NGO schepen

Mahalingam
Berichten: 40694
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mei 17, 2019 4:02 pm

Die kustplaats Zuwara ligt op 50 km van Tripoli alwaar de "internationaal erkende regering van Libië" zit die beweert dat Zuwara onder hun gezag valt.
Vanaf Bengazi en omstreken vertrekken geen migranten. Maar ja, daar heeft die "internationaal erkende regering van Libië" geen macht.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74449
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Vr Mei 17, 2019 9:12 pm

Italië laat sommige migranten die zijn gered door Sea-Watch alsnog aan land komen. Het onder Nederlandse vlag varende schip Sea-Watch 3 haalde eerder deze week 65 mensen van een bootje dat in de problemen was geraakt voor de kust van Libië.

De organisatie had na de reddingsactie alarm geslagen over de omstandigheden aan boord. „Een vrouw met brandwonden heeft een medische behandeling nodig”, schreef Sea-Watch op Twitter. „Kinderen zijn getraumatiseerd door hun verblijf in Libische gevangenissen en riskeren verdere psychische schade.”

Het is opvallend dat Italië toch heeft besloten gezinnen over te nemen. Minister Matteo Salvini (Binnenlandse Zaken) had eerder nog duidelijk gemaakt dat de havens in zijn land gesloten waren voor de Sea-Watch 3.

Het Italiaanse persbureau ANSA bericht dat een schip van de kustwacht de migranten overneemt. Het zou gaan om zeven kinderen, eenzelfde aantal moeders, drie vaders en een gewonde man. Sea-Watch wil dat ook voor de andere opvarenden een oplossing wordt gevonden, eventueel met hulp van de EU.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74449
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Ma Mei 20, 2019 9:51 pm

Vier dagen na het oppikken van 65 mensen uit een rubberboot voor de Libische kust hebben de Italiaanse autoriteiten het NGO-schip “Sea-Watch 3” in beslag genomen. Eindelijk is het mensensmokkelschip nu aan de ketting gelegd en hopelijk blijft het aan de ketting. Alleen zo kan het moeras van de mensensmokkel over de Middellandse Zee drooggelegd worden en kan de illegale immigratie van indringers met een overwegend onduidelijke identiteit worden ingedamd.

    Tagesschau.de bericht:
    Vier dagen na de redding van 65 bootvluchtelingen door de Duitse hulporganisatie “Sea-Watch” hebben de Italiaanse autoriteiten hun schip in beslag genomen en de migranten aan land gebracht. De Italiaanse financiële recherche heeft zondag de “Sea-Watch 3” in de Italiaanse wateren gearresteerd.

De 47 migranten aan boord werden met motorboten naar het eiland Lampedusa gebracht.

Het feit dat de migranten aan boord van de “Sea-Watch 3” door Italiaanse functionarissen naar het eiland Lampedusa ten zuiden van Sicilië werden gebracht, zou Salvini alleen uit reportages op de televisie hebben vernomen. Hij vroeg vervolgens wie in de regering deze beslissing tegen zijn uitdrukkelijke opdracht in had genomen. Vicepremier Luigi Di Maio van de populistische Vijfsterrenbeweging, die met de Lega regeert, antwoordde dat het essentieel was om de passagiers van een in beslag genomen schip aan land te brengen.


Aanklagers in de Italiaanse provincie Agrigento hebben een onderzoek ingesteld naar de kapitein van de Sea-Watch 3. De schipper wordt verdacht van het faciliteren van illegale migratie, bericht het Italiaanse persbureau Ansa.

Sea-Watch bevestigt dat een onderzoek is ingesteld en zegt „niets te verbergen” te hebben. De onder Nederlandse vlag varende Sea-Watch 3 haalde vorige week 65 migranten van een bootje dat in nood was geraakt voor de kust van Libië. Zij zijn inmiddels overgebracht naar Italië.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74449
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Za Jun 01, 2019 8:14 pm

Italiaanse rechter laat Sea-Watch 3 gaan

Een Italiaanse rechtbank heeft het beslag op de Sea-Watch 3 opgeheven. "We hebben bericht gekregen dat ons schip niet langer geconfisqueerd is en weer ingezet kan worden", twitterde de bemanning van het migrantenreddingsschip vanmiddag.

De Italiaanse politie legde beslag op het schip, nadat het zondag tientallen migranten aan land had gezet op het Italiaanse eiland Lampedusa. Een dag eerder had de Italiaanse regering de kapitein opgedragen uit Italiaanse wateren weg te blijven. Daar hield hij zich niet aan: er zou sprake zijn van een noodsituatie, omdat de op zee opgepikte migranten er fysiek en mentaal slecht aan toe waren.

Grondwet belangrijker
Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Salvini kon zijn ergernis niet onderdrukken. Hij twitterde dat de migranten niet aan land hadden mogen komen. "Gelukkig vindt de Italiaanse justitie de grondwet belangrijker dan een twitterende minister", zei een Sea-Watch-woordvoerder tegen persbureau DPA. Het schip zou zijn vrijgegeven, omdat de bemanning niet in strijd met de wet heeft gehandeld.

Sinds het aantreden van een nieuwe regering doet Italië er alles aan om illegale immigratie over de Middellandse Zee te bestrijden. Ze eist dat illegale migranten die naar Italië komen over EU-landen worden verdeeld.

Nederlandse vlag
De Sea-Watch 3 vaart onder Nederlandse vlag. Het kabinet legde het schip een uitvaarverbod op, omdat het niet aan veiligheidseisen voldeed. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat het schip onveilig is voor het redden en vervoeren van grote groepen migranten.

De Haagse rechtbank schortte het verbod op tot 15 augustus aanstaande. Het uitstel is bedoeld om ruimte te scheppen voor overleg. Ook moet het ministerie duidelijker maken aan welke veiligheidseisen de Sea-Watch 3 precies moet voldoen.

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat riep de hulporganisatie Sea-Watch daarna tevergeefs op om voorlopig niet uit te varen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74449
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Ma Jun 10, 2019 3:27 pm

De Sea-Watch 3 ligt weer op koers.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74449
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Do Jun 13, 2019 5:43 pm

Ja hoor. Via Geen stijl..

SeaWatch3 haalt weer 52 statushouders op

Onder NL vlag varende mensensmokkelboot treitert erop los. Matteo Salvini woest

Afbeelding

En ja hoor. De soap gaat verder. De ranzige mensensmokkelaars van SeaWatch (dossier), verantwoordelijk voor tienduizenden verdronken gelukszoekers in de Middellandse Zee blijven maar doorgaan met aanzuigende werking spelen. Gisteren werd wederom het dek volgeladen met 52 migranti, die allemaal grof geld hadden betaald om aan boord te komen. Zogenaamd met de smoes "Menschenleben auf See zu verteidigen". Yeah sure, en die arme drommels die kreperen richting zeebodem (en daarna Costa Libia (foto) is maar collateral deugdamage.

De Italiaanse vicepremier en tevens minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini heeft zijn #PortoChiusi Orgel alweer van stal gehaald en roept - overigens terecht - Libië is het dichtste bij. Ga daar maar lekker naartoe. Jullie komen er niet langs. Maar daar lijkt SeaWatch zich niets van aan te trekken. Ze stomen op naar het noorden (AIS), koers 359. Dat is voorlopig recht op Buitenveldert Marseille af!
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40694
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Mahalingam » Do Jun 13, 2019 9:00 pm

De NGO Caminando Fronteras (Walking Across Borders) importeert naar Spanje.
50 migrants rescued from drifting boat off Malaga
A helicopter spotted the stricken vessel in waters offshore near Malaga after the alarm was raised by an charity, Caminando Fronteras (Walking Across Borders), a spokesman for the coast guard said.
[...]
Another boat with 58 African migrants that rescuers had been looking for since Tuesday was believed to have arrived in Morocco, according to the group, the spokesman said.
[...]
In the first five months of this year, more than 8,000 migrants have reached Spain by boat, figures given early this month by the interior ministry showed.
https://www.thelocal.es/20190613/spain-rescues-nearly-50-migrants-from-drifting-boat
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74449
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Ma Jun 17, 2019 1:04 pm

Salvini: “Piratenschip!” – Sea-Watch wil een rechtszaak aanspannen

De Duitse NGO Sea-Watch wil de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini aanklagen wegens reputatieschade. Salvini had het schip van de NGO, dat woensdag 52 migranten redde, een “piratenschip” genoemd en beschuldigde de particuliere ‘Zeenood-redders’ van samenwerking met mensensmokkelaars.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) noemde de “Sea-Watch 3”, die woensdag 52 migranten aan boord nam die op zee gered zouden zijn, een “illegaal schip”. De minister van Binnenlandse Zaken riep de bemanning op om de migranten terug te brengen naar Tripoli. De Libische kustwacht had Tripoli beschreven als de dichtstbijzijnde veilige haven voor aanlanding. “Als het illegale schip deze instructies niet opvolgt en het leven van de migranten in gevaar brengt, zal het voor de rechtbank verantwoordelijk worden gesteld,” zei Salvini.

“Er is duidelijk een relatie tussen mensensmokkelaars en sommige NGO’s”, concludeerde Salvini woensdag. De Lega-politicus sloot uit dat de “Sea-Watch 3” de mensen aan boord van het schip naar Italië kon brengen. Hij bekrachtigde dat de reddingsmissie van de Sea-Watch 3 opnieuw illegaal was uitgevoerd.

“Salvini heeft opnieuw de NGO en haar schip, die betrokken is bij een legale reddingsoperatie, belasterd”, zeiden de Italiaanse advocaten van de particuliere reddingswerkers op donderdag. De NGO werd er herhaaldelijk van beschuldigd – en niet alleen door de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini – dat zij mensen over de Middellandse Zee naar Europa heeft gesmokkeld.

Vastgesteld decreet

De Italiaanse regering heeft dinsdag een decreet aangenomen dat particuliere schepen onder dreiging van geldboetes verbiedt om migranten over de Middellandse Zee naar Italië te vervoeren. Particuliere schepen die het wetsbesluit overtreden, moeten tussen de 10.000 en 50.000 euro boete betalen. De ministerraad heeft het wetsvoorstel dinsdagavond goedgekeurd. NGO-schepen worden in het decreet niet expliciet genoemd, maar zij zouden er wel onder te lijden hebben. Schepen die het decreet herhaaldelijk schenden, zouden volgens de ondubbelzinnige verklaring van minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, die het decreet heeft geïnitieerd, in beslag worden genomen.

De Verenigde Naties hadden het plan bekritiseerd omdat het het “xenofobe klimaat tegen migranten” nog verder verhit en hulporganisaties “criminaliseert”. Het decreet zou ook de “mensenrechten schenden”. Salvini sprak echter van een “stap voorwaarts voor de veiligheid van dit land”. De minister van Binnenlandse Zaken heeft nu meer bevoegdheid om inreisverboden uit te vaardigen. Dergelijke verboden zijn tot nu toe uitgevaardigd door het ministerie van Vervoer, dat momenteel wordt geleid door de coalitiepartner, de Vijfsterrenbeweging.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74449
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 21, 2019 12:39 am

UNHCR vraagt Europa migranten op te nemen

De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR heeft de Europese landen opgeroepen om de migranten op te nemen die momenteel vastzitten op het reddingsschip Sea-Watch 3. De 43 migranten, onder wie drie onbegeleide minderjarigen, hebben dringend een "veilige haven" nodig, aldus de UNHCR.

Het schip van de de Duitse hulporganisatie Sea-Watch redde woensdag 53 mensen voor de Libische kust. De migranten verkeerden in nood nadat ze tevergeefs hadden geprobeerd om met een rubberboot de Middellandse Zee over te steken.

Geen toestemming Italië
Het reddingsschip ligt nu voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa, maar krijgt van de Italiaanse autoriteiten geen toestemming om aan te leggen. Tien migranten mochten om medische redenen wel het schip verlaten.

Felle houding tegen migranten
Sinds het aantreden van een rechts-populistische regering, hanteert Italië een felle houding tegen organisaties die migranten redden op de Middellandse Zee. Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, van de partij Lega, vindt dat organisaties die geredde migranten naar Europa brengen zich schuldig maken aan mensensmokkel.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20189
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor King George » Vr Jun 21, 2019 1:30 am

Gaat geregeld worden. Nederland doet weer mee.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74449
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 21, 2019 10:26 am

King George schreef:Gaat geregeld worden. Nederland doet weer mee.


Ah nee.... :no1: Grapje?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74449
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Zo Jun 23, 2019 4:52 pm

Zo doen ze dat dus.Twitter draadje van Frontex

Wait, wait. Why is that fishing trawler towing an empty wooden boat at high seas???

Frontex experts who spotted it from the air had a good idea. And sure enough, after a few hours a steady stream of people emerged from below the deck of the fishing trawler and got onto the smaller boat.

When 80 people squeezed onto it, the fishing trawler quickly pulled away. The migrant ship then started to slowly head toward the Italian island of Lampedusa.

This was clearly the case of a “mother boat” used by criminals to carry a large group of migrants across the sea towards their destination before unloading them onto a smaller boat.

A Frontex plane and drone kept observing the fishing trawler and the boat with migrants over several hours, alerting Italian and Maltese authorities, as well as @EUNAVFORMED_OHQ .

The Italian National Coordination Centre initiated a complex operation and dispatched @GDF and @guardiacostiera . They caught up with the bigger vessel and arrested the suspected people smugglers. The migrant boat was intercepted in the Italian waters

Notice how few of the people that squeezed into the crowded wooden boat had life vests as they were left all alone in the middle of the sea.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45856
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: NGO schepen

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jun 23, 2019 8:18 pm

Watertaxi´s kosten vele miljoenen

Geplaatst op 23 juni 2019

Afbeelding
Of het nu gespeeld is of echt: de private redding op zee van de Afrikaanse goudstukken kost veel, heel veel geld.

“Redders” verkwisten gigantische bedragen

Wie kent ze niet, de watertaxi´s van diverse, bij voorkeur Duitse “hulporganisaties”, die in samenwerking met Noord-Afrikaanse smokkel-bendes het transport van verzorgingszoekers uit Afrika en het Midden-Oosten evenals uit andere shitholes van de planeet naar Europa organiseren.


Dat functioneert, zoals bekend, als volgt: Tegen harde dollars koopt de door zorgen geplaagde “vluchteling”, van wie niemand weet waarom hij per se moest vluchten, om het even of dit nu was om aan politieke vervolging, privéconflicten of de noodzakelijkheid om te werken voor je levensonderhoud te ontsnappen, een plek in een boot. Die vertrekken meestal vanuit Libië, zijn gemaakt van hout of het zijn gewoon rubberboten met een buitenboordmotor.

Men vaart een stukje open zee op, meldt daarna zich in nood te bevinden, de smokkelaars maken zich uit de voeten, in de wetenschap dat de goedmenschen met hun “reddingsschepen” snel komen om het verdere transport van de waardevolle vracht goudstukken naar het beloofde land, meestal Duitsland, over te nemen.

Als er camera´s in de buurt zijn, wordt de boot een beetje heen en weer geschud om de zaak dramatischer te maken. En zo kwamen er vele duizenden verzorgingszoekers naar het noorden, nadat in Italië werd aangemeerd.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini heeft een einde gemaakt aan de criminele bedrijvigheid, die uitgevoerd wordt onder de dekmantel van redding, door de havens van zijn land te sluiten.

Daarna zijn veel “redders” verdwenen. Maar er werden ook vele mensenlevens gered, omdat men zich niet meer op de min of meer riskante overtocht begaf.

Nu is het de vraag hoeveel dit reddingsspelletje eigenlijk kost en hoe de organisaties zichzelf financieren. De Italiaanse krant “Il Giornale” heeft dat onderzocht.

Er is de Duitse NGO “Sea Watch”. Die heeft inmiddels drie schepen in de Middellandse Zee. In 2017 ontving ze € 1,7 miljoen, in 2016 was dit € 1,6 miljoen. In het jaar 2017 gaven de goedmenschen € 1,9 miljoen uit, waarvan € 456.000,- voor de koop van het schip “Sea Watch 3”. Men had € 328.000,- nodig voor de exploitatie. € 421.000,- gaf men nog uit voor de “Sea Watch 2” en € 70.000,- voor de “Sea Watch 1”. Daar kwam nog € 359.000,- bij voor de exploitatie van een klein vliegtuig, dat vanuit Lampedusa de ontmoetingspunten met de smokkelaars coördineert.

In 2018 zag het er nauwelijks anders uit. Tussen januari en oktober verkwistten de “redders” weer veel geld: € 89.000,- voor brandstof, € 120.000,- voor “externe diensten” (wat dat ook mag betekenen), € 77.000,- voor het onderhoud van het schip en € 33.000,- voor juridische zaken. Daartoe behoort vermoedelijk ook het proces tegen de kapitein van de “Sea Watch 3”, Pia Klemp (36). De volledig getatoeëerde vrouw uit Bonn is op dit moment kapitein op het schip, daarvoor werkte ze voor andere “reddingsorganisaties”. Zij wordt ervan beschuldigd de illegale immigratie bevorderd te hebben, wat theoretisch met 20 jaar gevangenisstraf bestraft zou kunnen worden.

Een andere organisatie met een actief “reddingsschip” is “Mediterranea Saving Humans”. De Italianen zorgen eveneens voor het transport van illegalen naar de EU met hun schip “Mare Ionio”. Ze kreeg tot nu toe bijna € 100.000,- van “burger-maatschappelijke organisaties” en een krediet van € 465.000,- van de “Banca Etica”, een in “ethische en alternatieve financieringen” gespecialiseerde bank in Padua. Bovendien beweert “Mediterranea” tussen oktober 2018 en maart 2019 € 518.000,- door Crowdfunding te hebben gekregen.

De organisatie geeft echter zelf toe meer geld uit te geven dan te ontvangen. Waar het ontbrekende geld in dit geval vandaan komt, blijft de vraag. Of daar misschien de duistere Europeanen-hater George Soros zijn smerige vingers in het spel heeft?

Bron: www.pi-news.net

Door: “Chevrolet”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/23 ... miljoenen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74449
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Zo Jun 23, 2019 9:17 pm

Migrant in nood van boord bij Sea-Watch

Een van de vluchtelingen aan boord van de Sea-Watch 3 is overgebracht naar het Italiaanse eiland Lampedusa. Volgens een woordvoerder van de hulporganisatie ging het om een medisch noodgeval.

Aan boord van het schip, dat nabij het eiland vaart of ligt, zijn nu nog 42 asielzoekers. De Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, geeft geen toestemming aan de bemanning om aan te meren in een Italiaanse haven. Hij riep vrijdag Nederland op actie te ondernemen. Het schip vaart onder Nederlandse vlag maar is eigendom van een Duitse hulporganisatie.

Salvini zegt dat hij Nederland en de Europese Unie verantwoordelijk houdt voor het lot van de 42 migranten. Hij zei dat hij zijn Nederlandse ambtsgenoot hierover heeft geschreven. „Wij zullen de regering van Nederland en de Europese Unie, afstandelijk en afwezig zoals gewoonlijk, verantwoordelijk stellen voor alles wat er met de vrouwen en mannen aan boord van de Sea-Watch gebeurt.”

37 migranten van zee gered
Malta meldde zondag dat zijn marine een groep van 37 migranten uit de Middellandse Zee heeft gered. Rome en Valletta dringen aan op een eerlijke verdeling van migranten naar andere EU-landen. Een aantal Europese landen vindt dat migranten moeten aanmeren in de dichtstbijzijnde haven en vervolgens over Europa moeten worden verdeeld.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40694
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jun 23, 2019 9:44 pm

https://twitter.com/frontex/status/1142373165076766720?s=12
Video over:
Wait, wait. Why is that fishing trawler towing an empty wooden boat at high seas???

Frontex experts who spotted it from the air had a good idea. And sure enough, after a few hours a steady stream of people emerged from below the deck of the fishing trawler and got onto the smaller boat.
When 80 people squeezed onto it, the fishing trawler quickly pulled away. The migrant ship then started to slowly head toward the Italian island of Lampedusa.
This was clearly the case of a “mother boat” used by criminals to carry a large group of migrants across the sea towards their destination before unloading them onto a smaller boat.
A Frontex plane and drone kept observing the fishing trawler and the boat with migrants over several hours, alerting Italian and Maltese authorities, as well as @EUNAVFORMED_OHQ .
The Italian National Coordination Centre initiated a complex operation and dispatched @GDF and @guardiacostiera . They caught up with the bigger vessel and arrested the suspected people smugglers. The migrant boat was intercepted in the Italian waters
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74449
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Wo Jun 26, 2019 3:23 pm

De kapitein besloot koers te zetten naar het eiland Lampedusa omdat de situatie aan boord "wanhopiger dan ooit is", meldt Sea-Watch. De organisatie negeert het verbod van Rome met een beroep op maritieme wetgeving rond noodsituaties.

Sea-Watch ondanks verbod in wateren Italië

Het onder Nederlandse vlag varend schip Sea-Watch 3, met aan boord voor de Afrikaanse kust opgepikte migranten, is ondanks een verbod Italiaanse wateren binnengevaren. Het schip is van een Duitse organisatie die zich geroepen voelt migranten uit zee te redden. De situatie aan boord is volgens de kapitein na veertien dagen dobberen onhoudbaar. Hij heeft gezegd daarom naar Lampedusa te varen.

De Italiaanse regering vindt dat de organisatie migranten van Libië naar Italië smokkelt en stelt dat het land geen migranten meer opneemt. Vorig jaar landden er naar schatting 120.000 illegalen op de Italiaanse kust. De autoriteiten hebben het schip verboden de wateren in te varen en dreigen met sancties, met name met boetes van 10.000 tot 50.000 euro. Italië nam recent toch enkele opvarenden van het schip op, maar wil er niet meer. Er zijn nog 42 migranten aan boord.

De Italiaanse vicepremier Matteo Salvini betoogt vrijwel dagelijks dat Nederland en Duitsland die migranten op moeten nemen. De diplomatieke spanningen tussen Nederland en de Italianen liepen de afgelopen maanden daardoor al hoog op.


Gisteren verloor Sea-Watch een kort geding bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, dat bepaalde dat een land niet verplicht is om opvarenden toe te laten. Een land is wél verplicht om hulp op zee te bieden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45856
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: NGO schepen

Berichtdoor Pilgrim » Do Jun 27, 2019 12:43 am

“Sea-Watch 3” vaart zonder toestemming naar Italië – Salvini: “Ik zal niemand toestaan aan land te gaan”

Geplaatst op 26 juni 2019

Afbeelding

Twee weken lang bevond het schip “Sea-Watch 3” in internationale wateren. Nu is het ondanks een verbod Italiaanse wateren binnengevaren. Dat zint minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini echter helemaal niet.

De Duitse NGO “Sea-Watch” is met haar schip ondanks een verbod Italiaanse wateren binnengevaren en riskeert zodoende een straf.

“Ik heb besloten de haven van Lampedusa binnen te varen. Ik weet wat ik riskeer, maar de 42 geredde personen zijn uitgeput”, verklaarde de kapitein van de “Sea-Watch 3”, Carola Rackete, vandaag. “Ik breng ze nu in veiligheid”.

Sea-Watch had twee weken geleden in totaal 53 migranten voor de kust van Libië opgepikt, kreeg echter geen toestemming om aan te meren in een Europese haven. Een onlangs in werking getreden decreet van de regering in Rome voorziet in straffen tussen € 10.000,- en € 50.000,- wanneer privéschepen met migranten aan boord zonder toestemming de Italiaanse wateren binnenvaren. Volgens het nieuwe veiligheidsdecreet moeten de straffen in het vervolg betaald worden door de kapitein, de scheepsexploitant en de eigenaar van het schip.

Het pakket is te danken aan de chef van de Lega, minister van Binnenlandse Zaken. Deze had scherpe kritiek op de aankondiging van “Sea-Watch”.

“Ik zal niemand toestemming geven aan land te gaan”, zei Salvini in een live-video op Facebook.

Italië zou niet langer “aanlegsteiger voor illegalen” kunnen zijn en zal elk juridisch middel inzetten om een einde te maken aan “deze schande”.

Het schip “Sea-Watch 3” bevond zich al dagenlang in internationale wateren in de buurt van het Italiaanse eiland Lampedusa. Oproepen van hulporganisaties om de migranten in een veilige haven van boord te laten, hielpen niet. Tot nu toe werden slechts elf mensen o.a. vanwege hun gezondheidstoestand aan land gebracht. Op dinsdag was een kort geding voor het Europees Gerechtshof voor Mensenrechten door “Sea-Watch” mislukt, door middel waarvan de NGO de mensen aan land wilde brengen.

Meerdere Duitse steden hadden zich weliswaar bereid verklaard de migranten op te nemen. Daarvoor stelt de Duitse regering echter een mogelijk ruime deelname van de EU-landen als voorwaarde. Salvini sprak van het “zoveelste bewijs dat de Europese Unie – in ieder geval wat betreft de migratie – niet bestaat.”

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/26 ... d-te-gaan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74449
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 28, 2019 12:39 pm

Reddingsschip Sea-Watch 3 is donderdag ondanks een verbod de haven van Lampedusa binnengevaren. Volgens Sea-Watch hebben 42 migranten dringend hulp nodig.

De situatie aan boord is volgens de kapitein van de boot, Carola Rackete, na veertien dagen dobberen onhoudbaar. Ze heeft gezegd daarom naar Lampedusa te varen en bereid te zijn de gevolgen te dragen en desnoods naar de gevangenis te gaan.


De 42 illegale migranten aan boord van het onder Nederlandse vlag varende schip Sea-Watch 3 lijken alsnog aan land te gaan bij het Italiaanse eiland Lampedusa. Ondanks een verbod van de Italiaanse autoriteiten ligt het schip al een tijd voor anker. De Italiaanse politie is volgens persbureau ANSA aan boord gegaan.

De Italiaanse ambassadeur in Den Haag zet volgens Rome ‘formele stappen’ rond het schip, dat onder Nederlandse vlag vaart. Op het moment wordt het schip constant bewaakt door enkele patrouilleboten.

De regering in Rome vindt dat Nederland nalatig is in de kwestie. Vicepremier Matteo Salvini windt zich al dagen op over het feit dat de Nederlandse regering zich hier niet mee bemoeit. Hij sprak vandaag zelfs van ‘een vijandige daad’. Nederland zou volgens hem een taak hebben om de migranten op te nemen of te helpen naar een ander land te gaan. Op papier is de 46 jaar oude boot een Nederlands pleziervaartuig.

De Duitse organisatie Sea-Watch zegt met de boot vluchtelingen uit zee te redden. Maar Salvini beschouwt Sea-Watch als een bende mensensmokkelaars die met het schip voor de kust van Libië illegale migratie en ongelukken op zee uitlokt. Salvini van de rechts-populistische partij Lega is een jaar geleden samen met de protestbeweging M5S (Vijfsterrenbeweging) aan de macht gekomen. Hij is de architect van het beleid van ‘gesloten havens’ waarmee Italië geen illegale immigranten meer toelaat.

Salvini hoopt nu dat net als bij eerdere gelegenheden met ‘reddingsboten’, andere EU-landen de migranten opnemen. De Europese Commissie vraagt naar eigen zeggen alle lidstaten hoeveel migranten ze bereid zijn op te nemen. ,,Ons is gevraagd te coördineren”, zei eurocommissaris Avramopoulos, die migratie in zijn portefeuille heeft.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74449
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 28, 2019 1:42 pm

Strafvervolging kapitein Sea-Watch 3

Justitie in het zuiden van Italië is begonnen met de strafvervolging van de Duitse kapitein van de boot Sea-Watch 3, de Duitse Carola Rackete. Ze wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan mensensmokkel en het negeren van een bevel van de bemanning van een marinevaartuig. Dit heeft het Openbaar Ministerie in Agrigento (Sicilië) bekendgemaakt volgens Italiaanse media.

De Sea-Watch-3 mocht niet in Italiaanse wateren komen, maar Rackete negeerde een waarschuwing van de kustwacht en voer toch naar Lampedusa.

Het gaat vooralsnog om een formaliteit en van arrestatie of inbeslagname van het schip is nog geen sprake. Rackete staat nu als verdachte te boek, omdat de Guardia di Finanza over haar rapport uitbracht. De Guardia di Finanza is een politieorganisatie die valt onder het ministerie van Financiën en die zich richt op de bestrijden van drugscriminaliteit, smokkel en financiële delicten.

De Duitse organisatie Sea-Watch zegt te water geraakte vluchtelingen voor de kust van Afrika te redden. De Italiaanse regering stelt dat de organisatie mensensmokkel bevordert door daar migranten op te pikken en naar Italië te varen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74449
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 28, 2019 3:45 pm

Meerdere EU-landen nemen migranten Sea-Watch op, kapitein vervolgd

Meerdere landen binnen de Europese Unie nemen binnenkort migranten die nu op de Sea-Watch zitten op. De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Enzo Moavero Milanesi heeft dat aan Italiaanse media laten weten.

Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Portugal nemen mensen van het schip op, melden Italiaanse media. Nederland doet dat niet, ondanks dat de boot onder onze vlag vaart. Italië vindt dat Nederland daarom wel migranten van het schip toe moet laten. Juridisch gezien is Nederland niet verplicht dat te doen.

Premier Mark Rutte besprak eerder vrijdag de kwestie met de Italiaanse premier Giuseppe Conte. Conte gaf aan “grote ergernis” te hebben door de houding van Rutte.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20189
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor King George » Vr Jun 28, 2019 4:09 pm

Wat is er nou moeilijk aan:

- Seawatch vervolgen en ontmantelen als criminele organisatie (georganiseerde mensensmokkel)

- bemanning arresteren en vervolgen

- schip in beslag nemen

- schip verbeurd verklaren

- schip door de shredder


???


Niets toch?


Ik zeg: Doen!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 40694
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Mahalingam » Za Jun 29, 2019 11:04 am

De Sea-Watch 3 meert aan in Lampedusa.

Afbeelding
Kapitein Sea-Watch opgepakt in haven van Lampedusa
Het omstreden reddingsschip Sea-Watch 3 met 42 migranten aan boord is aangemeerd in de haven van Lampedusa. De Duitse kapitein Carola Rackete is direct daarop gearresteerd door de politie, meldt een woordvoerder van Sea-Watch. Het schip dat onder Nederlandse vlag vaart, lag al een tijd uit de kust van het Italiaanse eiland, maar mocht van de autoriteiten niet in Italiaanse wateren komen.
[...]
De opgepikte migranten bevinden zich naar verluidt nog aan boord. Volgens een woordvoerder van Sea-Watch hebben vier Europese landen aangeboden om de migranten op te nemen. Het zou gaan om Duitsland, Portugal, Frankrijk en Luxemburg.
https://www.trouw.nl/buitenland/kapitein-sea-watch-opgepakt-in-haven-van-lampedusa~ba492232/

Schip aan de ketting, kapitein in de bak. Er zal wel een kudde advocaten worden ingezet om daar verandering in te brengen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74449
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Za Jun 29, 2019 2:06 pm

King George schreef:Wat is er nou moeilijk aan:

- Seawatch vervolgen en ontmantelen als criminele organisatie (georganiseerde mensensmokkel)

- bemanning arresteren en vervolgen


:finger: Heb jij nou je zin King.....

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74449
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Za Jun 29, 2019 6:41 pm

Duitsland na arrestatie kapitein Sea-Watch: reddingen op zee niet crimineel

Duitsland heeft kritiek op het Italiaanse optreden tegen het hulpschip Sea-Watch 3. "Reddingen op zee mogen niet worden gecriminaliseerd. Het redden van mensenlevens is een humanitaire plicht", schrijft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas (SPD) op Twitter. Hij vindt dat justitie in Italië snel met een oplossing moet komen.

Afgelopen nacht legde de Sea-Watch 3 zonder toestemming aan in de haven van het Italiaanse eiland Lampedusa, nadat het een douaneboot had geramd. De Duitse kapitein van het schip, dat onder Nederlandse vlag vaart, is gearresteerd. De Sea-Watch 3, die veertig migranten aan boord had, is in beslag genomen.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier Salvini vindt de reddingswerkers van de hulporganisatie criminelen. "Ze hebben hun maskers afgezet. Het zijn misdadigers", zei de leider van de rechts-populistische partij Lega nadat de Sea-Watch het douaneschip had geramd.

Illegale immigratie
Het Italiaanse Openbaar Ministerie verdenkt kapitein Rackete van medeplichtigheid aan illegale immigratie en overtreding van het zeerecht. Als ze veroordeeld wordt, kan ze tien jaar cel krijgen. Zelf vindt Rackete dat ze het zeerecht aan haar zijde heeft. De kapitein deed een paar dagen geleden een noodoproep, maar was alsnog niet welkom in een Italiaanse haven.

Hoewel het schip van de Duitse hulporganisatie Sea-Watch onder Nederlandse vlag vaart, trok Nederland de handen af van het schip. Volgens staatssecretaris Broekers-Knol heeft Nederland alleen de verplichting om voor een veilige haven te zorgen.

"We hebben ons uiterste best gedaan om een andere haven te vinden", zei Broekers-Knol donderdag. "We kregen steeds nee of geen antwoord. Dat is heel vervelend voor de Italianen, want zij moeten het nu oplossen." De Italiaanse vicepremier Salvini is woedend over die houding en sprak zelfs van een "vijandige daad".
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45856
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: NGO schepen

Berichtdoor Pilgrim » Za Jun 29, 2019 11:30 pm

“Sea-Watch 3”: Kapitein gearresteerd, schip in beslag genomen

Geplaatst op 29 juni 2019

Afbeelding

Voor de kapitein dreigen nu drie tot tien jaar gevangenisstraf, omdat zij verzet geboden heeft tegen een oorlogsschip of geweld toegepast zou hebben.

Na het niet toegestane aanmeren in de haven van het Italiaanse eiland Lampedusa is de kapitein gearresteerd en werd het schip “Sea-Watch 3” van de Duitse NGO in beslag genomen. Dat bevestigde de woordvoerder van “Sea-Watch”, Ruben Neugebauer, vandaag tegenover de Deutsche Presse-Agentur in Rome.

Migranten gingen van boord
Inmiddels zijn de migranten van boord gegaan. Ze werden meer dan twee weken geleden voor de kust van Libië door de NGO opgepikt. “Sea-Watch” wachtte sindsdien tevergeefs op de toewijzing van een veilige haven in Europa. Meerdere EU-landen, waaronder Duitsland, hadden zich bereid verklaard migranten op te nemen. De organisatie probeerde zelfs van Italië de opname van de 42 migranten af te dwingen door een kort geding aan te spannen bij het Europees Gerechtshof voor de Mensenrechten. Deze wees het verzoek echter af.

Drie tot tien jaar gevangenisstraf
Volgens informatie van het persbureau ANSA dreigen er voor de 31-jarige kapitein Carola Rackete na haar arrestatie nu drie tot tien jaar gevangenisstraf, omdat zij verzet zou hebben geboden tegen een oorlogsschip of geweld toegepast zou hebben. Het Openbaar Ministerie Agrigent zou opdracht hebben gegeven tot haar huisarrest. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini beschuldigde de kapitein van “crimineel gedrag”. Ze zou o.a. het leven van douaneagenten op het spel hebben gezet. “Rackete heeft dit allemaal gedaan terwijl parlementariërs van de oppositie, waaronder ex-minister van Verkeer Graziano Delrio, aan boord van het schip waren. Ongelooflijk”, aldus Salvini volgens informatie van de media. Enkele dagen geleden al bekritiseerde hij de handelwijze van de kapitein en beschuldigde haar van “politieke provocatie”.

Bron: www.tagesstimme.com

Door: Monika Šimić

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/29 ... g-genomen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten