Demo in Brussel tegen de voortschrijdende islamisering.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Demo in Brussel tegen de voortschrijdende islamisering.

Bericht door Ariel »

Demonstratie tegen de voortschrijdende islamisering van Europa, te Brussel op dinsdag 11 september 2007.
Op dinsdag 11 september 2007 om 13.00 uur verzamelen zich verontruste en opstandige burgers vanuit de lidstaten van de EU, Zwitserland, en heel Europa, voor het EU-parlement in Brussel.
Zij demonstreren voor de eerste keer tegen voortschrijdende islamisering in hun landen én om druk uit te oefenen op de politieke partijen voor het behoud van de westerse normen en waarden. Tegelijkertijd worden er gelijksoortige demonstraties gehouden in Australië, Canada en de V.S.

Doel van de demonstratie
- De wereld laten zien dat de Europeanen genoeg hebben van de sharia (de islamitische wetgeving) die hun langzaam en heimelijk wordt opgedrongen. Deze demonstratie is de eerste in een lange rij van gelijksoortige evenementen. Alleen een langdurige en uitputtende oppositie tegen de sharia zal succesvol zijn.
- Het opbouwen van een netwerk van individuen en organisaties van gelijkgestemden, die vastberaden de islamisering terugdringen en de vrijheid herstellen.
Organisatie van de demonstratie
De demonstratie wordt georganiseerd door de:
- SIOE (Stop de Islamisering van Europa)
Een overkoepelende Europese organisatie, die de islamisering een halt wil toeroepen.
- SIAD (Stop de Islamisering van Denemarken). Opgericht door Anders Gravers in Jutland. Tevens leider van de politieke partij SIAD. Deze politieke partij vecht tegen elke totalitair regime, zoals, het Islamfacisme, het Communisme en het Nazisme.
- Pax Europa/akte Islam, opgericht door Udo Ulfkotte. Deze organiseert de Duitse deelname aan de demonstratie.
Zowel SIOE, SIAD en Pax Europa onderhouden contacten met The Center for Vigilant Freedom, opgericht in Maryland.
- CVF is een internationale organisatie een netwerk van netwerken die religieuze en politieke vrijheid hoog in het vaandel heeft staan en dus oppositie voert tegen het Islamfascisme en andere totalitaire ideologieën.
Afgelopen april kwamen vertegenwoordigers van bovengenoemde organisaties nog bij elkaar in Kopenhagen.
http://hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/200 ... ie_11.html

Ik vond deze mededeling een perfect opening voor dit topic.
Ook leden van dit forum stapte in de auto of trein om op een vreedzame manier te protesteren tegen de islamisering van Europa.

We hadden geen brandbommen bij ons , we waren niet van plan om Moslims in elkaar te slaan, we wilde geen moskees verbranden, nog hoofddoekjes van moslima’s hoofden afrukken, Nee….het enige wat we wilde was vredig demonstreren voor een vrij Europa zonder sharia wetten en een minuut stilte houden voor de slachtoffers van 9/11.

Het werd ons niet gegund.
De socialistische burgemeester FREDDY THIELEMANS besloot de betoging te VERBIEDEN uit angst voor boze moslims.
Je vraag je af… Boze Moslims.
Waarom moeten wij ons storen aan boze moslims. Boze moslims storen zich ook niet aan ons. Er hoeft maar een cartoon getekend te worden, en moslims zijn al boos.
Kerken, ambassades, vlaggen, poppen noem maar op, ze worden in een haat dragende woede verbrand, en erger…mensen worden vermoord om een lullige cartoon.
Er hoeft maar een boek geschreven te worden, of een film gemaakt die moslims niet aanstaat, of ze gaan de straat op.
Boze moslims krijgen overal in Europa het recht om hun ongenoegen te uiten.
Ze hebben daar het recht toe. Vrije meningsuiting.
Wat heerlijk voor ze.

Maar…kunnen wij ook nog steeds van dit recht gebruik maken?
Je zou bijna zeggen van niet.
In Brussel kon het in ieder geval niet…Daar werd dat recht ons ontnomen omdat er anders moslims boos werden.


Ook wij gingen dus op weg naar Brussel. We hadden afgesproken om elkaar op een bepaald punt in Brussel te ontmoeten.
Dutch zou ons. (Katie, Chris en mij.) van het station ophalen, en vandaar naar de plek lopen waar we met de rest van de groep afgesproken hadden.
Toen we de stationhal inliepen zagen we haar al in de verte staan, en enthousiast zwaaide we naar haar.
We wisten trouwens niet wat we zagen toen we de hal binnen liepen.
De hal was gevuld met politie, en voor dat we wisten wat er gebeurde stonden een paar potige politie mannen voor ons, die vroegen of we bij de dame die daar hard weg holde behoorde.
We begrepen dat er iets niet goed was, dus vertelde we de agenten dat we die dame nog nooit gezien hadden. Ik voelde me een judas.

Achteraf bleek dat Dutch flyers met het adres van FFI aan de politie mannen aangeboden had. Dat mocht dus niet en vandaar dat Dutch als een gevaar voor de samenleving gezien werd.

Later toen we elkaar gevonden hadden en de groep compleet was, liepen we naar het Luxemburg plein waar de demonstratie zou starten.

Vol verbazing keken we naar de arrestatie en politie auto’s, en het waterkanon die geparkeerd stonden in bijna alle straten die we door liepen.
Het leek alsof wij ook deel uitmaakte van spannende actie film. Eigenlijk was het heel onwerkelijk.
Jankende sirenes. Politie die zenuwachtig van hort naar her rende.
Alsof er een ramp gebeurd was, en Brussel en het leven van al zijn inwoners in gevaar was.

Afbeelding Afbeelding

Op het Luxemburg plein leek het niet erg druk met demonstranten, en dat was voor mij een teleurstelling. Naar mijn idee was er meer politie, nationale en internationale pers aanwezig dan demonstranten.
Hier en daar stonden mensen op een kluitje en eigenlijk wist niemand wat er van ons verwacht werd.

Afbeelding Afbeelding

We maakte kennis met andere demonstranten. Mensen uit bijna geheel europa.
Oud en jong, prachtig in het pak, of casual gekleed.
Dutch heeft een interview met een journalist van de telegraaf gehouden, en we hebben een oudere dame uit Oostenrijk ontmoet, die voor deze demonstratie voor een dag naar Brussel gekomen was. Later hebben we Maria maar een beetje onder onze hoede genomen, omdat ze zo alleen was, en het voor haar gezelliger was om met ons op te trekken.

Met verbazing keek ik toe hoe mensen zonder enige reden opgepakt werden.
Een man die een kruis in de hoogte stak, en bad voor de slachtoffers van 11/9 werd gearresteerd.

Afbeelding

Een Nederlandse vrouw die een foto maakte van deze meneer werd opgepakt.
De aardige jongen uit Tsjechië , die met ons meegelopen was naar het Luxemburg plein werd gearresteerd omdat hij de Tsjechisch vlag in de hoogte stak.

Afbeelding

Wij hielden maar laf onze pamfletten in mijn tas, want eigenlijk hadden wij geen zin in een ritje in een arrestatie wagen.

Later zijn we naar het Schumann plein gelopen.
Ook daar werden mensen gearresteerd, maar later bleek dat de meeste van deze mensen Vlaams Blok aanhangers waren.


Ook wij werden daar aangesproken door een aantal agenten die vroegen of we op de bus stonden te wachten.
Later bleek dat we toevallig bij een bus halte stonden, en dus kwamen we er ook deze keer zonder kleerscheuren vanaf.

Om twee uur zijn we weer terug gelopen naar het Luxemburg plein. Daar zijn we neer gestreken op een terras , en daar hebben we heerlijk gegeten, en wat gedronken.

Heeft het nut gehad, deze demonstratie ? Ik weet niet . Ik hoop het maar.
Ik denk maar dat we een steen in het water gegooid hebben en nu hoop ik dat de kringen die deze steen veroorzaakt heeft steeds groter worden.
Het was de eerste demonstratie van SIOE, maar er zullen er nog vele volgen.
Ze kunnen ons het recht van demonstreren ontnemen, maar onze mond snoeren kunnen ze niet.

Dit was een dag in Brussel. Een dag om nooit te vergeten.

Afbeelding Afbeelding

Link naar foto's

http://www.flickr.com/photos/skender/13 ... 958485096/
Laatst gewijzigd door Ariel op vr dec 21, 2007 3:01 am, 1 keer totaal gewijzigd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

De gekooide vrijheid

(een persoonlijk verslag van een betoger tegen de islamisering van Europa)


De uitoefening van het recht op vrije meningsuiting is ter ziele. Dit is op 11 september jl. pijnlijk duidelijk geworden. Volgens Brussel (lees EU) hebben we wel het recht op vrije meningsuiting maar mag het niet worden uitgeoefend. Het recht op vrije meningsuiting is door Brussel ingeperkt tot een schaduw van wat het zou moeten zijn!
Rond 11.30 liepen mijn man en ik richting het verzamelpunt, Place du Luxembourg. Met stijgende verbazing aanschouwden wij de hoeveelheid 'oproer'politie, arrestatie-teams en materieel. Bij aankomst op het plein, werd ons duidelijk dat de grote menigte mensen bestond uit hier en daar een kleine groep demonstranten, omringd door de sterke arm van Brussel, die duidelijk een zero-tolerance beleid hanteerde, en veel, heel veel internationale pers.
Al zoekende naar vrienden, maakten wij hier en daar foto's van de organisatoren van de demonstratie, en van de mensen die werden geinterviewd. Ondertussen zagen we dat de arrestantentaxi's de deuren openden voor de mensen die her en der vanuit de menigte werden opgepakt. Wij werden op dat moment zelf geinterviewd door een reporter van een Vlaams nieuwsblad. Naast ons werd een groepje mensen tijdens het interview aangehouden door politie en afgevoerd naar onbekende bestemming. Op dat moment werd het rumouriger en kwam er een colonne arrestantenbusjes, met loeiende sirene, het plein opgereden.

Wij hadden ondertussen onze vrienden Newilé en Dave gevonden, alsmede kennis gemaakt met Will en Marij. Er stroomden steeds meer mensen toe op het plein, het was echter moeilijk te onderscheiden of dit demonstranten waren of niet, daar er nagenoeg geen doorkomen was door de meute pers en politie. Onze aandacht werd getrokken door een man aan de overkant van de straat, die op het midden van het plein stond met een houten kruis dat hij boven zijn hoofd hield. Tegenover hem zat een man, geknield, te bidden. De pers dook er meteen op af, evenals wij zelf om foto's te maken.
De organisatoren van de demonstratie, Graven en Gash werden continue geinterviewd en gefotografeerd, onze indruk was dat zij daardoor geen bewegingsvrijheid hadden. Eerlijk gezegd kregen wij de indruk dat ook zij niet wisten wat hen overkwam. Wij staken de straat over om ons bij de rest van de demonstranten te voegen, met het idee om voordat de demonstratie echt zou beginnen, nog even op het terras wat te drinken.

Die kans kregen wij echter niet, want voordat we het in de gaten hadden, werden pers en omstanders letterlijk hardhandig naar achteren geduwd en de politie sloot een cordon om mij en mijn man, tezamen met andere demonstranten/toeschouwers om ons vervolgens zeer hardhandig te boeien d.m.v. ty-rips. Wij werden, nog steeds in dat cordon, met het begeleidende woord 'volgen', geduwd naar het gebouw links van ons, alwaar wij met onze gezichten naar de muur moesten gaan staan en gefouilleerd werden. De ty-rips werden strakker aangetrokken en wij hoorden zeggen dat we niet om mochten kijken. Wat wij overigens wel deden, want achter stond een media-muur! Wij hebben daar zeker 10 minuten gestaan, en herhaaldelijk gevraagd waarom wij gearresteerd werden. Het enige antwoord dat wij kregen was: "wij hebben jullie in de gaten gehouden, U bent gewoon op de verkeerde plaats, op de verkeerde tijd, het is een adminstratieve aanhouding".

Met ongeveer 12 man tegelijk werden we in een arrestantenbusje gestopt, om afgevoerd te worden naar het Paleis van Justitie. Daar aangekomen, moesten we wederom tegen de muur gaan staan, gecommandeerd door een ijverige agent die ons zijn bevel in het frans toeschreeuwde. Het duurde niet lang, wij stonden nog steeds tegen de muur, eer Philip de Winter en Bart de Bie van het Vlaams Belang, eveneens geboeid, naast ons tegen de muur werden gezet. Fhilip draaide zich om, zich niets van het bevel aantrekkend en riep dat er in het Nederlands moest worden gesproken, volgens de wet.
Per tweetal werden wij naar boven gebracht, waar de cellen zich bevonden. Allereerst zat ik met één Frans meisje in de cel, maar na de eerste keer fouilleren, werd ik in een andere cel gestopt met Jennifer, een vrouw uit Rotterdam en 2 franse meisjes. Mijn man zat elders in het blok, tezamen met 6 andere strijders voor het vrije woord. Het leek niet op te houden, de stroom arrestanten. Verbijsterd aanschouwden wij het tafereel. Pubers, ouden van dagen, Parlementsleden, demonstranten en toeschouwers, vrouwen in mantelpakjes op naaldhakken, werden naar binnen gedreven alsware het gevaarlijke terroristen.

Één voor één werden we uit de cel gehaald om naar een 'lege' cel te worden gebracht, alwaar we werden gefouilleerd. De veters moesten uit de schoenen, de sieraden werden ingenomen en persoonlijke bezittingen werden in een tas gestopt waarop 'jouw' nummer kwam te staan. Sommige mensen werden twee keer gefouilleerd, onbegrijpelijk waarom dat was. Na het fouilleren werd er een mugshot van ons gemaakt. Het was een komen en gaan van mensen, en de hoeveelheid agenten was verbazingwekkend, temeer omdat zij zwaarbewapend waren. Onder de cel waar ik zat, werd een man op de koude vloer gelegd. Deze man kreeg een hartaanval en lag daar zeker een half uur. We hebben gezien dat de man werd gereanimeerd en op het moment dat de man op een brancard weg werd gedragen, viel het op dat hij er erg stil bij lag. Er werd geroepen in het cellencomplex door verschillende mensen dat de man was overleden.

Na een paar uur, werd er nog een vrouw in onze cel gestopt, nu waren we met vijf personen in een cel van 1.50 bij 2.50 meter. Één vrouw zat er vanaf een uur of 11, omdat zij met een groep vrienden, bij aankomst op het CS-station te Brussel, vrijwel direct werden opgepakt door politie, nadat een agent had gezegd: 'oh, jullie moeten naar het Luxemburgplein, stap maar in, de rest is daar ook". Vervolgens hebben zij een half uur rondgereden, alvorens zij in de cel werden gestopt!
De meeste mensen hebben ruim 7 uur doorgebracht in de cellen van het Paleis van Justitie. In die 7 uur werd ons meegedeeld dat het mogelijk zou zijn dat we er 12 uur moesten zitten. We hebben allen 1 flesje water en 1 Brusselse wafel gekregen, oh ironie!
Wat begon met de inperking van ons grondwettelijk recht op de vrijheid van meningsuiting door Burgemeester Thielemans, is geëindigd met de fysieke inperking van ons grondwettelijk recht op vrijheid van meningsuiting. Wij hebben slechts 7 uur gezeten, maar onze vrijheid van meningsuiting heeft levenslang!


* update:
De Brusselse burgemeester benadrukt dat de politie niet in de fout is gegaan. “Enkel de mensen die de politiebevelen in de wind sloegen, zijn administratief opgepakt. Telkens hebben de politieagenten de manifestanten gevraagd zich te verspreiden alvorens werd ingegrepen”, zei burgemeester Thielemans dinsdag op een persconferentie.

Politiebevelen? Er werden geen bevelen gegeven, terwijl ik Newilé nog bij de jas had en ik met mijn rechterhand de hand van mijn man vasthad, werden onze handen losgerukt en ik had meteen een ty-rip om mijn pols, met twee man maakten ze mijn handen vast achter op mijn rug en duwden me naar voren, temidden van de groep agenten! Het enige wat werd gezegd is: Volgen!!!!!]

http://hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/200 ... t-20454845


Nog meer foto's.

http://home.hetnet.nl/~efficiensie-corp/index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

11-09 2007 Een bizar verslag uit Brussel

Op dinsdag 11-09-2007 gingen wij vanuit Nederland naar Brussel om van ons democratische recht gebruik te maken, vreedzaam te demonstreren tegen de verdere Islamisering en de waanzin van fundamentalisten die met hun terreur de mensheid gijzelen.
Op weg erheen zagen wij al veel politiemotoren verdekt opgesteld, naïef als we zijn, dachten we aan verkeerscontrole, fout helemaal fout, we hadden beter kunnen weten, ze stonden langs de rijksweg opgesteld om bussen met demonstranten te “ontvangen” om zo te voorkomen dat deze naar Brussel zouden geraken.

Wij reden echter in een keurige luxe automobiel met 4 keurige heren, dus de motormuis die ons even begeleide gaf aan dat we ons tempo moesten aanpassen aan het overige verkeer, we leken net een stel toeristen of bezige zakenlieden, dus geen enkele beletsel om onze weg naar Brussel voort te zetten.

Éénmaal in Brussel aangekomen 11.30 kwamen wij in een kafka achtige chaos terecht, opstoppingen, wegblokkades, versperringen alsof we in een militair compound terecht waren gekomen, nerveuze motormuizen die heen en weer reden en waar we ook keken zagen we ME bussen en peletons agenten met schilden en wapenstokken.


Nadat we eindelijk onze auto hadden geparkeerd, namen we telefonisch contact op met andere aanwezigen, nou dat was dolle pret, paniek alom, men arresteerde willekeurig mensen, toevallig wel prominente voormannen, dus die willekeur viel wel mee, we maakten haast om erbij te kunnen zijn.

Afbeelding Afbeelding

Eenmaal op het eindpunt te zijn aangeland zagen we opnieuw een overmacht van nerveuze agenten, die opgefokt en schichtig iedere groep personen nauwlettend observeerden, de voormannen van het Vlaams Belang waren ondertussen al meer dan hardhandig afgevoerd en eerlijk ik had koude rillingen van de geluiden die wij via de telefoon hadden meegekregen van deze bizarre arrestaties.

Afbeelding Afbeelding

Wij besloten dit slagveld te verlaten en te proberen het startpunt place du Luxemburg te bereiken, na wat omzwervingen kwamen wij eindelijk ter plekke, na in diverse zijstraten opnieuw vele peletons ME en politie te hebben gepasseerd en overal kwamen we versperringen tegen met prikkeldraad en een nerveuze sfeer.


Op het plein was een overmacht van geüniformeerde agenten en een flink aantal provocateurs, jawel u kent ze wel, die kek geklede mannekes in spijkerpak met oortjes in die zich bezig houden met de schapen van de bokken scheiden om ze vervolgens over te dragen aan hun geüniformeerde collega’s.

Het hele gebied was een kakofonie van jankende sirenes, overvliegende helikopter(s), motoren, af en aan rijdende arrestanten wagens en ambulances, alsof er een mega ramp had plaats gevonden, in plaats van een bijeenkomst van bezorgde Europese burgers die hun stem wilden laten horen tegen de terreur van een bepaald niet vredelievende religie.
Wij kwamen GEEN vlaggen verbranden, wij kwamen niet gemaskerd, wij schreeuwden geen leuzen om mensen te doden, wij kwamen vredelievend ons democratisch recht uitvoeren, maar werden door een waanzinnig beleid en een totaal buitenproportionele inzet van machtsmiddelen en wapenstokken ons democratisch recht ontnomen, gelijk een bananenrepubliek van een dictatoriaal regime.

We hebben Schotten, Engelsen, Amerikanen, Noren, Denen, een handvol Hollanders en Duitsers ontmoet, allemaal mensen die maar één ding wilden, opkomen voor hun vrijheid, stop de Islamisering en tegen de terreur, dat schijnt in modern Europa een staatsgevaarlijke en ongewenste wens te zijn.

Brussel en de Burgemeester van die Europese Enclave hebben de democratie een klap in het gezicht gegeven, want in alle Europese steden hebben Islamfanaten, vlaggen verbrand, opgeroepen tot een heilige oorlog, onze leefwijze beschimpt, ze hebben moorden uit naam van hun religie gepleegd en gejuicht toen de Twin Towers ineenstorten, ze hebben herdenkingsdiensten ontluisterd en onze vrouwen voor hoeren uitgescholden en het gekke is dat ZIJ ALLE RUIMTE daarvoor kregen, maar een vreedzame demonstratie van bezorgde burgers tegen deze oprukkende fanatici, schijnt wel staatsgevaarlijk en ongewenst te zijn.

Brussel leek op een vesting, mijn hemel, waar waren al deze ordediensten en bewakers van de veiligheid, toen in de Europese steden, onze nationale vlaggen werden verbrand,letterlijk met de voeten werden getreden en bespuugt, nee toen waren ze even niet thuis, want men was even vergeten dat de aanslagen NIET zijn gepleegd door gewone burgers, maar Islamitische fundamentalistische terreurcellen en dan is het natuurlijk meer dan logisch dat je alles uit de kast haalt en inzet tegen domme belastingbetalers die hun democratisch recht op vreedzaam demonstreren wilden uitoefen.
Arm Europa, we verliezen onze zonen en dochters in de woestijnen voor de zo bejubelde westerse democratie, terwijl thuis diezelfde democratie met geweld wordt gesmoord, ja u kunt straks niet roepen, we hebben het niet geweten, als straks ons laatste democratische vrije voormannen zijn vermoord.

http://www.corstoker.nl/2007/09_11_07.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Een Duitse groep die de SIOE-demonstratie wilde bijwonen vertelt hun verhaal hier:

Na een rit van ongeveer zes uur kwamen we (mijn drie passagiers en ik) aan in Brussel en wandelden we naar de metro om van Maelbeek naar het Luxemburgplein te gaan. In het voorportaal van het station werd ik samen met een medepassant gestopt door een agent die ons ervan beschuldigde dat we aan de betoging wilden deelnemen. De andere twee passanten slaagden erin onopgemerkt te blijven en konden wegglippen. De agent vertelde ons dat we administratief werden aangehouden. De arrestatie werd via de radio bevestigd.
Na verdere bevraging, legden ze ons uit dat we gearresteerd waren omdat we de Europese, Duitse en Israelische vlag toonden op onze insignes. De postkaartgrote Duitse vlag die ook op mijn rugzak gebonden was trok geen aandacht.

Zelfs de lange onderhandeling aan het metrostation met een gelukkig vooral nederlandstalige agent (de aanwezige franstalige agenten behandelden mijn medepassanten tamelijk bruut) leidde tot niets. Het voorstel om de insignes te bedekken en de vlag weg te stoppen draaide op niets uit. Er was geen verzoek om te vertekken, geen voorlezing van rechten, niks.
Bedenk dit: we hadden op dat ogenblik zelfs de metro niet verlaten en waren noch op het Schumannplein, noch op het Luxemburgplein. Uiteindelijk konden we hen toch overtuigen om ons geen handboeien om te doen en om ons onze persoonlijke spullen te laten markeren zodat ze niet zouden verloren geraken.

Onder blauwe flikkerlichten werden we in een gevangeniswagen naar het Justitiepaleis gebracht. Daar moesten we wachten gezien de komst van zoveel gearresteerden hun capaciteiten overschreed. Zo’n tien tot vijftien minuten later werden we gevraagd de wagen te verlaten en om de andere gearresteerden te volgen. De weg leidde ons door een rij agenten. Met de kreten ‘sneller, sneller’ werden we in onze celblok gedreven die reeds goed gevuld was.

Ik werd in een cel gestopt met twee oudere dames. We stelden ons aan elkaar voor. De oudste van de twee, ongeveer 60 jaar, was een demonstrante van het Vlaams Belang (die tussen twee haakjes met een Braziliaan van indische afkomst gehuwd was, tot zover het rechts-extremistisch racisme van het Vlaams Belang) en de andere een tengere, zeer verfijnde dame van ongeveer 40-50 jaar met een christelijke achtergrond. Allebei werden ze tijdens hun arrestatie op de rug vastgebonden met snelbinders. De sporen ervan waren duidelijk zichtbaar. De handen van de christelijke dame waren door de snelbinders opgezwollen en stonden rood, wat pas na enkele uren geleidelijk verdween.

Hoewel ik nu van mijn medereiziger gescheiden was, kon ik hem toch zien in een andere cel en door te roepen konden we communiceren. De hele celblok was goed gevuld – amper een cel (van 2 op 1,5 meter) die door drie tot zes gevangenen bezet werden. Het lawaai in ons celblok was bijna niet uit te staan. Een bende van zeven – acht franstalige Neo-nazis scandeerde slogans – gelukkig onbegrijpbaar voor mijn oren- en bonkte wel uren tegen de celdeuren. De gearresteerde Vlamingen van hun kant, overstemden hen met Vlaams gezang of het gescandeer van de namen van hun gearresteerde parlementairen. Geen van de gearresteerde vlamingen toonde enige sympathie met deze neo-nazis. Ik probeerde me bezig te houden door het Duitse volkslied te zingen, hiermee de neo-nazis beledigend en discussies te voeren met mijn medegevangenen.

Na een aantal uren kregen we drinkwater (mijn medepassagier niet ondanks herhaald verzoek) en nog een uur later een wafel. De lege drinkflessen werden nu door de neo-nazis gebruikt om nog meer kabaal te maken. De vlamingen negeerden hen, terwijl een oudere heer waarschijnlijk een inzinking kreeg als gevolg van de stress. Ik kon hem slechts zijdelings door de tralies zien. Hij lag geruime tijd op de tegelvloer van de laagste verdieping, omgeven door agenten die voor hem zorgden. Het duurde lange tijd, ongeveer een uur, voor er uiteindelijk professionele medische hulp aankwam. Ze behandelden de man met baxters en zuurstof. Een half uur later was hij transporteerbaar en werd hij weggevoerd op een brancard.

Mijn medereiziger kwam om halfzes langs mijn celdeur en zei dat hij gauw vrijgelaten zou worden. De begeleidende agent beloofde me ook snel vrij te laten. Om ongeveer zes uur werd ik uit de cel geleid, gefouilleerd, ondervraagd en in een andere cel geplaatst met jonge dames van het Vlaams Belang. Tijdens ons gesprek hoorde ik hoe ze op het Schumannplein werden gearresteerd. Opnieuw werd de kleinste (ongeveer 1.60m) en tengerste onmiddellijk door vier agenten op de grond gegooid, werden haar handen achter haar hoofd gehouden en zat een politieman over haar gehurkt. Het duurde een eindje voor men van deze positie uit de snelbinders kon omdoen. Voor de andere twee vrouwen die juist hun burka, het symbool van onderdrukking, uitdeden om er met hun voeten op te staan, waren twee agenten voor elk blijkbaar voldoende om hen te overmeesteren.

Dit betekende opnieuw wachten. Ik merkte op dat de schoenveters van de beide vrouwen ontbraken. Ze vertelden me dat ze al hun veters, riemen, kettingen en bh’s moesten afgeven, wat ik wel erg ironisch vond gezien ik nog al deze gevaarlijke objecten bezat. Tijdens geen enkele fouillering werd ik verzocht iets van deze dingen af te geven. Dit gaf me de indruk dat deze maatregel willekeurig werd opgelegd.

Ondertussen zag ik mijn medereiziger nergens meer.
In de cellen was de kalmte teruggekeerd. De meeste mannen, ook de neo-nazi’s, werden vrijgelaten en alleen de vrouwen bleven opgesloten. Geleidelijk aan werden ook zij vrijgelaten en zat ik als laatste nog in de cel. Kort voor acht uur werd ik ook weggeleid. Op dat moment waren er nog slecht twee dames in mijn celblok. Aan een balie werd ik gevraagd het ontvangsbewijs van bezittingen te bevestigen. Ik werd aan de metro doorzocht en mijn identiteitspapieren, portemonnee, zakmes en rugzak werden toen in beslag genomen. Tijdens een tweede doorzoeking werden alle overige dingen : autosleutels, wat kleingeld, een verdedigingvest en een haarband afgenomen. Ik weigerde gewoonweg te tekenen gezien ik niet voldoende nederlands of frans sprak en er bovendien een aantal dingen tekort waren.

Toen bracht plots iemand de dingen van de tweede doorzoeking. Opnieuw weigerde ik te tekenen. Uiteindelijk kreeg ik mijn rugzak terug. Ik controleerde alles zorgvuldig om te zien of er niets tekort was. Ondertussen bleven een groep agenten me in de gaten houden. Voor de tweede keer al vandaag vroegen ze me of ik joods was en waarom ik deze vlag meehad. De afkeuring stond op hun gezichten te lezen – twee van hen mompelden iets en wezen naar de vlag. Eén van hen zei iets in de aard van “Daar komen problemen van!”

Kort na acht uur kon ik eindelijk het justitiepaleis verlaten. Op geen enkel moment werd ik voorgesteld om contact op te nemen met de Duitse ambassade of kreeg ik informatie over mijn rechten. Op de trappen stonden de jonge dames van het Vlaams Belang, die zo vriendelijk geweest waren te wachten en die me naar de metro begeleidden. Geen enkele dame waarmee ik opgesloten was sprak negatief over de vlag of Israel. Hoewel ik het advies gekregen had de vlag niet openlijk te tonen in Brussel eens ik alleen reisde na mijn overstap in de metro. Uiteraard besteede ik niet veel aandacht aan de aanbeveling, maar tamelijk snel ervaarde ik waarom ik deze raad gekregen had.

In de metro zat ik op één van de vrije plaatsen en zette ik de rugzak naast me. De Israelische vlag was er aan de buitenkant aan vastgeknoopt en ik moest hem bijeenfrommelen om hem niet op de vuile vloer te laten slepen. Dit trok de aandacht van twee ongeveer veertigjarige mannen, die door hun kledingsstijl en taal duidelijk als moslims konden worden geïdentificeerd. Ongevraagd stond één van hen op en probeerde hij de vlag op mijn rugzak te grijpen. Ik reageerde snel met een rake klap op zijn vingers en riep luid en woendend “Finger weg!” (Duits: “handen af!”) Hij keek wat geïrriteerd rond (de trein was bijna volzet),ging vervolgens samen zitten met een tweede man in de zetels tegenover mij waarmee hij een gesprek in het Arabisch begon. Ik hoorde verschillende keren het woord “Jahudâ” vallen, het arabisch woord voor ‘jood’ terwijl ze naar me zaten te grijnzen. Ik op mijn beurt keek woedend terug.

Op een bepaald moment stapten ze uit de metro. Aangekomen aan mijn halte zocht ik mijn weg naar de auto. Het was al donker toen ik een gefrustreerd kereltje op zijn moto tegen het lijf liep, die eerst ‘alleen maar’ onachtzaam het voetpad en de straat op en af reed. Hij ontdekte me al gauw en reed verschillende rondjes om me heen, waarschijnlijk om me beter te kunnen bekijken. Ik kon hem niet herkennen gezien hij een helm droeg. Ik negeerde hem volkomen. Toen dit hem klaarblijkelijk te saai werd, scheurde hij weg op het voetpad tussen de voetgangers door om uiteindelijk te verdwijnen.
Om 9.00 vond ik uiteindelijk mijn medepassagiers terug bij mijn auto en konden we terug naar huis.

http://sioebelgie.wordpress.com/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

The Man With the Cross

Afbeelding


The following witness account by a Hajo J., a German Christian, was published on the Politically Incorrect blog [in German]. This is an English translation:

On 11 September 2007, at 11.30 o’ clock, I arrived at Place du Luxembourg. There were lots of policemen and armoured vehicles. I met an acquaintance with two other like-minded people at a pub. There was only meant to be a “meeting of tourists” and no coordinated action. I then went to another part of the square. Stephen Gash of SIOE was giving many interviews as he sat quietly in a pub, i.e. he was not demonstrating.

A short while later several people were taken away in a prison-van, without there having been any indication that they had “demonstrated” or done anything in particular (I was to hear the same observation again and again). It was almost 12 o’ clock. A murmuring went through the crowd, we had to do something , now was the remembrance moment for the 9/11 terror victims in the USA.

I decided there and then to take out the wooden cross I had brought and to hold it high – defying any kind of unknown. In remembrance of the victims, as a sign of protest against the threatening, creeping islamization of Europe, the lack of resistance and the increasing appeasement. And of course in spontaneous protest against the unjust banning of the demonstration by the mayor of Brussels, Mr. Thielemans. All this accompanied by a prayer and in remembrance of many Catholic saints, who resisted the same danger of Islamic rule centuries ago. Think only of Saint Marco d’Aviano, a Capuchin friar who encouraged the troops as the Muslim hordes of the Ottoman Sultan descended upon them at the battle of Vienna on 12 September 1683.
My gesture was a purely individual act, I had freedom of speech according to Article 5 of the constitution and Article 11 of the European Charter of Human Rights. My action consisted only of holding up a wooden cross, praying silently and answering the questions of about 50 journalists in English, French and German as I walked.

At 13.00 hours the Brussels police grabbed hold of me, pushed me violently into a van with the registration plate “NNN 148” and a shield with the word “Charly 2” which was attached inside so as to be visible on the outside of the van. The policemen, as most of those I encountered later, were from the Police Zone 5339 (one of six Brussels police zones).

I was taken to the Palais de Justice, Place Poelaert, tel. 02/508-6656. I was brought into a high-ceilinged space where many others were already waiting. More and more detinees were brought in, also the leaders of the Vlaams Belang, Filip Dewinter and Bart Debie. The latter – a former police officer – told me that we could not be held for longer than 12 hours without a formal complaint. Normally one was then released without any further consequences. I did not need to inform the German embassy, but could do so for the political effect.

After about an hour we were put into small cells that had only a thick green and one bench. First I was locked up in the cell with six other people, then alone, in the end with three members of the Vlaams Belang. We were only permitted to use the toilets now and again. In the evening we got a waffle. I was able to phone on my mobile and reached a German lawyer and the German embassy. The latter informed me that diplomatic intervention was out of the question because Belgium is a constitutional state and that if I was interrogated I was allowed to have a lawyer. So I resigned to my fate.

There was a lot of noise and turmoil in the large, five-storey high cell block which contained 20 cells, that were almost all full (the papers said that 154 people were arrested that day). The slogan “Islamisten: Terroristen” was the one I liked best and which I joined in loudly as it expressed concisely the essence of our concern. A chairman of a local chapter of the Vlaams Belang related to me how badly his party gets treated when campaigning, that the police do not come in emergencies, and that his party is the only one that points out the risks of islamization.

At 7.30 pm I was set free, after a superficial procedure to retrieve our belongings. Nothing was taken from me, except for a while the contents of my bag, which were placed in a plastic bag and then everything was given back to me. I asked for a written confirmation of my detention but did not get one.

When one considers that the Place Royale in Brussels has a statue of the first ruler of the Kingdom of Jerusalem, Godfrey of Bouillon, who died in Palestine on 17 July 1100 during the first Crusade, I can only say: poor Belgium – how far you have drifted from your fundamental values and traditions…

http://www.brusselsjournal.com/node/2461
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Een andere ervaring van een Tsjechische groep:

Afbeelding

Het begon toen ik begin deze zomer las ik over een komende pan-Europese demonstratie tegen de islamisatie. Een aantal onder ons vonden dat we naar Brussel moesten om daar onze democratische waarden te gaan verdedigen. We legden een lange weg af van Praag naar Brussel en dinsdagmiddag waren we op het Luxemburgplein. We zagen er geen organiszatoren, enkel wat mensen die wachtten om te demonstreren en een hele hoop pers en poltitie. De agenten maakten de weg vrij om het verkeer door te laten, waardoor het er zelfs niet als een betoging uitzag. Na een tijdje vond ik dat het er een beetje wanhopig begon uit te zien dus nam ik onze nationale vlag en zette hem op een lange stok.

Dat trok de aandacht van de meeste reporters gezien ze daar niet onmiddellijk een aanspreekpunt vonden. Ik vertelde hen verschillende keren waarom we daar gekomen waren –“om de democratie te steunen. We zijn voor een democratisch Europa. We willen hier geen sharia gezien de sharia streng tegen alle democratie ingaat.”

Op vragen naar de plaats van het protest antwoordde ik: “Brussel is de hoofdstad van Europa en dus is het de perfecte plaats voor protest.” Tenslotte verklaarde ik dat we geen racisten zijn: “We zijn niet tegen mensen. We zijn tegen de islamisatie van Europa. De immigranten zelf worden in de eerste plaats zelf gegijzeld door de islamisatie van Europa.”

Afbeelding Afbeelding

Na afloop deed ik mijn vlag naar beneden en ging ik naar mijn vrienden. Ik wil duidelijk verklaren dat ik niet vocht, rellen uitlokte of iets in die aard. Toch werd ik door een politieagent tegengehouden die me enkel zei dat ik gearresteerd was en me vervolgens naar de politiezone begeleidde, naar de andere gearresteerden. We werden in combi’s afgevoerd naar het justitiepaleis. Een vriend van me zag dat een hele hoop mensen aangehouden werden. Terwijl sommigen onder hen skinheads waren, waren er ook grote groepen gewone vreedzame mensen zoals ons bij –jong en oud, mannen en vrouwen.

We werden in een cel gestopt voor zo’n zes uur. Toen we gevraagd werden om papieren in te vullen, vroeg ik naar de reden tot aanhouding. Ze vertelden ze me dat ik gearresteerd was omdat ik “…op een verboden demonstratie was.”
Voor mij komt dat echt raar over, omdat je in Tsjechië voor zo’n onbenulligheden niet wordt aangehouden. Toch moeten we toegeven dat de agenten tegen ons niet brutaal waren, en gewoon hun werk probeerden te doen. Op een bepaald moment kon ik zelfs begrip opbrengen voor hen. Toch veranderde dat het feit niet dat we gearresteerd werden. Ik was blij toen we eindelijk werden vrijgelaten en ik wil onze ambassade bedanken dat ze naar ons gevraagd hebben. Volgens mij was de demonstratie nodig en daarvoor wil ik ook SIOE bedanken. We moeten onze fouten wel toegeven om het de volgende keer beter te kunnen doen. Probeer dat alstublieft allemaal in te zien en blijf bijeen.

http://sioebelgie.wordpress.com/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

A reader who wants to stay anonymous sent us this witness account of yesterday's SIOE demonstration in Brussels.

I attended the demo in Bruxelles and we were in the city early enough to see the police forming up in various backstreets complete with water cannon and armed reserve units. What are they frightened of?
The police initiated violence without provocation and I personally witnessed and photographed the officer who appeared to be coordinating the assaults on people. This officer was busy throughout the encounter and was seen and photographed maneuvering frequently between groups of uniformed police and communicating with unknown others whereupon he re-directed the troops to another snatch operation against identified targets ... it was fascinating to watch and he became appallingly clumsy, predictable and blase about his nefarious actions - he obviously was having a really thrilling 'boys day out' telling 'the lads' who to pounce on next - a real hardline bully.

I witnessed first hand the un-provoked and un-warranted assaults on peaceful participants and stood near groups of armed officers waiting for their instructions listening to them in 4 separate locations whispering, nodding and calling up attention onto apparently specific participants who were moving around and circulating.

I am convinced the police were there deliberately to target specific individuals as they left many participants alone who clearly were not in their sights - myself included.
The vast array of armed 'stormtroopers' in backstreets and my witnessing of their subsequent initiation of unprovoked assaults against targeted participants leads me to firmly believe there was a counter-agenda. The SIoE demonstration was but a sideshow and Freddy-the-Mayor is just a stalking horse.
What is going on in Belgium? I saw this in East Germany some years ago, Northern Ireland and Chile. But Belgium! What is happening ?


http://www.brusselsjournal.com/node/2442
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Bericht door naar boven »

SIOE Nederland, de Nederlandse tak van SIOE heeft een website:

SIOE Nederland

Dit credo vind ik een beetje te bombastisch, maar vooruit..
"SIOE heeft het zaad van de tegenstem gezaaid dat de Islamisering zal bestrijden, waaruit wederom de bloemen van vrijheid zullen zullen bloeien op ons werelddeel"
RTFM

katie
Berichten: 433
Lid geworden op: vr sep 22, 2006 3:55 pm
Locatie: belgie

Bericht door katie »

Volgende SIOE demo's :


Londen 26 oktober 2007

Marseille 8 december 2007

katie
Berichten: 433
Lid geworden op: vr sep 22, 2006 3:55 pm
Locatie: belgie

Bericht door katie »

Sinds vandaag is er ook SIOE Belgie.

http://sioebelgie.wordpress.com

Chaimae
Berichten: 10447
Lid geworden op: ma okt 16, 2006 9:43 pm

Bericht door Chaimae »

Ach, het zal mij een worst wezen! Ik denk dat vele Moslims ook eens zo'n denkementaliteit moeten aannemen. De toetsteen van een goeie religie is of je er grapjes over kunt maken. Dat bekrompenheid straalt alleen maar agressiviteit uit, wat nergens voor nodig is.

Als jullie willen demonstreren/protesteren tegen de Islam, gaat jullie gang dan. Wij voelen ons niet geintimideerd door jullie. Integendeel.
"Our patience will achieve more than our force."

Elk boek is een gevaar dat de ziel in wil. Wie de ziel in wil, moet door de omgekeerde wereld heen, door de leegte, dor de angst, door het niets.

stropke
Berichten: 3411
Lid geworden op: zo nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Bericht door stropke »

katie schreef:Sinds vandaag is er ook SIOE Belgie.

http://sioebelgie.wordpress.com
Jips gezien en toegevoegd.
Trouwens dank aan Ariel en Katie en al degenen die deze demo meeliepen en er uitgebried verslag van doen hier. :wink:
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

De politie handelde zero-tolerantie, was wel correct.
Uitgezonderd, deels op Schumann. Daar werd het het separistisch conflict.

VB advokaat Coveliers, heeft van in het begin, met de indiening van de procesprocedures in beroep, het separatisme toegevoegd. SIOE was de aanvragen in het Frans begonnen. Coveliers weet als advokaat dat volgens de regels in Belgie hij in het Frans verder had moeten gaan. Zelfs als hij niet van die regels houdt. Die regels moeten elders en andes bevochten.

VB heeft mooi misbruik gemaakt van de demonstratie om de Vlamingen internationaal als onderdrukte sukkelaars voor te stellen. Is daar in gelukt.

Mijn inziens heeft VB hierdoor de demonstratie veel kwaad gedaan.

Nergens is de vraag gesteld: Hoeveel heeft de afwijzing van de demonstratie door het hof van beroep te maken met de toevoeging van het separatistisch element?

Ik ken ieder geval mensen uit Brussel die daardoor negatief tegen de demonstratie zijn gaan staan.

In feite heeft VB door de manipulatie getoond dat het een gevaarlijke partij is. Separatistisch, zonder visie hoe het verder moet na dat separatisme. Meesters in manipulatie, mengen van subtiele leugens met halve waarheden en waarheden.
Alle politieke partijen liegen. VB is de enige die, betrapt zwijgt en doet alsof er niets gebeurd is, geen verontschuldiging, verklaring of verantwoordelijkhijd neemt voor de betrapte leugen. Dit is niet eerlijk.

Vraag mij af in hoever SIOE-Belgie de separatistische stempel gaat uitdragen. Hiermee, hoe ik als in Wallonie levende VLaming een boodschap aan SIOE-Belgie kan hebben.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

SIOE is a politiek, en dat wil ik eigenlijk ook zo houden.

Dit schrijft SIOE .

De SIOE heeft beslist om niet samen te werken met politieke partijen in de toekomst maar enkel met individuen en organisaties die onze wens om de islamisatie van Europa te stoppen delen, tenzij een geschreven akkoord wordt opgemaakt door de SIOE dat getekend wordt door de leiders van de partijen.Met andere woorden een legaal en bindend contract onder SIOE’s voorwaarden. Ons hoofddoel blijft echter nog steeds om gewone mensen aan te trekken die de islamisatie van Europa willen stoppen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Chaimae schreef:Ach, het zal mij een worst wezen! Ik denk dat vele Moslims ook eens zo'n denkementaliteit moeten aannemen. De toetsteen van een goeie religie is of je er grapjes over kunt maken. Dat bekrompenheid straalt alleen maar agressiviteit uit, wat nergens voor nodig is.

Als jullie willen demonstreren/protesteren tegen de Islam, gaat jullie gang dan. Wij voelen ons niet geintimideerd door jullie. Integendeel.
Wat voor denk mentaliteit bedoel je Chaimae?
Wil jij AUB even naar dit filmpje kijken.
Het gaat over een demonstratie van moslim jongeren in Antwerpen.
Als je dit filmpje bekijkt, dan zal je zien dat wij ons wel geïntimideerd voelen door sommige moslims.
Kan jij dat begrijpen? Het is maar een heel kort filmpje, maar het zegt genoeg.


http://www.youtube.com:80/watch?v=0-IIU ... ted&search
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Dit filmpje is iets langer Chaimae.
Toch zou ik willen dat je even kijkt. Een paar minuten is al genoeg om een goed beeld te krijgen.
Als toekomstige journalist moet je alle kanten van een zaak bekijken, zodat je goede journalistiek kan maken.
Dit is een filmpje over een andere demonstratie. Hij had te maken met de cartoons van Denemarken.
Wat denk je Chaimae?
Graag je opinie over beide video’s

http://www.youtube.com/watch?v=B_kyNIev ... ted&search
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Betoging tegen Islamisering in Antwerpen

Bericht door Manon »

Betoging tegen Islamisering in Antwerpen
From the desk of Marij Uijt den Bogaard on Sun, 2007-09-23 21:16


Een kleine groep mensen heeft op 23 september betoogd tegen de islamisering in Antwerpen. Hugo Coveliers, Antwerps gemeenteraadslid, gaf een overzicht van de motivatie voor deze betoging, die voor alle duidelijkheid niet gericht was tegen de individuele beleving van religie door moslims, maar wel tegen de steeds verder gaande invloed van islamitisch gedachtengoed binnen de samenleving en Antwerpse wijken.

Coveliers stelde terecht dat iedereen vrij is om te geloven wat hij wil, maar dat dit niet kan en mag worden opgedrongen aan anderen. Opvallend was de aanwezigheid van bewoners uit Antwerpen Noord, waar dit weekend het feest “Sultan der maanden” doorgaat, waarbij Ramadan en islamitische subculturen centraal staan. Veel bewoners vinden dat de wijk van hen vervreemt. Het hoge aantal mensen van andere origine, de voor hen agressieve aanwezigheid van moskees en de vaak als arrogant ervaren houding van ‘nieuwe Vlamingen’ tegenover de oorspronkelijke bewoners van de wijk, is voor hen een doorn in het oog. Bovendien voelen deze bewoners zich helemaal niet gehoord door het stadsbestuur.

Antwerpen draagt als stad communicatie met bewoners hoog in het vaandel. Wordt er een straat aangelegd in een wijk, dan staat het Stedelijk wijkoverleg klaar om bewoners te informeren, hun opmerkingen te communiceren naar het beleid. Prachtig, commentaar hierop zult u mij niet horen geven. Maar waarom heeft de stad geen communicatiekanaal wat samenleven betreft in wijken? Waarom worden bewoners niet structureel betrokken en gehoord betreffende hun verzuchtingen wat samenleven betreft. Dit thema leeft veel meer onder bewoners van allerlei origine dan de aanleg van een straat!

Als Antwerpen als stad dan toch de communicatie naar burgers zo belangrijk vindt, waarom dan niet over samenleven in diversiteit ook een kanaal organiseren waar iedere bewoner zijn bedenkingen kwijt kan? Waarom wordt de communicatie over ruimtelijke aanleg wel en over diversiteit niet opengetrokken naar bewoners in wijken?

De stad doet dit niet, omdat men de “verzuurde burger” die “onverdraagzaam” is, niet wil horen, zo simpel is het. Toch waren de betogers in aantal niet minder dan de dames die opkwamen voor hun recht op het dragen van wat ik zie als de guillotine van vrouwenrechten, altijd en overal. Daar schoof de stad mee aan tafel, waarom dan niet met deze burgers? Als Patrick Janssens de burgemeester is van iedereen, dan toch ook van bewoners van Antwerpen Noord die zich zorgen maken over islamisering in hun wijk? Waarom worden deze mensen niet en dames voor hoofddoek wel gehoord?

Het antwoord ligt in de structuren van de stad zelf. Minderheden zoals Turkse en Marokkaanse groepen hebben via integratiediensten een vertegenwoordiger ter plekke. Zij verdedigen de zienswijze en gevoeligheden van Antwerpse Turken en Marokkanen en zijn deskundig, vaak op basis van origine. Maar binnen de Stedelijke structuren verdedigt niemand de burger die zich vragen stelt over de invloed van die groepen binnen wijken. Is een ontevreden ‘oude Vlaming’ electoraal misschien minder van belang dan een ontevreden Antwerpenaar van Turkse of Marokkaanse origine?

Binnen de Antwerpse integratiedienst is geen vertegenwoordiging van joodse burgers, of autochtone Antwerpse bewoners, noch Chinese of Indische minderheden die de stad telt, wel Turkse, Afrikaanse en Marokkaanse Antwerpenaren. Daarom wordt een vrouw op Antwerpen Noord die haar wereld aangetast ziet door agressieve aanwezigheid van moskee en arrogante nieuwe Vlamingen niet gehoord, maar zorgen leden van Islamitische subculturen dat hun stem wel gehoord wordt en invloed heeft op het Stedelijk beleid. Daar zou eens dringend verandering in moeten komen. De discriminatie gebeurt al in vertegenwoordiging bij het Stedelijk bestuur en dat verklaart ook waarom het beleid zich eerder richt op belangen van doelgroepen en niet op samenleven in werkelijke diversiteit, waar iedereen kan en mag meepraten. Zolang de burgemeester hier geen oog voor heeft is burgemeesterschap voor iedereen een aanfluiting voor Antwerpen.

Als de stad van iedereen is, dan ook van de dame in Antwerpen Noord die de grens van haar verdraagzaamheid bereikt heeft, nu nog iemand die ook haar een stem wilt geven. Burgemeester, waar wacht u toch op? Meneer Dewinter was er wel! In jeans en zonder aandeel in de betoging zelf. Had u of een van uw schepenen dit ook niet eens kunnen doen. Of worden vrouwen met hoofddoek wel, maar zonder door u niet gehoord? Omdat niemand hen vertegenwoordigt binnen uw diensten? Misschien wordt het tijd dat ook deze dames zonder hoofddoek zich verenigen en erop staan dat ook hun standpunten meetellen in het Antwerps beleid. ‘Zusters’ met belangstelling voor dit idee kunnen zich vanaf nu melden. Heren die willen meedenken eveneens.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Chaimae
Berichten: 10447
Lid geworden op: ma okt 16, 2006 9:43 pm

Bericht door Chaimae »

Ariel schreef:
Chaimae schreef:Ach, het zal mij een worst wezen! Ik denk dat vele Moslims ook eens zo'n denkementaliteit moeten aannemen. De toetsteen van een goeie religie is of je er grapjes over kunt maken. Dat bekrompenheid straalt alleen maar agressiviteit uit, wat nergens voor nodig is.

Als jullie willen demonstreren/protesteren tegen de Islam, gaat jullie gang dan. Wij voelen ons niet geintimideerd door jullie. Integendeel.
Wat voor denk mentaliteit bedoel je Chaimae?
Wil jij AUB even naar dit filmpje kijken.
Het gaat over een demonstratie van moslim jongeren in Antwerpen.
Als je dit filmpje bekijkt, dan zal je zien dat wij ons wel geïntimideerd voelen door sommige moslims.
Kan jij dat begrijpen? Het is maar een heel kort filmpje, maar het zegt genoeg.


http://www.youtube.com:80/watch?v=0-IIU ... ted&search
Zucht!

Ik sta nu met een mond vol tanden.

Ik begrijp het enerzijds wel.
"Our patience will achieve more than our force."

Elk boek is een gevaar dat de ziel in wil. Wie de ziel in wil, moet door de omgekeerde wereld heen, door de leegte, dor de angst, door het niets.

BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

SIOE is a politiek, en dat wil ik eigenlijk ook zo houden.
SIOE hoort a-politiek te zijn en te blijven.

Ik vind het gewoon erg dat het VB dit willens en wetens doorbroken heeft.
Ik verwijt SIOE niet. Hoe konden zij iets van de Belgische soep vermoeden.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

BFA schreef:
SIOE is a politiek, en dat wil ik eigenlijk ook zo houden.
SIOE hoort a-politiek te zijn en te blijven.

Ik vind het gewoon erg dat het VB dit willens en wetens doorbroken heeft.
Ik verwijt SIOE niet. Hoe konden zij iets van de Belgische soep vermoeden.
Men kan SIOE dit niet verwijten, doch wel toegeven dat ze blijk gaven van een gebrek aan voorkennis.

Ulfkotte - die dan uiteindelijk héél de SIOE organizatie heeft laten stikken - beweerde origineel dat Coveliers de enige advokaat was die hulp aanbood. Je kan dat aan Ulfkotte verwijten dat hij zich niet eerst heeft verdiept in de kartelvorming van de politieke partijen in Vlaanderen.

Ulfkotte heeft zijn klacht in het ENGELS ingediend, maar het werd enkel in het FRANS genoteerd.
Je kan Coveliers niet verwijten dat hij daar geen voorkennis van had.

Vermits anti-islamisering - buiten de communautaire problemen - één van de basispunten van het Vlaams Belang is, kan je evenmin het Vlaams Belang verwijten zich te profileren op die demonstratie. Enfin, ze moeten zich niet profileren: hun aanwezigheid was blijkbaar al voldoende.

In sé zijn er een aantal dingen misgelopen, waarbij alle betrokken partijen ieder voor een deel hun verantwoordelijkheid moeten dragen.

Leren uit de fouten van deze eerste betoging dus. Volgende keer beter.

Vooral ook niet vergeten dat het VB helemaal niet in the picture was gekomen indien Thielemans de betoging niet had verboden. Ze hadden misschien wèl aanwezig geweest, maar waren opgegaan in de grote massa die men normaliter verwacht had.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

Men kan SIOE dit niet verwijten, doch wel toegeven dat ze blijk gaven van een gebrek aan voorkennis.
Ik verwijt SIOE niets. (s was daarstraks vergeten door toetsenbord dat op lege batterij viel)

Voorkennis? Dat hele sepataristische gedoe is zo doorspekt van subtiele leugens halve waarheden en waarheden dat er geen kennis meer over te rapen is. Is al veel te veel gebruikt om andere politieke problemen naar de achtergrond te plaatsen.

Gebrek aan vorkennis, is SIOE dus ook niet te verwijten. Als in Belgie het zeparatisme ter sprake komt loopt alles in de mist.
kan je evenmin het Vlaams Belang verwijten zich te profileren op die demonstratie. Enfin, ze moeten zich niet profileren: hun aanwezigheid was blijkbaar al voldoende.
Het gat niet om profilatie, het gaat om manipulatie. DIt is een groot verschil. Vanaf Coveliers zijn aanvraag in het Nederlands ingediend had ging de helft van het debat, wereldwijd over de onderdrukte Vlamingen. Dit is geen profilatie maar manipulatie.
Vooral ook niet vergeten dat het VB helemaal niet in the picture was gekomen indien Thielemans de betoging niet had verboden. Ze hadden misschien wèl aanwezig geweest, maar waren opgegaan in de grote massa die men normaliter verwacht had.
Het verbod op de betoging heeft het VB de mogelijkheid gegeven voor manipulatie. Deze kans hebben ze met beide handen gegrepen. Dit had niet gemogen.

Oproerpolitie speciaal uit Luik op Schumann?
Er is mij in het Nederlands gevraagd of we op de bus stonden te wachten. De Cavalerie ter plaatse op Schumann was uit Brussel.
Oproerpolitie wordt steeds uit het hele land samengevoegd, kwestie van agenten uit heel Belgie in conditie te houden. Er waren zowel Nederlands als Franstaligen tussen. Het gebruikte materiaal staat in een kazerne in Luik. De agenten komen van Overal.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76587
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

De Belgische tak van SIOE heeft ons laten weten dat:

Ik zie op uw site dat iemand bang is dat SIOE België separatistisch of dergelijk zou worden: SIOE wenst zich niet in te laten met lokale politiek,
SIOE België krijgt een franstalige en een nederlandstalige site wegens de taalbarriëre die anders tussen de landsdelen zou ontstaan.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

neenee BFA ik kan echt niet akkoord gaan.

Toen SIOE de demonstratie opstartte konden ze écht niet weten dat Belgie in september in communautaire crisis zat.

Als SIOE vroeg om enkel nationale vlaggen mee te nemen, konden ze evenmin weten dat het dragen van de Belgische driekleur op dit ogenblik een grotere politieke statement is dan het dragen van de officiele vlag van het vlaamse gewest.

En dan Coveliers: als je iemand IETS mag verwijten: verwijt de MEDIA.
Vanaf dat Ulfkotte Coveliers (Geen Vlaams Belang trouwens) onder de arm had genomen begon heel het circus. Voordien was het zelfs niet de moeite van het vernoemen waard.

Consequent bleven ze het pre-demonstratie enkel hebben over anti-islambetoging, anti-moslimbetogin, neo-nazi en extreem rechts.
Nà de betoging schijnen de media ineens hun kennis van het Engels wat te hebben bijgeschroefd en hadden het over anti-islamizeringsbetoging.

Dat Coveliers als Nederlandstalige advokaat ervan uitgaat dat hij in het Nederlands kan pleiten lijkt me voor de hand liggend. Nogmaals: de klacht werd in het Engels ingediend, maar door franstaligen in het frans genoteerd... et voilà de poppen aan het dansen. Net alsof Ulfkotte zich van het frans zou bedienen tijdens de rechtspraak!

De aanwezigheid van specifiek Luikse detachementen werd op verschillende blogs aangegeven.
Ik las zelfs ergens (ik meen Gates of Vienna) dat men "neo-nazi's" had gespot, met VB buttons opgespeld, maar die onder elkaar netjes in het frans stonden te converseren.... lijken me geen undercover Vlaamse agenten.

Ik vind totaal niet dat VB (Coveliers = VLOTT) het hier op het communautaire heeft gegooid.

Coveliers heeft zich trouwens opgegeven als advokaat voor alle slachtoffers die wensen klacht in te dienen.

en NADIEN (uiteraard nadien) heeft hij eveneens klacht ingediend bij het Comité P. Klacht kan je hierlezen.

Net zo goed als van het "rassiest" gedoe, baal ik van het automatisch linken van islamkritiek aan extreem rechts. Maar je kan VB uiteindelijk niet verhinderen om ook islamkritiek in hun programma te hebben staan.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

Manon,

Ik wil geen discussie of ruzie in detail beginnen.
Ik weet wat ik ter plaatse gezien heb. Ik was ter plaatse op het Luxemburgplein en op Schumann, daar was een tweede van SIOE onafhankelijke manifestatie . DIt was een kaping van de energie van SIOE voor Belgisch separatistische redenen.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Plaats reactie