Gele hesjes

Mahalingam
Berichten: 38872
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Mahalingam » Di Dec 11, 2018 9:39 pm

Al je wat Macron belooft doorrekent dan komen ze uit op een tekort van 3,5 %. Dat is meer dan waarvoor de Italianen door Brussel klem worden gezet.
Maar ja, het is Frankrijk en de EU is vooral een Frans project geworden waar anderen aan meebetalen.
Zal Brussel gaan grommen ef zelfs gaan blaffen? Resultaten uit het verleden met Franse begrotingen maken dat onwaarschijnlijk.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Pilgrim » Wo Dec 12, 2018 12:38 am

“Gele hesjes” reageren op Macron: “Leuke toespraak, maar ik vertrouw hem niet”
RT - Gepubliceerd op 11 dec. 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38872
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Mahalingam » Wo Dec 12, 2018 1:00 am

Egypte vreest besmetting door de Europese Lente.
Egypt restricts sales of yellow vests to stop protests
Egypt has restricted the sale of yellow vests ahead of the anniversary of the 2011 uprising, to stop demonstrators copying French protesters.

Safety equipment dealers can only sell the vests wholesale to verified companies that have gained police approval, retailers said.

Officials have asked shopkeepers to report anyone trying to buy the clothing.
https://www.bbc.com/news/world-africa-46522605
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2442
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Gele hesjes

Berichtdoor silkyboxershortXL » Wo Dec 12, 2018 10:58 pm

FRANCE HAS A MESSAGE FOR THE WORLD
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18851
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Gele hesjes

Berichtdoor King George » Do Dec 13, 2018 1:08 am

Zomaar op straat gespot; Weer eens wat anders dan de vlaggenstok en de tas uit, maar desalniettemin zeer geslaagd:

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Ariel » Do Dec 13, 2018 2:11 am

King George schreef:Zomaar op straat gespot; Weer eens wat anders dan de vlaggenstok en de tas uit, maar desalniettemin zeer geslaagd:


Dat is een leuke actie, en meer mensen komen op het idee. Ik weet trouwens niet of dit een nep foto is. kan ook een flat in Frankrijk zijn.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Ariel » Do Dec 13, 2018 2:13 am

Maar dit is wel in Nederland.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 13, 2018 3:09 pm

“The Russians did it!”...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 13, 2018 9:47 pm

‘Europese elite terecht bang voor Gele Hesjes, maar leert er nog niets van’

Xander, 13-12-2018

Afbeelding
Een volksbeweging die zich niet langer laat wegsturen met loze beloften en nietszeggende zoethoudertjes. (Afbeelding: Getty Images (3)).

Nederlandse staatscommissie constateert zorgelijke tweedeling in samenleving waar ‘buitengewoon urgent’ iets aan gedaan moet worden – Spaanse regering wil opstand voorkomen en verhoogt minimumloon met 22%

De Gele Hesjes gaan niet meer weg, zo schrijft politieke- en marktanalist Tom Luongo. Daarbij haalt hij de Amerikaans parlementariër Steve Turly aan, die in zijn vlog tal van voorbeelden aanhaalt waaruit blijkt hoe bang de Europese politici en media zijn voor waar het Franse volksprotest toe kan leiden. Luongo constateert zelfs ‘dat de terugkeer naar nationale soevereiniteit in Europa er niet langer aankomt, maar er al is... De mensen zijn de corruptie en campagnetoespraken spuugzat. Ze willen resultaten... Hebben ze (in politiek en media) dan niets geleerd van de afgelopen drie jaar?’

‘Dit kan niet langer afgedaan worden als enkel een uitlaatklep van massale onvrede over het neoliberale beleid dat door de strotten van de Europeanen is geramd,’ schrijft Luongo. ‘Er is iets veel belangwekkenders gaande, een beweging die niet meer in te perken is, waarvan de leiders en mensen zich niet langer laten demoniseren, ongeacht hoe vaak de media hen ‘extreemrechts’ of ‘alt-right’ noemen, of zelfs aan het Nazisme linken. Dat zal hen niet stoppen, want de demonstranten zien zichzelf niet zo. En zo zouden ze zichzelf ook niet moeten zien, want dat zijn ze niet.’

‘Het springt over de grenzen heen en is maakt nu deel uit van de tijdgeest... Er broeit een terechte angst onder de politieke elite van Europa... Macron heeft in het omgaan met de protesten tal van fouten gemaakt, maar zijn grootste was door zijn gesprek met het Franse volk te openen met dezelfde afgezaagde beledigingen die in het verleden werden gebruikt om hen te belasteren en om verdeeldheid te zaaien.’

Heeft de Europese elite in politiek en media dan niets geleerd?
‘Hebben ze de afgelopen drie jaar dan niets geleerd? Brexit was geen ongelukje. Trump was geen ongelukje. Salvini is geen ongelukje. Orban is geen ongelukje. Frankrijk is geen ongelukje. Deze verkiezingen laten een diepgewortelde afkeer van de politieke en economische koers zien. Te vaak ‘Nazi’s!’ tegen de mensen schreeuwen zal uiteindelijk als een boemerang tegen de hoofden van de elite terugkeren. De mensen zijn de corruptie spuugzat en willen resultaten, geen woorden. Geen campagnetoespraken, maar resultaten.’

En snel ook, betoogt Luongo, want het water is miljoenen burgers tot aan de lippen gestegen. In Frankrijk werd Macron als een outsider en een hervormer aan het volk verkocht, maar het duurde nog geen week voordat hij zijn kiezers verried en zich als een rasechte links-liberale globalist ontpopte.

De media worden inmiddels als de bekende gehoorzame spreekbuizen van de elite ingezet om het volk rijp te maken voor een opvolger, maar dan wel een die door de linkse globalistische elite is goedgekeurd, dus van hetzelfde laken en pak is – of zelfs nog erger, zoals in het geval van de opvolgers van Angela Merkel en Jean-Claude Juncker (vermoedelijk ‘onze’ eigen Frans Timmermans, die zijn haat voor de onafhankelijke soevereine natiestaten en zijn diepe minachting voor de zorgen en mening van de gewone man en vrouw niet onder stoelen of banken steekt).

In Groot Brittannië is het na de geslaagde vertrouwensstemming in haar eigen partij nog maar de vraag of het parlement straks premier Theresa Mays cynische verraad van de Brexit goedkeurt.

Zorgen de Fransen voor een ommekeer?
Luongo vervolgt dat bijna alle slechte ideeën voor Europa de afgelopen decennia uit Frankrijk zijn gekomen. ‘Maar dat kan zich wel eens ten goede keren. Aan het einde van het tweede bedrijf lijkt de schurk onverslaanbaar, maar toch zijn het de helden die vaker dan niet uiteindelijk overwinnen. Het Franse volk is klaar voor iets anders. Ze hebben hun vesten en gasmaskers opgedaan, granaten opgepakt, en de kruimels die Macron hen heeft toegeworpen in zijn zelfingenomen gezicht teruggegooid.’

De grote vraag is wat er nu gaat gebeuren, vervolgt de marktanalist, die erop wijst dat politieke onrust doorgaans snel tot financiële onrust leidt, en de markten de situatie in Frankrijk nog altijd niet hebben meegenomen in hun beoordeling van de almaar groter wordende problemen in Europa.

In Spanje kiest premier Pedro Sanchez het zekere voor het onzekere door het minimumloon met maar liefst 22% te verhogen (van € 858,- naar € 1050,-). (4)

Staatscommissie ziet ‘zorgwekkende tweedeling’ in Nederland
In Nederland hebben politici zoals premier Rutte zich ‘solidair’ verklaard met de Gele Hesjes. Volgend jaar kan hij laten zien in hoeverre dat gemeend of toch weer het zoveelste cynische zoethoudertje was, want dan krijgt iedereen te maken met de verhoging van het lage BTW tarief naar 9% (=veel duurdere boodschappen), en een torenhoge stijging van de energierekening met € 300,- tot € 1000,-, iets wat vooral veel lagere inkomens over de armoedegrens zal duwen.

Niet voor niets concludeert de staatscommissie Parlementair Stelsel dat een groot deel van het Nederlandse volk zich niet meer vertegenwoordigd voelt in het parlement, en er een ‘zorgwekkende tweedeling’ is ontstaan tussen hoger- en lager opgeleiden waar ‘bijzonder urgent’ iets aan gedaan moet worden. (2)

Overigens is onze ervaring dat ook veel hoger opgeleiden dezelfde zorgen delen. De laagst betaalden komen nu als eerste in het geweer omdat zij degenen zijn die de grote financiële klappen van zowel de afgelopen als komende jaren niet meer kunnen opvangen, en in grote problemen terechtkomen. Als het kabinet Rutte zijn links-liberale koers dan ook niet drastisch wijzigt, voorspellen wij dat de Gele Hesjes ook in ons land niet meer zullen verdwijnen, en eerder groter zullen worden - nog even los van een forse electorale afrekening bij de volgende verkiezingen.

Het eventuele herinvoeren van het referendum zal daar vermoedelijk niets aan veranderen, want ook hier willen de mensen voor hun eigen dagelijkse leven eindelijk tastbare resultaten zien van die economische groei waar Rutte steeds zo trots op is, maar die aan miljoenen landgenoten compleet voorbij is gegaan.

Xander

(1) Tom Luongo via Zero Hedge
(2) NOS
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)
(4) 20Minutes.fr

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... -niets-van
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 13, 2018 9:48 pm

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 14, 2018 8:23 pm

Gele Hesjes roeren zich in Israël

Israëlische Gele Hesjes zijn vrijdag in de kustplaats Tel Aviv de straat opgegaan tegen de hoge kosten van het levensonderhoud. Ook protesteren ze tegen een reeks prijsstijgingen bij openbare diensten.

Prijzen van elektriciteit en water, van melkproducten en onder meer brood stijgen snel in het toch al relatief dure Israël. Op sociale media zijn er al sinds 2011 talrijke protestbewegingen tegen de hoge prijzen en lage lonen, meldden Franse en Israëlische media.En ook gele vestjes in Londen. Die hebben vandaag de Westminster Bridge geblokkeerd.

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 15, 2018 12:44 am

Gele Hesjes in Vlissingen beloven Parijse taferelen te vermijden bij Zeeuwse protestmars

Geplaatst op 14 december 2018

Afbeelding

De protestacties van actievoerders in gele hesjes hebben ook Zeeland bereikt. Dit weekend zijn er in navolging van Nederlandse Gele Hesjes-protesten in onder meer Rotterdam, Amsterdam en Arnhem ook twee demonstraties van verschillende groepen in Middelburg en in Vlissingen. “Het wordt een vreedzaam protest.”

De Gele Hesjes in Vlissingen verzetten zich tegen van alles: van het Marrakesh-pact, open grenzen, toenemende armoede en hogere prijzen tot Zeeuwse onderwerpen als de tol voor de Westerscheldetunnel. “We protesteren tegen het huidige beleid zoals dat gevoerd wordt door zowel Den Haag als Brussel”, legt woordvoerder Walter Metz van De Zeeuwse Gele Hesjes uit Vlissingen uit.

‘We willen dat er naar ons geluisterd wordt’
De actievoerders voelen zich niet gehoord: “Het doel is dat er toch uiteindelijk naar ons geluisterd gaat worden.” Metz benadrukt dat het om een vreedzaam protest gaat. De mars in Vlissingen start zondag om 14.00 uur bij het standbeeld van Michiel de Ruyter. Vanaf daar lopen de actievoerders het Bellamypark op, via Groenewoud naar de Coosje Buskenstraat. Zo’n zestig tot honderd mensen worden verwacht, wie zich geroepen voelt, kan aansluiten.

Woordvoerder Zeeuwse Gele Hesjes: het wordt een vreedzaam protest
Ook in Middelburg wordt er komend weekend geprotesteerd door Gele Hesjes, maar de groepen zijn niet aan elkaar verbonden en hebben nog geen contact gehad. De groep in Middelburg geeft op Facebook in tien punten aan waar ze voor staan.

Bron: www.omroepzeeland.nl

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/14 ... otestmars/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 15, 2018 12:45 am

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 15, 2018 1:00 am

BRIEFJE VAN JAN – Aan de politieke elitie

Door: Jan Dijkgraaf, 7:03, 14 december 2018

Afbeelding

Waarom ik morgen weer op de Erasmusbrug sta en een ongekend gevoel van saamhorigheid zal voelen?

Beste politici,

Waarom ik morgen, ondanks mijn eigen luxe leventje in een gehucht in Friesland, voor de derde week op rij (nu gewoon als deelnemer) een geel hesje aantrek en om 11.30 uur op de Erasmusbrug met een bosje bloemen in mijn hand het lied ’15 miljoen mensen’ ga zingen en een ongekend gevoel van saamhorigheid ga voelen?

En waarom ik hoop dat de groep van rond de 200 doodnormale, keurige, maar boze en bezorgde burgers die vorige week voor het eerst over de Erasmusbrug wandelde, elke week een stukje groter zal worden, net zolang totdat jullie doorhebben dat de bevolking er niet voor jullie is, maar jullie er voor de bevolking zijn?

Laat ik het eens kort houden.

Hierom:Ik weet dat jullie er compleet schijt aan hebben, maar dit is wel wat er leeft. Niet bij – zoals jullie ze graag framen – ‘asociale, extreemrechtse tokkies’, maar bij doodnormale, keurige bezorgde burgers.

En wat niet meer weggaat als jullie zo doorgaan.

Als jullie niet uit jezelf uit die trein stappen, dan moeten de gele hesjes jullie er maar uit sleuren.

Wat mij betreft vreedzaam, want de meeste van ons moeten maandag weer gewoon aan het werk om ons salaris en júllie Monopoly-geld te verdienen...

Groet,

JanD

PS. Weet je voor wie ik nog meer respect heb dan voor jullie? Voor deze bloedzuiger. Die draait er tenminste niet omheen dat-ie over lijken gaat.

Afbeelding

https://tpo.nl/column/briefje-van-jan-a ... ke-elitie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 15, 2018 1:59 am

Macron handhaaft hoogste alarmfase in Frankrijk

Geplaatst op 14 december 2018

Afbeelding

Ondanks de dood van Chérif Chekatt

Chérif Chekatt, de dader van Straatsburg, is dood. Desondanks handhaaft Macron de hoogste alarmfase in het hele land. Daardoor zijn ook demonstraties verboden. Dat geldt ook voor de aangekondigde manifestaties van de “Gilets Jaunes”, de “gele hesjes”.


De politie heeft de dader van Straatsburg, Chérif Chekatt, definitief uitgeschakeld. Tijdens een vuurgevecht gisteravond in het stadsdeel Neudorf in Straatsburg werd de islamitische terrorist door Franse politiemensen doodgeschoten. Zogenaamd zou het volgens de Franse regering om een individuele dader zijn gegaan, die volgens mededelingen van ISIS een “soldaat van de Islamitische Staat” zou zijn geweest. Macron gelooft echter of de woorden van zijn eigen regering niet, of hij wil deze aanslag ervoor gebruiken om een weekend zonder demonstraties van de “gele hesjes” te doorstaan.

Want hoewel de individuele dader definitief geen andere aanslag zal kunnen uitoefenen (tenminste niet op deze wereld) en er van hem zodoende geen bedreiging uitgaat, houdt Macron keihard vast aan de hoogste terreuralarmfase voor het hele land. Daarom blijven protestmanifestaties en/of demonstraties in heel Frankrijk verboden. Het verbod geldt ook voor de protesten van de “gele hesjes”, die al wekenlang elke zaterdag met tig duizenden mensen de straat opgaan en wier roep om het aftreden van Macron steeds luider wordt.

Mochten zij, zoals oorspronkelijk gepland, ook morgen weer de straat opgaan en hun “Macron démission!” scanderen, dan mag tegen hen aan de hand van de opgelegde terreuralarmfase door de politie en de veiligheidskrachten wezenlijk harder en rigoureuzer worden opgetreden. Ook eventuele strafprocessen zouden dan voor duidelijk hardere straffen zorgen. Nu al gist men er in de vrije en sociale media over dat Macron voordeel wil halen uit de islamitisch gemotiveerde terreuraanslag van Straatsburg. Zo maakt hij in ieder geval geen nieuwe vrienden.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/14 ... frankrijk/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 15, 2018 5:21 pm

RT (live): Nieuw protest van de “gele hesjes” in Parijs
RT Deutsch - 5 uur geleden live gestreamd

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Ariel » Za Dec 15, 2018 9:53 pm

Krimpende groep Gele Hesjes gaat door

Door WIERD DUK

Op verschillende plaatsen in Nederland zijn zaterdagmiddag opnieuw Gele Hesjes de straat opgegaan om te demonstreren.

De animo bleek het grootst in Rotterdam, waar zo’n 240 mensen op de been waren. In Amsterdam ging het om een kleine honderd man; ook in onder meer Middelburg, Eindhoven en Maastricht kwamen groepjes burgers gehuld in gele hesjes bijeen.

De Gele Hesjes willen, in navolging van de Franse ’gilets jaunes’, wekelijks op zaterdagen hun ongenoegen uiten over het beleid van het kabinet-Rutte en over veel van de besluiten die in ’Brussel’ worden genomen.

Eén van de organisatoren, publicist Jan Dijkgraaf, is tevreden met de opkomst. In Rotterdam, waar Dijkgraaf en zijn medestanders een wandeltocht maakten over de Erasmusbrug, waren volgens de organisatoren ’duidelijk meer’ mensen opgekomen dan vorige week. „Toen waren er iets van 200.”

Dijkgraaf wil de komende tijd ’doorgaan met full focus op de Erasmusbrug’. In het vervolg zullen demonstranten ook teksten op hun gele hesjes mogen dragen, aldus Dijkgraaf. „Zodat mensen hun eigen voornaamste punt kunnen maken. Daar bleek behoefte aan te zijn.” Tot nog toe werd afgeraden om slogans of leuzen mee te dragen om niet in een politieke hoek te worden gedrukt.

Teleurstelling
Critici vinden de eisen van de Nederlandse ’Gele Hesjes’ - variërend van ’Rutte moet weg’ tot ’energie wordt te duur’ – veel te diffuus. Intern bestaat er bovendien teleurstelling dat de opkomst niet snel massaler wordt.

’Beste mensen, dit gaat niet goed zo!!! Ik heb net op het plein in Den Haag 104 mensen geteld!!! Beschamend!!!’ schreef coffeeshophouder en lid van Groep de Mos, Richard Gras, op de Facebookpagina van Gele Hesjes NL.

Ook andere demonstranten vragen zich af of het initiatief wel duurzaam zal blijken. „Als de komende weken de aanwas niet sterk stijgt, heb ik er een hard hoofd in”, aldus een deelnemer aan de wandeltocht in Rotterdam, die met z’n kinderen meeliep. „Ik hoop het wel want ik zie geen alternatief.”

Parijs
In Parijs gingen wel weer duizenden demonstranten zaterdag de straat op om tegen de regering van president Emmanuel Macron te protesteren. Volgens de politie lag het aantal Gele Hesjes wel beduidend lager dan een week eerder.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 15, 2018 10:46 pm

“Mariannes” stellen zich op voor de Franse ordetroepen
RT France - Gepubliceerd op 15 dec. 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 16, 2018 6:29 pm

Frankrijk: Een opstand tegen de elites van Europa?

Geplaatst op 16 december 2018

Afbeelding
Een demonstrant gooit tijdens een demonstratie van de “gele hesjes” in de buurt van de Arc de Triomphe in Parijs een traangasgranaat terug naar de politie.

Al jarenlang weten diegenen onder ons die over de opkomst van de islam schrijven en zich daar zorgen over maken, dat er uiteindelijk, als de regeringen van deze landen hun koers niet drastisch wijzigen, iets het onderspit moet delven. Tot nu toe zijn de autochtonen grotendeels opmerkelijk mak geweest. Ze hebben veel geslikt. Hun leiders hebben hun landen met een groot aantal immigranten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika overstroomd, van wie een buitenproportioneel groot aantal duidelijk gemaakt heeft niet de bedoeling te hebben zich volledig aan te sluiten bij hun opnamesamenlevingen. Nee, zij nemen er genoegen mee om te nemen, te schaden, te beschadigen en te verwoesten, en zijn er op de lange termijn vast toe besloten te veroveren en te heersen.

Niemand heeft ooit aan de burgers van West-Europa gevraagd of ze willen dat hun landen op deze radicale manier veranderd worden. Deze transformatie is in de loop der jaren alleen maar erger geworden. Op zeker moment zouden de oorspronkelijke bewoners van West-Europa zeker reageren.

Maar hoe zou dat eruit zien? Diegenen van ons die zich beroepsmatig met deze thema´s bezighouden, hebben zich ontelbare uren met deze vraag beziggehouden. We vroegen ons wederzijds af: Wat zal er volgen jou gebeuren? Enkelen voorspelden de Balkanisering. Nu al bestaan er No-Go-Zones – enclaves in en rondom grote steden, waarin “ongelovigen” ongewenst zijn en waarin de politie en de brandweer standaard met stenen bekogeld worden als ze deze gebieden binnen durven komen. Het is heel gemakkelijk om je voor te stellen dat deze gebieden zich uitbreiden, dat hun de facto soevereiniteit volgens de sharia officieel erkend en er een soort relatieve stabiliteit tot stand gebracht wordt. Andere waarnemers voorspelden onlusten van autochtonen – niet van de elites, wier privéleven door de islamitische aanwezigheid in hun landen slechts in geringe mate wordt aangetast, maar van de minder geprivilegieerde mensen, wier wijken en scholen gevarenzones geworden zijn, wier belastingen steeds maar weer verhoogd werden om enorme betalingen aan leden van de groepen immigranten te financieren, en wier artsen en ziekenhuizen door de nieuwkomers dermate overbelast zijn dat vitale behandelingen steeds meer op rantsoen gesteld en de wachttijden steeds langer worden.

In het jaar 2016 choqueerden de Britten de wereld door voor de Brexit te stemmen, en later zorgden de Amerikaanse kiezers met de verkiezing van Donald Trump tot president voor een nog grotere stunt. Enkele commentatoren verwachtten dat de verkiezingen in Frankrijk, Zweden en Nederland eveneens sensationele resultaten zouden opleveren, maar hoewel partijen die de voorkeur geven aan immigratiecontrole groter werden – zoals Marine Le Pen´s Rassemblement National (het voormalige Front National), de Zweden-Democraten en Geert Wilders´ PVV en het Forum voor Democratie van Thierry Baudet in Nederland – was de winst geringer dan verwacht. Anderzijds hebben de Oostenrijkers verleden jaar Sebastian Kurz, een vastberaden tegenstander van de door de EU opgelegde asielquota, tot hun kanselier gekozen, en dit jaar werd Giuseppe Conte, die zich vastberaden verzet tegen illegale immigranten en Italiaanse havens heeft geblokkeerd voor NGO-migrantenschepen, minister-president van Italië.

Het belangrijkste nieuws was echter niet dat van de verkiezingen. Dit jaar uitten de Britten hun toenemende woede over Theresa May´s verprutste Brexit en gingen in de zomer de straat op om tegen de illegitieme arrestatie van Tommy Robinson te protesteren, die in Groot-Brittannië het eigenlijke gezicht van het verzet tegen de islamisering was geworden. Bovendien hebben in de afgelopen weken burgers van Frankrijk uit het hele politieke spectrum, vooral uit kleine steden en plattelandsgebieden, niet alleen deelgenomen aan openbare protesten, maar ook in Parijs en andere grote steden gewelddadige betogingen gehouden en vandalistische daden gepleegd, iconische plaatsen zoals de Champs-Elysées geplunderd, de Eiffeltoren en het Louvres tot sluiting gedwongen en zelfs schade aan de Arc de Triomphe veroorzaakt.

In het begin werd bericht dat de Franse relschoppers woedend waren over de verhoging van de belastingen op brandstof, die gemotiveerd werd met de milieuprioriteiten van president Emmanuel Macron. “De benzineprijs is ongelooflijk geworden”, zei Ghislain Coutard, aan wie de oprichting van de zogenaamde “gele hesjes”-beweging wordt toegeschreven, en citeerde toen vrienden die vanwege de kosten voor het bezit van een auto “nauwelijks overleven”. “Het kleinste mankement aan de auto wordt een catastrofe”, verklaarde hij. “Je moet schulden maken en dan houdt het nooit meer op.” Helaas, zelfs nadat Macron, toen hij besefte dat hij te ver gegaan was, de belastingverhogingen introk, gingen de betogingen verder.

Journalisten hadden moeite om duidelijke en scherp geformuleerde verklaringen over hun motieven en doelen te krijgen. Misschien vinden de betogers de woorden niet – misschien drukken ze een woede uit die ze nog niet kunnen articuleren. Of wellicht aarzelen ze hun mening hardop te zeggen, uit angst een vreemdelingenhater, islamofoob of racist genoemd te worden. De Franse filosoof Alain Finkielkraut leidde de onlusten onlangs in een interview terug tot de economische en culturele onzekerheid van de etnische Franse onder- en middenklasse – mensen, die door stijgende huren uit de grote steden verdreven werden, die hun arbeidsplaatsen en kleine ondernemingen door “groene” belastingen en voorschriften vernietigd zien worden, die het gevoel hebben een machtsstrijd met islamitische immigranten verloren te hebben, en die merken dat hun heersende klassen meer medeleven met immigranten hebben dan met hen.

Nu hebben de betogingen zich uitgebreid naar België en Nederland. Ook daar zijn de doelen van de betogers moeilijk grijpbaar. De Associated Press citeerde de bezwaren van een oudere Nederlandse vrouw over hoge belastingen, het tekort aan woningen en het verlies van sociale uitkeringen: “Het sociale netwerk, waarmee ik ben opgegroeid, is weg”, zei ze. “De regering is er niet voor het volk. Ze is er om haar eigen belangen te beschermen”. Tot deze “belangen” behoort uiteraard ook het als prioriteit stellen van gratis geschenken aan immigranten op kosten van de Nederlanders, die een leven lang gewerkt hebben. Maar ook nu nog is het voor veel West-Europese autochtonen waarschijnlijk eenvoudiger om een opstandeling te zijn dan eerlijk over de islam en immigratie te praten.

Zullen deze betogingen zich nog verder uitbreiden? Op een bepaalde manier is het moeilijk om je een gewone Scandinaviër bij betogingen voor te stellen – ze zijn gewoon te afwachtend. Hun idee van een openbaar protest is een stille waarschuwende wake bij kaarslicht. Wat betreft de Duitsers; die zijn te ordelijk om uit te breken in spontane opstanden. Ja, ze zijn er goed in om in gelijke pas op de bevelen van een hysterische fascistische waanzinnige te marcheren, maar zij neigen er als individu niet toe in geweld uit te breken. Anderzijds kan deze indruk verkeerd zijn. Per slot van rekening was het een behoorlijke verrassing toen zoveel, normaal gesproken hoffelijke, ja, zelfs geremde, Britten bij elkaar kwamen op de pleinen in Londen om uiting te geven aan hun solidariteit met Tommy Robinson. Misschien zullen deze Franse betogingen zich dus over heel West-Europa uitbreiden. Misschien is het dat – het begin van het verzet van het West-Europese publiek tegen het verwoestende multiculturele en globalistische project van de elites. Of misschien is het alleen maar een volgende stap, die ons dichterbij de dag van de afrekening van het continent brengt. We zullen er weldra achter komen.

Bron: https://de.gatestoneinstitute.org

Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel: www.gatestoneinstitute.org

Door: Bruce Bawer

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/16 ... an-europa/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 16, 2018 6:48 pm

Gele hesjes beweging verspreidt zich over Europa | Money Talks
TRT World - Gepubliceerd op 11 dec. 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Pilgrim » Ma Dec 17, 2018 7:46 pm

Afbeelding

Voor diegenen die er nog aan twijfelen, en voor diegenen die nog steeds geloven dat het de Franse gendarmerie was...

Geplaatst via: E.J. Bron (via Twitter; “Sven Groter2”)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2442
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Gele hesjes

Berichtdoor silkyboxershortXL » Ma Dec 17, 2018 8:47 pm

Bare breasted Marriannes
Afbeelding
French artist Eugene Delacroix's famous work, "Liberty Leading the People," Delacroix's subject who brandishes a French flag in the painting is not just any woman -- she's Marianne, a national symbol of the French Republic.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 17, 2018 9:36 pm

Pilgrim schreef:
Voor diegenen die er nog aan twijfelen, en voor diegenen die nog steeds geloven dat het de Franse gendarmerie was...


EUROGENDFOR. European Gendarmerie Force. Ik wist niet eens dat het bestond. Nou, dan kan je er vergif op innemen dat de politie force daar niet bestond uit Fransen.

The European Gendarmerie Force (EUROGENDFOR or EGF) is a European intervention force with militarised police functions and specialisation in crisis management.

The EGF was launched by an agreement in 2006 between five member states of the European Union (EU): France, Italy, the Netherlands, Portugal, and Spain. Romania joined in 2009; Poland in 2011. Its status is enshrined in the Treaty of Velsen of 18 October 2007. The headquarters are located in Vicenza, Italy.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Ariel » Do Dec 20, 2018 2:04 am

De gele hesjes gaan van stratagie veranderen. Ze verlaten Parijs, en verzamelen straks in steden in elke regio van Frankrijk.

De regering moet dan de politieagenten verdelen om effectief de Gele Hesjes te bestrijden. Waarschijnlijk hebben ze daar niet genoeg manschappen voor.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gele hesjes

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 22, 2018 6:13 pm

LIVE-video RT: “Gele hesjes”-protest in Parijs
Ruptly - 6 uur geleden live gestreamd

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten