Corruptie bij de politie

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Corruptie bij de politie

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 03, 2017 1:15 am

Corruptie in Italië: politieagenten verkochten verblijfsvergunningen

Geplaatst op 30 november 2017

Afbeelding

MILAAN – Meerdere politieagenten zouden jarenlang verblijfsvergunningen aan immigranten verkocht hebben. De afgelopen dagen zouden zes agenten en twee Chinese tussenpersonen zijn gearresteerd, deelde de politie van Milaan mee.

De arrestatie vond plaats in een € 700.000,- kosten patriciërsvilla, die op naam stond van een van de vrouwen van de politieagenten. Een andere tussenpersoon van Arabische afkomst zou nog steeds op de vlucht zijn. Bovendien zouden er twee agenten zijn geschorst.

Tot € 5000,- per verblijfsvergunning
Op het moment van de gebeurtenissen werkten alle vier beschuldigden bij de voor immigranten verantwoordelijke afdeling van de politie van Milaan. De criminele groep wordt er van beschuldigd langdurige verblijfsvergunningen verkocht te hebben voor tussen de € 500,- en € 5000,-.

Bezitters van zo´n verblijfsvergunning kunnen later ook het Italiaanse staatsburgerschap verkrijgen. De onderzoekers gaan uit van meer dan honderd gevallen tussen 2013 en 2016. De zaak was aan het licht gekomen na de arrestatie van een andere politieagent wegens verdenking van corruptie in november 2016.

Bron: https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/30 ... gunningen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jul 09, 2018 11:12 pm

Schokkend rapport: politie corrupt, zo lek als mandje, criminelen maken gebruik van politie

Bert Brussen, 14-09-2017

Afbeelding

“Allochtone agent veel vaker corrupt dan autochtone agent, want dubbele loyaliteit”

De Nationale Politie is een grote puinhoop. Dat is inmiddels bekend. Graaiende bazen, belastinggeld dat wordt verspild aan feestjes en vip-kaarten, personeel dat de ziektewet in wordt getreiterd, duizenden juridische procedures die zijn aangespannen tegen het eigen personeel en een beleid dat vooral lijkt te draaien om het in stand houden van een beeld naar de buitenwereld waarin ‘diversiteit’ en het bezoeken van iftars belangrijker is dan het opsporen van criminelen of het opnemen van aangiftes (tenzij aangiftes tegen Geert Wilders of tegen ‘online discriminatie’).

Dat blijkt nog maar het topje van de ijsberg te zijn: uit een schokkend rapport (titel: Georganiseerde Criminaliteit en Integriteit van Rechtshandhavingsorganisaties, in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie), dat vrijdag pas openbaar wordt gemaakt, blijkt nu dat het politieapparaat zo lek is als een mandje, dat criminelen de politie voor hun eigen gewin kunnen gebruiken en dat de politie corrupt is.

Het AD heeft dit rapport gelezen, net als de Telegraaf. We sommen even wat ontluisterende feiten op:

“De screening van politiemensen laat ernstig te wensen over, het is kinderspel voor agenten om aan gevoelige informatie te komen en politiechefs grijpen nauwelijks in. Zware criminelen maken daarvan gebruik.

De klacht is dat steeds minder medewerkers worden onderworpen aan de zwaardere vormen van screening’, schrijven de onderzoekers. Ook zijn de zwaardere vormen van screening minder streng geworden en vindt tussentijdse screening te weinig plaats.

Uit het onderzoek blijkt dat allochtone agenten relatief gezien het vaakst in zee gaan met criminelen. Dat komt doordat de kans dat zij in hun familie- en vriendenkring iemand kennen met een criminele achtergrond groter is dan bij autochtone agenten.

De betrokken ambtenaren worden hierdoor geconfronteerd met het probleem van de dubbele loyaliteit: de sterke banden met de eigen achterban mogen niet worden verloochend, maar tegelijkertijd bekleden zij in de handhavingsorganisatie die meer diversiteit in haar geledingen wil aanbrengen een voorbeeldfunctie.

De onderzoekers schetsen een beeld van de gemiddelde, corrupte agent. Het gaat vaak om dienders met weinig zelfcontrole, die slecht kunnen omgaan met tegenslag en frustraties. Ook worden ze gedreven door een hang naar een avontuurlijker, meeslepender en soms luxueuzer bestaan.

Corruptiezaken zijn veel omvangrijker geworden en richten aanmerkelijk meer schade aan.

Over de grote betrokkenheid van allochtone agenten bij corruptie zegt onderzoeker en hoogleraar Hans Nelen: ‘Dat is fors en zorgelijk. Het zal veel stof doen opwaaien, maar het zijn wel de feiten.’

Het forse aandeel van allochtonen onder de ’foute’ beambten is uiterst pikant. De korpsleiding wil het korps namelijk veel diverser maken. Daar is intern veel discussie over. Agenten vragen zich af of het beleid om meer allochtonen aan te trekken, het gevolg heeft dat er minder scherp wordt gescreend.”


https://nieuws.tpo.nl/2017/09/14/schokk ... k-politie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 15, 2018 4:45 pm

Beetje vreemd...

Geplaatst op 15 augustus 2018

Afbeelding

Als u het nieuws volgt, hoort u dat er steeds minder misdaad is. De gedroomde multiculturele samenleving werkt dus prima. Maar de eerste daad van onze nieuwe boerkameester van Islamsterdam is vragen om meer blauw. Veel meer blauw. Als er minder misdaad is, hebben we minder politie nodig, toch?

Het is veel vreemder dan u denkt. In de eerste plaats moet u even terug denken aan de periode 1940-1945. De politie was toen hartstikke fout. Van boven naar beneden, en van links naar rechts. De politie was zo ongeveer de meest foute ambtelijke organisatie die we hadden. Fouter zelfs dan de NSB. De bevolking na de oorlog moest weinig van de politie hebben, en het apparaat moest volledig geschoond worden. Dat duurde tot in de jaren-60. Pas toen begon de politie langzamerhand weer het vertrouwen van de burger terug te winnen. Hebben onze blauwe vrienden daar wat van geleerd? Nee. Helemaal niets.

Want de politie is nu bezig om net zo fout als toen te worden. Hoe? Door aangiften te weigeren, te traineren, of te ridiculiseren. Door foute mensen aan te nemen. Mensen van wie je zeker weet dat die foute dingen gaan doen. Zoals informatie lekken over Wilders. Nepotisme. Of gewoon je islamistische in drugs handelende vriendjes van informatie te voorzien. Door de scheiding tussen kerk en staat weg te wuiven. We gaan wel exotisch nassen met mohammedanen. Verplicht zelfs. Maar een paasmaaltijd? Magnie van mo. Dat is dus heel erg fout. En heel erg politiek correct.

Er gaat nog veel meer verkeerd bij de politie. De zedenpolitie bijvoorbeeld. Die hebben we niet meer. In de alles kan, alles mag en alles moet periode 1980-2000 werd de zedenpolitie als overbodig beschouwt en wegbezuinigd. “We kunnen die capaciteit efficiënter inzetten op meer urgente zaken.” Hou dat zinnetje goed in de gaten, want de politie is er dol op.

Wat is het gevolg? Op dit moment hebben we een gigantisch probleem met verkrachtingen, kindhuwelijken, seks met minderjarigen, gedwongen prostitutie en meer van dat soort ongein. Vrijwel uitsluitend het gevolg van... de gedroomde multiculturele samenleving. Natuurlijk, er zijn best Nederlanders die daar de fout in gaan. Dat komt in geuren en kleuren op het nieuws. Bij voorkeur met naam en rugnummer. Zodra het mohammedanen betreft gaan alle begripvolle registers open. Dan roept heel links, dus iedereen die niet op de PVV stemt, dat je niet etnisch mag profileren. Dat de zonden van de vader niet op de zoon verhaald mogen worden, over het voordeel van de twijfel gunnen – ook al is er geen twijfel mogelijk. De politie is haar expertise kwijt op zedengebied. Als u nu aangifte wilt doen van verkrachting wordt u, net als 30 jaar geleden, een beetje scheef aangekeken. ‘Dat vond u vast wel lekker, hè?’ en meer van dat soort opmerkingen komen u dan tegemoet.

Ik kan me nog heel goed herinneren dat de politie de strijd tegen wiet opgaf. Coffeeshops werden gedoogd. Waarom? “We kunnen die capaciteit efficiënter inzetten op meer urgente zaken.” Dat was in de jaren-80. De politie beloofde toen meer te gaan doen tegen harddrugs. Nee dus. Die strijd heeft ze ook verloren. Amsterdamse karpers zwemmen compleet high door de grachten. En, ik neem u niet in de maling, u kunt op alle middelbare scholen in het hele land alle soorten harddrugs bestellen die er zijn. Op alle middelbare scholen. Overal. Dus niet alleen op een ongure VMBO in een achterbuurt in Amsterdam of Den Haag, maar ook op een poepfijn gereformeerd atheneum diep in de provincie.

De veldpolitie. Uit Wikipedia: van 1955 tot 1993 gespecialiseerde detachementen van de Rijkspolitie die zich bezighielden met toezicht op jacht, visserij en milieuwetgeving. “We kunnen die capaciteit efficiënter inzetten op meer urgente zaken.” Hetgeen de praktijk tegenspreekt. Herten in Brabant zijn harder aan de drugs dan een VMBO leerling in Amsterdam. Er is ook meer zware milieuvervuiling, omdat drugscriminelen ongelimiteerd chemisch afval dumpen. Zonder enig risico om opgepakt te worden.

Vergeleken met 1990 heeft de politie veel meer en beter materiaal beschikbaar. De politie is gedigitaliseerd. Destijds moest ik een aangifte doen, waarbij agent Knurft het voorbeeldenboek pakte, even bladerde, en het beste voorbeeld uit ging tikken. Met het bekende één-vinger-niet-blind systeem. Agent Knurft had daar 3 kwartier voor nodig. En vandaag? Als hoofdagent Knurft (zoontje van agent Knurft) al bereid is om uw aangifte op te nemen moet u eerst een afspraak maken. Schikt het u, over veertien dagen? Nee? Dan hebben we over twee maanden nog een gaatje. De aangifte die ik destijds in een uur kon doen duurt nu minstens de hele ochtend. Het kan natuurlijk in 10 minuten, maar dat is niet bureaucratisch correct. En dus ook niet politiek correct.

Wat ook een beetje vreemd is, is dat de politie nergens serieus op moest bezuinigen, vrijwel altijd wel een extra toelage kreeg ter compensatie van eventuele bezuinigingen. En nu toch zo’n beetje als de slechtst betaalde gevaarlijke werknemers rondlopen. Heeft u ooit gehoord dat agenten ontslagen werden wegens bezuinigingen? Of omdat er gewoon minder agenten nodig zijn, want het is nu veilig op straat? Ik niet. Met andere woorden: de politie doet steeds minder, heeft minder expertise in huis, en weigert met gezond verstand te werken.

Het is nog veel erger. Niet alleen het materiaal van de politie is enorm verbeterd, ze kunnen nu – in theorie in ieder geval – prima netwerken, en gebruik maken van het Internet. Verder heeft de politie nu bevoegdheden waar ze in 1990 nog niet eens over durfden te dromen. Visitatie op straat zonder een redelijk vermoeden is nu geen enkel probleem. Zolang u als agent maar keurige huisvaders fouilleert op zakmesjes. Vooral geen fors gebouwde Nigeriaanse artsen van 25 jaar die uit Syrië gevlucht zijn en met een machete rondlopen visiteren. Want dat is ‘etnisch profileren’ en dat mag niet. De politie mag wel aan een 18 jarige Nederlandse jongen vragen waar hij die splinternieuwe Audi van heeft betaald, maar aan een 18 jarige Marokkaan? Absoluut niet! Dat is ‘etnisch profileren’, ‘discriminatie’ en ‘racisme’.

Wat in 1990 ondenkbaar was: iemand die in Roodeschool staande wordt gehouden en zien dat hij geregistreerd staat voor een misdrijf in Domburg, is vandaag de dag een simpele zaak. Verkeerscontrole op standaardzaken zoals voertuigregistratie, verzekering, uitstaande bekeuringen, etc. is nu een eitje. Maar doen we niet, want dat is etnisch profileren. Wat de politie wel dolgraag wil, is weten wanneer, waar en hoe laat u door een tolpoortje rijdt, of wat uw IP-adres precies is. Waarom? Geen idee, ze bakken er sowieso al niets van, maar het zal z’n nut wel hebben. Niet in de strijd tegen het salafisme, want blauw en groen schijnt een prima combinatie te zijn. Persoonlijk vind ik de kleuren blauw en groen afgrijselijk combineren.

Weet u wat prima gaat bij de politie? Promotie maken. Onderaan en bovenaan. Tja, je moet tenslotte wat goed doen, niet waar? Voor jezelf zorgen is een eerste levensbehoefte. Alle marechaussees die vroeger Marechaussee Eerste Klasse (= korporaal 1ste klas) waren, zijn nu wachtmeester. Automatisch. Daar moest je vroeger heel wat voor doen, nu is het gratis. Kwam je op de lagere school niet mee? Word dan wachtmeester bij de Marechaussee!

Maar de top, dat is werkelijk waar genieten geblazen. Bij elke reorganisatie – en dat doet de politie zo ongeveer elke maand – komen er rangen bij. We hebben nu meer dan 25 hoofdcommissarissen. Die rang is gelijk aan luitenant-generaal bij de landmacht. Destijds hadden we een paar van die peperdure tuinhekken toen we nog min of meer een leger hadden. Dat leger was ongeveer twee tot drie keer zo groot als de politie nu. Behalve dat een hoofdcommissaris prima verdient (€ 5411,- minimaal per maand) heeft hij een paar commissarissen en lagere officieren onder zich staan. De enige rangen die – nog – ontbreken zijn kolonel-generaal en veldmaarschalk. Geen nood, wat niet is, kan multicultureel best komen.

Kortom, de politie heeft niets geleerd en is alles vergeten. Net als meer algemeen geheel links. En onder links valt vandaag de dag zo ongeveer iedereen die niet op de PVV stemt, helaas. ‘Eigen volk eerst’ zeggen is nu zo ongeveer een misdrijf. Behalve als je Marokkaan, Turk, of godweetwat bent. Dan is het koeltoer, en een grondrecht. Als je als Nederlander met een Nederlandse vlag over straat loopt, krijgt u vrijwel zeker vragen van de politie. En in ieder geval het verzoek om dat vooral niet te doen. Maar als Turk? Isse ons koeltoer, meniertje! Jij gore bek hou!

Door: H. Numan

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/15/beetje-vreemd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor Mahalingam » Do Sep 06, 2018 5:22 pm

De politie was heel druk bezig. Er werd gezegd dat er een razzia op Turken is ondernomen. Daar blijkt uit dit bericht niets van.
Politie pakt 13 mensen op bij operatie tegen crimineel netwerk Almelo
Bij een grote politieactie tegen een crimineel netwerk in Almelo zijn dertien mensen opgepakt. Ze worden onder meer verdacht van het telen en verhandelen van hennep, witwassen en bedreiging.

De actie begon om 05.00 uur in de wijk Nieuwstraatkwartier. Ruim 450 medewerkers van de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de gemeente waren erbij betrokken. Er werden invallen gedaan in twaalf woningen, zes garages en drie loodsen. In sommige gevallen gebruikte de politie explosieven om snel toegang tot de panden te krijgen.
[...]
Volgens het OM maakte het netwerk zich schuldig aan het telen en verhandelen van hennep en het witwassen van grote hoeveelheden crimineel geld. "Daarnaast werd geweld, bedreiging en intimidatie gebruikt om de criminele activiteiten te beschermen", zegt het OM. "Het netwerk kreeg daardoor een onaantastbare status in de buurt. We hebben nu een eerste en belangrijke stap gezet in het ontmantelen van het netwerk."
https://nos.nl/artikel/2248883-politie-pakt-13-mensen-op-bij-operatie-tegen-crimineel-netwerk-almelo.html
'Drugsbende in Almelo kreeg hulp van foute agenten'
De criminelen waartegen de overheid dinsdag in Almelo met 450 man optrad zijn volgens bronnen lange tijd geholpen door twee lokale politieagenten.
Er is een verband tussen het onderzoek naar twee verdachte politieagenten en de invallen die de politie dinsdag deed in de Almelose Wondebuurt. Dat verklaren betrouwbare bronnen uit de Turks-Almelose gemeenschap aan Tubantia.

Het zou gaan om de in Almelo woonachtige politieagenten K. en E., die in april van dit jaar werden aangehouden op verdenking van schending van het ambtsgeheim. Tubantia openbaarde destijds dat de jonge dienders gearresteerd zijn vanwege het langdurig lekken van onderzoeksinformatie aan criminelen.
[...]
De verdachte agenten wonen zelf in de Wondebuurt, het wijkdeel dat dinsdag door een grote politiemacht doorzocht is. Daardoor kennen ze verschillende leden van de gezochte wietbende al lang. In een Almelose sportschool, waar een van de agenten en een aantal Turkse criminelen samen sporten, zouden de banden de afgelopen jaren zijn aangehaald.
https://www.ad.nl/binnenland/drugsbende-in-almelo-kreeg-hulp-van-foute-agenten~a134e22b/

Mijn stelling blijft: "het is een slecht idee om Mohammedanen bij de politie en in het leger te hebben."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 08, 2018 6:58 pm

Politieman: “We worden misbruikt door de politiek”

Geplaatst op 8 september 2018

Afbeelding

De politie is de laatste instantie die een uiteendrijvende samenleving nog bij elkaar houdt. Ook dit laatste gelid ligt onder vuur. Ook dat zal gesloopt worden. Als dat valt, is de weg rechtstreeks geëffend naar de chaos.

Gevoelsmatig bij één op de vijf verkeerscontroles hoor ik de zin “Heb je niks beters te doen?”. Tendens sterk stijgend. Meestal vriendelijk uitgesproken, af en toe ook met een agressieve ondertoon.

Ik ben politieagent ergens in het zuiden van Duitsland en als ik eerlijk ben: Ja, we zouden iets beters te doen hebben.

Desondanks openbaart deze zin de splijting van de samenleving, aan de grenzen en breuklijnen waarvan de politie opereert. Altijd al, maar sinds Merkel´s Nero-bevel van september 2015 wordt de kloof dieper.

Dat blijft niet zonder gevolgen in mijn dagelijks leven. Omdat de grote orde uit de weg geruimd is, moet de kleine orde dus des te heftiger uitgevoerd worden om zo lang mogelijk normaliteit te simuleren – trefwoord arrestatiebevel voor parkeerverboden.

Niet alleen linksen twijfelen meer aan de rol van de politie
De burgers van het land zijn echter niet blind en gek en zien dat de politie hun veiligheid niet meer kan garanderen en dat de binnenlandse veiligheid in zijn geheel op het spel staat. Ze zien voortdurend dat de regerenden in Berlijn tegen hun belangen in regeren.

Terwijl het veeleer linkse deel van de bevolking (ongeveer een derde deel) sowieso afwijzend staat tegenover de politie, twijfelen nu ook goed bedoelende mensen aan de rol van de politie. Want zij weten niet meer of ze de politie als vriend of vijand moeten beschouwen. Voor deze verwarring bestaan goede redenen, want de politiek tornt heel openlijk aan een principe dat de garantie van een vrije samenleving is, namelijk het neutraliteitsgebod.

Huiszoekingen dienen ertoe om critici van het Merkel-systeem te intimideren
Vanwege “haatdelicten” op internet worden woningen doorzocht, hoewel de bewijzen d.m.v. één muisklik al lang zijn vastgelegd. Natuurlijk moet hier geïntimideerd worden, natuurlijk worden hier massaal fundamentele rechten geschonden. En de politie voert de huiszoekingen ter plaatse uit. Ik zeg dat zij hiervoor wordt misbruikt.

Verder staat de politie vaak onder algemene verdenking. De afgelopen tijd zijn er steeds meer voorbeelden die dit bevestigen. De vreselijke criminoloog Christian Pfeiffer (SPD) eiste bij het PEGIDA-“schandaal” rondom een medewerker van de recherche zelfs om het persrecht helemaal bovenaan de opleiding van de politie te plaatsen. Dus nog boven de menswaardigheid en de vrijheid van meningsuiting, die in artikel 5 van de Grondwet nog voor het persrecht staan. Anton Hofreiter (Groenen) gaf te kennen dat er problemen zouden bestaan in delen van de veiligheidsautoriteiten van Sachsen: “Velen daar weten blijkbaar ook niet hoe men bij demonstraties met journalisten heeft om te gaan, hier zou een betere voortgezette opleiding en opleiding nodig zijn. Ook de nabijheid van enkelen uit het veiligheidsapparaat tot PEGIDA zou onderzocht moeten worden.”

Het systeem-Merkel wil vanaf nu een “politieke politie”
Partijen uit het linkse spectrum van de CDU tot Die Linke willen nu de politieke politie. Een linkse politie uiteraard. Naar de huidige stand van zaken zullen ze die krijgen, want de leiding van de politie is politiek al lang niet meer neutraal.

De weg naar de hogere leidinggevende niveaus van de politie is geplaveid met horden. Regel nummer één luidt: zeg nooit nee. Mensen met karakter en collega´s met een té afwijkend wereldbeeld worden consequent uitgesorteerd.

Wat er ook gewoon bij hoort: het passende partijboekje. In Beieren zou dat voor een succesvolle carrièreplanning dat van de CSU moeten zijn, in Nordrhein-Westfalen is een zekere nabijheid tot de SPD behulpzaam, in Berlijn volstaat een partijboekje van de Groenen plus totaal falen.

Nat worden de collega´s op straat
Zo komen er op dit niveau hielenlikkers van immense zuigkracht bijeen, die voorschriften van de politiek graag oppakken en dan naar beneden toe uitwringen. Nat worden daarbij de collega´s op straat. Uiterlijk vanaf de dienstgraad politiedirecteur vervagen de grenzen tot de politiek. Dat is alleen maar consequent, want zij brengen immers veel tijd door met politici op ontvangsten of bij besprekingen over bepaalde acties. Er bestaan positieve uitzonderingen, maar het is verdomd moeilijk om ze te vinden.

Bij de politieagent aan de basis veroorzaakt de kloof tussen vaak van zeer dichtbij meegemaakte realiteit en het ver van de realiteit verwijderde gebazel van een gepolitiseerde leiding cognitieve dissonanties. Wij politieagenten zien dat deze staat vervalt en dat we niet meer kunnen en moeten voldoen aan onze eigen aanspraken.

En zo beëindigen collega´s al op jonge leeftijd in feite hun actieve dienst om te genieten van hun ambtenarenprivileges of ze gaan op jacht naar een carrière. Ze doen zwijgend of cynisch het hoogst noodzakelijke en lopen niet meer warm voor hun dienst. Of ze worden gevoelig voor corruptie, of ze spelen informatie aan de pers door, omdat ze het verzwijgen en mooipraten niet meer volhouden.

Interne orde: het Duitse leger valt grotendeels uit
Deze combinatie is levensgevaarlijk voor onze vrije samenleving. Het Duitse leger kan niet eens meer de orde bij zichzelf handhaven. Als backup voor het behoud van de binnenlandse orde van de Bondsrepubliek valt het op den duur uit.

Zodoende is de politie de laatste instantie die een uiteendrijvende samenleving nog bij elkaar houdt. Ook dit laatste gelid staat onder druk. Ook dat zal gesloopt worden. Als dat valt, is de weg rechtstreeks geëffend naar de chaos.

Daarop is de politie niet voorbereid, we oefenen veel te weinig met onze wapens en als we al een keer oefenen, dan onder bijna aseptische omstandigheden. Bij veel jongere agenten ontbreekt het al aan een ethische grondhouding, die het hen mogelijk maakt om ook een keer nee te zeggen wanneer door voorschriften van de leiding en de politiek het recht en het fatsoen op eclatante wijze geschonden worden.

We zouden dus iets beters te doen hebben.

Bron: https://philosophia-perennis.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/09/08 ... -politiek/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor Ariel » Za Sep 08, 2018 9:25 pm

Tja!!!!!!! :thinking:

'Veel nieuwe agenten in België ongeschikt'

Door een groot tekort aan politieagenten in België mogen veel kandidaten die tijdens de selectieprocedure ongeschikt bleken te zijn toch aan de politieopleiding beginnen. Onder hen bevinden zich een vechtersbaas, een persoon die onder invloed van xtc, speed en cocaïne achter het stuur zat en iemand met familiebanden met een Syriëganger.

Dat blijkt uit een onderzoek van de krant De Standaard. Bronnen hebben aan de krant gemeld dat de politie onder grote politieke druk staat om voldoende nieuwe kandidaten voor de politieopleiding aan te nemen. Volgens goed ingevoerde bronnen wordt de lat ‘bijna op de grond gelegd’. De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon wil elk jaar 1400 nieuwe agenten werven omdat er een groot tekort aan manschappen is.

Onderzoek
De Belgische minister van Binnenlandse Zaken reageert onthutst op het nieuws. ,,Het is zo grof dat we het niet kunnen geloven”, laat de woordvoerder van Jan Jambon (N-VA) weten aan de Vlaamse krant. De bewindsman gaf de federale politie meteen opdracht de opgesomde gevallen “tot op het bot” uit te zoeken.

Vicepremier Kris Peters toont zich bezorgd over het nieuws. ,,Bij de aanwerving van nieuwe politierekruten moet de kwaliteit worden gegarandeerd. De overheid moet daarbij investeren in mensen. Het kan niet zo zijn dat voor het onderdeel integriteit de lat naar omlaag wordt gelegd. Ik ga dan ook tekst en uitleg vragen aan het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon", reageert hij tegenover de Vlaamse krant.

Peeters beseft naar eigen zeggen dat de toegenomen veiligheidscultuur en het tekort aan politieagenten ‘druk’ op de ketel zet. ,,Dat impliceert dat sommige normen kunnen worden bijgesteld, bijvoorbeeld inzake fitheid, lengte of diploma. Daarmee kan ik leven. Maar op het vlak van integriteit moet de lat even hoog blijven. De politie heeft het monopolie over het gebruik van legitiem geweld. Een politieman moet oké zijn."

Nederlands voorbeeld
Jinnih Beels, politica van de sociaaldemocratische sp.a en voormalig politiecommissaris, pleit in De Standaard onder meer voor een nieuw selectiesysteem en een betere opleiding voor nieuwe agenten. ,,Die duurt nu maar een jaar, waar dat in Nederland vier jaar is en met veel meer stagemogelijkheden'', aldus Beels.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 17, 2018 9:59 pm

Agenten verdacht van lekken van info aan drugscriminelen Almelo

Twee politie-agenten uit Almelo worden ervan verdacht informatie te hebben doorgespeeld aan lokale drugscriminelen. De dienders worden, in de strafzaak tegen het georganiseerde netwerk rondom grootschalige hennepteelt en -handel, ook lidmaatschap van een criminele organisatie verweten. Ze zijn inmiddels geschorst.

De jonge agenten behoren tot dertien verdachten die vandaag en morgen voor het eerst voor de rechter verschijnen in niet-inhoudelijke zittingen. Het zou gaan om de in Almelo woonachtige politieagenten K. en E., die in april van dit jaar al werden aangehouden op verdenking van schending van het ambtsgeheim.

„Die bende kreeg van de agenten onder meer te horen naar welke adressen de politie onderzoek deed vanwege mogelijke wietplantages’’, verklaarde een bron eerder tegen deze krant. K. en E., beiden van Turkse komaf, werden in april korte tijd vastgehouden om het onderzoek niet te schaden. Kort daarna werden ze vrijgelaten, omdat er geen reden was om ze nog langer vast te houden.

Iedereen had een taak
Iedereen in de bende had volgens justitie een duidelijke taak: de één lekte informatie vanuit de politie, de ander verkocht wiet aan coffeeshops en een derde installeerde de technische benodigdheden. Ook zijn er een aantal personen die de leiding hadden. In totaal heeft justitie 49 betrokkenen in beeld, bleek vandaag in de Almelose rechtbank.

Dertien mannen - tussen 26 en 49 jaar - worden verdacht van witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Sommigen zouden zich ook schuldig hebben gemaakt aan verboden wapenbezit en zware mishandeling. 36 andere verdachten, uit de ‘periferie’ van de bende, wachten op ‘eigen’ strafzittingen.

18.000 pagina's strafdossier
In het strafdossier, dat ruim 18.000 pagina’s telt, zitten verschillende bewijsmiddelen tegen de verdachten. De verdachten zouden volgens het dossier betrokken zijn bij zeker vijftien wietplantages, die grotendeels in Almelo stonden. Ook werden er in Nijverdal, Manderveen en het Belgische Mol kwekerijen gevonden die volgens justitie van de Almeloërs waren.

De meesten verdachten werden op 4 september opgepakt bij een grote actie van de politie in de wijk Nieuwstraatkwartier. Daarbij werden woningen doorzocht, drie hennepkwekerijen ontdekt en grote hoeveelheden contant geld aangetroffen. Al eerder werden achttien hennepkwekerijen ontmanteld.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor King George » Di Dec 18, 2018 1:30 pm

Tsja, met een hogere criminele achtergrond meer risico op infiltratie. Fijn hè, meer diversiteit bij de politie?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor King George » Di Dec 18, 2018 1:36 pm

Gisteren in het AD: "Agenten (van turkse afkomst) verdacht van lekken van info aan drugscriminelen Almelo"

STELLING

Ivm veiligheid zouden personen met islamitische achtergrond geen functies mogen vervullen in het leger, politie, AIVD & Openbaar Bestuur van Nederland


https://twitter.com/LionessLisaH/status/1074987810719981568
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor King George » Di Dec 18, 2018 1:39 pm

93 % Eens
06 % Oneens
01 % Geen mening

54 stemmen • 23 uur resterend
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor Pilgrim » Za Feb 02, 2019 10:46 pm

Islamsterdam is een feit: Politie kijkt toe hoe Mohamed ‘zionisten moet je verbranden’ Toujgani gezellig doet met imam die politie-iftars organiseert

Door Wout Willemsen, 2 februari 2019

Afbeelding
Foto: Een imam gaat voor in gebed bij de politie-iftar in Amsterdam. Bron: Sara Iza / Twitter.

Blogger Carel Brendel deed wat speurwerk en zag wat interessante feitjes! Mohamed Toujgani, die ooit opriep om zionisten te verbranden, was aanwezig bij de gezellige ‘islamavond’ georganiseerd vanuit het Amsterdamse instituut Dar el-Huda. De organisatie waarvan de leider ook politie-iftars bijwoont om lekker tolerant te doen met oom agent.

Hier wordt helder blootgelegd hoe flinterdun de lijn is tussen de islamitische ‘jongeren- en welzijnswerkers’ met ‘sociaal-culturele activiteiten’ en regelrechte islamisering. Het politiekorps van Amsterdam en de lokale politiek trapt er keer op keer met open ogen in. Het ongemak op de foto’s reflecteert dit ook.

Het meest idiote is nog wel dat de politie op zo’n iftar of vergelijkbare activiteit, moet toezien hoe zo’n discutabele imam in licht verhullende taal een eigen achterban aan het ronselen is en islamitische waarden preekt, met als doel deze in de samenleving uit te dragen.

Nu zou dat nog niet eens zo’n probleem zijn als het overduidelijk om gematigde figuren ging die hun best doen om islam met Nederlandse waarden te verenigen (al kan dat volgens mij niet), maar dat is zo overduidelijk niet het geval met deze imams! Kwestie van tijd voor de pleuris daar finaal uitbreekt!

Daar lijkt Amsterdam zich overigens wel van bewust, maar zoekt de oorzaak van de dreiging in de hoek van ‘extreemrechts’, want ‘antisemitisme is de afgelopen jaren toegenomen. Inderdaad ja, extreemrechts is de reden dat synagogen beveiligd moeten worden terwijl politieagenten aan tafel zitten met iemand die contact heeft met een gast die zionisten wil verbranden. Welkom in Islamsterdam.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... ganiseert/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor King George » Za Feb 09, 2019 12:30 pm

Politiecommissaris Peter van den E. ontslagen wegens corruptie!

Afbeelding
Foto: Erik Akerboom, de 'topambtenaar' aan het hoofd van de Nationale Politie, onder wiens bewind de interne corruptie steeds vaker zichtbaar wordt. Bron foto: Wikimedia Commons

Door Wout Willemsen 8 februari 2019

Wie had dat gedacht? Van ‘oom agent’ naar criminele vent! Peter van den E. werkte al 40 jaar bij de politie maar is sinds 2016 al geschorst. Na flink intern onderzoek is gebleken dat Peter zich schuldig heeft gemaakt aan misbruik van bevoegdheden, het aannemen van giften van derden en belangenverstrengeling: corruptie dus! Via de NRC.

Met ‘geschorst’ wordt natuurlijk bedoeld dat hij op non-actief werd gezet, zodat enige schade verder beperkt bleef. Hij kreeg twee jaar lang gewoon salaris. Bittere pil maar dat is nu eenmaal standaardprocedure. In de tussentijd heeft de politie dus intern onderzoek gedaan en daar werden toch behoorlijke ontdekkingen gedaan en als bewezen geacht!

Lekker gratis reisjes meepakken, geld aannemen van apparatuurleveranciers voor de politie en kosteloos verblijven op een wijnboerderij in Frankrijk, kortom een héérlijk leventje! Dat is helaas voor hem nu toch echt ten einde. En niet alleen voor hem, want hij is al de derde in een jaar tijd die de scheidslijn tussen politie en crimineel meer als een richtlijn beschouwde.

Opvallend is dat het in alle drie de gevallen om hooggeplaatste pipo (-litie)’s gaat. Een politiecommissaris, een oud-voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van de Nationale Politie en nu dus wéér een politiecommissaris.

Peter is het echter niet met z’n ontslag eens en meent het beter te weten dan de club agenten die twee jaar lang onderzoek hebben gedaan. Hoewel dit natuurlijk een belachelijke laatste poging is om z’n gezichtsverlies te redden en hij z’n advocaat waarschijnlijk toch met onrechtmatig verkregen geld bekostigt, levert dit Peter van den E. wel een leuke bijnaam op: Peter Beter Weter, van den gratis maaltijd Eter.


DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 15, 2019 12:06 pm

Tientallen foute agenten geschorst

Tientallen agenten zijn de afgelopen weken door verschillende eenheden in het land geschorst vanwege integriteitsaffaires en schending van het ambtsgeheim. Dit lijkt nog maar het topje van de ijsberg, zo blijkt uit een geheim rapport.

Vorige week onthulde deze site dat de bende van topcrimineel Ridouan Taghi een hoofdagent uit Utrecht had omgekocht. De hoofdagent werd door kroongetuige Nabil B. genoemd. Na uitgebreid onderzoek is hem inmiddels strafontslag aangezegd.

Bij de Limburgse politie werd vorige week een leidinggevende geschorst vanwege ‘mogelijk onprofessioneel gedrag’. Dat was niet de eerste keer; eerder werden al drie collega’s van deze chef op non-actief gesteld. De drie waren in beeld gekomen bij een onderzoek naar vier andere politiemensen. Zij werden al in april geschorst. Maar niet alleen in Limburg rommelt het.

Ook bij de Amsterdamse politie regent het schorsingen. Vorige week werd een 55-jarige medewerker aangehouden en geschorst. Hij is aangehouden op verdenking van ambtelijke corruptie, computervredebreuk en schending van het ambtsgeheim. Het was alweer de zevende schorsing in korte tijd van een medewerker bij de Amsterdamse politie. In een aantal van deze zaken verricht de Rijksrecherche onderzoek.

Binnen de politie leven al lange tijd grote zorgen over de integriteit van agenten. Zo blijkt uit het vertrouwelijke politierapport ‘Wie praat die gaat’, dat in bezit is van deze site, dat de Utrechtse politie ervan uitgaat dat alleen al in de politieregio Midden-Nederland criminelen de beschikking hebben over negentien corrupte contacten binnen de overheid.

‘Waarschijnlijk is dit het topje van de ijsberg’, zo staat in het rapport. Bronnen rond de politie vertellen dat de Rijksrecherche nog een groot aantal onderzoeken op de plank heeft liggen, maar vanwege capaciteitsproblemen niet alle meldingen kan onderzoeken.

Volgens Jan Struijs, voorzitter van politievakbond NPD, moet de politie veel meer doen om de weerbaarheid van haar korps te vergroten. ,,Sluipenderwijs worden onze agenten benaderd door criminelen. Het gebeurt op alle niveaus. Agenten moeten dus worden getraind om hier op een goede en verantwoorde manier mee om te gaan. Als agenten worden benaderd, moeten ze dat op een veilige manier kunnen melden bij hun leidinggevende. Daar valt nog een wereld te winnen.’’ Politiebond ACP sluit zich daarbij aan.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor King George » Ma Jul 15, 2019 2:29 pm

Meer diversiteit > minder integriteit.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Jul 15, 2019 7:29 pm

Ariel schreef:
Tientallen foute agenten geschorst

Tientallen agenten zijn de afgelopen weken door verschillende eenheden in het land geschorst vanwege integriteitsaffaires en schending van het ambtsgeheim. Dit lijkt nog maar het topje van de ijsberg, zo blijkt uit een geheim rapport.

Niks aan de hand volk van Nederland!

Onze nationale Lul-de-behanger met ambtspet op van heb ik jou daar en tevens hoofd van de politie Akerboom toebedeeld met een mega salaris om elke dag achter zijn bureau te zitten flirten met zijn eigen goedpraterij van wat niet deugt en fout is bij de politie, waakt over de politie in Nederland.

Voor zo'n lullig baantje van niks kun je beter een goedkope Marokkaan inhuren met permissie tot penetreren binnen het Nederlandse politieapparaat.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor Ariel » Ma Aug 19, 2019 5:02 pm

Oei!!!!!!! :shock: Drugszaak tegen acht politiemensen

De politiechef van de eenheid Amsterdam heeft vier politiemedewerkers geschorst en vier politiemedewerkers buiten functie gesteld, omdat ze in hun privétijd vermoedelijk harddrugs in bezit hadden of gebruikt hebben.

Dat geldt als plichtsverzuim, een zware zonde binnen het korps.

Het Bureau Veiligheid, Integriteit en Klachten van de eenheid Amsterdam is disciplinair onderzoek begonnen tegen de medewerkers, zo meldt Politie.nl. Gedurende het onderzoek worden geen nadere mededelingen gedaan.


Heeft dit misschien iets met de diversiteit van het Amsterdamse corps te maken?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 22, 2019 3:04 am

Politie overschrijdt ‘feest- en cadeaubudget’ met miljoenen euro’s

Koen Voskuil, 21-09-19

Afbeelding

Feesten van tienduizenden euro’s voor de politietop, seizoenskaarten voor Ajax en Feyenoord en kisten wijn. De politie heeft het zogeheten representatiebudget met miljoenen euro’s overschreden en erkent dat er sprake is van ondoelmatige uitgaven.

Dat blijkt uit onderzoek van Argos. Het radioprogramma vroeg lijsten op met tienduizenden uitgaven uit het representatiebudget tussen 2013 en 2017. Uit die gegevens blijkt dat de budgetten voor relatiegeschenken, feesten en partijen met miljoenen euro’s zijn overschreden.

De politie bekent onder meer schuld over het afscheidsfeest van de – inmiddels overleden – korpschef Gerard Bouman in de Haagse Ridderzaal en het welkomstfeest van korpschef Erik Akerboom. Bij elkaar kostte die wisseling van de wacht een bedrag van meer dan € 88.000,-. Dat is te veel, erkent de korpsleiding nu. Ook het afscheidsfeest van Patricia Zorko, voormalig chef van de Landelijke Eenheid, kostte meer dan € 20.000,- euro.

Lees verder >>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor King George » Zo Sep 22, 2019 1:55 pm

Onderscheid moet er zijn toch? Sommige rangen hebben een streepje voor.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Corruptie bij de politie

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 15, 2020 2:46 am

Nederlandse politie rot door, steeds corrupter, steeds meer ontslagen wegen plichtsverzuim

Door: Redactie , 11:18, 14 mei 2020

Afbeelding

'Het aantal lekkende agenten is wel een hardnekkig probleem'

Afgelopen jaar zijn 150 politiemedewerkers ontslagen wegens plichtsverzuim. Dat zijn er meer dan voorgaande jaren. In 2018 gebeurde het 119 keer, in 2017 werden 121 politiemensen ontslagen, meldt de politie.

In totaal werden 309 disciplinaire maatregelen opgelegd in 2019. Die maatregelen variëren van een officiële berisping, het inhouden van loon of verlofuren, tot ontslag. 68 medewerkers werden bestraft voor oneigenlijk gebruik van informatiesystemen zoals het lekken of achterhouden van informatie. Dat aantal is ongeveer hetzelfde als voorgaande jaren. Toch blijft aandacht voor het zorgvuldig gebruik van informatie nodig, aldus Lonneke Soudant, sectorhoofd veiligheid, integriteit en klachten.

Volgens haar wordt vooral door onoplettendheid niet goed omgegaan met vertrouwelijke informatie en werden slechts in een klein aantal gegevens doorgespeeld aan criminelen. “Politiemedewerkers hebben dagelijks toegang tot waardevolle inlichtingen. Dat is uitermate handig voor hun werk, maar er schuilt ook ‘gevaar’ in die bijzondere positie. Het werken met gevoelige gegevens kan zo vanzelfsprekend worden dat de waarde ervan wordt onderschat”, aldus Soudant.

“Het aantal ’lekkende agenten’ en disciplinaire onderzoeken is marginaal als je kijkt naar de totale korpssterkte, maar het is wel een hardnekkig probleem waarvoor niet genoeg aandacht kan zijn”, zegt Soudant naar aanleiding van de nieuwe cijfers. „Misbruik van de positie of lekken van informatie bestaat uit verschillende categoriën. Soms is sprake van onzorgvuldig gebruik van informatie, bijvoorbeeld het laten rondslingeren van informatie. De zwaarste categorie is het bewust doorspelen van informatie aan criminelen”, legt Soudant uit.”

Quote uit De Telegraaf.

https://tpo.nl/2020/05/14/nederlandse-p ... tsverzuim/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten