De politiek in Italië

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48222
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De politiek in Italië

Bericht door Pilgrim »

Zware nederlaag voor Renzi in Italië

Geplaatst op 9 november 2017

Afbeelding

De Democratische Partij (sociaaldemocraten) heeft in Italië een zware nederlaag geleden. De eurosceptische partijen hebben gewonnen. De Democratische Partij (PD) rondom de voormalige Italiaanse minister-president Matteo Renzi (foto) heeft de regionale verkiezingen in Sicilië gigantisch verloren. Met minder dan 19% van de stemmen kwam de afgevaardigde van de PD maar op de derde plaats. De door Silvio Berlusconi ondersteunde kandidaat heeft met 40% gewonnen, gevolgd door de kandidaat van de Vijfsterrenbeweging, meldt de EUObserver. Zodoende staan de euro- en EU-sceptische partijen in Sicilië duidelijk bovenaan.

“Sicilië heeft, waartoe ik had opgeroepen, de weg van verandering gekozen”, zei de 81-jarige Silvio Berlusconi in een videoboodschap op Facebook. Aan de overwinning van Nello Musumeci, die na het tellen van alle stemmen in de nacht van maandag op dinsdag met 39,9% van de stemmen tot gouverneur werd gekozen, droeg Berlusconi´s conservatieve Forza Italia beslissend bij. Ze werd de op één na grootste partij op het eiland – en Berlusconi heeft behoorlijk meegedaan in de verkiezingscampagne door zich als aanvoerder van een gematigde midden-rechtse alliantie te presenteren, die als enige bondgenootschap ook bij nationale verkiezingen de protestpartij “Movimento 5 Stelle” (Vijfsterrenbeweging) zou kunnen overtroeven.

Sicilië behoort tot de armste provincies van Italië. De jeugdwerkloosheid is schrikbarend hoog, veel mensen vertrekken wegens het ontbreken van enig perspectief naar het noorden of naar het buitenland. Daarbij komen de verouderde infrastructuur, problemen bij de vuilverwerking en de invloed van de maffia. Bovendien staat het eiland op grond van zijn nabijheid tot Afrika in het middelpunt van de vluchtelingencrisis. Inmiddels werken op Sicilië Italiaanse en Nigeriaanse maffiagroepen samen bij de prostitutie van Nigeriaanse vrouwen.

Dat de politiek de problemen niet onder controle krijgt, schijnt de politieke desinteresse te bevorderen: minder dan de helft van de ongeveer 4,6 miljoen stemgerechtigde inwoners (46,8%) van Sicilië ging stemmen – en dat, hoewel de verkiezingen golden als test voor de parlementsverkiezingen.

De euro-kritische Vijfsterrenbeweging ziet van de verkiezingen in Sicilië een golf uitgaan “die ons van 35% naar 40% op nationaal niveau brengt”, zei topkandidaat Luigi di Maio maandagavond. De enige kandidaat van de partij, Giancarlo Cancelleri, haalde 34,6% van de stemmen. Zodoende is de partij de grootste – en las de regeringspartij de levieten als niet serieus te nemen concurrent.

Inderdaad verscherpt de uitslag van de verkiezingen de crisis van de sociaaldemocraten. Niet alleen op Sicilië is de PD innerlijk verdeeld, de onenigheid over een kandidaat staat model voor het geruzie op nationaal niveau. Fabrizio Micari haalde maar 18,65 van der stemmen, wat mede teruggevoerd werd op het feit dat links met Claudio Fava (6,1%) een eigen kandidaat opstelde.

De druk op partijchef Matteo Renzi neemt toe. Hij wil weer minister-president worden – daarvoor heeft hij echter ook buiten de partij bondgenoten nodig om in Rome de absolute meerderheid te krijgen.

“Het is ongelooflijk hoe de gunst van Renzi binnen drie jaar zo kon veranderen”, wordt een professor in de geschiedenis van de Romeinse universiteit LUISS door de EUObserver geciteerd. “Eerst hebben de mensen hun hoop op hem gevestigd, nu is hij de dupe van hun frustratie. Waarschijnlijk kan alleen een massapsycholoog verklaren waarom Renzi zo snel van toeverlaat de zondebok werd.”

Bron: https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/09 ... in-italie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48222
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Bericht door Pilgrim »

Italië: Economie en migratie beslissen de verkiezingen

Geplaatst op 13 januari 2018

Afbeelding

Volgens opiniepeilingen zullen de Italiaanse parlementsverkiezingen op 4 maart 2018 gewonnen worden door het midden-rechtse bondgenootschap van Silvio Berlusconi. Maar de overwinning is niet zeker.

Migratie en economie zullen de verkiezingen beslissen

Maar Berlusconi zou Berlusconi niet zijn wanneer hij niet behalve een plan A ook een plan B en zelfs een plan C gereed zou houden. Niet alle berekeningen zijn echter opgegaan sinds hij op 26 januari 1994 onder het gelach van links bekendmaakte de politiek in te gaan. Sinds hij echter twee maanden later de overwinning wegkaapte voor de neus van de ex-communisten, treedt links met verbitterde vijandigheid tegen hem op.

Veel Italianen vinden twee onderwerpen heel belangrijk: de economische situatie en de immigratiekwestie. Wie hen daarop de betere antwoorden geeft en meer vertrouwen geniet, zal de verkiezingen winnen. Sinds 2008 zit de Italiaanse economie in een permanente crisis. Ieder jaar vertrekken er net zoveel Italianen naar het buitenland als buitenlanders legaal en illegaal naar Italië immigreren. Dat betekent een desbetreffende versnelling van de radicale demografische omwentelingen.

Vijfsterrenbeweging en Lega Nord met duidelijke antwoorden op buitenlander-kwestie
In de migratiekwestie vertegenwoordigen de Vijfsterrenbeweging en de Lega Nord de meest duidelijke koers. Een overwinning van midden-rechts kan die regeringen in de EU versterken die een onbeperkte “Refugee Welcome”-politiek als waanzin beschouwen. Van een door Berlusconi, ook al zou het alleen maar vanuit de achtergrond zijn, aangestuurde Italiaanse regering hoeven we echter niet te rekenen op soloacties tegen de wil van Brussel.

Instemming-percentages tot 50% onder de mensen jonger dan 40 jaar voor de Vijfsterrenbeweging laten zien dat de kiezers de beste antwoorden niet van de regerende gematigde of de radicale linksen verwachten, maar ook niet per se van de 81-jarige Silvio Berlusconi en een Lega Nord, die haar sterke wortels in de kiezers van het noorden (30% in Venetië) zojuist voor een onzekere ruil als totaal Italiaanse rechtse partij riskeert en daarvoor zelfs de naam Nord uit haar partijnaam heeft geschrapt.

Verkiezingsuitslag open, omdat bondgenootschap Vijfsterrenbeweging en Lega ontbreekt
Op dit moment kunnen alle drie de grote groepen nog hopen op een verkiezingsoverwinning. Geen een kan zeker zijn van succes. Een gegarandeerde overwinning zou zeker zijn voor een bondgenootschap Vijfsterrenbeweging en Lega. Samen zouden ze midden-links en midden-rechts ver achter zich laten. Aan inhoudelijke overeenkomsten zou het via de immigratiekwestie, via de directe democratie tot aan EU-scepticisme niet ontbreken. Maar deze optie wordt door geen enkele partij serieus overwogen. Italië blijft in de onberekenbaarheid berekenbaar.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/13 ... kiezingen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48222
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Bericht door Pilgrim »

Berlusconi´s nieuwe rechtse bondgenootschap: Forza Italia, Lega Nord en Fratelli d´Italia met gezamenlijk verkiezingsprogramma

Geplaatst op 20 januari 2018

Bij de Italiaanse parlementsverkiezingen in maart zal er ook een sterke rechts-conservatieve formatie aantreden. Na meerdere weken durende onderhandelingen is de Italiaanse ex-minister-president Silvio Berlusconi (Forza Italia) het met de Lega Nord en de “neofascistische” kleine partij Fratelli d´Italia eens geworden om met een gezamenlijk verkiezingsprogramma de verkiezingen in te gaan.

Tot de zwaartepunten behoort de invoering van een “flat tax” voor gezinnen en ondernemingen. Meer aantrekkingskracht zullen echter vermoedelijk talrijke maatregelen voor meer veiligheid en minder illegale immigratie zijn, die het programma belooft. Zo moeten verdragen met Libië en andere landen van herkomst van migranten voor meer stabiliteit zorgen.

Berlusconi, die inmiddels 81 jaar oud is, heeft vertrouwen in de uitkomst van de verkiezingen: “Samen zullen we overwinnen”, twitterde hij.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/20 ... programma/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48222
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Bericht door Pilgrim »

Verkiezingen in Italië: De volgende aardbeving dreigt voor de EU

Geplaatst op 24 januari 2018

Afbeelding

Op 4 maart vinden in Italië de vervroegde parlementsverkiezingen plaats. De actuele peilingen doen een politieke aardbeving voor de EU verwachten.

Italië is na Duitsland en Frankrijk (en het niet meerekenen van Groot-Brittannië) de op twee na grootste economie van de Europese Unie. Juist ook daarom, en omdat het land ook lid is van de eurozone, vormen de Italiaanse parlementsverkiezingen op 4 maart ook een beslissing van richting voor de EU en de eurozone. Een beslissing van richting, die juist de Brusselse eurocraten niet lekker zal smaken.

Met het oog op de nieuwste peilingen mag je er echter van uitgaan dat de Brusselse eurocraten onaangename tijden te wachten staan. Want: de links-populistische euro-kritische protestbeweging Vijfsterrenbeweging (M5S) van Beppe Grillo zou met 26-28% wel eens de grootste partij kunnen worden. De sociaaldemocratisch-centristische “Democratische Partij” (PD) van minister-president Paolo Gentolini, die op dit moment de grootste partij in het Italiaanse parlement is, zal uitkomen op 22-24% van de stemmen.

De “Berlusconi-partij” Forza Italia (FI) kan op 16-18% van de stemmen rekenen, gevolgd door de Lega Nord (LG), die in de peilingen op 11-13% uitkomt. Ook de links-liberale partij Liberi e Ugali (LeU) met ongeveer 6-8% en de nationaal-conservatieve partij Fratelli d´Italia (FdI) met 5-6% van de stemmen maken kans in het parlement te komen.

Maar dan ontstaat er een probleem: weliswaar hebben de midden-linkse partijen M5S, PD en LeU een meerderheid, maar met de partij van Beppe Grillo wil niemand een coalitie vormen. Het zou echter mogelijk zijn dat de PD en de FI gaan samenwerken, maar de ongeveer 40% van de stemmen zijn dan niet genoeg. Zelfs samen met de FdI zouden ze nog maar 45% van de parlementariërs hebben.

Daarbij komt de omstandigheid dat juist met M5S, LN en de FdI drie bijzonder EU- respectievelijk euro-kritische partijen in het Italiaanse parlement vertegenwoordigd zullen zijn, die samen eveneens tot 45% van de stemmen zouden kunnen krijgen. Samen met de veeleer rechts-conservatieve afgevaardigden uit de gelederen van Forza Italia zouden er wel degelijk meerderheden kunnen ontstaan die de Brusselse eurocraten niet smaken.

Over het thema “euro-uittreding” wordt op politiek niveau steeds opnieuw gediscussieerd. De chef van Lega Nord, Matteo Salvini, zei: “Ik denk dat één munt voor 18 economieën, ieder op zijn eigen manier verschillend, op de lange termijn gewoon niet kan functioneren.” En verder: “Sinds de invoering van de huidige munteenheid namen de schulden van Italië met € 900 miljard toe. Het experiment is mislukt en wij zouden niet op deze weg door moeten gaan.”

Vooral echter moet het ook Brussel, Frankfurt en Berlijn duidelijk zijn dat men Italië niet zo erg onder druk kan zetten als met Griekenland het geval was (en nog steeds is). Tsipras heeft de Grieken voor twee generaties in de totale schuldenslavernij gedreven. De Italianen zullen dat niet met zich laten doen. Want ook al explodeerden de staatsschulden (naar inmiddels 134% van het bnp) en zijn de Italiaanse banken extreem geruïneerd – iedere betutteling van ten noorden van de Alpen zal in Rome op enorme afwijzing stuiten. De eurocraten zullen in dit geval weliswaar op marmer in plaats van graniet bijten, maar ook dat is niet beter voor hen.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/24 ... oor-de-eu/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48222
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Bericht door Pilgrim »

Italië: Migratie wordt thema in de verkiezingscampagne

Geplaatst op 6 februari 2018

Afbeelding

De migratie wordt in Italië een belangrijk onderwerp in de verkiezingscampagne. Wie zal ervan profiteren?

Afgelopen zaterdag opende in de Italiaanse stad Macerata een man vanuit een rijdende auto het vuur op Afrikaanse migranten, waarbij zes van hen gewond raakten. Alle politici van links tot rechts veroordeelden deze daad. Desondanks wordt duidelijk dat het thema migratie een belangrijk onderwerp in de verkiezingscampagne in Italië wordt.


Een van de eerste toppolitici die hierop insprong, was de chef van Forza Italia en voormalig minister-president Silvio Berlusconi. Hij noemde migranten “een sociale tijdbom, die bereid is te exploderen”. In de regeringstijd van “de linksen” zouden er meer dan 600.000 migranten illegaal Italië binnengekomen zijn, die bereid zouden zijn delicten te plegen, zei hij zondagavond in een tv-interview.

De chef van de rechts-conservatieve partij Lega Nord, Matteo Salvini, twitterde maandag dat het “ongecontroleerde immigratie” zou zijn die tot “chaos, woede en sociale botsingen” zou leiden. Ondertussen komt van politiek links Italië alleen maar de veroordeling van racisme en vreemdelingenhaat, terwijl men in de migratiepolitiek van de afgelopen jaren geen fout kan herkennen.

Italië zelf geldt voor de meeste migranten zelf echter meer als doorgangsstation op de doorreis naar Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië of Zweden. In Italië zijn de uitkeringen te laag en de vooruitzichten op een baan en inkomen slecht.

Op 4 maart kiest Italië in vervroegde verkiezingen een nieuw parlement. Beppe Grillo´s linkse protestpartij “Vijfsterrenbeweging” (M5S) geldt als favoriet, terwijl de op dit moment regerende midden-linkse Democratische Partij met Berlusconi´s Forza Italia strijdt om de tweede plaats. Men verwacht dat er als gevolg van het succes van M5S geen stabiele politieke meerderheid mogelijk zal zijn. Juist ook daarom is het voor de partijen rechts van het midden bijna een geschenk dat het thema migratie in het middelpunt van de verkiezingscampagne komt te staan.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/02/06 ... scampagne/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76165
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De politiek in Italië

Bericht door Ariel »

Verkiezingen Italië monden uit in politieke patstelling

Met iets meer dan driekwart van de stemmen geteld tekent zich na de parlementsverkiezingen van gisteren in Italië geen voor de hand liggende coalitie af. De Vijfsterrenbeweging lijkt zo'n 31 procent van de stemmen te krijgen en is daarmee de grootste partij geworden.

De centrumrechtse alliantie waar oud-premier Berlusconi bij hoort heeft de meeste zetels veroverd, niet dankzij Berlusconi's Forza Italia, maar vooral dankzij anti-immigratiepartij Lega. Die krijgt ongeveer 18 procent, Forza Italia haalt vermoedelijk nog geen 14 procent. Er zitten ook nog twee kleinere rechtse partijen in de alliantie.

De Lega heeft onder de leuze 'Italianen eerst' een uitgesproken anti-immigratiecampagne gevoerd.

Terug naar de oppositie
De regerende sociaaldemocratische partij heeft zoals verwacht flink verloren en heeft zich al neergelegd bij een terugkeer naar de oppositiebanken. "De uitslag is een afwijzing van het beleid van de afgelopen jaren", zegt correspondent Mustafa Marghadi. "Ze moeten de verantwoordelijkheid nemen voor deze nederlaag."

De kiezers lijken de sociaaldemocraten de rekening te presenteren voor de aanhoudende werkloosheid (rond de 11 procent) en de problemen rond de honderdduizenden immigranten in het land.

Het debat in Italië gaat vooral over de vraag: hoe nu verder? "Het centrum is echt weggevaagd", zegt Marghadi. "Er is een populistische golf over Italië gespoeld." Maar een werkbare meerderheid in het parlement heeft dat niet opgeleverd en het zal nog een puzzel worden voor president Matarella om er samen met de partijen uit te komen.

Ondanks het verlies van de Democratische Partij is er geen meerderheid op rechts. Van tevoren werd wel gespeculeerd over de mogelijkheid van een Grote Coalitie van centrumlinks en centrumrechts, zoals die net in Duitsland is gevormd. Maar bij deze uitslag lijkt dat voor Italië niet haalbaar.

Op basis van het verkiezingsresultaat zoals dat zich nu aftekent, zou een samenwerking tussen de Vijfsterrenbeweging en Lega van Matteo Salvini logisch zijn. Maar die ligt niet voor de hand, zegt Marghadi. "De Vijfsterrenbeweging is niet echt links of rechts. Ze zijn gericht op het omgooien van het bestaande systeem. Er zitten linkse mensen in met progressieve ideeën over bijvoorbeeld het milieu, maar ze hebben ook rechtse kandidaten. Veel linkse stemmers zouden ervan walgen als ze in zee zouden gaan met Lega."

Ook in Brussel wordt met grote zorg gekeken naar de mogelijkheid van een coalitie tussen de Vijfsterrenbeweging en Lega. Zo'n coalitie, als die er al komt, zou anti-Europa zijn en vermoedelijk proberen te morrelen aan de Europese begrotingsregels.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20930
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De politiek in Italië

Bericht door King George »

Links heeft flink klop gekregen en wel hierom:

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48222
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Bericht door Pilgrim »

Italiaanse verkiezingen: EU-kritische en rechtse partijen sterk, socialisten storten in

Geplaatst op 5 maart 2018

Afbeelding

De parlementsverkiezingen in Italië leverden geen duidelijk resultaat op. Als sterkste partij kwam de EU-kritische Vijfsterrenbeweging van Beppe Grillo uit de verkiezingen tevoorschijn. De verliezer van de avond is de socialistische Partido Democratico met haar partijchef Matteo Renzi.

EU-kritische partijen verkiezingswinnaar

In Italië sloten gisteren om 23.00 uur de stembureaus. Ongeveer 46,5 miljoen stemgerechtigde burgers konden hun stem afgeven. De verkiezingsopkomst bedroeg 72%.

Volgens prognoses kwam de Vijfsterrenbeweging met 31% van de stemmen als grootste individuele partij uit de verkiezingen tevoorschijn. De EU-kritische beweging werd echter overvleugeld door de uit vier partijen bestaande midden-rechts coalitie met 37% van de stemmen. De grootste partij binnen deze coalitie is de uit de Lega Nord voortgekomen Lega met haar topkandidaat Matteo Salvini, nog voor Forza Italia van Silvio Berlusconi.

Zware nederlaag voor de socialisten
De teloorgang van de socialistische partijen in Europa gaat ook door in Italië. De huidige regeringspartij Partito Democratico van minister-president Paolo Gentiloni en partijchef Matteo Renzi moet een historische verkiezingsnederlaag accepteren en werd door het Italiaanse volk heel duidelijk niet herkozen. Nog maar ongeveer 19% van de kiezers gaf zijn stem aan de socialisten. Zodoende zal de Partito Democratico waarschijnlijk niet in een regeringscoalitie vertegenwoordigd zijn. In totaal zal de midden-links alliantie slechts ongeveer 23% krijgen.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/03/05 ... torten-in/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76165
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De politiek in Italië

Bericht door Ariel »

In 2014 haalde de linkse Partito Democratico van Mateo Renzi nog 40,8 % van de stemmen. Vier jaar open grenzenbeleid en +650.000 bootmigranten later, staat de teller nog op 18,7 %.

2014

Afbeelding

2018

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20930
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De politiek in Italië

Bericht door King George »

En ja hoor, links heeft weer een zondebok gevonden voor de verkiezingsuitslag in Italië...

'Verkiezingsuitslag Italië is de schuld van Putin'

Afbeelding

https://www.rt.com/news/420589-samantha ... ly-russia/Lees je mee, Teefje Keft?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76165
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De politiek in Italië

Bericht door Ariel »

Na dreun Italië wil Timmermans ‘meer solidariteit’

Extreem-rechts aan de poorten van de macht. Hoe denkt u daarover? De vraag wordt gesteld aan Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie. Hij reageerde op de politieke aardverschuiving die de Italiaanse verkiezingen teweeg heeft gebracht: ‘We moeten nog harder werken om de Europese idealen over te brengen.’

Vanochtend schrijft de Financial Times dat het nieuwe Italiaanse parlement op ramkoers ligt met de Europese Unie. De Italianen gingen zondag naar de stembus en kozen massaal voor eurosceptische partijen. De populistische Vijfsterrenbeweging won de verkiezingen overtuigend: ze kreeg 32,7 procent van de stemmen. De andere winnaar was de extreem-rechtse Lega (voorheen Lega Nord), die steeg van 4,1 procent bij de vorige parlementsverkiezingen in 2013 naar 17,4 procent nu.

Timmermans pleit voor solidariteit
Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans reageerde vanochtend op de Franse radiozender Europe 1. Gevraagd naar zijn reactie op de politieke aardverschuiving in Italië, als een van de oprichters van de Europese Unie een van de landen die het meest aan het Europese project hechten, antwoordt Timmermans dat hij vastbesloten is om nog harder te werken voor een verenigd en solidair Europa. ‘De inzet is hoog,’ zegt Timmermans, ‘het gaat over de toekomst van onze kinderen.’

Opmerkelijk is dat Timmermans de winst van de eurosceptische partijen wijt aan de Italiaanse politiek: ‘De Italianen zijn teleurgesteld in de politiek, teleurgesteld in de resultaten van de Italiaanse politiek, en ook teleurgesteld in Europa. Er is veel werk te verrichten.’ Timmermans zegt dat hij nog steeds vastberaden is en de Italianen gaat overtuigen van een toekomst in de Europese Unie.

Ook wordt Timmermans voor de voeten geworpen dat de Europese Unie er niet in is geslaagd een antwoord te formuleren op de migrantenstroom die Italië hard heeft geraakt. ‘We hebben wel degelijk geholpen,’ aldus Timmermans, ‘twee jaar geleden was het veel erger.’ Volgens Timmermans wordt er hard aan gewerkt, maar is er nog geen langetermijnoplossing. ‘We moeten met de lidstaten een manier vinden om de buitengrenzen te beschermen en solidair zijn binnen de Europese Unie.’

Timmermans: Italiaanse verkiezing waarschuwing voor lidstaten
‘Dat willen we veranderen, we willen solidariteit organiseren. Nu willen we andere lidstaten gaan overtuigen. Dat kan misschien met behulp van de Italiaanse verkiezingsresultaten.’ Van die redenering is nog niet iedereen in de Europese Unie overtuigd. De Hongaarse premier Viktor Orbán zei bijvoorbeeld zondag op een campagnebijeenkomst: ‘We hebben meer kinderen nodig, niet meer migranten.’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76165
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De politiek in Italië

Bericht door Ariel »

Geert Wilders dolblij met goede resultaat Lega Nord in Italië


Hij ziet zijn kans schoon om de EU even flink het vuur aan de schenen te leggen… en om het immigratiebeleid van de Unie onder handen te nemen.

Natuurlijk is dat weinig verrassend. De Lega Nord en de PVV hebben veel met elkaar gemeen. Beide partijen hebben weinig fiducie in de Europese Unie, zijn tegen het multiculturalisme, hebben lak aan de politieke correctheid, en zijn ook nog eens anti-immigratie. Voor Wilders is Lega Nord dus gewoon een bondgenoot — en misschien zelfs een ideologie-genoot.

Ook de Amerikaanse president Donald Trump zal tevreden zijn. Die liet in 2016 tijdens een ontmoeting met Salvini al weten dat hij hoopte dat de man “ooit premier zou worden.” Vervolgens poseerden de twee trots voor de camera’s. Hoewel Salvini daar dus niet in is geslaagd is het resultaat van gisteren wel degelijk een grote doorbraak voor zijn partij.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48222
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Bericht door Pilgrim »

Italiaanse tsunami voor de EU: Wanneer Lega en de Vijfsterrenbeweging een coalitie vormen

Geplaatst op 10 maart 2018

Afbeelding

De verkiezingsuitslag in Italië is gecompliceerd. We hoeven niet te rekenen op een snelle regeringsvorming. Behalve de beide winnaars van de verkiezingen, de Lega en de Vijfsterrenbeweging, is er ook een duidelijke verliezer: de Europese Unie.

De Italiaanse kiezers hebben op 5 maart drie kleine aardbevingen veroorzaakt. De eerste is het indrukwekkende resultaat dat de door de cabaretier Beppe Grillo opgerichte Vijfsterrenbeweging, die vaak wordt gekwalificeerd als “populistisch” of “tegen het systeem”, met haar 32% van de stemmen kon behalen. De tweede aardbeving is de nederlaag van de Democratische Partij (PD), die over het algemeen als “midden-links” wordt ingeschaald.

Er is, met enkele jaren afstand, een zekere analogie tussen de PD en de in het jaar 2016 door Emmanuel Macron in Frankrijk opgerichte beweging En Marche” vast te stellen, die was samengesteld uit personen “van links en rechts”. Zo werd de PD na de instorting van het politieke landschap van Italië door de vereniging van de krachten die voortkwamen uit de voormalige christendemocratie en de voormalige Communistische Partij opgericht.

De jonge Matteo Renzi had in het jaar 2013 haar leiding overgenomen, voordat hij razendsnel op de post van minister-president terechtkwam. Destijds dook hij op als de man die met zijn beeld van vernieuwing het wonder zou volbrengen de Europese Unie nieuw leven in te blazen. Zijn nederlaag bij het grondwetsreferendum in december 2016 bezegelde de ondergang van deze vallende ster.

De derde aardbeving heeft (bijna) iedereen verrast: de Lega (vroeger Lega Nord), die het gelukt is zich van een regionale groepering te ontwikkelen tot een partij van nationale omvang, krijgt 18% van de stemmen en is daarmee groter dan de beweging Forza Italia van Silvio Berlusconi (14%).

Vijfsterrenbeweging, Democratische Partij, rechts bondgenootschap: geen van de drie blokken haalt de benodigde 40% om een meerderheid te vormen. Maar men is immers ook niet verplicht om deze voor de verkiezingscampagne gevormde coalities na de verkiezingen voort te zetten.

Alliantie zou een catastrofe voor de EU zijn
Een alliantie tussen de Vijfsterrenbeweging en de Lega – tot nu toe door beide partijen uitgesloten – zou voor alle EU-liefhebbers een absolute catastrofe zijn. Ze zou concreet maken wat de waarnemers al gemerkt hebben: een nog nooit eerder aanwezige openbare vijandigheid tegen de Europese integratie.

Deze vijandigheid is vooral duidelijk geworden door de migratiekwesties. Men heeft minder benadrukt dat ook de sociale belangen een grote rol bij de kiezers hebben gespeeld. Miljoenen Italianen lijden nog steeds onder de gevolgen van de crisis, die vanaf 2008 over de Europese Unie veegde. De werkloosheid blijft een gesel, die vooral de jonge mensen van hun toekomst berooft.

Maar zij zijn niet de enige slachtoffers. Geheel overeenkomend met de Europese oriënteringen is het Matteo Renzi gelukt om de fundamentele garanties te breken die in het Italiaanse wetboek van arbeid verankerd waren. Bovendien hebben zowel de Lega als de Vijfsterrenbeweging de verantwoording van de euro voor het economische en sociale fiasco (besparingen op salarissen, begrotingsbeperkingen, enz.) onderstreept, ook al heeft de Vijfsterrenbeweging om redenen van “fatsoenlijkheid” op dit punt een wending heeft ingezet.

Op de dag na de verkiezingen merkte de grote krant “La Stampa” in haar hoofdartikel op: “voor het eerst winnen in Europa de antisysteem krachten”. De vorming van een regeringscoalitie tussen deze beide krachten (de Lega en de Vijfsterrenbeweging) zou voor de toekomst van de EU gelijkstaan aan een tsunami, temeer daar het om een van de oprichtingslanden van de gemeenschappelijke markt en de op twee na grootste economie van de Europese Unie gaat.

Mogelijk bondgenootschap heeft ook tegenwind
Maar zo ver is het nog niet. Weliswaar is de vorming van zo´n constellatie rekenkundig mogelijk, ze zal echter op immense druk stuiten. Talrijke krachten strijden openlijk en in de schaduw al voor de tegennatuurlijke toenadering tussen de vrienden van Beppe Grillo en de overlevenden van de Democratische Partij (of een splitsing van de laatste).

Vast te stellen blijft een voor de Europese politici belastend feit. Na de Brexit, daarna de verkiezingsuitslagen in Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië – en weldra vermoedelijk ook in Zweden – tekent zich in de meeste landen van de EU (en verder) een tendens af: een deel van de burgers, dat bij de globalisering heeft af moeten haken, weigert nu om in de kern van het systeem te verblijven. Deze fundamentele ontwikkeling zal niet zo snel veranderen, integendeel.

De komende weken zullen vast en zeker laten zien welke politieke constellatie er in de laars Italië ontstaat – of niet. Eén ding is echter nu al zeker: de Italianen hebben aan het (absurde) refrein, dat in Brussel (en Parijs) de afgelopen maanden werd gezongen en volgens welk “Europa weer terug is” (“Europe is back”, in de woorden van Macron), de genadestoot gegeven.

Er zal een buitengewoon marketingkabinet nodig zijn om een nieuwe slogan te vinden.

Bron: https://deutsch.rt.com

Auteur: Pierre Lévy

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/03/10 ... ie-vormen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48222
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Bericht door Pilgrim »

Italië: Er ontstaat een EU-kritisch pact

Geplaatst op 29 maart 2018

Afbeelding

Krijgt Italië een regering bestaande uit de Vijfsterrenbeweging (M5S) en het rechtse bondgenootschap? Op dit moment lijkt dat er wel op. De chef van Lega, Salvini, trekt aan allerlei mogelijke touwtjes. De EU vreest een horrorscenario.

Er komt beweging in de Italiaanse regeringsonderhandelingen. Het schijnt dat de protestbeweging “MoVimento 5 Stelle” (Vijfsterrenbeweging/M5S) en de sterkste partij van het rechtse bondgenootschap, de Lega van Matteo Salvini, dichter bij elkaar komen en werken aan de vorming van een regering. De voorzitters van de beide partijen, de 45-jarige Matteo Salvini (Lega) en de 31-jarige Luigi Di Maio (M5S) hebben voortdurend contact met elkaar. Hij zou inmiddels vaker met Di Maio dan met zijn moeder bellen, merkte Salvini enkele dagen geleden op.

Geen wonder dat men al bij de verkiezingen Roberto Ficos (M5S) als president van het parlement en Elisabetta Alberti Casellati (Forza Italia) als presidente van de Senaat bij elkaar bracht, beide met een grote meerderheid. Ook zou men al aan een regeringsprogramma werken.

Mocht er zo´n regering tot stand komen, waaraan de M5S en het rechtse bondgenootschap deelnemen, zou dat vooral voor de Brusselse eurocraten een bittere klap zijn, omdat alle EU- en euro-kritische partijen aan zo´n regering zouden deelnemen. Zowel de M5S als de Lega hebben verklaard dat ze zich niet zullen houden aan de 3% schuldengrens van de EU. In Brussel en Berlijn geldt zo´n bondgenootschap als “horrorscenario”.

Inmiddels heeft ook de oprichter van de M5S, de komediant Beppe Grillo, zijn toestemming voor een bondgenootschap met de Lega bekendgemaakt. “Salvini is iemand die zijch aan zijn woord houdt als hij iets zegt. Dat is zeldzaam”, verklaarde hij. Salvini beantwoordde het compliment van Grillo: “De Grillini´s zijn tot nu toe betrouwbaar gebleken.”

Silvio Berlusconi heeft de Italiaanse president ertoe opgeroepen om aan de chef van de Lega, Matteo Salvini, opdracht te geven een regering te vormen. “Midden-rechts heeft de meeste stemmen gekregen en heeft zodoende het recht om te bepalen wie de premier wordt. Salvini heeft het recht en de plicht om te pogen een regering te vormen”, zei hij tegen de “Corriere della Sera”.

Berlusconi, die verbonden is aan een innige vijandschap met de M5S, geeft echter de voorkeur aan een samenwerking met de sociaaldemocraten (PD), de grote verliezer van de parlementsverkiezingen. Zo´n coalitie beschikt alleen maar over een meerderheid wanneer het volledige rechtse bondgenootschap, dus ook de Lega, er aan deelneemt. De PD zou in zo´n coalitie de sterkte individuele partij zijn en zou wellicht aanspraak maken op de functie van minister-president, wat nauwelijks in het belang van Salvini zou zijn.

Nu is de vraag: hoe gaat het verder? Welke regeringscoalitie zal het op twee na grootste land van de eurozone de komende tijd leiden? Salvini moet hierbij een tactische meesterlijke prestatie volbrengen, wil hij daadwerkelijk minister-president worden.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/03/29 ... isch-pact/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48222
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Bericht door Pilgrim »

Gezocht: Italiaanse regering

27 april 2018, Philip Roose

Afbeelding
De leider van de Lega (Matteo Salvini, links) en Forza Italia, Silvio Berlusconi.

De regeringsvorming in Italië wordt een harde noot om te kraken.

Op 25 april herdenkt men in Italië de bevrijding van de nazi’s en de fascisten. Silvio Berlusconi, oud-premier van Italië, liep er een beetje bedrukt bij. Op zo’n ‘Festa della Liberazione’ in de regio Friuli Venezia Giulia liet hij zijn frustraties de vrije loop. ‘Davanti a 5s gente si sente come ebrei con Hitler’ (‘Tegenover leden van de Vijf Sterren voelt men zich zoals de Joden tegenover Hitler’). Niet echt een diplomatische uitspraak van de leider van Forza Italia. Ze toont vooral aan hoe diep de frustratie zit over zijn politieke tweederangspositie. Il Caimano werd enkele uren later door de leider van de rechtspopulistische Lega, Matteo Salvini, teruggefloten. Daarmee maakte die nog eens duidelijk wie de leiding heeft in de centrumrechtse coalitie.

De Movimento 5 Stelle (Vijfsterrenbeweging – M5S) weigert om een coalitie te vormen met Forza Italia. Berlusconi vreest dat de Lega vroeg of laat eieren voor haar geld zal kiezen en zonder hem in een regering zal stappen. Of zijn wantrouwen tegenover Salvini gerechtvaardigd is, valt moeilijk in te schatten. Salvini heeft al verschillende malen zijn trouw aan het centrumrechtse verkiezingsakkoord bevestigd. De kans dat Salvini zal toetreden tot een regering met de Lega als kleine partner en Luigi Di Maio, de 31-jarige leider van de M5S, als eerste minister, lijkt dus vrij klein.

Roberto Fico
Op 23 april stelde de Italiaanse president Sergio Mattarella kamervoorzitter Roberto Fico (M5S) aan als verkenner. Hij volgde de senaatsvoorzitster Maria Elisabetta Alberti Casellati (Forza Italia) op. Die had tevergeefs geprobeerd om de kloof tussen de M5S en Forza Italia te dichten. De zet van president Mattarella bleek een maat voor niets. De Grillini (zo genoemd naar hun officieuze leider Beppe Grillo) weigeren om met een veroordeelde politicus — Berlusconi — te praten. Laat staan te regeren.

De M5S ziet wel een regering zitten met de Lega, maar niet met Forza Italia. Enerzijds kan men dit zien als een poging om de centrumrechtse kartelpartners tegen elkaar uit te spelen. Anderzijds is een ‘propere politiek’ een van de kernpunten van hun partijprogramma. Toestemmen met een regering waar ook Forza Italia deel van uitmaakt, zou voor de M5S politieke zelfmoord zijn.

Centrumlinks
Roberto Fico nodigde daarom op 26 april voor de tweede keer de centrumlinkse Partito Democratico (PD) uit voor verkennende gesprekken. Tussen de PD en de M5S is het water echter nog heel diep. Niet zozeer qua programma, maar eerder wegens persoonlijke motieven. Met gekrenkte ego’s en gebroken ambities is het moeilijk onderhandelen.

‘Coming man’ van de PD, minister van Economische Ontwikkeling Carlo Calenda, verklaarde zelfs uit de partij te zullen stappen bij een regeerakkoord tussen de PD en de M5S. Maar kan de PD het zich blijven permitteren zich vol zelfbeklag te wentelen in de slechtste verkiezingsuitslag ooit? Het is betwijfelbaar dat de PD ‘het belang van het land dient’ door a priori elk gesprek met de M5S uit de weg te gaan. De kans is vandaag wel groter dan enkele weken terug. Intern roeren zich steeds meer politici die een eventuele regeringsdeelname wel zouden zien zitten. Op 3 mei zal het PD-partijbestuur beslissen of er in dialoog wordt gegaan met de Grillini. Afwachten dus.
Opties

Indien noch de PD noch de Lega op de avances van Luigi Di Maio ingaan en deze laatste blijft weigeren om met Berlusconi een regering te vormen, blijven er nog twee opties open. De eerste optie zijn nieuwe verkiezingen. De vraag is of dit veel zal veranderen aan de huidige politieke patstelling. In de recentste peilingen gaan zowel de M5S als de Lega er één tot twee procent op vooruit, terwijl de PD en Forza Italia er evenveel verliezen.

De tweede optie is een regering tussen de centrumrechtse coalitie en de centrumlinkse PD, grotendeels de voortzetting van de huidige Große Koalition. Vooral Berlusconi, geruggensteund door de Europese Commissie en EP-voorzitter Tajani, is voorstander van zo’n ‘governo dei responsabili’ (‘regering van diegenen met verantwoordelijkheidszin’). Hierdoor zou hij weer een sleutelpositie kunnen innemen in de Italiaanse politieke arena.

Molise
Verwacht wordt dat na de electorale test van afgelopen zondag in Molise, de op een na kleinste regio van Italië, de regeringsvorming een beetje vlotter zal verlopen. De centrumrechtse kandidaat Donato Toma (Forza Italia) won die verkiezingen met 43,5% van de stemmen, tegenover 38,5% voor de eerste achtervolger Andrea Greco (M5S). De centrumlinkse kandidaat Carlo Veneziale haalde een schamele 17,1%.

Dit resultaat is op zich politiek niet zo belangrijk en vormt eerder een morele overwinning voor Berlusconi. Toch toont het wel goed de huidige Italiaanse machtsverhoudingen: centrumrechts als grootse coalitie, de M5S als grootste partij en de sociaaldemocratie die naar ongekende electorale dieptes blijft zakken. Dit laatste zorgt voor heel wat nervositeit bij de Partito Democratico. Die moet niet alleen op zoek naar een nieuwe politieke identiteit en een wervend verhaal. Maar ook, na het ontslag van Renzi, naar een nieuwe charismatische leider.

https://doorbraak.be/gezocht-italiaanse ... +Doorbraak
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48222
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Bericht door Pilgrim »

Italië: Vorming van een nieuwe regering mislukt – “Vijfsterrenbeweging” en “Lega” voorstander van nieuwe verkiezingen

Geplaatst op 8 mei 2018

Afbeelding
Matteo Salvini (links) en Luigi di Maio.

In Italië is ook de derde poging om een regering te vormen, mislukt. Er zou geen vooruitzicht zijn op de vorming van een politieke regering, zei president Sergio Mattarella maandagavond na gesprekken met de grootst in het parlement vertegenwoordigde partijen.

Het staatshoofd stelde voor om een partij-onafhankelijke regering van technocraten in te zetten, die tot december in functie blijft en daarna de weg zou kunnen vrijmaken voor nieuwe verkiezingen. Zowel de “Vijfsterrenbeweging”, die bij de verkiezingen op 4 maart als grootste partij uit de verkiezingen tevoorschijn was gekomen, als de “Lega” keurden dit voorstel af.

De chef van de “Vijfsterrenbeweging”, Luigi di Maio, dringt aan op nieuwe verkiezingen op 8 juli, waarmee ook de “Lega” akkoord ging. “Mattarella wil een ´neutrale´ regering? In hemelsnaam, er is een moedige, vastberaden en vrije regering nodig, die in Europa het principe ´de Italianen eerst´ verdedigt, de banen en grenzen beschermt”, schreef de chef van de “Lega”, Matteo Salvini, op Twitter.

Mattarella tegen nieuwe verkiezingen in de zomer
De Partito Democratico (PD), die zware verliezen leed bij de verkiezingen, verklaarde zich daarentegen bereid om een neutrale regering te ondersteunen. “Wij delen Mattarella´s appel tot verantwoordelijkheid en hopen dat alle politieke krachten daarop zullen richten. De PD zal een neutrale regering ondersteunen”, becommentarieerde de interim-chef van de PD, Maurizio Martina.

Mattarella waarschuwde voor nieuwe verkiezingen in juli. Italië zou nog nooit midden in de zomer naar de stembus zijn gegaan. Een andere mogelijkheid zouden verkiezingen in de herfst zijn. Het parlement zou echter voor het eind van het jaar het begrotingsontwerp moeten aannemen, zodat deze ook problematisch zouden zijn.

Sinds de verkiezingen van 4 maart waren meerdere pogingen om een regering te vormen, mislukt. Geen van de partij-bondgenootschappen had een meerderheid om te kunnen gaan regeren. Zowel het midden-rechtse bondgenootschap, waartoe behalve de “Lega” ook “Forza Italia” van de voormalige minister-president Silvio Berlusconi behoort, als de “Vijfsterrenbeweginig”, die de grootse individuele partij werd, zijn op een coalitie aangewezen.

Een samenwerking tussen de “Vijfsterrenbeweging” en het midden-rechtse bondgenootschap mislukte echter aan het feit dat di Maio de uittreding van Berlusconi uit de alliantie had geëist.

Bron: https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/05/08 ... kiezingen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48222
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Bericht door Pilgrim »

Doorbraak: Berlusconi maakt eurosceptische regering in Italië mogelijk

Door Lars Benthin, 10 mei 2018

Afbeelding

Na een politieke impasse in Italië is er eindelijk een doorbraak gekomen. Silvio Berlusconi, de politieke leider van de rechtse partij Forza Italia, heeft aangegeven dat hij niet in de weg zal staan als Lega Nord een regering gaat vormen met de Vijfsterrenbeweging, een andere eurosceptische partij in Italië.

Omdat M5S en Lega beide sterk anti-Brussel zijn, stevent Italië af op de meest eurosceptische regering die een oprichter van de EU ooit heeft gekend, zegt Marghadi. “Ze gaan zich niet aan de begrotingsregels houden en M5S begon deze week zelfs over een referendum om uit de euro te stappen. Er breken onzekere tijden aan wat betreft de toekomst van Italië in Europa.”

Ondanks de handreiking van Berlusconi is het volgens Marghadi na de afgelopen twee maanden nog lang niet zeker dat de nieuwe regering er ook komt. “Ze kunnen er vandaag uitkomen, morgen of helemaal niet en dan gaan we alsnog stemmen.”

Of dit goed nieuws is voor Italië is nog maar de vraag. Beide partijen zijn anti-EU, maar dat is ook wel de enige raakvlak die ze hebben. Voor de rest zijn ze heel erg verschillend, zij het vanwege belastingen, zij het op sociaal-cultureel vlak. Ook met betrekking tot immigratie hebben ze verschillende standpunten, waarbij Lega Nord veel kritischer is op immigratiegebied.

Daarom is het inderdaad nog maar de vraag of er wel een regering gaat komen, maar als dat zo is, dan zal de Europese Unie daar verre van blij mee zijn. Als een referendum er doorheen komt (Lega Nord zal dat niet tegenhouden) en de Italianen zeggen ‘nee’ tegen de euro, dan zal het hoogstwaarschijnlijk ook uit de EU treden. ‘Zonder EU geen lidmaatschap’, aldus Juncker.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/ ... -mogelijk/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76165
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De politiek in Italië

Bericht door Ariel »

Silvio Berlusconi plaveit het pad voor een onwaarschijnlijke regering in Italië, met de extreemrechtse Lega en de populistische Vijfsterrenbeweging Europa-minnend Italië bereidt zich voor op het ergste.

Nou ik ben niet verdrietig, Ik juich deze regering toe.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De politiek in Italië

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Dat de politieke leiders zich spiegelen in de aureool van hun onmetelijke arrogantie en stinkende machtswellust bewijst het feit dat het vormen van een regering 'eindeloos' door kan gaan. Het lijkt mij van een gezonde democratie getuigen dat er een limit wordt gesteld aan het formeren van een regering. Wanneer de tijd om is . . . dan nieuwe verkiezingen uitschrijven. Het volk heeft ondertussen tijd gekregen om tot bezinning te komen - de politieke onwelwillende honden is dit niet gelukt - en kan opnieuw zijn stem uitbrengen. Je moet wel heel erg dom en zwak begaafd zijn als je weer op dezelfde klootzakken gaat stemmen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48222
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Bericht door Pilgrim »

Italië: Frontale aanval op de euro

Geplaatst op 14 mei 2018

Afbeelding

De zich aftekenende coalitie tussen M5S (“Vijfsterrenbeweging”) en Lega plant een frontale aanval op de euro. Er dient o.a. een parallelle munt ingevoerd te worden. Ook is men een omvangrijke belastinghervorming van plan, die echter het fiscale akkoord van de eurozone zou schenden.

In Italië zal het tamelijk zeker tot een coalitie tussen de “Vijfsterrenbeweging” (Movimento 5 Stelle, M5S) en de Lega komen. Bij de coalitieonderhandelingen dienen echter ingrijpende politieke veranderingen besloten te worden, die niet alleen nationale gevolgen kunnen hebben, maar ook voor de Europese Unie.

Volgens Italiaanse media zouden er belangrijke veranderingen komen, die de grootste economische omwentelingen in de geschiedenis van het land met zich mee zouden brengen:
  • Het einde van de pensioenhervormingen van Mario Monti. Weliswaar is de M5S op dit punt iets weker dan de Lega, maar hier zal het vermoedelijk tot grotere omwentelingen komen.
  • Een “flat tax” voor personen en ondernemingen. Ergo een massale belastingverlaging.
  • Vooral de M5S dringt aan op een “burgerinkomen”, dat vermoedelijk in de richting van een “onvoorwaardelijk basisinkomen” zou kunnen gaan.
  • Verder dient de migratie duidelijk verminderd te worden, waarvoor zich zowel de M5S als de Lega uitspreken.
De vraag is echter: hoe moet dit allemaal gefinancierd worden? Alleen al de intrekking van de pensioenhervorming van Mario Monti zou jaarlijkse kosten van ongeveer € 20 miljard veroorzaken, tegelijkertijd zou de invoering van een flat tax tot een enorm verlies bij de belastinginkomsten leiden. Ook daarom willen beide partijen met de EU over het fiscale akkoord praten en een uitzonderingsregeling voor Italië krijgen. Als Brussel hiermee niet instemt, zullen de Italianen waarschijnlijk een eigen weg gaan, die onvermijdelijk tot het uittreden uit de eurozone zal leiden.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/05/14 ... p-de-euro/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48222
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Bericht door Pilgrim »

Sensatie: Italië krijgt een dwarsliggende regering tegen de euro

Geplaatst op 15 mei 2018

Afbeelding

De voorzitters van Lega (Matteo Salvini) en de “Vijfsterrenbeweging” (Luigi di Maio) zijn het eens geworden over een gezamenlijke regeringscoalitie. De EU-nazi-pers schuimt van woede en strooit meermaals met de begrippen “rechts-radicaal” en “populistisch” in het rond. Dat voor het eerst de stem van een brede meerderheid tegen het establishment nu ook door de zogenaamde “protestpartijen” serieus wordt genomen, speelt daarbij waarschijnlijk geen rol.

Meer nog – Salvini en di Maio zijn het er over eens geworden dat de regering door een neutrale minister-president geleid moet worden, die geen lid is van de Lega en ook niet van de “Vijfsterrenbeweging”. Dat is inderdaad een historische prestatie. Wie dat zal zijn, is nog niet bekend.

Wel bekend is echter dat Lega en de “Vijfsterrenbeweging” streven naar een referendum over de euro, wat men helemaal niet graag hoort in Brussel. Als het aan de hardste euro-tegenstanders ligt, wordt ook de EU de rug toegekeerd. Voor nettobetaler Duitsland zou dit een fiasco zijn, voor de euro wellicht de doodsteek. Er bestaat dus hoop dat de Italianen met hun nieuwe dwarse regering eindelijk een einde maken aan de smerige praktijken van de EU-nazi´s en dat Europa een echte kans krijgt om een nieuw begin te maken.

Bron: https://opposition24.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/05/15 ... n-de-euro/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48222
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Bericht door Pilgrim »

“Regering van de verandering”: Lega en Vijfsterrenbeweging sluiten coalitieakkoord

Geplaatst op 20 mei 2018

Afbeelding

De nieuwe Italiaanse regering – Lega (daarvoor Lega Nord) en de Vijfsterrenbeweging (M5S) – zijn na taaie onderhandelingen tot een coalitieakkoord gekomen. In ieder geval op sites van de M5S werd het document in een internetpeiling ook onmiddellijk door 90% van de activisten goedgekeurd.

“Verdrag voor een regering van de verandering” luidt de titel van het uit 58 pagina´s bestaande coalitiedocument. Waarnemers voorspellen bewogen tijden voor zowel Italië als de EU als de nieuwe regering overgaat tot de invoering van haar programma. De afwijzing van de “euro-bureaucraten” is daarbij de lijm die de beide verschillende partners bijeenhoudt.

In een vooraf gepubliceerde versie van het coalitieakkoord was de eis naar een schuldkwijtschelding van € 250 miljard door de ECB te vinden. Dat zou bijna net zoveel zijn als alle drie de reddingspakketten voor Griekenland hadden gekost. Tegelijkertijd was er sprake van de voorbereiding van een referendum over de uittreding van Italië uit de euro. Deze beide punten waren voldoende om de euro te laten dalen naar het diepste punt sinds december en de beurs van Milaan naar beneden te sturen.

De schuldkwijtschelding en de uittreding uit de euro zijn weliswaar inmiddels weer uit het regeringsprogramma verdwenen. Wat overblijft, is echter genoeg om voor turbulentie bij de EU te zorgen. Zo spreekt het programma zich uit voor een nieuwe jaarlijkse schuldenopname van € 100 miljard – daardoor zou het Italiaanse begrotingstekort van op dit moment 1,5% naar meer dan 7% van het bnp toenemen. Volgens het Verdrag van Maastricht is de bovengrens 3%.

Een radicale koerswijziging beloven de coalitiepartners ook in de migratiepolitiek. Zo zou het Dublin-akkoord, volgens welke “vluchtelingen” hun asielaanvraag moeten indienen in het eerste land waarin ze Europees grondgebied betreden, “overwonnen moeten worden”.

Andere kernpunten van het programma zijn een basisinkomen van € 780,- voor alle behoeftige mensen, een pensioenhervorming, een revisie van de EU-verdragen – vooral wat betreft het “fiscaal akkoord”, opdat “Italië zodoende zijn soevereiniteit terugkrijgt”. Bovendien dienen radicaalislamitische verenigingen en gebedsplaatsen opgeheven te worden.

Interessant is dat de nieuwe regering zich in Brussel sterk wil maken voor een opheffing van de sancties tegen Rusland.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/05/20 ... ieakkoord/
Dus ook in Italië is er nu een doorbraak. :victory:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6534
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: De politiek in Italië

Bericht door Ali Yas »

Pilgrim schreef:Dus ook in Italië is er nu een doorbraak. :victory:
Het duurt even, maar de linkse zeepbellen worden uiteindelijk altijd door de realiteit doorgeprikt.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De politiek in Italië

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ali Yas schreef:
Pilgrim schreef:Dus ook in Italië is er nu een doorbraak. :victory:
Het duurt even, maar de linkse zeepbellen worden uiteindelijk altijd door de realiteit doorgeprikt.
Ik weet niet hoe oud jij bent Ali Yas - jong ben je zeker niet - maar ik kan jou vertellen uit ervaring dat lang geleden zowel in Engeland als in Italië de arbeiders zich voornamelijk bezig hielden met stakingen. Dat was geen idee van henzelf, maar van de linkse, communistische vakbonden. Italië voerde de boventoon. En je wist nooit wanneer het werk weer eens plat ging. Ik herinner mij nog als de dag van gisteren toen wij ingecheckt hadden op de veerboot van Genua naar Sardinië. De auto was al in het ruim. Maar de loopplank was versperd. Niemand kon het schip op. Wat was er aan de hand? Een uit het niets spontane stakingsactie van het personeel aan de wal. Het was pure pesterij. Want twee uren later werd de blokkade alweer opgeheven.

Volgens mij is door al die stakingen in Engeland de Britse auto-industrie naar de klote gegaan. Toen de rust was weergekeerd en veel bedrijven geen licht meer aan de horizon zagen schijnen, hebben Japanse auto fabrikanten de zaken overgenomen volgens de voorwaarden die e Britse wet toelaat. Maar . . . koop hoe dan ook nooit een auto, maakt niet uit wat voor merk, die in Engeland is gefabriceerd, ook al is die onder leiding van Japan tot stand gekomen. Er bestaat namelijk een wettelijke bepaling die verplicht dat bepaalde onderdelen in de auto uit een (traditionele) Engelse fabriek afkomstig moeten zijn. En zo kan het gebeuren dat je met een dure Landrover die met Japanse precisie is vervaardigd toch een kat in de zak koopt. Vanwege een of meer BELANGRIJKE onderdelen waar je onherroepelijk ellende door krijgt. Tsja . . . ik maak graag een praatje met iedereen. Zo ook met de chef werkplaats van een garage waar zo'n dure Landrover of Ranger stond. De dynamo moest al gauw van de zo goed als nieuwe auto vervangen worden. Een vast euvel bij deze dure auto. Als de dynamo van de auto niet goed werkt sta je al gauw stil langs de kant van de weg. En bijna alle dynamo's bij deze Landrovers kwamen niet uit de eigen fabriek, maar werden elders in Engeland vervaardigd. Rotzooi dus.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Plaats reactie