Politici doelwit terreur

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politici doelwit terreur

Bericht door Ariel »

Bedreigers Rutte stelden aanslag op synagoge voor: ’Gaskamers een propagandastunt’

Verdachten Steven V. (20) uit Amsterdam en Fabio I. (20) uit Zwijndrecht staan vrijdagochtend terecht in de rechtbank van Rotterdam op verdenking van opruiing. Beiden zouden opruiende berichten hebben gepost in een Telegramkanaal gerelateerd aan de wit-nationalistische organisatie European Brotherhood. Daarin zou onder meer zijn opgeroepen tot het plegen van een aanslag op premier Mark Rutte.

Verdachte Fabio I. wordt deelname een een rechts-extremistische terroristische organisatie verweten. In de chatroom van European Brotherhood suggereerde hij Rutte als doelwit en deelde hij diens fietsroutes. Dat ontkent I. nu. In de rechtbank zei hij vrijdag een hekel te hebben aan „elitaire joden. Ze worden rijker en de armen worden armer. Shell en zo...” Voorzitter: „U denkt dat dat bedrijf wordt geleid door elitaire joden?” Fabio I.: „Toen dacht ik dat, ja.”

Een andere jongeman (20), Steven V. uit Zwijndrecht, staat terecht op verdenking van lidmaatschap van de extremistische terroristische organisatie ’The Base’. De jongen plaatste berichten op een Telegramkanaal met de profielnaam ’Feuerjugend’. Tijdens een huiszoeking werd er een collectie messen bij hem gevonden.

Beide verdachten hoorden ook een tijdje bij de Jeugdstorm Nederland. Een chatgroep waarin gaskamers „een propagandastunt” werden genoemd, concentratiekampen zouden zijn gebouwd als toeristenattractie en vrouwen inferieur zijn.

Aanslag op synagoge
Op een bericht van iemand die zei „zin te hebben om hetzelfde te doen als in Nieuw-Zeeland. Een moskee aanvallen”, antwoordde Fabio I. met: „Of een synagoge.”

Ook schreef Fabio I. dat witte mensen zich vooral niet moeten „vermengen” met mensen met een andere huidskleur. De voorzitter: „Dat komt rechtstreeks uit Mein Kampf.”
LIVE – Verslaggever Saskia Belleman is bij de rechtszaak aanwezig. Volg de zaak via haar tweets onderaan dit artikel .
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politici doelwit terreur

Bericht door Ariel »

Lekker stel die twee.
Steven V. maakt deel uit van The Base en van de Assault Divison, beide extreem-rechtse groeperingen die zich richten op het plegen van aanslagen. Tijdens een huiszoeking werd er een collectie messen bij hem gevonden.

De Assault Division ,,is gewoon een online chatgroep" zegt hij. De AD keurt aanslagen, sabotage en moord op verraders goed. ,,Hell yeah", antwoordde Steven V. daarop.

Steven V. plaatste onder meer een afbeelding van een knielende joodse man die door het hoofd wordt geschoten. Beide verdachten zitten er nu nogal timide bij in de zittingszaal.

Beide verdachten hoorden ook een tijdje bij de Jeugdstorm Nederland. Een chatgroep waarin gaskamers ,,een propagandastunt" werden genoemd, concentratiekampen zouden zijn gebouwd als toeristenattractie en vrouwen inferieur zijn.

Hij heeft er nu spijt van, zegt Steven V. Fabio I. nam deel aan een gesprek waarin hij vertelde dat hij met 1000 Nazi's in iedere partij zou willen infiltreren om ze nationaal-socialistisch te maken. Joden, negers, homo's, pedo's zouden moeten worden neergeknald.

Hij was ook boos op de wereld, zegt Fabio I. Hij was jaloers op andere mensen omdat hij in armoede opgroeide, en anderen niet. Hij noemde joden ,,geen mensen" en ,,negers zijn elite-apen". Fabio I.: ,,Nu denk ik niet meer zo. Niet echt meer."

,,Op gegeven moment ga je er zelf in geloven", zegt Steven V. over de berichten die binnen de groep werden uitgewisseld. Fabio I. liepen de kijker bij de AIVD. Hij kwam bij The Base terecht ,,omdat ik geïnteresseerd was in survival."

The Base streeft 'white supremacy' na via een burgeroorlog en laat zich inspireren door Al Qaida. De organisatie bekladde onder meer synagogen met het woord 'Kristallnacht'. De voorzitter overhoort als een schoolmeester de verdachten: ,,Weet u wat dat is?

De afbeelding van de knielende joodse man die door zijn hoofd werd geschoten verspreidde Steven V. ,,voor de lol. Het was wel grappig. Bij nader inzien zou je dat soort dingen niet moeten plaatsen". Hij noemt het nu ,,wel smakeloos".

Fabio I. schreef dat ,,we sommige blanken ook zullen moeten doden als er een burgeroorlog komt. Omdat ze het niet met ons eens zijn en niet willen veranderen". Steven V.: ,,Natuurlijk."

Steven V. maakte ook een soort videofilmpje of Gifje. Waarin een blanke neo-Nazi hard tegen het hoofd van een negroïde man trapt. Die sterft. ,,Kill a nigger tonight", schreef Steven V.

Fabio I. had een exemplaar van Hitler's boek Mein Kampf. Wat zijn de goede kanten van Hitler, vraagt de voorzitter? Fabio I. vond het ,,wel knap" hoe Hitler zijn land van een arm land tot het sterkste land maakte.

Wat zijn de negatieve kanten van Hitler, vraagt de voorzitter? ,,Ja, massamoorden", komt er aarzelend uit. Bij de politie noemde hij als enige negatieve kant van Hitler dat hij de Sovjet Unie niet wist te verslaan, ,,want ik heb een hekel aan Stalin."

Fabio I. gaf er sowieso blijk van niet veel op te hebben met mensen met een andere achtergrond. ,,Bij mij thuis in Zwijndrecht zijn veel Somaliërs, Antillianen. Die rijden allemaal in grote auto's en hebben dikke huizen", scheef hij.

En ook schreef Fabio I. dat witte mensen zich vooral niet moeten ,,vermengen" met mensen met een andere huidskleur. Voorzitter: ,,Dat komt rechtstreeks uit Mein Kampf.

Ook gaf Fabio I. een instructie over hoe je iemand van het leven kon beroven. ,,Gewoon van achteren vastpakken en de keel doorsnijden." Nu beweert hij dat hij doelde op ,,zelfverdediging, als een inbreker mijn huis binnendringt."

Fabio I. heeft een hekel aan ,,elitaire joden. Ze worden rijker en de armen worden armer. Shell en zo..." Voorzitter: ,,U denkt dat dat bedrijf wordt geleid door elitaire joden?" Fabio I.: ,,Toen dacht ik dat, ja."

Steven V. chatte met anderen over het plegen van aanslagen op politici. ,,Nou ja, niet echt aanslagen. Spugen en zo". Maar in een chatroom van European Brotherhood suggereerde hij Rutte als doelwit en deelde hij diens fietsroutes. Dat ontkent hij nu.

Een van de rechters vraagt wat Fabio I. precies verstaat onder negers. ,,Mensen uit Afrika", zegt hij. Steven V. vindt iedereen met een kleurtje een neger, zegt hij.

Fabio I. zegt dat hij ,,heel diep in zijn eigen geloof zat" en de Bijbel ,,heel conservatief las". Daaruit kwam zijn opmerking voor dat homo's moeten worden onthoofd. Hij is nu in behandeling voor zijn verwerpelijke opvattingen.

Fabio I. zit nu in forensisch psychiatrische kliniek De Boog in Warnsveld. Hij doet aan traumatherapie. En zit kennelijk op een afdeling voor mensen met een autisme spectrumstoornis

Hij heeft nu heel veel tijd om na te denken. Zegt ,,een huisje te willen" en hij wil vrachtwagenchauffeur worden. Hij kwam niet eerder met politie en justitie in aanraking.

Fabio I. groeide op bij zijn moeder en broertje in relatieve armoede. Hij voelde zich achtergesteld. Zag om zich heen leeftijdgenoten met de nieuwste gadgets. ,,Wij hadden net genoeg om eten te kopen."

Maar zijn afkeer richtte zich vooral op mensen van een andere herkomst. Hij groeide op in een multiculturele wijk. ,,Ik wist ook wel dat sommige Nederlanders het ook beter hadden, maar ik was zo gefocust op migranten."

De onderzoekers zeggen dat die gedachten een beetje werden gevoed door zijn moeder, maar dat ontkent Fabio I. Hij groeide op zonder vader. Miste vaderliefde, maar ook ,,een corrigerende tik", zegt hij.

Hij kon niet goed leren, ging naar het speciaal onderwijs en deed heel even de vooropleiding voor de landmacht. ,,Je moest schoolgeld betalen en we hadden het thuis niet breed."

Wat trok hem in de landmacht?,,De trainingen, discipline, kameraadschap", zegt hij. Fabio I. verdiepte zich meer in het geloof. Hij heeft zelf Italiaanse wortels, maar is geen migrant, vindt hij zelf. Italië is ook een westers land.

Fabio I: ,,Ik voel me m'n hele leven al depressief." Fabio I. heeft ook een autisme-spectrum stoornis. Tunnelvisie komt bij dat stoornisbeeld vaker voor en bij Fabio I. leidde het tot een fixatie op migranten en op nationaal-socialisme.

Als hij zich eenzaam en depressief voelt, gaat Fabio I. lezen. De Bijbel, boeken van Thierry Baudet. Hij heeft geen vrienden, is verlegen en niet erg sociaal. Voelde hij zich achter de computer 'groter'? ,,Ja, zoiets, ja. Dat ik gewoon een mening kon geven."

Steven V. heeft een heel andere achtergrond. Hij groeide niet op in armoede, komt niet uit een gebroken, maar uit een stabiel gezin. Hij kwam niks tekort. ,,En dan zit je ook daar. Hoe kan dat?"

Steven V. zegt dat zijn vriendschappen verwaterden. Zijn vrienden waren geïnteresseerd in drank, drugs en feesten. ,,Daar was ik niet zo van." Hij zegt dat hij al ,,rechts denkt vanaf het begin."

Hij had al een afkeer van migranten, joden, homo's en transgenders. Wat hebben die hem dan gedaan, vraagt de rechter? ,,Ik vind het gewoon niet normaal", zegt Steven V

Bij Steven V. is geen stoornis vastgesteld, maar hij heeft wel ADHD en een kwetsbare persoonlijkheid, vindt de psycholoog. Hij denkt heel zwart-wit en zegt zelf dat hij daar steeds extremer in werd.

Steven V. volgde een praktijkgerichte VMBO-opleiding. Zijn droom is het leger ingaan. Vorig jaar werd hij aangenomen. Maar toen hij in 2018 werd afgewezen was hij ,,boos en teleurgesteld." Dat wist hij goed te verbloemen voor zijn omgeving.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politici doelwit terreur

Bericht door Ariel »

Katwijker vast voor bedreigen ministers

De politie heeft vrijdag een 53-jarige man uit Katwijk aangehouden voor bedreiging van demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft in de cel tot de rechtszitting op 24 november.

De man zit vast voor een bericht dat hij op dinsdag 2 november op Twitter plaatste. Het gaat om een foto van twee lijkzakken naast een auto in het bos, met daarbij de tekst "Sorry mensen! De persconferentie gaat niet door vanavond..." Het bericht werd geplaatst een half uur voordat de twee bewindslieden een nieuwe coronapersconferentie zouden houden.

Op 24 november moet de Katwijker bij de politierechter komen. De rechter-commissaris bepaalde dinsdag dat hij tot die tijd in voorlopige hechtenis blijft.
Niet slim van die Katwijker. Hij logeert nu in Almelo, in de gevangenis. Maar wie is die man..

We kunnen er zeker van zijn dat de dader Huig Plug is, de klokkenluider van het Scheveningse gevangenisziekenhuis, en de man die als een lastige bromvlieg elke dag te vinden was op het binnenhof , omdat hij van mening is dat door hooggeplaatste personen kindermisbruik gemaakt is ,waarbij ook nog eens meerdere jonge meisjes in het bos zouden zijn bevallen.

Afbeelding
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politici doelwit terreur

Bericht door Mahalingam »

Iemand die zich 'klokkenluider Justitie' noemt en een aanklacht krijgt van Rutte en De Jonge.
Over humor valt veel te zeggen maar met twee hooggeplaatse aanklagers kan je veel straf verwachten van een D666 rechter zeker als je een luis in de pels bent. En inderdaad:
Celstraffen voor bedreigen Rutte en De Jonge met 'onsmakelijke foto's'

De politierechter in Den Haag heeft twee mannen veroordeeld voor het bedreigen van demissionair premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid. De 54-jarige Huig P. uit Katwijk kreeg tien weken cel opgelegd, waarvan vier voorwaardelijk. Barry K. (29) uit Rijnsburg is veroordeeld tot acht weken cel, waarvan vier voorwaardelijk.

P. plaatste op 2 november, vlak voor een coronapersconferentie, op Twitter een foto van een auto in een bos, waarbij twee gevulde lijkzakken liggen. Daarbij schreef hij: "Geen persconferentie?"

"Het was een bestaande foto van iemand anders, met een bestaande tekst van iemand anders", zei P. tijdens de zitting over zijn bericht. "Ik vond het grappig. Als een cabaretier zoiets doet, moet iedereen er om lachen."

'Smakeloze afbeelding'

Volgens de officier van justitie heeft de verdachte zich met de foto schuldig gemaakt aan bedreiging. "De verdachte is geen cabaretier, en dit is geen grap." Hij eiste drie maanden cel, waarvan een maand voorwaardelijk. De rechter kwam tot de iets lagere straf van tien weken, waarvan vier voorwaardelijk.

De rechter noemde de afbeelding die P. had doorgestuurd smakeloos, schrijft Omroep West. Volgens de rechter heeft P. met de afbeelding de strafrechtelijke grens ruimschoots overschreden. "Politici worden in toenemende mate bedreigd. Door deze tweet op dit moment te plaatsen heeft u de aanmerkelijke kans aanvaard dat zij zich bedreigd voelden. En dat was ook zo."

Naast de celstraf kreeg P. ook een contactverbod en mag hij niet meer in de buurt komen van Rutte of De Jonge.
https://nos.nl/index.php/artikel/240695 ... jke-foto-s

Bestaat er ook een diploma 'erkend grappenmaker' en is een een vakbond voor cabarettiers met lidmaatschapkaarten?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22835
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Politici doelwit terreur

Bericht door King George »

Mahalingam schreef:
do nov 25, 2021 12:04 pm
Iemand die zich 'klokkenluider Justitie' noemt en een aanklacht krijgt van Rutte en De Jonge.
Over humor valt veel te zeggen maar met twee hooggeplaatse aanklagers kan je veel straf verwachten van een D666 rechter zeker als je een luis in de pels bent. En inderdaad:
Celstraffen voor bedreigen Rutte en De Jonge met 'onsmakelijke foto's'

De politierechter in Den Haag heeft twee mannen veroordeeld voor het bedreigen van demissionair premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid. De 54-jarige Huig P. uit Katwijk kreeg tien weken cel opgelegd, waarvan vier voorwaardelijk. Barry K. (29) uit Rijnsburg is veroordeeld tot acht weken cel, waarvan vier voorwaardelijk.
Spoiler! :
P. plaatste op 2 november, vlak voor een coronapersconferentie, op Twitter een foto van een auto in een bos, waarbij twee gevulde lijkzakken liggen. Daarbij schreef hij: "Geen persconferentie?"

"Het was een bestaande foto van iemand anders, met een bestaande tekst van iemand anders", zei P. tijdens de zitting over zijn bericht. "Ik vond het grappig. Als een cabaretier zoiets doet, moet iedereen er om lachen."

'Smakeloze afbeelding'

Volgens de officier van justitie heeft de verdachte zich met de foto schuldig gemaakt aan bedreiging
. "De verdachte is geen cabaretier, en dit is geen grap."
Spoiler! :
Hij eiste drie maanden cel, waarvan een maand voorwaardelijk. De rechter kwam tot de iets lagere straf van tien weken, waarvan vier voorwaardelijk.

De rechter noemde de afbeelding die P. had doorgestuurd smakeloos, schrijft Omroep West. Volgens de rechter heeft P. met de afbeelding de strafrechtelijke grens ruimschoots overschreden. "Politici worden in toenemende mate bedreigd. Door deze tweet op dit moment te plaatsen heeft u de aanmerkelijke kans aanvaard dat zij zich bedreigd voelden. En dat was ook zo."

Naast de celstraf kreeg P. ook een contactverbod en mag hij niet meer in de buurt komen van Rutte of De Jonge.
https://nos.nl/index.php/artikel/2406958-celstraffen-voor-bedreigen-rutte-en-de-jonge-met-onsmakelijke-foto-s

Bestaat er ook een diploma 'erkend grappenmaker' en is er een vakbond voor cabarettiers met lidmaatschapkaarten?
Moeten wij de rubriek Humorhoek hier straks ook gaan verwijderen omdat we geen cabaratier zijn?
Laatst gewijzigd door King George op vr nov 26, 2021 4:25 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22835
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Politici doelwit terreur

Bericht door King George »

Maar het was toch geen lijkzak? Er werd toch een kerstboom gedumpt?

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7593
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Politici doelwit terreur

Bericht door hans van de mortel »

King George schreef:
do nov 25, 2021 12:15 pm
Mahalingam schreef:
do nov 25, 2021 12:04 pm
Iemand die zich 'klokkenluider Justitie' noemt en een aanklacht krijgt van Rutte en De Jonge.
Over humor valt veel te zeggen maar met twee hooggeplaatse aanklagers kan je veel straf verwachten van een D666 rechter zeker als je een luis in de pels bent. En inderdaad:
Celstraffen voor bedreigen Rutte en De Jonge met 'onsmakelijke foto's'

De politierechter in Den Haag heeft twee mannen veroordeeld voor het bedreigen van demissionair premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid. De 54-jarige Huig P. uit Katwijk kreeg tien weken cel opgelegd, waarvan vier voorwaardelijk. Barry K. (29) uit Rijnsburg is veroordeeld tot acht weken cel, waarvan vier voorwaardelijk.

P. plaatste op 2 november, vlak voor een coronapersconferentie, op Twitter een foto van een auto in een bos, waarbij twee gevulde lijkzakken liggen. Daarbij schreef hij: "Geen persconferentie?"
Maar wat houdt nu precies die bedreiging in? Of vraag ik nu te diep door? Mijn God nog aan toe - hoe diep moet de rechterlijke macht nog verder zinken in het moeras van bemoeienis met de politiek door rechters met een kermisdiploma op zak. De titel 'zakkenwasser' is nog te hoog gegrepen voor dit soort schandalige op het fascistische justitiesysteem zich spiegelende huidige Nederlandse rechtsysteem. Want zo ging het er precies ook aan toe in de tijd van de rechterlijke fascistische macht onder Hitler en Stalin.

Kijk er de boeken maar op na!
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22835
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Politici doelwit terreur

Bericht door King George »

hans van de mortel schreef:
do nov 25, 2021 8:35 pm
King George schreef:
do nov 25, 2021 12:15 pm
Mahalingam schreef:
do nov 25, 2021 12:04 pm
Spoiler! :
Iemand die zich 'klokkenluider Justitie' noemt en een aanklacht krijgt van Rutte en De Jonge.
Over humor valt veel te zeggen maar met twee hooggeplaatse aanklagers kan je veel straf verwachten van een D666 rechter zeker als je een luis in de pels bent. En inderdaad:
Spoiler! :
Maar wat houdt nu precies die bedreiging in? Of vraag ik nu te diep door? Mijn God nog aan toe - hoe diep moet de rechterlijke macht nog verder zinken in het moeras van bemoeienis met de politiek door rechters met een kermisdiploma op zak. De titel 'zakkenwasser' is nog te hoog gegrepen voor dit soort schandalige op het fascistische justitiesysteem zich spiegelende huidige Nederlandse rechtsysteem. Want zo ging het er precies ook aan toe in de tijd van de rechterlijke fascistische macht onder Hitler en Stalin.

Kijk er de boeken maar op na!
Hans,

King George schreef?

King George schreef:
Moeten wij de rubriek Humorhoek hier straks ook gaan verwijderen omdat we geen cabaratier zijn?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politici doelwit terreur

Bericht door Mahalingam »

Neen, we omzeilen moeilijkheden door als moderator van de Humorhoek een cabaretier aan te stellen die ingeschreven is als dusdanig bij het Theater Instituut Nederland .
Er zijn er nu pas 160 aldaar ingeschreven. Dus een heel select gezelschap.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politici doelwit terreur

Bericht door Mahalingam »

Lees ik in Het Parool (toch echt geen lolkrant) door Theodor Holman:
'Mark en Hugo wekken meelij, zoals met twee vliegen die je doodslaat. Wanneer u dit leest, is de persconferentie misschien al geweest. '

Is dit nu iets bedreigends?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie