De politiek in Italië

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31434
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Vr Nov 10, 2017 1:44 am

Zware nederlaag voor Renzi in Italië

Geplaatst op 9 november 2017

Afbeelding

De Democratische Partij (sociaaldemocraten) heeft in Italië een zware nederlaag geleden. De eurosceptische partijen hebben gewonnen. De Democratische Partij (PD) rondom de voormalige Italiaanse minister-president Matteo Renzi (foto) heeft de regionale verkiezingen in Sicilië gigantisch verloren. Met minder dan 19% van de stemmen kwam de afgevaardigde van de PD maar op de derde plaats. De door Silvio Berlusconi ondersteunde kandidaat heeft met 40% gewonnen, gevolgd door de kandidaat van de Vijfsterrenbeweging, meldt de EUObserver. Zodoende staan de euro- en EU-sceptische partijen in Sicilië duidelijk bovenaan.

“Sicilië heeft, waartoe ik had opgeroepen, de weg van verandering gekozen”, zei de 81-jarige Silvio Berlusconi in een videoboodschap op Facebook. Aan de overwinning van Nello Musumeci, die na het tellen van alle stemmen in de nacht van maandag op dinsdag met 39,9% van de stemmen tot gouverneur werd gekozen, droeg Berlusconi´s conservatieve Forza Italia beslissend bij. Ze werd de op één na grootste partij op het eiland – en Berlusconi heeft behoorlijk meegedaan in de verkiezingscampagne door zich als aanvoerder van een gematigde midden-rechtse alliantie te presenteren, die als enige bondgenootschap ook bij nationale verkiezingen de protestpartij “Movimento 5 Stelle” (Vijfsterrenbeweging) zou kunnen overtroeven.

Sicilië behoort tot de armste provincies van Italië. De jeugdwerkloosheid is schrikbarend hoog, veel mensen vertrekken wegens het ontbreken van enig perspectief naar het noorden of naar het buitenland. Daarbij komen de verouderde infrastructuur, problemen bij de vuilverwerking en de invloed van de maffia. Bovendien staat het eiland op grond van zijn nabijheid tot Afrika in het middelpunt van de vluchtelingencrisis. Inmiddels werken op Sicilië Italiaanse en Nigeriaanse maffiagroepen samen bij de prostitutie van Nigeriaanse vrouwen.

Dat de politiek de problemen niet onder controle krijgt, schijnt de politieke desinteresse te bevorderen: minder dan de helft van de ongeveer 4,6 miljoen stemgerechtigde inwoners (46,8%) van Sicilië ging stemmen – en dat, hoewel de verkiezingen golden als test voor de parlementsverkiezingen.

De euro-kritische Vijfsterrenbeweging ziet van de verkiezingen in Sicilië een golf uitgaan “die ons van 35% naar 40% op nationaal niveau brengt”, zei topkandidaat Luigi di Maio maandagavond. De enige kandidaat van de partij, Giancarlo Cancelleri, haalde 34,6% van de stemmen. Zodoende is de partij de grootste – en las de regeringspartij de levieten als niet serieus te nemen concurrent.

Inderdaad verscherpt de uitslag van de verkiezingen de crisis van de sociaaldemocraten. Niet alleen op Sicilië is de PD innerlijk verdeeld, de onenigheid over een kandidaat staat model voor het geruzie op nationaal niveau. Fabrizio Micari haalde maar 18,65 van der stemmen, wat mede teruggevoerd werd op het feit dat links met Claudio Fava (6,1%) een eigen kandidaat opstelde.

De druk op partijchef Matteo Renzi neemt toe. Hij wil weer minister-president worden – daarvoor heeft hij echter ook buiten de partij bondgenoten nodig om in Rome de absolute meerderheid te krijgen.

“Het is ongelooflijk hoe de gunst van Renzi binnen drie jaar zo kon veranderen”, wordt een professor in de geschiedenis van de Romeinse universiteit LUISS door de EUObserver geciteerd. “Eerst hebben de mensen hun hoop op hem gevestigd, nu is hij de dupe van hun frustratie. Waarschijnlijk kan alleen een massapsycholoog verklaren waarom Renzi zo snel van toeverlaat de zondebok werd.”

Bron: https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/09 ... in-italie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31434
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jan 14, 2018 3:27 am

Italië: Economie en migratie beslissen de verkiezingen

Geplaatst op 13 januari 2018

Afbeelding

Volgens opiniepeilingen zullen de Italiaanse parlementsverkiezingen op 4 maart 2018 gewonnen worden door het midden-rechtse bondgenootschap van Silvio Berlusconi. Maar de overwinning is niet zeker.

Migratie en economie zullen de verkiezingen beslissen

Maar Berlusconi zou Berlusconi niet zijn wanneer hij niet behalve een plan A ook een plan B en zelfs een plan C gereed zou houden. Niet alle berekeningen zijn echter opgegaan sinds hij op 26 januari 1994 onder het gelach van links bekendmaakte de politiek in te gaan. Sinds hij echter twee maanden later de overwinning wegkaapte voor de neus van de ex-communisten, treedt links met verbitterde vijandigheid tegen hem op.

Veel Italianen vinden twee onderwerpen heel belangrijk: de economische situatie en de immigratiekwestie. Wie hen daarop de betere antwoorden geeft en meer vertrouwen geniet, zal de verkiezingen winnen. Sinds 2008 zit de Italiaanse economie in een permanente crisis. Ieder jaar vertrekken er net zoveel Italianen naar het buitenland als buitenlanders legaal en illegaal naar Italië immigreren. Dat betekent een desbetreffende versnelling van de radicale demografische omwentelingen.

Vijfsterrenbeweging en Lega Nord met duidelijke antwoorden op buitenlander-kwestie
In de migratiekwestie vertegenwoordigen de Vijfsterrenbeweging en de Lega Nord de meest duidelijke koers. Een overwinning van midden-rechts kan die regeringen in de EU versterken die een onbeperkte “Refugee Welcome”-politiek als waanzin beschouwen. Van een door Berlusconi, ook al zou het alleen maar vanuit de achtergrond zijn, aangestuurde Italiaanse regering hoeven we echter niet te rekenen op soloacties tegen de wil van Brussel.

Instemming-percentages tot 50% onder de mensen jonger dan 40 jaar voor de Vijfsterrenbeweging laten zien dat de kiezers de beste antwoorden niet van de regerende gematigde of de radicale linksen verwachten, maar ook niet per se van de 81-jarige Silvio Berlusconi en een Lega Nord, die haar sterke wortels in de kiezers van het noorden (30% in Venetië) zojuist voor een onzekere ruil als totaal Italiaanse rechtse partij riskeert en daarvoor zelfs de naam Nord uit haar partijnaam heeft geschrapt.

Verkiezingsuitslag open, omdat bondgenootschap Vijfsterrenbeweging en Lega ontbreekt
Op dit moment kunnen alle drie de grote groepen nog hopen op een verkiezingsoverwinning. Geen een kan zeker zijn van succes. Een gegarandeerde overwinning zou zeker zijn voor een bondgenootschap Vijfsterrenbeweging en Lega. Samen zouden ze midden-links en midden-rechts ver achter zich laten. Aan inhoudelijke overeenkomsten zou het via de immigratiekwestie, via de directe democratie tot aan EU-scepticisme niet ontbreken. Maar deze optie wordt door geen enkele partij serieus overwogen. Italië blijft in de onberekenbaarheid berekenbaar.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/13 ... kiezingen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31434
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jan 21, 2018 1:52 am

Berlusconi´s nieuwe rechtse bondgenootschap: Forza Italia, Lega Nord en Fratelli d´Italia met gezamenlijk verkiezingsprogramma

Geplaatst op 20 januari 2018

Bij de Italiaanse parlementsverkiezingen in maart zal er ook een sterke rechts-conservatieve formatie aantreden. Na meerdere weken durende onderhandelingen is de Italiaanse ex-minister-president Silvio Berlusconi (Forza Italia) het met de Lega Nord en de “neofascistische” kleine partij Fratelli d´Italia eens geworden om met een gezamenlijk verkiezingsprogramma de verkiezingen in te gaan.

Tot de zwaartepunten behoort de invoering van een “flat tax” voor gezinnen en ondernemingen. Meer aantrekkingskracht zullen echter vermoedelijk talrijke maatregelen voor meer veiligheid en minder illegale immigratie zijn, die het programma belooft. Zo moeten verdragen met Libië en andere landen van herkomst van migranten voor meer stabiliteit zorgen.

Berlusconi, die inmiddels 81 jaar oud is, heeft vertrouwen in de uitkomst van de verkiezingen: “Samen zullen we overwinnen”, twitterde hij.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/20 ... programma/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31434
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Do Jan 25, 2018 2:52 am

Verkiezingen in Italië: De volgende aardbeving dreigt voor de EU

Geplaatst op 24 januari 2018

Afbeelding

Op 4 maart vinden in Italië de vervroegde parlementsverkiezingen plaats. De actuele peilingen doen een politieke aardbeving voor de EU verwachten.

Italië is na Duitsland en Frankrijk (en het niet meerekenen van Groot-Brittannië) de op twee na grootste economie van de Europese Unie. Juist ook daarom, en omdat het land ook lid is van de eurozone, vormen de Italiaanse parlementsverkiezingen op 4 maart ook een beslissing van richting voor de EU en de eurozone. Een beslissing van richting, die juist de Brusselse eurocraten niet lekker zal smaken.

Met het oog op de nieuwste peilingen mag je er echter van uitgaan dat de Brusselse eurocraten onaangename tijden te wachten staan. Want: de links-populistische euro-kritische protestbeweging Vijfsterrenbeweging (M5S) van Beppe Grillo zou met 26-28% wel eens de grootste partij kunnen worden. De sociaaldemocratisch-centristische “Democratische Partij” (PD) van minister-president Paolo Gentolini, die op dit moment de grootste partij in het Italiaanse parlement is, zal uitkomen op 22-24% van de stemmen.

De “Berlusconi-partij” Forza Italia (FI) kan op 16-18% van de stemmen rekenen, gevolgd door de Lega Nord (LG), die in de peilingen op 11-13% uitkomt. Ook de links-liberale partij Liberi e Ugali (LeU) met ongeveer 6-8% en de nationaal-conservatieve partij Fratelli d´Italia (FdI) met 5-6% van de stemmen maken kans in het parlement te komen.

Maar dan ontstaat er een probleem: weliswaar hebben de midden-linkse partijen M5S, PD en LeU een meerderheid, maar met de partij van Beppe Grillo wil niemand een coalitie vormen. Het zou echter mogelijk zijn dat de PD en de FI gaan samenwerken, maar de ongeveer 40% van de stemmen zijn dan niet genoeg. Zelfs samen met de FdI zouden ze nog maar 45% van de parlementariërs hebben.

Daarbij komt de omstandigheid dat juist met M5S, LN en de FdI drie bijzonder EU- respectievelijk euro-kritische partijen in het Italiaanse parlement vertegenwoordigd zullen zijn, die samen eveneens tot 45% van de stemmen zouden kunnen krijgen. Samen met de veeleer rechts-conservatieve afgevaardigden uit de gelederen van Forza Italia zouden er wel degelijk meerderheden kunnen ontstaan die de Brusselse eurocraten niet smaken.

Over het thema “euro-uittreding” wordt op politiek niveau steeds opnieuw gediscussieerd. De chef van Lega Nord, Matteo Salvini, zei: “Ik denk dat één munt voor 18 economieën, ieder op zijn eigen manier verschillend, op de lange termijn gewoon niet kan functioneren.” En verder: “Sinds de invoering van de huidige munteenheid namen de schulden van Italië met € 900 miljard toe. Het experiment is mislukt en wij zouden niet op deze weg door moeten gaan.”

Vooral echter moet het ook Brussel, Frankfurt en Berlijn duidelijk zijn dat men Italië niet zo erg onder druk kan zetten als met Griekenland het geval was (en nog steeds is). Tsipras heeft de Grieken voor twee generaties in de totale schuldenslavernij gedreven. De Italianen zullen dat niet met zich laten doen. Want ook al explodeerden de staatsschulden (naar inmiddels 134% van het bnp) en zijn de Italiaanse banken extreem geruïneerd – iedere betutteling van ten noorden van de Alpen zal in Rome op enorme afwijzing stuiten. De eurocraten zullen in dit geval weliswaar op marmer in plaats van graniet bijten, maar ook dat is niet beter voor hen.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/24 ... oor-de-eu/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31434
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Italië

Berichtdoor Pilgrim » Wo Feb 07, 2018 2:19 am

Italië: Migratie wordt thema in de verkiezingscampagne

Geplaatst op 6 februari 2018

Afbeelding

De migratie wordt in Italië een belangrijk onderwerp in de verkiezingscampagne. Wie zal ervan profiteren?

Afgelopen zaterdag opende in de Italiaanse stad Macerata een man vanuit een rijdende auto het vuur op Afrikaanse migranten, waarbij zes van hen gewond raakten. Alle politici van links tot rechts veroordeelden deze daad. Desondanks wordt duidelijk dat het thema migratie een belangrijk onderwerp in de verkiezingscampagne in Italië wordt.


Een van de eerste toppolitici die hierop insprong, was de chef van Forza Italia en voormalig minister-president Silvio Berlusconi. Hij noemde migranten “een sociale tijdbom, die bereid is te exploderen”. In de regeringstijd van “de linksen” zouden er meer dan 600.000 migranten illegaal Italië binnengekomen zijn, die bereid zouden zijn delicten te plegen, zei hij zondagavond in een tv-interview.

De chef van de rechts-conservatieve partij Lega Nord, Matteo Salvini, twitterde maandag dat het “ongecontroleerde immigratie” zou zijn die tot “chaos, woede en sociale botsingen” zou leiden. Ondertussen komt van politiek links Italië alleen maar de veroordeling van racisme en vreemdelingenhaat, terwijl men in de migratiepolitiek van de afgelopen jaren geen fout kan herkennen.

Italië zelf geldt voor de meeste migranten zelf echter meer als doorgangsstation op de doorreis naar Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië of Zweden. In Italië zijn de uitkeringen te laag en de vooruitzichten op een baan en inkomen slecht.

Op 4 maart kiest Italië in vervroegde verkiezingen een nieuw parlement. Beppe Grillo´s linkse protestpartij “Vijfsterrenbeweging” (M5S) geldt als favoriet, terwijl de op dit moment regerende midden-linkse Democratische Partij met Berlusconi´s Forza Italia strijdt om de tweede plaats. Men verwacht dat er als gevolg van het succes van M5S geen stabiele politieke meerderheid mogelijk zal zijn. Juist ook daarom is het voor de partijen rechts van het midden bijna een geschenk dat het thema migratie in het middelpunt van de verkiezingscampagne komt te staan.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/02/06 ... scampagne/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten