De politiek in Italië

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31893
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Vr Nov 10, 2017 1:44 am

Zware nederlaag voor Renzi in Italië

Geplaatst op 9 november 2017

Afbeelding

De Democratische Partij (sociaaldemocraten) heeft in Italië een zware nederlaag geleden. De eurosceptische partijen hebben gewonnen. De Democratische Partij (PD) rondom de voormalige Italiaanse minister-president Matteo Renzi (foto) heeft de regionale verkiezingen in Sicilië gigantisch verloren. Met minder dan 19% van de stemmen kwam de afgevaardigde van de PD maar op de derde plaats. De door Silvio Berlusconi ondersteunde kandidaat heeft met 40% gewonnen, gevolgd door de kandidaat van de Vijfsterrenbeweging, meldt de EUObserver. Zodoende staan de euro- en EU-sceptische partijen in Sicilië duidelijk bovenaan.

“Sicilië heeft, waartoe ik had opgeroepen, de weg van verandering gekozen”, zei de 81-jarige Silvio Berlusconi in een videoboodschap op Facebook. Aan de overwinning van Nello Musumeci, die na het tellen van alle stemmen in de nacht van maandag op dinsdag met 39,9% van de stemmen tot gouverneur werd gekozen, droeg Berlusconi´s conservatieve Forza Italia beslissend bij. Ze werd de op één na grootste partij op het eiland – en Berlusconi heeft behoorlijk meegedaan in de verkiezingscampagne door zich als aanvoerder van een gematigde midden-rechtse alliantie te presenteren, die als enige bondgenootschap ook bij nationale verkiezingen de protestpartij “Movimento 5 Stelle” (Vijfsterrenbeweging) zou kunnen overtroeven.

Sicilië behoort tot de armste provincies van Italië. De jeugdwerkloosheid is schrikbarend hoog, veel mensen vertrekken wegens het ontbreken van enig perspectief naar het noorden of naar het buitenland. Daarbij komen de verouderde infrastructuur, problemen bij de vuilverwerking en de invloed van de maffia. Bovendien staat het eiland op grond van zijn nabijheid tot Afrika in het middelpunt van de vluchtelingencrisis. Inmiddels werken op Sicilië Italiaanse en Nigeriaanse maffiagroepen samen bij de prostitutie van Nigeriaanse vrouwen.

Dat de politiek de problemen niet onder controle krijgt, schijnt de politieke desinteresse te bevorderen: minder dan de helft van de ongeveer 4,6 miljoen stemgerechtigde inwoners (46,8%) van Sicilië ging stemmen – en dat, hoewel de verkiezingen golden als test voor de parlementsverkiezingen.

De euro-kritische Vijfsterrenbeweging ziet van de verkiezingen in Sicilië een golf uitgaan “die ons van 35% naar 40% op nationaal niveau brengt”, zei topkandidaat Luigi di Maio maandagavond. De enige kandidaat van de partij, Giancarlo Cancelleri, haalde 34,6% van de stemmen. Zodoende is de partij de grootste – en las de regeringspartij de levieten als niet serieus te nemen concurrent.

Inderdaad verscherpt de uitslag van de verkiezingen de crisis van de sociaaldemocraten. Niet alleen op Sicilië is de PD innerlijk verdeeld, de onenigheid over een kandidaat staat model voor het geruzie op nationaal niveau. Fabrizio Micari haalde maar 18,65 van der stemmen, wat mede teruggevoerd werd op het feit dat links met Claudio Fava (6,1%) een eigen kandidaat opstelde.

De druk op partijchef Matteo Renzi neemt toe. Hij wil weer minister-president worden – daarvoor heeft hij echter ook buiten de partij bondgenoten nodig om in Rome de absolute meerderheid te krijgen.

“Het is ongelooflijk hoe de gunst van Renzi binnen drie jaar zo kon veranderen”, wordt een professor in de geschiedenis van de Romeinse universiteit LUISS door de EUObserver geciteerd. “Eerst hebben de mensen hun hoop op hem gevestigd, nu is hij de dupe van hun frustratie. Waarschijnlijk kan alleen een massapsycholoog verklaren waarom Renzi zo snel van toeverlaat de zondebok werd.”

Bron: https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/09 ... in-italie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31893
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jan 14, 2018 3:27 am

Italië: Economie en migratie beslissen de verkiezingen

Geplaatst op 13 januari 2018

Afbeelding

Volgens opiniepeilingen zullen de Italiaanse parlementsverkiezingen op 4 maart 2018 gewonnen worden door het midden-rechtse bondgenootschap van Silvio Berlusconi. Maar de overwinning is niet zeker.

Migratie en economie zullen de verkiezingen beslissen

Maar Berlusconi zou Berlusconi niet zijn wanneer hij niet behalve een plan A ook een plan B en zelfs een plan C gereed zou houden. Niet alle berekeningen zijn echter opgegaan sinds hij op 26 januari 1994 onder het gelach van links bekendmaakte de politiek in te gaan. Sinds hij echter twee maanden later de overwinning wegkaapte voor de neus van de ex-communisten, treedt links met verbitterde vijandigheid tegen hem op.

Veel Italianen vinden twee onderwerpen heel belangrijk: de economische situatie en de immigratiekwestie. Wie hen daarop de betere antwoorden geeft en meer vertrouwen geniet, zal de verkiezingen winnen. Sinds 2008 zit de Italiaanse economie in een permanente crisis. Ieder jaar vertrekken er net zoveel Italianen naar het buitenland als buitenlanders legaal en illegaal naar Italië immigreren. Dat betekent een desbetreffende versnelling van de radicale demografische omwentelingen.

Vijfsterrenbeweging en Lega Nord met duidelijke antwoorden op buitenlander-kwestie
In de migratiekwestie vertegenwoordigen de Vijfsterrenbeweging en de Lega Nord de meest duidelijke koers. Een overwinning van midden-rechts kan die regeringen in de EU versterken die een onbeperkte “Refugee Welcome”-politiek als waanzin beschouwen. Van een door Berlusconi, ook al zou het alleen maar vanuit de achtergrond zijn, aangestuurde Italiaanse regering hoeven we echter niet te rekenen op soloacties tegen de wil van Brussel.

Instemming-percentages tot 50% onder de mensen jonger dan 40 jaar voor de Vijfsterrenbeweging laten zien dat de kiezers de beste antwoorden niet van de regerende gematigde of de radicale linksen verwachten, maar ook niet per se van de 81-jarige Silvio Berlusconi en een Lega Nord, die haar sterke wortels in de kiezers van het noorden (30% in Venetië) zojuist voor een onzekere ruil als totaal Italiaanse rechtse partij riskeert en daarvoor zelfs de naam Nord uit haar partijnaam heeft geschrapt.

Verkiezingsuitslag open, omdat bondgenootschap Vijfsterrenbeweging en Lega ontbreekt
Op dit moment kunnen alle drie de grote groepen nog hopen op een verkiezingsoverwinning. Geen een kan zeker zijn van succes. Een gegarandeerde overwinning zou zeker zijn voor een bondgenootschap Vijfsterrenbeweging en Lega. Samen zouden ze midden-links en midden-rechts ver achter zich laten. Aan inhoudelijke overeenkomsten zou het via de immigratiekwestie, via de directe democratie tot aan EU-scepticisme niet ontbreken. Maar deze optie wordt door geen enkele partij serieus overwogen. Italië blijft in de onberekenbaarheid berekenbaar.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/13 ... kiezingen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31893
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jan 21, 2018 1:52 am

Berlusconi´s nieuwe rechtse bondgenootschap: Forza Italia, Lega Nord en Fratelli d´Italia met gezamenlijk verkiezingsprogramma

Geplaatst op 20 januari 2018

Bij de Italiaanse parlementsverkiezingen in maart zal er ook een sterke rechts-conservatieve formatie aantreden. Na meerdere weken durende onderhandelingen is de Italiaanse ex-minister-president Silvio Berlusconi (Forza Italia) het met de Lega Nord en de “neofascistische” kleine partij Fratelli d´Italia eens geworden om met een gezamenlijk verkiezingsprogramma de verkiezingen in te gaan.

Tot de zwaartepunten behoort de invoering van een “flat tax” voor gezinnen en ondernemingen. Meer aantrekkingskracht zullen echter vermoedelijk talrijke maatregelen voor meer veiligheid en minder illegale immigratie zijn, die het programma belooft. Zo moeten verdragen met Libië en andere landen van herkomst van migranten voor meer stabiliteit zorgen.

Berlusconi, die inmiddels 81 jaar oud is, heeft vertrouwen in de uitkomst van de verkiezingen: “Samen zullen we overwinnen”, twitterde hij.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/20 ... programma/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31893
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Do Jan 25, 2018 2:52 am

Verkiezingen in Italië: De volgende aardbeving dreigt voor de EU

Geplaatst op 24 januari 2018

Afbeelding

Op 4 maart vinden in Italië de vervroegde parlementsverkiezingen plaats. De actuele peilingen doen een politieke aardbeving voor de EU verwachten.

Italië is na Duitsland en Frankrijk (en het niet meerekenen van Groot-Brittannië) de op twee na grootste economie van de Europese Unie. Juist ook daarom, en omdat het land ook lid is van de eurozone, vormen de Italiaanse parlementsverkiezingen op 4 maart ook een beslissing van richting voor de EU en de eurozone. Een beslissing van richting, die juist de Brusselse eurocraten niet lekker zal smaken.

Met het oog op de nieuwste peilingen mag je er echter van uitgaan dat de Brusselse eurocraten onaangename tijden te wachten staan. Want: de links-populistische euro-kritische protestbeweging Vijfsterrenbeweging (M5S) van Beppe Grillo zou met 26-28% wel eens de grootste partij kunnen worden. De sociaaldemocratisch-centristische “Democratische Partij” (PD) van minister-president Paolo Gentolini, die op dit moment de grootste partij in het Italiaanse parlement is, zal uitkomen op 22-24% van de stemmen.

De “Berlusconi-partij” Forza Italia (FI) kan op 16-18% van de stemmen rekenen, gevolgd door de Lega Nord (LG), die in de peilingen op 11-13% uitkomt. Ook de links-liberale partij Liberi e Ugali (LeU) met ongeveer 6-8% en de nationaal-conservatieve partij Fratelli d´Italia (FdI) met 5-6% van de stemmen maken kans in het parlement te komen.

Maar dan ontstaat er een probleem: weliswaar hebben de midden-linkse partijen M5S, PD en LeU een meerderheid, maar met de partij van Beppe Grillo wil niemand een coalitie vormen. Het zou echter mogelijk zijn dat de PD en de FI gaan samenwerken, maar de ongeveer 40% van de stemmen zijn dan niet genoeg. Zelfs samen met de FdI zouden ze nog maar 45% van de parlementariërs hebben.

Daarbij komt de omstandigheid dat juist met M5S, LN en de FdI drie bijzonder EU- respectievelijk euro-kritische partijen in het Italiaanse parlement vertegenwoordigd zullen zijn, die samen eveneens tot 45% van de stemmen zouden kunnen krijgen. Samen met de veeleer rechts-conservatieve afgevaardigden uit de gelederen van Forza Italia zouden er wel degelijk meerderheden kunnen ontstaan die de Brusselse eurocraten niet smaken.

Over het thema “euro-uittreding” wordt op politiek niveau steeds opnieuw gediscussieerd. De chef van Lega Nord, Matteo Salvini, zei: “Ik denk dat één munt voor 18 economieën, ieder op zijn eigen manier verschillend, op de lange termijn gewoon niet kan functioneren.” En verder: “Sinds de invoering van de huidige munteenheid namen de schulden van Italië met € 900 miljard toe. Het experiment is mislukt en wij zouden niet op deze weg door moeten gaan.”

Vooral echter moet het ook Brussel, Frankfurt en Berlijn duidelijk zijn dat men Italië niet zo erg onder druk kan zetten als met Griekenland het geval was (en nog steeds is). Tsipras heeft de Grieken voor twee generaties in de totale schuldenslavernij gedreven. De Italianen zullen dat niet met zich laten doen. Want ook al explodeerden de staatsschulden (naar inmiddels 134% van het bnp) en zijn de Italiaanse banken extreem geruïneerd – iedere betutteling van ten noorden van de Alpen zal in Rome op enorme afwijzing stuiten. De eurocraten zullen in dit geval weliswaar op marmer in plaats van graniet bijten, maar ook dat is niet beter voor hen.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/24 ... oor-de-eu/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31893
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Wo Feb 07, 2018 2:19 am

Italië: Migratie wordt thema in de verkiezingscampagne

Geplaatst op 6 februari 2018

Afbeelding

De migratie wordt in Italië een belangrijk onderwerp in de verkiezingscampagne. Wie zal ervan profiteren?

Afgelopen zaterdag opende in de Italiaanse stad Macerata een man vanuit een rijdende auto het vuur op Afrikaanse migranten, waarbij zes van hen gewond raakten. Alle politici van links tot rechts veroordeelden deze daad. Desondanks wordt duidelijk dat het thema migratie een belangrijk onderwerp in de verkiezingscampagne in Italië wordt.


Een van de eerste toppolitici die hierop insprong, was de chef van Forza Italia en voormalig minister-president Silvio Berlusconi. Hij noemde migranten “een sociale tijdbom, die bereid is te exploderen”. In de regeringstijd van “de linksen” zouden er meer dan 600.000 migranten illegaal Italië binnengekomen zijn, die bereid zouden zijn delicten te plegen, zei hij zondagavond in een tv-interview.

De chef van de rechts-conservatieve partij Lega Nord, Matteo Salvini, twitterde maandag dat het “ongecontroleerde immigratie” zou zijn die tot “chaos, woede en sociale botsingen” zou leiden. Ondertussen komt van politiek links Italië alleen maar de veroordeling van racisme en vreemdelingenhaat, terwijl men in de migratiepolitiek van de afgelopen jaren geen fout kan herkennen.

Italië zelf geldt voor de meeste migranten zelf echter meer als doorgangsstation op de doorreis naar Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië of Zweden. In Italië zijn de uitkeringen te laag en de vooruitzichten op een baan en inkomen slecht.

Op 4 maart kiest Italië in vervroegde verkiezingen een nieuw parlement. Beppe Grillo´s linkse protestpartij “Vijfsterrenbeweging” (M5S) geldt als favoriet, terwijl de op dit moment regerende midden-linkse Democratische Partij met Berlusconi´s Forza Italia strijdt om de tweede plaats. Men verwacht dat er als gevolg van het succes van M5S geen stabiele politieke meerderheid mogelijk zal zijn. Juist ook daarom is het voor de partijen rechts van het midden bijna een geschenk dat het thema migratie in het middelpunt van de verkiezingscampagne komt te staan.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/02/06 ... scampagne/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 64708
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Ariel » Ma Mar 05, 2018 11:54 am

Verkiezingen Italië monden uit in politieke patstelling

Met iets meer dan driekwart van de stemmen geteld tekent zich na de parlementsverkiezingen van gisteren in Italië geen voor de hand liggende coalitie af. De Vijfsterrenbeweging lijkt zo'n 31 procent van de stemmen te krijgen en is daarmee de grootste partij geworden.

De centrumrechtse alliantie waar oud-premier Berlusconi bij hoort heeft de meeste zetels veroverd, niet dankzij Berlusconi's Forza Italia, maar vooral dankzij anti-immigratiepartij Lega. Die krijgt ongeveer 18 procent, Forza Italia haalt vermoedelijk nog geen 14 procent. Er zitten ook nog twee kleinere rechtse partijen in de alliantie.

De Lega heeft onder de leuze 'Italianen eerst' een uitgesproken anti-immigratiecampagne gevoerd.

Terug naar de oppositie
De regerende sociaaldemocratische partij heeft zoals verwacht flink verloren en heeft zich al neergelegd bij een terugkeer naar de oppositiebanken. "De uitslag is een afwijzing van het beleid van de afgelopen jaren", zegt correspondent Mustafa Marghadi. "Ze moeten de verantwoordelijkheid nemen voor deze nederlaag."

De kiezers lijken de sociaaldemocraten de rekening te presenteren voor de aanhoudende werkloosheid (rond de 11 procent) en de problemen rond de honderdduizenden immigranten in het land.

Het debat in Italië gaat vooral over de vraag: hoe nu verder? "Het centrum is echt weggevaagd", zegt Marghadi. "Er is een populistische golf over Italië gespoeld." Maar een werkbare meerderheid in het parlement heeft dat niet opgeleverd en het zal nog een puzzel worden voor president Matarella om er samen met de partijen uit te komen.

Ondanks het verlies van de Democratische Partij is er geen meerderheid op rechts. Van tevoren werd wel gespeculeerd over de mogelijkheid van een Grote Coalitie van centrumlinks en centrumrechts, zoals die net in Duitsland is gevormd. Maar bij deze uitslag lijkt dat voor Italië niet haalbaar.

Op basis van het verkiezingsresultaat zoals dat zich nu aftekent, zou een samenwerking tussen de Vijfsterrenbeweging en Lega van Matteo Salvini logisch zijn. Maar die ligt niet voor de hand, zegt Marghadi. "De Vijfsterrenbeweging is niet echt links of rechts. Ze zijn gericht op het omgooien van het bestaande systeem. Er zitten linkse mensen in met progressieve ideeën over bijvoorbeeld het milieu, maar ze hebben ook rechtse kandidaten. Veel linkse stemmers zouden ervan walgen als ze in zee zouden gaan met Lega."

Ook in Brussel wordt met grote zorg gekeken naar de mogelijkheid van een coalitie tussen de Vijfsterrenbeweging en Lega. Zo'n coalitie, als die er al komt, zou anti-Europa zijn en vermoedelijk proberen te morrelen aan de Europese begrotingsregels.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 15370
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor King George » Ma Mar 05, 2018 1:28 pm

Links heeft flink klop gekregen en wel hierom:

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31893
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mar 05, 2018 9:04 pm

Italiaanse verkiezingen: EU-kritische en rechtse partijen sterk, socialisten storten in

Geplaatst op 5 maart 2018

Afbeelding

De parlementsverkiezingen in Italië leverden geen duidelijk resultaat op. Als sterkste partij kwam de EU-kritische Vijfsterrenbeweging van Beppe Grillo uit de verkiezingen tevoorschijn. De verliezer van de avond is de socialistische Partido Democratico met haar partijchef Matteo Renzi.

EU-kritische partijen verkiezingswinnaar

In Italië sloten gisteren om 23.00 uur de stembureaus. Ongeveer 46,5 miljoen stemgerechtigde burgers konden hun stem afgeven. De verkiezingsopkomst bedroeg 72%.

Volgens prognoses kwam de Vijfsterrenbeweging met 31% van de stemmen als grootste individuele partij uit de verkiezingen tevoorschijn. De EU-kritische beweging werd echter overvleugeld door de uit vier partijen bestaande midden-rechts coalitie met 37% van de stemmen. De grootste partij binnen deze coalitie is de uit de Lega Nord voortgekomen Lega met haar topkandidaat Matteo Salvini, nog voor Forza Italia van Silvio Berlusconi.

Zware nederlaag voor de socialisten
De teloorgang van de socialistische partijen in Europa gaat ook door in Italië. De huidige regeringspartij Partito Democratico van minister-president Paolo Gentiloni en partijchef Matteo Renzi moet een historische verkiezingsnederlaag accepteren en werd door het Italiaanse volk heel duidelijk niet herkozen. Nog maar ongeveer 19% van de kiezers gaf zijn stem aan de socialisten. Zodoende zal de Partito Democratico waarschijnlijk niet in een regeringscoalitie vertegenwoordigd zijn. In totaal zal de midden-links alliantie slechts ongeveer 23% krijgen.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/03/05 ... torten-in/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 64708
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Ariel » Ma Mar 05, 2018 10:13 pm

In 2014 haalde de linkse Partito Democratico van Mateo Renzi nog 40,8 % van de stemmen. Vier jaar open grenzenbeleid en +650.000 bootmigranten later, staat de teller nog op 18,7 %.

2014

Afbeelding

2018

Afbeelding
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 15370
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor King George » Di Mar 06, 2018 1:52 pm

En ja hoor, links heeft weer een zondebok gevonden voor de verkiezingsuitslag in Italië...

'Verkiezingsuitslag Italië is de schuld van Putin'

Afbeelding

https://www.rt.com/news/420589-samantha-powers-italy-russia/Lees je mee, Teefje Keft?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 64708
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Ariel » Di Mar 06, 2018 2:40 pm

Na dreun Italië wil Timmermans ‘meer solidariteit’

Extreem-rechts aan de poorten van de macht. Hoe denkt u daarover? De vraag wordt gesteld aan Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie. Hij reageerde op de politieke aardverschuiving die de Italiaanse verkiezingen teweeg heeft gebracht: ‘We moeten nog harder werken om de Europese idealen over te brengen.’

Vanochtend schrijft de Financial Times dat het nieuwe Italiaanse parlement op ramkoers ligt met de Europese Unie. De Italianen gingen zondag naar de stembus en kozen massaal voor eurosceptische partijen. De populistische Vijfsterrenbeweging won de verkiezingen overtuigend: ze kreeg 32,7 procent van de stemmen. De andere winnaar was de extreem-rechtse Lega (voorheen Lega Nord), die steeg van 4,1 procent bij de vorige parlementsverkiezingen in 2013 naar 17,4 procent nu.

Timmermans pleit voor solidariteit
Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans reageerde vanochtend op de Franse radiozender Europe 1. Gevraagd naar zijn reactie op de politieke aardverschuiving in Italië, als een van de oprichters van de Europese Unie een van de landen die het meest aan het Europese project hechten, antwoordt Timmermans dat hij vastbesloten is om nog harder te werken voor een verenigd en solidair Europa. ‘De inzet is hoog,’ zegt Timmermans, ‘het gaat over de toekomst van onze kinderen.’

Opmerkelijk is dat Timmermans de winst van de eurosceptische partijen wijt aan de Italiaanse politiek: ‘De Italianen zijn teleurgesteld in de politiek, teleurgesteld in de resultaten van de Italiaanse politiek, en ook teleurgesteld in Europa. Er is veel werk te verrichten.’ Timmermans zegt dat hij nog steeds vastberaden is en de Italianen gaat overtuigen van een toekomst in de Europese Unie.

Ook wordt Timmermans voor de voeten geworpen dat de Europese Unie er niet in is geslaagd een antwoord te formuleren op de migrantenstroom die Italië hard heeft geraakt. ‘We hebben wel degelijk geholpen,’ aldus Timmermans, ‘twee jaar geleden was het veel erger.’ Volgens Timmermans wordt er hard aan gewerkt, maar is er nog geen langetermijnoplossing. ‘We moeten met de lidstaten een manier vinden om de buitengrenzen te beschermen en solidair zijn binnen de Europese Unie.’

Timmermans: Italiaanse verkiezing waarschuwing voor lidstaten
‘Dat willen we veranderen, we willen solidariteit organiseren. Nu willen we andere lidstaten gaan overtuigen. Dat kan misschien met behulp van de Italiaanse verkiezingsresultaten.’ Van die redenering is nog niet iedereen in de Europese Unie overtuigd. De Hongaarse premier Viktor Orbán zei bijvoorbeeld zondag op een campagnebijeenkomst: ‘We hebben meer kinderen nodig, niet meer migranten.’
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 64708
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Ariel » Di Mar 06, 2018 3:56 pm

Geert Wilders dolblij met goede resultaat Lega Nord in Italië


Hij ziet zijn kans schoon om de EU even flink het vuur aan de schenen te leggen… en om het immigratiebeleid van de Unie onder handen te nemen.

Natuurlijk is dat weinig verrassend. De Lega Nord en de PVV hebben veel met elkaar gemeen. Beide partijen hebben weinig fiducie in de Europese Unie, zijn tegen het multiculturalisme, hebben lak aan de politieke correctheid, en zijn ook nog eens anti-immigratie. Voor Wilders is Lega Nord dus gewoon een bondgenoot — en misschien zelfs een ideologie-genoot.

Ook de Amerikaanse president Donald Trump zal tevreden zijn. Die liet in 2016 tijdens een ontmoeting met Salvini al weten dat hij hoopte dat de man “ooit premier zou worden.” Vervolgens poseerden de twee trots voor de camera’s. Hoewel Salvini daar dus niet in is geslaagd is het resultaat van gisteren wel degelijk een grote doorbraak voor zijn partij.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31893
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mar 11, 2018 1:30 am

Italiaanse tsunami voor de EU: Wanneer Lega en de Vijfsterrenbeweging een coalitie vormen

Geplaatst op 10 maart 2018

Afbeelding

De verkiezingsuitslag in Italië is gecompliceerd. We hoeven niet te rekenen op een snelle regeringsvorming. Behalve de beide winnaars van de verkiezingen, de Lega en de Vijfsterrenbeweging, is er ook een duidelijke verliezer: de Europese Unie.

De Italiaanse kiezers hebben op 5 maart drie kleine aardbevingen veroorzaakt. De eerste is het indrukwekkende resultaat dat de door de cabaretier Beppe Grillo opgerichte Vijfsterrenbeweging, die vaak wordt gekwalificeerd als “populistisch” of “tegen het systeem”, met haar 32% van de stemmen kon behalen. De tweede aardbeving is de nederlaag van de Democratische Partij (PD), die over het algemeen als “midden-links” wordt ingeschaald.

Er is, met enkele jaren afstand, een zekere analogie tussen de PD en de in het jaar 2016 door Emmanuel Macron in Frankrijk opgerichte beweging En Marche” vast te stellen, die was samengesteld uit personen “van links en rechts”. Zo werd de PD na de instorting van het politieke landschap van Italië door de vereniging van de krachten die voortkwamen uit de voormalige christendemocratie en de voormalige Communistische Partij opgericht.

De jonge Matteo Renzi had in het jaar 2013 haar leiding overgenomen, voordat hij razendsnel op de post van minister-president terechtkwam. Destijds dook hij op als de man die met zijn beeld van vernieuwing het wonder zou volbrengen de Europese Unie nieuw leven in te blazen. Zijn nederlaag bij het grondwetsreferendum in december 2016 bezegelde de ondergang van deze vallende ster.

De derde aardbeving heeft (bijna) iedereen verrast: de Lega (vroeger Lega Nord), die het gelukt is zich van een regionale groepering te ontwikkelen tot een partij van nationale omvang, krijgt 18% van de stemmen en is daarmee groter dan de beweging Forza Italia van Silvio Berlusconi (14%).

Vijfsterrenbeweging, Democratische Partij, rechts bondgenootschap: geen van de drie blokken haalt de benodigde 40% om een meerderheid te vormen. Maar men is immers ook niet verplicht om deze voor de verkiezingscampagne gevormde coalities na de verkiezingen voort te zetten.

Alliantie zou een catastrofe voor de EU zijn
Een alliantie tussen de Vijfsterrenbeweging en de Lega – tot nu toe door beide partijen uitgesloten – zou voor alle EU-liefhebbers een absolute catastrofe zijn. Ze zou concreet maken wat de waarnemers al gemerkt hebben: een nog nooit eerder aanwezige openbare vijandigheid tegen de Europese integratie.

Deze vijandigheid is vooral duidelijk geworden door de migratiekwesties. Men heeft minder benadrukt dat ook de sociale belangen een grote rol bij de kiezers hebben gespeeld. Miljoenen Italianen lijden nog steeds onder de gevolgen van de crisis, die vanaf 2008 over de Europese Unie veegde. De werkloosheid blijft een gesel, die vooral de jonge mensen van hun toekomst berooft.

Maar zij zijn niet de enige slachtoffers. Geheel overeenkomend met de Europese oriënteringen is het Matteo Renzi gelukt om de fundamentele garanties te breken die in het Italiaanse wetboek van arbeid verankerd waren. Bovendien hebben zowel de Lega als de Vijfsterrenbeweging de verantwoording van de euro voor het economische en sociale fiasco (besparingen op salarissen, begrotingsbeperkingen, enz.) onderstreept, ook al heeft de Vijfsterrenbeweging om redenen van “fatsoenlijkheid” op dit punt een wending heeft ingezet.

Op de dag na de verkiezingen merkte de grote krant “La Stampa” in haar hoofdartikel op: “voor het eerst winnen in Europa de antisysteem krachten”. De vorming van een regeringscoalitie tussen deze beide krachten (de Lega en de Vijfsterrenbeweging) zou voor de toekomst van de EU gelijkstaan aan een tsunami, temeer daar het om een van de oprichtingslanden van de gemeenschappelijke markt en de op twee na grootste economie van de Europese Unie gaat.

Mogelijk bondgenootschap heeft ook tegenwind
Maar zo ver is het nog niet. Weliswaar is de vorming van zo´n constellatie rekenkundig mogelijk, ze zal echter op immense druk stuiten. Talrijke krachten strijden openlijk en in de schaduw al voor de tegennatuurlijke toenadering tussen de vrienden van Beppe Grillo en de overlevenden van de Democratische Partij (of een splitsing van de laatste).

Vast te stellen blijft een voor de Europese politici belastend feit. Na de Brexit, daarna de verkiezingsuitslagen in Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië – en weldra vermoedelijk ook in Zweden – tekent zich in de meeste landen van de EU (en verder) een tendens af: een deel van de burgers, dat bij de globalisering heeft af moeten haken, weigert nu om in de kern van het systeem te verblijven. Deze fundamentele ontwikkeling zal niet zo snel veranderen, integendeel.

De komende weken zullen vast en zeker laten zien welke politieke constellatie er in de laars Italië ontstaat – of niet. Eén ding is echter nu al zeker: de Italianen hebben aan het (absurde) refrein, dat in Brussel (en Parijs) de afgelopen maanden werd gezongen en volgens welk “Europa weer terug is” (“Europe is back”, in de woorden van Macron), de genadestoot gegeven.

Er zal een buitengewoon marketingkabinet nodig zijn om een nieuwe slogan te vinden.

Bron: https://deutsch.rt.com

Auteur: Pierre Lévy

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/03/10 ... ie-vormen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten