Boris Johnson

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Boris Johnson

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Boris Johnson maakt favorietenrol waar en wordt de Britse premier

Zoals verwacht wordt Boris Johnson de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Hij won de leiderschapsverkiezingen van Jeremy Hunt met grote meerderheid, werd zojuist bekendgemaakt.

De 160.000 leden van de Conservatieve Partij verkozen de oud-minister van Buitenlandse Zaken boven underdog Hunt. Johnson was behalve minister ook burgemeester van Londen.

Johnson neemt het premierschap over van Theresa May voor de rest van haar termijn, die loopt tot 2022. May stapte begin juni op na een reeks mislukte pogingen om haar brexitdeal met de Europese Unie door het parlement te loodsen. Woensdagmiddag dient ze haar ontslag in bij koningin Elizabeth.

Johnson, een uitgesproken voorstander van een zogenoemde harde brexit, neemt het stokje over middenin een politieke crisis rondom het slepende vertrek uit de EU. Hij wil een nieuwe deal met Brussel sluiten en anders eind oktober zonder afspraak vertrekken (een harde brexit dus). De EU heeft altijd gezegd dat er niet opnieuw kan worden onderhandeld over de gemaakte afspraken met May.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Boris Johnson

Bericht door Ariel »

Succes Boris. icon_thumbup.gif We houden je aan je woord.

Deliver Brexit
Defeat Jeremy Corbyn
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Boris Johnson

Bericht door Ariel »

Boris Johnson belooft spoedige brexit en is verrassend lief voor Theresa May

In zijn overwinningsspeech beloofde Boris Johnson keihard aan de slag te gaan om de brexit eind oktober te realiseren. Voor tegenstander Jeremy Hunt en voorganger Theresa May had de nieuwe premier vriendelijke woorden over.

Johnson noemde het tegenover zijn conservatieve partijgenoten in Londen ,,een buitengewone eer en voorrecht” om de nieuwe premier en Tory-leider te zijn. Hij ging de over hem heersende scepsis, ook binnen zijn eigen partij, niet uit de weg. ,,Ik realiseer me dat er mensen zullen zijn die de beslissing om hem te kiezen als nieuwe premier in twijfel trekken”, sprak Johnson in de derde persoon over zichzelf. ,,Er zullen mensen zijn die afvragen wat ze hebben gedaan. Misschien zelfs in deze zaal.”

Zijn vuist meermaals opheffend, beloofde Johnson zijn uiterste best te doen om critici en sceptici voor zich te winnen. ,,Tegen alle twijfelaars zeg ik: we gaan dit land van nieuwe energie voorzien en brexit voor elkaar krijgen.” Zonder deal zal Groot-Brittannië op 31 oktober de EU verlaten.

Volgens Johnson staat Groot-Brittannië voor een ‘bepalend moment’ in zijn historie. ,,Opnieuw moeten we twee verschillende instincten verenigen, twee nobele instincten: enerzijds is er de diep gekoesterde wens van vriendschap en vrijhandel tussen Groot-Brittannië en onze Europese partners waarbij we elkaar steunen op het gebied van veiligheid en defensie.”

Onverenigbaar
,,Maar tegelijk is onze net zo diepe en oprechte wens om zélf dit land democratisch te besturen. En natuurlijk zijn er mensen die zeggen dat deze twee onverenigbaar zijn en dat het simpelweg niet gedaan kan worden.”

Johnson refereerde aan het thema van zijn voorbijgaande campagne. ,,Mocht u dat vergeten zijn, wat waarschijnlijk het geval is: het is brexit voor elkaar te krijgen, het land verenigen en Jeremy Corbyn (de leider van Labour, red) verslaan. En dat is wat we gaan doen.”

Hij noemde de Conservatieven de meest geschikte partij om het land te regeren. ,,Als je kijkt naar de afgelopen 200 jaar dat deze partij bestaat dan zul je zien dat wij als Conservatieven de menselijke natuur, denk ik, het beste begrijpen [..] En steeds opnieuw zijn wij het tot wie de mensen in dit land zich hebben gewend voor de juiste balans.”

,,Drijfveren om je eigen huis te bezitten, om je eigen geld te verdienen en uit te geven, om naar je familie om te kijken. Dat zijn goede, nobele instincten. Even nobel is de drijfveer om te delen. En om iedereen een eerlijke kans in het leven te geven. Om om te zien naar de armsten en behoeftigen en om een geweldige maatschappij op te bouwen.”

Theresa May
Voor zijn door hem lang bekritiseerde voorganger Theresa May had hij verrassend vriendelijke woorden in petto. ,,Het was een voorrecht om in haar kabinet te zitten en de passie en vastberadenheid te zien die ze toonde richting de vele zaken die haar erfenis zijn: van gelijk loon voor mannen en vrouwen en het aanpakken van de problemen van geestelijke gezondheid tot raciale discriminatie in ons strafrechtelijke systeem.”

Ook voor de door hem verslagen rivaal Jeremy Hunt had hij vriendelijke woorden over. ,,Jeremy, in de loop van ruim twintig verkiezingsevents hebben we 3.0000 mijl - het was 7.000 mijl, denk ik - kriskras door het land gereisd. Altijd was je vriendelijk, goed gehumeurd en een vat met goede ideeën.” <lachend> Ik ben van plan daar flink wat van te stelen.” Die overwinning op Hunt, afgelopen tijd minister van Buitenlandse Zaken, was overigens beduidend kleiner dan experts verwachtten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2546
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Boris Johnson

Bericht door silkyboxershortXL »

Nigel Farage
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Boris Johnson

Bericht door Pilgrim »

Go Johnson, haal Verenigd Koninkrijk uit EU en maak het een succes

Geplaatst op 23 juli 2019

Afbeelding

Boris Johnson (foto) wordt de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Een meerderheid van 92.000 van de circa 160.000 leden van de Britse Conservatieve Partij koos Johnson dinsdag tot nieuwe partijleider. Europa heeft er baat bij als de Britten laten zien dat een (economisch) succesvol bestaan buiten de Europese Unie mogelijk is.

D66-voorman Rob Jetten wil het Nederlandse lidmaatschap van de Europese Unie (EU) in de Grondwet laten opnemen. Daarmee laat Jetten zien dat hij de EU als doel op zich beschouwt. Jetten staat niet alleen. Velen op het Europese continent gunnen zichzelf en anderen geen zuurstof om serieus na te denken over de EU.

Het is ook lastig om je een bestaan buiten de EU in te beelden. Afgezien van Zwitserland en Noorwegen zijn er geen (economisch) succesvolle Europese landen van enige betekenis buiten de EU. Waarbij Zwitserland als bank van de wereld een verdienmodel heeft dat slechts een paar landen kunnen nadoen. Niet elk land kan de bank zijn, geld wordt uiteindelijk altijd verdiend met de productie van goederen. En Noorwegen is rijk geworden door olie- en gasbronnen. Beide landen zijn overigens grotendeels satellieten van de EU en nemen bijna alle EU-wetten over in ruil voor toegang tot de EU-markt.

Land of Hope (and Glory)
Er gloort evenwel hoop (en glorie) dat een (economisch) succesvol land de Europese Unie verlaat, buiten de EU nog succesvoller wordt, en daarmee de aard en beperkingen van de EU blootlegt: het Verenigd Koninkrijk. De afgelopen drie jaar, sinds het Brexit-referendum in 2016, waren niet bemoedigend. Onder remainer-premier Theresa May (Conservatieven) probeerde nagenoeg het hele Britse establishment de Brexit te saboteren en het Verenigd Koninkrijk tot een satelliet van de EU te maken.

Dat verandert mogelijk nu Boris Johnson May opvolgt als leider van de Conservatieve Partij en morgen tevens als premier van het Verenigd Koninkrijk. Of Johnson er wel in slaagt Brexit door te zetten, is overigens voorlopig twijfelachtig. Hij wil een zogenoemde harde Brexit, maar is vaag over zijn plannen. En in het Lagerhuis is geen meerderheid voor welke nieuwe relatie met de EU ook. Nieuwe verkiezingen, schorsing van het Lagerhuis – er zijn verschillende scenario’s mogelijk en er zal nog heel wat spektakel uit Westminster tot ons komen.

Hoe het ook zij, voor Nederland en Europa in brede zin is het van groot belang dat het Verenigd Koninkrijk geen satelliet wordt van de EU en buiten de EU (economisch) succesvoller wordt dan het land nu al is. De EU heeft namelijk in Europa geen uitdager die conventies in twijfel trekt. En dat schaadt Europa.

Door competitie sterk
De opmars van Europa vanaf zo’n beetje de veertiende eeuw kwam door het uiteenvallen van grote rijken en de opkomst van de natiestaten die in onderlinge competitie elkaar tot grote hoogten dreven. Het gigantische China bijvoorbeeld centraliseerde en bureaucratiseerde in die periode steeds meer, schakelde zo competitie uit en werd overvleugeld door de kleine Europese landjes. Door de almaar verder integrerende EU gaat Europa het vroegere China achterna. Competitie tussen landen wordt uitgeschakeld en almaar meer EU-bureaucratie verstikt ondernemerschap en innovatie.

Zo heeft Europa (nog) het beste fundamenteel onderzoek ter wereld, maar vermarkten van die kennis lukt nauwelijks. Dat komt mede door de interne markt van de EU die is gebaseerd op het Romeinse recht. Dit recht leidt er in de EU-praktijk toe dat niets mag tenzij staat opgeschreven dat het wel mag. In de Verenigde Staten, dat gewoonterecht kent, mag alles tenzij staat opgeschreven dat het niet mag. Dit maakt het veel makkelijker voor ondernemers om op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten producten en diensten op de markt te brengen.

Romeinse wurggreep
Buiten de EU is het Verenigd Koninkrijk verlost van het ‘Romeinse’ EU-Hof van Justitie in Luxemburg en kan het het eigen gewoonterecht weer volledig voeren. Let wel, er zijn al Nederlandse bedrijven die na de Brexit hun onderzoeksafdelingen naar het Verenigd Koninkrijk willen verhuizen. Bijvoorbeeld genetische modificatie van gewassen – waarin Europa voorop liep qua onderzoek – is in de EU niet toegestaan waardoor Nederlandse zaadveredelaars hun leidende positie dreigen te verliezen aan Amerikanen, Afrikanen en Aziaten.

Ook geldt dat de interne markt van de EU vooral is ontworpen voor producten en niet voor (digitale) diensten. Duitsland en Frankrijk willen dat hun industriële concerns hun producten eenvoudig in heel Europa kunnen afzetten, maar blokkeren het openstellen van de interne markt voor (digitale) diensten. Dit tot frustratie van het Verenigd Koninkrijk en ook van Nederland. Het Verenigd Koninkrijk, dat sterk is in diensten, heeft mede daardoor een handelstekort met de EU-landen op het continent en een handelsoverschot met de rest van de wereld. Sterker nog, met de Verenigde Staten drijft het Verenigd Koninkrijk de meeste handel, meer dan met Duitsland en Frankrijk. Dit is opmerkelijk aangezien het Verenigd Koninkrijk nog steeds een EU-land is, de EU geen speciaal handelsverdrag met Amerika heeft en de geografische afstand veel groter is. Minder dan de helft van de Britse handel is handel met de EU, en dit volume daalt jaarlijks. De kansen liggen overzee, maar de EU houdt door protectionisme allerlei producten duur of helemaal van de markt.

EU faalt sinds Maastricht
De EU mist hierdoor economische kansen. Dit wordt het best verbeeld door het verschil in economische groei tussen de Verenigde Staten en de grootste EU-landen sinds begin jaren negentig. Tot die tijd groeiden beide ongeveer even snel. Daarna, na verdieping van de interne markt en het besluit tot invoering van de euro bij het Verdrag van Maastricht, spoot de Verenigde Staten weg. Meer EU-integratie ging gelijk op met vertraging van de economische groei in Europa. En landen buiten de euro, zoals het Verenigde Koninkrijk en Zweden, hebben het de laatste tien jaar beter gedaan dan de eurolanden.

Al deze feiten overtuigen desondanks niet in het publieke debat over de EU, noch elite noch burgerij. De Europese elites hebben zoveel politiek kapitaal geïnvesteerd in EU en euro, dat een alternatief niet meer denkbaar is. Zie Jetten. En burgers aarzelen. EU-scepsis is overal, maar burgers schrikken begrijpelijkerwijs terug om daar de ultieme consequentie aan te verbinden. Italië laat dat zien. De kiezers stemden daar het pro-EU-establishment weg, maar willen wel in de EU en de euro blijven.

Ook de sabotage door May van de Brexit en de eindeloze stroom doemverhalen van politici en media over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk buiten de EU hebben hun sporen bij burgers op het continent nagelaten. De steun voor het EU-lidmaatschap is in de meeste EU-landen gegroeid. Dit is enigszins eigenaardig, want het Verenigd Koninkrijk heeft het sinds het Brexit-referendum in 2016 economisch beter gedaan dan de andere grote EU-landen en alle doemscenario’s van experts bleken onzin. De werkloosheid is met 3,7 procent extreem laag, het aantal mensen dat werkt is hoger dat ooit, net als het gemiddelde salaris (in 2018). Van de grote landen kan alleen Duitsland daarmee wedijveren.

Redt Johnson Europa?
Maar deze feiten blijven vaak onderbelicht en zijn niet geheel overtuigend want het Verenigd Koninkrijk is immers nog EU-lid. Wat gebeurt er na een Brexit? Dat weet niemand. Het is aan premier Johnson, als een van de aanvoerders van het Leave-kamp, om zijn land uit de EU te leiden en te laten zien welke kansen dat geeft.

Hij en zijn mede-politici kunnen het geweldig verknallen. Dat zou een catastrofe zijn want dat zal elk debat over, op zijn minst, hervorming van de EU doodslaan en vrij baan betekenen voor Duitsland en Frankrijk om hun zin door te drijven. Dan winnen de Jettens van deze wereld die altijd erg voor diversiteit zijn, maar als het op Europese nationale diversiteit aankomt even niet. Maar als Johnson en zijn collega’s van de Brexit een (economisch) succes maken, zullen Duitsland en Frankrijk onder druk komen van andere EU-landen om een eind te maken aan de almaar centraliserende, bureaucratiserende en economisch beperkende EU. Zodat Europa’s kracht van diversiteit en onderlinge concurrentie, die dit kleine hoekje aarde tot grote hoogte stuwde, in ere kan worden hersteld.

Op Johnsons schouders rust een enorme verantwoordelijkheid – voor heel Europa.

https://www.elsevierweekblad.nl/buitenl ... 20190723&u
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Boris Johnson

Bericht door Pilgrim »

Toespraak van Boris Johnson na zijn verkiezing tot premier van GB
BBC News - Gepubliceerd op 23 jul. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Boris Johnson

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding
Boris Johnson: “de islam is het probleem.”
Goed zo Boris! Wij (Hans van de Mortel sr. en Boris Johnson) gebruiken tenminste ons logische verstand. Wij staan niet te trappelen om dat achterlijke primitieve zooitje dat zo graag met zijn onaangepast gedrag in de houding staat voor de historische pedofiel psychopaat profeet, sadist en oorlogsmaniak Mohammed, een podium te geven.
Boris Johnson schreef in een artikel voor The Telegraph dat “het volkomen belachelijk is dat mensen ervoor kiezen om er als brievenbussen uit te zien” en ook dat een vrouwelijke student die er “als een bankrover” uitziet op school of bij een lezing moet worden gevraagd hem af te doen.

“Voor iedere niet-moslim die de Koran leest is islamofobie – de angst voor de islam – een natuurlijk reactie en eigenlijk precies wat de tekst wil oproepen. Puur kijkend daar de tekst – om maar niets te zeggen over wat er wordt gepreekt in moskeeën – is het de meest kwaadaardige en sektarische religie wat betreft harteloosheid tegenover niet-gelovigen”.

“Het zal veel inspanning vergen om de duizenden Britse moslims die in dezelfde staat van vervreemding verkeren in te laten zien dat hun geloof verenigbaar moet zijn met de Britse waarden en met loyaliteit aan Groot-Brittannië”, schreef hij.

“We moeten accepteren dat de islam het probleem is. Wat gebeurt er allemaal in de moskeeën en op islamitische scholen? Wanneer dringt de 18e-eeuwse Verlichting door tot de achterlijke middeleeuwse islam?”
Aldus wat verstandige teksten van Boris Johnson.

Bron: http://www.businessinsider.nl/boris-johnson-uitspraken/

HEINEKEN IS EEN A-MERK. ISLAM HET HUISMERK VAN MOSLIMS.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20942
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Boris Johnson

Bericht door King George »

Hoe krampachtiger links, hoe beter Boris Johnson op koers ligt.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Boris Johnson

Bericht door Ariel »

King George schreef:Hoe krampachtiger links, hoe beter Boris Johnson op koers ligt.
Geen goed woord over Boris te horen op de NOS en links draaiende praatshows.
Men heeft nu een dilemma, Wie moeten ze het eerst demoniseren en beschimpen. Trump of Joris.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Boris Johnson

Bericht door Ariel »

Britse minister van Financiën stapt op om Johnson. De bewindsman had al aangekondigd dat hij niet onder Boris Johnson wilde werken.
Hammond is een uitgesproken tegenstander van een Brexit zonder deal. Hij zegt in zijn ontslagbrief aan vertrekkend premier Theresa May dat haar opvolger de vrijheid moet hebben om een minister van Financiën te kiezen die „helemaal op één lijn zit” met het beleid dat hij voor ogen heeft.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Boris Johnson

Bericht door Ariel »

Klimaatactivisten blokkeren autocollone Boris Johnson op weg naar paleis

Afbeelding

Klimaatactivisten hebben korte tijd de autocollone van Boris Johnson weten op te houden. De toekomstig Britse premier was op weg naar het paleis voor een ontmoeting met de koningin die hem tot eerste minister zal benoemen.
Gisteren deed een "geheel neutrale journalist" van The Guardian al een oproep tot massale anti-Johnson betogingen. Is pas het begin. Als het om Trump en nu ook Johnson gaat, schuwt regressief links geen enkel middel.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Boris Johnson

Bericht door Pilgrim »

MEER! MEER! MEER!

Afbeelding

Het is duidelijk uit welke hoek de wind waait. Hoe je ook denkt over de praktische details van een complex fenomeen als de #Brexit. Mensen zijn het open grenzen globalisme van de well-to-do elite en hun deugbrigades zat. We willen niet minder nationale soevereiniteit, maar méér.

Geplaatst via: E.J. Bron (via Twitter; Jan Gajentaan)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Boris Johnson

Bericht door Pilgrim »

Boris Johnson – de notoir onderschatte Brexit-leverancier

Geplaatst op 25 juli 2019

Afbeelding

“De mensen in dit land hebben iets beters verdiend”

De nieuwe Britse premier heet Boris Johnson. Wie is deze man, die door de Duitse mainstream-media kennelijk zo gevreesd wordt dat ze hem met onbeheerste agressie overladen?


Ze kunnen het gewoon niet laten. Al wekenlang loopt er in de Duitse mainstream-media en de politieke klasse een campagne tegen de nieuwe Britse premier Boris Johnson, die aansluit bij de meest vreselijke ontsporingen voor, tijdens en na de verkiezing van Donald Trump tot Amerikaans president.

De “Spiegel” maakt Johnson als “waanzinnige” belachelijk met een cartoon op de voorpagina die aansluit bij het tijdschrift “Mad”, politici en media-waffels etiketteren hem denigrerend als “clown”, “leugenaar”en lompe, onwetende, pijnlijke domme zwetser – kortom, als “Britse Trump”. Het links-groene milieu heeft na Trump, Orbán, Netanyahu en Salvini opnieuw een mediale haatfiguur.

Het patroon is altijd hetzelfde: wie niet onvoorwaardelijk in de EU gelooft en meezingt in het Brusselse koor, wie bovendien de hyper-morele Duitse migratiepolitiek verdacht vindt en pocht op het doordrukken van de eigen nationale belangen, die kan immers alleen maar ten prooi vallen aan de waanzin en een gewetenloze, ophitsende “populist” zijn. Dat de hetze echter vooral in het eigen filter overkookt, valt de links-groene moraalhelden natuurlijk zelf het minst op.

Gevaarlijke arrogantie
Dat is gevaarlijk – niet alleen, omdat deze agitatie soevereine en legitieme democratische beslissingen in belangrijke partnerlanden door het slijk haalt en daarom daar als arrogante inmenging van buiten wordt ingeschat. Maar vooral, omdat dit ertoe leidt dat belangrijke spelers notoir onderschat worden, met alle negatieve gevolgen voor de eigen positie.

Zo verging het de mediale klasse al met Donald Trump, die veel rationeler en succesvoller ageert dan van tevoren was voorspeld, en die zich door Duitse politici, die hem respectloos hebben neer gemaaid, al helemaal niets meer wil laten zeggen. En zo zal het dezelfde leer-onwillige verbale radicalen nu ook met Boris Johnson vergaan. Achter diens koketteren met de eigen chaotische en ongeorganiseerde manier van doen, steekt namelijk een ambitieuze en succesbewuste geest.

Intelligentie en opleiding
De nieuwe Britse premier beschikt namelijk over twee eigenschappen, die de gemiddelde Duitse politicus en gemiddelde Duitse journalist maar moeilijk kan waarnemen en herkennen, waarschijnlijk omdat hij daar zelf niet mee gezegend is: hoge opleiding en wakkere intelligentie. Johnson bezocht de eliteschool Eton, studeerde aan de eerbiedwaardige Universiteit Oxford klassieke talen.

Bovendien is hij bekend als schrijver: als laatste publiceerde hij een boek over zijn idool Winston Churchill. Ook heeft hij een roman geschreven over een – mislukte – radicaalislamitische aanslag op een Amerikaanse president onder de titel “Tweeënzeventig maagden”.

Politici die wetenschappelijke boeken schrijven, dat heeft men hier in het land al lange tijd niet meer gezien. Even afgezien van de kinderboekenschrijver Robert Habeck, gaat het bij de meesten hoogstens om valse dissertaties in “zwets-vakken”.

Humor en zelfspot
Bij dit alles beschikt Johnson ook nog over een daadkrachtige en onverwoestbare humor met een behoorlijke portie zelfspot. In het muffe Duitsland van de politieke spraakpolitie, waar men niet eens een metafoor wil begrijpen en al om de Binnenlandse Veiligheidsdienst roept wanneer iemand “opstand van de generaals” of “we zullen ze opjagen” zegt, begrijpt men die vermoedelijk nog het allerminst.

In 2016 had Johnson in het kader van het Böhmermann-schandaal een limerick “over de liefde tussen de Turkse president en een geit” aangedragen – en daarbij tegelijkertijd de grove en ruwe Duitse televisieclown elegant laten zien wat intelligente humor in werkelijkheid eigenlijk is.

Wanneer Boris Johnson in de verkiezingsstrijd dingen zegt als “als u op de Conservatieven stemt, krijgt uw vrouw grotere borsten en u zelf gemakkelijker een vette BMW”, wanneer hij ironisch speelt met zijn adellijke komaf en een toespeling maakt op zijn “echt dikke” portemonnee, Hillary Clinton met een “sadistische verpleegster in een psychiatrische kliniek” vergelijkt of hij zich als liberaal uitspreekt tegen een boerkaverbod, omdat dit laatste uiteindelijk een privégenoegen zou zijn wanneer een vrouw zou willen rondlopen “als een brievenbus”, dan maakt hem dat populair, juist omdat het politiek incorrect is en omdat hij zichzelf niet spaart met zijn spot. Maar leg zoiets maar eens uit aan een Heiko Maas.

Politiek natuurtalent
Dat Johnson niet alleen een rampen-man is, maar een politiek natuurtalent, was al vroeg duidelijk: in Eton was hij voorzitter van de leerlingenraad, in zijn studententijd in Oxford president van de gerenommeerde debatclub “Oxford Union Debating Society” – in de Britse maatschappij bijna een entreeticket voor latere hoge functies.

Die bevocht hij ook voor zichzelf, vaak tegen alle waarschijnlijkheid in. In 2001 kwam hij voor het eerst in het Lagerhuis, de functie van cultuurpolitiek woordvoerder van de Conservatieven raakte hij echter weer kwijt vanwege een van zijn vele vrouwenaffaires. “Van mannen, die van vrouwen houden, wordt door vrouwen gehouden”, is een van de spreuken waarmee Johnson graag zure feministes tegen zich in het harnas jaagt.

Boris Johnson is een showtalent: hij fietst door Londen als politicus om beet te pakken, laat zichzelf ook wel eens aan een touw neer uit een vastzittende gondel, hij poseert graag als bokser – een van zijn hobby´s – of viert met een gastoptreden in de tv-uitzending “Top Gear” zijn zwak voor snelle auto´s. Voor Duitse Groenen mag zoiets vreselijk zijn, de Britten houden ervan.

Populaire burgemeester
In 2008 lukte hem het schier onmogelijke. In het traditioneel rode Londen versloeg hij de Labour-extremist “Red Ken” Livingstone en werd burgemeester van de Britse hoofdstad. Johnson voerde leenfietsen en de City-tol in. Hij schitterde echter vooral met de Olympische Spelen van 2012 en werd datzelfde jaar herkozen. In 2015 liet hij zich dan toch weer in het Lagerhuis kiezen.

Johnson deed als burgemeester ook van zich spreken met de verkwisting van miljoenen kostende, gestaakte en nooit uitgevoerde prestigeprojecten. De kiezers hebben hem dat desondanks vergeven. Zijn opvolger, de Pakistaanse moslim Sadiq Khan, onderscheidt zich vooral door instortende veiligheid en buiten zijn oevers tredende mes-criminaliteit, met islamisering- en anti-Trump-propaganda. Zo slecht waren de tijden van Johnson niet voor de inwoners van Londen.

Invloedrijk journalist
Voor zijn politieke carrière had Boris Johnson ook een journalistieke. Johnson, die vloeiend Italiaans en Frans spreekt en als zoon van een EU-ambtenaar als kind een tijdlang in de Belgische hoofdstad had gewoond, berichtte voor grote dagbladen kritisch en sarcastisch vanuit Brussel en het eurocratenmoeras; het laatst voor de “Daily Telegraph”, daarvoor voor de “Times”, die hem echter wegens een zelfbedacht citaat ontsloeg.

Dat uitgerekend het Relotius-tijdschrift “Spiegel” daar nu met genoegen op ronddanst, heeft iets ironisch. Margaret Thatcher in ieder geval hield van en waardeerde de EU-kritische berichten van Johnson. Als hoofdredacteur van het conservatieve tijdschrift “Spectator”, dat hij voorzag van gepeperde verhalen, breidde hij zijn bekendheid verder uit, totdat hij zijn functie als hoofdredacteur inruilde voor een zetel in het Lagerhuis.

Liberale EU-tegenstander
Dat Johnson na zijn tweede intocht in het Lagerhuis zich aan de kant van de voorstanders van “Brexit” schaarde en ijverig de trom roerde voor een Britse EU-uittreding, was weliswaar een spontane beslissing die hij op het laatste moment nam; desondanks was de stap logisch.

De kritiek van Johnson op de “Superstaat”-begeertes van de EU- nomenklatoera is dezelfde die hij al als correspondent in Brussel in de jaren-80 en -90 voordroeg. Met dit verschil dat de EU inmiddels nog verder is afgegleden in de richting van centralisme en de betutteling van de natiestaten.

De door bondskanselier Merkel aangerichte asiel- en migratiechaos deed de rest om niet alleen Johnson, maar ook een meerderheid van de Britten op uittredingskoers te brengen.

Je kunt Alexander Boris de Pfeffel Johnson echter niet beschuldigen van kortzichtig nationalisme. Hijzelf zou “net als supermarkthoning” een “mengeling van veel soorten” zijn, zei hij ooit met de hem eigen zelfspot. Hij werd geboren in New York, net als Donald Trump overigens, met wie hem niet alleen een zekere fundamentele sympathie verbindt, maar ook de hang naar een gewaagd kapsel.

Tot zijn voorouders behoort de Franse adellijke familie de Pfeffel, een illegitieme dochter van de prins Paul von Württemberg, maar ook zijn overgrootvader Ali Kemal, de laatste minister van Binnenlandse Zaken van het Ottomaanse rijk, die destijds Kemal Atatürk liet arresteren. Zijn grootvader Osman Ali emigreerde daarop naar Groot-Brittannië en nam de naam Johnson aan.

Johnson wil leveren
De Ottomanen-kleinzoon Boris Johnson maakt goede kans zijn verkiezingsbeloftes te vervullen: het leveren van de door het volk gewilde Brexit, de Conservative Party verenigen en de Labour Party van de steentijd-socialist Jeremy Corbyn verslaan.

Zijn ideeën zijn verstandig en komen in de buurt van die van Margaret Thatcher: hij beschouwt de EU, zoals ze nu is, als ondemocratisch en dringend aan hervorming toe; voor Groot-Brittannië streeft hij naar een omvangrijk vrijhandelsakkoord en een nauw partnerschap met het continent.

Dat zou de ontsteking van een EU-hervorming kunnen worden, mits de EU eindelijk van haar arrogante en vastgeroeste standpunt “alles of niets” afstapt.

Deal of no-deal?
Dat Johnson tot 31 oktober ook een “Brexit zonder deal” op de koop wil toenemen, is daarom niet gek of onrealistisch, zoals grootheidswaanzinnige Duitse commentatoren graag beleren, maar een strategie om de druk op de EU te vergroten.

De koers van zijn voorgangster Theresa May om ten koste van alles tot een akkoord te willen komen, is duidelijk mislukt, omdat deze Brussel alle chantagehefbomen in handen gaf. Dat heeft Johnson, die in 2016 als minister van Buitenlandse Zaken tot haar kabinet toegetreden en weldra ook weer vertrokken was, omdat er geen beweging in de zaak kwam, van heel dichtbij meegekregen.

Desondanks wordt het een gewaagde stap. Hij zal niet alleen verzet ondervinden uit Brussel, maar ook uit het Lagerhuis, dat de Brexit overwegend, anders dan de kiezers, sceptisch bekijkt.

Johnson zou deze gordiaanse knoop kunnen doorhakken door snel nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Zijn charisma doen de overwinningskansen voor de door de onsuccesvolle May geteisterde conservatieven weer toenemen.

“Elvis op Mars vinden”
Er zou geen gemakkelijke opgave bestaan, die door een regering niet nog over-gecompliceerd gemaakt zou kunnen worden als zij deze niet zou willen vervullen, zei Johnson onlangs scherp tegen zijn voorgangster. Maar geen enkele opgave zou zo complex zijn dat men haar niet zou kunnen oplossen. Wanneer de mens in staat geweest zou zijn om een man naar de Maan te sturen, dan zou hij toch ook wel de Brexit voor elkaar kunnen krijgen.

Of het Johnson lukt? Hij is in ieder geval goed voor verrassingen. Het is nog niet zo lang geleden dat hij ook al eens zei: “Mijn kansen om premier te worden, zijn net zo groot als Elvis op Mars te vinden of als olijf opnieuw geboren te worden.”

Zijn centrale boodschap zullen in ieder geval ook buiten het Verenigd Koninkrijk velen kunnen onderschrijven: “De mensen in dit land verdienen iets beters.”

Bron: www.deutschland-kurier.org

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/25 ... verancier/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Boris Johnson

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef:MEER! MEER! MEER!

Afbeelding
Hier hoort deze foto nog bij.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Boris Johnson

Bericht door Pilgrim »

Johnson kiest roedel pitbulls

Geert Langendorff, 25-07-19, 10:00

Afbeelding
Boris Johnson spreekt de toegestroomde media toe op Downing Street 10.

De kersverse Engelse premier Boris Johnson begint met een team van gelijkgestemde ijzervreters aan zijn opdracht om Groot-Brittannië uit de Europese Unie te halen.

Tijdens zijn eerste toespraak als premier liet Boris Johnson geen ruimte voor twijfel open. Groot-Brittannië verlaat, zonder mitsen of maren, in de herfst de EU. Het liefst met een verbeterd scheidingsakkoord, maar zonder deal als het moet. Om deze monsterklus tot een goed einde te brengen, vertrouwt hij op een kabinet met haar op de tanden. Controversiële benoemingen schuwt Johnson niet.

Niets straalt de compromisloze toon van Johnson meer uit dan de aanstelling van Dominic Cummings als zijn rechterhand. De steenharde strateeg achter de Vote Leave-campagne moet de lijnen voor de brexit uitzetten. Om de winst in het EU-referendum in 2016 veilig te stellen, schuwde hij geen middel. Een teamspeler is hij echter niet. Voormalig premier David Cameron betitelde hem als een career psychopath.

Partijgenoten van Johnson kennen Cummings' methodes goed. Zo noemde hij voormalig minister van Brexit David Davis 'zo dom als een stuk hout, lui als een ezel en ijdel als een pauw'. Diezelfde bruuskheid toonde hij na te zijn beschuldigd van het verspreiden van leugens. Cummings weigerde voor een speciale commissie te verschijnen.

Heilig geloof
Eenmaal aangekomen op Downing Street 10 ontsloeg Johnson in razend tempo sleutelfiguren uit het kabinet van Theresa May. Binnen enkele uren maakten liefst zeventien ministers hun vertrek bekend. Wie zich niet achter zijn voornemen schaarde om zonder deal uit de EU te stappen, hield de eer aan zichzelf. Een heilig geloof in een harde brexit alleen was niet genoeg. Complete loyaliteit aan Johnson vormde een minstens zo belangrijke eis.

Johnson wil anders dan May meer delegeren. Om die reden wil hij op de belangrijkste posten vertrouwelingen plaatsen. Sajid Javid kreeg als eerste een uitnodiging. De voormalige minister van Binnenlandse Zaken krijgt de leiding over Financiën. Priti Patel, voor het EU-referendum vaak met de beroemde rode bus op pad met Johnson, neemt diens oude plek over.

Afbeelding

Jeremy Hunt, tegenstrever in de strijd om het leiderschap, wordt als minister van Buitenlandse Zaken opgevolgd door Dominic Raab, die als minister van Brexit opstapte uit onvrede over het akkoord van May met de EU. Raab gaat ook als vicepremier fungeren. Op Internationale Handel, een cruciale positie, komt Liz Truss, net als Patel een uitgesproken supporter van Johnson.

Aanvaringen
Michael Gove, voorheen minister van Milieu, wordt chancellor of the Duchy of Lancaster, minister zonder portefeuille. Dat lijkt op het eerste gezicht een lege functie, maar houdt in de praktijk in dat hij waarschijnlijk nauw gaat samenwerken met Johnson en op televisie de spreekbuis van de nieuwe regering wordt. Hij geldt als een van de meest capabele politici in Westminster.

Stephen Barclay blijft minister van Brexit. De voor zijn aanstelling totaal onbekende politicus maakte naam door een aanvaring met EU-onderhandelaar Michel Barnier.

Afbeelding

Johnson zoekt in de strijd om een betere deal naar pitbulls. Met de keuze voor dergelijke hardliners geeft Johnson een helder signaal af aan Brussel. Zijn kabinet zal niet terugdeinzen om de EU het mes op de keel te zetten.

De ongeëvenaarde schoonmaak, door Britse media omgedoopt tot 'Nacht van de Lange Messen' brengt ook een behoorlijk risico met zich mee. De Conservatieve Partij heeft slechts een meerderheid van twee zetels in het Lagerhuis, inclusief de gedoogsteun van de Noord-Ierse DUP. Ontevreden partijgenoten kunnen hem eenvoudig dwarsbomen. En details van zijn strategie, vaak een zwak punt van Johnson, blijven vooralsnog afwezig.

https://www.ad.nl/buitenland/johnson-ki ... oogle.com/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2546
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Boris Johnson

Bericht door silkyboxershortXL »

Alexander Mercouris komt me goed geinformeerd over.
Een update GB politiek (Na 15 min the Duran reclame)
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Mahalingam
Berichten: 41725
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Boris Johnson

Bericht door Mahalingam »

Dit was de limerick van Boris over Erdogan na de rel over het gedicht van ZDF-Moderator Böhmermann (Erdogan en geit):
  • There was a young fellow from Ankara
    Who was a terrific wankerer
    Till he sowed his wild oats
    With the help of a goat
    But he didn't even stop to thankera.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6534
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Boris Johnson

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:Succes Boris. icon_thumbup.gif We houden je aan je woord.
Je moet wel bedenken dat Theresa May óók altijd heel stellig zei dat de Brexit op de afgesproken datum zou worden gerealiseerd.

Maar goed, Johnson heeft nu hard core Brexiteers om zich heen verzameld, dus je mag aannemen dat hij serieuzer is dan May.

Dat Boris Alexander het geworden is, heeft trouwens alles te maken met oom Nigel. Farage was de drijvende kracht achter het referendum, en na het oprichten van de immens populaire Brexit Party begonnen de Tories het benauwd te krijgen. Hadden zij de Brexit definitief in de soep laten lopen, dan waren de 'conservatieven' bij de eerstvolgende verkiezingen weggevaagd.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

mercator
Berichten: 19153
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Boris Johnson

Bericht door mercator »

Ariel schreef: Gisteren deed een "geheel neutrale journalist" van The Guardian al een oproep tot massale anti-Johnson betogingen. Is pas het begin. Als het om Trump en nu ook Johnson gaat, schuwt regressief links geen enkel middel.
Het journaille van links kan autocolonne niet eens juist spellen.
Idd heeft alles wat "aan de goede kant van de geschiedenis "staat nu een nieuw zwart schaap nl. Boris Johnson. Ik hoop dat het nu eindelijk s wel lukt en dat de Engelsen het EU monster definitief links laten liggen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8001
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Boris Johnson

Bericht door xplosive »

In ieder geval een verademing in vergelijking tot die misselijkmakende en flauwtruttige Theresa May :

Boris Johnson addresses Commons for first time as prime minister

Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6534
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Boris Johnson

Bericht door Ali Yas »

Ik vind die 'Boris' een enorme bluffer, maar goed, aan Theresa hadden de Britten natuurlijk ook helemaal niks.

Het is wel merkwaardig. Ik zie een patroon: de Amerikanen kozen liever Trump dan die vreselijke Clinton, maar alle mensen, wat een keus tussen twee kwaden was dat! Hoewel Trump het bij nader inzien best aardig lijkt te doen hoor, daar niet van. Zijn belangrijkste verdienste is intussen niet zozeer wat hij is, maar wat hij niet is: een oikofobe NWO-adept.

Met Johnson is het ook zo iets. Ik vind die man de positie van prime minister onwaardig, moet je Peter Hitchens er maar eens over horen, maar zijn grote verdienste is dat hij niet zoals zijn voorgangster de Britse democratie verkwanselt.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Boris Johnson

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Donald en Boris.

Eindelijk een presentatie van leiders binnen de democratie die mij bevalt. Niet raar en waar. Een open boek leest nu eenmaal makkelijker dan een gesloten boek.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Boris Johnson

Bericht door Pilgrim »

Patriottische speech van Boris Johnson (21-08-2019)
The Sun - Gepubliceerd op 21 aug. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48235
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Boris Johnson

Bericht door Pilgrim »

Johnson belooft minder migranten toe te laten

Geplaatst op 8 december 2019

Afbeelding

De Britse premier Boris Johnson belooft dat hij de toestroom van immigranten gaat beperken als hij na de verkiezingen van donderdag mag aanblijven als regeringsleider. Hij zei tegen de zender Sky News dat “de aantallen omlaag zullen gaan” door een effectieve controle op immigratie.

“Ik sta niet vijandig tegenover immigratie”, zei Johnson. Als mensen een aanwinst zijn voor Groot-Brittannië zijn ze wat de premier betreft welkom. Johnson stelde dat mensen met bepaalde talenten, zoals “balletdanseressen en kernfysici” een goede bijdrage kunnen leveren aan de Britse samenleving. Ook kan hij zich voorstellen dat er plek voor buitenlanders is in functies in de gezondheidszorg.

De Britse kiezers gaan op 12 december naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. De focus van de Conservatieven van Johnson ligt vooral op het zo snel mogelijk regelen van de Brexit.

Bron: www.dvhn.nl

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/08 ... -te-laten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20942
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Boris Johnson

Bericht door King George »

Let's get Brexit done! Duimen voor dat er verstandig gestemd gaat worden vandaag.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Plaats reactie