Het promoten en verdedigen van de EU

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47112
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Het promoten en verdedigen van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Wo Sep 18, 2019 1:12 am

Anti-Brexit Liberaal-Democraten juichen Verhofstadt van de EU toe als hij de ‘World Order’ van ‘Empires’ begroet

Geplaatst op 17 september 2019

Afbeelding

Guy Verhofstadt (foto), de vertegenwoordiger van het Europees Parlement in de Brexit-gesprekken, werd op de partijconferentie van de Liberaal-Democraten toegejuicht toen hij het einde van het tijdperk van de natiestaten erkende en een nieuwe “wereldorde” van “(wereld)rijken” begroette.

“De wereldorde van morgen is geen wereldorde gebaseerd op natiestaten, op landen – het is een wereldorde die gebaseerd is op (wereld)rijken”, stelde de voormalige premier van België – dat op zijn beurt een bijzonder onaangename geschiedenis heeft als imperiale mogendheid.

“China is geen natie, het is een beschaving/cultuur/groepering – Han” [Han-Chinezen, de qua omvang grootste etnische groepering van China en van de wereld] ging Verhofstadt verder. “India – u weet het beter dan ik – is geen natie. Er zijn 2000 naties in India; er worden daar 20 verschillende talen gesproken; er zijn vier grote religies... De VS is ook eerder een rijk dan een natie – misschien spreken ze morgen daar meer Spaans dan Engels, ik weet niet wat er gaat gebeuren – en dan tenslotte, de Russische Federatie”, onderrichtte hij.

“De wereld van morgen is een wereld van (wereld)rijken, waarin wij Europeanen, en u Britten, alleen uw belangen, uw manier van leven kunt verdedigen door het samen te doen, in een Europees kader en in een Europese unie”, riep hij tot slot.

De visie van Verhofstadt op de Europese Unie als een imperium is consistent, met zijn benadering van de Brexit-onderhandelingen, met (het gedrag van) de Britse regering tijdens het premierschap van Theresa May, met zijn team dat opschepte over haar Brexit terugtrekkingsovereenkomst in-naam-alleen: “We hebben [Groot-Brittannië] eindelijk veranderd in een kolonie, en dat was ons plan vanaf het eerste moment”.

Zijn publiek van liberaal-democraten leek echter helemaal niet verontrust door zijn openlijke verklaring over imperiale ambities – en inderdaad werd de toespraak met gejuich en een daverend applaus van de congresgangers begroet.

De conferentie stemde ook om het voorstel van partijleider Jo Swinson goed te keuren om de intrekkingsprocedures van artikel 50 eenvoudig te herroepen en de Brexit zonder meer te ontbinden als daarvoor gekozen zou worden, zonder zelfs de moeite te doen het Britse volk te dwingen om in een direct referendum opnieuw over het onderwerp te stemmen.

Swinson is, eerlijk gezegd, al enkele maanden open over haar minachting voor de wil van het volk voor wat betreft de kwestie van de Europese Unie, zij had al verklaard dat ze zich tegen Brexit zou blijven verzetten, zelfs als het publiek voor de tweede keer Leave zou stemmen.

De toespraak van de Belgische Europarlementariër zorgde er echter voor dat sommigen in het Brexit-kamp een einde wilden maken aan een gemeenschappelijk refrein van Remain ‘diehards’, terwijl zij zich afvroegen of Remainers wisten dat ze stemden om deel uit te maken van een rijk in plaats van een handelsvereniging.

“Goeie genade, in welk deel van deze toespraak wordt er gesproken over internationalisme en wereldwijde samenwerking?” vroeg columnist Dia Chakravarty zich af. “Het gaat er alleen maar over dat wij onszelf moeten verdedigen tegen de spreekwoordelijke ander, of het nu China, India of de VS is. Ik vraag me echt af hoeveel Remainers in 2016 daadwerkelijk hebben gestemd voor deze afschuwelijke versie van de EU”.

Bron: www.breitbart.com

Door: Jack Montgomery

Vertaald uit het Engels door: “Wachteres”

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/17 ... s-begroet/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47112
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het promoten en verdedigen van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Di Dec 10, 2019 7:10 pm

Raad van State vindt het begrijpelijk dat het EU lidmaatschap wordt opgenomen in de Grondwet - Hoofdinhoud

dinsdag 10 december 2019, 13:54

Afbeelding

DEN HAAG (PDC) - De Raad van State vindt het begrijpelijk dat het lidmaatschap van de EU wordt opgenomen in de Grondwet. Dat staat in een advies naar aanleiding van het initiatiefwetsvoorstel van de Tweede Kamerleden Kees Verhoeven en Rob Jetten (D66) om het EU lidmaatschap te verankeren in de Grondwet. Wel vindt de Raad een bepaling dat het lidmaatschap van de EU pas kan worden opgezegd als dit uit de Grondwet is verwijderd overbodig. Ook een bepaling die regelt hoe het parlement wordt betrokken bij de Europese besluitvorming acht de raad niet noodzakelijk.

De Raad van State beoordeelde het voorstel aan de hand van drie criteria: Behoort het lidmaatschap van de EU tot een hoofdelement van het Nederlandse staatsbestel? Is er een brede en duurzame overeenstemming over het belang van het lidmaatschap? En past het lidmaatschap van de Eu bij het normatieve karakter van de Grondwet? Op basis hiervan kwam de Raad tot de conclusie dat het begrijpelijk is een bepaling over het lidmaatschap van de EU op te nemen in de Grondwet.

De Europese Unie heeft volgens de Raad een onmiskenbare invloed op de economie, de nationale instituties en de burger en behoort daarmee tot een hoofdelement van het Nederlandse staatsbestel. Daarnaast is er altijd een brede steun voor de idealen van de EU wat op een brede en duurzame overeenstemming wijst. Verder betekent het lidmaatschap een verankering van de waarden van menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid, de rechtsstaat en eerbiediging van de mensenrechten en past daarom bij het normatieve karakter van de Grondwet.

Verschillende andere EU lidstaten hebben het lidmaatschap opgenomen in hun Grondwet. De uitwerking en gevolgen daarvan verschillen per lidstaat.

Bron: RaadvanState, Nu.nl

https://www.europa-nu.nl/id/vl4bjcqk62p ... dubxdwqrzw
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47112
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het promoten en verdedigen van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Do Mar 05, 2020 2:54 am

D66, de EU, en de angst voor het volk!
4 mrt. 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47112
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het promoten en verdedigen van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Za Apr 04, 2020 11:42 pm

Plasterk geeft toe: het doel van eurofielen is “van Europa één land maken”

Door Michael van der Galien, 4 april 2020

Afbeelding

De boven-ons-gestelden in de politiek én de media roepen steeds weer dat wij, critici van het EU-project, een stel samenzweringstheoretici zijn. We zeggen dat ze de Verenigde Staten van Europa willen creëren, maar daar klopt niets van. Alleen een stel gekkies beweert dat! Etc.

Nou, goed nieuws: onze visie wordt gedeeld door een man — een voormalige insider pur sang — die het kan weten. Ronald Plasterk (foto). PvdA’er. Oud-Kamerlid. Oud-minister.

Van 5 november 2012 tot 26 oktober 2017 was Plasterk minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kabinet-Rutte II. Daarvoor was hij Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Balkenende IV.

Meneer weet dus waar hij het over heeft. Hij kent de mensen die het EU-beleid vormgeven. Hij weet wat ze willen.

Nou, deze Ronald Plasterk schrijft nu op Twitter dat er maar één reden is dat Italië en diens eurofiele bondgenoten aandringen op eurobonds. “De eeuwige zelfde politieke agenda: van Europa één land maken.”

Afbeelding

Laat dat even goed op je inwerken. Deze man is twee maal minister geweest. Eén keer onder Balkenende en één keer onder Rutte. Hij is Kamerlid geweest. Hij is een echte PvdA-prominent met kennis van zaken; een man die weet wat de doelen zijn van de politieke elite in Europa. Deze man stelt nu heel duidelijk — zonder erom heen te draaien — dat die mensen als politieke agenda hebben om “van Europa één land [te] maken.”

In een andere tweet stelt hij vervolgens een bijzonder belangwekkende vraag aan minister Hoekstra:

Ronald Plasterk
@RPlasterk

Goed verhaal @WBHoekstra. Maar stel dat eurofielen gelijk hebben, dat je moet kiezen tussen schuldenunie met grieken, fransen en italianen, waarin iedereen voor elkaar garant staat, of eigen munt zoals de skandinaven, britten en tsjechen? Wat doet Nl? https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bdb2c0b5/

https://t.co/FhEWT7qQkJ

10:59 AM - Apr 4, 2020

Ik vrees dat we allemaal het antwoord wel aan voelen komen.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2020 ... and-maken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75306
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het promoten en verdedigen van de EU

Berichtdoor Ariel » Vr Apr 17, 2020 1:03 am

Geen commentaar... Of misschien een kort commentaar. KOTS........ :nono2:

De Duitse en Franse ambassadeur schreven samen deze brief aan buurland Nederland. ‘Beste Nederlandse vrienden, mogen wij u vier dingen meegeven?’

Beste Nederlanders, beste vrienden,

Nu Europa wordt getroffen door de ernstigste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog, zien we hier in Nederland, net als in de meeste Europese landen, een discussie ontstaan over de tekortkomingen van Europa. We willen het debat graag op een positievere manier voeren. Wij zien een Europa dat in staat is geweest om met eenheid, solidariteit en ambitie op te treden. En, beste Nederlandse vrienden, mogen wij u vier dingen meegeven?

Ten eerste moet eenheid onze manier van denken bepalen.

Zoals gebruikelijk wordt Europa van binnenuit en buitenaf op de proef gesteld. In sommige lidstaten zijn eurosceptici te vinden die vreemd genoeg beweren dat Europa niet genoeg doet. Elders pleiten andere eurosceptici voor een strategie van ieder voor zich, in een crisis die vraagt om grensoverschrijdende samenwerking. Complexe toeleveringsketens, zelfs binnen de EU, versterken de noodzaak van het delen van ervaringen en middelen.

We zijn van mening dat we de uitdaging samen aankunnen. Het verkeer van goederen, inclusief voedsel of medische hulpmiddelen, is in stand gehouden. Grenscontroles dragen bij aan de bescherming van de volksgezondheid, maar houden níet de mensen tegen die aan de andere kant van onze grenzen werken. Dit is van essentieel belang voor landen waar een grote meerderheid van de werknemers in de gezondheidszorg van buitenaf komt.

Onze eenheid moet ook gebaseerd zijn op onze gemeenschappelijke waarden. We hebben kracht gevonden in onze beginselen van transparantie, verantwoordingsplicht en debat. In plaats van de klokkenluiders het zwijgen op te leggen, hebben we geluisterd naar onze artsen en wetenschappers. We hebben onze parlementen laten werken en de juiste strategie laten bepalen. Nu wordt met propaganda getracht deze reactie af te schilderen als zwak of ongeorganiseerd; dat is bedoeld om verdeeldheid te zaaien en het vertrouwen in ons democratisch systeem te verminderen. In het verleden zijn er pogingen gedaan om onze democratische processen te verstoren. Deze pogingen waren niet succesvol, zoals ook deze nieuwe ronde van manipulaties van informatie niet succesvol zal zijn.

Ten tweede moet solidariteit onze leidraad zijn.

Al tientallen jaren helpen rijkere regio’s de armere regio’s en onze landen zijn in staat geweest om in crisistijden bij elkaar te komen. Geconfronteerd met de wrede aanslagen van november 2015 in Parijs, zijn onze landen bijeengekomen op basis van de solidariteitsclausule, vastgelegd in artikel 42, lid 7, van het Verdrag betreffende de Europese Unie. Ook deze keer werkt Europa aan de beste manier om deze geest van solidariteit in gang te zetten. De Europese Commissie heeft 37 miljard euro beschikbaar gesteld voor het Coronavirus Response Investment Initiative.

Tegelijkertijd werd concrete steun verleend aan hen die zwaarder getroffen zijn. Duitse ziekenhuizen hebben patiënten uit Italië, Frankrijk en Nederland opgenomen. De regio Grand Est in Frankrijk werkt nauw samen met de Duitse deelstaten Baden-Württemberg, Rijnland-Palts en Saarland. Ook België en Nederland trekken samen op met de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen, onder meer door het uitwisselen van informatie. Onder andere Frankrijk en Duitsland hebben medische apparatuur naar Italië en andere landen gestuurd.

Wat betreft de kwestie van terugkeer naar Europa van onze burgers die in het buitenland zijn gestrand, is samenwerking de regel geweest. Nederlandse vliegtuigen hebben Franse en Duitse burgers teruggevlogen en omgekeerd: of dat nu vanuit Djibouti, Argentinië, Egypte of vanaf cruiseschepen was – dit gevoel van solidariteit is opnieuw cruciaal geweest.

Onze ministers van Financiën hebben na twee discussierondes overeenstemming bereikt over een grootschalig steunprogramma. Er stond veel op het spel en het debat was complex, maar consensus zegevierde en Frankrijk en Duitsland hebben hun krachten gebundeld om een weg vooruit te vinden opdat we alle nodige middelen kunnen mobiliseren om te zorgen voor het herstel van onze economieën. Naast het optreden van de Europese Centrale Bank zullen ook de Europese Investeringsbank, de Europese begroting en het Europese Stabiliteitsmechanisme worden ingezet om de bescherming van werknemers, bedrijven en lidstaten te waarborgen.

Ten derde zal ambitie cruciaal zijn om de uitdagingen aan te gaan die ons te wachten staan.

Wij zullen in de nabije toekomst geconfronteerd worden met enorme uitdagingen. Een van de belangrijkste taken voor Europa zal zijn om soevereiner en beter in staat te zijn om te beslissen hoe we met een crisis als deze moeten omgaan. Dit betekent dat we ervoor moeten zorgen dat de productie van strategische goederen, ook in de gezondheidssector, in Europa plaatsvindt. Dit betekent ook dat we onze concurrenten een gelijk speelveld moeten opleggen. Onze ambities met betrekking tot het klimaat, de digitale economie en het beheer van big data en platforms blijken juist te zijn. Al deze uitdagingen zullen gezamenlijk moeten worden aangegaan: geen van onze landen heeft de middelen om zelf een dominante speler op deze gebieden te worden. Nederland zal hierbij ook een belangrijke rol spelen.

Een andere belangrijke ambitie moet zijn om gezamenlijk op te treden ten aanzien van de ontwikkelingslanden en met name Afrika. Daarvoor zullen middelen en de bereidheid om te handelen nodig zijn.

En tot slot, in een tijd waarin onze landen proberen het multilateralisme te beschermen en te bevorderen, zijn wij van mening dat de Europeanen meer dan ooit de stem moeten zijn die pleit voor een op regels gebaseerd internationaal systeem. Binnen ons Europese kader komt het vertrouwen ook voort uit onze overtuiging dat elk lid de rechtsstaat in zijn eigen land zal respecteren. Ook daar kunnen Duitsland, Frankrijk en Nederland samenwerken om deze fundamenten van gedeelde waarden te bevorderen.

Beste vrienden, laten we trots zijn op Europa en er vertrouwen in houden!

Luis Vassy, ambassadeur van Frankrijk

Dirk Brengelmann, ambassadeur van Duitsland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41255
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het promoten en verdedigen van de EU

Berichtdoor Mahalingam » Vr Apr 17, 2020 9:46 am

En het epistel begint al gelijk met een Godwin. Vast geschreven door de Duitse ambassadeur.
Verder is het kosmopolitische prietpraat van globalisten.
"...eenheid, solidariteit en ambitie..." En als je pro solidariteit bent dan dien je ook pro-EU te zijn.
"Het verkeer van goederen, inclusief voedsel of medische hulpmiddelen, is in stand gehouden. "
Ik herinner mij foto's van tientallen kilometers file van vrachtauto's voor de grenzen. Onze bloemen kunnen niet geëxportered worden.
"We hebben onze parlementen laten werken en de juiste strategie laten bepalen."
Alle parlementen zijn in lockdown en bepalen niks meer. En de eerste die dat zich aandeed was het EU 'Parlement' met behoud van onkostenvergoedingen.
En hoe zit het met 'de vijand' van de EU? Daar komt de nepnieuws bestrijding weer te voorschijn:
" In het verleden zijn er pogingen gedaan om onze democratische processen te verstoren. Deze pogingen waren niet succesvol, zoals ook deze nieuwe ronde van manipulaties van informatie niet succesvol zal zijn."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75306
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het promoten en verdedigen van de EU

Berichtdoor Ariel » Vr Apr 17, 2020 1:32 pm

Die gasten doen net alsof er voor de Europese Unie geen handel gedreven werd. En de grenzen bewaken? Die grenzen staan wagenwijd open. Asielzoekers stromen nog steeds binnen.

Ik denk dat de leiders van de EU doodsbang zijn dat de EU uit elkaar valt.

Weg leuke baantjes, weg gratis geld.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75306
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het promoten en verdedigen van de EU

Berichtdoor Ariel » Vr Apr 17, 2020 4:10 pm

Macron: Nederland zet Europese Unie op het spel

De Franse president Macron heeft hard uitgehaald naar landen als Nederland, die volgens hem niet solidair zijn met bijvoorbeeld Italië. Door koppig vast te houden aan oude begrotingseisen wordt de toekomst van Europa en de Europese Unie op het spel gezet, zegt Macron in een interview met het Britse dagblad Financial Times.

"Dit is een moment van de waarheid. Zien we Europa als een politiek project of alleen maar als een gemeenschappelijke markt? Ik zie het als een politiek project. Dan ben je solidair met elkaar."

Reden voor de kritiek van de Franse president zijn de meningsverschillen over hulp aan Europese landen in de strijd tegen corona. Nederland en Duitsland verzetten zich tegen het Franse plan om voordelig Europese leningen, eurobonds, af te sluiten ten gunste van landen als Italië.

Rutte: eerst begroting op orde
Volgens Macron zijn die leningen een teken van solidariteit. Maar premier Rutte vindt dat Rome eerst zijn begroting op orde moet krijgen.

Zo hoort het niet te gaan, zegt Macron. Het gaat volgens hem niet meer om de schulden en begrotingsproblemen van vroeger, maar om nu en de toekomst.

Landen als Frankrijk, Duitsland en Nederland steunen nu massaal hun eigen industrie, zegt Macron, maar Italië, Spanje en Griekenland hebben daar geen geld voor. "Dat is niet rechtvaardig. Dat werkt verstorend. Dat is een probleem."

De Franse president zegt dat in ongewone tijden ook naar ongewone oplossingen moet worden gezocht. "Wat we nu beleven, had zes maanden geleden niemand kunnen bedenken."

Knop moet om
Landen als Duitsland en Nederland moeten daarom een knop omzetten. "Ik heb continu contact met Angela Merkel en Mark Rutte. Zij maken zich zorgen, dat snap ik. Maar we moeten naar de toekomst kijken", zegt Macron. "Als je denkt dat we oplossingen vinden door op de oude voet door te gaan, dan heb je last van cognitieve dissonantie."

Met die term uit de psychologie bedoelt de Franse president dat leiders als Rutte en Merkel vasthouden aan oude ideeën en volgens hem niet onder ogen willen zien dat de werkelijkheid is veranderd. "Europa en het idee van de Europese Unie staan op het spel. Dat is duidelijk."

Macron waarschuwt dat Europa moet slagen in het gezamenlijk aanpakken van de coronacrisis. "Anders zeggen de mensen morgen: waar dient Europa nog voor? Europa beschermt ons niet. Dan winnen de populisten. In Italië, in Spanje, misschien in Frankrijk en andere landen."

Vrees voor populisme
De president schroomt niet om grote woorden te gebruiken. Hij vergelijkt de situatie van nu met die van tussen de twee wereldoorlogen. "Na de Eerste Wereldoorlog zei Frankrijk tegen Duitsland: nu moeten jullie betalen. Herstelbetalingen. Dat was een enorme fout. Het populisme in Duitsland groeide en daarna gebeurde het ergste wat je je kunt voorstellen."

Die fout moeten Nederland en Duitsland niet herhalen met landen als Italië, is de boodschap van Macron. "Je kunt niet tegen landen die fouten hebben gemaakt, blijven zeggen: nu moet je betalen."

Onenigheid over eurobonds
Het is voor het eerst dat de Franse president zo hard uithaalt in de discussie over de Europese aanpak van corona. Het tijdstip is niet toevallig gekozen. Volgende week is er een Europese top waar nieuwe besluiten moeten worden genomen over steun aan landen als Italië.

Een week geleden werd er al een eerste akkoord gesloten over een steunpakket van honderden miljarden. Dat was vooral bedoeld voor snelle help nu.

Maar Frankrijk wil verder gaan en meer doen. Macron wil extra geld uitgeven door middel van leningen die de Europese Unie voordelig kan afsluiten en waarvoor de EU ook garant staat. Dat geld is bedoeld voor het herstel van de economieën na de coronacrisis.

Nederland verzet zich tot nu toe met kracht tegen deze eurobonds. In Den Haag wordt gevreesd dat rijke landen dan opdraaien voor de slechte begrotingsdiscipline van andere landen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47112
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het promoten en verdedigen van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Za Mei 16, 2020 1:21 am

Duitsland plaatst de EU-vlag onder bescherming

Geplaatst op 15 mei 2020

Afbeelding

De AfD sprak zich tegen de motie uit

In het vervolg wordt in Duitsland het verbranden of beledigen van de EU-vlag vervolgd met een gevangenisstraf of een boete.


Donderdagavond besloot de Duitse Bondsdag om de symbolen van de EU onder bescherming te plaatsen. Door een verandering van het Wetboek van Strafrecht treden nu nieuwe regelingen in werking, die erin voorzien dat het vernietigen, beschadigen of onherkenbaar maken van de EU-vlag evenals pogingen daartoe met tot drie jaar gevangenisstraf of een geldboete bestraft kunnen worden.

Tot nu toe was er alleen maar sprake van een geldboete of gevangenisstraf wanneer de staatssymbolen van de Bondsrepubliek Duitsland beledigd werden. Tegelijkertijd breidt het besluit ook de bescherming van symbolen van andere landen uit. De beperking die tot nu toe gold dat hun symbolen alleen bij officieel gebruik beschermd zouden zijn, werd geschrapt. Ook werd de beperking afgeschaft dat Duitsland wederzijdse betrekkingen met het andere land moet onderhouden.

Reden voor de veranderingen waren twee incidenten in de afgelopen jaren. In 2017 werden in Berlijn tijdens een demonstratie tegen de geplande verplaatsing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem Israëlische vlaggen in brand gestoken. En in 2019 marcheerden in de deelstaat Sachsen demonstranten over een op de grond liggende EU-vlag.

In de Bondsdag sprak alleen de AfD zich tegen de wetsbepalingen m.b.t. de EU-symbolen uit. Zij ziet daarin een “excessieve ingreep in de vrijheid van meningsuiting en de kunstvrijheid”.

Bron: www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/15 ... scherming/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten