Het promoten en verdedigen van de EU

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41221
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Het promoten en verdedigen van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Wo Sep 18, 2019 1:12 am

Anti-Brexit Liberaal-Democraten juichen Verhofstadt van de EU toe als hij de ‘World Order’ van ‘Empires’ begroet

Geplaatst op 17 september 2019

Afbeelding

Guy Verhofstadt (foto), de vertegenwoordiger van het Europees Parlement in de Brexit-gesprekken, werd op de partijconferentie van de Liberaal-Democraten toegejuicht toen hij het einde van het tijdperk van de natiestaten erkende en een nieuwe “wereldorde” van “(wereld)rijken” begroette.

“De wereldorde van morgen is geen wereldorde gebaseerd op natiestaten, op landen – het is een wereldorde die gebaseerd is op (wereld)rijken”, stelde de voormalige premier van België – dat op zijn beurt een bijzonder onaangename geschiedenis heeft als imperiale mogendheid.

“China is geen natie, het is een beschaving/cultuur/groepering – Han” [Han-Chinezen, de qua omvang grootste etnische groepering van China en van de wereld] ging Verhofstadt verder. “India – u weet het beter dan ik – is geen natie. Er zijn 2000 naties in India; er worden daar 20 verschillende talen gesproken; er zijn vier grote religies... De VS is ook eerder een rijk dan een natie – misschien spreken ze morgen daar meer Spaans dan Engels, ik weet niet wat er gaat gebeuren – en dan tenslotte, de Russische Federatie”, onderrichtte hij.

“De wereld van morgen is een wereld van (wereld)rijken, waarin wij Europeanen, en u Britten, alleen uw belangen, uw manier van leven kunt verdedigen door het samen te doen, in een Europees kader en in een Europese unie”, riep hij tot slot.

De visie van Verhofstadt op de Europese Unie als een imperium is consistent, met zijn benadering van de Brexit-onderhandelingen, met (het gedrag van) de Britse regering tijdens het premierschap van Theresa May, met zijn team dat opschepte over haar Brexit terugtrekkingsovereenkomst in-naam-alleen: “We hebben [Groot-Brittannië] eindelijk veranderd in een kolonie, en dat was ons plan vanaf het eerste moment”.

Zijn publiek van liberaal-democraten leek echter helemaal niet verontrust door zijn openlijke verklaring over imperiale ambities – en inderdaad werd de toespraak met gejuich en een daverend applaus van de congresgangers begroet.

De conferentie stemde ook om het voorstel van partijleider Jo Swinson goed te keuren om de intrekkingsprocedures van artikel 50 eenvoudig te herroepen en de Brexit zonder meer te ontbinden als daarvoor gekozen zou worden, zonder zelfs de moeite te doen het Britse volk te dwingen om in een direct referendum opnieuw over het onderwerp te stemmen.

Swinson is, eerlijk gezegd, al enkele maanden open over haar minachting voor de wil van het volk voor wat betreft de kwestie van de Europese Unie, zij had al verklaard dat ze zich tegen Brexit zou blijven verzetten, zelfs als het publiek voor de tweede keer Leave zou stemmen.

De toespraak van de Belgische Europarlementariër zorgde er echter voor dat sommigen in het Brexit-kamp een einde wilden maken aan een gemeenschappelijk refrein van Remain ‘diehards’, terwijl zij zich afvroegen of Remainers wisten dat ze stemden om deel uit te maken van een rijk in plaats van een handelsvereniging.

“Goeie genade, in welk deel van deze toespraak wordt er gesproken over internationalisme en wereldwijde samenwerking?” vroeg columnist Dia Chakravarty zich af. “Het gaat er alleen maar over dat wij onszelf moeten verdedigen tegen de spreekwoordelijke ander, of het nu China, India of de VS is. Ik vraag me echt af hoeveel Remainers in 2016 daadwerkelijk hebben gestemd voor deze afschuwelijke versie van de EU”.

Bron: www.breitbart.com

Door: Jack Montgomery

Vertaald uit het Engels door: “Wachteres”

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/17 ... s-begroet/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten