Big Brother-systeem in de maak

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46415
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Pilgrim » Vr Aug 30, 2019 3:03 am

Europol wordt wereldwijde Big Brother

28 augustus 2019

Afbeelding

Met nieuwe voorschriften heeft het EU-politiebureau binnenkort toegang tot vele miljoenen waarschuwingsmeldingen en zoekopdrachten, waaronder vingerafdrukken en gezichtsopnamen. De functie maakt deel uit van de “2020+ Strategie”. Verbinding met andere informatiesystemen is al in de planning.

Europol wordt eind dit jaar aangesloten op het Schengeninformatiesysteem (SIS II). De toegang voor het in Den Haag gevestigde politiebureau wordt geregeld door drie nieuwe regels voor het Schengeninformatiesysteem. Europol heeft “alleen-lezen”-toegang. Als officiële deelnemer kan het Agentschap echter alle daarin opgenomen waarschuwingen voor eigen doeleinden gebruiken.

SIS II is de grootste en meest gebruikte zoekdatabase in de Europese Unie. 26 EU-lidstaten nemen hieraan deel, evenals IJsland, Noorwegen, Liechtenstein en Zwitserland. De database bevat momenteel meer dan 82 miljoen vermeldingen. De meeste zijn objecten zoals gestolen of vermiste voertuigen en identiteitsdocumenten.

Volgens het Europees Agentschap voor het beheer van grote IT-systemen (eu-LISA – zie afbeelding met deelnemende landen), dat SIS II beheert, werd het in 2018 meer dan zes miljard keer doorzocht, vergeleken met vijf miljard het voorgaande jaar.

In de toekomst zal Europol zelfs massaal vragen kunnen stellen waarin bijvoorbeeld een hele lijst met persoonsgegevens wordt vergeleken met SIS II. Het politie-agentschap mag dan ook aanvullende informatie gebruiken die bij een waarschuwing kan zijn toegevoegd. Overeenkomstige bepalingen moeten nu worden vastgelegd in het SIRENE-handboek. Alle contactpunten van de nationale politie-instanties zijn georganiseerd in het SIRENE-netwerk. Europol wordt ook onderdeel van SIRENE.

Sinds eind vorig jaar zijn nationale autoriteiten verplicht een waarschuwingsbericht in SIS II achter te laten voor alle personen in verband met terroristische misdrijven. Voor dit doel is de nieuwe markering “terrorismegerelateerde activiteit” beschikbaar. Als een nationale politie-instantie vervolgens een persoon tegenkomt aan een grens of verkeerscontrole die dienovereenkomstig is gemarkeerd door een andere EU-lidstaat, moet zij Europol informeren over het tijdstip en het verloop van de controle.

Zelfs als er een hit is in SIS II als onderdeel van een onderzoek, wil Europol hiervan onmiddellijk op de hoogte zijn. Er is echter nog geen definitie van wie de politie daadwerkelijk moet informeren: de autoriteit die de treffer heeft gevonden of de autoriteit die de waarschuwing heeft afgegeven. De Europese Commissie is van plan de relevante details binnenkort in een uitvoeringsbesluit te regelen.

De nieuwe functie zal leiden tot een aanzienlijke toename van de hoeveelheid informatie, zowel in de lidstaten als bij Europol. Er wordt daarom gedebatteerd over de vraag of alle andere SIRENE-contactpunten ook worden geïnformeerd over hits op “terroristische activiteiten” zoals oorspronkelijk gepland. Op deze manier zouden alle lidstaten de persoon onmiddellijk kunnen observeren of hun telecommunicatie kunnen onderscheppen.

Naast EU-aanhoudingsbevelen kunnen met SIS II ook waarschuwingen zonder aanhouding worden afgegeven. Dit zijn zogenaamde “discrete” of “specifieke controles”. “Specifieke controles” worden uitgevoerd in een controle onder de ogen van de betrokken persoon, inclusief een zoekactie naar bagage of het voertuig waarin hij of zij reist. In het geval van een “discrete controle” wordt de politie die de waarschuwing afgeeft in het geheim op de hoogte gebracht van de aankomst van de persoon.

Eén van de innovaties in SIS II is de zogenaamde “onderzoekscheck”. Personen die tijdens een controle worden geselecteerd kunnen dan door grens- of politieambtenaren worden ondervraagd op basis van informatie of vragen die SIS II heeft ingevoerd door de autoriteiten die de signalering afgeven. Het onderzoeksverzoek is daarmee een aanvulling op de “specifieke controle”, die om juridische redenen in sommige landen mogelijk niet mag worden uitgevoerd.

Sinds vorig jaar bevat SIS II ook een vingerafdruksysteem waarmee onbekende personen of sporen van een plaats delict kunnen worden onderzocht. Momenteel is slechts ongeveer de helft van alle EU-lidstaten aangesloten op dit AFIS en tegen eind 2020 moeten alle landen zijn toegetreden.

SIS II kan nu ook informatie over personen en biometrische gegevens uit derde landen bevatten. Om deze te kunnen verwerken, moeten de nationale politie-instanties een overeenkomst hebben gesloten met de betreffende regering. De indienende politie-autoriteiten zijn ook verantwoordelijk voor het verwijderen van een waarschuwing. Er is momenteel een discussie gaande over de vraag of organisaties zoals Interpol of het SELEC-netwerk op de Westelijke Balkan ook gegevens in SIS II kunnen invoeren.

Europol heeft ook toegang tot deze gegevens van derde landen. In tegenstelling tot de nationale politie-instanties, kan Europol zelfs informatie van SIS II doorgeven aan niet-EU-autoriteiten, maar alleen nadat de EU-lidstaat die de signalering heeft afgegeven zijn toestemming heeft gegeven. Op deze manier moet Europol een wereldwijd “knooppunt” worden voor de uitwisseling van criminele informatie van de politie. Europol heeft details vastgelegd in zijn “2020+” -strategie.

Door toegang tot SIS II te bieden, is Europol van plan de bewegingen van die personen die al in Europol-bestanden zijn opgeslagen, te profileren. Het agentschap zal de informatie ook gebruiken om analyses en situatierapporten op te stellen waartoe de lidstaten toegang hebben.

De Europese Commissie is al lang van plan verbindingen te laten maken met andere informatiesystemen. Europol wil bijvoorbeeld toegang tot het EU-gegevensverzamelingssysteem voor passagiers (PNR) en het nieuwe inreis- en uitreissysteem (EES), dat vanaf 2023 biometrische gegevens van alle reizigers aan de buitengrenzen van de EU vereist. Volgens de plannen zou Europol ook kunnen deelnemen aan de uitgebreide informatie-uitwisseling van Prüm voor gezichtsopnamen. Ten slotte is Europol van plan de Eurodac-vingerafdrukdatabase te doorzoeken.

Europol werkt ook aan een beter gebruik van het Visa Informatie Systeem (VIS), blijkt uit een tweejaarlijks rapport. Een nieuw biometrisch systeem, dat ook gezichtsafbeeldingen verwerkt, wordt in Den Haag opgezet voor 30 miljoen euro. Met dit geautomatiseerde biometrische identificatiesysteem (ABIS) kan Europol zijn eigen bedrijven vergelijken met VIS en SIS II.

https://www.stopdebankiers.com/europol- ... g-brother/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46415
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Pilgrim » Za Nov 02, 2019 6:55 pm

EU begint China te kopiëren: Automatische gezichtsherkenning op Franse scholen

Posted on 01/11/2019

Afbeelding
Afbeelding: (3).

Inloggen bij Franse overheid vanaf deze maand met gezichtsscan – China koppelt gezichtsherkenning metro aan sociale krediet score – In Chinese supermarkten kun je al met gezichtsscan betalen, bankpas niet meer nodig

We hebben al vaak geschreven dat de EU verlekkerd kijkt naar de almaar strakker wordende totalitaire controle die de Chinese regering over het volk uitoefent. Dissidenten met ‘afwijkend’ gedrag of een andere mening dan de overheid worden daar onmiddellijk voor gestraft. Omdat het afbreken van de democratie en vrijheid van meningsuiting in Europa in stapjes moet worden gedaan en daarom tijd kost, gaat het proces naar zo’n Orwelliaanse ‘Big Brother’ samenleving hier een stuk langzamer dan in China, waar men nooit echte democratie heeft gekend. Wel zijn er inmiddels vele signalen dat de volgende stap naar Chinese toestanden in Europa eraan komt.

Op scholen in Marseille en Nice wil de overheid gezichtsherkenning technologie gaan testen. Bij de ingangen worden camera’s opgehangen die de deuren alleen openen als het gezicht van een scholier wordt herkend. Doel is om het vele geweld op de scholen –Marseille en Nice behoren tot de meest geïslamiseerde steden van Europa- in te dammen. Verder kan op deze wijze worden bezuinigd op bewakingspersoneel, dat sinds de aanslagen in november 2015 massaal wordt ingezet.

De Parijse gegevens waakhond CNIL noemt de plannen ‘onnodig en buitenproportioneel’, maar het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken is juist de drijvende kracht achter de invoering van deze technologie. Zo wordt vanaf deze maand de app ‘Alice’ ingevoerd, waarmee met het scannen van een biometrische pas plus een live scan van het eigen gezicht bij de overheid kan (en in de toekomst moet) worden ingelogd.

Betalen met je gezicht, bankpas niet meer nodig
Veel Fransen zijn daarom bezorgd dat ‘China’ nu ook in hun eigen land is gearriveerd. In China is men vanzelfsprekend al 7 stappen verder; daar is gezichtsherkenning op scholen en bedrijven normaal, en kun je in supermarkten en andere winkels al afrekenen met een gezichtsscan, waardoor een bankpas niet meer nodig is.

Overal wijzen critici erop dat met het massaal invoeren van bewakingscamera’s -in China zijn over een jaar of 3 meer dan 2 camera’s voor iedere burger opgehangen- alle burgers automatisch als verdachten worden aangemerkt. Uit testen met gezichtsherkenning in de VS kwam bovendien naar voren dat het systeem niet waterdicht is, en soms de verkeerde dader van bijvoorbeeld een inbraak of overval wordt aangewezen. (1)

China koppelt gezichtsherkenning aan sociaal puntensysteem
In China heeft de overheid geen zorgen over protesten tegen de afkalvende democratie en vrijheid, want die hebben nooit bestaan. In de hoofdstad Beijing gaat de gezichtsherkenning in het drukke metro netwerk (gemiddeld 12 miljoen reizigers per dag) gekoppeld worden aan het omstreden ‘sociale krediet’ of ‘sociale punten’ systeem. Dat wordt gedaan omdat de strenge veiligheidsprocedures vooral in de spits lange rijen en wachttijden veroorzaken.

Het werkt simpel: bij de ingang van een metrostation wordt ieders gezicht gescand. Staan er geen overtredingen op je sociale krediet score –die je al kunt krijgen na het niet gebruiken van een zebrapad bij het oversteken van een straat-, dan wordt je automatisch naar de ‘snelle’ veiligheidspoortjes geleid. Degenen waar ‘abnormale feedback’ over komt zullen juist extra streng worden gecontroleerd. Je komt al op die zwarte lijst terecht als je het waagt om iets te eten in de metro.

Vanaf 1 december zijn Chinese telecom providers verplicht het gezicht van internet gebruikers te scannen. Die gebruikers moeten een geldig ID-bewijs hebben, wat eveneens wordt gecheckt. Alleen Chinezen op de witte lijst zullen dan op het –overigens al streng gereguleerde- internet worden toegelaten.

Chinese technici hebben ook al een 500 megapixel A.I. 360-graden ontwikkeld die in een flits iedere bezoeker van een vol stadion kan identificeren. (2)

Xander

(1) Epoch Times
(2) Zero Hedge
(3) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/e ... e-scholen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46415
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 01, 2019 5:27 pm

Desgevraagd doorgeven...

Posted on 30 november 2019 by Jan Dijkgraaf

Afbeelding

Een nieuwbericht dat in Nederland niet echt breed werd opgepakt.

“Alle nieuwe auto’s moeten vanaf 2021 een On-Board Fuel Consumption Meter hebben. Hiermee worden verbruiksgegevens permanent geregistreerd en desgevraagd doorgegeven aan de Europese Commissie. Het doel van de Commissie is ervoor te zorgen dat de door de fabrikant opgegeven cijfers voor het brandstofverbruik niet langer verschillen van het werkelijke brandstofverbruik.”

Tuurlijk.

Het is heus niet de bedoeling om dat apparaatje, sooner or later, ook locatie-informatie door te laten sturen naar Brussel.

Voor het geval je je mobiele telefoon vergat.

En de ’beveiligingscamera’s’ net even uit stonden...

Slaap lekker, mensen.

PS. Doe nog snel wat Sinterklaasaankopen!

https://www.99woorden.nl/desgevraagd-doorgeven/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40960
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Mahalingam » Ma Dec 02, 2019 12:43 pm

Ze zijn inderdaad lekker vaag over wat er met de data gebeurt. Iedereen opschepen met een Thunberg-meter lijkt overkill om iets lulligs zoals verkeerde cijfers van fabrikanten te corrigeren. Dat kan toch zonder veel kosten.
"Alle nieuwe auto's moeten vanaf 2021 in staat zijn hiermee verbruiksgegevens permanent te registreren en desgevraagd door te geven.
Je bent dus verplicht als burger om die data te leveren. Daar zullen wel EU-dwangwetten voor komen.
",,De exacte procedure voor het verzenden, evalueren en gebruiken van de OBFCM-gegevens is nog niet vastgesteld”, zegt een woordvoerder van Volkswagen..."
Het zal niet zo zeer te doen zijn om het verbruik van de motor maar om het gebruik door de burger.
Zo kan b.v. rantsoenering ingesteld gaan worden. En natuurlijk gaat de burger dan extra belastingen betalen.

https://www.ad.nl/auto/auto-moet-vanaf-2021-reeel-verbruik-doorgeven-aan-eu-mogelijk-extra-co2-belasting-voor-hardrijders~ae408027/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46415
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Pilgrim » Ma Feb 24, 2020 9:08 pm

Uitgelekt rapport toont EU-plan voor pan-Europees netwerk van databases voor gezichtsherkenning

By Redactie World Unity on feb 23, 2020

Afbeelding

Een politie-onderzoeker in Spanje probeert een misdaad op te lossen, maar ze heeft alleen een afbeelding van het gezicht van een verdachte, vastgelegd door een nabijgelegen beveiligingscamera. De Europese politie heeft al lang toegang tot vingerafdruk- en DNA-databases in de 27 landen van de Europese Unie en, in bepaalde gevallen, de Verenigde Staten. Maar binnenkort kan die onderzoeker misschien ook een netwerk van databases met gezichten doorzoeken die zich over heel Europa en de VS uitstrekken.

Volgens gelekte interne documenten van de Europese Unie zou de EU binnenkort een netwerk van nationale databases voor gezichtsherkenning van de politie kunnen opzetten. Een rapport opgesteld door de nationale politiediensten van 10 EU-lidstaten, onder leiding van Oostenrijk, roept op tot de invoering van EU-wetgeving om dergelijke databanken in elke lidstaat in te voeren en onderling te verbinden. Het rapport, dat de titel The Intercept heeft verkregen van een Europese functionaris die zich zorgen maakt over de ontwikkeling van het netwerk, is in november 2019 onder EU- en nationale ambtenaren verspreid. Als eerdere regelingen voor het delen van gegevens een leidraad zijn, zal het nieuwe gezichtsherkenningsnetwerk waarschijnlijk worden verbonden met vergelijkbare databases in de VS, waardoor privacyonderzoekers het een massale transatlantische consolidatie van biometrische gegevens noemen.

Het rapport is opgesteld als onderdeel van discussies over de uitbreiding van het Prüm-systeem, een EU-breed initiatief dat DNA-, vingerafdruk- en voertuigregistratiedatabases met elkaar verbindt voor wederzijds zoeken. Een soortgelijk systeem bestaat tussen de VS en elk land dat deel uitmaakt van het Visa Waiver-programma, dat de meerderheid van de EU-landen omvat; bilaterale overeenkomsten geven Amerikaanse en Europese agentschappen toegang tot elkaars vingerafdruk- en DNA-databases.

“Dit betreft op nationaal niveau en op Europees niveau, vooral omdat sommige EU-landen neigen naar meer autoritaire regeringen.”

Hoewel nieuwe wetgeving naar aanleiding van de aanbeveling van het rapport nog niet op tafel ligt, zijn de voorbereidende werkzaamheden aan de gang. Uit informatie die de Europese Commissie afgelopen november aan het Europees Parlement heeft verstrekt, blijkt dat bijna 700.000 euro naar een onderzoek van adviesbureau Deloitte gaat over mogelijke wijzigingen in het Prüm-systeem, waarbij een deel van het werk kijkt naar gezichtsherkenningstechnologie. De Europese Commissie heeft ook afzonderlijk 500.000 euro betaald aan een consortium van openbare instanties onder leiding van het Estonian Forensic Science Institute om “de huidige situatie van gezichtsherkenning in strafrechtelijke onderzoeken in alle EU-lidstaten in kaart te brengen” met als doel: de mogelijke uitwisseling van gezichtsgegevens, “volgens een projectpresentatie die naar nationale vertegenwoordigers in Brussel werd gestuurd.

“Dit betreft op nationaal niveau en op Europees niveau, vooral omdat sommige EU-landen neigen naar meer autoritaire regeringen,” zei Edin Omanovic, belangenbehartiger voor Privacy International. Omanovic maakt zich zorgen over het gebruik van een pan-Europese gezichtsdatabase voor “politiek gemotiveerde surveillance” en niet alleen voor standaard politiewerk. De mogelijkheid van doordringende, ongerechtvaardigde of illegale surveillance is een van de vele kritieken op de technologie voor gezichtsherkenning. Een andere is dat het notoir onnauwkeurig is, vooral voor mensen van kleur.

De EU heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet om een groot aantal migratie- en beveiligingsdatabases met elkaar te verbinden. Nieuwe wetgeving die afgelopen april is aangenomen, heeft een database opgezet met de vingerafdrukken, gezichtsafbeeldingen en andere persoonlijke gegevens van maximaal 300 miljoen niet-EU-onderdanen, waarbij gegevens uit vijf afzonderlijke systemen worden samengevoegd. Volgens het rapport van 10 politiediensten stelden de consultants van Deloitte voor hetzelfde te doen met gezichtsfoto’s van de politie, maar het idee kreeg unanieme tegenstand van wetshandhavingsambtenaren.

Desalniettemin beveelt het rapport aan om de gezichtsdatabases van alle EU-lidstaten te koppelen, wat hetzelfde praktische effect lijkt te hebben. In een ander intern EU-politierapport – dit van een werkgroep over Prüm die de uitwisseling van rijbewijsgegevens bekeek – merkt de politie op dat “een netwerk van onderling verbonden nationale registers kan worden beschouwd als een virtueel Europees register”.

Voor de politie zijn de voordelen van gekoppelde databases voor gezichtsherkenning duidelijk. Het door Oostenrijk geleide rapport beschouwt de technologie als een “zeer geschikt” biometrisch hulpmiddel voor het identificeren van onbekende verdachten en suggereert dat de databases “zo snel mogelijk” moeten worden aangemaakt en gekoppeld. Het erkent ook de noodzaak van gegevensbeschermingswaarborgen, zoals menselijke verificatie van geautomatiseerde overeenkomsten, maar privacy-experts beweren dat het creëren van een dergelijk systeem de eerste stap is naar een grotere uitwisseling en koppeling van gegevens wanneer dergelijke controles ontoereikend zijn.

Europese stappen om de gezichtsherkenningsgegevens van de politie te consolideren, lijken sterk op soortgelijke inspanningen in de VS, zei Neema Singh Guliani, senior juridisch adviseur bij de American Civil Liberties Union. Veel Amerikaanse wetshandhavingsinstanties werken vanuit ‘fusiecentra’, waar ze zich op dezelfde locatie bevinden en gegevens kunnen delen. Als je een overeenkomst voor het delen van informatie hebt met de FBI of het Department of Homeland Security, zei Guliani, “bestaat er een risico dat de informatie functioneel wordt gedeeld met extra niveaus van Amerikaanse rechtshandhaving.”

“Het roept veel vragen op,” voegde ze eraan toe. “Hoe de politie gezichtsherkenning gebruikt en afbeeldingen verzamelt, evenals in de VS met betrekking tot de gepaste procedure en de uitdrukking van het eerste amendement. Gezien de bestaande relaties voor het delen van informatie, is het zeer waarschijnlijk dat de VS toegang zou willen hebben tot die informatie.”

Al in 2004 pleitte de Amerikaanse ambassade in Brussel voor een relatie met de EU die ‘uitgebreide uitwisseling en het delen van alle vormen van gegevens mogelijk maakte, inclusief persoonlijke gegevens’. In de afgelopen jaren zijn de inspanningen voor dat doel geïntensiveerd. Volgens een rapport van het Government Accountability Office is het ministerie van Binnenlandse Veiligheid in 2015 begonnen met de implementatie van de overeenkomsten voor het delen van gegevens die vereist zijn voor de landen van het Visa Waiver-programma. Dit omvatte de FBI die hulp aan andere staten verleende om de nodige computernetwerken op te zetten.

Oostenrijk, om een voorbeeld te nemen, begon in oktober 2017 vingerafdrukken te controleren met de criminele vingerafdrukdatabases van de FBI, verklaarde Reinhard Schmid, een hoge ambtenaar bij de Oostenrijkse inlichtingendienst. Sindsdien zijn ongeveer 12.000 afdrukken van individuen gecontroleerd, wat heeft geleid tot 150 overeenkomsten. “Ongeveer 20 van deze geïdentificeerde personen werden onderzocht en verdacht van lidmaatschap van terroristische organisaties,” terwijl in 56 gevallen mensen hadden geprobeerd een valse identiteit te gebruiken, zei Schmid.

“Hun logica is hier: ‘Als ik een ernstig misdrijf heb en ik wil iemands foto tegen een database laten draaien, waarom zou ik dit dan niet mogen hebben?'” Zei Guliani. Toch voegde ze eraan toe dat de implicaties voor de privacy enorm waren. “Als je eenmaal toegang hebt, kun je uiteindelijk bijna iedereen identificeren, waar dan ook.”

Het rapport van 10 politiediensten roept Europol, het EU-agentschap voor het delen van politie-informatie en inlichtingen, op om een rol te spelen bij het uitwisselen van gezichtsherkenning en andere biometrische gegevens met niet-EU-landen. Dit sluit aan bij aanbevelingen van Europese regeringen zelf: in een verklaring van juli 2018 werd de Commissie opgeroepen om te overwegen “het toepassingsgebied” van het Prüm-netwerk te verbreden en Europol het voortouw te laten nemen bij het delen van gegevens met derde landen.

De FBI en Europol hebben niet gereageerd op vragen over overeenkomsten voor het delen van gegevens tussen de EU en de VS. Een woordvoerder van de Europese Commissie erkende het vooruitzicht om gezichtsherkenningsgegevens aan het Prüm-netwerk toe te voegen, maar weigerde er nader op in te gaan.

Bronnen: The Intercept

https://www.worldunity.me/uitgelekt-rap ... erkenning/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46415
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Pilgrim » Do Mar 12, 2020 12:05 am

ANPR-camera's registreren 135 miljoen kentekens per maand

Gepubliceerd: 10 maart 2020

Afbeelding

ANPR-camera’s (Automatic Numberplate Recognition) die op honderden locaties in Nederland hangen registreren 135 miljoen kentekens per maand, zo heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Naast de kentekens worden ook additionele gegevens opgeslagen, zoals locatie, tijdstip en foto van voertuigen.

Sinds 1 januari vorig jaar worden deze gegevens 28 dagen bewaard. Daarvoor werden kentekengegevens van weggebruikers die in geen enkel bestand voorkwamen onmiddellijk, of in ieder geval binnen 24 uur gewist.

Sinds de nieuwe bevoegdheid van kracht werd hebben rechercheurs ongeveer 1100 keer kentekengegevens opgevraagd. "In een aantal gevallen heeft dit bijgedragen aan het – versneld – opsporen van verdachten", zo laat de politie weten. Er zijn 120 politiemensen opgeleid en door de minister geautoriseerd om de database te doorzoeken. Het Openbaar Ministerie moet voor elke bevraging toestemming geven en bestuurders die op de opgevraagde foto te zien zijn worden onherkenbaar gemaakt.

Alles bij de bron; Security

https://www.privacynieuws.nl/databases/ ... maand.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46415
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Pilgrim » Wo Apr 15, 2020 8:48 pm

Binnenkort worden we wakker in een Big Brother-communistische dictatuur

Posted on April 15, 2020

Afbeelding

Communistische fascistische Big Brother-Nieuwe Wereldorde komt eraan. Het uiteindelijke doel van deze kliek – de elite broederschap – is wereldwijd een communistische dictatuur te vestigen... De term ‘Big Brother’ komt uit het boek ‘1984’ van George Orwell. Hij beschrijft hierin een futuristische wereld waarin één partij bepaald wat mensen zien, doen en denken. Privacy zal niet meer bestaan. De overheid zou alle burgers 24 uur per dag via tv-camera’s en af- luisterapparatuur in de gaten kunnen houden. Het is een toekomst waarin de mensheid slaaf is in een hightech dictatuur. Orwell keek naar Stalin en Hitler, maar in hoeverre gaat zijn verhaal over onze tijd?...

Europa is een soort Big Brother aan het worden, namelijk een staat, die wil om alle burgers onder controle te houden. En via een nauwkeurig opgestelde agenda is voor de komende jaren een route uitgezet. Een route om de mens volledig te onderwerpen aan hen die een communistische/fascistische nieuwe wereldorde (NWO) voorstaan, zoals eerder gepoogd werd in Hitler-Duitsland en Stalin Sovjet-Unie. De Britse voormalig BBC-presentator David Icke heeft gezegd dat de EU een ‘fascistische, communistische dictatuur’ is en dat EU-leiders ‘duistere figuren zijn die je leven bepalen’. EU voldoet geenszins aan democratie, het volk de burger heeft geen inspraak en kan geen regelgeving door EU opgelegd weigeren, het volk de burger heeft niet de macht EU leiders te kiezen en of te ‘ontkiezen’, in elk geschiedenis boekje heet dit dictatuur!...

Het eerste wat dictaturen doen, is het privéleven van de mensen controleren en binnendringen. We zijn allemaal kennelijk vergeten dat één van de kenmerken van een fascistische staat is dat men geen privacy voor de burgers wil. Het is voor het eerst in de geschiedenis technisch mogelijk om bijna iedereen permanent onder controle te plaatsen. Fantastisch aan de ene kant wat technologie ons brengt, maar aan de andere kant is het levensgevaarlijk wat er gebeurt. De technologie wordt misbruikt om de meest fundamentele mensenrechten, zoals het recht op privacy, onderuit te halen. Anoniem per vliegtuig, bus, trein of boot door de EU reizen kan binnenkort niet meer. Gegevens van reizigers worden opgeslagen door de overheid van het land waar de reis begint of eindigt, en kunnen uitgewisseld worden. En heb je een smartphone? Gebruik je e-mail? OK, dan heb je een probleem. Wikileaks-stichter Julian Assange zegt het duidelijk: “wie over een moderne gsm beschikt of zijn post via het internet leest, is voor spionage of controle zo goed als niet meer veilig.” Volgens nieuwe onthullingen van het internetplatform heeft de handel met dergelijke spionagetechniek inmiddels zo’n omvang genomen, dat de wereld in de buurt komt van een globale, ‘totalitaire controlestaat’...

De Corona-crisis wordt ook gebruikt als excuus voor het invoeren van een Big Brother-maatschappij. Deze crisis wordt excuus om de privacy en vrijheid helemaal overboord te gooien en een zeer goede oefening voor de overheid, om zijn bevolking onder controle te houden. De afgelopen dagen kwamen verschillende landen met initiatieven om de uitbraak van het virus tegen te gaan, zoals het verplicht dragen van tracking-armbanden, het uitrollen van traceer-apps en de inzet van locatiegegevens om besmette personen te vinden. Medische gegevens zijn bijv. ook handig om iemand af te kunnen schrijven, die daar bezwaar tegen maakt. Bekommernis om uw gezondheid? Ja, om een superras te kweken. Maar daar behoort u echt niet toe, hoor. En uw nageslacht ook niet. Dat zien we zo aan uw DNA. Een beetje sneu voor u. Maar de schoonmaak is wel iets voor u, hoor. De mensen achter de Nieuwe Wereld Orde zeggen niet voor niets dat ze de wereldbevolking willen terugdringen naar acceptabele proporties. En daar komt een totalitair regime prima van pas. De linkse partijen werken allang om Nederland in een gevangenis/een concentratiekamp te veranderen...

“Wat we in Nederland zien, is dat de overheid geen lessen trekt, maar juist probeert om haar wetten erger te maken. Als we stoppen met het verdedigen van privacy, krijgen we die nooit meer terug”, zei Edward Snowden via een videoverbinding, die daarbij expliciet de AIVD en MIVD noemde. Volgens de klokkenluider gaat het bij privacy om meer dan alleen privégegevens, maar ook om de vrijheid om zelf keuzes te kunnen maken. Door ons systeem krijgen de inlichtingendiensten in zeer ruime mate de vrije hand. En als mensen de vrije hand krijgen, dan wordt zwart werkelijkheid...

De Big Brother samenleving die in ‘1984’ van George Orwell werd geschetst is al lang in de Verenigde Staten, geopend met puur legale juridische middelen, ongezien en ongehoord door het Congres, de President of het volk... “Binnen onze regering en ons politieke systeem de V.S. is er een zeer goed georganiseerde politieke actiegroep actief in dit land, vastbesloten om onze Grondwet te vernietigen en een één-partij staat te vestigen. Wat belangrijk is om te onthouden over deze groep is niet hun ideologie, maar hun organisatie. Deze opereert in het geheim, in stilte, en is continu bezig om onze regering te transformeren. Deze groep is geen verantwoording schuldig, noch aan de President, het Congres, noch aan de rechtbanken. Deze groep is praktisch gezien niet te verwijderen.” - Senator William Jenner, toespraak 1954. Het maakt niet uit welke kandidaat de presidentiële verkiezingen wint, de schaduwregering zal hier blijven. En op dit moment is het de tweede schaduwregering in de Verenigde Staten –ook wel de Deep State genoemd- die een grotere bedreiging vormt voor de vrijheid. Deze is samengesteld uit niet gekozen regeringsbureaucraten, corporaties, contractanten, pennenlikkers, en knoppendrukkers, die werkelijk de lakens uitdelen achter de schermen. Donald Trump (de beste Amerikaanse president ooit) vecht vandaag tegen deze communistische fascistische Big Brother orde in Amerika en ook over de hele wereld...

De communistische dictatuur China bouwt in rap tempo aan een systeem om zijn burgers te observeren en te controleren in hun dagelijks doen en laten. In verschillende steden van China wordt al langere tijd geëxperimenteerd met gezichtsherkenning en andere technologieën om een zo compleet mogelijk profiel te krijgen van elke burger in het land. De Chinese overheid gebruikt de nieuwste technologie om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de communistische regels houdt. Dit wordt gedaan door via het sociaal- kredietsysteem op basis van geldende wet- en regelgeving scores uit te delen aan individuen en bedrijven. Het gedrag van de burger bepaalt uiteindelijk door middel van een puntensysteem, het sociaal krediet genoemd, hoeveel vrijheid en privileges hij of zij krijgt of welke er juist worden afgenomen. Bedrijven en individuen die zich aan de communistische regels houden worden beloond, wie dit niet doet wordt bestraft. Op die manier probeert China zijn inwoners te plooien tot modelburgers in de Chinese communistische/fascistische ideologie. En dit China wil de rest van de wereld naar zijn eigen beeld vormgeven.https://zlj13051967.wordpress.com/2020/ ... dictatuur/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46415
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Pilgrim » Vr Apr 17, 2020 8:54 pm

De contouren van de communistische Nieuwe Wereld Orde en hun agenda worden langzaam zichtbaar in Europa

Posted on April 16, 2020

Afbeelding

“Onze samenleving wordt bestuurd door krankzinnige mensen omwille van krankzinnige doelstellingen. Ik denk dat we bestuurd worden door maniakken voor maniakale doeleinden en ik denk dat ik in aanmerking kom om als krankzinnigen opgesloten te worden, door dit te zeggen. Dat is wat er zo krankzinnig aan is.” - John Lennon... De nieuwe wereld orde (NWO), volgers van de alternatieve media hebben er vast wel over gehoord. Er wordt dan gesproken over een wereld a la 1984 van George Orwell. Een globale politiestaat, één centrale regering die de wereld regeert met harde hand. En een groot aantal bedrijven, regeringen, overheidsorganen, organisaties, koningshuizen en families werkt op dit moment samen als wegbereiders voor de Nieuwe Wereld Orde, die ook wel de Illuminatie, One World Order, New World Order of schaduwregering genoemd wordt...

Een populaire tactiek die de NWO gebruikt gaat als volgt: Er wordt een probleem gecreëerd, (bijvoorbeeld oorlog of pandemie), de mensen worden bang, er wordt een mooie oplossing aangeboden. De mensen nemen die oplossing graag aan en op deze manier denken de NWO steeds meer invloed te krijgen op de mensheid. Deze de NWO elite hebben geen empathie. Daarom kunnen ze zo makkelijk oorlogje voeren en ziektes creëren... We zijn nu compleet overgenomen door de Corona-hysterie. En David Icke zegt dat “men zich moet afvragen, wie er van de huidige situatie profiteert. Dat is de wereldwijde elite, die probeert een wereldwijd totalitair regime in te voeren, ook wel bekend als de New World Order. Daarvoor heb je een wereldwijd probleem nodig en een pandemie voldoet aan alle voorwaarden om de gewenste wereldwijde maatregelen te nemen. Zo kan men onder de façade van veiligheid hun beoogde controleheerschappij installeren.”..

Nu mensen angstig worden voor de corona-epidemie ontstaat er bijvoorbeeld een grotere bereidheid om toe te geven aan wereldwijde agenda voor verplichte vaccinaties. Tijdens de huidige corona-pandemie promoot Bill Gates verplichte vaccinaties en een vaccinatiepaspoort. Nu wederom twee Kennedy’s gedood zijn, spreekt Robert F. Kennedy Jr. zich uit over Bill Gates’ ware agenda. Uit alles blijkt dat Gates vaccinaties vooral ziet als instrument om de populatie te verminderen. Er blijken giftige ingrediënten in vaccins te zitten. En wat de meeste mensen niet weten is dat als er iets fout gaat met een injectie en er ontstaat vac­ci­na­tie­scha­de of een verlamming of zelfs de dood, het farmaceutische bedrijf niet aan te pakken is...

Er is nauwelijks onafhankelijk wetenschappelijk on­der­zoek naar ongewenste reacties op het vaccin. Vrijwel al het beschikbare onderzoek is gefinancierd door de farmaceutische industrie. En er zijn al heel lang mogelijkheden voor genezing van bijvoorbeeld kanker en andere ziektes die een hoog sterftecijfer veroorzaken, maar die zijn niet vrijelijk voor iedereen beschikbaar. Ik heb nooit gehoord bijvoorbeeld dat iemand van de koninklijke elites of andere elites stierf aan kanker. Een hoog sterftecijfer in combinatie met hoge verdiensten aan allerlei ziektes maakt de huidige situatie juist uiterst wenselijk in de ogen van de Nieuwe Wereld Orde...

Nu Corona wegtrekt uit China komt Big Brother. Onder president-dictator Xi Jinping wordt China de eerste echte Big Brother-staat ter wereld. China bouwt nu voortvarend aan een totalitaire surveillancestaat en inwoners leven te midden van een Orwelliaanse nachtmerrie. Hij schreef de angstaanjagende klassieker 1984, een bittere satire op een politiek systeem, dat een ijzeren greep heeft op het doen en laten van burgers. Inmiddels hangen Chinese steden vol met camera’s (die mensen kunnen ook herkennen op basis van hun loopstijl en hun silhouet), die zijn gespecialiseerd in gezichtsherkenning op grote afstand (ook iemand met een bivakmuts kan worden herkend), om het gedrag van burgers nauwlettend in de gaten te houden. En autoriteiten die alles van je weten en je gedrag ook nog eens beoordelen, kunnen steeds meer eisen stellen, druk uitoefenen en iedere vorm van kritiek de kop indrukken. Daar is geen oppositie meer en burgers die openlijk anders denken. Politieagenten dragen al speciale brillen waar gezichtsherkenningssoftware op is geïnstalleerd. Zodra een gezochte politieke dwarsligger voorbijloopt, krijgen de agenten een signaal en kunnen ze de verdachte ter plekke arresteren...

Volgens Amnesty International worden internetbedrijven “de facto agenten van de staat”. En wie in China een abonnement voor mobiele telefonie wil afsluiten, moet verplicht een gezichtsscan uit laten voeren. Bijna iedereen in China maakt gebruik van WeChat. Het is een dienst voor sociale interactie, betalingen, dating, sport, en nieuws. Zie het als Twitter, Facebook, Google Maps, Tinder, Apple Pay, en staatsmedia, allemaal in één applicatie verweven. Super handig, maar ook een krachtige tool voor sociale controle. Onder sociale controle verstaan we bijvoorbeeld beperkingen aan wat je wel en niet mag zeggen. De samenleving in China is nu een gevangenis geworden, zonder muren, waarin mensen in twee groepen worden opgesplitst: burgers die de goedkeuring hebben van de regering en zij die door middel van dagelijkse bestraffing gecorrigeerd worden. In communistische China is de Big Brother-scenario en Nieuwe Wereld Orde werkelijkheid geworden. En wat in China gebeurt zal ons straks ook ten deel vallen in Europa. De massa is zo dom om te denken dat dit alleen maar elders gebeurt. Maar wij in Europa zijn zelf ook hard op weg om een communistisch-fascistische NWO-totalitaire, gecontroleerde samenleving te worden, waarbij elke gang gevolgd wordt. Alleen merken mensen dit niet, omdat men nog steeds denkt in een vrije wereld te leven. Stop de communistische fascistische nieuwe wereldorde! https://beveiligingnieuws.nl/nieuws/hua ... e-regering

Kijk hoe de Nieuwe Wereld Orde dictatuur eruit ziet in China en dat komt ook bij ons in Europa!Je wordt geïdentificeerd door slimme camera’s, die precies bijhouden waar je bent en wie je ontmoet. Je contact met anderen wordt nauwgezet in de gaten gehouden en geprofileerd. Cashgeld is er niet meer. Al je betalingen zijn inzichtelijk en worden gecategoriseerd. Er is bekend wanneer je opstaat, waar je heen gaat, wat je eet, en hoe je ontspanning zoekt. En met een beetje ongeluk krijg je een vlaggetje bij je naam omdat algoritmes een onheilspellende toekomst voorspellen op basis van de data die je produceert.Als iemand zich in de geschiedenis verdiept en niet stomweg de media, de overheidspropaganda of een doctor gelooft, kan hij of zij ontdekken dat 9 van de 10 infectieziekten al ‘verdreven’ waren door schoon water, hygiëne, etc., voordat de overheid eind jaren 50 van de vorige eeuw met het vac­ci­na­tie­pro­gram­ma begon. Kwik, die gebruikt wordt in de vaccins, beschadigt de hersenen en maakt, net als fluoride, de mens minder krachtig/zwakke immuniteit.Door constructies met rentes, inflaties, het doorvoeren van illegale belastingen, het ongelimiteerd bijdrukken van ongedekt geld en het letterlijk afpersen en uitmelken van “derde wereld landen” heeft de Nieuwe Wereld Orde de economie vanaf het begin van de vorige eeuw volledig in de greep. Als je naar de geschiedenis kijkt is er slechts een kleine groep mensen, die van de winstmogelijkheden profiteert die ons huidige stelsel bied. De grondleggers van het huidige financiële systeem wisten dat het recht om uit het niets gecreëerd geld in circulatie te brengen oneindig veel sterker is, dan het maken van de wetten van een land. De financiële elite die uit deze bankiersdynastieën is voortgekomen, maakt tot op de dag van vandaag de dienst uit. En wie het geld bezit, heeft de macht...

https://zlj13051967.wordpress.com/2020/04/16/41814/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40960
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Mahalingam » Za Apr 18, 2020 6:51 pm

Inloggen bij de overheid.
Hier links zie je twee lokale methoden die opgeheven worden zodra er een 'hogere' manier is; die via de EU. (rechts in beeld)

Afbeelding
Als EU burger log je dan in bij de EU-overheid die je dan geïdentificeerd doorstuurt naar jouw lokale overheid.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40960
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Mahalingam » Za Apr 18, 2020 8:58 pm

Gompie. Corona-app overheid nu al clusterfuck

Nieuw snelheidsrecord Falend IT-project Overheid


Goed nieuws voor iedereen die al verwachtte dat de corona-app van de overheid apenballen ging zuigen, waaronder het bekende weblog GeenStijl.nl: ze krijgen gelijk.
Experts die hebben meegekeken bij het selectieproces van de apps die door mogen voor de wasmachine Appathon, hebben er geen vertrouwen meer in. Niet zo gek, aangezien bij de zeven gekozen apps onder meer inzendingen zitten van Capgemini, het softwarebedrijf dat vooral heel erg goed is in het ontwikkelen in software die heel veel belastingcentjes laat verdwijnen, de aanbestedingssjoemelaars van Accenture en het Singaporese Sia dat meer bezig lijkt met het bestrijden van privacy dan van corona.
Bovendien heeft slechts 1 van de 7 apps de broncode vrijgegeven, en volgens deze makker is dat ook nog eens niet veel soeps. Of, zoals de experts het zeggen: "Wij sluiten ons aan bij de oproep van Bits of Freedom en Platform Bescherming Burgerrechten alsmede de eerdere oproep van meer dan 140 wetenschappers om terug te gaan naar de tekentafel. Daarnaast roepen wij andere betrokken experts op zich hierbij aan te sluiten." Laten wij ons daar ook maar bij aansluiten. Terug naar de tekentafel, Hugo! En stop dan meteen met die misleidende term 'app' voor dit project. Een app is 'Schaakklok', of 'Boodschappenlijstje', of 'Kinder, het Tinder voor babynamen'. Dit is geen app. Dit is een surveillancevehikel. Noem het dan ook zo.
Appdate: er is een Appathon. Marketingmensen soppen, IT-crowd huilt. Dan weten wij het wel.
Open Source: zijndecovidappsalopensource.nl?
Draad: Appathon pitch opbrengst.
https://www.geenstijl.nl/5153008/zin-in-clusterpuck-nu/#more
Groeiende kritiek op ‘gehaaste’ selectieprocedure corona-app
Appathon gaat door

Het ministerie van Volksgezondheid lijkt ondanks de kritiek op de selectie het proces door te zetten. Dit weekend moeten de zeven voorstellen zich presenteren tijdens een ‘appathon’ die zaterdag begint met elevator pitches.

Tijdens de appathon worden prototypen van de voorstellen digitaal aan het publiek voorgelegd, dat commentaar kan geven en vragen kan stellen. De broncode van de voorstellen wordt ook gecontroleerd. Experts van binnen en buiten de overheid kijken mee en stellen vragen. Maar een aantal van hen hebben inmiddels bedankt, zegt Demeyer: „Je wordt bijna als excuus gebruikt en daar passen we voor.” Zondag om 16.00 uur is de laatste demonstratie.

De hoop van de regering is dat de apps meer grip geven op de verspreiding van het virus, als de maatregelen na 28 april – eventueel – verlicht worden. Verbeterd, versneld contactonderzoek met een grotere capaciteit moet nieuwe uitbraken van Covid-19 in kaart brengen en isoleren, om zo te voorkomen dat de ziekenhuizen opnieuw overbezet dreigen te raken.
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/17/greoiende-kritiek-op-gehaaste-selectieprocedure-corona-app-a3997130

Dat gaat nog wat worden. Iedereen moet iedere dag vragen van een app beantwoorden en als je dan de goede (foute?) antwoorden geeft dan wordt je als coronagevaar gemerkt met alle gevolgen van dien voor de omgeving (help, paniek, er is corona in mijn buurt!).
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46415
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Pilgrim » Za Apr 18, 2020 9:10 pm

Je eigen Corona-app? Nee: kill je smartphone!

Door: Taco van Dommels/konfrontatie - Gepubliceerd: 17 april 2020

Afbeelding

Er is veel om je kwaad en bezorgd over te maken in verband met de Corona-pandemie. Een van die dingen is de ontwikkeling van een (Europese) Corona-app. Wordt het een systeem zoals Veilig Tegen Corona voorstaat of een track-and-trace instrument voor het surveillance-kapitalisme?

App tender

Gisteravond liet minister de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn & Sport) weten dat er 750 inzendingen binnen zijn gekomen voor zijn Corona-app tender. Hij wil dat er een vind-en-volg app komt voor het automatisch doorgeven van eventuele opgedane of veroorzaakte besmettingen. En een app waarmee je je arts op de hoogte kan houden van je lichamelijke situatie.

De Jonge had die tender -een neoliberaal waardig- als een lap rood vlees in de leeuwenkooi van de markt geworpen. Zijn initiatief zorgde echter voor nogal wat tumult.

De tender was uitgeschreven zonder vooroverleg met de Kamer en dat maakte een aantal partijen pissig. Ze vonden zijn aanpak ook rommelig en onprofessioneel. Vandaag ligt er een motie klaar voor bij het plenaire debat over het betrekken van privacy-deskundigen bij de inzet van medische apps. En volgende week komt er waarschijnlijk een hoorzitting.

Privacy en fundamentele rechten
Zestig wetenschappers klommen in de pen en stuurden Rutte & co op 13 april een brandbrief. Een besluit over de apps moet niet alleen uitgaan van IT-expertise, maar juist ook van expertise op recht, sociale wetenschappen, gedragswetenschappen, ethiek, gezondheidsdomein en systeemwetenschap. Ze willen geen aantasting van de fundamentele rechten en vrijheden en het moet allemaal tijdelijk, strikt noodzakelijk, proportioneel, controleerbaar, transparant en toetsbaar zijn.

Een paar dagen eerder mengde zich de gelegenheidscoalitie Veilig Tegen Corona in het debat. Zij stellen 10 harde voorwaarden aan de apps om "afkalving van onze vrijheden en fundamentele rechten, onze veiligheid en sociale cohesie" te voorkomen. De apps moeten tijdelijk, transparant, volledig anoniem, vrijwillig en gebruiksvriendelijk zijn, zonder commerciële bijbedoelingen en onder regie staan van onafhankelijke deskundigen.

Interessant is hun waarschuwing aan de regering: "Als de systemen die nu ontwikkeld worden niet aan deze eisen voldoen, zal deze coalitie zich met hand en tand tegen de implementatie daarvan verzetten."

Databescherming: maatschappelijk belang
Heel sterk was ook de column "Gruwelijk misverstand" van Maxim Februari in de NRC van 12 april. Hij maakt zich kwaad over de opvatting dat het belang van privacy zou moeten worden afgewogen tegen het algemeen belang van volksgezondheid en economie. Het gaat om een gruwelijk misverstand: databescherming opvoeren als 'privacy', een private kwestie, is een ontkenning van het algemene belang ervan. Databescherming ligt in het hart van de rechtsstaat, zo schrijft hij. Als politieke bobo´s het land willen besturen met data –zoals nu de uitdaging is in deze Coronatijd– dan tast dat de fundamentele beginselen van de rechtsstaat aan, zoals legaliteitsbeginsel, de toegang tot de rechter, de betrouwbaarheid van de overheid en het recht op gelijke behandeling.

Hoe zit het met de techniek van die apps?
Bij de ontwikkeling van de softwarekern voor de vind-en-volg app gaat het om een keuze tussen GPS (lokalisatie) -gesteund door Duitsland- en Bluetooth (smartphonecontact) -gesteund door de Europese Commissie. De ontwikkelprojecten voor beide systemen vallen onder de paraplu van het PEPP-PT (Pan-European Privacy-Preserving Proximity Tracing), een consortium van bedrijven en experts die "landen en ontwikkelaars wil steunen met standaards, technologie en diensten".

Volgens het magazine Computable kiest De Jonge voor het Europese project voor bluetooth-geleide apps, het DP-3T (Decentralized Privacy-Preserving Proximity Tracing). De Jonge voelt wel aan zijn water dat GPS -nu- niet haalbaar is binnen de Nederlandse verhoudingen: veel IT-ers, maatschappelijke organisaties en politici zien GPS als iets dat de privacy grondig aantast.

De boodschap is dat bluetooth de privacy garandeert: "je gegevens worden geanonimiseerd, ze worden niet centraal opgeslagen maar in je eigen smartphone, en je geografische positie is niet herleidbaar". De bluetooth van je smartphone pikt het bluetooth-signaal op van elke andere smartphone in de buurt en ze wisselen dan onderling hun machinenummers uit. Zo kunnen de apps op al die smartphones aan elkaar doorgeven dat iemand in de buurt was die het Coronavirus onder de leden heeft.

Evengoed wordt het mooie verhaal in twijfel getrokken door experts.

Met bluetooth zijn bijvoorbeeld valse meldingen mogelijk. Zo kunnen buren van elkaar een onterechte melding krijgen. Bluetooth kan door woningscheidende muren heen contact maken en als jij besmet bent met Corona kan je buurvrouw een melding krijgen, ook al komen jullie elkaar nooit in levende lijve tegen.

Mensen kunnen er ook misbruik van maken. Voorbeeld: een geregistreerd besmette winkelier kan de zaak van zijn concurrent 'stil leggen' door daar een tijdje rond te lopen. De smartphones van alle werknemers zullen aangeven dat zij nu ook mogelijk besmet zijn. Dat betekent in quarantaine gaan en de winkel kan niet meer draaien zonder personeel.

En dan is er nog de reeële mogelijkheid van ongewenste gegevenskoppeling op centrale servers doordat straatcamara´s je gezicht herkennen zodra je langsloopt met de bluetooth van je smartphone aan. Vermoed wordt dat de beruchte Isrealische onderneming NSO bezig is daarvoor software te ontwikkelen. Van NSO is bekend dat zij laptops en telefoons van kritische journalisten en activisten heeft gehacked en gevolgd.

KillYourPhone
Dat app-gedoe rond Corona is volgens mij een nieuwe stap op weg naar een totaal gedigitaliseerde politiestaat. Ik laat vanaf nu mijn telefoon zoveel mogelijk thuis. En als ik naar buiten ga, dan gaat dat ding in een speciale hoes die geen GPS- of Bluetooth-straling doorlaat. Op killyourphone.com vond ik de simpele gebruiksaanwijzing voor het zelf maken van zo´n hoes.

En wat te doen tegen die gezichtsherkennende camera´s .... ja, misschien de Japanse truuk van misleiding door middel van allerlei gezichtsvormen op mijn kleding ....

https://globalinfo.nl/Achtergrond/je-ei ... smartphone
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46415
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Pilgrim » Za Apr 18, 2020 10:07 pm

Microsoft patent aanvraag 2020-060606 koppelt menselijk lichaam aan betalingssysteem

Posted on 18/04/2020

Afbeelding

Op 20 juni 2019** heeft Microsoft officieel patent aangevraagd voor een technologie waarmee het menselijk lichaam rechtstreeks wordt gekoppeld aan een digitaal betalingssysteem. Voor zover dat al niet verdacht genoeg is: het patent heeft het registratienummer 2020-060606 meegekregen. Al eerder schreven we dat multimiljardair Bill Gates op 24 maart in een geruchtmakend interview aankondigde dat de corona pandemie zal leiden tot de invoering van ‘vaccinatie certificaten’, oftewel een vaccinatie paspoort. Zonder de juiste digitale stempels die bewijzen dat u ingeënt bent, zult u vrijwel uitgesloten worden van de samenleving.

Bill Gates is weliswaar uit het bestuur van Microsoft gestapt, maar werkt via zijn infame Bill & Melinda Gates Foundation nog steeds hard toe naar hetzelfde einddoel: het verplicht vaccineren (en ‘chippen’) van de hele mensheid. Als het aan Gates ligt is er binnen 18 maanden een coronavaccin klaar, en zal het normale leven pas weer kunnen terugkeren zodra iedereen is ingeënt.

(** publicatiedatum 26 maart 2020)

Digitaal betalingssysteem direct gekoppeld aan uw lichaam
Slechts 3 maanden voordat in China het coronavirus uitbrak, kondigde het mede door Microsoft opgerichte biometrische bedrijf ID2020 nieuwe projecten aan met ‘meerdere biometrische identificatie technologieën.’ Gates’ ‘oude’ bedrijf Microsoft heeft nu een systeem ontwikkeld met een ‘apparaat’ (micro/nanochip?) dat direct werkt met de temperatuur, hartslag en hersengolven van het menselijk lichaam, om een digitale munt zoals bitcoins te kunnen kopen en verkopen.

‘De activiteit van het menselijk lichaam die is gekoppeld aan een taak van een gebruiker kan worden aangewend in een mining proces van een cryptovaluta systeem,’ begint de samenvatting op het patentblad. ‘Een server kan een taak aan een apparaat van een gebruiker geven, die communicatief gekoppeld is aan de server.’

‘Een sensor die communicatief gekoppeld is aan, of bestaat in het apparaat van de gebruiker, kan de lichaamsactiviteit van de gebruiker waarnemen. Op basis van de waargenomen lichaamsactiviteit van de gebruiker kunnen lichaamsactiviteit data worden gegenereerd. Het cryptovaluta systeem dat communicatief gekoppeld is aan het apparaat van de gebruiker kan verifiëren of deze lichaamsactiviteit data voldoet aan één of meer voorwaarden die door het cryptovaluta systeem zijn bepaald, en cryptovaluta kan toekennen aan de gebruiker wiens lichaamsactiviteit is geverifieerd.’

Geen vaccinatie en geen chip = niets meer kunnen kopen of verkopen?
Dit komt neer op een systeem met mogelijk een micro/nanochip, dat direct is gekoppeld aan uw lichaamsactiviteit, zoals hartslag, temperatuur en hersengolven. Dit systeem bepaalt op basis van uw lichaam of u aan bepaalde ‘voorwaarden’ voldoet om te mogen kopen of verkopen. Het valt niet moeilijk voor te stellen dat onder die voorwaarden een verplicht vaccin valt, dat digitale markers in zich heeft die door de chip kunnen worden gelezen.

Simpel gezegd: geen vaccinatie en geen chip = niets meer kunnen kopen of verkopen, want de roep om het uitbannen van cash geld, omdat dit ‘besmet’ zou kunnen zijn met het coronavirus, is in de hele wereld luider dan ooit.

Lezen & schrijven van uw hersengolven is technisch reeds mogelijk
Het Microsoft systeem zal in combinatie met 5G dus mogelijk ook kunnen worden gebruikt om uw hersengolven te ‘lezen’, en te zien of u misschien wel bepaalde ‘verkeerde’, opstandige, of dissidente gedachten heeft. Als u denkt ‘dat is science fiction’: vorig jaar verschenen er beelden van schoolklassen in China met leerlingen met 5G hoofdbanden om. Deze 5G banden zijn in staat om de hersengolven van de leerlingen te ‘lezen’, en onder andere hun concentratie te meten. Door middel van verschillende kleuren licht kunnen de docenten meteen zien of een leerling wel oplet, of met zijn of haar gedachten heel ergens anders is.

Deze technologie bestaat dus reeds, en kan in principe ook andersom worden gebruikt, namelijk om hersengolven te beïnvloeden en te manipuleren.

Het systeem kan daarnaast theoretisch niet alleen u, maar ook de gezondheidsautoriteiten een signaal geven als uw lichaamstemperatuur oploopt. Dan zou u zomaar een verplichte oproep kunnen krijgen om u zo spoedig mogelijk bij een arts of in het ziekenhuis te melden, alwaar men u gaat controleren op de aanwezigheid van een virus of andere ziekte.

‘Teken van het Beest’ nu nog dichterbij?
Deze beroemde Bijbelpassage hebben we de afgelopen tijd in diverse artikelen al vaker aangehaald:

‘En het (beest) maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd, [en] dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam (666) heeft.’ (Opb.13:16)

‘En er kwam een boos en kwaadaardig gezwel aan de mensen, die het merkteken van het beest hadden en die zijn beeld aanbaden. ‘(Opb.16:2)
(Speculatie: Gaat er iets gruwelijk mis met de geïmplanteerde chip (alternatief: geïnjecteerde tattoo), of zodra de DNA-veranderende enzymen in de vaccins met behulp van 5G worden geactiveerd? Of zal dat gezwel juist opzettelijk worden veroorzaakt?)

‘En de rook van hun pijniging stijgt op in alle eeuwigheden, en zij hebben geen rust, dag en nacht, die het beest en zijn beeld aanbidden, en al wie het merkteken van zijn naam ontvangt. ‘(Opb.14:11)

We zeggen hiermee niet dat het Microsoft patent direct tot de vervulling van deze Bijbelse eindtijdprofetieën zal leiden, maar het valt niet te ontkennen dat het er wel steeds meer op begint te lijken. (We zijn u nog een artikel met een uitgebreide analyse van de grondtekst van deze passages schuldig. Daaruit blijkt onder andere dat oudere Bijbelversies eeuwenlang ‘een merkteken IN hun rechterhand’ (/arm*) hadden staan, en niet ‘op’, en het getal ‘666’ direct wijst op de handeling van het ‘etsen’ = het aan- of inbrengen met een scherpe punt, zoals met een moderne naald gebeurt).

(* Met het woord dat vertaald is met ‘hand’ werd in die tijd de complete arm tot de schouders aangeduid.)

Xander

(1) Now The End Begins via The Open Scroll Blog
(2) Patentscope.wipo.int

https://www.xandernieuws.net/algemeen/m ... gssysteem/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40960
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Mahalingam » Zo Apr 19, 2020 1:39 pm

Gekoei en geklungel. 'De' corona-app wordt gekozen zoals een EU-songfestival winnaar.
Eén van de zeven uitverkorenen heeft zijn broncode openbaar gemaakt om te laten zien dat deze transparant is. En dat bleek toch een amateuristische rotzooi te zijn !
Binnen 24 uur al datalek bij mogelijke corona-app Covid19 Alert


In de broncode van Covid19 Alert die gisteren online is gezet, zijn oude bestanden te vinden met daarin bijna 200 volledige namen, e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden van gebruikers van een andere app, waar de corona-app aan is gelinkt.

Na melding door RTL Nieuws heeft Covid19 Alert een deel van hun broncode offline gehaald. Ondanks dat is de gelekte data nog steeds met enig zoekwerk terug te vinden.
In de broncode van Covid19 Alert die gisteren online is gezet, zijn oude bestanden te vinden met daarin bijna 200 volledige namen, e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden van gebruikers van een andere app, waar de corona-app aan is gelinkt.

Na melding door RTL Nieuws heeft Covid19 Alert een deel van hun broncode offline gehaald. Ondanks dat is de gelekte data nog steeds met enig zoekwerk terug te vinden.

In de broncode van Covid19 Alert stond een database van een andere app die door dezelfde ontwikkelaar, Immotef, is gebouwd. In deze database zijn ook gegevens van Nederlandse gebruikers van die app te vinden. Het is onduidelijk hoe het kan de gegevens in de broncode van de corona-app te vinden zijn.

"Dit is gewoon ontzettend amateuristisch", zegt een expert die anoniem wil blijven. Hij kijkt samen met andere techneuten naar de broncode van de corona-apps. "Er is zoveel mis met deze app, ik begrijp niet dat dit door de selectie heen is gekomen."

Autoriteit Persoonsgegevens

"Wij hebben de code zo snel mogelijk openbaar gemaakt", zegt een woordvoerder van Covid 19 Alert. "In dat proces hebben we per ongeluk deze data online gezet." Het datalek wordt gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens en het ministerie.

En alsof dit nog niet genoeg is, is er ook een (zo te zien overbodig) gebruik van een zgn. blockchain. Brrr.
Ook zijn er vraagtekens te zetten bij het gebruik van de blockchain van de corona-app. Covid19 Alert maakt gebruik van de blockchain van Digibyte, een cryptomunt die net als Bitcoin waarde heeft. Als de interesse in zo'n cryptomunt toeneemt, dan stijgt vaak ook de waarde.

Digibyte

Op Twitter wordt enthousiast gereageerd door crypto-investeerders, die denken dat als de overheid voor de Covid19 Alert-app kiest de waarde van hun Digibyte-munten flink stijgt. "Ze vullen mijn portemonnee", meldt een Digibyte-investeerder.

En dat lijkt te kloppen: sinds de bekendmaking vrijdag dat de Covid19 Alert-app meedoet met het selectieproces is de waarde van de digitale munt flink gestegen. Ook wordt er sinds die dag veel meer gehandeld in Digibyte.
https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5095321/covid19-alert-datalek-crypto-digibyte-coronavirus-ministerie-app
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40960
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Mahalingam » Ma Apr 20, 2020 7:26 pm

Dat wordt niks met die corona-app.
Wat is het doel? "de verspreiding van het coronavirus te beperken en tegelijkertijd ruimte geven om het dagelijks leven te hervatten"
En hoe zou dat moeten?
Corona-apps onvoldoende uitgewerkt, zegt Autoriteit Persoonsgegevens
De voorwaarden van de overheid voor de corona-apps waren niet duidelijk genoeg en daardoor zijn de zeven voorstellen voor de apps onvoldoende uitgewerkt. De Autoriteit Persoonsgegevens komt daarom niet met een inhoudelijk oordeel over de apps.

De privacywaakhond van de overheid heeft tijdens het weekeinde gekeken naar de apps. Die moeten bijhouden met wie een coronapatiënt contact heeft gehad. Daarmee wil het kabinet proberen de verspreiding van het coronavirus te beperken en tegelijkertijd ruimte geven om het dagelijks leven te hervatten.

Volgens de Autoriteit zijn een paar belangrijke vragen niet beantwoord in de voorwaarden van de overheid. “Zo is niet duidelijk omschreven wie verantwoordelijk is voor de verwerking van de gegevens. Is dat een private partij, een zorgpartij of een overheid?” Bovendien heeft de overheid niet duidelijk gemaakt waarom zo’n app effectiever is in dan alternatieven die minder ingrijpend zijn, aldus de Autoriteit.

Ook appbouwers worstelen daarmee, zij zijn volgens de waakhond zoekende. Daardoor gaven ze te weinig informatie aan de Autoriteit. “Zo leverden sommige appbouwers alleen informatie over hoe de app eruitziet voor gebruikers. Informatie over hoe de app ‘aan de achterkant’ werkt, lieten ze achterwege.”

Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, zegt in een verklaring: “Het is nog maar de vraag of die app er wel kan komen. Natuurlijk zal de AP eventuele voorstellen voor apps opnieuw beoordelen, mocht de overheid dat vragen. Maar alleen als de effectiviteit, de kaders, de plannen en de apps beter uitgewerkt zijn.”

“Heel Nederland wil graag weer naar buiten, stappen zetten richting de normale situatie”, gaat de verklaring verder. “Maar we moeten voorkomen dat we nu een oplossing inzetten waarvan onduidelijk is of die wel echt werkt, met het risico dat het vooral andere problemen oplevert. Of dat iemand die geen gebruik kan of wil maken van een app misschien de toegang wordt geweigerd tot werk, school of een supermarkt.”

Experts hadden al kritiek op de haast waarmee het ministerie een corona-app wil ontwikkelen. Ze kregen zondag tijdens een ‘appathon’ gelijk: de zeven geselecteerde ontwerpen vertonen nog teveel gebreken.
https://www.trouw.nl/binnenland/corona-apps-onvoldoende-uitgewerkt-zegt-autoriteit-persoonsgegevens~b0f37fb7/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74840
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Ariel » Ma Apr 20, 2020 7:57 pm

Mahalingam schreef:Dat wordt niks met die corona-app.
Wat is het doel? "de verspreiding van het coronavirus te beperken en tegelijkertijd ruimte geven om het dagelijks leven te hervatten"
En hoe zou dat moeten?


In Israël hebben ze een goed werkende app. Waarom kopen ze die niet?

In Singapore, China en Israël bestaan al apps die in kaart brengen wie met besmette mensen in contact is geweest. Die hebben een verplicht karakter en staan op gespannen voet met Europese privacyregels.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46415
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Pilgrim » Vr Apr 24, 2020 10:47 pm

Frankrijk en EU eisen dat Apple en Google privacy bescherming uit corona volg-app verwijderen

Posted on 24/04/2020

Afbeelding

Nederlandse O.V. bedrijven willen app ‘waarmee wordt bepaald wie wanneer mag reizen’ – Alle data op uw smartphone worden straks op centrale server opgeslagen – 300 academici uit 25 landen schrijven brief met grote zorgen dat dit systeem zal worden gebruikt om iedereen permanent te volgen en te controleren

De Franse minister van Digitale Economie Cédric O eist dat de privacy bescherming die Apple en Google in hun aanstaande corona app willen inbouwen, verwijderen. De Franse overheid, die de app op 11 mei gaat invoeren, wil namelijk ten allen tijde mensen kunnen volgen en op hun smartphones kunnen kijken, zonder dat ze daar toestemming voor geven, of dat zelfs maar in de gaten hebben. Ook de EU wil dit, wat bewijst dat de Westerse overheden in extreem korte tijd in autoritaire regimes zijn veranderd, en in razendsnel tempo de democratie, vrijheid, privacy en rechten van de burgers aan het afbreken zijn.

Apples iOS voorkomt standaard dat contact-volgende apps die gebruik maken van Bluetooth technologie op de achtergrond actief blijven, als de verzamelde data uit het toestel kunnen worden gehaald. Deze blokkade is bedoeld om de privacy van de gebruiker te beschermen.

‘Wij vragen Apple om deze technische horde op te heffen,’ verklaarde minister O. ‘Zo kunnen we een soevereine Europese gezondheidsoplossing ontwikkelingen, die verbonden zal worden aan ons zorgsysteem.’ (2)

Frankijk en EU willen onbeperkte grip krijgen op uw persoonlijke data
Apple en Alphabet (Google) ontwikkelen hun eigen contact-volgende app, die volgende maand op wereldwijde schaal beschikbaar moet komen. Het Apple-Google systeem gebruikt Bluetooth verbindingen, en stelt gebruikers in staat hun data op hun smartphones te bewaren.

Frankrijk en de EU willen deze data echter op een externe centrale server opslaan, die wordt beheerd door de autoriteiten. Die gaan dan andere gebruikers waarschuwen zodra die in contact dreigen te komen met iemand die ervan verdacht wordt besmet te zijn met Covid-19.

300 academici uit 25 landen bang voor totale controle
Zo’n 300 academici uit zo’n 25 landen die de Google-Apple app willen invoeren, hebben in een brief hun grote zorgen geuit over het plan om alle persoonlijke gegevens van ieders smartphone op een centrale server op te slaan. Dat is ‘inherent minder veilig’, en kan ertoe leiden dat dit systeem wordt misbruikt om iedereen permanent te volgen en te controleren.

Zo’n programma zou ‘het vertrouwen in, en de acceptatie van zo’n app door de samenleving op catastrofale wijze aantasten,’ schrijven de academici. ‘Het is van vitaal belang dat we, als we uit deze crisis komen, geen middel creëren dat grootschalige data verzameling van de bevolking mogelijk maakt. Niet nu, en ook niet later.’ (1)

Nederlandse OV wil bepalen ‘wie wanneer mag reizen’
De EU en nationale overheden beweren weliswaar dat de app ‘vrijwillig’ wordt, maar ondernemen tegelijkertijd stappen die het straks bijzonder moeilijk maken om in de ‘post-corona’ samenleving te kunnen functioneren als je die app niet hebt geïnstalleerd. Denk bijvoorbeeld aan de app die de OV-bedrijven willen invoeren waarmee wordt bepaald wie wanneer mag reizen. ‘Dat kan alleen met tijdslots en een verbod op niet-noodzakelijke reizen,’ zei Pedro Peters, voorzitter van de branchevereniging OVNL.

Het idee achter de app is dat iedereen onmiddellijk een bericht krijgt dat ze zich in de buurt van een ‘corona verdachte’ bevinden. Zo kunnen ze tijdig afstand houden, en kan de ‘verdachte’ in thuisisolatie gaan. De lockdowns zouden hiermee deels kunnen worden opgeheven, maar –en nu komt het- alleen als voldoende mensen hieraan meedoen.

Sociale druk op app-weigeraars zal enorm worden
De sociale druk op mensen die de app weigeren zal vermoedelijk enorm worden, omdat deze weigeraars ervan beschuldigd zullen worden een terugkeer naar het normale leven (dat overigens sowieso nooit meer gaat gebeuren, zo heeft ook premier Rutte al laten weten) tegen te houden.

De bereidheid van mensen om aan de invoering van een controlesysteem mee te doen, lijkt erg groot. Ik heb op diverse forums al discussies gelezen waarin mensen elkaar op soms agressieve wijze aanspraken en verantwoording eisten als iemand op de trein was gestapt. ‘Waar moest jij zo nodig naartoe? Had je wel een grondige reden? Zo niet, dan ben je een aso, en een Covid-19 verspreider! Er zou een pasjessysteem moeten komen,’ et cetera.

‘Autoritaire regimes pakken onze mensenrechten af’
Westerse regeringen zijn ‘in autoritaire regimes’ veranderd, schrijft ook de Amerikaanse econoom Martin Armstrong. ‘Bij de volgende gekunstelde crisis zullen ze hoogstwaarschijnlijk de democratie en daarmee de verkiezingen opschorten. En dat allemaal voor een virus dat minder dan 50% slachtoffers maakt dan de jaarlijkse griep.’

‘Dit is de Zesde Golf vanaf het begin van het kapitalisme. We stevenen af op de instorting van de overheidsstructuren. Daarom worden ze zo agressief, en hebben ze ieder mogelijk excuus aangegrepen om alle fel bevochten mensenrechten af te pakken.’ (3)

Xander

(1) Bloomberg
(2) BBC
(3) Armstrong Economics
(4) Afbeelding: Gerd Altmann, Pixabay (rechtenvrij)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/f ... rwijderen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40960
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Mahalingam » Vr Apr 24, 2020 11:26 pm

Een voorstel uit de D666-koker:
vergunning nodig van de overheid om met het OV te reizen. Daar moet een app voor komen eventueel.
Ov-reizen in de toekomst mogelijk alleen nog met toestemming
Het ministerie van Infrastructuur werkt met openbaarvervoerbedrijven en reizigersorganisaties aan een plan om het openbaar vervoer in Nederland coronabestendig te maken. Maar zelfs als het weer op gang komt, kan naar verwachting maar een kwart van de reizigers van voor de coronacrisis worden vervoerd.

Een van de oplossingen waaraan wordt gewerkt, is een reserverings-app, die ervoor zorgt dat de ruimte in bussen en treinen goed wordt verdeeld. Ook wordt gedacht aan speciale reisuren voor kwetsbare groepen en een verbod op reizen die niet noodzakelijk zijn.
[...]
D66-Kamerlid Rutger Schonis is enthousiast over het plan. Volgens hem moet er een autoriteit komen die aan hand van criteria vooraf bepaalt of een reis noodzakelijk is of niet. Techniek kan helpen om het plan uit te voeren.
https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2020/04/ov-reizen-in-de-toekomst-mogelijk-alleen-nog-voor-752676/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46415
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Pilgrim » Zo Apr 26, 2020 2:36 am

Overtreden van mondbescherming plicht kan vanaf maandag € 5000,- kosten

Geplaatst op 25 april 2020

Afbeelding
Merkel kan in haar handen wrijven: De burger wordt in de corona-crisis in het nauw gebracht en gesanctioneerd – en desondanks stijgt de CDU/CSU steeds verder in de peilingen

Vanaf 27 april talrijke strafverzwaringen en boeteverhogingen in Duitsland

Nu worden de institutionele duimschroeven radicaal aangedraaid. Voor onze ogen ontwikkelt de staat zich, met of zonder corona-crisis, bijna elk jaar repressiever, autoritairder, totalitairder – en gewoon steeds weerzinwekkender.


Waterdichte bewaking, de strengste controle en keiharde straffen, niet zelden tot aan existentiële bedreiging toe. Men zal deze paternalistische en in zekere zin kwade ontwikkeling voorgoed met de buitengewoon zelfingenomen Merkel-regering in verbinding brengen. Samen met zo menig ongerijmdheid.

Nu lezen we in de “Focus” dat vanaf maandag in Beieren een overtreding van de geldende plicht tot mondbescherming met tot € 5000,- bestraft kan worden. Dat moet je je eens voorstellen!

Blijkbaar heeft de politiek van minister-president Söder het oog voor proporties volledig verloren – en de verdenking wordt sterker dat hier waarschijnlijk getest moet worden hoever men nog met de repressies kan gaan, voordat de burgers zich verzetten. We zijn op dit moment verder van liberale en vrije waardevoorstellingen verwijderd dan ooit tevoren. En houden ons toch – afgezien van enkele uitzonderingen – stil.

Er is steeds minder evenredigheid
Dan is het alleen maar logisch en consequent dat bij de tegelijkertijd in werking tredende nieuwe boetes voor het wegverkeer eveneens niet geaarzeld, maar er flink tegenaan gegaan wordt. Al bij een snelheidsoverschrijding van 20 km/u is in het vervolg het rijbewijs weg. Plus een vette boete uiteraard.

Hoewel het aantal verkeersslachtoffers jaarlijks afneemt, wordt ook hier meedogenloos gesanctioneerd. Rigoureus en drastisch wordt zodoende voor steden en gemeenten een (dringend benodigde) nieuwe bron van inkomsten aangeboord.

Onnodig om te vermelden dat in dit kader vast en zeker ook de bewakingstechniek tot in het kleinste hoekje van de burgerlijke privésfeer wordt uitgebreid. Flitspalen, camera´s en controleurs alom. En zoals men weet, zijn verklikkers, waarschuwers en controleurs in Duitsland nog nooit verhongerd!

De schrik kan je om het hart slaan als je je voorstelt dat er volgend jaar vast en zeker weer een aanscherping te verwachten is. Dan dreigen er wellicht al gevangenisstraffen bij de kleinste delicten.

Dientengevolge: steeds dieper de bewakingsstaat in met “mama Merkel”. Verbazingwekkend genoeg krijgt dit rigide regeringssysteem de instemming van de kant van de kiezers, zodat je alleen nog maar verbaasd naar je hoofd kunt grijpen. De CDU/CSU staat ondanks alle compleet overdreven restricties landelijk op bijna 40%. Knap van degene die deze vreemde logica nog kan volgen.

Bron: www.pi-news.net

Door: “Cantaloop”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/25 ... 00-kosten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46415
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Pilgrim » Di Mei 05, 2020 10:29 pm

De auteur van dit artikel is van mening dat de coronacrisis misbruikt wordt om een soort controlemaatschappij in te voeren naar het voorbeeld van China. Er was ook vóór de uitbraak al een trend in deze richting, maar het zou misschien kunnen dat de coronacrisis sommige mensen goed uitkomt om dit proces te versnellen...

Het coronavirus muteert in de communistische Nieuwe Wereld Orde (Animal Farm)

[...] De coronacrisis wordt een opmaat naar een big brother-maatschappij. We worden overal gevolgd. Via Facebook, Twitter, met camera’s op parkeerterreinen, door onze ‘telefoon’ die onze locatie prijsgeeft. Grote tech-bedrijven, overheden en andere instanties weten bijna alles van ons en manipuleren ons op allerlei manieren. Privacy is een fossiel. Zurigheid en kritiek zijn niet meer van deze tijd. [...] Privacy, het recht op persoonlijke levenssfeer, behoort tot ‘de moederkoek van de vrijheden’. Het werd in 1950, als reactie op de barbarij van het fascisme, opgenomen in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens...

In 1970 stond heel Nederland op z’n kop vanwege de volkstelling. De angst voor de dictatuur van Big Brother was groot. Maar nu met de ‘beperkte identificatieplicht’ die dictatuur werkelijkheid dreigt te worden, ontbreekt elk verzet. Nieuwe Big Brother is watching you-element inmiddels is toegevoegd aan het steeds uitgebreidere wapenarsenaal van de controle- en repressiestaat, dat vooral wordt ingezet tegen de onderkant van de samenleving. In de Europese Commissie werken ongeveer vijftig mensen die alles zouden moeten controleren wat door de Europese Unie op poten wordt gezet, van databanken tot camera’s, van internet tot gsm’s enz. Dat apparaat is ontoereikend om de ‘tsunami’ van aantastingen van de privacy te controleren. De afgelopen dagen kwamen verschillende landen met initiatieven om de uitbraak van het virus tegen te gaan, zoals het verplicht dragen van tracking-armbanden, het uitrollen van traceer-apps en de inzet van locatiegegevens om besmette personen te vinden. De volgapp of trackingapp, waarmee de drager van de telefoon gevolgd kan worden, creëert een situatie waarin we (constant) worden bekeken, gevolgd en (mogelijk) geïdentificeerd. ...

Binnen afzienbare tijd krijgen wij allemaal ook een vaccinatiepaspoort. En zoals de naam al doet vermoeden wordt aan het paspoort de eis verbonden dat we gevaccineerd moeten zijn om te mogen reizen. En dat niet alleen, het paspoort moet ook getoond worden om te kunnen trouwen; een rijbewijs te halen; toegang te krijgen tot scholen; kinderbijslag en uitkeringen te ontvangen etc. Met andere woorden de staat kan u chanteren. En de maatregelen tegen mensen die zichzelf niet vaccineren, zullen quarantaine zijn. In Argentinië is het kennelijk deels al zover. Het vaccinatiepaspoort is op 14-12-2018 ingevoerd. [...]

In een document van de Rockefeller Foundation uit 2010,staat het Lock Step scenario precies beschreven wat zich momenteel internationaal voor onze ogen afspeelt. (klik hier voor de pdf)...

https://zlj13051967.wordpress.com/2020/05/03/42401/

Inderdaad lijkt er ook in Europa een soort ‘immunity passport’ of ‘health passport’ in de maak te zijn, dat je nodig hebt om te kunnen reizen, maar ook om te werken...

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46415
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Pilgrim » Di Mei 05, 2020 10:39 pm

Maak niet “normaal” wat niet normaal is!

Afbeelding

We leven als zombies. We worden wakker, doen de gebruikelijke dingen en gaan weer slapen. Alleen om wakker te worden en dit opnieuw te doen. Je bestaat, maar voel je dat je leeft?
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46415
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mei 06, 2020 10:56 pm

Adviseur van Sebastian Kurz: Democratie zonder dictatuur heeft geen toekomst

Geplaatst op 6 mei 2020

Afbeelding
De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz en zijn topadviseur Antonella Mei-Pochtler.

Weet u wat dictocratie is? Een verwerpelijk woord van de toekomst, zegt de bedenkster van het woord zelf – en zij is niemand minder dan de adviseur van de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz, Antonella Mei-Pochtler.

Controle als “zelfcontrole”?

Ja, dat is die dame, die onlangs in de “Financial Times” in verband met een corona-app aankondigde: “Deze zal deel uitmaken van de nieuwe normaliteit. Iedereen zal hem hebben. Ik denk dat de mensen zichzelf willen controleren”.

Klopt. Want wanneer niemand meedoet, heeft het bevel geen zin. Daarom is er dictocratie nodig. De heer Kurz begint daar al merkbaar mee, ook al is het nog enigszins teruggetrokken. Mei-Pochtler is immers zijn belangrijkste adviseur op weg naar de “normalisering van het openbare leven” na corona. Hij luistert vast en zeker naar haar.

Manipulatie van de onnozele burger
In een column in de “Standard” legde de topadviseur enkele jaren geleden uit waarom er geen weg voorbij zou leiden aan de “dictocratie”. Politiek is daarbij net zoiets als een merkproduct. En het gaat om marktleiding. Hoe bereik je die? Door leiden en verleiden. Inranselen en influisteren. Dictatuur en democratie. Dictocratie dus.

In het middelpunt van deze inspanningen staan wij: de consumenten, de staatsburgers, de belastingbetalers. De kostwinners van diegenen, die ons vertellen waar het langs gaat en ons vriendelijk uitleggen waarom wij van het geld, dat men van ons afpakt, maar weinig of helemaal niets terugkrijgen.

Wij, de massa – vermeend manipuleerbaar als de hond van Pavlov, die bij het rinkelen van het belletje kwijlt, omdat hij “vreten” voorgeschoteld krijgt.

Het lokaas: de “nieuwe normaliteit”
Merken moeten kracht laten zien, de “schijn van vreemde dromen” doorgeven, heet het verder. Dat heeft overigens al heel goed gefunctioneerd. Bijvoorbeeld bij de EU-toetredingscampagne. Samen in plaats van eenzaam, prentte men ons destijds in. En nu: afgelopen met de droom. Of Greta Thunberg in de strijd tegen de klimaatcatastrofe.

Afgelost door een nog grotere vijand: het virus corona, omhoog gepusht tot een politiek merk, dat echter ook niet meer helemaal goed werkt. Maar het volgende product wacht al. De “nieuwe normaliteit”, de verlossing, de ongedeerde wereld, waarin alles goed wordt. Als we ons maar dictocratisch schikken.

Bijvoorbeeld apps accepteren, die er informatie over geven wanneer we waar en wie ontmoeten. Of ons met een nog onbekend vaccin tegen een nog onbekendere vijand laten inenten.

De droom – ons oude leven
Want wij hebben allemaal deze droom: dat we weer mogen wat we voordien mochten, in de democratie. Die is dan gewoon gekruid met een snufje dictatuur. Dictocratie is de toekomst, verklaart de adviseur van de bondskanselier.

Succesvolle merken zoals Nokia, Adidas of Puma doen dat zo: ze luisteren naar wat de klant wil, zoeken uit wat hij werkelijk nodig heeft, en projecteren iets (toveren hem voor) wat hij wil... dat zouden merken zijn die echt waarde scheppen.

Dictocratie? Nee, bedankt!
“We moeten durven met tegenstrijdigheden te leven... leiding en vrijheid. De ene keer met schouderklopjes en de andere keer met een pak slaag. Dictatuur en democratie”, zegt de adviseur van de bondskanselier. Alles, wat mij, als kritische burger en consument, daarover nog te binnen schiet, is een luid en beslist: Nee, bedankt!

Bron: www.wochenblick.at

Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/06 ... -toekomst/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46415
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mei 06, 2020 10:58 pm

Afbeelding

“Wacht even... er klopt iets niet!” “Kop dicht, idioot! Doe wat je gezegd wordt. Het is voor je eigen bestwil!
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40960
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Mahalingam » Do Mei 07, 2020 3:45 pm

Hoe staat het met onze corona-app?
Kabinet werkt aan wetswijziging om telecomdata te gebruiken tijdens pandemie
De Nederlandse minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zegt dat hij werkt aan een wetswijziging om het delen van telecomdata mogelijk te maken tijdens een pandemie. Nu is dat volgens de Autoriteit Persoonsgegevens niet toegestaan.

De Jonge zegt in een verklaring dat het RIVM werkt aan een omschrijving van het doel, het belang en de proportionaliteit van het gebruik van telecomdata bij een pandemie. Door het gebruik van telecomdata wil het RIVM de bewegingen van personen op anonieme wijze beter in kaart brengen.
[...]
De Jonge haalt met zijn brief een ouder voorstel aan uit maart. Toen stelde Eurocommissaris Thierry Breton voor anonieme data van telecomproviders te verzamelen om de verspreiding van het virus in de gaten te houden.
https://tweakers.net/nieuws/166868/kabinet-werkt-aan-wetswijziging-om-telecomdata-te-gebruiken-tijdens-pandemie.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74840
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Ariel » Do Mei 07, 2020 4:53 pm

Die corona app is duidelijk het kindje van Hugo de Jonge, en die app moet en zal er komen van hem.
Het kost ons handen met geld, en we weten nu al dat het een mislukking gaat worden.

Maar maak dat maar aan Hugo de Jonge wijs.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46415
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Big Brother-systeem in de maak

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mei 10, 2020 11:41 pm

“The Bossmaker”: Als een postpakketje wordt u gechipt en getraceerd

Geplaatst op 10 mei 2020Naïeve westerlingen vatten een liefde op voor het Chinese model van totalitaire staatscontrole. Zij zijn slachtoffer van een ideologische omkering zonder precedent in de geschiedenis van de mensheid. Deze gebeurtenissen zullen een schok zijn voor het grootste deel van de mensen, dat door een media-samenzwering van stilte tot zelfgenoegzaamheid is gesust. Veel mensen zullen bang en verward zijn, omdat ze niet weten wie ze kunnen vertrouwen, hoe erg de situatie is geweest of dat de situatie onvoldoende is beheerst. Stop ermee uw vrijheid vrijwillig op te geven. Leven in vrijheid is uw recht, onder controle staan is uw eigen keuze.

Dit is het moment waarop toekomstgerichte leiders zich kunnen voorbereiden.

U kunt nu eerlijk zeggen dat dit op uw radar staat en u neemt proactieve stappen om de situatie te beheersen. Er is voldoende bewijs dat dit een zeer reële en ernstige situatie is en het negeren ervan is onverantwoord.

We kunnen er redelijk zeker van zijn dat het volgende grote gevolgen zal ondervinden van #TheStorm:

  • Politieke stichtingen die worden gebruikt om steekpenningen en uitbetalingen wit te wassen (bijvoorbeeld onder de dekmantel van “book deals”).
  • Liefdadigheidsinstellingen die helemaal niet zijn bedoeld als dekking voor illegale activiteiten.
  • NGO’s met een verborgen doel (bv. betrokkenheid van het Rode Kruis bij orgaanoogst plus mensenhandel).
  • Multinationals die gebruik maken van slavenarbeid of activiteiten hebben in bepaalde politiek risicovolle landen (bijv. Apple wordt gedwongen de productie uit China te repatriëren).
  • Spelers in de financiële sector, waarbij veel banken grote fraudeschulden hebben. Het is geen geheim dat sommigen zoals Bank of America, Citibank, HSBC, Wells Fargo en Deutsche Bank in de problemen komen, omdat ze zich te veel hebben overgegeven aan snode praktijken.
  • Media-industrie, die te kampen heeft met een catastrofaal verlies van vertrouwen van het publiek, aangezien haar misdaden en methoden uit het verleden aan het licht komen.
  • Telecom en IT, dat de basis is voor veel spionage. Amazon is besmet door zijn CIA-verenigingen; Google staat aan de vooravond van de totale ondergang van het merk.
  • Energie, aangezien veel corruptie verband houdt met de olie- en gaswinning en de handel in grondstoffen, evenals met het streven naar hernieuwbare energiebronnen als gevolg van onwettige zorgen. Denk aan de ‘Green Deal’.
Geplaatst door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/10 ... etraceerd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten