De Franse politiek nu met president Macron

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Ariel » Zo Nov 25, 2018 4:40 pm

Nou ja... :nietverstaan:

Het extreemrechts commando van 4 personen, dat zijn intenties via de sociale media had bekendgemaakt en nu werd opgepakt, bestond voornamelijk uit gepensioneerden. In hun Peugeot 404 vond de politie een ‘gevaarlijk’ arsenaal: 3 slaapzakken, 1 campingbed, een paar zwarte handschoenen en een keramisch keukenmes. Gelukkig voor de samenleving, werden ze ‘geneutraliseerd’.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19955
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor King George » Zo Nov 25, 2018 6:57 pm

Met pallets kan je barricades oprichten. Misschien is dit ook een goed idee. [icon_lol.gif]

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Vr Nov 30, 2018 10:18 pm

Macron´s populariteit zo laag als nooit tevoren

Geplaatst op 30 november 2018

Afbeelding

Geen enkele staatschef was minder populair

Macron is politiek gezien aan zijn einde. Geen enkele Franse staatschef voor hem was in de peilingen ooit minder populair dan de voormalige toeverlaat. Nog slechts een vierde deel van de geënquêteerden stemt voor Macron, drie vierde deel echter niet. Zelfs zijn impopulaire voorganger François Hollande had een hoger percentage.


De “gele hesjes” in Frankrijk zijn symbolisch gezien de rode kaart voor de politiek van Macron. In de peilingen dondert hij naar beneden – zowel individueel als regeringschef als in het geheel met zijn partij. Zijn voorganger François Hollande bezat tot nu toe de laagste percentages betreffende populariteit. Het is Macron gelukt om met nog maar 25% instemming een nieuw negatief record neer te zetten. Desbetreffend duidelijk is ook de stem tegen Macron: 75% heeft een slechte mening over hem.

In het zog van de ondergang van Macron suist ook zijn partij “En Marche” naar beneden in de peilingen. Nog maar 19% zou op dit moment volgens een actuele peiling van Ipsos bij de Europese verkiezingen zijn stem aan de partij van Macron geven. Ter vergelijking: het Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen staat in dezelfde peiling op 22%.

Op dit moment lijkt het erop dat de afgelopen dagen voor Macron rustiger waren. Voor morgen hebben de “gele hesjes” opnieuw grote protestmanifestaties in Parijs en andere Franse steden aangekondigd. Steeds vaker is uit de gelederen van de demonstranten de eis tot het aftreden van Macron te horen. Een intrekking van de door Macron ingevoerde milieubelasting, waardoor oorspronkelijk de protesten begonnen, vinden de mensen al lang niet meer voldoende. Ze zijn het er met elkaar over eens: Macron moet weg!

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/11/30 ... t-tevoren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 08, 2018 12:54 am

14 mei 2017: Herstel van de monarchie...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Di Dec 11, 2018 12:44 am

Afshin Ellian ziet overeenkomsten tussen de Macron partij en D666.
‘Voorwaarts’ van Macron is vooral voorwaarts naar Brussel
Macrons En Marche! blijkt niets anders dan de voortzetting van het ancien régime, schrijft Afshin Ellian. Voorwaarts op weg naar de uitvoering van het door de sociaal-democraten tot stand gebrachte Klimaatakkoord van Parijs, voorwaarts naar het nieuwe Jeruzalem, namelijk Brussel, en voorwaarts met de belastingverhoging.

Soms denk ik dat we niet ver verwijderd zijn van een boek met de titel L’Ancien Régime et la Révolution over de huidige toestand van Europa. Alexis de Tocqueville schreef in 1856, 76 jaar na de Franse Revolutie, zijn beschouwingen over de oorzaken en de aard van deze revolutie.

De ondergang van het ancien régime werd niet veroorzaakt door de revolutionairen maar in de eerste plaats door de elite van het oude regime. De Franse revolutionairen voltrokken het vonnis: het ancien régime werd letterlijk onthoofd. Dat vonnis werd in het bloed van een aanzienlijk aantal mensen getekend.

Testcase voor Europa

Frankrijk staat niet aan de vooravond van een revolutie. Althans, dat hoop ik voor de Fransen. Wel staat Frankrijk, en met Frankrijk heel West-Europa, aan de vooravond van een innerlijke gedaantewisseling. Daarbij draait het om deze vraag: hoe lang kan het ancien régime van West-Europa nog standhouden? Dit is een existentieel vraagstuk voor het kloppende hart van het huidige ancien régime, namelijk de Europese Unie.

Emmanuel Macron bracht in 2017 Frankrijk in rep en roer: ik ben niet rechts en niet links, zei hij. Het politieke krachtenveld van de Vijfde Republiek was gevormd door twee belangrijke partijen en ideologieën: Les Républicains, voorheen de UMP (liberaal en christelijk conservatief), en de Parti Socialiste (sociaal-democratisch).

De UMP leed onder corruptie. Oud-president Nicolas Sarkozy (vervolgd vanwege corruptie) dacht dat de partij het met een naamswijziging zou redden. De UMP werd Les Républicains. De Parti Socialiste was volledig leeg, zonder inhoud, zonder achterban, zonder kenmerkend politiek onderscheid.

Alles moest en zou anders in Frankrijk

Een wreed kenmerk van het ancien régime was de gelijkschakeling van politieke partijen, ideologieën en krachten. De heersende politieke partijen waren niet langer van elkaar te onderscheiden. Ze waren veranderd in bijna onherkenbare politieke schimmen. De liberaal-christelijke conservatieven en de sociaal-democraten gingen ten onder in hun eigen onherkenbare moeras. Een technocraat stelde ogenschijnlijk het systeem ter discussie: Emmanuel Macron.

Macron wilde de heersende elite verslaan. Alles moest anders. Voorwaarts, en marche. Maar waar naartoe? Een meerderheid van de Fransen beschouwde de vreemde geboorte van La République en Marche! als een zegen. Velen uit de linkse en rechtse kampen hebben op Voorwaarts! gestemd zonder zich af te vragen waar dit naartoe ging.

De nieuwe koning bracht technocraten aan de macht, met één duidelijk oogmerk: depolitisering van het politieke. Wat er inhoudelijk met de politiek gebeurde, is meer dan intrigerend. Het wanhopige volk hielp de partij van de nieuwe koning aan een meerderheid in het parlement: La République en marche met 308 zetels, Les Républicains met 112 zetels en de Parti Socialiste met slechts 30 zetels.

Macron kroonde zichzelf tot nieuwe koning

De Fransen gaven Macron bijna absolute macht. Er is geen serieuze oppositie in het parlement tegen de nieuwe koning. Maar En Marche! blijkt niets anders te zijn de voortzetting van het ancien régime: voorwaarts op weg naar de uitvoering van het door de sociaal-democraten tot stand gebrachte akkoord van Parijs inzake klimaatverandering, voorwaarts naar het nieuwe Jeruzalem, namelijk Brussel, woorwaarts met belastingverhoging.

‘Voorwaarts’ blijkt de bureaucratische perfectionering te zijn van het ancien régime (ontdaan van politieke strijd). De depolitisering van het politieke eindigt in de overpolitisering van het publieke domein. Hoe noemen we de depolitisering in Nederland? D66! Dat is onze En marche!, al ruim vijf decennia.

De D66 van Frankrijk heeft ook nog eens besloten om via staatsgeweld in gesprek te treden met protesterende mensen. De technocratische koning van Frankrijk, deze Lodewijk de negentiende, heeft na enkele dagen van knuppelen van zich laten horen in een tweet: zijne excellentie bedankte de ordetroepen, hij bedankte dus het staatsgeweld. Dat is wat de sociaal-liberalen dialoog noemen.

Werkenden redden het zelf niet en moeten nu de aarde redden

De despoot van Turkije zag terecht de ironie in de gebeurtenissen in Frankrijk. Recep Tayyip Erdogan zei dat de politie zich in onder meer Parijs en Brussel schuldig heeft gemaakt aan ‘buitensporig geweld’ tegen de betogers in gele hesjes. Erdogan wijst op de mensenrechten en op vrijheid. Als Erdogan de passie preekt, dan moeten we op onszelf letten.

De opstand van de gele hesjes is de opstand van werkenden. Mensen die sinds de economische crisis continu worden getroffen door overheidsmaatregelen. Eerzame mensen die het niet langer redden en toch moeten ze van technocraten de aarde redden. Overigens kunnen ze ook worden getroffen door de euro: het begrotingstekort van Frankrijk mag niet verder oplopen.

https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/12/voorwaarts-van-macron-is-vooral-hetzelfde-660960/

Europa moet niet voorwaarts maar achterwaarts. Alleen dit kan het ancien régime redden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 13, 2018 4:22 pm

Macron...

Afbeelding

Macron, dat is zo’n type kerel dat, nadat hij op je gescheten heeft en zich probeert te verontschuldigen, je DIT aanbiedt...
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 20, 2018 12:13 am

Frankrijk: Republiek in de crisis

Geplaatst op 19 december 2018

Afbeelding

Nieuwe partij “En Marche” nu al in verval

Vroeger deelden conservatieven en socialisten de macht in Frankrijk. Ze waren de grootste volkspartijen. Bij de laatste verkiezingen waren het “En Marche” en het “Front National”. En nu is zelfs Macron´s namaakpartij neergestort in de kiezersgunst.


Vele tientallen jaren lang concurreerden in Frankrijk voornamelijk twee fracties om de regering en het presidentschap: de socialisten (zoals François Hollande) en de conservatieven (zoals Nicolas Sarkozy). Zij deelden de heerschappij zoals in Duitsland de CDU/CSU en de SPD of in de VS de Democraten en de Republikeinen.

Maar tijdens de laatste verkiezingen waren noch de socialisten noch de conservatieven in de laatste ronde gekomen. In plaats daarvan ging het tussen de nieuwe namaakpartij “En Marche” met Emmanuel Macron en het “Front National” met Marine Le Pen.

En nu zakt Emmanuel Macron diep, heel diep weg in de kiezersgunst. Wat zegt dat over het partijenlandschap van Frankrijk?

Met het oog op de omstandigheden is het geen wonder dat de Fransen gefrustreerd zijn en hun partijen niet meer vertrouwen, maar de dingen in eigen handen nemen en de straat opgaan. De “gele hesjes” zijn het resultaat van een mislukte democratie, waarin de burgers niet meer serieus genomen worden. De burgers komen in opstand, omdat ze anders niet meer gehoord worden.

Inmiddels is het voormalige “Front National”, nu “Rassemblement National”, volgens peilingen met ongeveer 24% de grootste partij van Frankrijk. Wordt Marine Le Pen de volgende president van Frankrijk, zoals velen vermoeden? De “gele hesjes”-protesten hebben het “Rassemblement National” in ieder geval sterker gemaakt.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/19 ... de-crisis/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Di Jan 01, 2019 7:39 pm

Oud & Nieuw: Macron kondigde meer “hervormingen” aan. Parijs leek op een vesting

Geplaatst op 1 januari 2019

Afbeelding

Het te boven komen van de kloven is de nieuwe leuze van het establishment: na Angela Merkel (CDU), Robert Habeck (Groenen) appelleert Mutti´s lieveling, de Franse president Macron, in zijn Nieuwjaarstoespraak eveneens aan de verbondenheid van alle Fransen – en kondigt tegelijkertijd de voortzetting van zijn neoliberale “hervormingen” aan...

Nee, de “gele hesjes” zouden de Oud & Nieuw festiviteiten in Parijs niet moeten ruïneren. Men zorgde er vooral voor dat de grote lichtshow op de Champs-Élysées niet werd verstoord door de aangekondigde demonstratie. Dus zorgde men, aldus de prefect Michel Depuech, in de hele omgeving voor circa 18.000 politieagenten, militairen en mensen van burgerbescherming. Per slot van rekening waren er volgens informatie van minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner 300.000 mensen (waaronder veel toeristen) naar het centrum van Parijs gekomen. Hun feeststemming zou uiteindelijk niet bedorven worden.

Bij zoveel afweermaatregelen waren er volgens “Le Figaro” maar ongeveer 200 “gele hesjes” in de feestvierende mensenmenigte te ontdekken. Desondanks zou de politie een groep uiteengedreven en daarbij traangas ingezet hebben. Ook in Bordeaux werden ongeveer 200 “gele hesjes” door politieagenten met waterkanonnen uit de metrostations verdreven. Als je alle steden in Frankrijk bij elkaar neemt, dan waren er gisternacht meerdere duizenden “gele hesjes” actief.

Bij zoveel martiale bescherming kon de Franse president Macron in zijn Nieuwjaarstoespraak ook de voortzetting van zijn neoliberale “hervormings”koers aankondigen. Net zoals Merkel en Habeck appelleerde hij aan de maatschappelijke verbondenheid: er zou een herbezinning “op de samenhang en inspanningen van ieder individu” nodig zijn. Bovendien: “We kunnen het beter doen en we moeten het beter doen”.

Ofwel: vergeet de klassenstrijd, de strijd om jullie inkomen, accepteer mijn neoliberale hervormingspolitiek en laten we gezamenlijk werken aan jullie verarming. Want dat Macron de “hervormings”koers niet wil opgeven, daar laat hij geen twijfel over bestaan: “In de afgelopen jaren hebben we de realiteit gewoon geïgnoreerd”, vindt Macron. “We kunnen niet minder werken en meer verdienen, belastingen verlagen en de uitgaven verhogen, niets aan onze gewoonten veranderen en tegelijkertijd een schonere lucht inademen.”

“Realiteit” betekent natuurlijk: de globalisering zonder alternatief. De “gele hesjes” hebben voor Macron dezelfde betekenis als de “duistere Duitsers” voor Merkel & Co. De president verklaarde: de woede van de “gele hesjes” zou bewijzen dat “we er niet in berust hebben”. Hij veroordeelde de onlusten bij de demonstraties. Bovendien beweerden enkele van de activisten dat zij voor het volk zouden spreken. Terwijl ze slechts “de spreekbuis van een van haat vervulde menigte” zouden zijn. Ook dat klinkt naar Merkel. Helaas spreekt de statistiek de Franse president tegen. Want volgens het “Journal du Dimanche” is nog maar 24% van de Fransen het eens met zijn politiek. Een heel klein “wij”.

Daarna laat Macron de paniek pas echter goed de vrije loop: “De internationale orde, die in 1945 werd opgebouwd, wordt door nieuwe machten betwijfeld en door enkele van onze bondgenoten met voeten getreden. Overal in Europa worden extreme partijen sterker, terwijl de interventies van buitenlandse staten en ondernemingen toenemen. De grote migratie verontrust ons en wordt door demagogen geïnstrumentaliseerd, terwijl we nu nieuwe antwoorden op dit fenomeen nodig hebben, dat niet zo snel zal eindigen.” Zo plaatst de volksvijand Macron zichzelf in het licht als beschermer van Europa.

Het jaar 2019 moet het zegejaar van de “gele hesjes” worden. Hun eisen naar sociale rechtvaardigheid en directe democratie naar Zwitsers voorbeeld zorgt voor paniek bij de globalisten.

Bron: www.compact-online.de

Door: Gert Meyer-Schulze

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/01 ... n-vesting/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jan 02, 2019 5:57 pm

“Elite”... los gezongen van de realiteit

Afbeelding

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mar 06, 2019 2:36 am

Dit heeft Macron op zijn geweten...

Afbeelding

En in de Nederlandse mainstream media wordt hierover niets bericht!
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Do Mar 07, 2019 2:20 am

Macron zou z´n eigen paadje schoon moeten vegen!

Geplaatst op 6 maart 2019

Afbeelding
Hij zou zich bezig moeten houden met de enorme problemen in het eigen land: Veeg uw eigen paadje schoon, monsieur Macron!

Met het oog op de brandbrief van de Franse president Emmanuel Macron, die niet alleen in Duitsland overal werd gepubliceerd, kun je je afvragen waarom Macron zo´n groot podium krijgt aangeboden.

Vlak voor de Europese verkiezingen neemt uitgerekend een president van een EU-staat het woord, die zelf met enorme problemen heeft te kampen. Massale werkloosheid, wekenlange demonstraties en niet in de laatste plaats enorme schulden teisteren een land, waarmee het mede door Macron´s politiek niet echt goed gaat.

Macron, die in zijn absurde eisen zelfs zo ver gaat ondernemingen te willen bestraffen of zelfs te verbieden wanneer zij de waarden van de EU niet vertegenwoordigen, zou er goed aan doen om eerst zijn eigen paadje schoon te vegen. Hij splijt als nauwelijks iemand anders de EU, terwijl hij de aandacht probeert af te leiden van de desolate toestand van Frankrijk.

(www.deutschlandfunk.de)

Bron: www.facebook.com

Door: Dr. Alice Weidel

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/03/06 ... ten-vegen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mar 11, 2019 12:37 am

Antwoordbrief aan Emmanuel Macron, president van de Franse republiek

Door: Sid Lukkassen, 17:49, 10 maart 2019

Afbeelding

De waarheid is dat u heeft gefaald als humanist

Geachte Emmanuel Macron, president van de Franse republiek – u heeft ons land verwaardigd met een mooie brief, die u liet afdrukken in de krant. U schreef een lang epistel en mijn weerwoord is dat ook – ik heb nu eenmaal meer negatieve punten om in uw nadeel op te werpen, dan dat u positieve punten heeft ter uwer voordeel. Met klem verzoek ik de lezer om deze rit toch uit te zitten: voor de volledigheid én eerlijkheid moet alles genoemd. Dan kan later niet gezegd worden dat uw critici het grote plaatje evenmin zagen en geen wezenlijk andere of bredere visie te bieden hadden dan u. Ik wil dat het alternatief op uw visie in zijn volledigheid wordt uitgerold. Zodat de toekomstige generaties kunnen nagaan waarvoor bewust is gekozen, en waarvoor bewust niet.

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Ariel » Do Mar 28, 2019 3:04 pm

Macron beschuldigd van gebrek aan empathisch vermogen – hoopte dat de gewonde 73-jarige demonstrante een lesje had geleerd

De Franse president Emmanuel Macron wordt bekritiseerd voor zijn gebrek aan empathie. Dit na het uitspreken van de hoop dat de 73-jarige Gele Hesjes-demonstrante en grootmoeder Genevieve Legay “een lesje had geleerd” nadat ze door de oproerpolitie op de grond was geduwd en haar schedelbeen verbrijzelde.

Fenixx heeft eerder geschreven over het incident dat zich dit weekend in Nice voordeed in verband met een bestorming van de politie tegen de demonstranten. Macron bevond zich in de omgeving voor een bijeenkomst met de bezoekende Chinese dictator Xi Jinping en stuurde vervolgens via de lokale media een beleefdheidsbetuiging naar Genevieve Legay dat hij hoopte dat ze snel zou herstellen, maar ook dat ze misschien nu haar lesje heeft geleerd.

De verklaring heeft geleid tot kritiek, onder andere van familieleden van Genevieve Legay die van mening zijn dat de politie onnodig geweld heeft gebruikt tegen vreedzame demonstranten en ook een aangifte van het incident hebben gedaan. De familieadvocaat zegt in een verklaring dat de president op een hardvochtige manier spreekt over een oudere vrouw die zwaargewond in een ziekenhuisbed ligt.

Macron zei ook tegen de lokale krant in Nice dat hij niet vindt dat fragiele ouderen moeten demonstreren op plaatsen waar het risico bestaat om geduwd te worden en dat Legay zichzelf niet in die situatie had moeten plaatsen.

Kritiek is ook van de andere kant gekomen, waar wordt gezegd dat Macron eerder iets kan leren van Legay dan dat ze vinger zwaaien van hem nodig heeft.

Eerder bekritiseerd

Macron is bij verschillende gelegenheden eerder bekritiseerd voor zijn arrogante en neerbuigende opmerkingen tegen verontruste burgers, Fransen die onder het bewind van de bankiersregering het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar vast te knopen.

Een werkloze tuinman die klaagde dat hij geen baan kon krijgen, hoewel hij honderden sollicitaties had ingediend, werd door de Franse president afgewezen met de opmerking dat de man alleen maar de straat over hoefde te steken om een baan te krijgen.

Macron heeft ook arme gepensioneerden, die protesteerden tegen hun lage pensioenen, aangemaand om te “stoppen te queruleren” [ongegrond klagen om wille van het klagen] en demonstranten tegen zijn arbeidsmarktbeleid beschreven als “dagloners”.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 03, 2019 12:57 am

Zielig hoor..... :no1:

‘Macron op punt van burn-out’

Het gaat niet goed met de Franse president volgens zijn naasten. Ze getuigen aan de Franse krant Le Parisien dat Emmanuel Macron helemaal uitgeput is door de ,,eenzame” manier waarop hij de macht uitoefent. Hij wil zelf zo veel mogelijk de touwtjes in handen houden, maar dat blijft niet zonder gevolgen.

Het afgelopen jaar waarin zijn land van de ene crisis naar de andere strompelde, heeft sporen nagelaten bij de 41-jarige Macron. De energieke en gedreven indruk die het staatshoofd steevast nalaat bij publieke optredens, is slechts een façade. Zijn naasten weten wel beter en maken zich grote zorgen. De politicus is uitgeput. Een burn-out ligt op de loer.

Gelukkig kan het staatshoofd rekenen op zijn toegewijde echtgenote Brigitte. ,,Zij is erg ongerust. Zij ziet hoe breekbaar hij momenteel is”, zegt een vertrouweling. Brigitte doet er alles aan om haar man er weer bovenop te helpen. Zij steunt hem waar ze kan en probeert hem wat rust te geven door zo veel mogelijk terug te keren naar de normaliteit. Zo stuurde ze afgelopen vrijdagavond naar verluidt al het personeel van de privévertrekken weg om te koken voor haar man: een simpel omelet, ,,zoals vroeger”.

Slechtste manager ooit
Maar is het genoeg? Macron is steeds meer op zichzelf aangewezen bij het uitoefenen van de macht. De situatie dreigt problematisch te worden. Sinds het begin van zijn mandaat heeft de president al heel wat leden van zijn team zien vertrekken. Vervangers worden amper gevonden. ,,Alle vertrouwelingen van Macron zijn verdwenen. Hij is de slechtste manager die de wereld heeft voortgebracht”, klinkt het tegen Le Parisien.

De protesten van de gele hesjes blijven ondertussen aanhouden waardoor de president nog meer slapeloze nachten riskeert. Inmiddels beginnen sommigen te twijfelen aan zijn capaciteiten om de crisis in zijn land te bezweren. ,,Ik zie niet in hoe er een einde aan de crisis kan komen. Met de lente in het vooruitzicht zullen de gele hesjes binnenkort barbecues organiseren op de rotondes in Parijs”, stelt een bezorgde vriend.

Macron droomt ervan om de onrust in de kiem te smoren met een maatregel die een ‘wow-effect’ teweeg brengt en iedereen van zijn sokken blaast. Maar zijn intimi zien het somber in. ,,Als hij teleurstelt, dan is het gedaan met hem. En hij zal teleurstellen...
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Za Okt 12, 2019 10:13 pm

Macron, vriend van het grootkapitaal

Geplaatst op 12 oktober 2019

Afbeelding

De Franse president Macron hield op 1 oktober jl. een rede voor de Raad van Europa, waarin 47 landen vertegenwoordigd zijn. De rede ging voornamelijk over mensenrechten, de bestaansreden van de Raad van Europa. President Macron toont zich de voorvechter van mensenrechten, maar gooit ‘migranten’ telkens op één hoop met asielzoekers. Democratisch gekozen presidenten in Hongarije en Polen noemt hij ‘autoritair’. Wiens mensenrechten vindt Macron belangrijker? Die van Fransen of van migranten? Wiens vriend is Macron?

Macron beweert in zijn rede dat in een aantal landen in Europa de rechten en vrijheden onder druk staan doordat men zich terugtrekt binnen de eigen ruimte en pluralisme afwijst. Macron verwijst hier impliciet naar landen in Oost-Europa. De Franse president maakt eigenlijk een karikatuur van de politiek in die landen. De controle aan grenzen is niets meer dan waar democratie om draait: het verdedigen van de integriteit van een land en een volk. Hongarije is een open land: maar liefst 28.000 buitenlanders gingen erheen voor een opleiding (2017) en dat aantal zal nog stijgen. Wat terrorisme betreft: juist Hongarije is gevrijwaard van aanslagen, omdat het grenscontroles houdt. Er wonen bijna geen moslims.

Macron beweert echter: “Het asielrecht wordt vandaag in Europa bedreigd door de toespraken van degenen die alles willen verwarren, die vinden dat Europa zich achter muren moet barricaderen...”

Een aperte leugen: de migranten hebben overwegend economische motieven en maken misbruik van het asielrecht. De Syriërs die in 2015 naar Duitsland trokken, bevonden zich in een veilig land (Turkije) en hadden geen legitieme reden om naar Europa te gaan.

Macron ijvert voor wat hij noemt een middenweg, maar die in feite inhoudt dat democratie wordt vervangen door mensenrechten, die supranationale werking moeten hebben.

De koppeling tussen migranten en asielrecht die Macron maakt, toont welke richting de redevoering neemt. Mensenrechten zijn voor Macron allereerst het recht om te migreren – en pas op de tweede plaats het recht om te beslissen over wie wordt toegelaten tot een land. Zo ontstaat er een eerste klasse mensenrecht, het recht om te migreren, en een tweede klasse mensenrecht, het recht van een volk om te beslissen over het eigen lot.

Mensenrechten zijn, in tegenstelling tot wat Macron ons wil laten geloven, niet boven alles en iedereen verheven. Het zijn geen natuurwetten zoals de zwaartekracht. Elk volk heeft volgens artikel 1 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens het recht om zelf te bepalen hoe het mensenrechten interpreteert. Macron ontpopt zich steeds meer tot een echte socialist, iemand die mensenrechten gebruikt om het volk te dwingen zijn oplossingen te aanvaarden. Niet echt verrassend: Macron was minister van Economische Zaken onder de socialistische president Hollande vanaf 2014.

De president gaat voort door te stellen dat we de moed moeten hebben om vast te stellen dat een groot deel van de asielzoekers uit veilige landen afkomstig is. En dat, als we niet optreden tegen de georganiseerde illegale migratie, het recht op asiel wel eens zou kunnen verdwijnen. Dat zou dan te wijten zijn aan de ‘autoritairen’. Frankrijk, stelt Macron, staat echter aan de zijde van hen die strijden tegen onderdrukking en heeft een complete agenda opgesteld met betrekking tot de migratiestromen. Hij stelt dus vast dat er misbruik plaatsvindt, maar doet daar verder niets mee. Hij stelt migranten gelijk aan vluchtelingen. Het zijn signalen dat hij een dubbele agenda hanteert.

In de redevoering hanteert Macron een tweedeling tussen ‘autoritairen’ en ‘ware democraten’ die grotesk is: juist de ‘autoritairen’ handhaven immers de soevereiniteit van volk en land, terwijl de ‘democraten’ de grenzen wijd open zetten voor migranten.

In 2017 werd geschat dat er 300.000 illegalen in Frankrijk waren. Hiervan had ongeveer 25 % een OQTF ontvangen, d.w.z. een bevel om binnen 30 dagen Frankrijk te verlaten. Van deze 25 % werd uiteindelijk ongeveer 4 % met dwang uitgezet. Bovendien wordt van de resterende 21 % aangenomen dat ze vrijwillig zijn teruggereisd (bron: Liberation, 18 oktober 2017, tabel en grafiek). Dit betekent dus dat van 96 % geheel onbekend is wie ze zijn en waar ze zijn. De autoriteiten maken geen echt werk van de uitzetting, omdat ze weten dat de meeste illegalen doorreizen naar Duitsland, Zweden en het VK. Vroeg of laat verkrijgen ze een verblijfsstatus, bijvoorbeeld door een generaal pardon of door familiehereniging. Maar na het aantreden van Macron is er niets veranderd.

Steeds weer heeft Macron geijverd voor een verplichte verdeling van migranten over alle landen van de EU. Een dergelijk beleid zet in feite een beloning op migratie, onverschillig of ze illegaal is of niet. Lidstaten die niet vrijwillig meewerken, moeten in de toekomst gedwongen worden met financiële prikkels. Opname van migranten zal worden gekoppeld aan EU-fondsen. Dit is de inhoud van het akkoord van Malta, waarbij Duitsland en Frankrijk besluiten om migranten die in Italië arriveren, te verdelen. Volgens de NRC zou Parijs nog steeds van mening zijn dat economische migranten moeten worden teruggestuurd.

Een dergelijke mening heeft natuurlijk geen enkele waarde.

Ten eerste, omdat bijna alle mensen die aankomen in Italië economische migranten zijn en als ze al vluchtelingen zijn, hadden ze vaak al asiel in veilige landen, zoals Turkije of Noord-Afrika. Ten tweede, omdat 70 tot 95 % van de migranten verdwijnt in de illegaliteit. Ze weten immers dat ze geen kans maken op een legale verblijfsstatus. Dankzij de open grenzen binnen Europa gaan ze naar landen waar de opvang goed geregeld is. Dit is nu juist de reden dat Salvini de havens van Italië sloot.

Het migratieakkoord van Malta is dus een vodje papier, dat bedoeld is om de migratiestromen weer aan te zwengelen. De mooie woorden eromheen zijn bedoeld om de gemiddelde burger in slaap te sussen met de suggestie dat het gaat om ‘gecontroleerde migratie’.

Macron beweert het een, maar doet iets heel anders. De woorden zijn een rookgordijn voor een politiek die onaanvaardbaar zou zijn als hij die openlijk toegaf. De reden van het rookgordijn ligt in wie er nu echt profiteert van de migrantenstroom.

Zonder migranten zou de bevolking van Europa elke generatie met ongeveer 20 % krimpen, dat wil zeggen met 0,8 % per jaar. (zie Population Reference Bureau datasheet 2018, p. 14)*. Dat heeft enorme gevolgen. De constructiesector hoeft minder huizen en wegen te bouwen; de waarde van onroerend goed zou dalen, omdat het aanbod voortdurend de vraag overtreft. Dit heeft weer gevolgen voor de overheid: dalende inkomsten uit BTW en OZB. De migrantenstroom verzekert supermarkten, banken, vervoerders en winkels van een constante stroom klanten. Bovendien willen de migranten graag bij elkaar wonen en brengen zodoende een stroom van verhuizingen op gang, die op zich ook weer geldstromen veroorzaakt. De echte winnaars van de migrantenstroom zijn de banken en de multinationals.

Dat Macron eigenlijk de vriend van het grootkapitaal is, kan eigenlijk ook niet verbazen. Hij was bankier bij Rotschild in 2008 en is daarmee miljonair geworden. Volgens deze video is de campagne van Macron voor het presidentschap voornamelijk gefinancierd door bankiers. De migranten worden geheel onderhouden door belastingcenten, dus de inkomsten zijn verzekerd. De droom van elke ondernemer. Het gehamer op mensenrechten moet de burger dwingen tot volgzaamheid. Activisten vervullen de rol van morele knokploegen om periodiek psychologische intimidatie op straat uit te voeren. Behendig verleggen ze de aandacht van migranten naar meer algemene thema’s als klimaat, het tropisch woud en mensenrechten. Zo vormen grootkapitaal en globalisten een onwaarschijnlijk verbond: dezelfde belangen, ook al beweren ze vaak tegengestelde doelen na te streven.

De integrale tekst van Macron kan hier gelezen worden.

* Korte uitleg bij PRB: de gemiddelde vruchtbaar van vrouwen ligt op 1,6, maar zonder migranten zou deze rond de 1,4 liggen. (Migratie sinds 1970 buiten beschouwing gelaten). Langere levensduur compenseert deels de dalende vruchtbaarheid. Zonder migranten zou de bevolking van Europa al sinds 1980 aan het dalen zijn.

Door: Bert Dijkstra

https://ejbron.wordpress.com/2019/10/12 ... tkapitaal/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Vr Okt 25, 2019 12:37 pm

Frankrijk heeft overzeese gebiedsdelen net zoals wij met Aruba e.d. En daar hebben ze ook veel mee te stellen.
Rellen op La Réunion bij bezoek Macron

Op het Franse eiland La Réunion zijn rellen uitgebroken tijdens een bezoek van president Emmanuel Macron. Relschoppers gooiden stenen naar de politie, die reageerde met het gebruik van traangas.

Verschillende auto’s gingen in vlammen op. Macron werd woensdag op het eiland ontvangen in een grimmige sfeer, tijdens een algemene staking en botsingen tussen veiligheidsdiensten en demonstranten, die onder meer foto’s van de president verbrandden.

De demonstranten willen vooral aandacht voor de kosten van levensonderhoud op het eiland ten oosten van Madagaskar en voor de sociale ongelijkheid.

Het bezoek eindigt vrijdag. Macron heeft het overzeese gebiedsdeel een aantal hulpmaatregelen beloofd. La Réunion maakt onderdeel uit van de Europese Unie en telt nog geen miljoen inwoners.
https://www.parool.nl/wereld/rellen-op-la-reunion-bij-bezoek-macron~bd8d391e/

"Relschoppers " . Zouden die soms ook gele hesjes aangehad hebben?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Ma Nov 11, 2019 1:02 am

Macron rekent af met de NAVO: onbetrouwbaar, oneens, “hersendood”

Geplaatst op 10 november 2019

Afbeelding

De Franse president Macron (foto) heeft in een interview met het Britse tijdschrift “The Economist” heftige kritiek op de NAVO geuit. Macron zei letterlijk: “Wat we op dit moment meemaken, is de hersendood van de NAVO.” Er zou “geen enkele coördinatie bij strategische beslissingen tussen de VS en haar NAVO-bondgenoten zijn.”

Europa zou niet meer kunnen vertrouwen op de Amerikaanse bondgenoot, die “ons de rug toekeren”. Daarom zou men eigen geopolitieke strategieën moeten ontwikkelen”, aldus Macron: “Anders controleren we ons lot niet meer.” Dat zou militaire soevereiniteit behelzen en het openen van een dialoog met Rusland. Al het andere zou “een grote fout” zijn.

Het Europese continent zou zich op dit moment in een “toxische” situatie bevinden. Van binnenuit zou men verzwakt worden door de Brexit, bovendien zou Donald Trump de eerste Amerikaanse president zijn die het idee van “ons Europese project” niet zou delen. Tegelijkertijd zou de EU zich moeten bezighouden met de opkomst van China en autoritaire regimes in Rusland en Turkije. De laatste zou “ongecoördineerd, agressief” optreden vertonen op een terrein dat de veiligheidsbelangen van iedereen zou raken.

Europa zou haar militaire soevereiniteit terug moeten krijgen, eiste Macron in het interview. De internationale veiligheidssituatie en de opkomende macht China zouden tot een “buitengewone zwakte van Europa” hebben geleid. “Als Europa zichzelf niet als wereldmacht kan zien, zal ze verdwijnen”, waarschuwde de president.

De uitlatingen van Macron zorgen enkele weken voor de NAVO-topontmoeting begin december in Londen voor explosiviteit. Dit jaar viert het westelijke militaire bondgenootschap zijn 70-jarige bestaan.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/10 ... ersendood/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Ariel » Zo Feb 09, 2020 2:57 pm

LOL....De zonnekoning van Frankrijk maakt een zege ronde door Parijs...Alleen :ohmy2: ....Nou ja, als je wilt weten hoe dat afloopt dan moet je de link aanklikken.

Emmanuel Macron saluant une foule immense venue l'applaudir !
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Do Feb 13, 2020 10:19 pm

Het einde van Macron: partij brokkelt af terwijl parlementsleden opstappen. ‘Geen weg meer terug’

In Buitenland 13 februari 2020

Afbeelding

De Franse president Emmanuel Macron ziet zich geconfronteerd met misschien wel zijn grootste crisis tot nu toe. Diverse parlementsleden zijn uit zijn partij gestapt en zijn populariteit blijft kelderen.

Terwijl de lokale verkiezingen voor de deur staan, stapt de ene na de andere partijgenoot op.

Zijn partij La République en Marche (LREM) heeft nu nog 300 leden in de Nationale Vergadering. Dat waren er eerst nog 314.

Geen weg meer terug
Macron heeft er 289 nodig om de absolute meerderheid te behouden in het Franse lagerhuis.

Daarnaast blijft zijn populariteit verder dalen. Uit recente peilingen blijkt dat de president kan rekenen op de steun van slechts een derde van de bevolking.

Marine Le Pen en haar rechtse Rassemblement National stevenen af op grote winst.

Frédérique Tuffnell uit Charente-Maritime stapte vorige week uit LREM. Zij riep dat het omslagpunt voor haar is bereikt en er geen weg meer terug is.

Veel afvalligen
Tuffnell is één van de vele politici die zich kritisch hebben uitgesproken over de manier waarop Macrons regering een radicale hervorming van het pensioenstelsel probeert door te drukken.

De hervormingen hebben in de afgelopen weken geleid tot grootschalige betogingen in Frankrijk.

Matthieu Orphelin was één van de eerste parlementsleden die de regeringspartij verliet.

Hij zei: “Er zijn veel afvalligen.”

Donkere wolken
“We wilden ons goed gedragen omdat we geen problemen wilden veroorzaken voor de overheid,” zei Orphelin.

“Maar vandaag de dag zijn er veel parlementsleden die deze rol niet langer op zich willen nemen,” voegde hij toe.

Macron heeft nu nog het voordeel dat LREM kan rekenen op de steun van de kleinere partij Modem van François Bayrou.

Dat neemt niet weg dat donkere wolken zich samenpakken boven de Franse leider en LREM.

Haten
“Er is een stroming binnen de partij die het allemaal veel te ver vindt gaan,” reageerde politiek wetenschapper Vincent Martigny.

“Zij dachten dat Macron stond voor continuïteit, maar dat is helemaal niet het geval,” zei hij.

Bruno Bonnell, een parlementslid uit Villeurbanne nabij Lyon, zei dat mensen Macron ‘letterlijk haten’.

https://www.ninefornews.nl/einde-macron ... opstappen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 23, 2020 2:19 am

Verkiezingsstrijd in Frankrijk: Huichelaar Macron “vecht” tegen enorme moskee aan de Duitse grens

Geplaatst op 22 februari 2020

Afbeelding

In het Franse Mulhouse in het stadsdeel Bourtzwiller is onder de ogen van de Franse presidenten Hollande en Macron en hun vazallen, de burgemeesters Jean Rottner en Michelle Lutz, met geld uit Qatar Frankrijk´s grootste salafistische moskee “Al-Nour” (foto) de hoogte ingeschoten. Een gigantisch islamcentrum. Nu hij bijna klaar is, verschijnt staatshoofd Macron met een martiale verkiezingsshow ten tonele en bazelt over “republikeinse herovering”. Hypocriet, want het doel van zijn campagne is eigenlijk Marine Le Pen, die in de omgeving van het “islamisten”bolwerk 35% van de stemmen haalde...

“Frankrijk´s president bezocht een ´islamistisch´ bolwerk: hij wilde niet accepteren dat de waarden en wetten van de Republiek in naam van de politieke islam worden afgewezen – en stelt een plan voor in de strijd tegen separatisme”, schrijft de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, die met een voetnoot opmerkt – de “Welt” verzwijgt het volledig – dat er in maart 2020 gemeentelijke verkiezingen in Frankrijk worden gehouden en de kiezers in Mulhouse het voorbeeld van de regio zouden kunnen volgen om hun stem aan de enige partij tegen het ´islamisme´, het RN (Rassemblement National) van Marine Le Pen te geven.

Al de tweede zin in het propaganda-artikel van de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” laat zien wat Macron werkelijk wil. In plaats van de strijd tegen het “islamisme” – dat zou hij net zo goed en nog beter in de voorsteden van Parijs kunnen bestrijden – spreekt de grootste huichelaar van Frankrijk van “Onze vijand is het separatisme”. Zoals in de nababbel van de “Welt” is te lezen, wil Macron dat dit woord in plaats van het tot nu toe gebruikte en kenmerkende begrip “parallelsamenleving” gebruikt gaat worden. Pikant: want in de Elzas is vooral de Duitse taal en cultuur het slachtoffer geworden van de “strijd tegen het separatisme”. Door systematische vestiging van Franse leraren, het uiteenslaan van bestaande structuren, een gebiedshervorming en verstrekkende verwoesting van de autonomie, zoals de “Basler Zeitung” onlangs vaststelde. Tussen de Rijn en de Vogezen heeft het begrip van het te bestrijden separatisme een bijna chauvinistische bijsmaak. Des temeer, omdat Parijs, om de Elzassers als volksgroep te verzwakken, steeds meer moslims in de steden aan de rivier de Ill vestigde.

“Islamisme” in de Elzas bevorderd vanuit Parijs
Maar anders dan de cultureel onderdrukte Elzassers, die nooit een parallelsamenleving gevormd hebben – dat bewijzen alleen al de vele gemengde huwelijken – hebben zich aan de stadsrand van Mulhouse en pas goed in Straatsburg, bevorderd door linkse Parijse elites, echte islamitische enclaves en parallelsamenlevingen gevormd. Eentje daarvan is het 20.000 inwoners tellende stadsdeel Bourtzwiller. Volgens de Franse pagina van Wikipedia behoort jet “islamistische” bolwerk ten noordwesten van de autosnelweg A36 tot een hotspot van criminaliteit. Citaat: “Omdat de problemen van het stedelijk geweld en de georganiseerde criminaliteit, vooral op het gebied van de drugshandel (vergemakkelijkt door de grens), steeds opnieuw optreden, wordt het stadsdeel als belangrijke veiligheidszone geclassificeerd op 15 november 2012.”

Geen wonder dus dat Macron zich hier onder de politieagenten van het stadsdeel mengt en media-effectief met hen praat. Hun aantal werd onlangs op initiatief van de afgetreden minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb uitgebreid met 22 agenten. Die patrouilleren nu hoofdzakelijk tussen de door moslims bewoonde flats en houden zodoende de schijn van controle op. In werkelijkheid ziet het er daar net zo uit zoals Macron dat in zijn persconferentie zegt: “We kunnen niet accepteren dat mannen weigeren om vrouwen een hand te geven… We kunnen niet tolereren dat kinderen niet naar school gestuurd worden”, citeert de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” hem. Ook zouden volgens Macron gedwongen huwelijken of het gebod van de maagdelijkheid bij het sluiten van het huwelijk niet acceptabel zijn. Dit alles – en hier begint Macron´s huichelarij – bestaan in Bourtzwiller niet pas sinds gisteren. Net zomin als in de andere 47 islamitische wijken, die volgens de “Welt” in het kader van de “quartier de reconquête républicaine” heroverd moeten worden. Waarmee? En waarom nu pas? Exact dit lange aarzelen, wegkijken en laten groeien waren o.a. de redenen die de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb kort voor zijn aftreden in oktober 2018 met het oog op de door “islamisten” ondermijnde wijken tot het besef brachten: “Nog leven we zij aan zij, maar ik vrees dat we weldra tegenover elkaar staan. We hebben immense problemen te overmeesteren.” Nu moet de opvolger van Collomb, Christophe Castaner, het regelen, evenals minister van Sport Roxana Marcineau, die uit Mulhouse afkomstig is. Beide begeleiden de president bij zijn kruistocht voor een republikeins Frankrijk. Volgens het motto: sport en veiligheid in plaats van “islamisme”.

Niet alleen een moskee, maar ook een enorm islamcentrum
Maar de Franse “islamisten” zijn ook in deze richting hun seculiere tegenstanders met boerkini-lengtes vooruit, want op het reusachtige 10.000 m² grote, door het regime van Qatar met € 14 miljoen gefinancierde salafistische areaal van de Al-Nour-moskee kunnen niet alleen 2000 tot 3000 mannen bidden, het biedt volgens de “Welt” ook alles “wat het hart van een strenggelovige moslim begeert: winkelcentrum, scholen en crèches voor de kinderen, fitnesscentra, kapsalons, een zwembad met een 25 meter baan en niet in de laatste plaats een mortuarium.” Zo schreef “Le Figaro” onlangs: “Het gaat om een levenscentrum, dat overeenkomt met de ideologie van een globale islam van de Moslimbroeders vanaf de geboorte tot de dood.” Natuurlijk heerst hier overal strenge seksescheiding. Van het zwembad tot de kapper. Eveneens in sportclubs.

Dat het publiek hier überhaupt notitie van heeft genomen, heeft Frankrijk te danken aan twee journalisten, die in hun boek “Qatar Papers” de financiering van het centrum in Mulhouse blootlegden. Nu nog zijn er, behalve op de Facebook-site van de vereniging van Elzasser moslims, de Association des Musulmans d´Alsace (Amal), die gelieerd is aan de Moslimbroederschap, nauwelijks sporen op internet te vinden, laat staan dat zich noemenswaardig verzet tegen het islamcentrum zou hebben gevormd. Hoewel het centrum sinds 2009 continu groeit, duikt het niet op de officiële Wikipedia-site van de stad Mulhouse op. Op het gebied islam vind je alleen maar iets op een kleinere site, een soort stadsdeelsite van Bourtzwiller. Hier is echter alleen sprake van de kleine “Koba-moskee”. Die werd als eerste moskee van de Elzas in 2001 gebouwd en biedt plaats aan 500 bezoekers.

Moslimbroeder-moskee wordt al bejubeld in Duitsland
Wat nog verwonderlijker is: terwijl de Moslimbroeder-moskee Al-Nour in Frankrijk tot nu tamelijk geïgnoreerd wordt en nu pas in de verkiezingsstrijd van Macron sceptisch beschouwd als dreiging moet dienen, wordt hij in het buurland Duitsland al uitbundig bejubeld.

“Voor de gelovigen is het een bijzondere plek, waarop ze lang hebben gewacht: de nieuwe moskee in Mulhouse. De bouw heeft € 22 miljoen gekost en werd overwegend door schenkingen gefinancierd, schreef midden 2019 de gelijkgeschakelde staatszender SWR en laat ook tegelijk een moslima aan het woord komen, die nu eindelijk niet meer met “ongelovigen” hoeft te zwemmen: “We kunnen immers helaas niet overal in boerkini zwemmen, dan is het zwembad hier ideaal.”

Bron: www.journalistenwatch.com

Door: Klaus Lelek

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/02/22 ... tse-grens/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Wo Feb 26, 2020 8:06 pm

Dat Linksen (en D666-ers) er niet voor terugdeinzen om hun kinderen in te zetten voor hun politieke gewin, is al vele malen vermeld hier.
Nu hebben we de afgelopen jaren kunnen zien op video's van IS hoe lief die halsafsnijders met katjes omgaan. Mogelijk heeft dat sommige Linksen op een idee gebracht.

Afbeelding
Ook dat nog: kat op Franse kieslijst voor gemeenteraadsverkiezingen
Het uiterst linkse La France insoumise (LFI) gaat bij de nakende gemeenteraadsverkiezingen in de stad Rennes een kat op de lokale kieslijst plaatsen.

De kat genaamd Rec zal op de zestigste plaats van de kieslijst ‘Rennes en commun’ staan voor de gemeenteraadsverkiezingen in de stad Rennes op 15 en 22 maart, zo maakten lijsttrekkers Jean-Paul Tual en Enora Le Pape bekend. De kieslijst wil zo de focus leggen op dierenwelzijn, vegetarisch eten en het verbod van wilde dieren in circussen.

Om te voorkomen dat de lijst daardoor ongeldig wordt verklaard, zal de kat toch op naam van een persoon op de lijst staan. Het gaat ten slotte om een symbolische kandidatuur. ‘Zelfs wanneer we 99,9 procent in de gemeenteraadsverkiezingen halen, wordt hij niet verkozen’, geeft Félix Boullanger toe, campagnedirecteur van de kieslijst.
https://www.standaard.be/cnt/dmf20200225_04864323

P.S.: de terminologie voor de MSM is dus: "uiterst linkse" en '"extreem rechtse".
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Za Mar 07, 2020 9:06 pm

In Frankrijk, daar waar globalist Macron en de zijnen het voor het zeggen hebben, loopt het ook niet echt lekker. Drie leden van zijn partij zijn opgestapt om het “ondemocratische pensioencomplot”.

Macron wil alle pensioenregelingen “samenvoegen” en zowel links als rechts hebben daartegen geprotesteerd. De oppositiepartijen hebben meer dan 41.000 amendementen ingediend in een poging om de uitvoering van het wetsontwerp, dat er is om het parlement te omzeilen, uit te stellen. De leider van de extreemlinkse partij La Insoumise beschuldigde Macron van “totalitaire impulsen”.
www.express.co.uk

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/07 ... -en-de-vn/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mar 15, 2020 5:02 pm

Gemeenteraadsverkiezingen in Frankrijk: Afstraffing verwacht voor president Macron – kiezers wordt aangeraden eigen pen te gebruiken

Geplaatst op 15 maart 2020

Afbeelding

In Frankrijk zijn sinds vanochtend 08.00 uur de stembureaus geopend. Waarnemers houden rekening met een afstraffing voor president Emmanuel Macron.

Ongeacht de Corona-virus pandemie vindt vandaag in Frankrijk de eerste ronde van de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In het hele land kunnen bijna 48 miljoen kiezers stemmen voor nieuwe stads- en gemeenteraden. De stembureaus zijn sinds vanmorgen 08.00 uur geopend, de eerste prognoses worden verwacht vanaf 20.00 uur. De verkiezingen gelden als belangrijk stemmingsbeeld op weg naar de Franse presidentsverkiezingen in het jaar 2022.

Volgens peilingen zouden veel burgers uit angst voor een besmetting wel eens niet kunnen gaan stemmen.

Talrijke politici eisten na de toespraak van de minister-president zaterdagavond daarom het uitstel van de verkiezingen. Maar premier Philippe benadrukte dat er geen wetenschappelijke bezwaren zouden bestaan wanneer men zich zou houden aan de voorzorgsmaatregelen.

De regering adviseert de mensen om een eigen pen mee te nemen. Er mag ook gestemd worden met een mondkapje op, echter alleen wanneer de persoon te identificeren is. Als dat niet het geval is, moet het mondkapje verwijderd worden, zodat de identiteit gecontroleerd kan worden.

Waarnemers houden rekening met een afstraffing voor president Emmanuel Macron, tegen wiens pensioenhervormingen honderdduizenden mensen de straat opgingen en in staking waren gegaan. Zijn in 2016 opgerichte partij “La République en Marche” is nauwelijks verankerd in het land en doet voor het eerst mee aan landelijke gemeenteraadsverkiezingen.

Oproep tot het bewaren van een minimale afstand
Bijzondere aandacht gaat uit naar Parijs, waar de socialistische burgemeester Anne Hidalgo opnieuw aantreedt. Volgens peilingen is ze in een nek aan nek race gewikkeld met de voormalige minister van Justitie, Rachida Dati, van de partij “Les Républicains” van ex-president Nicolas Sarkozy. In Le Havre is bovendien minister-president Edouard Philippe verkiesbaar, die daar tot 2017 al burgemeester was.

Vanwege het Corona-virus werden de 35.000 Franse gemeenten o.a. opgeroepen om voorrang te verlenen aan ouderen, een minimale afstand tussen de mensen te garanderen en desinfecterende gel klaar te zetten. Daarmee dient het besmettingsgevaar geminimaliseerd te worden. President Macron had het doorgaan van de verkiezingen ermee gemotiveerd dat het democratische leven door zou moeten gaan.

Er zijn ongeveer 47,7 miljoen mensen opgeroepen om te gaan stemmen, waaronder ook 330.000 in Frankrijk wonende EU-burgers.

De Franse premier had zaterdagavond verklaard dat de maatregelen tot nu toe tegen het Corona-virus niet effectief zouden zijn geweest. Het aantal besmettingen was nogmaals enorm toegenomen. Daarom geldt in Frankrijk nu “Fase 3”, het hoogste niveau in de strijd tegen de pandemie. Dat betekent dat alleen nog hoogstnoodzakelijke instellingen zoals levensmiddelenwinkels, banken, tankstations of apotheken geopend zijn.

In Parijs sloten talrijke bars om exact 00.00 uur, hier en daar controleerde de politie. Frankrijk geldt in de EU als een van de zwaarst getroffen landen. Volgens informatie van de regering werden er tot nu toe 4500 besmettingen en 91 doden geteld.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/15 ... gebruiken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten