Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Gebruikersavatar
Maarten
Berichten: 918
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Maarten »

Tentoonstelling in leeg museum toont Palestijnse historie

http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabi ... fault.aspx

Het in 2016 opgerichte Palestijns Museum in Birzeit moest een belangrijke pijler worden van de droomfabriek Pallywood, maar de oprichters vergaten een klein detail: Er is geen Palestijnse geschiedenis in het land die in het museum tentoongesteld zou kunnen worden.
Alle archeologische vondsten in 'Palestina' getuigen alleen van de Joodse aanwezigheid in het land. Het is erg moeilijk voor de curatoren om iets te vinden dat met de Palestijnse geschiedenis te maken heeft, maar vrij is van terreur.

[icon_lol.gif]

Wat een afgang :roll:
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22948
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door King George »

Dat is toch om je te bescheuren van het lachen? Hoe dom wil je het hebben?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Maarten
Berichten: 918
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Maarten »

Palestijnen vallen Joodse pelgrims aan bij Jozefs Graf:

http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabi ... fault.aspx

Palestijnse Arabieren hebben maandagmorgen met scherp geschoten en met zelfgemaakte explosieven en stenen een konvooi bussen aangevallen die orthodoxe Joden vervoerden die gingen bidden bij het graf van de Bijbelse aartsvader Jozef.

Het graf van Jozef ligt in de buitenwijken van de door de Palestijnen bestuurde stad Nabloes (het bijbelse Sichem), en Joden die de heilige plaats willen bezoeken hebben een militair escorte nodig.

De troepen die maandagochtend de Joodse gelovigen begeleidden, beantwoordden het vuur van hun aan­vallers. Twee Israëlische soldaten raakten daarbij gewond, één door scherven van een explosief en de andere door een steen.

Het graf van Jozef is al vaker een strijdpunt geweest tussen Israëli's en Palestijnen. Aan het begin van de Tweede Intifada (ook bekend als de 'Oslo-oorlog') in oktober 2000, overspoelden Palestijnen het Graf van Jozef, staken de daar gevestigde yeshiva in brand, verbrandden Joodse heilige boeken en plunderden het hoofdschrijn. In 2015, nadat de Joden er weer gingen bidden, vielen de Palestijnen de heilige plaats opnieuw aan en staken deze in brand.

De botsing van maandag komt te midden van stijgende spanning op de zogenaamde 'West Bank'. Na een reeks kleinere confron­taties volgde zaterdag­nacht een grote IDF-actie tegen Hamas, waarbij vijf Palestijnse terro­risten werden gedood.
Veiligheidsfunctionarissen onthulden later, dat de gecoördineerde invallen waren gericht tegen een goed georga­niseerde Hamas-cel, die van plan was een reeks ontvoe­ringen uit te voeren, evenals een op handen zijnde grootschalige aanval in Jeruzalem.

Naast de vijf leden van de Hamas-cel die tijdens de actie werden gedood, zijn er de afgelopen dagen nog 20 gearresteerd. Een kleiner aantal zou nog op de vlucht zijn.

IDF stafchef Aviv Kochavi zei over de succesvolle operatie: 'Dit is een belangrijke prestatie, een nacht van een reeks preven­tieve invallen die van het grootste belang zijn en die - naar wij begrepen hebben - belang­rijke terreur­aanslagen hebben voorkomen. Dergelijke aanvallen hadden kunnen worden uitgevoerd in Jeruzalem, Netanya, Tel Aviv, Afula of waar dan ook.'
Gebruikersavatar
Maarten
Berichten: 918
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Maarten »

De Palestijnse versie van de Wannsee Conferentie

http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabi ... fault.aspx

De Palestijnen hielden vorige week een gevaarlijke, nazi-achtige conferentie, over wat er in Palestina moet gebeuren nadat het land bevrijd is van de Joden. Maar dat kon u niet weten, want de media schreven er niet over - behalve een.
Wanneer u er nog niet van gehoord hebt, bent u niet de enige. En als u niet een van die Israëli's bent die het dagblad Israel Hayom leest, is de kans groot dat u niets hebt gehoord over de conferentie van de Raad voor de Bevrijding van Palestina, die op 30 september plaatsvond in Gaza, getiteld 'Belofte van het Hiernamaals - Na de Bevrijding van Palestina.'

Om er zeker van te zijn dat mensen niet de vergissing zouden maken om deze conferentie te degraderen tot de irrelevante extreem Islamitische hoek, maakte Hamas leider Yahyah Al-Sinwar bekend, dat hij, samen met andere hoge Hamas functionarissen, de conferentie sponsort, en volledig achter de verklaring van de conferentie staat, die werdvertaald in het Hebreeuws en Engels en gepubliceerd door MEMRI.

Zoals de titel van deze conferentie aangeeft, bespraken de Palestijnen serieus wat zij zouden doen met de overgebleven Joden die hun campagne om 'Palestina van de rivier tot de zee te bevrijden' (van de Jordaan tot de Middel­landse Zee) zouden overleven. Zij bespraken ook wat zij zouden doen met het land en de infra­structuur op de dag nadat Israël niet meer zal bestaan. En, bedenk wel, hoewel dit een Hamas-conferentie was, delen de Palestijnen als geheel, met inbegrip van de Israëlische Palestijnen, min of meer dezelfde visie.

De oplossing waarover de Raad het eens werd voor het Joodse probleem is gebaseerd op het Pact van Umar Bin Al-Khattab uit de 7e eeuw, dat volgde op de verovering van Jeruzalem uit de handen van de Byzantijnen. Het houdt onder meer in dat Israël volkomen verslagen zal worden, niet door een of andere geweldloze omstandigheid, maar als resultaat van een militaire campagne.

Afgezien van het voor de hand liggende feit dat Israël een moslimstaat zal worden die alle Palestijnse 'vluchte­lingen' naar hun oorspronkelijke woningen zal doen terugkeren, zal het toekomstige Palestina om erkenning door de VN vragen op basis van het Verdrag van Wenen van 1978 inzake de Opvolging van Staten. Dit Verdrag is in dit geval echter irrelevant, omdat het 'alleen van toepassing is op de gevolgen van een erfopvolging van Staten in overeenstemming met het internationaal recht'. Toch gaan de Palestijnen er terecht van uit dat de VN en de 'inter­nationale gemeen­schap' een manier zullen vinden om het toekomstige Palestina de status van legitieme Staat toe te kennen ter vervanging van de postkoloniale onwettige Staat (Israël).

Van bijzonder belang zijn de artikelen over het Joodse probleem, dat niet vanzelf zal worden opgelost. Aangezien er veel Joden zullen overblijven na het grote bloedbad dat zeker gepaard zal gaan met de nederlaag van Israël, luiden de aanbe­ve­lingen van deze confe­rentie als volgt:

Artikel 15: 'Wat betreft de joodse kolonisten op Palestijns land moet er een onder­scheid zijn in houding ten opzichte van [het volgende]: een strijder die gedood moet worden; een [jood] die op de vlucht is en met rust gelaten kan worden of voor zijn misdaden vervolgd kan worden in de gerechtelijke arena; en een vreedzaam individu dat zichzelf overgeeft en [ofwel] geïnte­greerd kan worden of de tijd kan krijgen om te vertrekken. Dit is een kwestie die diep­gaande beraad­slaging vereist en een blijk van het humanisme dat de islam altijd heeft gekenmerkt.'

Artikel 16: 'Geschoolde Joden en deskun­digen op het gebied van genees­kunde, techniek, technologie en civiele en militaire industrie moeten [in Palestina] enige tijd worden vastge­houden en mogen niet vertrekken en de kennis en ervaring meenemen die zij hebben opgedaan terwijl zij in ons land woonden en genoten van de overvloed ervan, terwijl wij de prijs voor dit alles betaalden in verne­dering, armoede, ziekte, ontbering, moord en arrestaties.'

Een paar dingen moeten worden verduidelijkt.
Ten eerste, 'Joodse kolonisten' betekent Joodse Israëlische burgers.
Ten tweede, 'een strijder die gedood moet worden' betekent elke Joodse persoon die dient in de veilig­heids­diensten van Israël, of het nu een soldaat in reguliere dienst of in reserve is, een politie­agent, enz. Bijgevolg moet, althans wat de soldaten betreft, iedere man van 18 tot 40 jaar ter dood worden gebracht.

Maar er zijn uitzonderingen, die voorkomen in artikel 16. 'Geschoolde Joden', zelfs leger­personeel, moeten worden uitgebuit als dwang­arbeiders in dienst van Palestina, totdat al hun kennis is onttrokken. Daarna, wie weet wat er zal gebeuren met deze 'opgeleide Joden.'

Wat de rest van de Joodse overlevenden betreft, alhoewel zij allen misdadigers zijn, zouden zij toch de moge­lijk­heid moeten krijgen het land te ontvluchten en aldus vluchte­lingen te worden. Of zij kunnen ervoor kiezen om in Palestina te blijven als 'vreedzame individu[en]', d.w.z. te leven onder de bepalingen van de Dhimmah.

En in plaats van zich met deze conferentie bezig te houden, is de Israëlische regering, vanaf de eerste minister tot de lagere functionarissen, druk bezig op te scheppen over ontmoetingen met Angela Merkel, of een bezoek aan Dubai, of aan een of ander legerkamp.

Het besluit van Israël om deze conferentie te negeren maakt de Palestijnen alleen maar sterker. Wat hen betreft 'is de tijd gekomen om te handelen'. De voorbereidingen voor de bevrijding van Palestina zijn begonnen met de geest van bevrijding die van deze conferentie uitgaat, en met de voorbereidingen van de strijders wier zielen verlangen naar de bevrijding van het land Palestina en zijn heilige plaatsen. Wij zijn op weg naar de overwinning die Allah aan zijn dienaren heeft beloofd: "O jullie die geloofd hebben, als jullie Allah steunen, zal Hij jullie steunen en jullie voeten stevig neerzetten [Koran 47:7]".'
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81683
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

Artikel 16: 'Geschoolde Joden en deskun­digen op het gebied van genees­kunde, techniek, technologie en civiele en militaire industrie moeten [in Palestina] enige tijd worden vastge­houden en mogen niet vertrekken en de kennis en ervaring meenemen die zij hebben opgedaan terwijl zij in ons land woonden en genoten van de overvloed ervan, terwijl wij de prijs voor dit alles betaalden in verne­dering, armoede, ziekte, ontbering, moord en arrestaties.'
Het is toch aardig van hamas dat deze Joden nog even mogen blijven leven.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Maarten
Berichten: 918
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Maarten »

Indien Israël militair overrompeld zou worden, dan zetten de Israeliërs hun atoomarsenaal wel in. icon_thumbup.gif :israel:
Gebruikersavatar
Maarten
Berichten: 918
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Maarten »

Israëls leiders wanhopig in begin Yom Kippoer-oorlog:

48 jaar geleden was het leiderschap van Israël ervan overtuigd dat de inter­nationale gemeen­schap bereid was de Joodse Staat op te offeren op het altaar van de geschiedenis. Vorige week vrijgegeven documenten onthulden dat toenmalig premier Golda Meir en de hoogste generaals van de IDF geloofden dat de wereld, met inbegrip van het ‘Christelijke’ Westen, geen medeleven toonde met Israël toen het het land in 1973 op Yom Kippoer, Grote Verzoendag, werd gecon­fron­teerd met een verwoes­tende verrassings­invasie die het bestaan van de Joodse Staat bedreigde.
‘De situatie is zeer ernstig op beide fronten,’ zeiden hoge legerofficieren tegen Meir op de tweede dag van de oorlog, verwij­zend naar de gecoör­di­neerde gezamen­lijke invasie door zowel Egypte als Syrië. Israëls eerste en enige vrouwelijke premier antwoordde: ‘De weinige hulp die we van de inter­nationale gemeen­schap krijgen zal verdwijnen, ze zullen ons voor de honden gooien. Ze houden niet van Joden, zeker niet van zwakke Joden.’
Meir drukte haar generaals op het hart om de Egyp­te­naren en Syriërs zo hard mogelijk te treffen, om ‘zware slagen’ uit te delen in de hoop de inter­nationale gemeen­schap te dwingen in te grijpen. Israël zou uiteindelijk niet alleen beide invasie­legers afweren, maar ook een tegen­invasie uitvoeren in zowel Egypte als Syrië, waarbij respec­tievelijk Caïro en Damascus werden bedreigd. Op dat moment kwam de inter­nationale gemeen­schap inder­daad tussen­beide en beëin­digde de oorlog voordat Israël zijn vijanden kon vernederen door hun tot overgave te dwingen.

http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabi ... fault.aspx
https://nl.wikipedia.org/wiki/Jom_Kipoer-oorlog
https://web.archive.org/web/20070808145 ... index.html
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7599
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Israël en het joodse pak slaag voor het mohammedanisme

Bericht door hans van de mortel »

Maarten schreef:
vr okt 15, 2021 9:44 am
Vorige week vrijgegeven documenten onthulden dat toenmalig premier Golda Meir en de hoogste generaals van de IDF geloofden dat de wereld, met inbegrip van het ‘Christelijke’ Westen, geen medeleven toonde met Israël toen het het land in 1973 op Yom Kippoer, Grote Verzoendag, werd gecon­fron­teerd met een verwoes­tende verrassings­invasie die het bestaan van de Joodse Staat bedreigde.l
Golda Meir geloofde in haar onnozele domheid en naïviteit dat er van de Arabische landen geen gevaar was te duchten op de feestelijke Grote Verzoendag, het jaarlijkse feest waarbij iedereen vrijaf heeft. Niet alle militairen, maar toch wel een hele hoop hadden vrij van dienst.

Was zij soms gek geworden? Geen idee. Zij ging stronteigenwijs tegen het advies van militaire deskundigen in en zij nam een besluit dat bijna tot de ondergang van Israël had kunnen leiden. En dan moet je als 'Papieren' Meir niet boos worden op de Arabieren, maar na het enorme echec, dat gelukkig goed afliep, onmiddellijk aftreden en je gezicht nooit meer (durven) laten zien. Of zij onmiddellijk aftrad, weet ik niet. Maar wel daarna. Het joodse volk had begrijpelijkerwijze het vertrouwen in haar verstand verloren, als gevolg waarvan zij het het stokje moest overgeven aan Moshe Dayan, een vent met sterke ballen - geen slappe tieten.
De 15e regering (ook bekend als het kabinet–Meïr II) was de uitvoerende macht van de Staat Israël van 15 december 1969 tot 10 maart 1974.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22948
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door King George »

Hamas prijst de aanval. Wordt dat tezijnertijd een gepaste charge richting Hamas terug?

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Maarten
Berichten: 918
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Maarten »

Israël is een Hasmonees koninkrijk

Het echte Chanoekah-wonder heeft niets te maken met een kruikje olie, het gaat om Israël zelf. Want de herwonnen Staat Israël is, ondanks al zijn problemen, nog steeds, zoals Maimonides zou hebben gezegd, 'de manifestatie van de barmhartigheid van de God, Die onze Vader is'.
Ik schrijf dit artikel op 29 november, de dag waarop de VN vóór Resolutie 181 stemde, waarmee de moderne verschijningsvorm van de Joodse Staat werd ingeluid. Op deze dag, 74 jaar geleden, werd de visie van Benjamin Ze'ev (Theodor) Herzl, geformuleerd in 1897 op het eerste Zionistische Congres in Basel, Zwitserland, verwezenlijkt. Na dit congres, dat 50 jaar voor de stichting van de Joodse Staat plaatsvond, sprak Herzl zijn beroemde woorden: 'In Basel heb ik de Joodse staat gesticht. Als ik dat vandaag hardop zou zeggen, zou ik door de hele wereld worden uitgelachen. Over vijf jaar misschien, maar zeker over vijftig jaar, zal iedereen het zien'.

Om redenen die hier niet besproken kunnen worden, staat Herzl vooral bekend als een geassi­mileerde Joodse journalist, die zijn Joodse identiteit hervond na de Dreyfuss-affaire, die slechts vier jaar voorafgaand aan het Congres van Basel begon. Uit zijn dagboeken en toespraken blijkt echter duidelijk dat hij opgroeide als een Jood, die van jongs af aan werd beïnvloed door zijn grootvader Simon Loeb Herzl, de gabbai (geldinzamelaar) van de synagoge van Semlin (Belgrado), en die op zijn beurt werd beïnvloed door de leider van zijn synagoge, Rabbi Judah Alkalai, van wie met zekerheid mag worden gezegd, dat hij de voorganger van Herzl was.

En Herzl beschouwde de vroege Zionisten als de opvolgers van de Makkabeeën, die de vrije en soevereine Joodse Staat stichtten, die bekend stond als het Hasmonese Koninkrijk, dat bestond van 167 tot 28 v. Chr., maar vanuit Joods oogpunt ongeveer 200 jaar duurde, van 167 voor Chr. tot 70 na Chr. En het waren de Makkabeeën die de door de Grieken ontheiligde Tempel opnieuw inwijdden, de historische gebeurtenis die aanleiding gaf tot het Chanoekah­feest, dat de Joden tot op de dag van vandaag vieren.

Herzl was zich bewust van zijn eigen religieuze ontoe­reikend­heid, maar zichzelf opmerkelijk genoeg wel als een shamash (dienaar), de negende kaars van de Chanoekah kandelaar (chanoekia), wiens enige doel het is om de acht heilige kaarsen van de chanoekkia aan te steken, als symbool van het wonder van de kruik met olie. De Makkabeeën speelden zo'n belangrijke rol in Herzls visie, dat hij zijn rede tijdens het Congres in Basel destijds afsloot met de woorden: 'Daarom geloof ik dat er een wonderbaarlijke generatie Joden zal opstaan. De Makkabeeën zullen weer opstaan'.

Maar omdat zij zo in beslag genomen worden door het wonder van de kruik met olie, vergeten de Joden in het algemeen, en de Israëli's in het bijzonder, dat het Hasmomese rijk in veel opzichten meer leek op het moderne Israël, dan alleen op grond van het feit dat het een soevereine, onafhankelijke Joodse Staat was. Velen zeggen zelfs dat het Hasmonese, dat zo gevierd wordt in de Joodse geschiedenis, verbleekt in vergelijking met het moderne Israël.

Volgens de Joodse traditie was het onafhankelijke Hasmonese Koninkrijk voor haar onderdanen bijzonder angstaanjagend, op een manier die de Israëli’s, die nu betrokken zijn bij de huidige schermut­selingen tussen links en rechts, zich niet eens kunnen voorstellen. De Joden die wisten van de grote bloedbaden, uitgevoerd in opdracht van de Hasmonese koningen Alexander Janneüs en Herodes (een onwettige erfgenaam van de Hasmonese dynastie) waren altijd al stom­ver­baasd over Maimonides' lofzang op het Hasmonese koninkrijk, aangezien hij in zijn halachische boek Mishneh Torah beknopt opneemt: 'Israëls koningschap is hersteld'.

Hoe kan het zijn, zo hebben Joden zich afgevraagd, dat Maimonides dit koninkrijk prijst, terwijl hij zich ten volle bewust is van het feit, dat volgens de Joodse traditie beide koningen, Janeüs (Yannai) en Herodes, alle wijzen van Israël, op twee na, hebben terechtgesteld? (beschreven in de tractaten Kidushin 66a en Baba Batra 3b). Koning Yannai spaarde alleen Shimon ben Shatach, de broer van zijn vrouw Shlomzion (koningin Salome). Herodes spaarde alleen Baba ben Buta, die hem later adviseerde de Tempel in Jeruzalem te herbouwen, als boete­doening voor zijn afslachting van de wijzen van Israël. Het antwoord is dat ondanks alle corruptie, onrecht­vaardig­heid, enz., het ontstaan van de Hasmonese Staat Israël het meest belangrijke Chanoekah-wonder was, en niet de kruik met olie.

De wonderbaarlijke Joodse Staat werd echter door de 'internationale gemeen­schap' gezien als een onwettige bezetter, die de rechten van de inheemse bevolking, de toenmalige Grieken, schond. Daarom waarschuwt koning Antiochus de 'eerste minister' Simon Maccabeus, de zoon van Mattathias, die de opstand tegen de Grieken had aangesticht, dat 'de verderfelijke mannen [Joden] het koninkrijk van onze vaderen in handen hebben gekregen... Ik ben van plan aanspraak te maken op dat koninkrijk, zodat ik het kan herstellen zoals het eertijds was'.

Maar in plaats van in te gaan op Antiochus' vredes­aanbod, dat volgens de huidige inzichten de omvorming van Israël in een niet-Joodse Staat zou hebben betekend, antwoordt Simon met woorden die de Zionisten altijd hebben gesproken: 'Wij hebben geen vreemde landen ingenomen, noch vreemde bezittingen geconfisqueerd, maar alleen het erfdeel van onze vaderen, dat eens onrechtmatig door onze vijanden was ingenomen. Nu wij de gelegenheid hebben, houden wij vast aan de erfenis van onze vaderen' (1 Makkabeeën 15:33-34).

Dit alles betekent voor gewone mensen, of zij nu Joden of niet-Joden zijn, dat Israël op zijn best een gewoon land is. En als zij net zo denken zoals Antiochus, is Israël een onwettige koloniale entiteit. Maar voor hen die het Chanoekah-feest bewust vieren is Israël, ondanks al zijn problemen, nog steeds, zoals Maimonides het zou hebben gezegd, de manifestatie van de barmhartigheid van God, Die onze Vader is, getoond in het herstel van het Koninkrijk Israël, dat vandaag bekend staat als de Staat Israël.

http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabi ... fault.aspx
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81683
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

Het orginele plaatje.

Afbeelding

Tja... :nietverstaan: De Palestijnen jatten de geschiedenis van Armeniers.

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 45365
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Mahalingam »

8 Hamas, 'Islamic Jihad' Leaders Leave Gaza to Live Abroad

Senior leaders of Palestinian factions have left their homes in Gaza Strip and are currently living in luxury hotels in rich countries, together with their families, said intelligence sources in Israel.

According to a report by Yedioth Ahronoth, "From refugee camps to 5-star hotels," at least eight top figures from the Hamas movement and the "Islamic Jihad" left the enclave over the past year.

The first to take part in this exodus was Ismail Haniyeh, Hamas’ political leader abroad, who left his home in the Al-Shati Refugee Camp for the extravagant hotels in Doha, the capital of Qatar.

Haniyeh justified his departure due to his candidacy for the leadership of Hamas - but the election ended a few months ago. He pressured Egyptian authorities to allow his wife and children to leave the Strip through the Rafah crossing, and they are currently living with him in opulence in Qatar, said the report.

Another key figure is Khalil al-Hayya, who until very recently served as the deputy of Hamas' leader in Gaza, Yahya Sinwar. He left the enclave several months ago after receiving a promotion as the group’s "head of Relations for Arab and Muslim Countries."

Just like Haniyeh, Hayyah managed to get his family out of Gaza and move to Doha.

Others on the list include Salah al-Bardawil, a senior member of the group who obtained permission to leave Gaza with his family for one year; Hamas' spokesperson Sami Abu Zuhri and veteran diplomatic advisor and Haniyeh’s personal deputy Taher al-Nunu.

Doha is not the only destination, with Turkey becoming the new home of Hamas top figure Fathi Hamad.

In addition, two of the Islamic Jihad’s leaders in the Gaza Strip - Nafaz Azzam and Muhammad al-Hindi, also secretly left Gaza some time ago. Azzam is in Syria and probably also in Beirut, while al-Hindi has made Istanbul his new home.
https://english.aawsat.com/home/article ... ive-abroad
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81683
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

Dat gebeurt er als je de rioolbuizen gebruikt om raketten te maken.

GAZA CONFLICT

Burgers in het overstroomde Gaza boos op de corrupte Hamas-regering

Afbeelding

Zo zag het er afgelopen vrijdagmiddag uit in Gaza. Een colonne basisschoolleerlingen zat bij elkaar op een smal trottoir en verliet de school wadend doorheen de overstroomde straat.

Een burger uit Gaza zei boos tegen de camera: “Ik begrijp niet hoe het schoolhoofd de leerlingen met zulk weer naar buiten stuurt als de straat overstroomt, kinderen van de eerste en tweede klas.”

De kinderen liepen in het water, dat op sommige plaatsen kniehoog was. Het schoolhoofd verbood buschauffeurs om het erf op te gaan om de leerlingen op te halen. Bussen werden gedwongen de straat te verdringen, waardoor de overstroming voor een verkeersopstopping zorgde.

Hamas: “Het is de schuld van Israël”
En zoals elk jaar geven functionarissen in Gaza hun eigen overstromingen de schuld van Israël dat niet-bestaande dammen opent.

De gemeente Nusseirat in de centrale Gazastrook ‘bevestigde’ dat de ‘Israëlische bezetting’ de dammen rond Wadi Beit Hanoun heeft geopend, waarmee een milieuramp wordt bedreigd, aangezien de opening van de dammen leidt tot de overstroming van de beek en de overstroming van aangrenzende gebieden en huizen.

De chef van Hamas’ Winter Emergency Committee, Zuhdi Al-Ghariz, zei ook dat ‘de Israëlische bezetting op zondag dammen heeft geopend in het oosten en noorden van de Gazastrook, wat een humanitaire en ecologische catastrofe dreigt te veroorzaken voor de mensen van de Strook. ‘

In 2015, nadat AFP de absurde beweringen over wijdverbreide spot nasprak, ging het Franse persbureau te laat naar de Negev om te zien of er dammen bestonden en ontdekte dat het een Palestijnse samenzweringstheorie was zonder basis in de realiteit.

Gazanen: “Het is de schuld van Hamas”
Ondertussen stijgt de woede in Gaza tegen de Hamas-regering, die hen niet heeft kunnen helpen in hun ondergelopen huizen:

“In plaats van de riolering te herstellen geeft Hamas al de hulpgelden uit aan raketten en granaten en de bouw van kilometers lange tunnels.”

Entisar al-Hassan, een in Gaza wonende moeder van vier schoolgaande kinderen, vertelde The New Arab:

Ik was geschokt toen ik mijn kinderen doorweekt in water zag toen ze terugkwamen van school. Ik houd het schoolhoofd verantwoordelijk voor het feit dat onze kinderen de school verlaten terwijl het hevig regende. De gemeente in Gaza draagt ​​ook de verantwoordelijkheid om de wegen niet te repareren voordat de winter aanbreekt.

Mohammed al-Nakhala, een andere inwoner van Gaza, vertelde The New Arab dat hij dergelijke scènes in de straten van Gaza zag sinds hij een kind was, meer dan 20 jaar geleden:
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22948
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door King George »

Toch maar mooi gesponsord door Sigrid Kaag, nietwaar?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie