Pagina 1 van 1

De politiek in Engeland

Geplaatst: Za Jun 15, 2019 10:52 pm
door Pilgrim
Eerste ronde duidelijk voor Boris Johnson

Geplaatst op 15 juni 2019

Afbeelding

De eerste ronde om de opvolging van Theresa May voor het voorzitterschap van de Britse Conservatieve Partij is duidelijk gewonnen door Boris Johnson. Een derde deel van de Conservatieve afgevaardigden uit het Lagerhuis stemde op Johnson.

De procedure rondom de opvolging van Theresa May als partijvoorzitter van de Conservatieve Partij (“Tories”) is op grond van het grote aantal kandidaten een tijdrovende onderneming. Elf partijleden hadden hun belangstelling kenbaar gemaakt. Eentje viel direct in het begin af, omdat hij niet het noodzakelijke aantal ondersteuners kreeg.

De duidelijke winnaar in de eerste ronde was de grote favoriet Boris Johnson. Ongeveer een derde deel van de in het Lagerhuis vertegenwoordigde afgevaardigden van zijn partij (114) stemde voor de bekennende Brexiteer. Ver daarachter volgde minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt op de tweede plaats (44 stemmen). Drie kandidaten struikelden over de drempel van 17 stemmen: de voormalige minister van Arbeidszaken Esther MvVey, Mark Harper en de voormalige minister voor Parlementaire Zaken Andrea Leadsom zijn nu al uitgeschakeld.

Aanstaande dinsdag vindt de tweede verkiezingsronde plaats. Hier moeten de resterende acht kandidaten eerst minstens 33 stemmen weten te bemachtigen om nog kans op het voorzitterschap te maken. Er bestaat echter nog een tweede criterium van uitsluiting. Onafhankelijk van het aantal van minstens 33 stemmen vallen ook de kandidaat of kandidaten met de minste stemmen af.

Tot het eind van komende week moet het aantal kandidaten tot twee beperkt worden, die daarna dan in een beslissende verkiezingsronde tegenover elkaar staan.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/15 ... s-johnson/

Re: De politiek in Engeland

Geplaatst: Do Jun 20, 2019 10:05 pm
door Pilgrim
Groot-Brittannië: Boris Johnson wint de 4e ronde om het partijvoorzitterschap

Geplaatst op 20 juni 2019

Afbeelding

De voormalige Britse minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, heeft de 4e verkiezingsronde voor het nieuwe partijvoorzitterschap van de Conservatieve Partij gewonnen met een duidelijke meerderheid.

In de strijd om de opvolging van het partijvoorzitterschap, tot 17 juni bezet door de Britse premier Theresa May, zou Johnson 157 van de 311 stemmen hebben gekregen, bericht de BBC. Daarentegen zou de Britse minister van Binnenlandse Zaken, Sajid Javid, met 34 stemmen uitgeschakeld zijn.

In de race om het partijvoorzitterschap zouden zich behalve Johnson alleen nog de Britse minister van Milieu en Voeding, Michael Grove, die in de 4e ronde 61 stemmen gekregen zou hebben, en de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Jeremy Hunt, bevinden, die 59 stemmen op zich verenigd zou hebben, bericht de BBC.

Bron: https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/20 ... tterschap/

Re: De politiek in Engeland

Geplaatst: Di Jul 23, 2019 1:12 am
door Pilgrim
Morgen vindt de premier-wisseling plaats in Londen: Boris Johnson de grote favoriet

Geplaatst op 22 juli 2019

Afbeelding

Boris Johnson (foto) wordt zo goed als zeker de nieuwe minister-president in Groot-Brittannië. In Londen wordt al gespeculeerd wie de hoed in de regering moet nemen en wie door de Brexit-hardliner met een functie wordt bedacht.

In de race om de opvolging van minister-president Theresa May zet Boris Johnson koers naar Downing Street 10. De 55-jarige geldt als grote favoriet om chef van zijn Conservative Party en zodoende ook van de regering te worden. Volgens de nieuwste peiling onder leden van de Conservatieve Partij zou de omstreden politicus meer dan 70% van de stemmen kunnen krijgen. Zijn concurrent, minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt, wordt maar weinig kans toegedicht.

De verkiezingsuitslag wordt dinsdag in Londen bekendgemaakt, woensdag wordt Johnson al tot nieuwe minister-president benoemd. Er zouden weliswaar onzekerheden aan de peiling kleven, maar andere peilingen zouden tot eenzelfde resultaat zijn gekomen, staat er op de conservatieve website “Conservative Home”. Dit zou erop duiden dat “Johnson met een overweldigende meerderheid zal winnen”.

De ongeveer 160.000 partijleden konden nog tot vanmiddag beslissen of ze Johnson of Hunt als nieuwe chef en zodoende ook als minister-president willen hebben. Terwijl de voormalige minister van Buitenlandse Zaken en voormalige burgemeester van Londen zeer omstreden is. Hij neemt het vaak niet zo nauw met de waarheid. Als minister van Buitenlandse Zaken trapte hij op het internationale toneel veel mensen op de tenen. Veel partijleden vertrouwen het de excentrieke politicus echter toe om teleurgestelde Brexit-stemmers weer binnenboord te halen.

Iran wordt de eerste “diplomatieke test” voor Johnson
De nieuwe minister-president zou het, net zoals May, wel eens heel moeilijk kunnen hebben: de regering beschikt slechts over een meerderheid van drie stemmen. De premier-wisseling vindt plaats middenin het conflict met Iran, die een Britse tanker enterde de Straat van Hormuz. De BBC sprak al van de eerste “diplomatieke test” voor Johnson.

Britse media gaan er van uit dat Johnson in het geval van zijn verkiezingsoverwinning veel regeringsposten nieuw zal bezetten. Kranten speculeren bijvoorbeeld over een comeback van de voormalige Brexit-minister Dominic Raab, die het ministerie van Justitie zou kunnen overnemen. Kennelijk is Johnson volgens “The Telegraph” ook van plan om de voormalige Brexit-minister David Davis te reactiveren en hem te benoemen tot minister van Financiën of minister van Buitenlandse Zaken. Critici beschouwen Davis als incompetent en lui.

Afgelopen weekend hadden minister van Financiën Philip Hammond en minister van justitie David Gauke al laten weten hun functies op te geven als Johnson regeringschef zou worden. Britse media houden er rekening mee dat er nog meer EU-gezinde ministers zullen aftreden.

Britse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken treedt uit protest tegen Boris Johnson af
Vandaag maakte de pro-EU staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Alan Duncan, zijn aftreden bekend. “Vooruitlopend op de wisseling komende woensdag” legde hij zijn functie neer, verklaarde hij in zijn verzoek tot aftreden aan de vertrekkende minister-president Theresa May. Afgelopen weekend hadden minister van Financiën Philip Hammond en minister van Justitie David Gauke hun aftreden aangekondigd in het geval van een verkiezingsoverwinning van Johnson.

“Het is tragisch dat precies op het moment dat we de dominerende intellectuele en politieke kracht in Europa en verder zouden kunnen zijn elke dag onder de donkere wolken van de Brexit moeten werken”, verklaarde Duncan.

Johnson wil het land uit de EU leiden
Johnson wil Groot-Brittannië op Halloween, op 31 oktober, uit de Europese Unie leiden, “wat er ook gebeurt”. Daarbij dreigt hij Brussel ook met een uittreding zonder akkoord – dat zou aanzienlijke negatieve gevolgen voor de economie en andere levensterreinen hebben. May was driemaal met haar in Brussel uitonderhandelde deal in het parlement gestruikeld.

Johnson benadrukte vandaag dat een geregelde EU-uittreding eind oktober met “wilskracht en daadkracht” te doen zou zijn. Als het 50 jaar geleden al mogelijk zou zijn geweest om naar de Maan en weer terug te vliegen, “dan kunnen we ook het probleem van de vlotte afhandeling aan de Noord-Ierse grens oplossen”, schreef Johnson in “The Telegraph”. Net als voor de vlucht naar de maan zouden daarvoor ook technische oplossingen bestaan.

Johnson doelde daarmee op de zogenaamde Backstop, die hij strikt afwijst. Deze garantieclausule dient te verhinderen dat er tussen het Britse Noord-Ierland en het EU-lid Ierland weer grenscontroles ingevoerd moeten worden. Want dat zou het oude conflict tussen katholieke voorstanders van een verenigd Ierland en protestantse loyalisten weer kunnen aanwakkeren.

De Backstop voorziet erin dat Groot-Brittannië net zoals deel blijft uitmaken van de tolunie met de EU, totdat het probleem op een andere manier is opgelost. Voor Noord-Ierland dienen eveneens deels regels van de Europese binnenmarkt te gelden.

Johnson ziet in de clausule een “instrument van opsluiting” van Groot-Brittannië in de tolunie en de binnenmarkt. Hij wil een streep door de Backstop halen en de Ierse grenskwestie pas na de uittreding in een toekomstig vrijhandelsakkoord met de EU oplossen.

Woensdag zal de koningin de nieuwe premier benoemen
De opvolger van May zal dinsdag in een eerste toespraak wellicht details van zijn Brexit-plannen bekendmaken. Woensdag volgt dan de ambtsovername. May zal ´s middags voor de laatste keer de vragen van de parlementariërs beantwoorden. Daarna zal ze voor de ambtszetel Downing Street 10 een afscheidsrede houden om daarna in Buckingham Palace haar aftreden in te dienen bij koningin Elizabeth II.

De 93-jarige koningin zal direct daarna de nieuwe premier benoemen en hem opdracht te geven een regering te vormen. Ook van hem wordt dan een toespraak voor zijn ambtszetel verwacht. De Britten hadden zich drie jaar geleden, op 23 juni 2016, in een referendum met een kleine meerderheid voor de EU-uittreding uitgesproken.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/22 ... -favoriet/

Re: De politiek in Engeland

Geplaatst: Wo Okt 30, 2019 7:41 pm
door Pilgrim
Britten gaan op 12 december naar de stembus

29 okt. 2019

Afbeelding

LONDEN - Het Britse Lagerhuis heeft ingestemd met het houden van vervroegde verkiezingen op 12 december. De derde en definitieve lezing van het betreffende wetsvoorstel kreeg de steun van 438 parlementariërs. Twintig leden van het Lagerhuis stemden tegen.

De Conservatieve premier Boris Johnson had al meerdere keren tevergeefs een poging gedaan om een wetsvoorstel voor vervroegde verkiezingen door het Lagerhuis te loodsen. Na die eerdere nederlagen gooide Johnson het over een andere boeg. Hij liet dinsdag de verkiezingsdatum aanpassen via een wetsvoorstel. Voor zo’n voorstel was slechts een simpele meerderheid van de stemmen nodig om te worden aangenomen.

Het is de eerste keer in bijna een eeuw dat in Groot-Brittannië een landelijke verkiezing wordt gehouden in december. Dat is volgens Britse media sinds 1923 niet meer voorgekomen. Het Hogerhuis moet nog wel instemmen met het voorstel, meldden de BBC en Sky News. Dat gebeurt vermoedelijk eind deze week.

Labour en andere oppositiepartijen hadden liever 9 december als datum voor de stembusgang gezien, onder meer omdat studenten later die week met vakantie gaan. Voor een door Labourleider Jeremy Corbyn ingediend amendement over het wijzigen van de datum van 12 naar 9 december was echter onvoldoende steun in het Lagerhuis.

bron

Re: De politiek in Engeland

Geplaatst: Wo Okt 30, 2019 8:36 pm
door Ali Yas
Pilgrim schreef:
De Conservatieve premier Boris Johnson

Conservatief?

Re: De politiek in Engeland

Geplaatst: Wo Okt 30, 2019 9:46 pm
door Pilgrim
Ali Yas schreef:
Pilgrim schreef:
De Conservatieve premier Boris Johnson

Conservatief?

ja, zo staat het er. Kan ik niets aan doen...

Re: De politiek in Engeland

Geplaatst: Za Nov 02, 2019 2:35 pm
door Ali Yas
Nou ja, de Tories zijn ook eigenlijk wel een soort van conservatief. Ze willen bijvoorbeeld de EU behouden, en hun baantjes.

Re: De politiek in Engeland

Geplaatst: Wo Nov 06, 2019 3:55 pm
door Mahalingam
In vroeger tijden zocht en vond Het Kremlin zijn medestanders vooral onder de Labour Party.
Maar Rusland is niet communistisch meer en de Labour Party wel.
Dus is het niet vreemd dat Rusland meer bijval verwacht van de Conservatieven dan van Labour.
En de berichten uit de USA van "de Russen hebben de verkiezingen gestolen en Trump de macht gegeven" krijgen hun echo in Engeland. Ook daar zouden de Russen gezorgd hebben dat de Brexit er kwam.
Johnson onder vuur om geheimhouden van alarmerend rapport
De Britse premier Boris Johnson ligt onder vuur vanwege het geheimhouden van een mogelijk alarmerend rapport over Russische inmenging in de Britse verkiezingen. In het rapport zou onder meer staan dat het Kremlin heeft geprobeerd via diplomatieke kanalen te infiltreren in de Conservatieve Partij van Johnson om de verkiezingen te beïnvloeden.

Johnson wil het vijftig pagina's tellende rapport van de geheime diensten pas na de verkiezingen van 12 december openbaren, meldt de krant The Guardian. Hij heeft geen reden gegeven voor die beslissing. Dat is niet goed gevallen bij de andere partijen in het parlement.

Dominic Grieve, de voorzitter van de commissie die de zaak onderzocht noemde de beslissing van Johnson ‘verbijsterend’. De oppositiepartijen Labour en Scottish National Party hebben geen goed woord over voor de geheimhouding. Volgens de partijen weigert Johnson de ernst van de zaak onder ogen te zien.

Geheime diensten

Volgens Downing Street zou er niet genoeg tijd meer zijn om voor de ontbinding van het parlement het rapport goed te keuren voor publicatie. Maar bronnen hebben tegen The Guardian gezegd dat het rapport al op 17 oktober klaar was en dat de geheime diensten al hun fiat hebben gegeven voor publicatie van het rapport.

,,De regels zijn duidelijk. Als de premier een goede reden heeft om publicatie te voorkomen, moet hij aan de commissie uitleggen wat die is en dat binnen tien dagen na ontvangst van het rapport aangeven. Zo niet, dan zou het gepubliceerd moeten worden,” aldus Grieve.

Het rapport gaat specifiek in op de Russische pogingen om zich te mengen in het EU-referendum van 2016. De leden van het comité, dat in het geheim bijeenkomt vanwege de gevoeligheid van het werk, hadden vóór de verkiezingen aanbevelingen willen doen om maatregelen tegen inmenging door te voeren.
https://www.ad.nl/buitenland/johnson-onder-vuur-om-geheimhouden-van-alarmerend-rapport~a890d2b8/

Re: De politiek in Engeland

Geplaatst: Za Nov 16, 2019 3:34 am
door Pilgrim
Verkiezingsstrijd Britse parlementsverkiezingen: het migratiethema komt steeds meer naar voren

Geplaatst op 15 november 2019

Afbeelding

Links-liberalen en goedmenschen zijn gealarmeerd: in de komende Britse verkiezingsstrijd wordt de Brexit – de Britse EU-uittreding – steeds meer door andere thema´s verdrongen die de mensen bezighouden, vooral het migratiethema.

Een regering van de oppositionele Labour Party zou “ongecontroleerde en onbeperkte immigratie toestaan”, waarschuwde minister van Binnenlandse Zaken Patel. Aanleiding voor de waarschuwing was de belofte van de chef van de verkiezingscampagne van Labour, Andrew Gwynne, om in het geval van een Brexit met de resterende EU-landen over bilaterale akkoorden te onderhandelen om zodoende het recht van vrije vestiging van personen te garanderen.

Op haar partijcongres in september nam Labour bovendien een radicale resolutie aan, die zelfs een uitbreiding van het recht van vrije vestiging van personen en de ontbinding van alle vluchtelingenkampen verlangt. Zoals de “Guardian” maandag berichtte, zijn enkele kandidaten van Labour bezorgd dat hen deze koers bij de verkiezingen op 12 december wel eens om de oren zou kunnen vliegen. Als het partijverzoek onveranderd in het verkiezingsprogramma komt, “zou dat gelijkstaan aan zelfverminking”, citeerde de krant een kandidaat van Labour.

De opvlammende migratiekwestie geeft de regerende Conservatieven de kans om wat betreft de Brexit uit het inhoudelijke defensief te komen. Premier Johnson en zijn voorgangster Theresa May hadden zich in de afgelopen maanden vooral met de schaduwkanten van de EU-uittreding bezig moeten houden – van megastatus aan de grenzen tot lege schappen in de supermarkt.

Uit peilingen blijkt echter dat de Conservatieven op dit moment een duidelijke voorsprong op Labour hebben en volgens prognoses kunnen rekenen op een ruime meerderheid van ongeveer 350 van de 650 zetels in het Lagerhuis. De uitkomst van de verkiezingen in Groot-Brittannië hangt er volgens deskundigen echter vanaf welke van de dringende thema´s in de resterende vier weken van de verkiezingsstrijd de overhand krijgt. Mocht dit het migratiethema worden, dan zou de verkiezingsstrijd wel eens een thuiswedstrijd voor de Brexit-voorvechter Johnson kunnen worden.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/15 ... aar-voren/

Re: De politiek in Engeland

Geplaatst: Zo Nov 17, 2019 3:22 pm
door Mahalingam
Dat kapitalisten dol zijn op monopolies ligt voor de hand. Maar dat Marxisten dat ook zijn?
Dat zijn ze ook als die monopolies van de staat zijn en bestuurd door De Partij.
Een voorbeeld? Labour !
General election 2019: Labour pledges free broadband for all
Labour has promised to give every home and business in the UK free full-fibre broadband by 2030, if it wins the general election.

The party would nationalise part of BT to deliver the policy and introduce a tax on tech giants to help pay for it.

Shadow chancellor John McDonnell told the BBC the "visionary" £20bn plan would "ensure that broadband reaches the whole of the country".

But Prime Minister Boris Johnson said it was "a crackpot scheme".

The plan includes nationalising parts of BT - namely its digital network arm Openreach - to create a UK-wide network owned by the government.
https://www.bbc.com/news/election-2019-50427369

Re: De politiek in Engeland

Geplaatst: Zo Nov 17, 2019 5:40 pm
door Pilgrim
Peilingen: veel steun voor Johnson

16 november 2019

Afbeelding

LONDEN – De Britse Conservatieve Partij van premier Boris Johnson heeft de marge met de belangrijkste oppositiepartij Labour vergroot tot 16%. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling die Opinium heeft uitgevoerd.

De Tories zouden als er nu parlementsverkiezingen zijn, kunnen rekenen op 44%, 3% meer dan een week geleden. Labour zakt 1% naar 28%. De pro-Europese Liberaal Democraten noteren 14% en de Brexit Party staat op 6%.

Ook in een zaterdag gepubliceerde peiling van onderzoeksbureau SavantaComRes waren de Conservatieven verreweg de grootste met 41 procent (+1), terwijl Labour haar steun zag stijgen van 30 naar 33 procent. De pro-Europese Liberaal-Democraten staan op 14 procent en de Brexit Party op 5 procent.

In een peiling van de Mail on Sunday behalen de Conservatieven 45 procent (+4), Labour 30 procent (+1), de Liberaal Democraten zakken 5 procentpunt naar 11 procent en de Brexit Party blijft staan op 6 procent.

Volgens een peiling van YouGov behalen de Conservatieven 45 procent. Labour noteerde 28 procent, de Liberaal Democraten zaten op 15 procent en de Brexit-partij op 4 procent.

De Britse peilingen gelden over het algemeen niet als zaligmakend. Eerdere verkiezingen zorgden ook bij opiniepeilers voor grote verrassingen. Volgens waarnemers maakt nu ook de diepe verdeeldheid binnen de partijen en binnen de kiesdistricten over het opzeggen van het EU-lidmaatschap het peilen uiterst moeilijk.

Op 12 december gaat Groot-Brittannië naar de stembus voor een nieuw parlement.

bron

Re: De politiek in Engeland

Geplaatst: Wo Nov 20, 2019 3:48 pm
door Mahalingam
Voor het eerst in het vreselijk democratische Engeland is er op de TV een discussie live tussen de twee tophanen. Deze:
Afbeelding
Publiek lachende derde bij Brits verkiezingsdebat
Boris Johnson en Jeremy Corbyn zijn dinsdagavond uitgelachen tijdens het eerste televisiedebat in aanloop naar de Britse parlementsverkiezingen.

Het studiopubliek moest lachen toen de premier beweerde dat waarheid een belangrijke rol speelt tijdens de verkiezingscampagne, terwijl de socialistische oppositieleider werd uitgelachen na zijn bewering dat het Labour-standpunt met betrekking tot Brexit helder is. Het waren de hoogtepunten van een voorspelbaar debat, dat weinig meningen zal hebben doen veranderen.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/publiek-lachende-derde-bij-brits-verkiezingsdebat~b175844b/

Re: De politiek in Engeland

Geplaatst: Do Nov 28, 2019 7:07 pm
door Pilgrim
Boris Johnson stevent af op ruime overwinning

Door: Redactie, 23:31, 27 november 2019

Afbeelding

Conservatieven behalen absolute meerderheid

De Britse premier Boris Johnson stevent af op een ruime meerderheid in het Lagerhuis bij de verkiezingen op 12 december. Dat blijkt uit een prominente peiling annex voorspelling door Times/YouGov woensdag.

De Conservatieven van Johnson halen volgens die voorspelling 359 zetels en dat is een absolute meerderheid in het Lagerhuis met 650 zetels. De Labour-partij van Johnsons grootste concurrent Jeremy Corbyn haalt 211 plekken.

Johnson wil bij een verkiezingswinst zijn Brexit-deal voor de kerst nog door het parlement krijgen. Dat staat in het partijprogramma van de Conservatieven, dat zondag gepubliceerd werd. Volgens Johnson staan alle kandidaten van zijn partij achter zijn deal met Brussel. De huidige premier wil dat het Verenigd Koninkrijk eind januari de Europese Unie verlaat.

https://tpo.nl/2019/11/27/peilingwatch- ... erwinning/