De Duitse politiek

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40588
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 08, 2018 12:23 am

Promotie van een kamenierster: Annegret Kramp-Karrenbauer volgt Merkel op

Geplaatst op 7 december 2018

Afbeelding
De nieuwe en oude partijvoorzitster van de CDU: Anneghret Kramp-Karrenbauer en Angela Merkel.

DDR-Volkskammer stemming bij de CDU: Angela Merkel kreeg wel negen minuten applaus na haar afscheidsrede van haar partij in Hamburg. Daarna hebben de gedelegeerden van de CDU-partijdag de voormalige kamenierster en gewenste kandidate van Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, tot nieuwe voorzitter gekozen.

Wie het kan volhouden, kan hieronder de afscheidsrede van Merkel van het partijvoorzitterschap en het applaus van de Volkskammer nogmaals bekijken en beluisteren. Onder de toehoorders bevond zich o.a. Aiman Mazyek als uitgenodigde eregast:Achter de coulissen in gesprek met individuele gedelegeerden klinken er echter heel andere geluiden: “Eindelijk is de herrie afgelopen”, zou een gedelegeerde tegen RT-Deutsch gezegd hebben. Maar is de trammelant echt afgelopen? Merkel zal worden opgevolgd door een vrouw, die overkomt als een kopie van de grote kanselier, die haar tot nu toe trouw diende als kamenierster.

In de eerste stemronde werden 999 geldige stemmen afgegeven. Daarvan kreeg Kramp-Karrenbauer al de meerderheid van 450 stemmen, dat is 45%, Merz kreeg 392 stemmen (39%) en Spahn kwam op de derde plaats met maar 157 stemmen. Maar 165 van de CDU-gedelegeerden zou Spahn graag als CDU-voorzitter hebben gezien.

Garantie voor de voortzetting van het systeem Merkel
Spahn deelde al voor de verkondiging van het door hem waarschijnlijk al vermoede teleurstellende resultaat mee dat het hij graag zou zien wanneer een heel team het voorzitterschap van de CDU zou overnemen en niet één enkele persoon.

Of Annegret Kramp-Karrenbauer dat ook van plan is en Spahn op een soort troostende functie in een driemanschap mag hopen, moet nog blijken. In ieder geval werd Kramp-Karrenbauer met de meerderheid van 517 stemmen tot nieuwe voorzitter van de CDU gekozen. Zodoende heeft de CDU veilig gesteld dat het systeem Merkel zijn oprichtster ook de komende tijd zal overleven.

Reacties: “De laatste conservatieve christendemocraten hebben hun strijd verloren”
Vreedzaam tevreden tot naïef is zelfs de “WerteUnion” in haar eerste statement: “De democratie heeft beslist. Hartelijk dank aan Friedrich Merz dat u zich beschikbaar heeft gesteld. Annegret Kramp-Karrenbauer van harte gefeliciteerd! Nu is het aan u om de CDU weer terug te leiden naar haar oude sterkte. Voor de CDU, voor Duitsland en voor onze toekomst!”

Alice Weidel vermoedt al hoe deze “sterkte” eruit ziet: “Met haar zal de linkse koers van de CDU zich voortzetten en zodoende hebben ook de laatste conservatieve christendemocraten hun strijd verloren en in de CDU geen politiek thuis meer.”

En Gottfried Curio – eveneens van de AfD – vraagt: “Merkel-kloon Annegret Kramp=Karrenbauer werd als CDU-partijvoorzitter op het schild geheven. Met haar bepaalt de kandidate van zwart-groen de koers. Annegret Kramp Karrenbauer noemt zichzelf “links van het midden”; Merkel heeft zichzelf altijd als midden gedefinieerd, war in werkelijkheid echter links. Hoe zit dat dan waarschijnlijk met Annegret Kramp-Karrenbauer?”

Ulf Poschardt, hoofdredacteur van de krant “Welt” ziet als eigenlijke winnares van deze keuze de AfD. Hij twitterde zojuist: “Hopelijk zal het terugblikkend geen goede dag voor de AfD geweest zijn. En haar rivaal Merz zal in de toekomst noch in het presidium noch in het bestuur zitten.”

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/07 ... merkel-op/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40588
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 09, 2018 1:54 am

Meuthen (AfD): CDU bezegelt eigen lot – Merkel merkelt verder – als Merkel 2.0

Geplaatst op 8 december 2018

Afbeelding
Annegret Kramp-Karrenbauer en Angela Merkel op het CDU-partijcongres in Hamburg.

Beste lezers, de CDU heeft gisteren bewezen dat zij niet in staat is om van fouten uit het verleden te leren, en heeft zodoende haar eigen lot bezegeld: Ze heeft Merkel´s gewenste kandidaat Annegret Kramp-Karrenbauer – binnen de partij AKK genoemd – tot opvolgster gekozen.

Nu is het duidelijk hoe het verder moet gaan als het aan de CDU ligt: MET Merkel, niet ZONDER. En wel in de bondskanselarij eerst met het origineel – en dan vanaf 2021 met de Merkel-kloon.

Deze beide vrouwen werken al jarenlang heel nauw op vertrouwelijk niveau met elkaar samen en zijn echte zusters in de geest. Precies dat was voor Merkel ook de reden om AKK als secretaris-generaal – derhalve haar partijinterne rechterhand – uit te kiezen.

AKK staat voor dezelfde luier-zachte linkse koers als haar grote voorbeeld Merkel. Vanuit Merkel´s zienswijze was zij de Conditio sine qua non, onder welke zij de scheiding van de functie van bondskanselier en partijvoorzitter alleen maar kon riskeren.

De belangrijkste en tegelijkertijd meest noodlottige oriëntering voor Duitsland, namelijk het mogelijk maken van de illegale massa-immigratie vanaf 2015, dient in ieder geval niet aangetast te worden, dat is waarschijnlijk Merkel´s grootste wens geweest – en precies daarvoor staat AKK, want zij zei onlangs immers dat deze nu niet meer omkeerbaar zou zijn. (https://jungefreiheit.de)

Dat echter zal de alles beslissende vraag voor de kiezers in Duitsland worden. De klaaglijke pogingen van de kartelpartijen om dit thema als beëindigd te beschouwen, zijn in het verleden grandioos mislukt. Gewoon, omdat de resultaten van die catastrofale foute beslissing van Merkel er nu eenmaal zijn – en niet weinig van hen aanzienlijke moeilijkheden in ons vaderland veroorzaken, tot aan de onmogelijkheid toe hen weer kwijt te raken, omdat zij voor de illegale immigratie hun papieren vernietigd hebben, zonder dat dit mevrouw Merkel en haar volgelingen, inclusief mevrouw Kramp-Karrenbauer, geïnteresseerd zou hebben.

De overgebleven rest-conservatieven in de CDU hadden gehoopt dat de zaken weer anders zouden gaan lopen met een nieuwe voorzitter Friedrich Merz. Zij hoopten vooral dat er een einde gemaakt zou worden aan de illegale immigratie.

Afgezien van het feit dat Merz zich inmiddels ontpopt heeft als een pseudo-conservatieve blindganger en er met hem daarom geen echte koerswijziging in deze kwestie te verwachten zou zijn geweest, zullen de allermeeste conservatieven in deze partij aan zichzelf nu de vraag stellen naar hun toekomstige politieke thuis.

Duidelijk is: de conservatieve kiezers zullen er met een AKK als toekomstige topkandidaat van deze partij in scharen vandoor gaan. Mocht Merkel het inderdaad tot 2021 volhouden, dan zullen de mensen geen inniger wens hebben dan deze vrouw, haar hele gevolg en de compleet mislukte politiek van de Merkel-kliek eindelijk kwijt te raken.

AKK daarentegen zal er voor staan om deze politiek voor de komende jaren, ja, tientallen jaren te consolideren. Ze zal de illegale immigranten niet het land uitzetten, ze zal de grenzen niet sluiten tegen nog meer toestroom, ze zal in Europa en de hele wereld het chequeboekje van de Duitse belastingbetaler blijven trekken, en ze zal de CDU nog meer sociaaldemocratisch maken, voor zover dit überhaupt nog mogelijk is.

Met conservatieve, liberale en patriottische politiek kan deze vrouw namelijk niets – en daarom hebben mensen, die verlangen naar exact deze oriëntering als leidend motief van de politiek in Duitsland, nog maar één keuze: namelijk onze burgerpartij.

Behalve de verkiezing van de Merkel-kloon spreekt hiervoor ook de instemming van de CDU gisteren met Merkel´s waanzinnige migratiepact – precies zo zet je de wissels in de richting van de afgrond voor ons vaderland.

Op het eerste gezicht mag de dag van gisteren dan een fantastische geweest zijn voor alle links gerichte krachten in Duitsland, omdat zij nu denken om dit land in de stijl van Merkel te kunnen blijven afschaffen en tegelijkertijd het geld van de vlijtige mensen met handenvol aan armoedemigranten uit de hele wereld uit het raam te kunnen gooien.

Ze zullen versteld staan dat steeds meer mensen hier niet meer aan mee willen doen. En precies daarom zal de CDU de SPD volgen op weg naar de politieke betekenisloosheid.

Tijd voor de resterende conservatieve, patriottische en liberale kiezers van de CDU om een nieuw politiek thuis te zoeken. Tijd voor de AfD.

Bron: https://politikstube.com

Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/08 ... erkel-2-0/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40588
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Ma Dec 10, 2018 12:39 am

Dr. Nicolaus Fest over Annegret Kramp-Karrenbauer en tot ziens, CDU! (+ Nederlandse vertaling!)

Geplaatst op 9 december 2018Goedendag! Gisteren werd AKK, Annegret Kramp-Karrenbauer, tot nieuwe voorzitter van de CDU gekozen. Wat betekent dat? Het betekent in de eerste plaats dat Merkel opnieuw gewonnen heeft. Ze heeft haar kandidate doorgedrukt – die kandidate, die overkomt als een kopie van haarzelf: kleurloos, intellectueel mutti-achtig, met een roulettetafel als politiek kompas: de ene keer zwart, de andere keer rood, en vaak de Groene nul! In de tweede plaats: Merkel kan haar vernietigende politiek voortzetten. Ze hoeft niet te vrezen voor partijinterne oppositie.

Dinsdag zal ze in Marrakesh het migratiepact ondertekenen, en verder ook alles doen wat Duitsland schaadt. Een paar miljard voor Frankrijk, een paar miljard voor de VN, een paar voor de EU – en voor diegenen die nog meer roepen. Alles behalve ontlasting voor Duitse werknemers. Die mogen betalen tot ze omvallen.

In de derde plaats laat de verkiezing van AKK zien: als conservatieve partij is de CDU doder dan dood. Friedrich Merz was haar laatste kans voor een koerswijziging. Deze kans heeft de CDU met een grote meerderheid weggegooid. De CDU is geen conservatieve partij meer. De stemming over het migratiepact heeft dat al overduidelijk laten zien: van de 246 CDU-parlementariërs hebben hoeveel tegen het pact gestemd? Vier! Vier eenzame sukkels. Maar vooraf heel veel poeha maken, vooral de leden van de zogenaamde “Waarden-unie”. En ook Jens Spahn, de vermeende toeverlaat. Maar toen het op stemmen aankwam , viel hij – boem – ook om! 229 van de 246 CDU/CSU-parlementariërs stemden voor het migratiepact. Ze stemden voor open grenzen, voor multiculti, voor islamisering, voor de volledige verzorging van alle migranten op kosten van de Duitsers! En tegelijkertijd stemden ze tegen het idee van de natie, tegen het zelfbeschikkingsrecht van de Duitsers, tegen binnenlandse veiligheid. In één woord: net zoals al bij het “huwelijk voor iedereen” liet de CDU/CSU alles wat conservatief was, vallen. Met de verkiezing van AKK heeft de CDU dat nogmaals bevestigd.

Daar zijn enkele mensen blij mee, ook in de AfD. Friedrich Merz, vinden zij, zou de grotere uitdaging geweest zijn – vooral als mogelijk kanselierskandidaat. Dat kan wel zijn. Dat weet ik niet zeker. Bij Friedrich Merz was, ondanks alle groteske aantijgingen van de afgelopen dagen, tenminste nog te hopen dat hij de democratische spelregels in acht neemt. Dat is bij AKK niet te verwachten. Ze heeft alle rechtsbreuken van de afgelopen jaren meegedragen: het illegale uitstappen uit de atoomenergie, de illegale opening van de grenzen, de illegale, alhoewel ineffectieve euro-redding. Ook heeft ze alle belasteringen van de regering tegen de inwoners van Chemnitz meegedragen; en net zo goed de ombuiging van de parlementaire gebruiken ten koste van de AfD.

De waarheid is: AKK is net zo´n cynische politieke apparatsjik als haar vriendin Merkel – berekenend, leugenachtig, gewetenloos, zonder ruggengraat of zin voor democratische regels. Een Duitse Claire Underwood – alhoewel optisch helaas alleen maar uit het Saarland.

Dingdong, de heks is dood, heet een beroemd Engels kinderliedje. Dat geldt helaas niet voor Duitsland. Hier is de oude heks springlevend, en er staat nu een tweede aan haar zij. Maar ook dat zal haar, zoals in het sprookje, niets helpen. Want uiteindelijk winnen het goede en de waarheid. En daar staan alleen wij voor!

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/09 ... vertaling/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40588
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Wo Dec 19, 2018 5:20 pm

Nog maar 8% in het oosten! Nieuwe rampzalige peiling voor Andrea Nahles van de SPD

Geplaatst op 19 december 2018

Afbeelding

Als er zondag aanstaande parlementsverkiezingen zouden worden gehouden in Duitsland, dan zou de SPD in de oostelijke deelstaten nog maar een armetierige 8%van de stemmen krijgen. Daarmee staat ze nog maar op de 5e plaats van de partijen, nog maar net voor de FDP met 6%.

Voor de SPD-verantwoordelijken kan het eind van het jaar vermoedelijk niet snel genoeg komen. Met iedere peiling suist de partij verder naar beneden in de richting van een splinterpartij respectievelijk onbelangrijkheid. Andrea Nahles, Maas, Stegner, Högl en hoe ze allemaal ook maar heten, is het in 2018 gelukt om van de ooit zo belangrijke SPD van Willy Brandt, Herbert Wehner en Helmut Schmidt een armzalig hoopje struikelende politieke analfabeten te maken. Om het even over welk thema een SPD-politicus zich uitlaat – met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid loopt het op niets uit.

De kiezers hebben deze ploeg allang de rug toegekeerd en zijn uit protest tegen het getoonde onvermogen in scharen naar de Groenen overgelopen. Dienovereenkomstig slecht zien ook de actuele resultaten van de peilingen eruit. Vooral in de oostelijke deelstaten wordt de SPD genadeloos afgestraft. Daar zou ze door nog maar net 8% (!) van de kiezers worden gekozen. Dat is de een na laatste plaats van de partijen die in het Duitse parlement komen; alleen de in de oostelijke regionen traditioneel zwakke FDP scoort nog minder, namelijk 6%.

In het oosten blijft de CDU met 29% (nog) op de 1e plaats staan, de AfD zit haar echter met 26% dicht op de hielen. De postcommunisten zakken verder weg: nog maar 16% stemt op de opvolger-partij van Erich Honecker, Egon Krenz en Erich Mielke. De Groenen merken in het oosten niet veel van de landelijk opkomst. Maar met 9% staan ook zij zelfs boven de SPD.

Bron: https://dieunbestechlichen.com

Door: Hanno Vollenweider

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/19 ... an-de-spd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40588
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 22, 2018 8:23 pm

AfD in Sachsen twee en een half keer zo groot als de SPD – voor de CDU dreigt het volgende debacle

Geplaatst op 22 december 2018

Afbeelding

Nog acht maanden tot de deelstaatverkiezingen in Sachsen, waarvoor niet weinig politici van de oude partijen, vooral in de CDU en de SPD, regelrecht bang zijn. Want één ding is waarschijnlijk nu al duidelijk: voor deze beide partijen dreigen opnieuw gevoelige verliezen. De AfD zal echter niet alleen dubbele cijfers halen, nee, ze zal, zoals het er nu naar uitziet de FDP, de Groenen, de SPD en Die Linke (SED) achter zich laten, en heeft goede vooruitzichten om meer dan een vierde deel van de zetels in het nieuwe deelstaatparlement te halen. Voor de CDU dreigt er nu nog iets anders, wat vooral de fan van Merkel, de minister-president van Schleswig-Holstein, Daniel Günther, niet zal bevallen.

Nu is ook de zwart-rode meerderheid weg

Enkelen van u zullen zich misschien nog herinneren hoe het er in de jaren-90 uitzag bij deelstaatverkiezingen in Sachsen. De CDU behaalde in haar bolwerk bijna 60% van de stemmen. Maar inmiddels komt ze in de actuele peiling van INSA nog maar op 29% en komt samen met de SPD niet eens meer op 40%. Eerst raakte ze de absolute meerderheid kwijt, en in 2014 ook die samen met de FDP en nu is zelfs de huidige CDU/SPD-regering met 39% mijlenver verwijderd van een meerderheid. De grote winnaar is echter volgens de huidige stand van zaken de AfD, die steeds groter wordt en nu al zoveel stemmen kan trekken als de SPD, de Groenen en de FDP samen, twee en een half maal zoveel als de SPD.

Sinds de Duitse hereniging was de CDU in Sachsen niet alleen constant met afstand de grootste partij, ze leverde sindsdien ook ononderbroken de minister-president. Van 1990 tot 2002 kon Kurt Biedenkopf zelfs een regering van alleen de CDU vormen. Na het aftreden van Georg Milbradt in mei 2008 nam Stanislaw Tillich de functie van minister-president over en ging tot de deelstaatverkiezingen van 2009 door met de al bestaande CDU/SPD-coalitie. In de vijf jaren daarna regeerde hij in een coalitie CDU/FDP. Maar bij de deelstaatverkiezingen op 31-08-2014 haalde de FDP de kiesdrempel van 5% niet. Ze viel van 10% terug naar 3,8%. Dus moest er weer een andere partner voor de CDU komen en men viel opnieuw terug op de SPD. Na het slechte verkiezingsresultaat van de CDU-Sachsen bij de landelijke verkiezingen in 2017 legde Tillich in december 2017 zijn functie neer en werd Michael Kretschmer tot nieuwe minister-president gekozen.

Inmiddels zouden niet alleen de CDU en de FDP samen geen regering meer kunnen vormen, maar ook de combinatie CDU/SPD zou hiertoe volgens de huidige stand van zaken niet meer in staat zijn. Kwamen de CDU en de SPD bij de deelstaatverkiezingen in 2014 samen nog op bijna 52% van de stemmen, nu komen ze samen nog maar op circa 39%. Zowel voor de CDU (volgens de huidige stand –10,4%!) als de SPD (die op dit moment circa één op de vijf kiezers zou kwijtraken) dreigen er enorme verliezen. Voor de SPD dreigt er in Sachsen zelfs, net zoals in Beieren twee maanden geleden, een resultaat van onder de 10%.

AfD stijgt van 9,7% naar 25% en is nu net zo groot als de SPD, de Groenen en de FDP samen
Ook de Groenen kunnen, overeenkomend met de algemene trend, procenten winnen. Ze zouden stijgen van bijna 6% naar circa 9% als er nu deelstaatverkiezingen gehouden zouden worden. Ook de FDP zou vooruitgaan, en wel van 3,8% naar circa 6%. Ze zou dus geen slechte vooruitzichten hebben om weer in het parlement van Sachsen te komen. Die Linke zal daarentegen licht verliezen.

De grote winnaar bij de deelstaatverkiezingen volgend jaar zal waarschijnlijk de AfD worden. Deze zou volgens de huidige stand van zaken stijgen van 9,7% naar circa 25% en is op dit moment duidelijk de nummer 2 in Sachsen. Hier het geheel in een overzicht:

1. CDU: 29%
2. AfD: 25%
3. Die Linke: 18%
4. SPD: 10%
5. Groenen: 9%
6. FDP: 6%
7. Overigen: 3%

Afbeelding

Winst en verlies
In vergelijking met de laatste deelstaatverkiezingen op 31-08-2014 zien we dus de volgende veranderingen:

1. AfD: + 15,3%
2. Groenen: + 3,3%
3. FDP: + 2,2%
4. Die Linke: – 0,9%
5. SPD: – 2,4%
6. Overigen: – 7,1%
7. CDU: – 10,4%

INSA enquêteerde tussen 10 en 17 december 1000 personen per telefoon en via een online-panel. De resultaten werden professioneel beoordeeld.

Regeringsvorming: CDU/SPD/FDP/Groenen of CDU/Die Linke of CDU/AfD
Met zo´n resultaat zouden naar alle waarschijnlijkheid noch de CDU/SPD noch de CDU/SPD/FDP en vermoedelijk ook niet de CDU/SPD/Groenen een parlementsmeerderheid kunnen behalen. En nu wellicht het belangrijkst van alles: ook voor de CDU/Die Linke zou het nu niet meer volstaan. Dat is in zoverre van grote betekenis, omdat de fan van Merkel, minister-president Daniel Günther van de deelstaat Schleswig-Holstein, zich er maanden geleden voor uit heeft gesproken dat de CDU in principe ook voor CDU/Die Linke coalities open zou moeten staan. Mochten de deelstaatverkiezingen over ruim acht maanden zo aflopen zoals INSA het nu in december onderzocht, dan zouden er echter nog maar twee mogelijkheden overblijven:

1. CDU+SPD+Groenen+FDP: 54% of
2. CDU+ AfD: 54%

CDU en Die Linke zouden dan nog maar 47% van de stemmen hebben, maar zouden echter ongeveer 48,5% moeten halen voor een meerderheid in het deelstaatparlement (geen 50% plus X, omdat de 3% voor de overige partijen niet tot uitdrukking komt in het deelstaatparlement).

Afbeelding

Zodoende zou het nu ook voor de laatste duidelijk moeten zijn: de AfD verandert al vijf jaar na haar oprichting fundamenteel de complete innerlijke structuur van de landelijke en de deelstaatpolitiek. En veel spreekt er voor dat hier aan toegevoegd kan worden: ...en dat is ook goed zo!

Bron: https://juergenfritz.com

Door: Jürgen Fritz

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/22 ... e-debacle/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40588
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 30, 2018 10:48 pm

Donkere wolken boven Duitsland met de jaarwisseling

Geplaatst op 30 december 2018

Afbeelding

De vooruitzichten voor het jaar 2019 in Duitsland zijn niet echt positief. Zowel maatschappelijk als democratiepolitiek gezien bevindt het land zich op ondergang-koers.

De vicevoorzitters van de Duitse Bondsdag hebben geklaagd over een ruwere toon. Juist diegenen die als bron van de ruwere toon waargenomen worden, wachten nu al een jaar lang op een hen toekomende vicevoorzitter van de Bondsdag. Hoe moet er verbaal in de Bondsdag tegen deze antidemocratische stroming van de oude partijen worden opgetreden? Wanneer zelfs de gematigde advocate Mariana Harder-Kühnel wordt afgestraft als deze functie niet waardig? Het percentage AfD-stemmers is ondanks de op elkaar afgestemde perscampagnes constant gestegen.

Merkt de regering nog wat er in het volk gebeurt? De kritiek van de Duitse politievakbond dat er een “controleverlies in de immigratiekwestie”, een “falen van de staat in de uitvoering van uitzettingen” zou bestaan en dat er “geen concept tegen criminele familieclans” zou bestaan – wordt die nog door de partijleidingen gehoord?

We hebben een in Duitsland een nooit voor mogelijk gehouden gebrek aan democratie. Angela Merkel heeft met haar dictatoriale walk-over in de vluchtelingenkwestie de democratische omgangsvormen in de BRD aangetast en betwijfeld.

Men kent uit andere dictaturen de toestand dat een individu of een groep er voor zichzelf aanspraak op maakt het best te weten wat goed is voor een volk. Maar hier begeven we ons op glad ijs – want uit zulke periodes komt altijd de instelling in kringen van de bevolking voor om zich met geweld te verzetten tegen zulke opgelegde concepten.

Over de fatale nabijheid van Merkel en Macron heb ik al vaker geschreven. De “gele hesjes” in Frankrijk waren een duidelijk symptoom van het genoemde. Macron had zich in 2017 als “onafhankelijke en onpartijdige advocaat” aan de gewone mensen voorgesteld, hoewel hij zijn opkomst heeft te danken aan de geldelite van Frankrijk. Net zoals Merkel´s leuze van de “onomkeerbaarheid” spreekt Macron graag van de aangebroken “nieuwe tijd” – waarop hij het antwoord zou zijn. Wanneer waren er voor het laatst zoveel woedende Fransen op straat? Wanneer kwam het in Frankrijk ooit tot zulk geweld? Welke wanhoop is er in een Europees land nodig om de politieke situatie zo te laten escaleren?

Nu is Frankrijk immers door vluchtelingenproblemen relatief onaangeroerd gebleven. De Duitse bevolking krijgt al heel lang geen eerlijke cijfers over migranten meer te horen, maar men ziet, om het even waar je komt, intussen een twee-klassen maatschappij bij ons. Hier de Duitsers, die in de kroeg en de Konditorei praten over het onbegrijpelijke onrecht van de immigratie – daar een mengeling van Oost-Europeanen, Turken en migranten die steeds meer het straatbeeld bepalen.

Wanneer op argumentatief niveau de AfD in de Bondsdag wordt overgeslagen en tegenargumenten als niet noodzakelijk beschouwd worden – hoe moet er dan nog een politieke cultuur bestaan?

Merkel heeft gemerkt dat ze niet meer gewild is. Karrenbauer probeert een “doorgaan zo” en doet alsof ze fris zou zijn, maar de waarnemer van politieke processen kan alleen maar waarschuwen voor gewelddadige escalatie in Duitsland. Aan welke kant de politie en het leger zouden staan, blijft onuitgesproken.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Dr. Hans-Jürgen Klose

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/30 ... wisseling/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40588
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jan 25, 2019 9:27 pm

Ondanks of juist dankzij de aanval van de Binnenlandse Veiligheidsdienst: AfD stijgt weer

Geplaatst op 25 januari 2019

De vermoedelijk door links ondermijnde Binnenlandse Veiligheidsdienst schijnt inmiddels alleen nog maar een stomp wapen te zijn. Gewoon, omdat het te duidelijk is dat deze zo belangrijke veiligheidsautoriteit zichzelf voor partijpolitieke doeleinden laat misbruiken en de burgers dit heel goed doorzien:

In de actuele “Sonntagsfrage” van het opinieonderzoeksinstituut Ifratest-dimap daalt de CDU/CSU licht in de kiezersgunst. In de “Deutschlandtrend” in opdracht van het ARD-Morgenmagazin komt de CDU/CSU op 28% van de stemmen en verliest zodoende 1% in vergelijking met de “Deutschlandtrend” van 10 januari. De SPD blijft op 15% van de stemmen staan.

De AfD wint 1% en staat nu eveneens op 15%. De percentages voor de FDP en de Groenen zijn niet veranderd. Op de FDP zou 9% van de burgers stemmen, op Die Linkse 8% en 20% op de Groenen.

In totaal zou de regeringscoalitie CDU/CSU-SPD zodoende op dit moment 43% van de stemmen krijgen. Infratest-dimap enquêteerde op 22 en 23 januari 2019 1.051 stemgerechtigden in heel Duitsland.

Zodoende is de “grote coalitie” definitief geschiedenis, maar voor Duitsland dreigt een CDU/CSU-Groenen coalitie van de waanzin. De Duitsers zullen nooit van hun fouten leren.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/25 ... ijgt-weer/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40588
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Di Jan 29, 2019 1:00 am

SPD Beieren: 6%

Geplaatst op 28 januari 2019

Afbeelding

SPD – een partij schaft zichzelf af. Volgens de “RTL/n-tv-Trendbarometer” van het opinieonderzoeksinstituut Forsa zou op dit moment nog maar 6% van de kiezers in Beieren op de SPD stemmen.

Eigenlijk is het instituut Forsa de rood-rood-groenen gunstig gezind. Maar de nieuwste cijfers voor de SPD zijn blijkbaar zo dramatisch dat zelfs Forsa niets meer kan mooipraten: de sociaaldemocraten lijken in de grootste Duitse deelstaat Beieren op weg naar de 5%-drempel. Forsa bericht: “Als er nu deelstaatverkiezingen in Beieren zouden plaatsvinden, dan zou de CSU met 38% het niet veel beter doen dan bij de verkiezingen in oktober 2017 (37,2%).

Ook bij de Freie Wähler, de FDP en Die Linke is er geen verandering. De Groenen zouden nog groter worden en nu op 23% uitkomen (17,5%), de AfD daalt naar 8% (10,2%).

Op dit moment zou nog maar 6% van de stemgerechtigden op de SPD stemmen.”

Weliswaar is Beieren met zijn bijzonder werknemer-vijandige en groen geworden SPD een speciaal geval, maar de signalen zijn duidelijk. De geschiedenis van de SPD nadert de finale. Ze is niet meer nodig. En de AfD moet oppassen dat ze niet in slaap valt in de vele comfortabele parlementszetels.

Bron: www.mmnews.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/28/spd-beieren-6/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40588
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Za Feb 16, 2019 6:22 pm

Prognose van de deelstaatverkiezingen in het oosten: de AfD zal de grote winnares worden, de SPD zal verdwijnen

Geplaatst op 16 februari 2019

Afbeelding

In de Duitse deelstaten Sachsen, Thüringen en Brandenburg vinden dit jaar verkiezingen plaats. En de prognoses spreken een duidelijke taal: de AfD zal de grote winnares van deze verkiezingen worden. Op de langere termijn zal zij zich tot de enige echte volkspartij van Midden-Duitsland ontwikkelen.

In tegelijk twee deelstaten zal – aldus de prognose van de “Welt”, die zich daarbij beroept op de “Wahlkreisprognose.de” – de SPD compleet van de politieke landkaart verdwijnen. De “Welt” schrijft daarover:

“Het zijn cijfers, die waarschijnlijk geen van de gevestigde partijen zal bevallen. Op de kaarten is heel veel blauw te zien: en die zeggen dat de AfD in Oost-Duitsland geen randfenomeen meer is, maar een vast bestanddeel van het politieke kleurenpalet. De AfD is daar opgeklommen tot volkspartij. De SPD en ook Die Linke spelen daarentegen nauwelijks nog een rol.”

Blijkbaar heeft de campagne van de Binnenlandse Veiligheidsdienst tegen de AfD in Midden-Duitsland geen effect gehad.

In Sachsen zou de AfD de grootste kunnen worden
De AfD zou op 1 september in Sachsen wel eens bijzondere successen kunnen boeken. Met 25 mandaten ligt ze vlak achter de CDU, de Groenen moeten met 3, Die Linke met 1 rechtstreeks mandaat genoegen nemen. Op dit moment kan de SPD op geen enkele hopen.

Op een identieke dominantie kan zwart-blauw (CDU/CSU-AfD) in Thüringen hopen, waar de dagen van Bodo Ramelow vermoedelijk geteld zijn:

“Ook voor de deelstaatverkiezingen in Thüringen op 27 oktober 2019 ziet de kaart er zwart-blauw uit: volgens actuele prognoses zou de CDU 29 rechtstreekse mandaten halen, de AfD 9, Die Linke 5, de SPD 1. De huidige minister-president Bodo Ramelow (Die Linke) zal waarschijnlijk zijn kieskring Erfurt III kunnen verdedigen, het ziet er echter niet uit naar nog eens vier jaar rood-rood-groene regering”, aldus de “Welt” verder.

Einde voor rood-rood in Brandenburg
Ook Brandenburg zal zichzelf vermoedelijk kunnen bevrijden van de rood-rode regering. Vooral daarom, omdat de opvolger-partij van de SED (“Die Linke”) nog maar met één rechtstreeks mandaat vertegenwoordigd zou kunnen zijn. De AfD wordt echter op dit moment “slechts” als op twee na grootste partij met 11 rechtstreekse mandaten (CDU 13) voorspeld.

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/16 ... erdwijnen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40588
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Di Feb 26, 2019 10:16 pm

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40588
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Do Jul 18, 2019 12:55 am

Merkel-kloon wordt de nieuwe minister van Defensie van Duitsland

17 juli 2019

Afbeelding

Zwakke minister Von der Leyen werd afgevoerd naar Brussel (want zo rolt de EU)

Annegret Kramp-Karrenbauer (op de foto samen met Merkel) wordt de nieuwe minister van Defensie in Duitsland. De leider van de CDU volgt in die functie haar partijgenote Ursula von der Leyen op. Het bestuur van de christendemocraten bevestigde die verrassende benoeming dinsdagavond aan het Duitse persbureau DPA.


Von der Leyen werd dinsdagavond door het Europees parlement gekozen als voorzitter van de Europese Commissie. Algemeen aangenomen werd dat Jens Spahn, nu minister van Volksgezondheid, binnen het kabinet van bondskanselier Angela Merkel zou doorschuiven naar Defensie.

Spahn wilde vorig jaar voorzitter worden van de CDU maar legde het af tegen Kramp-Karrenbauer (56). Deze zei bij die gelegenheid niet beschikbaar te zijn voor een kabinetsfunctie om zich volledig te kunnen concentreren op het leiden van de Duitse Christendemocratische Unie.

Von der Leyen verklaarde maandag direct te zullen opstappen als minister zodra ze in Straatsburg groen licht had gekregen van de Europarlementariërs. Merkel, die Kramp-Karrenbauer zeer geschikt acht om haar op te volgen als bondskanselier, liet weten dat een belangrijke post als Defensie zo snel mogelijk weer bezet zou worden.

https://tpo.nl/2019/07/17/merkel-kloon- ... duitsland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40588
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Do Jul 25, 2019 3:27 am

Dwarsliggen i.p.v. politiek: CDU bekrachtigt samenwerkingsverboden met de AfD

Geplaatst op 24 juli 2019

Afbeelding

De CDU-districtsafdeling van Kaiserslautern heeft unaniem besloten om een partijuitsluiting procedure tegen een wethouder uit Frankenstein te starten. De districtsafdeling motiveerde haar besluit ermee dat de fractiesamenwerking van de CDU-politica Monika Schirdewahn met haar man en AfD-raadslid Horst Frans Schirdewahn in de gemeente Frankenstein in de Pfalz geldende besluiten zou overtreden.

De districtsvoorzitter van de CDU, Klein, deelde mee dat mevrouw Schirdewahn ongeacht de scherpe kritiek van haar partij een samenwerking aangegaan zou zijn met de enige vertegenwoordiger van de AfD in de gemeenteraad. Zodoende zou ze grote schade hebben toegebracht aan de CDU. In een mededeling van de districtsafdeling zegt men bovendien dat de gemeentepolitica opzettelijk en aanzienlijk de fundamentele principes en voorschriften van de CDU zou hebben geschonden.

Schirdewahn had de samenwerking met haar man gemotiveerd met een ruzie om de drinkwatervoorziening. “Het gaat niet aan dat men mij daarom uit de partij wil uitsluiten, alleen omdat de AfD me hier als enige partij hulp heeft aangeboden”, had ze volgens het persbureau dpa voor de vergadering van het districtsbestuur gezegd. Ze zou “tot in laatste instantie” vechten tegen een mogelijke uitsluiting.

De top van de CDU had eind juni in een besluit nogmaals coalities of andere vormen van samenwerking met de AfD uitgesloten. Al op het partijcongres eind verleden jaar werden bondgenootschappen met de AfD verboden. Vooral in de oostelijke deelstaten vinden er sinds de goede prestatie van de AfD bij de EU-verkiezingen afgelopen mei binnen de CDU discussies plaats over de zin en onzin van afgrenzingsbesluiten tegenover de AfD.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/24 ... et-de-afd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40588
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Za Aug 17, 2019 7:57 pm

CDU: Maaßen dreigt uit de partij gezet te worden

Geplaatst op 17 augustus 2019

Afbeelding
Annegret Kramp-Karrenbauer en Hans-Georg Maaßen.

Annegret Kramp-Karrenbauer wil de voormalige chef van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, Hans-Georg Maaßen (CDU), uit de partij gooien. Hij is te opstandig en rechts-conservatief.

Hans-Georg Maaßen, CDU-lid (daar ook van de conservatieve “Waarden-unie”) en voormalig president van de Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst, geldt als rechts-conservatieve law-and-order-politicus. Dit maakt hij ook steeds opnieuw duidelijk tegenover de media, waar hij zijn partijgenoten tot koerscorrecties oproept. Maar dit stuit bij zijn partijvoorzitster op onbegrip.

Nu brengt Annegret Kramp-Karrenbauer zelfs een uitsluiting uit de partij in het spel. “Er bestaan om goede redenen hoge horden om iemand uit een partij uit te sluiten. Maar ik herken bij de heer Maaßen geen houding die hem nog echt met de CDU verbindt”, zei Kramp-Karrenbauer tegenover de media.

“De CDU is ook een partij die gedragen wordt door een gezamenlijke burgerlijk-conservatieve houding. Een politiek te bedrijven onder dekmantel van de CDU die de politieke tegenstanders vooral binnen de eigen gelederen ziet, voldoet niet aan deze houding”, zei de partijvoorzitster. “Het is het goed recht van ieder lid om zijn mening te uiten. De poging echter om een heel andere partij te creëren, stuit bij mij op keihard verzet”, aldus Kramp-Karrenbauer verder.

De opvolgster van Merkel wil in haar partij een liberalere koers doordrukken en blijkbaar proberen deze op een mogelijke landelijke CDU/Groenen coalitie voor te bereiden. Conservatieve krachten zoals Maaßen zijn bij deze inspanningen echter een blok aan het been.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/17 ... te-worden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40588
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Do Sep 05, 2019 11:22 pm

Grafiek

Afbeelding

De resultaten van de deelstaatverkiezingen in Brandenburg en Sachsen bij elkaar opgeteld:

1. AfD: 892.959 = 26,02 %
2. CDU: 892.483 = 26,01 %
3. SPD: 498.618 = 14,53 %
4. LINKE: 359.983 = 10,49 %
5. GRÜNE: 323.172 = 9,42 %
6. FDP: 149.029 = 4,34 %
7. Freie Wähler: 136.582 = 3,98 %
8. Anderen: 178.429 = 5,20 %

Bron: https://juergenfritz.com

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/05/grafiek-3/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast