EU en BREXIT

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15773
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

EU en BREXIT

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Apr 02, 2018 6:44 pm

mercator schreef:
Ariel schreef:Rusland zet twee Nederlandse diplomaten uit als vergelding voor de eerdere uitzetting van Russische diplomaten in Nederland. Dat heeft de Nederlandse ambassadeur zojuist te horen gekregen.

Dat is niet meer dan een gepaste reactie op de Navo provocatie tegen Rusland . Wat heeft Nederland nu te maken met een troebele moordpoging ergens in Engeland. Het illustreert alleen maar dat jullie regering een slaafse onderdaan van EU/Navo is.

In Zwitserland voelt men zich al jaren democratisch gelukkig met het referendum.

Begrijpen wij nu waarom de Nederlandse politiek faliekant tegen is? Met een referendum is de kans groot dat wij uit de EU stappen. De kans is klein geef ik toe. Want ik hoor niet anders dan enorme doem-scenario's over wat er straks met Groot-Brittannië staat te gebeuren. Wat een onzin allemaal. Groot-Britannië heeft al lang geleden zijn ellendige status ingezet met zijn arrogante houding ten aanzien wat in Engeland vanuit de industrie geproduceerd werd en van een superieure enorme hoge onaantastbare kwaliteit was. HELEMAAL NIET. Auto's, motoren, slagkruisers, het kon allemaal naar de schroot van inferieure kwaliteit.

Een voorbeeld. In de Argentijnse oorlog met GB over een of ander eilandje voor de kust van Argentinië vlogen schepen van de Engelse vloot gemakkelijk in de fik als er een bommetje opviel. Als gevolg van een foute goedkope brandbare legering van de opbouw. En dan de zogenaamde beroemde Landrover. Expedities naar Afrika moesten altijd minstens twee reserve assen meenemen omdat die nogal eens door midden braken.

Het begon in Engeland trouwens al kort na de oorlog met de beruchte stakingen aan de lopende band, toen linkse 'weg-met-ons' vakbonden het voor het zeggen hadden en hun linkse leden altijd fout op fout veroorzaakten in de productieketen. Het volk koos voor 'value for money' van de Japanse industrie die het zoveel beter deed en met zijn tijd meeging en vooruit wist te kijken.

Laat Groot-Britannië maar lekker uit de EU treden. Het zal niet veel uitmaken voor de Britten. De euro is immers ook nooit van de grond gekomen op dat eiland van dwazen en arrogantie vasthoudendheid. Wat heeft de EU ons eigenlijk gebracht? Voogdij en niks anders dan voogdij over van alles en nog wat. De EU had zich nuttig kunnen maken door vanuit vasthoudendheid aan het gezonde verstand moslims en andersoortige aan onze beschaving vervreemde parasieten te weren.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41791
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU en BREXIT

Berichtdoor Pilgrim » Vr Sep 13, 2019 1:02 am

In het Verenigd Koninkrijk stijgen de werkgelegenheid en de inkomsten, maar de Europese economieën blijven haperen

Geplaatst op 12 september 2019

Afbeelding

De economische situatie voor het Verenigd Koninkrijk blijft positief, waarbij de laatste cijfers een nieuwe stijging van het aantal mensen met een baan en loonstijgingen in Groot-Brittannië laten zien, terwijl de aanwijzingen voor de Europese Unie geleidelijk verslechteren. Terwijl anti-Brexit politici en de reguliere media uitvoerig zijn ingegaan op de economische schade die zal worden veroorzaakt als het VK de Europese Unie verlaat, blijft de feitelijke economie het beter doen dan de pessimistische voorspellingen beweren.

Uit de laatste cijfers van het Bureau voor de Nationale Statistiek blijkt dat het aantal werkenden in het laatste kwartaal met 31.000 is gestegen. Het totale werkloosheidspercentage blijft ongewijzigd op het historisch lage percentage van 3,8%.

Er was ook goed nieuws voor degenen die al aan het werk zijn, aangezien de lonen inclusief de bonussen sinds de wereldwijde financiële crisis tot het hoogste niveau zijn gestegen. Het wekelijkse inkomen uit arbeid is in het afgelopen jaar met 4% gestegen.

Dit nieuws volgt op een rapport van Bloomberg Monday, waarin de “onverwacht sterke prestaties” van de Britse economie werden toegegeven, die er volgens het rapport zijn, ondanks dat het land bezig is de Europese Unie te verlaten. Het BBP [bruto binnenlands product] steeg met 0,3% en het groeide in alle kwartalen.

De goede economische cijfers voor het Verenigd Koninkrijk staan in sterk contrast met die in heel Europa, het economische blok waarvan anti-Brexit politici volhouden dat de Britse economie eraan gebonden moet blijven of dat dit anders in vergetelheid zal raken. Recente Duitse industriële productiecijfers werden door een econoom uitgelegd en door de Associated Press aangehaald als “verwoestend, zonder enige opsmuk”, terwijl de fabrieksorders dalen en daarvan wordt gezegd dat dit weinig goeds voorspelt voor de economie in zijn geheel.

Er is slecht nieuws op komst voor de grootste economie van Europa, met een sterk en snel dalend ondernemersvertrouwen en duidelijke tekenen van een komende recessie voor Duitsland. In 2018 was de groei van het VK inderdaad het hoogst van de belangrijkste economieën in Europa, terwijl Italië op hetzelfde lage niveau bleef en Duitsland kromp.

Deze economische resultaten staan in schril contrast met de dreigende waarschuwingen die werden gegeven vóór het Brexit-referendum van 2016, met gewijzigde versies van hetzelfde ‘Project Angst’ die de reguliere mediadiscussie rond het verlaten van de Europese Unie door Groot-Brittannië bezig blijft houden. In 2016 zei de toenmalige Britse minister van Financiën George Osborne – de baas van de paniekzaaiers van de ‘remain’ campagne – tegen het Britse volk, dat hoofdzakelijk stemde voor het verlaten van de Europese Unie, dat het daadwerkelijk hiermee doorgaan een onmiddellijke recessie zou veroorzaken.

De voorspellingen van [het EU en Brexit] Project Angst zijn vervolgens geaccepteerd als “onjuist en partijdig”, hoewel anti-Brexit politici een veronderstelde schade van de groeiende Britse economie blijven aanhalen als reden om de terugtrekking van Groot-Brittannië uit de EU te herroepen.

Bron: www.breitbart.com

Door: Oliver JJ Lane

Vertaald uit het Engels door: “Wachteres”

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/12 ... n-haperen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72332
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU en BREXIT

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 16, 2019 3:27 pm

Kijk nou eens. Juncker is weer in beeld. En nog een bijzonderheid...Er staat geen drank op tafel maar flessen water.


Afbeelding

Afbeelding

Verder verliep de ontmoeting niet naar wens.

Juncker heeft geen werkbare oplossingen gehoord van Johnson

Het Verenigd Koninkrijk en de EU lijken nog niet veel dichter bij een akkoord over de brexit te zijn gekomen. Jean-Claude Juncker en premier Boris Johnson ontmoetten elkaar vanmiddag voor het eerst, maar Juncker wacht nog steeds op een werkbare oplossing, zo liet de Europese Commissie in een persbericht weten.

Juncker vindt het de verantwoordelijkheid van het Verenigd Koninkrijk om met een werkbare oplossing te komen voor de scheidingsovereenkomst. Met minder dan zeven weken tot de brexit is er nog geen deal met Brussel over de voorwaarden van de Britse uittreding. Voor de backstop, een harde voorwaarde van de EU over de Ierse grens, is nog geen goed alternatief gevonden.

De verwachtingen die er waren voor de lunch kwamen vooral vanuit het Verenigd Koninkrijk. "We gaan nu toch echt met iets komen, dat soort geluiden hoorde je", vertelt correspondent Thomas Spekschoor. "Maar dat valt nu wel tegen. Vanuit Europese hoek waren er minder hoge verwachtingen."

Voorzichtig enthousiast
Voor de lunch liet Johnson weten dat hij voorzichtig enthousiast over de ontmoeting was. Juncker, die op de lunch trakteerde, zei op de vraag wat hij ervan verwachtte: "We zullen zien!" Brexitminister Stephen Barclay en brexitonderhandelaar Michel Barnier waren ook bij het gesprek.

De ontmoeting in een restaurant in de binnenstad van Luxemburg duurde ongeveer twee uur. Beide partijen hadden het in persverklaringen na afloop over een constructief overleg.

De EU is volgens Juncker nog steeds eensgezind. De bal ligt volgens hem bij het Verenigd Koninkrijk maar de commissie wil graag meedenken over nieuwe voorstellen die voldoen aan de Europese voorwaarden voor de Ierse grenskwestie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6256
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: EU en BREXIT

Berichtdoor Ali Yas » Ma Sep 16, 2019 7:53 pm

The legislation they passed Wednesday says the prime minister must seek a three-month Brexit extension (until January 2020) unless he somehow manages to get a Brexit deal through Parliament by October 19 or unless Parliament explicitly votes to leave the EU without a deal before that date.

Als deze wet door de Engelse Eerste Kamer komt, kan Boris waarschijnlijk niets anders dan de Brexit opnieuw uitstellen, want in Brussel gaat men echt niet voor een deal waar Boris mee voor de dag kan komen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten