »

Wilders: EU capituleert voor Turkije

,,De totale overgave van Europa onder leiding van premier Mark Rutte aan de Turken, die zich nooit aan afspraken houden en alles gekregen hebben wat ze wilden.'' Zo oordeelt PVV-leider Geert Wilders over de principe-deal van de Europese Unie met de Turken over de verwerking van de stroom vluchtelingen.

,,Het is de totale overgave en wat we ervoor terugkrijgen , ik heb nog niets gezien. Rutte heeft zich in het kwadraat laten piepelen'', aldus Wilders, door ,,een totalitair regime, dat ook wel het Noord-Korea aan de Bosporus wordt genoemd.''

CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma is eveneens uiterst kritisch over de afspraken met de Turken. Rutte heeft Europa echt in de uitverkoop gedaan, zegt hij: ,,Turkije kan eisen wat het wil en krijgt het vervolgens ook.''

Buma wijst op de afspraken tussen de EU en Turkije van november. Turkije zou de boten met vluchtelingen richting Griekenland gaan tegenhouden in ruil voor 3 miljard euro. ,,Maar Turkije heeft de bootjes doorgewuifd, maandenlang'', aldus Buma. ,,En nu zeggen de Turken: We willen alsnog doen wat we in november beloofden, maar we willen 3 miljard euro extra, nog eerder visumvrijheid en we willen nog beter zicht op toetreding tot de Europese Unie. Dan lever je je over aan Turkije.''

Na de top van maandag willen de Turken migranten die illegaal naar Europa komen terugnemen, als EU-landen erkende Syrische vluchtelingen uit Turkse vluchtelingenkampen opnemen. Verder zou de EU niet 3 maar 6 miljard euro beschikbaar moeten stellen voor de vluchtelingenkampen in Turkije. Ook wil Turkije dat het proces om Turken visumvrij naar Europa te laten reizen en de onderhandelingen over toetreding tot de EU worden versneld.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU in crisis

Bericht door Pilgrim »

Vlaams Belang eist veto tegen Turkse chantage

vlaamsbelang . persbericht . 08 maart 2016

Het Vlaams Belang roept premier Michel op zijn veto te stellen tegen de ontiegelijke voorwaarden die Turkije stelt om hulp te bieden bij het acute vluchtelingenprobleem.

Dat Turkije zijn sterke onderhandelingspositie verder zou misbruiken, was al even voorspelbaar als schaamteloos. Ankara eist nog eens drie miljard, bovenop de al toegezegde drie miljard. Daarenboven eist Turkije een vervroeging van de afschaffing van de visumplicht voor Turkse staatsburgers én een versnelling van de onderhandelingen over EU-toetreding. “Als Michel hiermee instemt lost hij het probleem niet op, maar breidt hij het uit. België dreigt alweer het braafste jongetje van de EU te worden en kritiekloos te buigen voor iets dat alleen maar schaamteloze chantage kan genoemd worden" , reageert Europees parlementslid Gerolf Annemans.

Het spreekt volgens Annemans immers voor zich dat de opheffing van de visumplicht zal worden geïnterpreteerd als een open uitnodiging voor de 78 miljoen Turken om hun aanwezigheid in West-Europa bijkomend te komen versterken. Een politieke wens die premier Erdogan zich overigens al met zoveel woorden liet ontvallen.

Ook de waanzinnige ‘one for one-oplossing’ - waarbij enerzijds Syrische vluchtelingen die in Griekenland aankomen terug naar Turkije worden gestuurd om anderzijds Syrische vluchtelingen vanuit Turkije naar Europa te brengen – tart de grenzen van de waanzin. Volgens Annemans zal deze regeling het aanzuigeffect immers vergroten in plaats van afremmen. “In plaats van de asielstroom te temperen, faciliteert men ze”. De partij eist dan ook dat de Belgische regering, en in het bijzonder de N-VA, zich volmondig achter het veto van de Hongaarse premier Viktor Orban schaart.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

http://www.vlaamsbelang.org/persberichten/2596
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6534
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: EU in crisis

Bericht door Ali Yas »

mercator schreef:De Turken organiseren juist die moslim-invasie om Europa te koloniseren voor de Islam. En dan gaan Merkel en co. ze er nog geld bovenop geven ook. Hoe komt dat wij op FFI dat zien en de hooggeleerde EU bonzen niet ?
Zijn die wel zo hooggeleerd? Ze zijn wel hooggevallen. Maar wie ooit op school heeft geknikkerd snapt dat Erdo de EU in de maling neemt.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU in crisis

Bericht door Pilgrim »

EU betaalt hoge prijs in Turks asielvoorstel

Door Syp Wynia | 8 mrt 2016

Afbeelding
Davutoglu (links) en Donald Tusk hebben een gaan de voorstellen verder uitwerken. - Foto: EPA

Zonder Turkije valt er weinig tegen de bootjesmigratie te doen, maar is de oplossing van de Turken wel echt de oplossing? Als het slecht uitpakt blijft het erbij dat illegale migratie wordt vervangen door legale migratie.

In de vroege ochtend van dinsdag 8 maart vertrokken de 28 regeringsleiders van de Europese Unie weer eens uit Brussel. Negen dagen later, op donderdag 17 maart, zien ze elkaar daar weer. Al sinds de migratiebeweging naar Europa in de zomer van 2015 verschoof van Zuid-Italië naar Griekenland en de aantallen spectaculair toenamen, zijn de Europese leiders in vrijwel permanent conclaaf om de stroom te stoppen, of althans ter reguleren.

Sindsdien zit de Turkse regering in de leunstoel. Al sinds september verklaart Turkije zich bereid om asielzoekers en andere landverhuizers die per boot naar Griekenland gaan, tegen te houden. Maar de Turkse regering doet dat niet voor niets.

Honderdduizenden
Ten eerste moet de Europese Unie dan honderdduizenden (als het aan Turkije ligt: een half miljoen) Syriërs uit Turkije als vluchteling opnemen. Ten tweede moet de EU voor miljarden meebetalen aan de opvang van Syriërs in Turkije. Ten derde moeten Turken in ruil visumvrij naar de EU kunnen. En ten vierde moeten de onderhandelingen over de Turkse toetreding nieuw leven worden ingeblazen.

In november was er een akkoord van de EU met Turkije, dat ook 3 miljard euro toegezegd kreeg voor 'projecten' voor de opvang van Syriërs in Turkije. Feitelijk gebeurde er niets noemenswaardigs. Ook na de jaarwisseling bleven ongekende aantallen asielzoekers naar de Griekse eilanden komen.

Herstart
Vervolgens probeerde de Duitse bondskanselier Angela Merkel, geholpen door de Brusselse functionarissen Jean-Claude Juncker (Europese Commissie) en Donald Tusk (Europese Raad) en de Nederlandse premier Mark Rutte een herstart van het akkoord met de Turken.

Dat liep eind februari mis, de afgelopen dagen werd een nieuwe poging gedaan en op 18 maart moet het beklonken worden. Merkel heeft extra haast, omdat er in Duitsland belangrijke deelstaatverkiezingen aankomen. Haar populariteit is tanende en die van de eurosceptische AfD groeit.

Tot verrassing van de meeste Europese leiders stelde de Turkse premier Ahmet Davutoglu nu voor dat Turkije in het vervolg álle illegaal vanuit Turkije naar Griekenland gereisde migranten zou terugnemen, op voorwaarde dat voor iedere teruggenomen Syriër er een Syriër uit Turkije legaal naar een van de EU-landen mag reizen.

Wel voerde Davutoglu de eisen op: Turken moeten al voor juli zonder visum naar de EU kunnen en in plaats van de eerder toegezegde 3 miljard euro wil Turkije nu 6 miljard – voor dit jaar en volgend jaar.

Leunstoel
Leiders als Rutte en Merkel zijn opgetogen dat, naar zij hopen, de hele bootjesmigratie vanuit Turkije naar Griekenland wordt stilgelegd. Maar de prijs is hoog. En wellicht te hoog. Turkije kan immers op elk moment, om welke reden dan ook, de sluizen naar Europa weer open zetten. En echte garanties kan zelfs een loyaal meewerkend Turkije niet bieden, want als de migrantenstroom over de Egeïsche Zee mocht opdrogen, kan die zomaar weer elders opduiken.

De Turkse regering zit al een half jaar in de leunstoel en zit daar nog steeds in. De Europese Unie daarentegen is verdeeld. Merkel wil dolgraag zaken doen met de Turken en de Syriërs die legaal uit Turkije komen over de EU verdelen. Maar andere landen hebben de problemen van Merkel niet en nemen die ook niet graag over. De komende weken moet blijken of de mêlée van verdeelde EU-landen met hard onderhandelende Turken iets oplevert.

En dan nog staat het niet vast dat de EU minder kansarme migranten binnenkrijgt als de deal met de Turken slaagt. Honderdduizenden kunnen dan immers legaal binnenkomen. En als de visumregeling voor Turken wordt opgeheven, wordt de weg vrijgemaakt voor nieuwe illegale immigratie: Turken die legaal komen en illegaal blijven.

http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs ... &utm_term=&
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU in crisis

Bericht door Pilgrim »

Top Brussel: Merkel dwingt EU te buigen voor islamofascistische politiestaat Turkije

Xander, 08-03-2016

Afbeelding
Symbolisch voor de huidige politieke verhoudingen: Angela Merkel, die zich heeft opgeworpen als dè leider van Europa, wordt vanuit de hoogte minzaam begroet door de kille(r) Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan.

Duitsland en Nederland scharen zich aan Turkse kant tegen de rest van de EU – EU-instantie Eurojust: Turkije zal zich aan geen enkele afspraak houden – Turken eisen geen 3, geen 6, maar € 20 miljard

De ‘vluchtelingen’top in Brussel markeerde een nieuw dieptepunt in de diplomatieke verhoudingen in Europa. Bondskanselier Angela Merkel wierp zich andermaal op als de autocratische leider die van de rest van Europa geen enkele tegenspraak duldt. Door het opofferen van de persvrijheid en de door haar geëiste, almaar diepere knievallen voor de Turkse president Erdogan, dwingt ze op eigen houtje –maar met de volle steun van Brussel- de EU zich in alles te schikken naar de fascistische, oorlogszuchtige en totaal geïslamiseerde politiestaat Turkije.

Gisteren werd er geen enkele overeenkomst in Brussel bereikt, iets wat nota bene ‘onze’ eigen premier Mark Rutte van tevoren had voorspeld. Desondanks namen Merkel en haar vriendjes, EU-president Tusk en Juncker, het woord ‘doorbraak’ in de mond, vermoedelijk om Merkel aanstaande zondag bij enkele Duitse deelstaatverkiezingen aan een overwinning te helpen.

Duitsland, Nederland kiezen Turkse kant tegen rest EU
Zoals we gisteren schreven lag er al een voorlopige slottekst, maar die werd strikt door Merkel afgewezen omdat daarin de Balkanroute voor migranten voor gesloten werd verklaard. Samen met Nederland, dat op dit moment EU-voorzitter is, en Turkije presenteerde Merkel haar eigen, op veel punten totaal andere voorstel. Vooral het feit dat Merkel, die eigenlijk namens de EU had moeten onderhandelen, zich met Nederland aan de kant van de Turken schaarde, zorgde bij veel andere lidstaten voor verbijstering.

Frankrijk wijst de visumvrijheid voor 80 miljoen islamistische Turken af, en de Oost Europese Visegrad landen willen na Köln geen quota accepteren. Oostenrijk en Scandinavië houden ondanks enorme druk van Merkel en Brussel hun grenzen grotendeels gesloten. En Groot Brittannië zal alles blokkeren wat het referendum over het EU-lidmaatschap tot een nog groter ‘gevaar’ maakt.

De top kon dus enkel op een absolute ramp uitlopen, tenzij men er –zoals de EU al jaren doet- alsnog het predicaat ‘succes’ op plakte door met een extreem onduidelijk en ondoorzichtig (voorlopig) ‘verdrag’ te komen, waar behalve de opstellers niemand ook maar een touw aan kan vastknopen.

Echte oorzaak van migrantencrisis niet besproken
Het zou gisteren in Brussel echter sowieso een complete schertsvertoning worden, want de echte oorzaak van de migrantencrisis –de door Turkije, Saudi Arabië, de Golfstaten, de EU, de VS en de NAVO in gang gezette en gefinancierde islamitische jihad tegen de wettige regering van president Assad- kwam geen seconde ter sprake, net als de voortdurende beschietingen van de Koerden door het Turkse leger.

Ook de ‘vluchtelingen’stroom uit Syrië, die voor 95% uit jonge moslimmannen bestaat, is een belangrijk onderdeel van de oorlogsplannen van de CIA, Turken en Saudi’s. Op deze wijze wordt Syrië namelijk beroofd van potentiële soldaten die tegen ISIS, Al-Qaeda en andere terreurgroepen kunnen vechten, en zo hun land weer kunnen bevrijden. Beide zaken worden in Washington, Brussel, Ankara en Riyadh echter niet gewild; hun doel is namelijk de val van Assad en de installatie van een islamistisch regime in Damascus, waar inmiddels zo’n 300.000 mensenlevens voor werden opgeofferd.

Eurojust: Turkije zal geen enkele afspraak nakomen
Wat Merkel, Rutte, Juncker en al die andere eurofielen gisteren ook niet vermeldden was dat Eurojust, nota bene het agentschap van de EU dat de gerechtelijke samenwerking tussen de lidstaten bevordert, vlak voor de top met de verklaring kwam dat Turkije zich vanwege politieke en praktische redenen aan geen enkele afspraak zal houden. Op dat moment had de top natuurlijk moeten worden afgezegd, maar zoals we al vaker schreven zakt Brussel onder leiding van Merkel almaar dieper door de knieën voor het met dag fascistischer wordende Turkije.

Europese elite volgt voorbeeld islamofascistisch Turkije
Triest dieptepunt was enkele dagen geleden de verklaring van de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière, die na de gedwongen overname van de kritische krant Today’s Zaman door de regering Erdogan durfde te beweren dat Europa ‘geen scheidsrechter’ in mensenrechtenzaken moet willen spelen. Als het echter om bijvoorbeeld Israël en de Palestijnen gaat, dan staat de EU altijd voorop om de Joodse staat te veroordelen en met sancties te treffen als die zich in Europese ogen weer eens met ‘teveel geweld’ tegen de moslimterroristen van Hamas en de Palestijnse Autoriteit verdedigt.

De conclusie is duidelijk: de EU, inclusief Merkel en Rutte, dansen volledig naar de pijpen van Turkije, dat volgens persbureau Reuters geen € 3 miljard, ook geen € 6 miljard, maar € 20 miljard wil om de migranten in eigen land te kunnen opvangen onbeperkt door te kunnen blijven sturen naar Europa. (2)

Klaarblijkelijk is de door Erdogan gecreëerde islamofascistische politie- annex oorlogsstaat hèt ideaalbeeld van de Europese gevestigde orde, waarmee u meteen weet waar het met ons land, ons continent en onze toekomst naartoe gaat als wij dit soort schaamteloze anti-democraten niet snel een halt toeroepen.

Xander

(1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(2) Sputnik News

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... at-Turkije
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20942
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Deal met de Turken – de schaamte voorbij

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Bericht door Ariel »

Ik vind die baardtürk Öztürk zo grappig. Nog wel, want als Turkije ooit eens meer macht in Europa krijgt, dan kan het wel eens slecht met Jan Roos aflopen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6534
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: EU in crisis

Bericht door Ali Yas »

Dan loopt het met ons allemáál slecht af. Want Jan Roos is een soort standaard-Nederlander.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU in crisis

Bericht door Pilgrim »

Brussel: toppunt van falen

Geplaatst op 9 maart 2016

Afbeelding
Afbeelding

De speciale EU-top betreffende de invasiechaos is ten einde. Het resultaat is de definitieve faillietverklaring van deze Europese pseudo-unie, die noch bereid noch in staat is om als geheel specifiek de individuele lidstaten te beschermen. Europa-despote Merkel heeft haar zin doorgedreven en de zin waarin stond dat de Balkan-route nu gesloten zou zijn, uit de slotverklaring laten weghalen. Het komt over als krenten-kakkerij, want Oostenrijk houdt vast aan zijn bovengrens en de Balkan-landen sluiten in toenemende mate hun poorten, maar het zou een duidelijk signaal geweest zijn. De bondskanselier is blij en ziet het als succes van haar grenzeloze welkomstcultuur. De deal met het niet-EU-lid Turkije loopt weliswaar niet geheel volgens plan, want Hongarije wil definitief niet meedoen, en werd dus verdaagd, maar ze is blij dat ze Duitsland en Europa in ieder geval gedeeltelijk al heeft uitgeleverd aan de Turken.

“We zijn een kwalitatieve stap verder gekomen” en men zou een “doorbraak” hebben bereikt, jubelde de invasiecheffin aan het einde van de Brusselse Turkse dans. De “kwalitatieve stap” is veelmeer een stap opzij om de islamitische invasie niet verder in de weg te staan, ook al dient het eerste deel van de slotverklaring die burgers, die altijd alleen maar tot de helft lezen, een veilig gevoel te geven:

De staats- en regeringschefs stelden in hun slotverklaring unaniem vast dat er een vastberaden optreden nodig zou zijn om

• de smokkelaarsroutes af te sluiten
• het zakenmodel van de smokkelaars te vernietigen
• de buitengrenzen van de EU te bewaken
• een einde te maken aan de migratiecrisis in Europa


Dat klinkt toch goed, of niet? Daarvoor zouden echter heel andere maatregelen nodig zijn dan die in dit “pakket” van de verklaring staan:

• Repatriëring van alle nieuwe irreguliere migranten, die vanuit Turkije op de Griekse eilanden aankomen, op kosten van de EU;
• Voor iedere vanuit Turkije van de Griekse eilanden teruggenomen Syriër de nieuwe vestiging van een andere Syriër uit Turkije in de EU-lidstaten;
• Versnelde uitvoering van het tijdpad m.b.t. de visumliberalisering met alle lidstaten; met het oog op de opheffing van de visumplicht voor Turkse staatsburgers uiterlijk tot eind juni 2016;
• De snelle uitbetaling van de oorspronkelijk beschikbaar gestelde drie miljard euro om de financiering van een eerste pakket van projecten voor eind maart te garanderen, en de beslissing over extra financiële middelen voor de Syrische vluchtelingen;
• De voorbereiding van de beslissing over het zo mogelijk spoedig openen van een nieuw hoofdstuk in de EU-toetredingsonderhandelingen met Turkije;
• Samenwerking met Turkije bij alle gezamenlijke inspanningen ter verbetering van de humanitaire omstandigheden in Syrië.


Wie dit leest, komt onvermijdelijk tot de conclusie dat diegenen die dit overeenkwamen helemaal hun verstand verloren hebben of dat ze de burgers als te dom beschouwen om het te begrijpen.

Ten eerste is het op zich al een schandaal dat met een land dat islamitisch steeds meer radicaliseert en waar geen persvrijheid en vrijheid van meningsuiting heerst, en als het aan Erdoğan en zijn AKP-beulen ligt vrouwen zoals in de middeleeuwen onderdanen van mannen zijn, überhaupt op zo´n niveau wordt onderhandeld.

Hier moet daadwerkelijk aan de burgers een EU-top tegen massa-immigratie verkocht worden, aan het einde waarvan er visumvrijheid voor miljoenen islamitische heerserstypes uit Turkije moet komen.

Verder dienen er enerzijds illegalen uit Griekenland teruggebracht te worden naar Turkije, maar voor iedere door Turkije teruggenomen persoon garandeert de EU een andere (of dezelfde?) terug te nemen. Wat is dat? Een veroveraarcarrousel? Mohammed wordt op onze kosten uit Griekenland naar Turkije getransporteerd en van daaruit nemen we in de plaats daarvan Ali op? En voor deze toverformule eisen de Turken de komende vijf jaar 15 miljard euro!

En in de niet al te verre toekomst maakt Turkije van de Afrikaanse “vluchtelingen” dan heel snel Turkse staatsburgers, die via de visumvrijheid ook naar Germoney komen. Tegelijkertijd worden de EU-toetredingsonderhandelingen met Turkije versneld, opdat de islam het dan eindelijk voor het zeggen heeft in de EU.

Nee, we worden niet voor de gek gehouden, maar verraden en verkocht ten gunste van de grootheidswaanzin van Merkel en een toekomstige islamitische dictatuur.

Bron: www.pi-news.net

Door: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/03/09 ... van-falen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Deal met de Turken – de schaamte voorbij

Bericht door Ariel »

Dit lezen we nog niet in de Nederlandse krant. Turkey will not take refugees already in Greece
ANKARA

Turkey will not readmit refugees who have already reached Greece under a deal agreed with the EU earlier this week, EU Minister Volkan Bozkir said Thursday.

“Turkey's readmission proposal to the EU will not apply to the existing refugees on Greek islands but to those who will come starting from a certain date after their evacuation,” he told Anadolu Agency’s Editors’ Desk.

Bozkir’s remarks came after EU leaders discussed a wide range of proposals from Turkey to solve the refugee crisis, including the return of all irregular migrants, sharing the burden of hosting Syrian refugees, introducing visa-free travel for Turkish nationals and accelerating Turkey’s EU accession process.

The minister, who also serves as Turkey’s chief negotiator on EU affairs, said the number of returnees would run into “maybe tens of thousands of refugees” if the readmission plan with EU is enacted.

The Greek islands that lie just off the coast of Turkey and which have been the target of most refugees heading to the EU would have to be cleared of irregular migrants before Turkey began to accept the return of fresh arrivals to Greece, Bozkir said.

“But in return for each readmitted refugee, one refugee from camps in Turkey will safely reach the EU as the country to host him/her legally will already have been determined,” he added.

Ankara would not accept Europe picking and choosing skilled workers when selecting refugees but rather the process would be carried out according to UN methods, Bozkir said.

Under Turkey’s proposal to the EU, seen by Anadolu Agency, the EU will “share the burden” of caring for Syrian refugees fleeing their country’s five-year civil war by resettling a Syrian for every individual “readmitted by Turkey from the Greek islands”.

The document says Ankara will “readmit expeditiously all irregular migrants crossing into the Greek islands from Turkey without prejudice to Turkey’s current commitments under international law”.

It adds that the readmission will be for a “temporary period and only for humanitarian purposes”.

For its part, the EU is calling on Turkey to crack down on people smugglers and stem the flow of refugees coming into Europe via Greece.

Last year, more than 850,000 refugees arrived in Greece from Turkey by sea, according to the International Organization for Migration. So far this year, nearly 132,000 have arrived by the same route.

Despite insisting on the relaxation of visa regulations for Turkish nationals wanting to travel to the EU, Bozkir indicated the deal would not be reciprocal.

“Even after visas [for Turks] are all abolished and become a visa with work permit, we might [still] need to require visas from EU countries’ citizens because the main flow will not be from Turkey into Europe but from Europe to Turkey,”
he told the meeting of senior Anadolu Agency editors.

Another key proposal from Turkey at Monday’s meeting between Prime Minister Ahmet Davutoglu and EU heads was for the EU to pay Turkey a further 3 billion euros ($3.3 billion) to cover the care of refugees. The union had previously agreed an earlier 3 billion euros for the same purpose.

Turkey currently hosts nearly 3 million refugees, most of them Syrian.

Turning to questions about the distribution and monitoring of the payments, Bozkir said the money could be supervised by the EU representative office in Turkey or the World Bank. “I don’t think we will have problems,” the minister said.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Deal met de Turken – de schaamte voorbij

Bericht door Ariel »

Ariel schreef:Dit lezen we nog niet in de Nederlandse krant.
En dit ook niet. Als u zich afvraagt wat Turkije met de 6 miljard euro van de EU gaat doen, hier het antwoord.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Deal met de Turken – de schaamte voorbij

Bericht door Ariel »

Is het geld al gestort? Nu ook in de Elsevier. Voor wie het nog een keer wil doorlezen hoe we belazerd worden door de Turken.
Turken nemen gestrande migranten Griekenland niet terug

Er wordt steeds meer duidelijk over hoe Turkije en de EU van plan zijn de aangekondigde migratiedeal verder in te vullen. Als het aan de Turken ligt, worden de tienduizenden asielzoekers die nu vastzitten in Griekenland, in elk geval niet teruggenomen.

Dat zei de Turkse minister van Europese Zaken Volkan Bozkir donderdag tijdens een bezoek aan de Griekse eilanden. Pas vanaf 1 mei is Turkije van plan de deal uit te voeren. Nog altijd komen er duizenden migranten per boot van Turkije naar Griekenland.

Verder dan de Grieks-Macedonische grens komen ze niet, omdat de grenzen vanaf daar streng worden gecontroleerd. De Balkanroute zit vanaf nu op slot, aldus EU-leiders.

Geen artsen en ingenieurs
Het gevolg: meer dan dertigduizend asielzoekers verblijven in tentjes aan de noordgrens van Griekenland. Turkse hulp komt er niet: de EU-lidstaten moeten ze zelf maar onder elkaar verdelen, aldus Bozkir. Nieuwe herverdelingsplannen liggen gevoelig bij een aantal lidstaten.

Ook liet de minister zich uit over hoe de uitwisseling van migranten er vanaf 1 mei uit zou moeten zien. Voor elke Syriër die Turkije terugneemt, halen EU-landen een erkende Syrische vluchteling op. De EU mag niet ‘zelf kiezen’ wie er worden binnengehaald, zegt Bozkir, om te voorkomen dat ze ‘alleen doktoren en ingenieurs nemen’.

In Europa is veel kritiek op de deal met Turkije. Europarlementariër Guy Verhofstadt (ALDE) zei dat de EU ‘de sleutels van de deur naar Europa aan de Turkse sultan Erdogan geeft’. De Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Hermann maakt zich zorgen om het vervallen van de visumplicht voor Turken: dat kan volgens hem een nieuwe stroom Turkse migranten veroorzaken.

Europese ministers komen donderdag bijeen in Brussel om verder te praten over de afspraken met de Turken. Het is de bedoeling dat op een vervolgtop 17 maart de deal officieel wordt ondertekend.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Deal met de Turken – de schaamte voorbij

Bericht door Ariel »

Ook de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Hermann (CSU) waarschuwt bondskanselier Angela Merkel voor de gevolgen van de deal die de Europese Unie probeert te sluiten met Turkije. Vooral de belofte dat Turken in het vervolg visumvrij naar Europa mogen komen, stuit Hermann tegen de borst.

‘We moeten een visumvrijstelling voor alle burgers van Turkije, daarbij de Koerden inbegrepen, niet zomaar goedkeuren,’ zegt Hermann donderdag in de Rheinische Post. ‘Anders halen we zo weer een nieuwe vluchtelingenstroom binnen.’

Hermann maakt de vergelijking met het einde van de visumplicht voor inwoners van landen als Servië en Montenegro. Nadat die regeling in 2006 werd versoepeld kwamen er veel meer migranten uit die landen naar EU-landen om te wonen en werken, aldus de Beierse politicus.

meer hier.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Deal met de Turken – de schaamte voorbij. Noem het komedie.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Dat we belazerd worden met weggegooid geld is natuurlijk wel duidelijk. Maar we moeten het niet erger maken dan het is. Sinds mensenheugnis zijn er al miljarden en miljarden over de balk gegooid. In Afrika bijvoorbeeld, onder het mom van ontwikkelingshulp. Daar toevallig aan gedacht bij de kritiek op modelfascist moslim Erdogan en ons nepkabinet?

Politiek is smerig
Dat politiek smerig is, dat weten we nu toch langzamerhand wel? Het is een kinderachtig en misselijk makend spel van machtsverhoudingen. Wat de vrijgave betreft van de visumplicht voor Turken hoeven we ons voorlopig echt geen zorgen te maken. Dat zeg ik, het is een spel. Erdogan heeft het lidmaatschap van de EU ingebracht om zijn populariteit mee op te schroeven. En wat de islam betreft, ach . . . er zijn echt nog wel mensen met macht die absoluut niks met islam te maken willen hebben. Dat zeg ik, het is een spel. Ik kan niet in de toekomst kijken, maar wel logisch denken. Alhoewel je daar niet veel mee opschiet op het kermisterrein van de politiek. Het gros van de moslims is dom, zo goed als analfabeet, hebben nog nooit een ander boek ingekeken dan de Koran. Maar . . . de frustratie is groot en zit diep geworteld van binnen in de ziel bij zo wat alle moslims die zich moslim blijven noemen. Aboutaleb uitgezonderd. Hij is een sluwe vos, een geslepen rat, een uitgekookte egotripper, die niet te vertrouwen is. Hij heult mee met de wolven in het bos. Ongeacht van welke sekte.

Ondanks alles ben ik nog steeds van mening dat in Europa niet één mohammedaan thuishoort. Het blijft een ernstige fout in de grondwet aangaande onze democratie dat anti-democratische elementen niet geweigerd kunnen worden. Wilders is het grote voorbeeld van pro-democatie. De islam die hij verkettert, waarbij natuurlijk vanzelfsprekend ALLE in Nederland wonende moslims behoren, zouden sowieso niet mogen stemmen. In geval van ontkenning moslim te zijn, zou een soort geheime dienst hierop controle kunnen uitoefenen. Iedere moslim zou zich moeten laten registreren als moslim. Wie zich heeft laten uitschrijven en toch de moskee bezoekt, wacht een enorme boet of gevangenisstraf. Mocht hij later weer zijn moslimschap wegdoen, het zal niet geaccepteerd worden. Moeilijk? Democratisch? Rechtvaardig? Ik dacht het wel. Of je moet er geen moeite hebben dat je mogelijk (we weten niets zeker) later door de islam wordt geregeerd.

Ik lul beslist niet uit mijn nek. Wanneer mijn logica al voor de oorlog in de Duitse grondwet verankerd was geweest, had Hitler weinig kans gemaakt, ook al was hij op dat moment deelgenoot in de regering. Daarom is een standvastig sterk leger nodig dat altijd voor het behoud van de democratie zal moeten opkomen. Te allen tijde! En onder democratie valt voor mij in de eerste plaats het vrije woord. Dus kun je Turkije al lang niet meer beschouwen als een democratie. Daarom komt Turkije voorlop niet in aanmerking voor een EU-lidmaatschap. Hoogste tijd voor weer eens een legercoupe. Islam geeft nu eenmaal altijd onrust. Gooi een bom op Mekka en verkondig daarmee dat moslims zich niet ongerust hoeven te maken omdat het de wil van Allah betrof. En wie weet heeft Allah nog meer bommen in petto.

Wanneer gaan de machtige landen in de wereld zich eindelijk eens verenigen om een enorme krachtig gebalde vuist te maken tegen de opdringerige bemoeizucht van het achterlijke islamitische proletariaat? Te beginnen met alle moslimlanden die dus geen democratie kennen, te boycotten. Mercator: "neem ze hun westers speeltje af en er blijft niks meer van de moslim over."

Voordat de wereldwijde boycot begint dient wel eerst aan alle moslimlanden gemeld te worden dat de wil van Allah er aan komt. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Deal met de Turken – de schaamte voorbij

Bericht door Ariel »

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Zwartepietenspel

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Er waren al afspraken in november vorig jaar gemaakt met de Turken. Die zijn niet nagekomen. Dus 5 miljard foetsie, weg, de lucht in. Of veilig in de zak van de familie Erdogan zodat daar niemand bij kan? Maar wij van de EU zijn volhardend. We hebben immers geld zat. Oudjes en andere hulpbehoefenden moeten nog maar wat wachten. Het is op dit moment veel te spannend in de politiek. Nog maar weer eens 5 miljard geboden. Dat Turkije veel vluchtelingen heeft, dat zal best. Dat is hun portie an. Net zoals in Libanon. Hoe dan ook kost het Turkije veel geld. Nou en? Je bent menslievend en bovendien ook nog eens moslim, dus je wilt vluchtelingen helpen of niet soms? Maar er is een betere en goedkopere manier. Niet Turkse moslims willen helemaal niet in Turkije blijven. Die willen naar . . . eens kijken, wat staat hier op mijn briefje . . . ? Germany, Sweden, Norway, Holland. Het is niet verboden om in Turkije te blijven. Begrijp ik nu goed dat al die bootjes vanuit Turkije oversteken? Maar waarom niet over land te gaan? Dat is toch veel veiliger? Dat Turkije ze laat gaan, begrijp ik maar al te goed. Je moet mensen immers niet tegen hun (vrije) wil in tegenhouden als ze weer weg willen uit Turkije. En bovendien komt dat goed uit. Hoe minder hoe beter.

Ik vind dat we Turkije niet de zwarte piet moeten toespelen. Laat die bootvluchtelingen maar verdrinken. Als ik in een gammel bootje stap en daarmee de Middelenadse Zee ga oversteken, houdt niemand mij tegen. En zo hoort het ook. We moeten accepteren dat we in oorlog zijn met de islam, met mohammedanen en daar hoort het zinken van bootjes bij. Niet wij ze torpederen zoals in de 2e Wereldoorlog geschiedde, maar toch. Wat is het verschil? In WO-II liep je kans op zee tot zinken gebracht te worden in een passagierschip door de Duitsers. Nu torpederen bijna alle vluchtelingen zichzelf in hun gammele bootjes en doet Frau Merkel namens die kankermoffen of het hun schuld is. Wel een beetje rijkelijk laat zo lang na de oorlog.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Deal met de Turken – de schaamte voorbij

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding

“De Turken zijn een menselijke kanker, een sluipende helse pijn in het vlees van de landen die zij slecht besturen, elke vezel van leven verrottend...”

(David Lloyd George)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Deal met de Turken – de schaamte voorbij

Bericht door Pilgrim »

“MERDOĞAN”

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Deal met de Turken – de schaamte voorbij

Bericht door Ariel »

Wordt het nog wat? Niet alle regeringsleiders zijn ervan overtuigd dat tijdens de EU-top een afspraak met Turkije over de vluchtelingen kan worden gemaakt. De Belgische premier Charles Michel wil liever geen deal dan een slechte. Bovendien wil hij dat Turkije echt levert.
Ook de premier van Luxemburg Xavier Bettelt is op voorhand niet overtuigd van de juridische houdbaarheid van de afspraken. "Ik wil garanties", zo liet hij voor aanvang van het diner weten. Ook in de Baltische staten wil men eerst zien en dan geloven. De Litouwse president Dalia Grybauskaite zei op cynische toon: "Hopelijk gaan we het eens worden over iets." Zij vatte de bezwaren samen als, "zeer gecompliceerd, zeer moeilijk uit te voeren en op de rand van het internationaal recht".

De Cypriotische president Nikos Anastasiades herhaalde dat Turkije eerst de Cypriotische regering moet erkennen, voordat het eiland zal instemmen met een deal. "Als Turkije zijn verplichting nakomt, dan is er geen probleem."

Bij het diner worden door EU-president Tusk de eerste compromisteksten uitgedeeld, waar de ambtenaren de afgelopen dagen over hebben onderhandeld. Belangrijk is vooral wat Griekenland vraagt aan humanitaire hulp, maar ook aan ondersteuning bij het opvangen van vluchtelingen.

Daarna gaan de regeringsleiders aan tafel praten over het conceptakkoord. De verwachting is dat het laat zal worden in Brussel. Morgenochtend om 10.00 uur is een ontbijt gepland met de Turkse premier Davutoglu, waar de afspraken tussen de EU en Turkije bezegeld moeten worden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Deal met de Turken – de schaamte voorbij

Bericht door Pilgrim »

EUSSR-Turkije-verdrag

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Plaats reactie