Europese Parlement & Politiek

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4591
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Op 23/26 mei vinden de Europese verkiezingen plaats.

Berichtdoor sjun » Wo Jun 05, 2019 8:27 am

WELT INTERVIEW: Meuthen - "Wenn wir dahin kommen, dann sagen wir Dexit"


Martin Hess (AfD) - Kriminalität und Zuwanderung
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70491
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Europese Parlement

Berichtdoor Ariel » Do Jun 06, 2019 4:36 pm

ChristenUnie en SGP vertrekken uit EU-fractie na toetreding Forum

De ChristenUnie stapt per direct uit de Europese fractie waar ze nu lid van zijn. De SGP volgt dit voorbeeld later. Aanleiding is de komst van Forum voor Democratie in de fractie.

Vooral voor de ChristenUnie lag de toetreding van Forum, met drie zetels, gevoelig. CU-voorman Peter van Dalen gaat nu samen met zijn collega-parlementslid van de SGP op zoek naar een nieuwe politieke familie in het Europees Parlement.

Forum voor Democratie werd vandaag na een stemming met overweldigend applaus de ECR-groep (van conservatieven en hervormers) binnengehaald. Naast Forum zitten in de fractie onder meer de Poolse partij Recht en Rechtvaardigheid, de rechts-nationalistische partij Zweden Democraten en de Belgische N-Va. ChristenUnie-voorman Van Dalen zei eerder al dat hij vond dat de fractie te rechts werd voor hem.

Ontgoocheling
Na de stemming reageerde Van Dalen ontgoocheld en hij besloot op te stappen. Hij zei na afloop dat hij de Europese Unie van binnenuit wil hervormen. "Dat kan niet in één fractie met Forum, een partij die voor een nexit is, dat is desastreus voor Nederland. Iemand die zegt dat de NAVO bedreigender is dan Rusland en die twijfel zaait over de betrokkenheid van Rusland bij de ramp met de MH17, daar wil ik niet mee samenwerken. De ECR haalt een partij naar binnen die niet wil samenwerken en hervormen, maar die voor afbreken is."

De SGP stemde wel voor toetreding van Forum, maar zal Van Dalen toch volgen. Het nieuwe SGP-lid Bert Jan Ruissen: "Voor ons was toelating geen probleem. Maar voor de verkiezingen hadden we afgesproken: samen uit, samen thuis. Dat betekent dat we samen op zoek gaan naar een nieuwe politieke familie."

Voor Forum voor Democratie voorman Derk Jan Eppink had de ChristenUnie helemaal niet uit de partij hoeven stappen. "Ik heb ooit toen ik voor de Lijst de Decker (een Belgische liberale partij) in het Europees Parlement zat (2009) samen met Peter van Dalen van de ChristenUnie de ECR opgericht. We zaten samen in de bankjes broederlijk naast elkaar. Ik snap niet waarom ik nu opeens volksvijand nummer één ben." Wat Eppink betreft mag zowel de SGP als de ChristenUnie terugkomen.

Op 2 juli wordt het nieuwe Europese Parlement geïnstalleerd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39258
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Europese Parlement & Politiek

Berichtdoor Pilgrim » Do Jun 13, 2019 12:34 am

Gesjacher in achterkamertjes om de functies in Brussel

Geplaatst op 12 juni 2019

Afbeelding

Exact daarom “houden” de burgers zoveel van “Europa”

In Brussel regeert de achterkamer. Het gemarchandeer om de toekomstige EU-topfuncties is in volle gang. Of men het voor de constituerende zitting van het nieuwe Europees Parlement op 2 juli met elkaar eens wordt, is zeer de vraag.


Bij de zoektocht naar een opvolger voor de aftredende voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, kraakt het enorm tussen Berlijn en Parijs:

De Franse president Emmanuel Macron wijst de topkandidaat van de EVP, Manfred Weber (CSU), evenals überhaupt het zogenaamde topkandidaat model categorisch af. Volgens inschatting van politieke waarnemers in Brussel hebben Berlijn en Parijs zich met hun beslissingen voor of tegen Weber zo vastgehaakt, dat een overeenstemming tot het einde van de maand nauwelijks nog mogelijk lijkt.

Eigenlijk zou het personele pakket, waar omheen de nog zittende voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, achter de coulissen van de hoofdstad aan het marchanderen is, tot de EU-topontmoeting op 20 en 21 juni rond moeten zijn. Begin juli zouden de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie (maandinkomen € 32.000,-) en zijn college door het Europees Parlement gekozen moeten worden. Daar rekent inmiddels nauwelijks nog iemand op in Brussel. Op 1 november loopt de vijfjarige ambtsperiode van Jean-Claude Juncker officieel ten einde.

Het zou langer kunnen duren
Dat men zich aan het tijdplan kan houden, is twijfelachtig. Dwingende termijnen voor de verkiezing van de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie staan niet in het Verdrag van Lissabon. Het zou dus langer kunnen duren.

Juncker en zijn commissie hebben zich hier naar men zegt al op ingesteld. Desnoods zou de oude commissie “iets langer doorgaan”, fluisteren EU-diplomaten. In Brussel spreekt men inmiddels van een mogelijke ambtsoverdracht pas in begin februari.

Het zou niet de eerste vertraging in zijn soort zijn. Na de EU-verkiezingen in 2009 begon de nieuwe Europese Commissie met een vertraging van twee maanden aan haar taken, omdat het Europees Parlement meerdere eurocommissarissen afwees. Deze vertraging viel destijds niet echt op, omdat de oude voorzitter van de Europese Commissie ook de nieuwe was: de Portugees José Manuel Barroso.

Weber van de CSU alleen nog “pro forma” in de race
Om deze functies gaat het voornamelijk in het achterkamertjes gesjacher: gezocht wordt niet alleen een voorzitter van de Europese Commissie. Ook de volgende stoelen moeten bezet worden:

  • De stoel van de voorzitter van het Europees Parlement
  • De functie van voorzitter van de Europese Raad (hij/zij leidt de zaken in de kring van de staats- en regeringschefs)
  • De functie van Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid (“minister van Buitenlandse Zaken”)
  • De baan van de toekomstige chef van de “Europese Centrale Bank” (ECB)
In totaal dus vijf invloedrijke functies in de EU-bureaucratie. Maar pas wanneer de opvolging van Juncker is opgelost, kunnen de overige topfuncties volgens de evenwichtsregels van de macht in Brussel verdeeld worden. Daarbij speelt niet alleen de partij een rol, maar ook de windstreek.

Voor de hoogste functie van voorzitter van de Europese Commissie is de topkandidaat van de EVP, de vicevoorzitter van de CSU Manfred Weber, “alleen nog maar voor de vorm in de race” zeggen diplomaten.

Met veel kans op succes wordt er aan de “banenbeurs” in de volgende personen gehandeld:

  • De Nederlander Frans Timmermans
  • De Deense Margrethe Vestager
  • De Fransman Michel Barnier
  • De Directrice van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde (Frankrijk)
  • De Bulgaarse Kristalina Georgiewa (Wereldbank)
Weidmann nieuwe chef van de ECB?
Mocht, waarvan men in Brussel uitgaat, de CSU-apparatsjik Weber niet aan zet komen, dan zou de chef van de Deutsche Bundesbank, Jen Weidmann, goede kans maken om baas te worden van de ECB. Weidmann geldt als naaste vertrouweling van Merkel.

Ook in het Europees Parlement is de strijd om de topbanen ontbrand. Ook hier vechten de Europese oude partijen om de macht. Ook hier konkelfoezen de achterkamertjes. Exact daarom houden” de burgers zoveel van “Europa”.

Bron: www.deutschland-kurier.org

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/12 ... n-brussel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39258
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Europese Parlement & Politiek

Berichtdoor Pilgrim » Do Jun 13, 2019 12:36 am

Emmanuel Macron wil Angela Merkel als voorzitter van de Europese Commissie

Geplaatst op 12 juni 2019

Afbeelding

Franse president voor bondskanselier als opvolgster van Juncker

Als Merkel zich kandidaat zou stellen als voorzitter van de Europese Commissie dan zou hij haar ondersteunen, verklaarde de Franse president Macron. Hij gaf de afgelopen tijd meerdere malen te kennen dat voor hem een verkiezing van de topkandidaat van de EVP, Manfred Weber (CSU), niet in aanmerking zou komen.


De Franse president Emmanuel Macron zou zich achter bondskanselier Angela Merkel als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie opstellen als zij zich kandidaat zou stellen. Hij zou uiteraard niet voor haar kunnen spreken, zei Macron dinsdag in een gesprek met de Zwitserse zender RTS, maar als zij voorzitter van de Europese Commissie zou willen worden, dan zou hij haar ondersteunen. Het Londense persbureau Reuters brengt hetzelfde bericht.

Europa zou “nieuwe gezichten” en kracht nodig hebben, zei Macron daar verder over. Merkel sprak zich er steeds opnieuw voor uit dat de opvolger van Jean-Claude Juncker als voorzitter van de Europese Commissie een van de top-kandidaten uit de verkiezingen voor het Europees Parlement moet zijn. Dat wijst Macron echter af. Merkel verklaarde tot nu toe meermaals dat zij zich na het einde van haar huidige ambtsperiode uit de politiek zou willen terugtrekken.

Juncker zelf wees een prognose van de hand over wie zijn opvolger wordt, hij verwees er echter naar dat zijn Europese Volkspartij (EVP) met de topkandidaat Manfred Weber (CSU) opnieuw de grootste fractie in het Europees Parlement zou zijn: “Het zou logisch zijn dat Manfred Weber de voorzitter van de Europese Commissie wordt en daar zou is een groot voorstander van zijn.” Macron heeft zich er steeds weer tegen uitgesproken dat Weber deze functie krijgt en oefent derhalve bij de liberale ALDE-fractie druk uit.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/12 ... commissie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39258
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Europese Parlement & Politiek

Berichtdoor Pilgrim » Do Jun 13, 2019 11:08 pm

AfD wil “doorn in het vlees” van de eurocraten zijn

Geplaatst op 13 juni 2019

Afbeelding

“We willen de EU begrenzen en hervormen. We zijn hier niet naartoe gekomen om vrienden te maken. We zijn hier naartoe gekomen om een doorn in het vlees van de eurocraten te zijn”, aldus de AfD.

In het Europees Parlement is een nieuwe fractie gevormd. Ze draagt de naam “Identiteit en Democratie” (ID) en bestaat uit partijen die tot het rechtse spectrum worden gerekend.

De AfD in het Europees Parlement schreef betreffende de oprichting van de nieuwe fractie, waartoe de AfD zal behoren, vanmiddag op Twitter:

“Op een persconferentie stelden we vandaag onze nieuwe fractie ´Identity and Democracy´ voor. We willen de EU begrenzen en hervormen. We zijn hier niet naartoe gekomen om vrienden te maken. We zijn hier naartoe gekomen om een doorn in het vlees van de eurocraten te zijn.”

De ID zal 73 van de 751 zetels in het parlement krijgen. Het voorzitterschap wordt overgenomen door Marco Zanni van de Italiaanse Lega. Zijn plaatsvervangers worden de chef van de AfD, Jörg Meuthen, en Nicolas Bay van het Franse Rassemblement National (RN) zijn.

De partijen van de nieuwe fractie zijn de Lega met 28 zetels, het Rassemblement National met 22 zetels en de AfD met 11 zetels, de FPÖ (Oostenrijk) met 3 zetels, het Vlaams Belang (België) eveneens met 3 zetels, de PS (Finland) en de SPD (Tsjechië) met elk 2 zetels en de Deense Volkspartij en de Conservatieve Volkspartij (Estland) met elk 1 zetel.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/13 ... aten-zijn/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39258
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Europese Parlement & Politiek

Berichtdoor Pilgrim » Za Jun 15, 2019 10:09 pm

De EU is veel van plan: “De EU moet zelfbewuster en machtiger worden”

Geplaatst op 15 juni 2019

Afbeelding

Ondanks toenemende interne spanningen is de EU voor de volgende regeringsperiode veel van plan – wellicht teveel. Ze wil zich concentreren op de versterking van de veiligheid, de economische groei en de klimaatbescherming en meer invloed in de wereld krijgen. Dit blijkt uit een ontwerp van de Strategische Agenda 2024, dat in het bezit is van de Deutsche Presse Agentur. Daarin wordt gezegd dat de EU “zelfbewuster en machtiger moet worden”. De deur voor nieuwe leden moet openblijven.

Het voor de EU-topontmoeting voorbereide document van vijf pagina´s is echter in principe alleen maar een voortzetting van de huidige EU-politiek. Grote koerswijzigingen of concrete nieuwe initiatieven zijn niet te herkennen – wat verrassend is, omdat de politieke balans in het nieuwe Europees Parlement als gevolg van de EU-verkiezingen eind mei deels aanzienlijk verschoven is. Kenners van de Brusselse scene gaan er daarom ook van uit dat het bij het document vooral om een “verlanglijstje” van de oude Europese Commissie gaat, die deze weken door de nieuwe wordt afgelost.

Al met al beweegt het document zich binnen het kader van de tot nu toe al bekende EU-stereotypen. Zo wordt onder het speerpunt “bescherming voor burgers en vrijheden” de effectieve controle van de EU-buitengrenzen en de strijd tegen illegale migratie benadrukt. Ook worden de strijd tegen cyberaanvallen en desinformatie en de bescherming van de rechtsstaat genoemd (waarmee het echter ook in de West-Europese kernlanden van de EU steeds slechter gesteld is). Wat betreft de “versterking van de economische basis” zet het ontwerp in op de digitale reorganisatie van de economie en op een “ambitieuze, omvattende en gecoördineerde industriepolitiek”. In de buitenlandse politiek zou de EU haar standpunten uniformer, vastberadener en machtiger moeten vertegenwoordigen, staat er verder in het document. Maar juist dat zou met het oog op het verminderde gewicht van de huidige “volkspartijen” en de duidelijke winst van rechtse en EU-sceptische partijen wel eens moeilijk kunnen worden.

Het ontwerp moet de komende dagen door de 28 lidstaten bediscussieerd en aangevuld worden.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/15 ... er-worden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18215
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Europese Parlement & Politiek

Berichtdoor King George » Zo Jun 16, 2019 8:39 am

Terwijl het links-liberale vriendje van Rutte genaamd Macron een ongekend pak slaag kreeg in eigen land, viel iemand iets op aan deze enge glibberige man.

HILARISCH

Afbeelding

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten