De politiek in Polen

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41791
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De politiek in Polen

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jan 26, 2018 12:50 am

Polen: Conservatieve partij op 42%

Geplaatst op 24 januari 2018

Afbeelding

Polen´s regerende conservatieve partij “Recht en Rechtvaardigheid” (PiS) wordt volgens een nieuwe peiling van het opinieonderzoeksinstituut Kantar Public door 42% van de kiezers ondersteund.

De grootste oppositiepartij, het “Burgerplatform” (PO), haalt met 14% duidelijk minder stemmen. De anti-establishment “Kukiz´15-groep” en de “Nowoczesna” staan gezamenlijk op de derde plaats met elk 7%, volgens de peiling.

De “Democratische Linkse Alliantie” (SLD), die niet in het parlement zit, wordt door 5% ondersteund. Uit de peiling bleek dat geen enkele andere partij de kiesdrempel van 5%, die nodig is om in het parlement te komen, zou halen.

De peiling werd van 12 tot 17 januari d.m.v. een representatieve steekproef onder 1.006 Poolse volwassenen gehouden. Ze bevat geen antwoorden van kiezers die nog niet beslist hebben.

Bron: http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/24 ... tij-op-42/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41791
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Polen

Berichtdoor Pilgrim » Za Okt 27, 2018 10:24 pm

Poolse president Duda: “Onze pers zou erover berichten wanneer onze vrouwen verkracht zouden worden”

Geplaatst op 27 oktober 2018

Afbeelding
De Duitse president Frank-Walter Steinmeier en de Poolse president Andrzej Duda.

De Poolse president Andrzej Duda heeft tijdens zijn bezoek aan Duitsland slagvaardig geantwoord op een vraag naar de persvrijheid in Polen: “Onze pers is vrij. We zouden er zelfs over berichten wanneer onze vrouwen verkracht zouden worden.”

Enkele dagen geleden bezocht de Poolse president Andrzej Duda Berlijn. Ter gelegenheid hiervan vond er o.a. een discussiebijeenkomst in het Duits-Poolse Forum plaats. Daarbij ging het hoofdzakelijk om de justitiehervorming in Polen.

De Poolse media kunnen vrij berichten
Ook de vraag van de persvrijheid werd door een Duitse journalist (“Tagesspiegel”) aangesproken – en ernaar verwezen dat de Poolse radio niet bericht zou hebben over een sanctie van het Europees Gerechtshof tegen Polen.

Wat de Poolse president uiterst slagvaardig beantwoordde, geeft “PI-News” goed weer: “Hoewel hij president zou zijn, zou hij niet verantwoordelijk zijn voor de media in Polen, hij zou de media niet beïnvloeden. Toen voegde hij er nadrukkelijk aan toe dat wanneer er een vrouw in Polen verkracht wordt, de Poolse media daarover onmiddellijk met alle beschikbare details zouden berichten”.

Het media-getreuzel over de groepsverkrachting in Freiburg geeft Duda gelijk
Een duidelijke toespeling op de vertraagde respectievelijk vaak uitblijvende informatie van de Duitse media, met voorop de staatsomroep, over gevallen van verkrachtingen door migranten. De groepsverkrachting in Freiburg is daarvan een zeer actueel voorbeeld, dat bewijst hoe gelijk Duda heeft.

De reactie van de Duitse president Steinmeier en het zwijgen van de Duitse media over deze gebeurtenis spreken boekdelen. (filmpje in de bron)

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/27 ... en-worden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39195
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De politiek in Polen

Berichtdoor Mahalingam » Do Nov 22, 2018 1:10 pm

Polen gehoorzaamt Brussel.
Poolse ‘hervorming’ van de rechterlijke macht teruggedraaid, maar regering houdt voet bij stuk aangaande conflict met Brussel
Polen heeft woensdag de omstreden pensioenwet voor rechters van het Hooggerechtshof teruggedraaid. De regering in Warschau komt daarmee tegemoet aan een tussenvonnis van het Europees Hof van Justitie. In totaal krijgen 22 met pensioen gestuurde rechters hun plek weer terug, onder wie rechtbankvoorzitter Malgorzata Gersdorf.
[...]
De rechtbank Amsterdam stelde onlangs de uitlevering van drie Poolse verdachten uit vanwege twijfels over het rechtssysteem.
[...]
Over een wetswijziging voor de districtsrechtbanken loopt nog een inbreukprocedure in Brussel. ‘Onze argumentatie verandert niet’, houdt Kaczynski’s adviseur vol. ‘Ons justitieel systeem is een binnenlandse aangelegenheid, geen Europese.’ Voor PiS is deze slag verloren, niet de oorlog.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/poolse-hervorming-van-de-rechterlijke-macht-teruggedraaid-maar-regering-houdt-voet-bij-stuk-aangaande-conflict-met-brussel~b9953ba9/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41791
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Polen

Berichtdoor Pilgrim » Ma Okt 14, 2019 1:25 pm

Exitpolls: regeringspartij Polen wint opnieuw parlementsverkiezingen

Geplaatst op 14 oktober 2019

Afbeelding

Bij de parlementsverkiezingen in Polen heeft de conservatieve regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) volgens exitpolls opnieuw gewonnen. Partijleider Jaroslaw Kaczynski heeft de overwinning opgeëist.

Recht en Rechtvaardigheid kreeg in de peiling 43,6% van de stemmen. Daarmee zou de partij in de Sejm, de Poolse Tweede Kamer, een absolute meerderheid van 239 van de 460 zetels hebben gekregen. Ook in het oude parlement had PiS de absolute meerderheid. De officiële uitslag wordt dinsdag verwacht.

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41791
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Polen

Berichtdoor Pilgrim » Ma Okt 14, 2019 1:25 pm

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41791
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Polen

Berichtdoor Pilgrim » Vr Okt 25, 2019 10:50 pm

Polen kozen voor meer en beter Polen

...en minder EU

24 oktober 2019 - Marcel Bas

Afbeelding

Polen heeft zijn parlementsverkiezingen achter de rug. PiS heeft haar meerderheid in de Sejm (het parlement) weten te bestendigen en kan veel van haar plannen verwezenlijken. De oppositie wil echter eensgezinder optreden.

Records gebroken
De opkomst bij de verkiezingen was sinds de val van het communisme niet zo groot geweest. En volgens zittend premier Mateusz Morawiecki had sindsdien geen partij zo’n groot stemmenaandeel vergaard: met 43,59 % won PiS de absolute meerderheid in de Sejm. Zij hoeft dus geen coalitiepartner te zoeken.

De twee linkse oppositiepartijen Burgercoalitie en de Linkse Alliantie behaalden respectievelijk 27,40 % en 12,56 %, de Poolse Coalitie (van agraristen en een centrumrechtse protestpartij) 8,55 %. De virulent nationalistische Confederatie vergaarde 6,81 % en heeft de kiesdrempel gehaald.

Enorm sociaal mandaat
‘PiS heeft gewonnen, ondanks een krachtig front van tegenstanders’, aldus politiek leider Jarosław Kaczyński in zijn overwinningstoespraak. ‘Er liggen nu vier jaren van hard werk voor de boeg want Polen moet veranderd worden in een beter land’.

De uitslag is een ‘enorm sociaal mandaat’, meent premier Morawiecki. Polen heeft de snelst groeiende economie in de EU en PiS zal doorgaan de vruchten daarvan ook te delen met de minder welvarende burgers, terwijl zij de christelijke waarden en identiteit zal blijven verdedigen, westerse politieke correctheid zal afweren en van Polen een grote Europese, illiberale mogendheid zal proberen te maken.

De senaat
Polen koos echter niet alleen voor 460 parlementsleden maar ook voor 100 senatoren. Kort na de uitslag bleek dat de partij in de Senaat wel de grootste bleef, maar dat ze met één zetel haar absolute meerderheid verloren had (49/51).

De Senaat kan wetsvoorstellen niet torpederen, maar deze wel traineren en zo de deur openhouden voor grotere controle vanuit de uitvoerende macht. PiS hoopt echter dat de Senaat van politiek gebakkelei gespaard zal blijven. Inmiddels heeft de partij verzocht tot hertelling van de stemmen om in de districten, waar de partij slecht scoorde, te bepalen waarom zoveel stemmen ongeldig waren verklaard.

Dit nieuws stemde de westerse (dus liberale) kranten hoopvol. Commentatoren zagen alleen kansen weggelegd voor de Poolse oppositie (volgens sommigen geleid door Donald Tusk) maar ook voor de liberale Hongaarse oppositie, omdat die op dezelfde dag Boedapest veroverd had op de eveneens illiberale Hongaarse regeringspartij Fidesz.

Verkiezingsbeloften waarmaken
PiS wil hoe dan ook het regeringsbeleid voortzetten. Ook voor de komende termijn zal ze het traditionele gezin steunen met Rodzina 500+: ieder uit een man en een vrouw bestaand gezin krijgt maandelijks 500 złotych (117 euro) per kind. Een toelage voor een kind komt neer op ongeveer 12 % van het gemiddeld Pools inkomen. Met dit beleid zijn gezinnen uit de schulden geraakt, consumeren ze meer en hoeven minder moeders hun gezin achter te laten om te gaan werken. De regering beoogt tevens het gestegen minimumloon in stand te houden, pensioentoelagen uit te keren en de al lage werkloosheid nog verder omlaag te brengen, terwijl extra inkomsten gederfd worden uit boetes voor BTW-fraude en verwachte economische groei (3,7 %).

De regering voelt zich zelfverzekerd. PiS zou wel eens de toekomst kunnen hebben: jongeren zijn de laatste 3 jaar conservatiever geworden en geven de partij hun stem. Ook uit economische overwegingen steunen zij haar, want evenals de plattelandsbewoners konden zij onder de links-liberale regeringen (2007-2015) maar weinig van de economische groei profiteren. Dat is nu anders. Hedendaagse Poolse jongeren vertrouwen de overheid, zij willen trouwen en zijn trots om Pools burger te zijn.

Slechts 9 % van de jongeren voelt zich nog ‘kosmopolitisch’ en ontvankelijk voor het ‘anders-zijn’ – een codewoord voor instemming met de door de EU geïmporteerde LGBT-ideologie. Jongeren willen ook niets weten van immigratie, alhoewel miljoenen Polen in de diaspora verkeren en Polen toenemend geconfronteerd zijn met internationalisering. Polen neemt echter wel echte vluchtelingen uit buurland Oekraïne op.

Het belang van de EU
De EU bepaalt in grote mate het stemgedrag. Polen zijn weliswaar pro-EU maar zij passen ervoor te voldoen aan de aan EU-gelden verbonden secundaire voorwaarden – die niets met economie van doen hebben maar eerder met het verzwakken van de Poolse natie en haar maatschappelijk weefsel.

Evenals zoveel Oost-Europeanen hebben Polen voor hun EU-toetreding in 2005 zware offers gebracht, hetgeen velen tot de bedelstaf veroordeelde. Westerse multinationals kwamen binnengemarcheerd en verkregen – en behielden – op veel plekken een monopoliestatus omdat de plaatselijke economie nog moest bekomen van de val van het communisme.

Het vaderlandslievende Polen moest daarenboven nog bijkomen van het Sovjet-juk en snakte naar vrijheid, soevereiniteit en democratie. Om die reden is Polen toegetreden tot de EU – niet om weer overheerst te worden door een superstaat, weer verteld te worden wat politiek correct is en weer overgeleverd te worden aan ‘een onhoudbaar proces’, zoals de globalisering en massa-immigratie ook door de meest fervente liberalen worden getypeerd.

Kiezen voor Polen
Kaczyński heeft de Polen de kans gegeven te kiezen voor Poolse zelfbeschikking, zorg voor het eigen volk en behoud van eigen normen en waarden, óf voor het alternatief van de EU, dat wil zeggen liberaal elitisme, uitholling van de Poolse soevereiniteit en massa-immigratie. Men koos voor het eerste.

https://doorbraak.be/polen-koos-voor-me ... ter-polen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41791
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Polen

Berichtdoor Pilgrim » Za Nov 16, 2019 2:46 am

Respect voor Polen. Dat doet wat het zijn kiezers beloofd heeft en het beschermt ze tegen de brute islamitische “verrijking”. Een Poolse functionaris zei tegen een televisie-gastheer: “We zullen niet één moslim ontvangen, want dat is wat we onze kiezers beloofden en dat komen we ook na. We hebben meer dan twee miljoen Oekraïners opgenomen die werken en vreedzaam zijn en de reden dat we nog geen terreuraanslagen hebben gehad, is omdat we geen moslims hebben opgenomen." Respect voor Polen, dat in tegenstelling tot onze wazige en onrealistische regering, die ons blootstelt aan de bruutheid van de islam.
www.thenewamerican.com

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/15 ... ommunisme/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39195
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De politiek in Polen

Berichtdoor Mahalingam » Zo Nov 17, 2019 2:35 pm

De Poolse premier Mateusz Morawiecki heeft een berichtje gestuurd aan de baas van Netflix, Reed Hastings over een verkeerd kaartje in een docu.
Dit is de kwestie:

Afbeelding
De documentaire in kwestie gaat over het proces tegen John Demjanjuk, en de vraag of hij de Oekraïense kampbeul Iwan de Verschrikkelijke was

In de nieuwe serie was een kaartje te zien met de concentratie- en vernietigingskampen. Daar stond het woord ‘Polen’ boven, terwijl het land op dat moment opgedeeld en bezet was door nazi-Duitsland.
[...]
Een aantal passages uit de film The Devil Next Door wordt veranderd, om duidelijk te maken dat Polen niet verantwoordelijk was voor de concentratiekampen in de Tweede Wereldoorlog.
[...]
Eerder kregen onder anderen toenmalig Amerikaans president Barack Obama en de Duitse tv-omroep ZDF kritiek vanuit Polen, omdat ze de misleidende formulering ‘Poolse vernietigingskampen’ gebruikten. Beiden boden excuses aan.
https://www.trouw.nl/cultuur-media/netflix-past-holocaust-documentaire-aan-na-klachten-poolse-regering~b95e9307/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 8 gasten