De Franse politiek nu met president Macron

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49693
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De Franse politiek nu met president Macron

Bericht door Pilgrim »

Peiling: Hollande verliest ondersteuning van zijn eigen partij

Geplaatst op 4 oktober 2016

Afbeelding

De Franse president François Hollande is bij de kiezers zó impopulair, dat het hem volgens een peiling zelfs helemaal niet zou lukken om aan de eerste ronde van de presidentsverkiezingen mee te doen.

Hij zou bij de kandidatenkeuze van zijn socialistische partij verliezen van de voormalige minister van Industrie, Arnaud Montebourg, zoals maandag bleek uit de peiling van BVA-Salesforce. Van de aanhangers van de socialisten sprak zich volgens de peiling 48% uit voor Hollande en 52% voor Montebourg. De als politiek bijzonder links bekend staande Montebourg had pas zondag aangekondigd te willen meedoen aan de voorverkiezingen van de socialisten in januari. Hollande zou ondanks de voor hem al lange tijd desolate resultaten in de peilingen wel eens in december het bijltje er bij neer kunnen leggen.

De 53-jarige Montebourg heeft als minister van Industrie onder Hollande luidkeels voor het behoud van arbeidsplaatsen in Frankrijk gestreden, kon echter de sluiting van met symboliek beladen grote fabrieken niet verhinderen. Over Hollande heeft hij niet altijd vriendelijk gesproken, veel Fransen herinneren zich nog levendig een uitlating uit het jaar 2007: als woordvoerder van Hollande´s toenmalige partner en voormalige presidentskandidate Segolene Royale zei hij dat ze slechts één fout zou hebben, en dat zou haar levenspartner zijn.

Tot nu toe bleek uit peilingen al dat de 62-jarige Hollande nauwelijks kans heeft op een tweede ambtstermijn – praktisch onafhankelijk van het feit wie het tegen hem opneemt uit het vijandige kamp. De in twee rondes plaatsvindende presidentsverkiezingen zou uiteindelijk kunnen uitdraaien op een beslissende ronde tussen Marine Le Pen van het “rechts-extreme” Front National en een vertegenwoordiger van midden-rechts – waarschijnlijk de voormalige minister-president Alain Juppé of ex-president Nicolas Sarkozy.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/10/04 ... en-partij/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49693
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek

Bericht door Pilgrim »

Arabisch geld: Frankrijk´s gekochte buitenlandse politiek

Geplaatst op 22 oktober 2016

Afbeelding
De Franse president François Hollande en minister-president Manuel Valls.

De Arabische heersers weten haarfijn dat men Franse politici het gemakkelijkst kan kopen. Geen wonder dat de Fransen in Syrië de radicale islamieten ondersteunen en Bashar al-Assad ten val willen brengen.

In november 2015, korte tijd na de serie bloedige aanslagen in Parijs, voerde de Franse luchtmacht aanvallen uit op Syrisch territorium. Ook in juli 2016, na de aanslag in Nice, was het weer zover. Het was een “vergeldingsbloedbad” met 30 luchtaanvallen, waarbij in de buurt van de stad Manbij meer dan 100 burgers om het leven kwamen. In de westerse media werd dit gebagatelliseerd. In feite nam niemand het woord “oorlogsmisdaad” in de mond.

Maar een blik op de Franse buitenlandse politiek, vooral met het oog op Syrië, laat zien: waar je ook kijkt, overal herken je het handschrift van de Arabieren. In het Syrië-conflict spelen de Fransen mediaal gezien slechts een ondergeschikte rol, maar militair zijn de Fransen zeer actief en ook in de VN-veiligheidsraad – waar het land ondanks zijn inmiddels nog slechts ondergeschikte geopolitieke rol nog steeds een permanente zetel en vetorecht heeft – komt men niet aan Parijs voorbij. Dat weten ook de Arabieren, van Qatar tot aan Saoedi-Arabië.

Een jaar geleden al berichtte “Contra Magazin” er over hoe trots minister-president Valls verkondigde met handelsverdragen ter waarde van meer dan € 10 miljard uit de Saoedische hoofdstad terug te komen. Geld, dat de aangeslagen Franse economische economie (en dankzij de belastinginkomsten ook de Franse staat) goed kan gebruiken. Maar ook in de heerserskringen in Qatar rondom Hamad Bin Chalifa al Thani (tot 2013) gold het beginsel: “De Fransen zijn het gemakkelijkst te kopen”. Als ondersteuners van de Moslimbroeders leverde dit de Qatari´s en hun ideologisch aan hen verbonden Moslimbroeders natuurlijk voordelen op. Weliswaar opereert de nieuwe regering van Qatar onder Tamim Bin Hamad al Thani buitenlands politiek gezien iets terughoudender, maar de Fransen zagen in hem nog steeds de “uitdeler van € 500,- biljetten”, aldus de Franse journalist Georges Malbrunot, die samen met zijn collega Christian Chesnot het boek “Onze kostbare vrienden” schreef. Beide werden in het jaar 2004 maandenlang gegijzeld door een islamitische militie.

Juist Moskou, dat (vermoedelijk ook vanwege de historische “Entente Cordiale”?) steeds opnieuw de samenwerking met Parijs zoekt, moet hier natuurlijk aan de lopende band teleurgesteld zijn. Met eerlijke diplomatie red je het gewoon niet tegen het brute geweld (VS) en de enorme hoeveelheid dollars (Arabische staten). Dit legt echter ook het karakter van de Franse politieke kaste bloot, die zich buitenlands politiek prostitueert.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/10/22 ... -politiek/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42469
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek

Bericht door Mahalingam »

En die wil weer bovenbaas van de Fransen worden:
Sarkozy: Let's tax US goods if Trump trashes Paris deal
French presidential candidate Nicolas Sarkozy has proposed that Europe apply a carbon tax on American imports if Donald Trump pulls the United States out of the Paris climate pact.

"Well, I will demand that Europe put in place a carbon tax at its border, a tax of 1-3 percent, for all products coming from the United States, if the United States doesn't apply environmental rules that we are imposing on our companies," he added.

Sarkozy, a frontrunner for the nomination of the centre-right Republicans party, is also in favour of forcing public authorities in Europe to use more products or materials made in France Europe.
http://www.thelocal.fr/20161114/sarkozy ... paris-deal
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42469
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Dit is een nieuw licht aan het Franse firmament: Emmanuel Macron . Een oudgediende.
Een man waarvan bekend is dat hij vreselijk saaie praatjes houdt. Niet iemand die 'elan' uitstraalt. Hij staat voor oude wijn in nieuwe zakken.
Nieuwe presidentskandidaat Macron wil Frans 'politiek systeem' aanpakken
Frankrijk heeft een nieuwe presidentskandidaat die 'het systeem' wil bevechten. Emmanuel Macron, voormalig minister van Economische Zaken, heeft zich kandidaat gesteld voor de verkiezingen van 2017. Hij zal campagne voeren als onafhankelijke, los van de socialistische partij.
[,,,] President Hollande haalde hem de politiek binnen, eerst als adjunct-secretaris-generaal van het Elysée, daarna als minister van Economische Zaken. Door zich kandidaat te stellen pleegt hij volgens de socialisten 'verraad' aan zijn politieke vader, François Hollande. Macron gelooft echter dat de politieke dood van Hollande allang is ingetreden. Als hij zelf nog enige kans wil maken, moet hij zich los maken van zijn patron.
[...]
En Marche! Macron heeft 'de leegte van ons politiek systeem van binnenuit gezien', zei hij vandaag. 'De politiek leeft voor zichzelf, zij is drukker bezig met haar eigen overleving dan met de belangen van het land.'
Potverdorie, hij klinkt wel een beetje zoals Trump.

http://www.volkskrant.nl/buitenland/nie ... ~a4416503/
De linkse kiezer heeft straks de keuze uit Macron, een socialist (Hollande of iemand anders), Jean-Luc Mélenchon (radicaal-links, goed voor zo'n 10 procent), een groene, een communist en een trotskist.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49693
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek

Bericht door Pilgrim »

Frankrijk kiest zijn lijsttrekkers – en er staat meteen al veel op het spel

18 november 2016

Afbeelding
Marine Le Pen woensdag in haar hoofdkwartier in Parijs. © AFP

Miljoenen Fransen gaan zondag naar de stembus. Ze kiezen de lijsttrekker van één partij. De echte presidentsverkiezingen zijn pas in april volgend jaar, maar toch staat er nu al veel meer op het spel.

De voorverkiezing bij de rechtse 'Républicains' (de Republikeinen) kan nu al doorslaggevend zijn. Dat zit zo. De favoriet voor de presidentsverkiezingen is Marine Le Pen, boegbeeld van het rechts-populistische Front National. Althans, zij is favoriet voor de eerste ronde, waaraan alle kandidaten meedoen.

Ook tweede ronde winnen
Maar als je de eerste ronde wint, ben je er in het Franse systeem nog niet. Want om president te worden, moet je ook de tweede ronde winnen. Daarin nemen de twee best-scorende kandidaten uit de eerste ronde het tegen elkaar op.

Le Pen is volgens de peilingen zeker één van die twee 'finalisten'. Maar volgens diezelfde peilingen maakt zij (als kandidaat die voor veel kiezers te extreem is) weinig kans om de tweede ronde te winnen: veel kiezers van de kandidaten die in de eerste ronde afvallen, zullen in de tweede ronde naar verwachting voor Le Pens concurrent gaan. Dus de kandidaat die mét Le Pen naar de tweede ronde gaat, maakt een wel heel grote kans op het presidentschap.

Hollande impopulair
En Le Pens tegenkandidaat komt dan weer, naar verwachting, uit het Republikeinse kamp. Want de zittende socialistische president François Hollande is zo impopulair, dat maar 4 procent van de Fransen hem nog steunt. Het is zelfs onzeker of hij namens de socialisten überhaupt voor het presidentschap mag gaan.

Afbeelding
Oud-president Sarkozy (links), nu weer in de race, en zijn opvolger Hollande. (Foto EPA)

De kandidaat van de Republikeinen heeft dus een enorme kans om president te worden. Precies daarom zijn de voorverkiezingen van zondag zo belangrijk. Er waren daarbij tot voor kort twee kanshebbers, allebei van de oude stempel. De eerste is Nicolas Sarkozy, die al eerder president van Frankrijk was. Nu probeert hij met een stevig immigratie- en integratieprogramma te concurreren met Le Pen. Maar de favoriet is Alain Juppé, een partijveteraan van 71 jaar.

Fel van leer
Toch is de laatste dagen ook François Fillon, een voormalig premier, bezig aan een opmars. Hij trekt fel van leer tegen zijn concurrenten. Sarkozy, zegt hij, 'zal het land alleen maar achteruit laten gaan'. En Juppé heeft, zegt Fillon, 'geen enkel hervormingsprogramma voorgesteld dat het land nodig heeft'. De economische groei is in Frankrijk al jaren laag. Ruim 10 procent van de Fransen is werkloos. Ter vergelijking: in Nederland is dat 7%.

Niet alleen leden van de Republikeinen mogen bij die voorverkiezingen stemmen, maar alle Fransen. Als er na één ronde niemand meer dan de helft van de stemmen heeft, volgt een week later een finale tussen de twee populairste kandidaten uit de eerste ronde.

Winnende outsiders
Overigens is het natuurlijjk niet 100 procent zeker dat de Republikeinse kandidaat ook president wordt. Le Pen staat – voor wat het waard is – hoog in de peilingen en is niet volledig kansloos om de tweede ronde van de verkiezingen te winnen. Het zou, na de brexit en de zege van Trump, in een trend passen van winnende outsiders.

http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/fran ... p-het-spel
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42469
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek

Bericht door Mahalingam »

Over een half jaar zijn er verkiezingen.
Het is een uitgemaakte zaak wie voor de centrum-rechtse Republikeinen de kandidaat wordt. En de peilingen hadden het weer mis. Ex-premier François Fillon gaat het worden.
Iedereen mocht meestemmen.
Sarkozy al in eerste ronde presidentsverkiezingen uitgeschakeld
Nadat 90 procent van de stemmen was geteld, stond Fillon op 44,2 procent, Juppé op 28,3 procent en Sarkozy op 20,8 procent.

In de tweede ronde van de voorverkiezingen, aankomende zondag, zal Fillon tegen Alain Juppé uitkomen, burgemeester van Bordeaux en ex-premier. Daarbij is Fillon zwaar favoriet. Hij heeft al een ruime voorsprong en de stemmen van de rechtse Sarkozy zullen eerder naar de eveneens rechtse Fillon gaan dan naar Juppé, die meer naar het midden neigt.

In een grote poll voor Le Monde werd hem donderdag nog 22 procent gegeven. Andere peilingen gaven hem 30 procent, maar niemand voorzag dat hij zo ruim zou winnen.

De opkomst bij de voorverkiezingen was hoog, met ruim vier miljoen kiezers. Volgens exitpolls bestond 15 procent van het electoraat uit linkse kiezers die een terugkeer van Sarkozy wilden verhinderen.

Fillon maakt nu een uitstekende kans om de volgende president van Frankrijk te worden. Na vijf jaar Hollande wordt links kansloos geacht: te zwak en ook nog eens te versnipperd, zeker nu ex-minister van Economische Macron zich kandidaat heeft gesteld.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/sar ... ~a4418981/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49693
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek

Bericht door Pilgrim »

Hollande gaf “vertragingen” en “fouten” toe en stelt zich niet beschikbaar voor een tweede termijn

Geplaatst op 2 december 2016

Afbeelding

De socialist is zo impopulair als geen enkele andere president voor hem in de jongere Franse geschiedenis, zijn resultaten in de peilingen zijn vernietigend. Uit die peilingen blijkt dat hij bij zijn kandidatuur in het voorjaar van 2017 minder dan 10% van de stemmen zou halen.

Het is een enorme donderslag: de Franse president François Hollande ziet af van een kandidatuur bij de presidentsverkiezingen komend voorjaar. “Ik heb besloten geen kandidaat te zijn bij de presidentsverkiezingen”, zei de socialist donderdagavond tijdens een tv-toespraak in het Elysée-paleis in Parijs. De 62-jarige motiveerde deze stap, die uniek is in de geschiedenis van Frankrijk, met zijn slechte overwinningskansen.

“Hij zou zich bewust zijn van de “risico´s” om zonder voldoende ondersteuning mee te doen de presidentsverkiezingen in 2017, zei een bleke Hollande met matte stem. Hij waarschuwde voor een overwinning van de conservatieve presidentskandidaat François Fillon of de “rechts-extreme” cheffin van het Front National Marine Le Pen.

De socialist is zo impopulair als geen enkele andere president voor hem in de jongere Franse geschiedenis. Zijn resultaten in de peilingen zijn vernietigend. Uit die peilingen blijkt dat hij bij zijn kandidatuur in het voorjaar van 2017 minder dan 10% van de stemmen zou halen en al in de eerste ronde zou afvallen.

De laatste tijd nam de druk op Hollande uit eigen gelederen toe om af te zien van een kandidatuur. Zo sloot minister-president Manuel Valls afgelopen weekend een kandidatuur tegen de staatschef bij de voorverkiezingen van de socialisten in januari niet uit. Nadat Hollande zich heeft teruggetrokken, geldt het als waarschijnlijk dat Valls aan de voorrondes mee zal doen.

Hollande werd in 2012 in het Elysée-paleis gekozen, nadat hij had gewonnen van de conservatieve toenmalige president Nicolas Sarkozy. Maar in de jaren van zijn ambtsperiode werd Hollande met het oog op de zwakke economische groei en de record werkloosheid steeds minder populair. Ook werd hem een gebrek aan leidinggevende kracht verweten.

Donderdagavond verdedigde Hollande zich. Er zou bij een serie thema´s sprake zijn van “vooruitgang”. Tegelijkertijd gaf Hollande “vertragingen” en “fouten” toe. Hij zou nu de komende maanden tot aan de verkiezingen het land willen leiden. Frankrijk kiest in april en mei een nieuwe president.

Hollande is de eerste president in de geschiedenis van Frankrijk´s Vijfde Republiek die er vanaf ziet zich opnieuw kandidaat te stellen. Staatschef Georges Pompidou was in 1974 in functie overleden.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/12/02 ... e-termijn/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42469
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek

Bericht door Mahalingam »

Het ziet er goed uit. Na afloop van de strijd om het leiderschap van de socialisten is het Benoît Hamon geworden. Dit is de Franse versie van de Engelse Corbyn.
De kans dat de middenmoot van de Fransen liever die man hebben dan LePen is niet zo groot.
Met linkse Hamon wordt het voor Franse socialisten wel erg moeilijk presidentschap te winnen
Benoît Hamon is de presidentskandidaat van de Franse socialisten. In de tweede ronde van de voorverkiezingen van de socialisten en enkele kleine linkse partijen kreeg hij 58,7 procent van de stemmen. Zijn tegenstander, ex-premier Manuel Valls, bleef steken op 41,2 procent.

Met de keuze voor Benoît Hamon, afgevaardigde in de Assemblée Nationale en ex-minister van Onderwijs, maken de Franse socialisten een duidelijke ruk naar links. De winnaar vergeleek zijn lijn met die van Jeremy Corbyn, Bernie Sanders en het Spaanse Podemos. Zijn paradepaardje is het basisinkomen. Daarnaast heeft hij veel aandacht voor het milieu en vindt hij dat de laïcité, het Franse secularisme, niet mag leiden tot het 'stigmatiseren' van moslims. Ook wil hij cannabis legaliseren. Door tegenstanders wordt hij een utopist genoemd, wiens plannen onbetaalbaar zijn.
[...]
Gisteravond stelde Hamon samenwerking voor met het radicale Front de Gauche van Jean-Luc Mélenchon en de groenen van Yannick Jadot. Door de ruk naar links is deze samenwerking - in theorie - mogelijk geworden.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/met ... ~a4455185/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
mercator
Berichten: 19277
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De Franse politiek

Bericht door mercator »

Mahalingam schreef:Het ziet er goed uit. Na afloop van de strijd om het leiderschap van de socialisten is het Benoît Hamon geworden. Dit is de Franse versie van de Engelse Corbyn.
Veel Fransen zijn te lokken met de belofte op een riant basisinkomen voor wie niet werkt, een 18 urige werkweek voor wie zo gek is nog te willen werken en daar bovenop gratis wijn en gelegaliseerde hasj. En wagenwijd open grenzen voor alles wat uit Afrika wil komen natuurlijk.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49693
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek

Bericht door Pilgrim »

Praatte echtgenote Fillon finaal aan de galg? "Nooit assistente geweest van mijn man"

02-02-17 - Redactie - Bron: Belga, De Volkskrant

Afbeelding
De Franse presidentskandidaat François Fillon met zijn echtgenote Penelope.

In een interview in mei 2007 heeft Penelope Fillon, echtgenote van de Franse presidentskandidaat François Fillon, verklaard dat ze "nooit de assistente is geweest" van haar man. France 2 zendt het fragment vanavond uit. De druk op Fillon neemt intussen verder toe nu enkele partijgenoten van zijn Republikeinen willen dat hij zijn kandidatuur intrekt.

De rechtse Fillon kwam vorige week in opspraak toen het weekblad Le Canard Enchaîné beweerde dat zijn vrouw Penelope Fillon 600.000 euro had verdiend als parlementair assistent van haar man, terwijl onduidelijk is of zij wel voor hem heeft gewerkt. Fillon zelf hield vol dat hij zijn vrouw vanaf 1997 had ingehuurd. Deze week verergerde 'Penelope-gate' toen bleek dat zijn vrouw veel meer verdiende dan Fillon eerder had gezegd.

Vanavond werpt de Franse televisie een nieuw licht op de zaak door een oud interview met Penelope Fillon uit te zenden. Het gaat om een interview uit 2007, dat gefilmd werd door het Britse weekblad Sunday Telegraph, enkele dagen nadat Fillon benoemd werd tot premier. In het interview zou de vrouw hebben toegegeven dat ze nooit voor haar echtgenoot gewerkt heeft. Het interview wordt vanavond uitgezonden in het actualiteitenmagazine Envoyé spécial.

"Penelope Fillon legt in dit gesprek enkele interessante verklaringen af", zegt presentatrice Elise Lucet. "Wat vooral onze aandacht trok, is de zin: 'Ik ben nooit de assistente geweest van mijn man.'" Verder zou ze zich nooit hebben beziggehouden met de communicatie van Fillon.

Voorafgaand aan de uitzending zegt de advocaat van de Fillons, meester Pierre Cornut-Gentille, aan nieuwszender BFMTV dat de geciteerde passages uit hun context zijn gerukt. Hij zegt dat Penelope Fillon in het interview aan het zeggen was dat zij op discretie uit was en er doorlopend voor beducht was niet voor het voetlicht te komen als iemand die een publieke rol speelt.

Doodsteek?
Deze nieuwe onthulling zal Fillon, die eerder onaantastbaar bleek, ongetwijfeld verder in de problemen brengen. Wat zijn echtgenote in het interview zegt, staat lijnrecht tegenover zijn eigen verklaringen vorige week. Tot nu toe hield hij zijn onschuld altijd staande, en stelde hij dat hij zich pas zal terugtrekken als hij in staat van beschuldiging wordt gesteld.

Het Franse financieel parket richt zijn blik nu bovendien ook op de twee kinderen van Fillon, die voor hem in het parlement hebben gewerkt toen hij senator was. Dat schrijft Le Parisien. Volgens de krant zou een verhoor van Marie en Charles Fillon er snel aankomen, net als een huiszoeking in de Franse Senaat. Volgens het blad Le Canard Enchaîné zouden de twee kinderen 84.000 euro bruto hebben verdiend.

Ook binnen zijn eigen partij krijgt Fillon intussen steeds meer tegenstand. Woensdag raakte de presidentskandidaat van Les Républicains opnieuw verstrikt in een schandaal over zijn bijverdiensten (750.000 euro) naast zijn werk als parlementariër. Partijleden vroegen daarop dat hij zijn kandidaatschap introk.

Getrouwen hebben oud-premier Alain Juppé al opgeroepen om zich beschikbaar te houden. Die liet eerder echter al verstaan geen interesse te hebben om Fillon te vervangen.

François Fillon hield gisteravond een spoedberaad met enkele belangrijke partijgenoten en drong er op aan om hem te blijven steunen. Hij heeft herhaald dat hij zich zal terugtrekken als hij in staat van beschuldiging wordt gesteld. Toch vrezen veel Republikeinen voor de geloofwaardigheid van de partij als Fillon blijft.

69 procent wil dat Fillon vertrekt
De Franse bevolking heeft in ieder geval het vertrouwen in Fillon verloren. 69 procent wil dat de presidentskandidaat zich terugtrekt, zo blijkt uit een opiniepeiling van Harris Interactive. De ondervraagden zien Alain Juppé als ideale vervanger van Fillon. Mocht hij toch aanblijven als kandidaat dan is de kans dat hij wint 29 procent, terwijl de Republikeinen zonder Fillon 57 procent kans hebben op winst, zo blijkt uit de peiling. Het onderzoek werd 1 februari online uitgevoerd.

http://www.demorgen.be/buitenland/praat ... -ba63c4f8/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42469
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek

Bericht door Mahalingam »

Het wordt er voor Fillon niet makkelijker op want het onderzoek brengt steeds meer boven water.
Fillon suspected of forging documents to prove his wife worked for him
French presidential candidate Francois Fillon's legal problems deepened on Tuesday, with financial prosecutors expanding a probe into payments to his family to suspected "aggravated fraud, forgery and use of forgeries", a judicial source said.

Investigators are looking at whether Fillon and his wife Penelope forged documents to try to justify the around €700,000 ($757,000) she earned for a suspected fake job as a parliamentary assistant, the source said.
https://www.thelocal.fr/20170321/fillon ... ed-for-him
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42469
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek

Bericht door Mahalingam »

En er is ook een minister die de biezen pakt vanwege 'belastinggeld naar familie'.
Franse politici zorgen altijd goed voor hun naasten.
French interior minister quits over jobs for daughters revelations
French Interior Minister Bruno Le Roux resigned on Tuesday after revelations that he hired his two teenage daughters as parliamentary aides, while denying any wrongdoing.
Le Roux, 51, said he did not want the investigation into the contracts, for which his daughters earned a total of €55,000 ($59,500), to "undermine the work of the government".
The TMC channel reported late Monday that the Socialist minister gave his daughters several short-term contracts between 2009 and 2016 for which they earned a total of €55,000 ($59,500).
The work was spread out over a total of 24 short-term contracts - known as CDD in France - from when the daughters were at high school and university, claimed the satirical French TV show Quotidien, which revealed the story.
https://www.thelocal.fr/20170321/french ... assistants
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42469
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek

Bericht door Mahalingam »

En daar is de volgende miskleun van Fillon:
Franse presidentskandidaat Fillon beschuldigd van regelen ontmoeting met Poetin voor €50.000
Franse presidentskandidaat François Fillon is beschuldigd van het aannemen van €50.000 om een ontmoeting tussen de Libanese miljardair Fouad Makhzoumi en Russische president Vladimir Poetin te regelen, schrijft Le Monde.

De Libanees, met banden met het Syrische regime, is de eigenaar van Future Pipe Industries (FPI), een wereldleider in fiberglass leidingen met het hoofdkantoor in Dubai. De ontmoeting met Poetin zou een zakelijke afspraak zijn. Fillon ontkent de beschuldigingen en het Kremlin noemt het bericht ‘nepnieuws’.
http://politiek.tpo.nl/2017/03/22/frans ... n-e50-000/
Ik geloof dat het waar is. Het komt overeen met de manier waarop Franse politici zich verrijken.
Je functie gebruiken om geld binnen te schrapen was tot voor kort heel normaal. Waarom zou je anders de politiek in gaan? Zijn er ooit arme pennyloze presidentskandidaten verkiesbaar geweest?

En wat doet Fillon om zijn hachje te redden. De Franse standaard manier : het komplot vande regering.
Fillon accuses French government of 'orchestrated leaks' to torpedo his presidential bid
French conservative presidential candidate Francois Fillon on Wednesday accused the Socialist government of orchestrating a string of damaging leaks about his financial affairs in a bid to torpedo his election hopes.
Het kan waar zijn: socialisten immers.

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/03 ... -widening/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42469
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek

Bericht door Mahalingam »

Verder nieuws over de zakkenvullerij van Fillon.
Ook Pénélope Fillon in verdenking gesteld
François Fillon ligt al enige tijd onder vuur. De presidentskandidaat werd eerder al in beschuldiging gesteld voor de verduistering van overheidsgeld. Hij zou zijn vrouw en kinderen aan fictieve jobs hebben geholpen waarvoor ze veel geld kregen.
[...]
Nu is Pénélope Fillon volgens gerechtelijke bronnen ook formeel aangeklaagd. Ze wordt beschuldigd van ‘medeplichtigheid aan verduistering van publieke middelen’, ‘medeplichtigheid en misbruik van vennootschapsgoederen’ en ‘verbergen van fraude’, aldus de juridische bron. Dit is de derde aanklacht in deze zaak, nadat François Fillon en Marc Joulaud, voormalige voorzitter van de Algemene Vergadering, ook aangeklaagd werden.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20170328_02805784
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49693
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek

Bericht door Pilgrim »

Vertrek van een onbeminde – François Hollande aan het einde van zijn ambtsperiode

Geplaatst op 9 april 2017

Afbeelding

François Hollande wilde na de jaren van de “hyper-president” Nicolas Sarkozy een “normale president” zijn, dichtbij het volk staand, met beide benen op de grond, toegankelijk. Maar de Fransen zijn aan “republikeinse monarchen” gewend – en misten in tijden van economische crisis een staatschef met leidinggevende kracht.

Vaak leek het net alsof François Hollande naar het einde van zijn ambtsperiode zou verlangen. “Het is waar dat het een soort bevrijding zou kunnen zijn om niet langer hier te zijn”, zei hij ooit over leven en werken in het presidentiële paleis. “Het is veel harder dan ik me had voorgesteld”.

Nu loopt de tijd van de socialist in het Elysée-paleis in Parijs daadwerkelijk ten einde: de Fransen kiezen op 23 april en 7 mei een nieuwe staatschef, en Hollande treedt niet opnieuw aan. Het is niet overdreven om te zeggen dat maar heel weinig Fransen om de 62-jarige zullen treuren. Want in zijn ambtsjaren is Hollande van toeverlaat tot de meest impopulaire president in de jongere Franse geschiedenis geworden.

De avond van de 6e mei 2012, toen tienduizenden mensen op het Bastilleplein in Parijs de verkiezingswinnaar Hollande toejuichten, toen de socialist met hese stem steeds maar weer “bedankt” schreeuwde, is al heel lang geleden. Al snel begon de ontvreemding tussen de president en zijn volk.

Hollande wilde na de jaren van de “hyper-president” Nicolas Sarkozy een “normale president” zijn, dichtbij het volk staand, met beide benen op de grond, toegankelijk. Dat paste bij hem: hij gold als fatsoenlijk, zonder allures, sympathiek, zelfs tamelijk grappig. Maar de Fransen zijn aan “republikeinse monarchen” gewend – en misten in tijden van economische crisis een staatschef met leidinggevende kracht.

Te vaak krabbelde Hollande terug bij hervormingsprojecten, ging tactisch te werk, probeerde het met concessies en compromissen iedereen naar de zin te maken, om daarna iedereen tegen zich in het harnas te jagen. In de strijd tegen de zwakke economische groei, tegen fabriekssluitingen en tegen de constant toenemende werkloosheid kwam hij bijna radeloos over.

In zijn regeringsleiding was maar heel moeilijk een rode draad te ontdekken. En toen Hollande eindelijk wilde overgaan naar een ondernemersvriendelijke hervormingspolitiek veroorzaakte hij daarmee een rebellie van de linkse socialistische vleugel. Die vonden zijn hervormingen veel te ver gaan; de conservatieven en de economische organisaties vonden ze echter lang niet ver genoeg gaan. En terwijl de partners in Berlijn en Brussel meer inspanningen wilden bij de bestrijding van de tekorten, regende het in het binnenland kritiek op zijn bezuinigingsmaatregelen.

Hollande´s populariteitscijfers daalden tot onder de 15%, zo diep was zelfs Sarkozy nog nooit gevallen. Volgens een actuele peiling is 70% van de Fransen van mening dat de socialist een “slechte president” was.

Ook al werd Hollande na de aanslag op het satirische tijdschrift “Charlie Hebdo” in januari 2015 even de geziene “vader van de natie”; ook al kon Hollande bij conflicten zoals in Mali scoren als vastberaden “veldheer”; ook al kan hij pronken met het eind 2015 bereikte Parijse klimaatbeschermingakkoord; voor veel Fransen ontbrak het de socialist gewoon aan het postuur van een president.

In de ogen van veel mensen heeft hij zelfs het aanzien van het ambt beschadigd. De paparrazi-beelden, die lieten zien hoe Hollande zich achter op een motor naar zijn stiekeme geliefde Julie Gayet liet rijden, waren niet echt bevorderlijk. En bijna vernietigend waren de tientallen gesprekken met journalisten, waarin Hollande intieme en politiek uiterst explosieve zaken vertelde, en die verleden jaar in meerdere boeken gepubliceerd werden.

Hollande kwam steeds geïsoleerder over, teruggetrokken in de met goud versierde zalen van het Elysée-paleis, opgesloten in de eenzaamheid van de macht. “Ik ben het spook van het Elysée”, zei hij ooit met melancholieke humor.

Uiteindelijk capituleerde Hollande voor de eigen impopulariteit: na lang aarzelen verkondigde hij afgelopen december zich niet herkiesbaar te stellen – een unieke stap in Frankrijk´s Vijfde Republiek.

Sindsdien verdedigt hij zijn balans, want hij heeft steeds opnieuw benadrukt hoe belangrijk het is welke herinnering er van hem zal blijven bestaan. Maar Hollande zal vermoedelijk eerder als ongelukkige, mislukte president de geschiedenisboeken ingaan.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/04/09 ... tsperiode/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42469
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek

Bericht door Mahalingam »

Nu de kansen voor Hollande verkeken zijn en Fillon een gewone Franse zakkenvullende politicus is wat hem populariteit kost, is Emmanuel Macron de man die de kar zal terkken. Maar er is grote kans dat de communist Jean-Luc Mélenchon ze allen in de schaduw zal zetten.
En moet hij het opnemen tegen Le Pen dan zullen alle politieke partijen het stemadvies : "stem op de commie" geven want het alternatief is te vreselijk voor woorden.
Valt Frankrijk ten prooi aan radicaal links?
Opeens is daar Jean-Luc Mélenchon. De radicaal-linkse presidentskandidaat draait al jaren mee in de Franse politiek, maar nu beleeft hij zijn momentum. In de peilingen stijgt hij naar 18 procent van de stemmen. Lukt het hem om favoriet Emmanuel Macron op links te passeren?
[...]
Mélenchon streeft een radicaal-linkse koers na, met dienstplicht en versteviging van de banden met Rusland. Ook wil hij dat Frankrijk zich terugtrekt uit de NAVO. Sinds zijn overtuigende optreden in het presidentsdebat van vorige week dinsdag weet hij de blik van de Franse kiezer op zich gericht. Zijn opmars naar de tweede ronde is ingezet. Mélenchon heeft volgens de laatste peiling de rechtse kandidaat François Fillon (Les Républicains) ingehaald. Fillon kan rekenen op 17 procent van de kiezers. Nu heeft Mélenchon zicht op Marine Le Pen (Front National) en Macron (En Marche!), die beiden aan kop gaan met 24 procent. Hun voorsprong is aan het slinken.
[...]
Fillon noemde hem dit weekend ‘de kapitein van het scheepswrak Potemkin, die van Frankrijk de Titanic wil maken’.
http://www.elsevier.nl/buitenland/blog/ ... ks-488202/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49693
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek

Bericht door Pilgrim »

Een strijd tussen communisten en nationalisten? Extreem links is dus duidelijk terug. Marine le Pen is niet 'extreem rechts' (in de zin van extremistisch), maar die commies zijn wél extremistisch als je ze extreem links noemt. Dit is dus de reactie van Links op het verfoeide 'populisme'.

Het wordt door die linksen altijd voorgesteld dat het verzet tegen de islamisering een vorm van extremisme is (zogenaamd extreem rechts), terwijl het tegenovergestelde het geval is. Het stimuleren van de islamisering van Europa is juist extremistisch, niet het verzet er tegen. Op deze extreem linkse immigratiepolitiek ontstaat natuurlijk verzet en Links reageert er op met nog meer extremisme, in de vorm van... communisme!
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42469
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek

Bericht door Mahalingam »

Het Franse Revolutie effect is dat na verloop van tijd de bazen (baas) steeds extremer worden. Tot het te dol is, dan wordt er een streep onder gezet en beginnen ze opnieuw. Ze zijn nu aan de 5-de Republieke bezig en dat zal niet de laatste zijn.
Zou extreem links nu de baas worden dan wordt het land een arbeidersparadijs. En dan is het einde van de 5-de Republiek in zicht.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
mercator
Berichten: 19277
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De Franse politiek

Bericht door mercator »

Mahalingam schreef:Zou extreem links nu de baas worden dan wordt het land een arbeidersparadijs.
Een werklozenparadijs zal je bedoelen. Hoewel, veel "paradijs" zal er deze keer niet aan zijn. De mogelijkheid om alle vernieuwing uit te stellen en de levensstandaard op te krikken met voortdurende devaluaties van de Franse Franc is nu weggevallen door de onzalige EU . Frankrijk wordt dan een industrieel kerkhof, een soort Griekenland maar vele malen groter. Zoals Franstalig België .
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49693
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek

Bericht door Pilgrim »

Een vijfde deel van de Franse kiezers wil het land verlaten als zijn eigen presidentschap-kandidaat niet wint

Geplaatst op 14 april 2017

Afbeelding

Een vijfde deel van alle Fransen zou zijn koffers pakken en naar een ander land gaan als zijn favoriete presidentschap-kandidaat de verkiezingen volgende week verliest, aldus een schokkend peiling-resultaat van “YouGov”.

20% van de geënquêteerden zei dat ze naar het buitenland zouden vertrekken mocht een kandidaat, die ze niet mogen, de presidentschap-verkiezingen winnen en in mei de macht van François Hollande overnemen.

Onder hen bevinden zich 8% die zeiden dat ze “zonder te aarzelen” Frankrijk zouden verlaten om in het buitenland een nieuw leven te beginnen, terwijl 12% van mening was dat ze “zou overwegen” het land te verlaten.

De Franse verkiezingsstrijd ging tot nu toe gepaard met schandalen en veel Franse kiezers weten nog niet op wie ze gaan stemmen.

Koploper Marine Le Pen, de voorzitster van het nationalistische Front National, ligt echter nog steeds op koers om eerste te worden bij de eerste verkiezingsronde op 23 april, zoals bleek uit een Ifop-Fiducial peiling voor Paris Match, Cnews en Sud Radio, die woensdag werd gepubliceerd.

Men verwacht dat de rechtse partijcheffin 23,5% van de stemmen in de eerste ronde krijgt en dat de onafhankelijke kandidaat Emmanuel Macron net achter haar zal eindigen met ongeveer 22,5% van de stemmen.

De conservatieve kandidaat François Fillon en de links-extreme rebel Jean-Luc Melenchon zitten de beide op de hielen: de eerste staat op 19% en de tweede op 18,5%.

Uit de peiling bleek eveneens dat de officiële kandidaat van de Socialistische Partij, Benoit Hamon, met slechts 8,5% van de stemmen ver achter staat.

Mevrouw Le Pen bezit van de kandidaten met 84% het grootste aandeel kiezers dat zeker op haar zal stemmen. Gevolgd door de kiezers van Fillon met 80%, daarna die van Melenchon met 66%, van Macron met 65% en Hamon met 55%.

Van de heer Macron wordt echter nog altijd verwacht dat hij in de tweede ronde met 58,5% van de stemmen aan de macht zal komen, terwijl Marine Le Pen slechts 41,5% zou halen.

In totaal werden op 22 en 23 maart 1000 geregistreerde kiezers voor de YouGov-peiling geënquêteerd en tussen 9 en 12 april 2000 kiezers voor de peiling van Ifop-Fiducial.

Bron: http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel: www.express.co.uk

Door: Romina McGuinness

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/04/14 ... niet-wint/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49693
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek

Bericht door Pilgrim »

Europa anno 2017: 50.000 soldaten en agenten nodig rond Franse presidentsverkiezingen

Redactie, 20-04-2017

Afbeelding

Nek-aan-nekrace tussen Le Pen en Macron verwacht

Na een verijdelde terroristische aanslag zijn de veiligheidsmaatregelen in Frankrijk in aanloop naar de presidentsverkiezingen verder opgevoerd. Frankrijk gaat zondag naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Een tweede en beslissende ronde is op 7 mei. Minister van Binnenlandse Zaken Matthias Fekl heeft aangekondigd dat 50.000 politieagenten en militairen paraat staan bij de stembusgang.

De politie hield dinsdag in een flat in Marseille twee geradicaliseerde moslims aan. In de woning hadden de verdachten een wapenarsenaal verborgen. Volgens antiterrorismeaanklager François Molins planden de twee een aanslag ergens in de komende dagen. Het was nog niet duidelijk wat het doel van de aanslag zou zijn. De afgelopen twee jaar zijn in Frankrijk ruim 230 mensen omgekomen door aanslagen van islamitische militanten.

Ondanks de dreiging van terrorisme zetten de kandidaten hun verkiezingscampagne voort. In de eerste ronde voorspellen de peilingen een nek-aan-nekrace tussen de anti-Europese Marine Le Pen en de sociaal-liberale kandidaat Emmanuel Macron, die pro-Europees en voor een sterkere band met Duitsland is.

Franse media berichtten dat de thema’s veiligheid en terrorisme aan het eind van de campagne een belangrijkere rol spelen dan voorheen. “Een slot van de verkiezingscampagne onder dreiging”, schreef dagblad Libération. De krant Le Parisien merkte op dat de verkiezingscampagne tot voor kort gespaard is gebleven van de dreiging van terrorisme, maar dat het thema nu weer terug is op de agenda.

“De toen zeer bekritiseerde noodtoestand heeft het onderzoek mogelijk gemaakt dat leidde tot de arrestatie van het geradicaliseerde duo”, meldde de regionale krant L’Alsace. De noodtoestand in Frankrijk geldt sinds 2015 en is al een paar keer verlengd.

Behalve Le Pen en Macron zijn de conservatieve François Fillon en de uitgesproken linkse Jean-Luc Mélenchon in de race om François Hollande als president op te volgen. De andere kandidaten lijken op voorhand kansloos.

Anp

http://politiek.tpo.nl/2017/04/20/europ ... ampaign=91
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Maarten
Berichten: 662
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: De Franse politiek

Bericht door Maarten »

Laten we hopen dat het Marine Le Pen gaat worden :cool:
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6783
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: De Franse politiek

Bericht door Ali Yas »

Pilgrim schreef:
Een vijfde deel van alle Fransen zou zijn koffers pakken en naar een ander land gaan als zijn favoriete presidentschap-kandidaat de verkiezingen volgende week verliest, aldus een schokkend peiling-resultaat van “YouGov”.
Wat een waardeloos onderzoek is dit?! Het zal er toch wel van afhangen wélke presidentskandidaat het niet wordt? En trouwens zou ik wel eens willen weten naar welke landen die 5 miljoen Fransen (?) "zonder zich te bedenken" gaan emigreren dan. Ook dat vertelt dit onderzoek niet. Zal ik je eens wat zeggen? Ik geloof er geen fluit van.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Mahalingam
Berichten: 42469
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek

Bericht door Mahalingam »

Ik herinner mij vele twitter berichten van USA beroemdheden die plechtig verklaarden dat ze uit de USA zouden verhuizen als die vreselijke Trump zou winnen.
Geen van hen heeft dat gedaan.

Een vijfde deel van alle Fransen zou zijn koffers pakken...
Als een Fransman zal zich buiten Frankrijk vestigt dan is dat veelal wegens de belastingen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1618
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: De Franse politiek

Bericht door Pizzaman »

Ali Yas schreef:
Pilgrim schreef:
Een vijfde deel van alle Fransen zou zijn koffers pakken en naar een ander land gaan als zijn favoriete presidentschap-kandidaat de verkiezingen volgende week verliest, aldus een schokkend peiling-resultaat van “YouGov”.
Wat een waardeloos onderzoek is dit?! Het zal er toch wel van afhangen wélke presidentskandidaat het niet wordt? En trouwens zou ik wel eens willen weten naar welke landen die 5 miljoen Fransen (?) "zonder zich te bedenken" gaan emigreren dan. Ook dat vertelt dit onderzoek niet. Zal ik je eens wat zeggen? Ik geloof er geen fluit van.
Ik denk dat we hier te maken hebben met de Franse versie van DENK stemmers.
Wellicht is het jullie ontgaan dat Frankrijk veel meer moslims heeft dan Nederland.
Dat komt omdat Frankrijk veel koloniën heeft gehad in Noord-Afrika... allemaal gratis Frans paspoort.

Zou ook kunnen zijn dat ik mijzelf blij maak met een dooie mus, omdat ik denk dat dan wanneer le Pen wint,
die dik 10% Noord-Afrikanen oprotten met medeneming van hun weg-met-ons vriendjes. :razz:
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Plaats reactie