Grote protesten in Frankrijk tegen Macron

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Grote protesten in Frankrijk tegen Macron

Berichtdoor Pilgrim » Vr Dec 06, 2019 2:32 am

Frankrijk staat stil! Massaal protest tegen beleid van president Macron

Door Olivier Smits, 5 december 2019

Afbeelding

Frankrijk staat stil deze donderdag. Vandaag wordt er namelijk massaal geprotesteerd en gestaakt tegen het beleid van president Emmanuel Macron. En ook het openbaar vervoer doet vrolijk mee. Macron kondigde pensioenhervormingen aan, maar deze zijn niet in goede aarde gevallen.

In eerste instantie was het idee van de vakbonden om te protesteren tegen de pensioenhervormingen, maar de onvrede is groter dan gedacht. Veel organisaties en werknemers wilden hun onvrede in het algemeen laten horen en sloten zich aan bij het grote protest op deze ‘zwarte donderdag’. Ook de Gele Hesjes en de Black Bloc-antikapitalisten zijn van de partij.

Het openbaar vervoer heeft zelfs een staking afgekondigd voor onbepaalde tijd, waardoor een groot deel van Frankrijk plat ligt. Zelfs het vliegverkeer doet mee. Maar alle inspanningen ten spijt: de pensioenhervorming moet en zal er komen:

“Maar de regering heeft ook al laten weten: die pensioenhervormingen komen er. Het stelsel dreigt onbetaalbaar te worden. De officiële pensioenleeftijd in Frankrijk is 62 jaar. En sommigen mogen al veel eerder stoppen. Militairen soms al op hun 47ste, treinpersoneel met 52 jaar en zeevarenden als ze 55 zijn.”

En dus ligt er nu een gigantisch probleem op tafel. Het pensioenstelsel dreigt ‘onbetaalbaar’ te worden en dus moet er wat gebeuren, terwijl de impopulariteit van de Franse president groot is, zo valt te lezen in het Algemeen Dagblad:

“Emmanuel Macron heeft wel een extra handicap: zijn zeer geringe populariteit. Nog maar één op de drie Fransen vindt dat hij het goed doet. En een ruime meerderheid (64 procent) denkt niet dat hij de pensioenen op de juiste manier wil hervormen.”

Nou, daar ben je dan mooi klaar mee!

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... nt-macron/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Grote protesten in Frankrijk tegen Macron

Berichtdoor Pilgrim » Vr Dec 06, 2019 2:32 am

Live- video (RT): Verzet in Frankrijk (05-12-2019)
RT France – 5 dec 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Grote protesten in Frankrijk tegen Macron

Berichtdoor Pilgrim » Vr Dec 06, 2019 2:33 am

Vandaag gaat heel Frankrijk plat, iets wat ik persoonlijk in de toekomst wel in meerder “open-grenzen” landen in de EU zie gebeuren, omdat de Fransen helemaal klaar zijn met Macron. Macron, die dezelfde Agenda nastreeft als Rutte, Merkel en Trudeau. De zogenaamde “verduurzaamheidsagenda” van de Verenigde Naties. De VN die wil gaan bepalen wat we eten en wie het maakt, wat we leren en hoe we communiceren, die persoonlijk bezit van een auto en het bezit van privé landbezit wil afschaffen en die de wereld vanuit één regering wil regeren.

In Frankrijk staakt het openbaar vervoer voor onbepaalde tijd, het grondpersoneel van Air France staakt, en ook de vuilnismannen in Marseille. Advocaten, vrachtwagenchauffeurs, onderwijzers, studenten, bij olieraffinaderijen wordt het werk neergelegd, Renault- en Peugeot-personeel gaat de fabriek niet in en zelfs op het politiebureau wordt gestaakt.

Het hele land gaat plat, en dat, beste Nederlanders, noem ik éénsgezindheid, iets waar wij in Nederland, we lijden namelijk allemaal onder het Rutte-beleid, iets van kunnen leren.
www.ad.nl

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/05 ... thysterie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Grote protesten in Frankrijk tegen Macron

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 07, 2019 8:17 pm

Frankrijk gaat de barricades op: 1 miljoen stakers en 500.000 demonstranten

Geplaatst op 7 december 2019

Afbeelding

In Frankrijk zijn donderdag jongstleden ongeveer een half miljoen mensen de straat opgegaan om tegen de geplande pensioenhervorming van de regering-Macron te protesteren. Ongeveer een miljoen mensen legden het werk neer om te staken. Het hele land werd lamgelegd en in Parijs kwam het tot zware onlusten. Het land staat pal voor een burgeroorlog. Verantwoordelijk daarvoor is de mens-verachtende politiek van Macron, die de pensioenen wil verlagen en de pensioenleeftijd wil verhogen.

De Franse autoriteiten hebben vol angst naar deze dag gekeken. Talrijke vakbonden hadden met het oog op de geplande pensioenhervorming opgeroepen tot branche overstijgende stakingen. Ook in de openbare dienst, in ziekenhuizen en justitie vonden stakingen plaats. Bezienswaardigheden bleven gesloten, bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF legde meer dan de helft van de medewerkers het werk neer. Ook ettelijke leraren gingen in staking. De vakbonden willen hun staking voortzetten, omdat de regering tot nu toe niet reageerde.

Donderdagmorgen waren de stations in Parijs bijna leeg. Het verkeer vanuit Parijs naar het hele land lag praktisch stil. De Franse hoofdstad kwam eerder vertraagd dan chaotisch over. Winkels en restaurants waren weliswaar geopend, maar op veel boulevards was het veel minder druk dan gebruikelijk, ook de gebruikelijke filemeldingen waren verbazingwekkend kort. De weinige metrolijnen van de Parijse RATP, die sporadisch reden, waren niet druk bezet. Ondanks de lage temperaturen gingen veel inwoners van Parijs op de fiets. Maar velen gebruikten deze dag blijkbaar om thuis te blijven. De verwachte verkeerschaos in de hoofdstad bleef daarom uit.

Veel ouders moesten echter voor hun kinderen zorgen, omdat 78% van de basisschoolleraren staakte; ook veel crèches bleven gesloten. Pas in de namiddag kwam het tot demonstraties van woedende vakbonden, gele hesjes en burgers. In Parijs werden ongeveer 6000 politieagenten ingezet. Vermomde raddraaiers staken fietsen, containers, auto´s en bushokjes in brand. De grote meerderheid van de demonstranten bleef echter vreedzaam, aldus de nieuwsberichten.

Dat het verzet tegen de geplande pensioenhervorming groot zou zijn, tekende zich al af. Tot nu toe was de regering-Macron onverbiddelijk en compromisloos. Daarom willen de vakbondsmensen verder staken. Maar voor veel Fransen richtte het protest zich niet alleen tegen de pensioenhervorming, maar tegen de politiek van Macron in het algemeen. Men vreest dat het pensioen niet rechtvaardig wordt, maar gewoon lager. In de ziekenhuizen wordt al langer gestaakt, het personeel wordt onderbetaald. Ook de politie had in de herfst tot demonstraties opgeroepen om de aandacht te vestigen op de bergen overuren. Studenten protesteren, omdat zij niet weten hoe ze in de grote Franse steden hun huur moeten betalen.

De regering-Macron geldt al lang als mislukt. Het “enthousiasme” voor de nieuwe president na zijn verkiezing in het jaar 2017 duurde niet eens een jaar. Macron regeert nog niet eens een volledige ambtsperiode en de gele hesjes protesteren al meer dan een jaar tegen de president. Desondanks is Macron noch bereid om zijn politiek te wijzigen noch om af te treden. Dat heeft hij gemeen met Merkel. Beide vernietigen zij de landen, voor wier bescherming en welzijn zij tijdens hun inauguratie een eed hebben gezworen. De Fransen laten zich dat niet welgevallen. In Duitsland slaapt men gewoon verder.

Bron: www.watergate.tv

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/07 ... nstranten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2504
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Grote protesten in Frankrijk tegen Macron

Berichtdoor silkyboxershortXL » Di Dec 10, 2019 4:22 pm

De demonstratie afgelopen donderdag heeft 1,5 miljoen op de straat gebracht.
Vandaag:
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Grote protesten in Frankrijk tegen Macron

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 11, 2020 9:47 pm

Na wekenlange stakingen: regering in Parijs ziet af van verhoging van de pensioenleeftijd

Geplaatst op 11 januari 2020

Afbeelding

Volgens de media heeft de Franse regering in het conflict om de pensioenhervorming duidelijke concessies gedaan aan de vakbonden. De Franse regering is bereid om vooreerst af te zien van het meest omstreden punt van haar geplande pensioenhervorming.

Hij zou bereid zijn om de stapsgewijze verhoging van de pensioenleeftijd naar 64 jaar tot 2027 uit het wetsvoorstel te schrappen, schreef minister-president Edouard Philippe zaterdag in een brief aan de vakbonden en werkgeversorganisaties, die in het bezit is van het persbureau AFP. In Frankrijk vinden uit protest tegen de pensioenplannen al wekenlang stakingen en demonstraties plaats.

Met het afzien van de hogere pensioenleeftijd zou hij de sociale partners zijn “vertrouwen” willen bewijzen, verklaarde Philippe in de brief. De meest invloedrijke vakbond CGT en anderen eisen een volledige intrekking van de hervormingsplannen, waarmee president Emmanuel Macron het gecompliceerde systeem met meer dan 40 pensioenfondsen uniform wil maken. Dit wijzen de vakbonden categorisch af.

Gisteren vonden er in meerdere Franse steden opnieuw demonstraties tegen de pensioenhervorming plaats. In Parijs gooiden gemaskerde of vermomde demonstranten zaterdagmiddag winkelruiten in en bekogelden de politie met verschillende voorwerpen. De politie zette traangas in.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/01/11 ... nleeftijd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Grote protesten in Frankrijk tegen Macron

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 18, 2020 9:38 pm

Parijs...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Grote protesten in Frankrijk tegen Macron

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 25, 2020 11:16 pm

Immense mensenmassa op de been in 100 Franse steden tijdens fakkeltocht tegen Macron. Mainstream media, wat gebeurt hier?

In Buitenland 24 januari 2020, 11:30

Afbeelding

Op donderdagavond was er een immense mensenmassa op de been in Franse steden. Vele tienduizenden betogers liepen mee in een fakkeltocht tegen president Macron.

Natuurlijk waren verslaggevers van alle grote westerse media ter plaatse om hier uitgebreid verslag van te doen. Maar niet heus.

Mensen gingen massaal de straat op om te protesteren tegen de aangekondigde pensioenhervormingen in Frankrijk.

Licht werpen
Er liepen onder meer professoren, studenten, gele hesjes, spoorwegmedewerkers en zelfs gepensioneerden mee in de fakkeltocht.

“Met deze fakkeltocht willen we de versobering van de pensioenen voorkomen,” zei Europarlementariër Manon Aubry, die meeliep in Parijs.

“Het lijkt erop dat de overheid niet wil luisteren, dus vanavond proberen we met alle beroepsgroepen die al weken demonstreren licht te werpen op haar obscurantisme,” zei ze.

Dit mooie woord heeft een dubbele betekenis: enerzijds het doelbewuste streven om andere mensen in onwetendheid te houden en anderzijds zelfstandig denken te verhinderen.

100 steden
In zo’n 100 Franse steden waren tochten georganiseerd, waaronder in Straatsburg, Lyon, Metz en Lille.

Bekijk hieronder indrukwekkende beelden van de tochten:

[Zie video’s op de site.]

https://www.ninefornews.nl/immense-mens ... kkeltocht/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39822
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Grote protesten in Frankrijk tegen Macron

Berichtdoor Mahalingam » Di Jan 28, 2020 8:09 pm

De politie (willen hun baan behouden en hebben vrouw en kindertjes) vechten tegen de brandweer (die meer poen wil krijgen).


Ook de waterkanonnen zijn tegen de brandweermannen ingezet.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43388
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Grote protesten in Frankrijk tegen Macron

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jan 29, 2020 9:43 pm

Zoals u misschien weet gaan de Fransen al ruim een jaar lang elke zaterdag de straten op om te protesteren tegen het beleid van Macron die net zoals Rutte buitenlanders voortrekt ten opzichte van de nationale bevolking en ook net als het politieke kartel hier de prijzen blijft verhogen. De moedige Fransen, al dan niet in een geel hesje, worden door de politietroepen en de speciale eenheden tot moes geslagen, met rubberen kogels beschoten, en overspoten met grote hoeveelheden traangas, en toch gaan ze keer op keer de straat weer op. Respect! Daar kunnen wij als Nederlanders een voorbeeld aan nemen.

Nu ging de brandweer ook de straat op in Frankrijk om te protesteren en wat deden de troepen van Macron? Precies hetzelfde; ze schoten op de brandweer, spoten traangas en vochten met de brandweermannen en -vrouwen, ze sloegen gepantserd met wapenstokken in op de brandweer en in het artikel zijn video’s. Het is echt een diepe schande wat er in opdracht van Macron in Frankrijk gebeurt. U kunt ook nog wat meer info daarover vinden op mijn Telegram Kanaal: t.me/EliseNijmegen
www.dagelijksestandaard.nl

https://ejbron.wordpress.com/2020/01/29 ... rutte-iii/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten