Corruptie bij de politie

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36357
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Corruptie bij de politie

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 03, 2017 1:15 am

Corruptie in Italië: politieagenten verkochten verblijfsvergunningen

Geplaatst op 30 november 2017

Afbeelding

MILAAN – Meerdere politieagenten zouden jarenlang verblijfsvergunningen aan immigranten verkocht hebben. De afgelopen dagen zouden zes agenten en twee Chinese tussenpersonen zijn gearresteerd, deelde de politie van Milaan mee.

De arrestatie vond plaats in een € 700.000,- kosten patriciërsvilla, die op naam stond van een van de vrouwen van de politieagenten. Een andere tussenpersoon van Arabische afkomst zou nog steeds op de vlucht zijn. Bovendien zouden er twee agenten zijn geschorst.

Tot € 5000,- per verblijfsvergunning
Op het moment van de gebeurtenissen werkten alle vier beschuldigden bij de voor immigranten verantwoordelijke afdeling van de politie van Milaan. De criminele groep wordt er van beschuldigd langdurige verblijfsvergunningen verkocht te hebben voor tussen de € 500,- en € 5000,-.

Bezitters van zo´n verblijfsvergunning kunnen later ook het Italiaanse staatsburgerschap verkrijgen. De onderzoekers gaan uit van meer dan honderd gevallen tussen 2013 en 2016. De zaak was aan het licht gekomen na de arrestatie van een andere politieagent wegens verdenking van corruptie in november 2016.

Bron: https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/30 ... gunningen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36357
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jul 09, 2018 11:12 pm

Schokkend rapport: politie corrupt, zo lek als mandje, criminelen maken gebruik van politie

Bert Brussen, 14-09-2017

Afbeelding

“Allochtone agent veel vaker corrupt dan autochtone agent, want dubbele loyaliteit”

De Nationale Politie is een grote puinhoop. Dat is inmiddels bekend. Graaiende bazen, belastinggeld dat wordt verspild aan feestjes en vip-kaarten, personeel dat de ziektewet in wordt getreiterd, duizenden juridische procedures die zijn aangespannen tegen het eigen personeel en een beleid dat vooral lijkt te draaien om het in stand houden van een beeld naar de buitenwereld waarin ‘diversiteit’ en het bezoeken van iftars belangrijker is dan het opsporen van criminelen of het opnemen van aangiftes (tenzij aangiftes tegen Geert Wilders of tegen ‘online discriminatie’).

Dat blijkt nog maar het topje van de ijsberg te zijn: uit een schokkend rapport (titel: Georganiseerde Criminaliteit en Integriteit van Rechtshandhavingsorganisaties, in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie), dat vrijdag pas openbaar wordt gemaakt, blijkt nu dat het politieapparaat zo lek is als een mandje, dat criminelen de politie voor hun eigen gewin kunnen gebruiken en dat de politie corrupt is.

Het AD heeft dit rapport gelezen, net als de Telegraaf. We sommen even wat ontluisterende feiten op:

“De screening van politiemensen laat ernstig te wensen over, het is kinderspel voor agenten om aan gevoelige informatie te komen en politiechefs grijpen nauwelijks in. Zware criminelen maken daarvan gebruik.

De klacht is dat steeds minder medewerkers worden onderworpen aan de zwaardere vormen van screening’, schrijven de onderzoekers. Ook zijn de zwaardere vormen van screening minder streng geworden en vindt tussentijdse screening te weinig plaats.

Uit het onderzoek blijkt dat allochtone agenten relatief gezien het vaakst in zee gaan met criminelen. Dat komt doordat de kans dat zij in hun familie- en vriendenkring iemand kennen met een criminele achtergrond groter is dan bij autochtone agenten.

De betrokken ambtenaren worden hierdoor geconfronteerd met het probleem van de dubbele loyaliteit: de sterke banden met de eigen achterban mogen niet worden verloochend, maar tegelijkertijd bekleden zij in de handhavingsorganisatie die meer diversiteit in haar geledingen wil aanbrengen een voorbeeldfunctie.

De onderzoekers schetsen een beeld van de gemiddelde, corrupte agent. Het gaat vaak om dienders met weinig zelfcontrole, die slecht kunnen omgaan met tegenslag en frustraties. Ook worden ze gedreven door een hang naar een avontuurlijker, meeslepender en soms luxueuzer bestaan.

Corruptiezaken zijn veel omvangrijker geworden en richten aanmerkelijk meer schade aan.

Over de grote betrokkenheid van allochtone agenten bij corruptie zegt onderzoeker en hoogleraar Hans Nelen: ‘Dat is fors en zorgelijk. Het zal veel stof doen opwaaien, maar het zijn wel de feiten.’

Het forse aandeel van allochtonen onder de ’foute’ beambten is uiterst pikant. De korpsleiding wil het korps namelijk veel diverser maken. Daar is intern veel discussie over. Agenten vragen zich af of het beleid om meer allochtonen aan te trekken, het gevolg heeft dat er minder scherp wordt gescreend.”


https://nieuws.tpo.nl/2017/09/14/schokk ... k-politie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36357
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 15, 2018 4:45 pm

Beetje vreemd...

Geplaatst op 15 augustus 2018

Afbeelding

Als u het nieuws volgt, hoort u dat er steeds minder misdaad is. De gedroomde multiculturele samenleving werkt dus prima. Maar de eerste daad van onze nieuwe boerkameester van Islamsterdam is vragen om meer blauw. Veel meer blauw. Als er minder misdaad is, hebben we minder politie nodig, toch?

Het is veel vreemder dan u denkt. In de eerste plaats moet u even terug denken aan de periode 1940-1945. De politie was toen hartstikke fout. Van boven naar beneden, en van links naar rechts. De politie was zo ongeveer de meest foute ambtelijke organisatie die we hadden. Fouter zelfs dan de NSB. De bevolking na de oorlog moest weinig van de politie hebben, en het apparaat moest volledig geschoond worden. Dat duurde tot in de jaren-60. Pas toen begon de politie langzamerhand weer het vertrouwen van de burger terug te winnen. Hebben onze blauwe vrienden daar wat van geleerd? Nee. Helemaal niets.

Want de politie is nu bezig om net zo fout als toen te worden. Hoe? Door aangiften te weigeren, te traineren, of te ridiculiseren. Door foute mensen aan te nemen. Mensen van wie je zeker weet dat die foute dingen gaan doen. Zoals informatie lekken over Wilders. Nepotisme. Of gewoon je islamistische in drugs handelende vriendjes van informatie te voorzien. Door de scheiding tussen kerk en staat weg te wuiven. We gaan wel exotisch nassen met mohammedanen. Verplicht zelfs. Maar een paasmaaltijd? Magnie van mo. Dat is dus heel erg fout. En heel erg politiek correct.

Er gaat nog veel meer verkeerd bij de politie. De zedenpolitie bijvoorbeeld. Die hebben we niet meer. In de alles kan, alles mag en alles moet periode 1980-2000 werd de zedenpolitie als overbodig beschouwt en wegbezuinigd. “We kunnen die capaciteit efficiënter inzetten op meer urgente zaken.” Hou dat zinnetje goed in de gaten, want de politie is er dol op.

Wat is het gevolg? Op dit moment hebben we een gigantisch probleem met verkrachtingen, kindhuwelijken, seks met minderjarigen, gedwongen prostitutie en meer van dat soort ongein. Vrijwel uitsluitend het gevolg van... de gedroomde multiculturele samenleving. Natuurlijk, er zijn best Nederlanders die daar de fout in gaan. Dat komt in geuren en kleuren op het nieuws. Bij voorkeur met naam en rugnummer. Zodra het mohammedanen betreft gaan alle begripvolle registers open. Dan roept heel links, dus iedereen die niet op de PVV stemt, dat je niet etnisch mag profileren. Dat de zonden van de vader niet op de zoon verhaald mogen worden, over het voordeel van de twijfel gunnen – ook al is er geen twijfel mogelijk. De politie is haar expertise kwijt op zedengebied. Als u nu aangifte wilt doen van verkrachting wordt u, net als 30 jaar geleden, een beetje scheef aangekeken. ‘Dat vond u vast wel lekker, hè?’ en meer van dat soort opmerkingen komen u dan tegemoet.

Ik kan me nog heel goed herinneren dat de politie de strijd tegen wiet opgaf. Coffeeshops werden gedoogd. Waarom? “We kunnen die capaciteit efficiënter inzetten op meer urgente zaken.” Dat was in de jaren-80. De politie beloofde toen meer te gaan doen tegen harddrugs. Nee dus. Die strijd heeft ze ook verloren. Amsterdamse karpers zwemmen compleet high door de grachten. En, ik neem u niet in de maling, u kunt op alle middelbare scholen in het hele land alle soorten harddrugs bestellen die er zijn. Op alle middelbare scholen. Overal. Dus niet alleen op een ongure VMBO in een achterbuurt in Amsterdam of Den Haag, maar ook op een poepfijn gereformeerd atheneum diep in de provincie.

De veldpolitie. Uit Wikipedia: van 1955 tot 1993 gespecialiseerde detachementen van de Rijkspolitie die zich bezighielden met toezicht op jacht, visserij en milieuwetgeving. “We kunnen die capaciteit efficiënter inzetten op meer urgente zaken.” Hetgeen de praktijk tegenspreekt. Herten in Brabant zijn harder aan de drugs dan een VMBO leerling in Amsterdam. Er is ook meer zware milieuvervuiling, omdat drugscriminelen ongelimiteerd chemisch afval dumpen. Zonder enig risico om opgepakt te worden.

Vergeleken met 1990 heeft de politie veel meer en beter materiaal beschikbaar. De politie is gedigitaliseerd. Destijds moest ik een aangifte doen, waarbij agent Knurft het voorbeeldenboek pakte, even bladerde, en het beste voorbeeld uit ging tikken. Met het bekende één-vinger-niet-blind systeem. Agent Knurft had daar 3 kwartier voor nodig. En vandaag? Als hoofdagent Knurft (zoontje van agent Knurft) al bereid is om uw aangifte op te nemen moet u eerst een afspraak maken. Schikt het u, over veertien dagen? Nee? Dan hebben we over twee maanden nog een gaatje. De aangifte die ik destijds in een uur kon doen duurt nu minstens de hele ochtend. Het kan natuurlijk in 10 minuten, maar dat is niet bureaucratisch correct. En dus ook niet politiek correct.

Wat ook een beetje vreemd is, is dat de politie nergens serieus op moest bezuinigen, vrijwel altijd wel een extra toelage kreeg ter compensatie van eventuele bezuinigingen. En nu toch zo’n beetje als de slechtst betaalde gevaarlijke werknemers rondlopen. Heeft u ooit gehoord dat agenten ontslagen werden wegens bezuinigingen? Of omdat er gewoon minder agenten nodig zijn, want het is nu veilig op straat? Ik niet. Met andere woorden: de politie doet steeds minder, heeft minder expertise in huis, en weigert met gezond verstand te werken.

Het is nog veel erger. Niet alleen het materiaal van de politie is enorm verbeterd, ze kunnen nu – in theorie in ieder geval – prima netwerken, en gebruik maken van het Internet. Verder heeft de politie nu bevoegdheden waar ze in 1990 nog niet eens over durfden te dromen. Visitatie op straat zonder een redelijk vermoeden is nu geen enkel probleem. Zolang u als agent maar keurige huisvaders fouilleert op zakmesjes. Vooral geen fors gebouwde Nigeriaanse artsen van 25 jaar die uit Syrië gevlucht zijn en met een machete rondlopen visiteren. Want dat is ‘etnisch profileren’ en dat mag niet. De politie mag wel aan een 18 jarige Nederlandse jongen vragen waar hij die splinternieuwe Audi van heeft betaald, maar aan een 18 jarige Marokkaan? Absoluut niet! Dat is ‘etnisch profileren’, ‘discriminatie’ en ‘racisme’.

Wat in 1990 ondenkbaar was: iemand die in Roodeschool staande wordt gehouden en zien dat hij geregistreerd staat voor een misdrijf in Domburg, is vandaag de dag een simpele zaak. Verkeerscontrole op standaardzaken zoals voertuigregistratie, verzekering, uitstaande bekeuringen, etc. is nu een eitje. Maar doen we niet, want dat is etnisch profileren. Wat de politie wel dolgraag wil, is weten wanneer, waar en hoe laat u door een tolpoortje rijdt, of wat uw IP-adres precies is. Waarom? Geen idee, ze bakken er sowieso al niets van, maar het zal z’n nut wel hebben. Niet in de strijd tegen het salafisme, want blauw en groen schijnt een prima combinatie te zijn. Persoonlijk vind ik de kleuren blauw en groen afgrijselijk combineren.

Weet u wat prima gaat bij de politie? Promotie maken. Onderaan en bovenaan. Tja, je moet tenslotte wat goed doen, niet waar? Voor jezelf zorgen is een eerste levensbehoefte. Alle marechaussees die vroeger Marechaussee Eerste Klasse (= korporaal 1ste klas) waren, zijn nu wachtmeester. Automatisch. Daar moest je vroeger heel wat voor doen, nu is het gratis. Kwam je op de lagere school niet mee? Word dan wachtmeester bij de Marechaussee!

Maar de top, dat is werkelijk waar genieten geblazen. Bij elke reorganisatie – en dat doet de politie zo ongeveer elke maand – komen er rangen bij. We hebben nu meer dan 25 hoofdcommissarissen. Die rang is gelijk aan luitenant-generaal bij de landmacht. Destijds hadden we een paar van die peperdure tuinhekken toen we nog min of meer een leger hadden. Dat leger was ongeveer twee tot drie keer zo groot als de politie nu. Behalve dat een hoofdcommissaris prima verdient (€ 5411,- minimaal per maand) heeft hij een paar commissarissen en lagere officieren onder zich staan. De enige rangen die – nog – ontbreken zijn kolonel-generaal en veldmaarschalk. Geen nood, wat niet is, kan multicultureel best komen.

Kortom, de politie heeft niets geleerd en is alles vergeten. Net als meer algemeen geheel links. En onder links valt vandaag de dag zo ongeveer iedereen die niet op de PVV stemt, helaas. ‘Eigen volk eerst’ zeggen is nu zo ongeveer een misdrijf. Behalve als je Marokkaan, Turk, of godweetwat bent. Dan is het koeltoer, en een grondrecht. Als je als Nederlander met een Nederlandse vlag over straat loopt, krijgt u vrijwel zeker vragen van de politie. En in ieder geval het verzoek om dat vooral niet te doen. Maar als Turk? Isse ons koeltoer, meniertje! Jij gore bek hou!

Door: H. Numan

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/15/beetje-vreemd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 37268
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor Mahalingam » Do Sep 06, 2018 5:22 pm

De politie was heel druk bezig. Er werd gezegd dat er een razzia op Turken is ondernomen. Daar blijkt uit dit bericht niets van.
Politie pakt 13 mensen op bij operatie tegen crimineel netwerk Almelo
Bij een grote politieactie tegen een crimineel netwerk in Almelo zijn dertien mensen opgepakt. Ze worden onder meer verdacht van het telen en verhandelen van hennep, witwassen en bedreiging.

De actie begon om 05.00 uur in de wijk Nieuwstraatkwartier. Ruim 450 medewerkers van de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de gemeente waren erbij betrokken. Er werden invallen gedaan in twaalf woningen, zes garages en drie loodsen. In sommige gevallen gebruikte de politie explosieven om snel toegang tot de panden te krijgen.
[...]
Volgens het OM maakte het netwerk zich schuldig aan het telen en verhandelen van hennep en het witwassen van grote hoeveelheden crimineel geld. "Daarnaast werd geweld, bedreiging en intimidatie gebruikt om de criminele activiteiten te beschermen", zegt het OM. "Het netwerk kreeg daardoor een onaantastbare status in de buurt. We hebben nu een eerste en belangrijke stap gezet in het ontmantelen van het netwerk."
https://nos.nl/artikel/2248883-politie-pakt-13-mensen-op-bij-operatie-tegen-crimineel-netwerk-almelo.html
'Drugsbende in Almelo kreeg hulp van foute agenten'
De criminelen waartegen de overheid dinsdag in Almelo met 450 man optrad zijn volgens bronnen lange tijd geholpen door twee lokale politieagenten.
Er is een verband tussen het onderzoek naar twee verdachte politieagenten en de invallen die de politie dinsdag deed in de Almelose Wondebuurt. Dat verklaren betrouwbare bronnen uit de Turks-Almelose gemeenschap aan Tubantia.

Het zou gaan om de in Almelo woonachtige politieagenten K. en E., die in april van dit jaar werden aangehouden op verdenking van schending van het ambtsgeheim. Tubantia openbaarde destijds dat de jonge dienders gearresteerd zijn vanwege het langdurig lekken van onderzoeksinformatie aan criminelen.
[...]
De verdachte agenten wonen zelf in de Wondebuurt, het wijkdeel dat dinsdag door een grote politiemacht doorzocht is. Daardoor kennen ze verschillende leden van de gezochte wietbende al lang. In een Almelose sportschool, waar een van de agenten en een aantal Turkse criminelen samen sporten, zouden de banden de afgelopen jaren zijn aangehaald.
https://www.ad.nl/binnenland/drugsbende-in-almelo-kreeg-hulp-van-foute-agenten~a134e22b/

Mijn stelling blijft: "het is een slecht idee om Mohammedanen bij de politie en in het leger te hebben."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36357
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 08, 2018 6:58 pm

Politieman: “We worden misbruikt door de politiek”

Geplaatst op 8 september 2018

Afbeelding

De politie is de laatste instantie die een uiteendrijvende samenleving nog bij elkaar houdt. Ook dit laatste gelid ligt onder vuur. Ook dat zal gesloopt worden. Als dat valt, is de weg rechtstreeks geëffend naar de chaos.

Gevoelsmatig bij één op de vijf verkeerscontroles hoor ik de zin “Heb je niks beters te doen?”. Tendens sterk stijgend. Meestal vriendelijk uitgesproken, af en toe ook met een agressieve ondertoon.

Ik ben politieagent ergens in het zuiden van Duitsland en als ik eerlijk ben: Ja, we zouden iets beters te doen hebben.

Desondanks openbaart deze zin de splijting van de samenleving, aan de grenzen en breuklijnen waarvan de politie opereert. Altijd al, maar sinds Merkel´s Nero-bevel van september 2015 wordt de kloof dieper.

Dat blijft niet zonder gevolgen in mijn dagelijks leven. Omdat de grote orde uit de weg geruimd is, moet de kleine orde dus des te heftiger uitgevoerd worden om zo lang mogelijk normaliteit te simuleren – trefwoord arrestatiebevel voor parkeerverboden.

Niet alleen linksen twijfelen meer aan de rol van de politie
De burgers van het land zijn echter niet blind en gek en zien dat de politie hun veiligheid niet meer kan garanderen en dat de binnenlandse veiligheid in zijn geheel op het spel staat. Ze zien voortdurend dat de regerenden in Berlijn tegen hun belangen in regeren.

Terwijl het veeleer linkse deel van de bevolking (ongeveer een derde deel) sowieso afwijzend staat tegenover de politie, twijfelen nu ook goed bedoelende mensen aan de rol van de politie. Want zij weten niet meer of ze de politie als vriend of vijand moeten beschouwen. Voor deze verwarring bestaan goede redenen, want de politiek tornt heel openlijk aan een principe dat de garantie van een vrije samenleving is, namelijk het neutraliteitsgebod.

Huiszoekingen dienen ertoe om critici van het Merkel-systeem te intimideren
Vanwege “haatdelicten” op internet worden woningen doorzocht, hoewel de bewijzen d.m.v. één muisklik al lang zijn vastgelegd. Natuurlijk moet hier geïntimideerd worden, natuurlijk worden hier massaal fundamentele rechten geschonden. En de politie voert de huiszoekingen ter plaatse uit. Ik zeg dat zij hiervoor wordt misbruikt.

Verder staat de politie vaak onder algemene verdenking. De afgelopen tijd zijn er steeds meer voorbeelden die dit bevestigen. De vreselijke criminoloog Christian Pfeiffer (SPD) eiste bij het PEGIDA-“schandaal” rondom een medewerker van de recherche zelfs om het persrecht helemaal bovenaan de opleiding van de politie te plaatsen. Dus nog boven de menswaardigheid en de vrijheid van meningsuiting, die in artikel 5 van de Grondwet nog voor het persrecht staan. Anton Hofreiter (Groenen) gaf te kennen dat er problemen zouden bestaan in delen van de veiligheidsautoriteiten van Sachsen: “Velen daar weten blijkbaar ook niet hoe men bij demonstraties met journalisten heeft om te gaan, hier zou een betere voortgezette opleiding en opleiding nodig zijn. Ook de nabijheid van enkelen uit het veiligheidsapparaat tot PEGIDA zou onderzocht moeten worden.”

Het systeem-Merkel wil vanaf nu een “politieke politie”
Partijen uit het linkse spectrum van de CDU tot Die Linke willen nu de politieke politie. Een linkse politie uiteraard. Naar de huidige stand van zaken zullen ze die krijgen, want de leiding van de politie is politiek al lang niet meer neutraal.

De weg naar de hogere leidinggevende niveaus van de politie is geplaveid met horden. Regel nummer één luidt: zeg nooit nee. Mensen met karakter en collega´s met een té afwijkend wereldbeeld worden consequent uitgesorteerd.

Wat er ook gewoon bij hoort: het passende partijboekje. In Beieren zou dat voor een succesvolle carrièreplanning dat van de CSU moeten zijn, in Nordrhein-Westfalen is een zekere nabijheid tot de SPD behulpzaam, in Berlijn volstaat een partijboekje van de Groenen plus totaal falen.

Nat worden de collega´s op straat
Zo komen er op dit niveau hielenlikkers van immense zuigkracht bijeen, die voorschriften van de politiek graag oppakken en dan naar beneden toe uitwringen. Nat worden daarbij de collega´s op straat. Uiterlijk vanaf de dienstgraad politiedirecteur vervagen de grenzen tot de politiek. Dat is alleen maar consequent, want zij brengen immers veel tijd door met politici op ontvangsten of bij besprekingen over bepaalde acties. Er bestaan positieve uitzonderingen, maar het is verdomd moeilijk om ze te vinden.

Bij de politieagent aan de basis veroorzaakt de kloof tussen vaak van zeer dichtbij meegemaakte realiteit en het ver van de realiteit verwijderde gebazel van een gepolitiseerde leiding cognitieve dissonanties. Wij politieagenten zien dat deze staat vervalt en dat we niet meer kunnen en moeten voldoen aan onze eigen aanspraken.

En zo beëindigen collega´s al op jonge leeftijd in feite hun actieve dienst om te genieten van hun ambtenarenprivileges of ze gaan op jacht naar een carrière. Ze doen zwijgend of cynisch het hoogst noodzakelijke en lopen niet meer warm voor hun dienst. Of ze worden gevoelig voor corruptie, of ze spelen informatie aan de pers door, omdat ze het verzwijgen en mooipraten niet meer volhouden.

Interne orde: het Duitse leger valt grotendeels uit
Deze combinatie is levensgevaarlijk voor onze vrije samenleving. Het Duitse leger kan niet eens meer de orde bij zichzelf handhaven. Als backup voor het behoud van de binnenlandse orde van de Bondsrepubliek valt het op den duur uit.

Zodoende is de politie de laatste instantie die een uiteendrijvende samenleving nog bij elkaar houdt. Ook dit laatste gelid staat onder druk. Ook dat zal gesloopt worden. Als dat valt, is de weg rechtstreeks geëffend naar de chaos.

Daarop is de politie niet voorbereid, we oefenen veel te weinig met onze wapens en als we al een keer oefenen, dan onder bijna aseptische omstandigheden. Bij veel jongere agenten ontbreekt het al aan een ethische grondhouding, die het hen mogelijk maakt om ook een keer nee te zeggen wanneer door voorschriften van de leiding en de politiek het recht en het fatsoen op eclatante wijze geschonden worden.

We zouden dus iets beters te doen hebben.

Bron: https://philosophia-perennis.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/09/08 ... -politiek/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68411
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor Ariel » Za Sep 08, 2018 9:25 pm

Tja!!!!!!! :thinking:

'Veel nieuwe agenten in België ongeschikt'

Door een groot tekort aan politieagenten in België mogen veel kandidaten die tijdens de selectieprocedure ongeschikt bleken te zijn toch aan de politieopleiding beginnen. Onder hen bevinden zich een vechtersbaas, een persoon die onder invloed van xtc, speed en cocaïne achter het stuur zat en iemand met familiebanden met een Syriëganger.

Dat blijkt uit een onderzoek van de krant De Standaard. Bronnen hebben aan de krant gemeld dat de politie onder grote politieke druk staat om voldoende nieuwe kandidaten voor de politieopleiding aan te nemen. Volgens goed ingevoerde bronnen wordt de lat ‘bijna op de grond gelegd’. De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon wil elk jaar 1400 nieuwe agenten werven omdat er een groot tekort aan manschappen is.

Onderzoek
De Belgische minister van Binnenlandse Zaken reageert onthutst op het nieuws. ,,Het is zo grof dat we het niet kunnen geloven”, laat de woordvoerder van Jan Jambon (N-VA) weten aan de Vlaamse krant. De bewindsman gaf de federale politie meteen opdracht de opgesomde gevallen “tot op het bot” uit te zoeken.

Vicepremier Kris Peters toont zich bezorgd over het nieuws. ,,Bij de aanwerving van nieuwe politierekruten moet de kwaliteit worden gegarandeerd. De overheid moet daarbij investeren in mensen. Het kan niet zo zijn dat voor het onderdeel integriteit de lat naar omlaag wordt gelegd. Ik ga dan ook tekst en uitleg vragen aan het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon", reageert hij tegenover de Vlaamse krant.

Peeters beseft naar eigen zeggen dat de toegenomen veiligheidscultuur en het tekort aan politieagenten ‘druk’ op de ketel zet. ,,Dat impliceert dat sommige normen kunnen worden bijgesteld, bijvoorbeeld inzake fitheid, lengte of diploma. Daarmee kan ik leven. Maar op het vlak van integriteit moet de lat even hoog blijven. De politie heeft het monopolie over het gebruik van legitiem geweld. Een politieman moet oké zijn."

Nederlands voorbeeld
Jinnih Beels, politica van de sociaaldemocratische sp.a en voormalig politiecommissaris, pleit in De Standaard onder meer voor een nieuw selectiesysteem en een betere opleiding voor nieuwe agenten. ,,Die duurt nu maar een jaar, waar dat in Nederland vier jaar is en met veel meer stagemogelijkheden'', aldus Beels.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten