De politiek in Engeland

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45678
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De politiek in Engeland

Berichtdoor Pilgrim » Za Jun 15, 2019 10:52 pm

Eerste ronde duidelijk voor Boris Johnson

Geplaatst op 15 juni 2019

Afbeelding

De eerste ronde om de opvolging van Theresa May voor het voorzitterschap van de Britse Conservatieve Partij is duidelijk gewonnen door Boris Johnson. Een derde deel van de Conservatieve afgevaardigden uit het Lagerhuis stemde op Johnson.

De procedure rondom de opvolging van Theresa May als partijvoorzitter van de Conservatieve Partij (“Tories”) is op grond van het grote aantal kandidaten een tijdrovende onderneming. Elf partijleden hadden hun belangstelling kenbaar gemaakt. Eentje viel direct in het begin af, omdat hij niet het noodzakelijke aantal ondersteuners kreeg.

De duidelijke winnaar in de eerste ronde was de grote favoriet Boris Johnson. Ongeveer een derde deel van de in het Lagerhuis vertegenwoordigde afgevaardigden van zijn partij (114) stemde voor de bekennende Brexiteer. Ver daarachter volgde minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt op de tweede plaats (44 stemmen). Drie kandidaten struikelden over de drempel van 17 stemmen: de voormalige minister van Arbeidszaken Esther MvVey, Mark Harper en de voormalige minister voor Parlementaire Zaken Andrea Leadsom zijn nu al uitgeschakeld.

Aanstaande dinsdag vindt de tweede verkiezingsronde plaats. Hier moeten de resterende acht kandidaten eerst minstens 33 stemmen weten te bemachtigen om nog kans op het voorzitterschap te maken. Er bestaat echter nog een tweede criterium van uitsluiting. Onafhankelijk van het aantal van minstens 33 stemmen vallen ook de kandidaat of kandidaten met de minste stemmen af.

Tot het eind van komende week moet het aantal kandidaten tot twee beperkt worden, die daarna dan in een beslissende verkiezingsronde tegenover elkaar staan.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/15 ... s-johnson/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45678
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Pilgrim » Do Jun 20, 2019 10:05 pm

Groot-Brittannië: Boris Johnson wint de 4e ronde om het partijvoorzitterschap

Geplaatst op 20 juni 2019

Afbeelding

De voormalige Britse minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, heeft de 4e verkiezingsronde voor het nieuwe partijvoorzitterschap van de Conservatieve Partij gewonnen met een duidelijke meerderheid.

In de strijd om de opvolging van het partijvoorzitterschap, tot 17 juni bezet door de Britse premier Theresa May, zou Johnson 157 van de 311 stemmen hebben gekregen, bericht de BBC. Daarentegen zou de Britse minister van Binnenlandse Zaken, Sajid Javid, met 34 stemmen uitgeschakeld zijn.

In de race om het partijvoorzitterschap zouden zich behalve Johnson alleen nog de Britse minister van Milieu en Voeding, Michael Grove, die in de 4e ronde 61 stemmen gekregen zou hebben, en de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Jeremy Hunt, bevinden, die 59 stemmen op zich verenigd zou hebben, bericht de BBC.

Bron: https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/20 ... tterschap/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45678
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 23, 2019 1:12 am

Morgen vindt de premier-wisseling plaats in Londen: Boris Johnson de grote favoriet

Geplaatst op 22 juli 2019

Afbeelding

Boris Johnson (foto) wordt zo goed als zeker de nieuwe minister-president in Groot-Brittannië. In Londen wordt al gespeculeerd wie de hoed in de regering moet nemen en wie door de Brexit-hardliner met een functie wordt bedacht.

In de race om de opvolging van minister-president Theresa May zet Boris Johnson koers naar Downing Street 10. De 55-jarige geldt als grote favoriet om chef van zijn Conservative Party en zodoende ook van de regering te worden. Volgens de nieuwste peiling onder leden van de Conservatieve Partij zou de omstreden politicus meer dan 70% van de stemmen kunnen krijgen. Zijn concurrent, minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt, wordt maar weinig kans toegedicht.

De verkiezingsuitslag wordt dinsdag in Londen bekendgemaakt, woensdag wordt Johnson al tot nieuwe minister-president benoemd. Er zouden weliswaar onzekerheden aan de peiling kleven, maar andere peilingen zouden tot eenzelfde resultaat zijn gekomen, staat er op de conservatieve website “Conservative Home”. Dit zou erop duiden dat “Johnson met een overweldigende meerderheid zal winnen”.

De ongeveer 160.000 partijleden konden nog tot vanmiddag beslissen of ze Johnson of Hunt als nieuwe chef en zodoende ook als minister-president willen hebben. Terwijl de voormalige minister van Buitenlandse Zaken en voormalige burgemeester van Londen zeer omstreden is. Hij neemt het vaak niet zo nauw met de waarheid. Als minister van Buitenlandse Zaken trapte hij op het internationale toneel veel mensen op de tenen. Veel partijleden vertrouwen het de excentrieke politicus echter toe om teleurgestelde Brexit-stemmers weer binnenboord te halen.

Iran wordt de eerste “diplomatieke test” voor Johnson
De nieuwe minister-president zou het, net zoals May, wel eens heel moeilijk kunnen hebben: de regering beschikt slechts over een meerderheid van drie stemmen. De premier-wisseling vindt plaats middenin het conflict met Iran, die een Britse tanker enterde de Straat van Hormuz. De BBC sprak al van de eerste “diplomatieke test” voor Johnson.

Britse media gaan er van uit dat Johnson in het geval van zijn verkiezingsoverwinning veel regeringsposten nieuw zal bezetten. Kranten speculeren bijvoorbeeld over een comeback van de voormalige Brexit-minister Dominic Raab, die het ministerie van Justitie zou kunnen overnemen. Kennelijk is Johnson volgens “The Telegraph” ook van plan om de voormalige Brexit-minister David Davis te reactiveren en hem te benoemen tot minister van Financiën of minister van Buitenlandse Zaken. Critici beschouwen Davis als incompetent en lui.

Afgelopen weekend hadden minister van Financiën Philip Hammond en minister van justitie David Gauke al laten weten hun functies op te geven als Johnson regeringschef zou worden. Britse media houden er rekening mee dat er nog meer EU-gezinde ministers zullen aftreden.

Britse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken treedt uit protest tegen Boris Johnson af
Vandaag maakte de pro-EU staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Alan Duncan, zijn aftreden bekend. “Vooruitlopend op de wisseling komende woensdag” legde hij zijn functie neer, verklaarde hij in zijn verzoek tot aftreden aan de vertrekkende minister-president Theresa May. Afgelopen weekend hadden minister van Financiën Philip Hammond en minister van Justitie David Gauke hun aftreden aangekondigd in het geval van een verkiezingsoverwinning van Johnson.

“Het is tragisch dat precies op het moment dat we de dominerende intellectuele en politieke kracht in Europa en verder zouden kunnen zijn elke dag onder de donkere wolken van de Brexit moeten werken”, verklaarde Duncan.

Johnson wil het land uit de EU leiden
Johnson wil Groot-Brittannië op Halloween, op 31 oktober, uit de Europese Unie leiden, “wat er ook gebeurt”. Daarbij dreigt hij Brussel ook met een uittreding zonder akkoord – dat zou aanzienlijke negatieve gevolgen voor de economie en andere levensterreinen hebben. May was driemaal met haar in Brussel uitonderhandelde deal in het parlement gestruikeld.

Johnson benadrukte vandaag dat een geregelde EU-uittreding eind oktober met “wilskracht en daadkracht” te doen zou zijn. Als het 50 jaar geleden al mogelijk zou zijn geweest om naar de Maan en weer terug te vliegen, “dan kunnen we ook het probleem van de vlotte afhandeling aan de Noord-Ierse grens oplossen”, schreef Johnson in “The Telegraph”. Net als voor de vlucht naar de maan zouden daarvoor ook technische oplossingen bestaan.

Johnson doelde daarmee op de zogenaamde Backstop, die hij strikt afwijst. Deze garantieclausule dient te verhinderen dat er tussen het Britse Noord-Ierland en het EU-lid Ierland weer grenscontroles ingevoerd moeten worden. Want dat zou het oude conflict tussen katholieke voorstanders van een verenigd Ierland en protestantse loyalisten weer kunnen aanwakkeren.

De Backstop voorziet erin dat Groot-Brittannië net zoals deel blijft uitmaken van de tolunie met de EU, totdat het probleem op een andere manier is opgelost. Voor Noord-Ierland dienen eveneens deels regels van de Europese binnenmarkt te gelden.

Johnson ziet in de clausule een “instrument van opsluiting” van Groot-Brittannië in de tolunie en de binnenmarkt. Hij wil een streep door de Backstop halen en de Ierse grenskwestie pas na de uittreding in een toekomstig vrijhandelsakkoord met de EU oplossen.

Woensdag zal de koningin de nieuwe premier benoemen
De opvolger van May zal dinsdag in een eerste toespraak wellicht details van zijn Brexit-plannen bekendmaken. Woensdag volgt dan de ambtsovername. May zal ´s middags voor de laatste keer de vragen van de parlementariërs beantwoorden. Daarna zal ze voor de ambtszetel Downing Street 10 een afscheidsrede houden om daarna in Buckingham Palace haar aftreden in te dienen bij koningin Elizabeth II.

De 93-jarige koningin zal direct daarna de nieuwe premier benoemen en hem opdracht te geven een regering te vormen. Ook van hem wordt dan een toespraak voor zijn ambtszetel verwacht. De Britten hadden zich drie jaar geleden, op 23 juni 2016, in een referendum met een kleine meerderheid voor de EU-uittreding uitgesproken.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/22 ... -favoriet/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45678
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Pilgrim » Wo Okt 30, 2019 7:41 pm

Britten gaan op 12 december naar de stembus

29 okt. 2019

Afbeelding

LONDEN - Het Britse Lagerhuis heeft ingestemd met het houden van vervroegde verkiezingen op 12 december. De derde en definitieve lezing van het betreffende wetsvoorstel kreeg de steun van 438 parlementariërs. Twintig leden van het Lagerhuis stemden tegen.

De Conservatieve premier Boris Johnson had al meerdere keren tevergeefs een poging gedaan om een wetsvoorstel voor vervroegde verkiezingen door het Lagerhuis te loodsen. Na die eerdere nederlagen gooide Johnson het over een andere boeg. Hij liet dinsdag de verkiezingsdatum aanpassen via een wetsvoorstel. Voor zo’n voorstel was slechts een simpele meerderheid van de stemmen nodig om te worden aangenomen.

Het is de eerste keer in bijna een eeuw dat in Groot-Brittannië een landelijke verkiezing wordt gehouden in december. Dat is volgens Britse media sinds 1923 niet meer voorgekomen. Het Hogerhuis moet nog wel instemmen met het voorstel, meldden de BBC en Sky News. Dat gebeurt vermoedelijk eind deze week.

Labour en andere oppositiepartijen hadden liever 9 december als datum voor de stembusgang gezien, onder meer omdat studenten later die week met vakantie gaan. Voor een door Labourleider Jeremy Corbyn ingediend amendement over het wijzigen van de datum van 12 naar 9 december was echter onvoldoende steun in het Lagerhuis.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6470
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Ali Yas » Wo Okt 30, 2019 8:36 pm

Pilgrim schreef:
De Conservatieve premier Boris Johnson

Conservatief?
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45678
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Pilgrim » Wo Okt 30, 2019 9:46 pm

Ali Yas schreef:
Pilgrim schreef:
De Conservatieve premier Boris Johnson

Conservatief?

ja, zo staat het er. Kan ik niets aan doen...
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6470
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Ali Yas » Za Nov 02, 2019 2:35 pm

Nou ja, de Tories zijn ook eigenlijk wel een soort van conservatief. Ze willen bijvoorbeeld de EU behouden, en hun baantjes.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 40610
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Mahalingam » Wo Nov 06, 2019 3:55 pm

In vroeger tijden zocht en vond Het Kremlin zijn medestanders vooral onder de Labour Party.
Maar Rusland is niet communistisch meer en de Labour Party wel.
Dus is het niet vreemd dat Rusland meer bijval verwacht van de Conservatieven dan van Labour.
En de berichten uit de USA van "de Russen hebben de verkiezingen gestolen en Trump de macht gegeven" krijgen hun echo in Engeland. Ook daar zouden de Russen gezorgd hebben dat de Brexit er kwam.
Johnson onder vuur om geheimhouden van alarmerend rapport
De Britse premier Boris Johnson ligt onder vuur vanwege het geheimhouden van een mogelijk alarmerend rapport over Russische inmenging in de Britse verkiezingen. In het rapport zou onder meer staan dat het Kremlin heeft geprobeerd via diplomatieke kanalen te infiltreren in de Conservatieve Partij van Johnson om de verkiezingen te beïnvloeden.

Johnson wil het vijftig pagina's tellende rapport van de geheime diensten pas na de verkiezingen van 12 december openbaren, meldt de krant The Guardian. Hij heeft geen reden gegeven voor die beslissing. Dat is niet goed gevallen bij de andere partijen in het parlement.

Dominic Grieve, de voorzitter van de commissie die de zaak onderzocht noemde de beslissing van Johnson ‘verbijsterend’. De oppositiepartijen Labour en Scottish National Party hebben geen goed woord over voor de geheimhouding. Volgens de partijen weigert Johnson de ernst van de zaak onder ogen te zien.

Geheime diensten

Volgens Downing Street zou er niet genoeg tijd meer zijn om voor de ontbinding van het parlement het rapport goed te keuren voor publicatie. Maar bronnen hebben tegen The Guardian gezegd dat het rapport al op 17 oktober klaar was en dat de geheime diensten al hun fiat hebben gegeven voor publicatie van het rapport.

,,De regels zijn duidelijk. Als de premier een goede reden heeft om publicatie te voorkomen, moet hij aan de commissie uitleggen wat die is en dat binnen tien dagen na ontvangst van het rapport aangeven. Zo niet, dan zou het gepubliceerd moeten worden,” aldus Grieve.

Het rapport gaat specifiek in op de Russische pogingen om zich te mengen in het EU-referendum van 2016. De leden van het comité, dat in het geheim bijeenkomt vanwege de gevoeligheid van het werk, hadden vóór de verkiezingen aanbevelingen willen doen om maatregelen tegen inmenging door te voeren.
https://www.ad.nl/buitenland/johnson-onder-vuur-om-geheimhouden-van-alarmerend-rapport~a890d2b8/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45678
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Pilgrim » Za Nov 16, 2019 3:34 am

Verkiezingsstrijd Britse parlementsverkiezingen: het migratiethema komt steeds meer naar voren

Geplaatst op 15 november 2019

Afbeelding

Links-liberalen en goedmenschen zijn gealarmeerd: in de komende Britse verkiezingsstrijd wordt de Brexit – de Britse EU-uittreding – steeds meer door andere thema´s verdrongen die de mensen bezighouden, vooral het migratiethema.

Een regering van de oppositionele Labour Party zou “ongecontroleerde en onbeperkte immigratie toestaan”, waarschuwde minister van Binnenlandse Zaken Patel. Aanleiding voor de waarschuwing was de belofte van de chef van de verkiezingscampagne van Labour, Andrew Gwynne, om in het geval van een Brexit met de resterende EU-landen over bilaterale akkoorden te onderhandelen om zodoende het recht van vrije vestiging van personen te garanderen.

Op haar partijcongres in september nam Labour bovendien een radicale resolutie aan, die zelfs een uitbreiding van het recht van vrije vestiging van personen en de ontbinding van alle vluchtelingenkampen verlangt. Zoals de “Guardian” maandag berichtte, zijn enkele kandidaten van Labour bezorgd dat hen deze koers bij de verkiezingen op 12 december wel eens om de oren zou kunnen vliegen. Als het partijverzoek onveranderd in het verkiezingsprogramma komt, “zou dat gelijkstaan aan zelfverminking”, citeerde de krant een kandidaat van Labour.

De opvlammende migratiekwestie geeft de regerende Conservatieven de kans om wat betreft de Brexit uit het inhoudelijke defensief te komen. Premier Johnson en zijn voorgangster Theresa May hadden zich in de afgelopen maanden vooral met de schaduwkanten van de EU-uittreding bezig moeten houden – van megastatus aan de grenzen tot lege schappen in de supermarkt.

Uit peilingen blijkt echter dat de Conservatieven op dit moment een duidelijke voorsprong op Labour hebben en volgens prognoses kunnen rekenen op een ruime meerderheid van ongeveer 350 van de 650 zetels in het Lagerhuis. De uitkomst van de verkiezingen in Groot-Brittannië hangt er volgens deskundigen echter vanaf welke van de dringende thema´s in de resterende vier weken van de verkiezingsstrijd de overhand krijgt. Mocht dit het migratiethema worden, dan zou de verkiezingsstrijd wel eens een thuiswedstrijd voor de Brexit-voorvechter Johnson kunnen worden.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/15 ... aar-voren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40610
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Mahalingam » Zo Nov 17, 2019 3:22 pm

Dat kapitalisten dol zijn op monopolies ligt voor de hand. Maar dat Marxisten dat ook zijn?
Dat zijn ze ook als die monopolies van de staat zijn en bestuurd door De Partij.
Een voorbeeld? Labour !
General election 2019: Labour pledges free broadband for all
Labour has promised to give every home and business in the UK free full-fibre broadband by 2030, if it wins the general election.

The party would nationalise part of BT to deliver the policy and introduce a tax on tech giants to help pay for it.

Shadow chancellor John McDonnell told the BBC the "visionary" £20bn plan would "ensure that broadband reaches the whole of the country".

But Prime Minister Boris Johnson said it was "a crackpot scheme".

The plan includes nationalising parts of BT - namely its digital network arm Openreach - to create a UK-wide network owned by the government.
https://www.bbc.com/news/election-2019-50427369
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45678
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 17, 2019 5:40 pm

Peilingen: veel steun voor Johnson

16 november 2019

Afbeelding

LONDEN – De Britse Conservatieve Partij van premier Boris Johnson heeft de marge met de belangrijkste oppositiepartij Labour vergroot tot 16%. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling die Opinium heeft uitgevoerd.

De Tories zouden als er nu parlementsverkiezingen zijn, kunnen rekenen op 44%, 3% meer dan een week geleden. Labour zakt 1% naar 28%. De pro-Europese Liberaal Democraten noteren 14% en de Brexit Party staat op 6%.

Ook in een zaterdag gepubliceerde peiling van onderzoeksbureau SavantaComRes waren de Conservatieven verreweg de grootste met 41 procent (+1), terwijl Labour haar steun zag stijgen van 30 naar 33 procent. De pro-Europese Liberaal-Democraten staan op 14 procent en de Brexit Party op 5 procent.

In een peiling van de Mail on Sunday behalen de Conservatieven 45 procent (+4), Labour 30 procent (+1), de Liberaal Democraten zakken 5 procentpunt naar 11 procent en de Brexit Party blijft staan op 6 procent.

Volgens een peiling van YouGov behalen de Conservatieven 45 procent. Labour noteerde 28 procent, de Liberaal Democraten zaten op 15 procent en de Brexit-partij op 4 procent.

De Britse peilingen gelden over het algemeen niet als zaligmakend. Eerdere verkiezingen zorgden ook bij opiniepeilers voor grote verrassingen. Volgens waarnemers maakt nu ook de diepe verdeeldheid binnen de partijen en binnen de kiesdistricten over het opzeggen van het EU-lidmaatschap het peilen uiterst moeilijk.

Op 12 december gaat Groot-Brittannië naar de stembus voor een nieuw parlement.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40610
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Mahalingam » Wo Nov 20, 2019 3:48 pm

Voor het eerst in het vreselijk democratische Engeland is er op de TV een discussie live tussen de twee tophanen. Deze:
Afbeelding
Publiek lachende derde bij Brits verkiezingsdebat
Boris Johnson en Jeremy Corbyn zijn dinsdagavond uitgelachen tijdens het eerste televisiedebat in aanloop naar de Britse parlementsverkiezingen.

Het studiopubliek moest lachen toen de premier beweerde dat waarheid een belangrijke rol speelt tijdens de verkiezingscampagne, terwijl de socialistische oppositieleider werd uitgelachen na zijn bewering dat het Labour-standpunt met betrekking tot Brexit helder is. Het waren de hoogtepunten van een voorspelbaar debat, dat weinig meningen zal hebben doen veranderen.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/publiek-lachende-derde-bij-brits-verkiezingsdebat~b175844b/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45678
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Pilgrim » Do Nov 28, 2019 7:07 pm

Boris Johnson stevent af op ruime overwinning

Door: Redactie, 23:31, 27 november 2019

Afbeelding

Conservatieven behalen absolute meerderheid

De Britse premier Boris Johnson stevent af op een ruime meerderheid in het Lagerhuis bij de verkiezingen op 12 december. Dat blijkt uit een prominente peiling annex voorspelling door Times/YouGov woensdag.

De Conservatieven van Johnson halen volgens die voorspelling 359 zetels en dat is een absolute meerderheid in het Lagerhuis met 650 zetels. De Labour-partij van Johnsons grootste concurrent Jeremy Corbyn haalt 211 plekken.

Johnson wil bij een verkiezingswinst zijn Brexit-deal voor de kerst nog door het parlement krijgen. Dat staat in het partijprogramma van de Conservatieven, dat zondag gepubliceerd werd. Volgens Johnson staan alle kandidaten van zijn partij achter zijn deal met Brussel. De huidige premier wil dat het Verenigd Koninkrijk eind januari de Europese Unie verlaat.

https://tpo.nl/2019/11/27/peilingwatch- ... erwinning/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74329
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 13, 2019 1:01 am

icon_thumbup.gif

Exit poll voorspelt grote overwinning Boris Johnson

LONDEN - Boris Johnson lijkt een grote meerderheid in het Lagerhuis te behalen en als winnaar uit de Britse verkiezingen van donderdag te stappen. Uit de eerste prognose van de BBC blijkt dat de Conservatieven 368 zetels halen in het Lagerhuis dat 650 zetels telt.

Johnsons grootste concurrent, de Labour-partij van Jeremy Corbyn, is goed voor 191 zetels. De Brexit-partij van Nigel Farage haalt geen enkele plek. De overwinning van Johnson lijkt nog groter te worden dan de peilingen in de afgelopen weken lieten zien.

Als de prognose uitkomt, kan Johnson aanblijven als premier en zijn Brexit-akkoord dat hij sloot met Brussel door het Lagerhuis krijgen. Het is een vurige wens van Johnson om zijn land voor het eind van januari uit de EU te loodsen. De mogelijke grote overwinning laat zien dat veel Britten ook weg willen uit de unie. „Kiezers hebben massaal gekozen voor de Brexit-helderheid die de Conservatieven hun boden. En ze hebben het getalm rond Brexit van Labour keihard afgestraft”, aldus correspondent Joost van Mierlo.

Theresa May
De Conservatieven winnen in de exit poll 50 zetels vergeleken met de verkiezingen in 2017 die door Johnsons voorganger Theresa May werden uitgeschreven. Die dacht destijds met een stembusgang de meerderheid in het Lagerhuis te kunnen uitbreiden. Ze kwam bedrogen uit en werd opgescheept met een minderheidskabinet. Haar Brexit-akkoord werd daarna drie keer weggestemd, waarna zij opstapte.

De stembureaus in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland zijn donderdag om 23.00 uur Nederlandse tijd dichtgegaan. Gedurende de dag was er nauwelijks informatie over het verloop van de parlementsverkiezingen omdat Britse media daar als de stembureaus open zijn niet over mogen berichten.

Eerste uitslagen
Alle ogen zijn gericht op de exit polls die direct na het sluiten van de bureaus een eerste indicatie geven over de uitslag. De rest van de uitslagen komt gedurende de nacht en later vrijdag.

De laatste peilingen gaven nog aan dat de Conservatieven van premier Boris Johnson afstevenden op een absolute meerderheid maar de partijleider toonde zich woensdag niet zeker van zijn zaak.

In Nederland reageren politici wisselend op de eerste prognose van de uitslag van de Britse parlementsverkiezingen. PVV-voorman Geert Wilders is enthousiast op de kolossale overwinning van Boris Johnson: „Vandaag Brexit, morgen Nexit.”

D66-leider Rob Jetten gaf bij Pauw zijn eerste reactie: „Dat Johnson zo’n grote absolute meerderheid zou pakken, is wel een verrassing.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74329
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 13, 2019 1:27 am

Boris Johnson krijgt vrije hand

De Britten kunnen de Gouden Bergen gaan verwachten, die premier Boris Johnson hen de afgelopen weken heeft beloofd. Met de toch nog onverwacht duidelijke overwinning die de slotpeiling de Britse Conservatieven toeschrijven, krijgt de Britse premier vrij spel bij de komende Brexit-onderhandelingen. Zijn positie binnen het Lagerhuis en zijn partij oogt onaantastbaar.

Conservatieve politici en media werden de afgelopen week ongerust. Met de voorspelde grote overwinning van nauwelijks twee weken geleden werd gevreesd dat kiezers achterover zouden gaan leunen. Hun stem voor de Conservatieven zou immers niet langer noodzakelijk zijn.

De peilingen van de afgelopen week die wezen op een minder duidelijke overwinning of zelfs op een aanhoudende Brexit-impasse zonder partij met een meerderheid, lijken echter wonderen te hebben gedaan. Kiezers hebben massaal gekozen voor de Brexit-helderheid die de Conservatieven hun boden. En ze hebben het getalm rond Brexit van Labour keihard afgestraft.

Brexit-impasse
De strategie van Boris Johnson heeft gewerkt. Nadat hij eind juli aantrad als premier heeft hij er alles aan gedaan om deze verkiezingen af te dwingen. Zelfs toen een meerderheid in het Lagerhuis eindelijk akkoord ging met de door hem gesloten vertrekovereenkomst met de EU, had hij geen trek in het gedraal en de discussies over mogelijk te veranderen details die hem zonder twijfel wachtten. Hij meende dat de Britten rijp waren om een punt achter de Brexit-impasse te zetten. En daarin blijkt hij gelijk te hebben gehad.

De ruime overwinning die de Conservatieven boeken, betekent niet alleen dat de Britten de EU op 31 januari zullen verlaten. Het geeft Johnson ook de ruimte om de onderhandelingen over een nieuw handelsakkoord naar zijn hand te zetten.

Hoewel hij de afgelopen weken eindeloos herhaalde dat er voor eind volgend jaar een nieuw akkoord zal liggen, weet hij donders goed dat dit onmogelijk is. In zo’n akkoord gaat het om honderden sectoren die allemaal gedetailleerde wensen hebben. En dan gaat het ook nog eens om onderhandelingen met 27 verschillende landen. Johnson zal zich ook nog wel herinneren dat Wallonië, een deel van het relatief kleine België, in staat was om een akkoord met de Canadezen te vertragen.

Het doet er allemaal niet meer toe. De Remainers in zijn partij zijn de afgelopen maanden al op een zijspoor gezet. Met zijn grote meerderheid kan Johnson nu ook de spijkerharde Brexit dissidenten – de Spartanen – in het gareel duwen.

Maar deze uitslag gaat niet alleen over de Conservatieven. Met de vernietigende nederlaag zal Labour afscheid nemen van brokkenpiloot Jeremy Corbyn. Volgens velen, ook in zijn eigen partij, ontbeerde deze niet alleen ieder talent voor leiderschap. Met zijn deprimerende boodschap van een marxistisch heilsparadijs wist hij meer Labour-stemmers van zich te vervreemden dan ooit in de geschiedenis.

Met de klinkende overwinning van de Conservatieven krijgen de Britten in ieder geval een partij die haar zin kan doordrijven. Met het vertrek van Corbyn krijgt het land hopelijk weer een krachtiger oppositie. In beide gevallen is dat een aanzienlijke verbetering van de situatie van de afgelopen jaren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40610
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Mahalingam » Vr Dec 13, 2019 11:32 am

Waarom geeft die Corbyn mij altijd een associatie met 'vroeger'?
Misschien hierom:
Corbyn: Engelse revolutionair:
Afbeelding

Trotsky (Russische revolutionair):
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40610
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Mahalingam » Vr Dec 13, 2019 12:38 pm

Corbyn beseft dat hij geen stemmentrekker is. Na de nederlaag blijft hij natuurlijk nog wel de tophaan van het Centraal Commitee.
Jeremy Corbyn: 'I will not lead Labour at next election'
Jeremy Corbyn has said he will not lead Labour into the next election, following a "very disappointing night" for his party.
He said he would stay on as leader during a "process of reflection" on the result, which was its worst since 1935.
He added that the issue of Brexit had "polarised" politics and "overridden so much of normal political debate".

But others within Labour, including former MPs who lost their seats, blamed Mr Corbyn's leadership.
Labour have lost a string of former strongholds in the north of England and Wales in areas that voted Leave in the 2016 EU referendum.
[...]
Speaking after retaining his North Islington seat, Mr Corbyn said the party's manifesto policies had enjoyed "huge popular support", and criticised the "way the media behaved" towards his party during the campaign.
But he added: "Brexit has so polarised and divided debate in this country, it has overridden so much of a normal political debate."
"I recognise that has contributed to the results that the Labour Party has received this evening all across this country."

Given the result, you might assume Jeremy Corbyn would swiftly fall on his sword - but he has instead called for a period of quiet reflection.
Party rules make it difficult to oust him, but already senior figures are asking how long this period will last.
Senior figures at Westminster and in local government feel delaying an inevitable leadership contest will lead to a similar result in May's council elections.

Mr Corbyn seems intent on staying in place until someone from his wing of the party is ready to take over - but the defeat of shadow minister Laura Pidcock has eliminated one of the potential left-wing leadership challengers.
Those who would prefer shadow Brexit secretary Sir Keir Starmer are keen that a new leader is in place soon to challenge Prime Minister Boris Johnson's Brexit policy.

The battle to establish the reasons for the defeat has already begun.
The narrative from the leadership that Brexit was to blame will be challenged robustly by those who want the party to change direction.
https://www.bbc.com/news/election-2019-50766114
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

mercator
Berichten: 19008
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor mercator » Vr Dec 13, 2019 12:55 pm

Mahalingam schreef:Corbyn beseft dat hij geen stemmentrekker is. Na de nederlaag blijft hij natuurlijk nog wel de tophaan van het Centraal Commitee.

Hier in de leugenmedia werd die aftandse Marxist Corbyn onveranderlijk voorgesteld als de linkse heiland die de Britten terug naar de EU-stal zou leiden. De ene na de andere "expert" kwam uitleggen dat de Britten uiteindelijk het licht hadden gezien en braaf terug pootjes zouden gaan geven aan de EU maffiakliek. De nederlaag van Johnson was al even zeker als die van Trump in 2016.
Allemaal fake news dus zo blijkt.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45678
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Pilgrim » Vr Dec 13, 2019 9:35 pm

Jeremy Corbyn...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45678
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Pilgrim » Vr Dec 13, 2019 9:53 pm

Verkiezingen Verenigd Koninkrijk: Britten opnieuw ‘baas in eigen land’

Geplaatst op 13 december 2019

Afbeelding

Tom Van Grieken: ‘De wil van het volk nu eindelijk eens respecteren. Niet alleen in London, maar ook in Brussel’

Gisteren trokken de Britten naar de stembus. Een belangrijke stembusgang: nog meer dan over de traditionele tegenstelling tussen ‘Tories’ en ‘Labour’ gingen deze verkiezingen over de Brexit. En de Britten kozen, opnieuw, overtuigend voor een Brexit. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageert tevreden en feliciteert Boris Johnson met zijn verpletterende overwinning.

De resultaten van de Britse stembusslag gisteren zijn duidelijk: met rond de 360 van de 650 zetels in het Britse Lagerhuis hebben de Conservatieven de parlementaire meerderheid stevig in handen. Zonder meer een overwinning voor premier Boris Johnson en vooral ook voor de democratie in het algemeen. Want hoewel de bevolking zich reeds in 2016 pro-Brexit uitsprak in een grootschalig referendum, hebben tegenstanders er de afgelopen jaren alles aan gedaan om de democratische gang van zaken tegen te werken. Tot vandaag.

Met de nieuwe ruime Conservatieve meerderheid in het Lagerhuis weet Johnson zich nu immens geruggensteund. De verpletterende nederlaag voor Labour betekent dat de partij onvoldoende zetels heeft om het Brexit-akkoord nog tegen te houden.

Tom Van Grieken: “De linkse EU-elite oogst wat ze gezaaid heeft. Steeds meer Europeanen laten zich niet intimideren en nemen hun toekomst in eigen handen. Ook in het Verenigd Koninkrijk werden de politieke kaarten democratisch door elkaar geschud. De stem van de bevolking is nu opnieuw gehoord. Ik wens Boris Johnson te feliciteren met zijn verpletterende overwinning die niet alleen een overwinning voor hem is, maar vooral voor het Britse volk en de democratie. Dat de EU-elite hieruit haar lessen trekt en de wil van het volk nu eindelijk eens respecteert. ook in Brussel!”

Wim Van Osselaer
Perswoordvoerder fractie Vlaams Belang

Geplaatst door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/13 ... igen-land/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45678
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Pilgrim » Vr Dec 13, 2019 10:35 pm

De mainstream media zaten er wéér naast! Ze hielden Boris’ gigantische overwinning voor onmogelijk

Door Jan Roos, 13 december 2019

Afbeelding

Jan Roos blikt terug op de Britse parlementsverkiezingen die uitmondden in een klinkende overwinning van Boris Johnson en zijn Conservatieven. Opnieuw tegen de verwachting van de media, die zich dankzij hun eigen wensdenken wederom moest laten verrassen door de realiteit: “En dat begint zo langzamerhand een beetje lachwekkend te worden,” aldus Jan Roos.

Gisteren moest ik weer even denken aan de uitslagavond van de Amerikaanse verkiezingen in 2016. Ik was destijds als spreker uitgenodigd in de ultralinkse Melkweg in Amsterdam om als niet-Clinton-fan op te treden. U begrijpt dat het hoofdpodium daar niet voor bedoeld was, want dat was immers de plek waar de overwinning van Hillary al werd gevierd. Slechts een zaaltje achteraf was voor het andere geluid gereserveerd: daar werd ik bevraagd door een jongeman en ik vertelde al snel dat ik verwachtte dat Donald Trump die nacht zou gaan winnen. Boegeroep van de goed gevulde tribune. Het was blijkbaar de bedoeling dat ik zou zeggen wat het grootstedelijke publiek graag wilde horen.

Dit onbeschrijfelijke kinderachtige gedoe – jouw favoriet bij voorbaat als winnaar uitroepen – is wat je ook in de mainstream media zag en ziet. Trump mocht niet van ze winnen, dus deden ze hun vingers in de oren, met de oogjes dichtgeknepen, alsof hij kansloos was. Terwijl dat nou juist voor Clinton gold, aangezien zij in het totale middenland van de States niet gepruimd wordt. Toch werden er elke dag peilingen getoond waarin stond te lezen dat ze met zeker 98,3% zekerheid zou gaan winnen. Want het moest en het zou. Alleen het gebeurde niet, waardoor ze nu al jaren als hysterische hyena’s hun rancune op Trump botvieren.

Gisteren gebeurde weer hetzelfde. Op Radio 1 werd de overwinning van Boris Johnson voor onmogelijk gehouden. Het zou niet gebeuren. Nieuwsuur en het NOS Journaal wisten het ook zeker. En als het dan per ongeluk wel gebeurde zou hij maar met een minieme en veel te krappe meerderheid van Labour winnen. Niet zo gek natuurlijk, want sinds de uitslag van het Brexit-referendum heeft de mainstream media geroepen dat de Engelsen verschrikkelijke spijt hebben van de keuze om de EU te verlaten. En dat de “remainers” nu met twee vingers in de neus en een roltoeter in de kont een tweede referendum zouden winnen. En dat Boris Johnson een verschrikkelijk idioot is waar werkelijk niemand op zit te wachten.

Maar Boris Johnson won. Hij won gigantisch. Hij behaalde de absolute meerderheid en Brexit zal geschieden. Dus weer waren de jongens en meisjes van de media bezig met hun mening en niet met hun werk. En dat begint zo langzamerhand een beetje lachwekkend te worden.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... nmogelijk/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45678
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Pilgrim » Vr Dec 13, 2019 10:35 pm

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45678
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 14, 2019 12:02 am

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45678
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 14, 2019 2:25 am

De Britse verkiezingsuitslag is het begin van het einde van de EU!

Geplaatst op 13 december 2019

Afbeelding

Boris Johnson heeft bij de parlementsverkiezingen in Groot-Brittannië een op een aardverschuiving lijkende overwinning behaald. Hij kan met onmiddellijke ingang verder regeren, de constante blokkade van zijn regeringswerk door het Lagerhuis, die in de Duitse massamedia steeds maar weer met genot uiteengezet werd, is beëindigd. Dat betekent de uittreding van Groot-Brittannië uit de EU in januari – met of zonder akkoord.

De as Londen-Parijs-Berlijn, waar een halve eeuw lang de Europese Unie om draaide, is gebroken. Zodoende valt het zakenfundament van de EU weg. Wie nu met “Europa” wil onderhandelen, wendt zich niet meer alleen maar tot de EU-instellingen in Straatsburg en Brussel. Hun internationale betekenis, maar ook de rest van hun handelingsbekwaamheid naar binnen toe, brokkelt af.

Veroorzaker van de ondergang van de EU was uitgerekend de politiek van de open grenzen van de regering Angela Merkel. Zij, die de EU wilde versterken, zorgde voor het tegendeel. Veel politiek en historisch bewuste mensen in Groot-Brittannië hebben zichzelf blijkbaar afgevraagd waarom ze eigenlijk in de 20e eeuw twee oorlogen tegen Duitsland gewonnen hebben, wanneer Berlijn hen nu voorschrijft hoeveel asielzoekers ze elk jaar moeten opnemen. De verkiezingsbeslissing voor Johnson was niet alleen maar, maar eveneens een Brits referendum tegen Merkel´s politiek van het multiculturalisme en van de grenzeloze opname van Arabieren en Afrikanen op ons continent.

Diegenen die nu nog de EU willen redden, helpt het weinig dat met de scheiding van Londen van Brussel en Straatsburg ook het Verenigd Koninkrijk op non-actief gesteld wordt. Diens bestand takelt af in Ierland en Schotland. Het gros van de Britse economische kracht en de daaruit resulterende politieke en militaire betekenis van Groot-Brittannië worden echter bepaald door Engeland en Wales. Daar stond de wieg van het moderne kapitalisme in de 19e eeuw. Van hieruit veroverden de stoommachine en de spoorwegen eerst Europa en daarna de hele wereld.

De Britse verkiezingsuitslag markeert het einde van een periode.

Europa is dynamischer dan al diegenen aannemen, die haar geest willen vangen in de wirwar van paragrafen en een bureaucratie die het Europese idee leek te verstikken. Uit de puinhopen van de EU zal een Europa van vrije volkeren herrijzen als feniks uit de as: van Ierland tot aan de Westelijke Boeg, van de Noordkaap tot aan Kreta – de wieg van moderne techniek en cultuur.

De basis van dit nieuwe Europa zal de verscheidenheid van haar volkeren zijn, de pracht van haar talen en een historisch erfgoed, dat wij Duitsers sinds het verval van het Heilige Rijk in 1806 zonder succes geprobeerd hebben te redden in de moderne tijd, onder verschrikkelijke offers.

De weg is nu duidelijk en het doel staat ons helder voor ogen: de EU moet sterven, opdat Europa kan leven!

Bron: www.pi-news.net

Door: Manfred Rouhs

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/13 ... van-de-eu/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45678
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Engeland

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 14, 2019 3:10 am

Britse verkiezingen: Zwaar verlies voor links bewijst dat burgers de communistische EU-superstaat afwijzen

Posted on 13/12/2019

Afbeelding
Afbeelding: (3).

Topeconoom Martin Armstrong: ‘Extreemlinks schreeuwt en krijst, maar het socialisme is stervende’ – Peil.nl: 1 op de 4 Nederlanders zou nu op ‘Nexit’ partijen PVV en FVD stemmen

De boodschap van de monsteroverwinning van de Britse Conservatieven van Boris Johnson en het zware verlies van de sociaaldemocratische Labour Partij is duidelijk: de burgers wijzen klip en klaar de almaar communistischer wordende EU-superstaat af, en willen weer de controle over hun eigen grenzen, economie, wetten en samenleving. De jarenlang met allerlei antidemocratische tactieken uitgestelde Brexit lijkt op 31 januari 2020 dan toch eindelijk door te gaan, al moet daarover nog wel weer een stemming in het parlement plaatsvinden. Daarna lijkt Brexit de eerste dominosteen van meer ‘exits’ te kunnen worden, want de weerzin van de Europeanen tegen het E.C.-Politburo dat vanuit Brussel met de ene na de andere kostbare maatregel onze vrijheid, soevereiniteit en welvaart afbreekt, groeit met de dag.

Met bijna driekwart van de stemmen geteld staan de Tories op 364 zetels (+47) en Labour op 202 (-59). De Conservatieven namen zelfs enkele van oudsher ‘rode’ bolwerken in, een unicum. Het toont aan dat de Britse kiezer, ook de jongere, de Marxistische fantasieën van Jeremy Corbyn resoluut afwijst. Die treedt dan ook terug als partijleider.

‘Nu zeggen we tegen onze met doordringende stem sprekende vriend met zijn blauwe, twaalfsterrige hoed: tijd om een sok in je megafoon te steken,’ deelde Johnson in zijn overwinningsspeech een sneer uit aan Corbyn.

Uit opinie onderzoek bleek dat de Britse kiezer niet enkel over het Brexit heeft gestemd. Ze wilden namelijk ook per se voorkomen dat Jeremy Corbyn premier werd. Ze vonden namelijk dat hij veel te veel geld wilde uitgeven, en daardoor nog meer schulden zou maken. Ook zouden zijn plannen zeer schadelijk zijn voor de Britse economie. (1)

‘Extreemlinks schreeuwt en krijst, maar het socialisme is stervende’
‘Ondanks al het geschreeuw, lawaai en gekrijs van extreemlinks blijkt dat het socialisme stervende is,’ constateert de Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong. ‘De tegenstanders van Brexit deden alles in hun macht om de uitslag van het democratische referendum om de EU te verlaten, te blokkeren. Ze hadden de onbeschaamdheid te beweren dat de mensen te dom zijn en niet begrepen waar ze voor stemden. De politici wilden namelijk doorgaan met het overdragen van soevereiniteit aan Brussel, en sommigen zouden (door het Brexit) hun pensioenen verliezen.’

‘Het belang van deze verkiezingen is dat ze laten zien dat de frustratie over regeringen groeit. Zoals ze zeggen: ‘better the devil you know’, en in dit geval is die het Britse Parlement. Het Britse volk heeft (–net als het Nederlandse-) namelijk geen enkele stem over het beleid dat uit Brussel komt. De Britse regering verliest iedere keer ieder dispuut met Brussel. Het is simpel gezegd nooit een relatie met wederzijds respect geweest.’ (2)

Wanneer worstelen wij ons los uit de wurgende greep van Brussel?
De Britten lijken er dan eindelijk in te slagen zich los te worstelen uit de wurgende greep van het extreemlinkse totalitaire regime in Brussel, dat inderdaad niet alleen geen enkel respect heeft voor de oorspronkelijke culturen en het zelfbeschikkingsrecht van de Europese volken, maar deze zelfs openlijk haat en met massa immigratie, diversiteit- en ‘klimaat’beleid (= verkapte bailout van de failliete Europese banken) in steeds sneller tempo aan het afbreken is.

Maar hoe zit het met de andere volken, die daar voorlopig nog wel onder moeten zuchten? De nu vrijwel constante demonstraties en massale stakingen in Frankrijk laten zien dat de burgers hun pro-EU leiders spuugzat zijn. Rechtse vrijheidspartijen staan in bijna alle lidstaten op forse winst in de peilingen, en in ons eigen land zou volgens Peil.nl al 1 op de 4 kiezers stemmen op de twee partijen die uiteindelijk een Nexit willen, de PVV en het FVD.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Armstrong Economics
(3) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Ben Shread, bron Cabinet Office, licensed under the United Kingdom Open Government Licence v3.0 (OGL v.3).

https://www.xandernieuws.net/algemeen/b ... -afwijzen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten