'Allah-verbod' ...Wie is de échte Allah?

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

'Allah-verbod' ...Wie is de échte Allah?

Berichtdoor Manon » Vr Dec 28, 2007 4:57 pm

Christenen Maleisië betwisten verbod gebruik van 'Allah'

Een evangelische kerk en een katholiek weekblad in Maleisië hebben een rechtszaak tegen de regering aangespannen vanwege een verbod om het woord 'Allah' te bezigen.

In het Maleis betekent Allah God. De regering heeft echter bepaald dat met Allah de god van de moslims wordt bedoeld en dat het woord daarom alleen door moslims gebruikt mag worden. De regering heeft met een beroep op de binnenlandse veiligheid de invoer van christelijke boeken met het woord Allah verboden. Het weekblad The Herald dreigt zijn licentie kwijt te raken als het in zijn Maleise katernen Allah blijft gebruiken.

"Het besluit om moslims het alleenrecht op 'Allah' te geven, dit als een veiligheidskwestie te bestempelen en boeken met 'Allah' te verbieden, is onwettig", zei de advocaat van de evangelische kerk van Sabah op het eiland Borneo, Lim Heng Seng. Behalve de regering hebben de kerk en het weekblad ook de minister van binnenlandse veiligheid gedaagd, in dit geval een dubbelfunctie van premier Abdullah Ahmad Badawi.

Geloofskwesties liggen buitengewoon gevoelig in Maleisië, waar de bevolking van 27 miljoen voor 60 procent uit islamitische Maleiers bestaat. Etnische Chinezen, christenen zowel als boeddhisten, vormen 25 procent van de bevolking en Indiërs, overwegend hindoes, ongeveer 10 procent.

Pastor Jerry Dusing zegt dat de christenen in Sabah op Borneo al generaties het woord Allah bezigen, dat ook in de Maleise bijbel staat. Volgens Dusing dateert het gebruik van het woord Allah door christenen zelfs van voor de islam. "Allah is de naam van God in zowel de oude als de moderne Arabische bijbel" en christenen in Egypte, Libanon, Irak, Indonesië en andere delen van de wereld gebruiken die naam zonder dat dit in die landen problemen geeft, aldus Dusing.

------------------------

Dit vind ik dus écht een goeike.

Zitten er een deel moslims aan de ene kant maar te beweren dat Allah dezelfde is als de god van de christenen, is er zelfs een oude bisschop die ook wat naampjes wil geven, en dan doen ze het en dan... mag het niet meer... :evil:
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 28, 2007 5:10 pm

Je bent me net voor Manon. :lol:

Mijn mond viel ook open van verbazing toen ik las dat Allah NIET God is.
Kan het nog mooier.
Dit artikel is goud waard.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Vr Jan 04, 2008 6:35 pm

'Allah-verbod' voor Maleisische christen definitief

vrijdag 4 januari 2008 13:45

(Novum/AP) - De Maleisische regering heeft nog eens onderstreept dat niet-moslims het woord Allah niet mogen gebruiken. Het verbod zorgde vrijdag voor onrust onder christenen, die in hun Maleisische Bijbel hun eigen god Allah noemen.

Abdullah Zin, feitelijk de minister van islamitische zaken, liet donderdag weten dat het kabinet van mening is dat het woord Allah refereert aan de god van de islam en alleen gebezigd mag worden door moslims. 'Het gebruik van het woord Allah door niet-moslims kan gevoelig liggen en tot verwarring leiden bij moslims in het land', aldus Zin.

De verklaring is de nieuwste ontwikkeling in een langdurende controverse. Het begon toen The Herald, een weekblad van de Maleisische katholieke kerk, van het ministerie van binnenlandse veiligheid te horen kreeg dat het Maleisische katern het woord Allah niet meer mocht gebruiken. Anders zou het katern worden verboden.

De krant was vervolgens verbaasd te horen dat de jaarlijkse vergunning - verplicht voor de pers in Maleisië - zonder commentaar werd verlengd. Zij zag daarin een stilzwijgende toestemming het woord Allah te bezigen. De uitspraken van Zin donderdag zaaiden nieuwe verwarring. Religieuze minderheden vrezen dat de staat bezig is de positie van de islam, de staatsgodsdienst, te versterken.

Een redacteur van The Herald, Lawrence Andrew, zei dat de laatste editie van het weekblad wel nog van 'Allah' rept. Of dat in komende edities ook nog zo zal zijn, kon hij niet zeggen. 'We moeten met onze advocaten en uitgevers overleggen wat we gaan doen', zei hij tegen het persbureau AP.

Andrew blijft bij het standpunt van het blad, namelijk dat Maleisische christenen het woord Allah al in de mond namen voordat de islam ook maar bestond. 'De krant citeert inderdaad passages uit de Maleisische Bijbel. Niemand kan ons voorschrijven wat we wel en niet mogen citeren uit de Bijbel. Dat zou een grove schending van onze rechten zijn.'

Andrew onthield zich van verder commentaar, maar verwees naar het proces dat het blad is begonnen om een juridische basis te krijgen voor het gebruik van het woord Allah. The Herald, met een oplage van 12.000, richt zich in vier talen - Engels, Maleisisch, Mandarijn en Tamil - tot de negenhonderdduizend katholieken in het land.

Een kerk in Oost-Maleisië heeft, los van deze zaak, een rechtszaak lopen tegen de regering, die de kerk verbiedt het woord tijdens diensten te gebruiken. Door dat verbod wordt de vrijheid van godsdienst geschonden, vindt de kerk.

Religieuze zaken liggen zeer gevoelig in Maleisië, dat zich laat voorstaan op de harmonie die zou heersen tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Christenen en boeddhisten van Chinese afkomst vormen een kwart van de bevolking. Bijna 10 procent is hindoe van Indiase afkomst. Zo'n 60 procent van de Maleisiërs is islamitisch.


http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_2 ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Berichtdoor sprot » Vr Jan 04, 2008 6:43 pm

Nu nog in bethlehem ....; tijdens christelijke mis wordt ook over 'allah' gesproken .....
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5594
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

Berichtdoor hans van de mortel » Zo Jan 13, 2008 12:52 pm

Ariel schreef:
'Allah-verbod' voor Maleisische christen definitief
http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_2 ... index.html


Ik heb een tijd terug al melding gemaakt van het feit dat ook in Indonesië de moslim hysterie-dragers bezig zijn om het gebruik van het woord ’allah’ te patenteren voor het exclusieve gebruik onder moslims.

Dat de meeste moslims oliedom zijn mag geen verwondering meer opleveren. We merken tot nu toe dat juist de arabische landen nog geen probleem van het exclusiviteitsrecht maken. Echter, dit soort nieuwsberichten kan juist die arabische staten op een idee brengen. Zij zijn van huis uit fascistisch, dus de afkondiging van een nieuw godsdienstwetje is in een handomdraai gemaakt. De fascistische structuur van de islam druipt overal in de wereld van dit heidense dictatoriale gerdachtengoed af. Nergens zien we een corrigerende werking vanuit de islam die een afkeurend geluid laat horen. Nee, integendeel, het komt de religieuze maffiabazen juist heel goed uit. Er bestaat in de geest van de analfabeet slechts één almachtige god, namelijk ’allah’. Voor hen is ’allah’ dan ook een soort toverwoord. En dat moeten we vooral zo houden in de religieuze zandbak van de islam, vindt de moslim.

Slechts een klein gedeelte van de moslims in de wereld kan arabisch lezen. Voor de rest van de moslims die arabisch kunnen lezen, kan gerust gesteld worden dat zij er geen bal van begrijpen wat zij in de koran lezen. Dat soort arabisch is namelijk voor velerlei uitleg vatbaar, zo leren ons de oeverloze discussies op dit forum en de vele websites met islamaanhangers die menen een voortrekkersrol te moeten vervullen wanneer de uitleg van het koran-arabisch in het geding is.

Wat we ook mogen opmaken uit dit soort nieuwsberichten is dat de geestelijke leiders - a. incompetent zijn, b. niet worden teruggefloten door hun hogere bazen en c. in feite ophitsers zijn die groepen onnodig tegen elkaar opzetten. Het tekent de religie islam dan ook ten voeten uit. Er is geen eenheid van gelid. Iedereen rotzooit maar wat aan. Het is in feite één grote horde van oncontroleerbare religieuze piraten die bij het minste geringste dat ze tegenstaat de botte bijl hanteert. Nadenken is hen nooit geleerd. Respect voor anderen is hen nooit bijgebracht. Ongelijk erkennen? Bestaat niet. Enige twijfel ten toon spreiden? Hoe komt u daarbij! Zou het misschien zo kunnen zijn dat ook de ander eens gelijk zou kunnen hebben? Nooit aan gedacht, bestaat niet!

Bekijken we het r.k.-geloof dan zien we een goed geleide structuur vanuit het vaticaan met aan het hoofd de paus die over alle katholieke schaapjes waakt over de wereld. Waar ter wereld wordt exact precies hetzelfde onderwijs gegeven over Jehovah, de god van Mozes en Ibrahim? Bij de super vredelievende religie van de Jehovah’s Getuigen wordt alles tot in de puntjes voorbereid en geleid vanuit het hoofdkwartier van de organisatie die zetelt in Brooklyn in de VS. Dat gebeurt tweewekelijks in 153 talen!!! Ben je in Bolivia, dan is de lezing die daar wordt gehouden precies dezelfde als in Maleisië, Australië, Lapland of in Pakistan!!!
Er bestaat geen verwarring onder de Getuigen en dat zorgt voor duidelijkheid en rust onder de mensen.

De islam is precies het tegenovergestelde. In mijn beleving is de islam een primitieve anarchistische bende zonder een enkele vorm van geleide structuur. Over de koran heeft nog nooit - voor zover ik weet - eenduidigheid bestaan. Stel je voor dat wij op dezelfde manier met onze verkeersregels omgaan zoals moslims de koran interpreteren. Dan krijg je precies dat wat wij dagelijks op het nieuws aantreffen over de islam: GEWELD, GEWELD, HAAT, HAAT, GESCHREEUW, GESCHREEUW, MOORD EN DOODSLAG.

En dat alles uit naam van een simpel arabisch woordje ’allah’ waaraan men exclusieve rechten wil verbinden om islamitisch legitiem onophoudelijk te protesteren tegen de beschaving om mensonterende daden te kunnen verrichten waar ook ter wereld.
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Mahalingam
Berichten: 39402
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Di Jan 22, 2008 10:54 pm

De islamisering van Maleisië gaat door.
Nu worden schoolboeken weggezuiverd:
http://www.speroforum.com/site/article.asp?id=13830&t=Malaysian+kids'+books+proscribed+for+Mohammed+pics
Malaysian kids' books proscribed for Mohammed pics
Malaysian authorities have confiscated some Christian children’s books from bookstores because they contained images of Muhammad. The Malysiakini news agency reported that the order came from the Internal Security Ministry headed by Prime Minister Abdullah Badawi. The reason: illustrations of the prophet offend the religious feelings of the Muslim majority.

According to the local press, the Publications and Al-Quran Texts Control Department in the Internal Security Ministry had already seized such books from three bookstores in Johor Bahru, Senawang and Ipoh in mid-December.

The books are now at the Department’s headquarters in Putrajaya for investigation, but despite the seizure the books have not yet been officially banned from sale.

Leaders in the Christian community have reacted angrily. In a press release, Hermen Shastri, general-secretary of the Council of Churches Malaysia, slammed the decision.

Shastri said government officials “have no right [to seize the books] and have overstepped their bounds by confiscating Christian literature.”


Een ander steeds vaker voorkomend gebeuren is het "Body snatching'. (lijkenroof).
Iemand in de niet-Mohammedaanse familie aast op de erfenis.
Hij wordt Islamiet en claimt na de dood van de erflater dat die ook islamiet is geworden. Dat valt het onder sharia en is hij de enige die mag erven. Lees maar een recent geval (er is er iedere week wel eentje)
http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2008/1/21/nation/20073600&sec=nation
Eldest son claims dead father was a Muslim
SEREMBAN: Police yesterday took away the remains of a 74-year-old man from a Chinese funeral parlour near here after his eldest son claimed that the deceased was a Muslim.
Abdul Rahman Gan Abdullah, 47, who had embraced Islam several years ago, lodged a report at the Seremban 2 police station claiming that his father, Gan Eng Gor, had converted to Islam on July 3 last year and had taken the name Amir Gan Abdullah.

When met at the funeral parlour, one of Eng Gor’s eight other children, Hock Sin, said the family was shocked to hear of this.
“When my father died this morning in Klang, I called to inform Abdul Rahman as he was the eldest. The entire family is shocked at his claim.
“We have been practising Buddhists all our lives. How is it that none of us, including my mother who has been looking after my sick father for the past two years, has no knowledge of this?” asked Hock Sin.

Temiang assemblyman Datuk Tiger Lee Yuen Fong and Rahang asemblyman Datuk Yip Chee Kiong, who were at the funeral parlour, appealed to all parties to remain calm and allow the authorities to assess the situation.
They also spoke with Eng Gor’s widow, Chua Chun, 65.
Hock Sin said it was not possible for his father to have embraced Islam as he had been bedridden for the past two years after suffering a stroke.
“He could not talk, so how was it possible that he converted?”


State Islamic Affairs assistant director Mohd Yusof Tahir, who arrived at the funeral parlour later, produced copies of a certificate and a card from the department which stated that Eng Gor had embraced Islam on July 3 last year.
Abdul Rahman was not present.

Speaking to reporters later, Mohd Yusof said the matter would be heard before the Syariah Court today.
Lee told reporters that the MCA would help appoint a counsel for the aggrieved family.
Eng Gor’s remains are being kept at the Tuanku Jaafar Hospital mortuary.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Di Jan 22, 2008 11:22 pm

Eldest son claims dead father was a Muslim


Natuurlijk is dit de beste manier om de gehele erfenis binnen de halen. Een niet Moslim, kan niet van een moslim erven.
Als Pa moslim was, en de rest van de familie Buddhists , dan kon de enige zoon die zich bekeerd had tot Islam zo ze hele erfenis naar zich toe schuiven.

Ik ken ook een paar van dit soort verhalen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39402
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jan 23, 2008 5:41 pm

Even terug komend op de schoolboeken.
In het Reformatorisch Dagblad wordt gezegd:
De regering van Maleisië heeft enkele christelijke kinderboeken in beslag genomen. De afbeeldingen van Mozes en Abraham zouden op gespannen voet staan met de voorschriften van de islamitische wetgeving.

Het gaat niet dus om Mohammed maar om bijbelse figuren die de Mohamedanen zich als profeten hebben toegeëigend.
Ook een vorm van kidnapping (lijkenpikkerij).
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Do Jan 24, 2008 10:00 am

Mahalingam schreef:Even terug komend op de schoolboeken.
In het Reformatorisch Dagblad wordt gezegd:
De regering van Maleisië heeft enkele christelijke kinderboeken in beslag genomen. De afbeeldingen van Mozes en Abraham zouden op gespannen voet staan met de voorschriften van de islamitische wetgeving.

Het gaat niet dus om Mohammed maar om bijbelse figuren die de Mohamedanen zich als profeten hebben toegeëigend.
Ook een vorm van kidnapping (lijkenpikkerij).Ik ga stoppen met grapjes maken.
Ergens heb ik ooit geschreven dat we binnenkort de kruisafbeeldingen, de schilderijen van de Vlaamse Meesters, in feite al onze religieuze kunst zullen moeten in veiligheid brengen.... net als mijn grapje over de de oude turnclub "Soepel van lijf en leden" die geen subsidies meer krijgen van onze cultuurminister en de gesubsidieerde Turnende Turken wel , zou dit wel eens realiteit kunnen worden.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Do Jan 24, 2008 10:01 am

even terug naar Maleisië:

--------------------------------------------------------------------------------
De gematigde islam in Maleisië [naar index]
17-01-2008 - Moestasjrik - t Pallieterke


Maleisië, waar 60% van de 27 miljoen inwoners moslim is, rekent men doorgaans tot de meer verlichte moslimlanden. Wie er het nieuws van naderbij volgt, stoot echter regelmatig op incidenten die iets anders doen vermoeden. De 25% Chinezen, boeddhist of christen, en de 10% Indiërs, meestal hindoe, zijn in de vorige eeuwen geïmmigreerd. Hun families zijn al minstens drie of vijf of tien generaties in het land, maar evengoed worden zij officieel als vreemdeling gediscrimineerd. Het beleid van “bumiputera” (“zoon van het land”, autochtoon) houdt in dat er in aanwervingen en toegang tot studieplaatsen “positief” gediscrimineerd wordt ten gunste van de Maleise moslims. Ondanks hun gemiddeld lager onderwijsniveau bezetten zij 77% van de ambtenarenposten. Niet-moslims die een zaak beginnen, moeten daarvoor met een moslimvennoot in zee te gaan. Maleisië beoefent de “préférence nationale”, compromislozer dan het Front National zou durven voorstellen. Het voormalige missietijdschrift Wereldwijd (sinds 2002 Mo*) vestigde ooit een record in de islamwitwassing door te verzuchten dat de minderheden “helaas” nog geen voordeel hadden kunnen trekken uit het bumiputera-beleid,-- terwijl dat beleid natuurlijk juist tégen de minderheden gericht is. Volgens de grondwet hebben alle burgers van Maleisië vrijheid van godsdienst. Voor niet-moslims houdt dat ook het recht in om zich te bekeren, voor moslims niet. Missionering onder moslims is uiteraard verboden. En de dagdagelijkse vrije godsdienstbeleving van de niet-moslims is ook niet wat ze zou moeten zijn. Dat gaat van kleine pesterijen tot, wel, grote pesterijen. The Herald, een viertalig (Engels, Maleis, Chinees, Tamil) weekblad voor de 800.000 katholieken, heeft van de regering bevel gekregen om in zijn Maleise sectie niet langer het woord “Allah” te gebruiken als “God” bedoeld wordt, maar wel “Tuhan”, dat nu reeds dient ter vertaling van de bijbelse aanspreking “Heer”. De persvrijheid is er erg voorwaardelijk, dus bij ongehoorzaamheid krijgt het blad niet de jaarlijkse vernieuwing van zijn verschijningsvergunning. Een woordvoerder van de censuurdienst van het ministerie voor Binnenlandse Veiligheid legt uit dat “Allah” naar de moslim-God verwijst. Maleise christenen antwoorden dat zij, net als Arabische christenen, al lang het woord “Allah” als normale godsnaam aangenomen hebben. Door dat woord te gebruiken, kunnen zij bewust of onbewust de moslims misleiden betreffende het niet-islamitische karakter van hun godsdienst. Maar het moslimbewind waakt. Bekeringen zijn regelmatig een bron van conflict. De wet volgt op dit punt niet strikt de sjari’a. Hoewel bekering uit de islam wel verboden heet te zijn, wordt ze niet daadwerkelijk met onthoofding bestraft, men maakt het de bekeerling alleen met allerlei wettelijke hindernissen knap lastig. Erg bekend is het geval van Lina Joy, die in 1998 tot het christendom overging. De overheid weigerde om haar op haar identiteitskaart als christen te erkennen. Toen zij met een christen wou trouwen, weigerde de Burgerlijke Stand het huwelijk te voltrekken, want hij bedient alleen niet-moslims. Als moslima zou zij volgens moslimprocedure moeten trouwen, maar dat kan alleen met een moslim, want een moslima mag zich volgens de sjari’a niet aan een ongelovige onderwerpen; dus zou haar verloofde zich eerst moeten bekeren. Om de paar weken is er wel een incident over een tempel of kerk die op regeringsbevel afgebroken wordt, soms onder voorwendsel van ruimtelijke ordening, soms zelfs zonder dat. Toestemming om nieuwe gebedshuizen te bouwen of beschadigde te herstellen is slechts met grote moeite los te krijgen. Toen recent tienduizend hindoes tegen deze discriminaties betoogden, sloeg de politie hen gewelddadig uiteen. Nochtans hadden de betogers geprobeerd om het regime in hun eisen te ontzien door zogenaamd op te stappen achter een petitie aan de Britse regering voor herstelbetalingen wegens de overbrenging van hun voorouders als arbeidskrachten naar Maleisië. De koloniale Britten beschouwden de hindoe Tamils als veel ijveriger werkkrachten dan de Maleise moslims (en dan de boeddhisten in Myanmar en Sri Lanka). Tot vandaag zijn het inderdaad de minderheden die het economisch mirakel van Maleisië dragen, waarna de moslims de opbrengst via herverdeling naar zich toe trekken. In 1969 leidde protest van afgunstige moslims tegen de economische welstand van de Chinezen tot rellen met tweehonderd dodelijke slachtoffers. Daarop besloot de regering om de bevoordeling van de moslims te intensiveren en protesten vanwege de minderheden radicaal te onderdrukken. Zoals nu weer geschied is. Westerse waarnemers die naast verslaggeving ook hun eigen binnenlandse agenda hebben, namelijk het onderdrukken of afwimpelen van islamkritiek, minimaliseren de religieuze motivering van de discriminatie in Maleisië en spreken liever van een “etnisch” of “raciaal” conflict. Maar de belangrijkste promotor van deze discriminatie was dr. Mahathir Mohammed, premier van 1981 tot 2003, die van etnisch Indiase afkomst was. Hij identificeerde zich niet etnisch, dus met de hindoe-minderheid, maar religieus, dus met de Maleise meerderheid. Zoals dat gaat bij mensen die hun afkomst verloochenen, floreerde onder zijn bestuur ook de herschrijving van de nationale geschiedenis. Vóór de islamisering in de 15de eeuw behoorde het land tot opeenvolgende Tamil-rijken (de landsnaam komt van Tamil malai, “berg”), en die herinnering dient uitgewist. Wie zich wil voorstellen hoe Eurabië eruit zou zien, kan veel leren van modelstaat Maleisië. De niet-moslims worden er doorgaans niet vermoord of uitgedreven, maar ze zijn wel tweederangsburgers.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Do Jan 24, 2008 10:02 am

even terug naar Maleisië:

--------------------------------------------------------------------------------
De gematigde islam in Maleisië

17-01-2008 - Moestasjrik - t Pallieterke


Maleisië, waar 60% van de 27 miljoen inwoners moslim is, rekent men doorgaans tot de meer verlichte moslimlanden. Wie er het nieuws van naderbij volgt, stoot echter regelmatig op incidenten die iets anders doen vermoeden. De 25% Chinezen, boeddhist of christen, en de 10% Indiërs, meestal hindoe, zijn in de vorige eeuwen geïmmigreerd. Hun families zijn al minstens drie of vijf of tien generaties in het land, maar evengoed worden zij officieel als vreemdeling gediscrimineerd. Het beleid van “bumiputera” (“zoon van het land”, autochtoon) houdt in dat er in aanwervingen en toegang tot studieplaatsen “positief” gediscrimineerd wordt ten gunste van de Maleise moslims. Ondanks hun gemiddeld lager onderwijsniveau bezetten zij 77% van de ambtenarenposten. Niet-moslims die een zaak beginnen, moeten daarvoor met een moslimvennoot in zee te gaan. Maleisië beoefent de “préférence nationale”, compromislozer dan het Front National zou durven voorstellen. Het voormalige missietijdschrift Wereldwijd (sinds 2002 Mo*) vestigde ooit een record in de islamwitwassing door te verzuchten dat de minderheden “helaas” nog geen voordeel hadden kunnen trekken uit het bumiputera-beleid,-- terwijl dat beleid natuurlijk juist tégen de minderheden gericht is. Volgens de grondwet hebben alle burgers van Maleisië vrijheid van godsdienst. Voor niet-moslims houdt dat ook het recht in om zich te bekeren, voor moslims niet. Missionering onder moslims is uiteraard verboden. En de dagdagelijkse vrije godsdienstbeleving van de niet-moslims is ook niet wat ze zou moeten zijn. Dat gaat van kleine pesterijen tot, wel, grote pesterijen. The Herald, een viertalig (Engels, Maleis, Chinees, Tamil) weekblad voor de 800.000 katholieken, heeft van de regering bevel gekregen om in zijn Maleise sectie niet langer het woord “Allah” te gebruiken als “God” bedoeld wordt, maar wel “Tuhan”, dat nu reeds dient ter vertaling van de bijbelse aanspreking “Heer”. De persvrijheid is er erg voorwaardelijk, dus bij ongehoorzaamheid krijgt het blad niet de jaarlijkse vernieuwing van zijn verschijningsvergunning. Een woordvoerder van de censuurdienst van het ministerie voor Binnenlandse Veiligheid legt uit dat “Allah” naar de moslim-God verwijst. Maleise christenen antwoorden dat zij, net als Arabische christenen, al lang het woord “Allah” als normale godsnaam aangenomen hebben. Door dat woord te gebruiken, kunnen zij bewust of onbewust de moslims misleiden betreffende het niet-islamitische karakter van hun godsdienst. Maar het moslimbewind waakt. Bekeringen zijn regelmatig een bron van conflict. De wet volgt op dit punt niet strikt de sjari’a. Hoewel bekering uit de islam wel verboden heet te zijn, wordt ze niet daadwerkelijk met onthoofding bestraft, men maakt het de bekeerling alleen met allerlei wettelijke hindernissen knap lastig. Erg bekend is het geval van Lina Joy, die in 1998 tot het christendom overging. De overheid weigerde om haar op haar identiteitskaart als christen te erkennen. Toen zij met een christen wou trouwen, weigerde de Burgerlijke Stand het huwelijk te voltrekken, want hij bedient alleen niet-moslims. Als moslima zou zij volgens moslimprocedure moeten trouwen, maar dat kan alleen met een moslim, want een moslima mag zich volgens de sjari’a niet aan een ongelovige onderwerpen; dus zou haar verloofde zich eerst moeten bekeren. Om de paar weken is er wel een incident over een tempel of kerk die op regeringsbevel afgebroken wordt, soms onder voorwendsel van ruimtelijke ordening, soms zelfs zonder dat. Toestemming om nieuwe gebedshuizen te bouwen of beschadigde te herstellen is slechts met grote moeite los te krijgen. Toen recent tienduizend hindoes tegen deze discriminaties betoogden, sloeg de politie hen gewelddadig uiteen. Nochtans hadden de betogers geprobeerd om het regime in hun eisen te ontzien door zogenaamd op te stappen achter een petitie aan de Britse regering voor herstelbetalingen wegens de overbrenging van hun voorouders als arbeidskrachten naar Maleisië. De koloniale Britten beschouwden de hindoe Tamils als veel ijveriger werkkrachten dan de Maleise moslims (en dan de boeddhisten in Myanmar en Sri Lanka). Tot vandaag zijn het inderdaad de minderheden die het economisch mirakel van Maleisië dragen, waarna de moslims de opbrengst via herverdeling naar zich toe trekken. In 1969 leidde protest van afgunstige moslims tegen de economische welstand van de Chinezen tot rellen met tweehonderd dodelijke slachtoffers. Daarop besloot de regering om de bevoordeling van de moslims te intensiveren en protesten vanwege de minderheden radicaal te onderdrukken. Zoals nu weer geschied is. Westerse waarnemers die naast verslaggeving ook hun eigen binnenlandse agenda hebben, namelijk het onderdrukken of afwimpelen van islamkritiek, minimaliseren de religieuze motivering van de discriminatie in Maleisië en spreken liever van een “etnisch” of “raciaal” conflict. Maar de belangrijkste promotor van deze discriminatie was dr. Mahathir Mohammed, premier van 1981 tot 2003, die van etnisch Indiase afkomst was. Hij identificeerde zich niet etnisch, dus met de hindoe-minderheid, maar religieus, dus met de Maleise meerderheid. Zoals dat gaat bij mensen die hun afkomst verloochenen, floreerde onder zijn bestuur ook de herschrijving van de nationale geschiedenis. Vóór de islamisering in de 15de eeuw behoorde het land tot opeenvolgende Tamil-rijken (de landsnaam komt van Tamil malai, “berg”), en die herinnering dient uitgewist. Wie zich wil voorstellen hoe Eurabië eruit zou zien, kan veel leren van modelstaat Maleisië. De niet-moslims worden er doorgaans niet vermoord of uitgedreven, maar ze zijn wel tweederangsburgers.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 39402
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Allah-verbod bij Yahoo

Berichtdoor Mahalingam » Do Feb 07, 2008 9:47 pm

Afbeelding

Ook Yahoo heeft een 'polici' wat betreft toegelaten namen voor leden en deelnemers.
Zo weigeren ze 'callahan' of 'kallahar' als naam.
Vanwege de letters 'allah' erin. Ook combinaties met 'osama', 'admin' en 'cunt' mogen niet.
Wat wel mag zijn namen zoals:
# rapeismyhobby1
# pedophilepriest88
# killallmuslimsandarabs1
# nazisaremybestfriends
# jewskilledjesus999
# iloveadolfhitler293409

Namen met 'mohammed' mogen wel.

http://quickwired.com/stories/2005-Yahoo/yahoo.php
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5594
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Allah-verbod bij Yahoo

Berichtdoor hans van de mortel » Do Feb 07, 2008 10:07 pm

Mahalingam schreef:Afbeelding

Ook Yahoo heeft een 'polici' wat betreft toegelaten namen voor leden en deelnemers.
Zo weigeren ze 'callahan' of 'kallahar' als naam.
Vanwege de letters 'allah' erin. Ook combinaties met 'osama', 'admin' en 'cunt' mogen niet.
Wat wel mag zijn namen zoals:
# rapeismyhobby1
# pedophilepriest88
# killallmuslimsandarabs1
# nazisaremybestfriends
# jewskilledjesus999
# iloveadolfhitler293409

Namen met 'mohammed' mogen wel.

http://quickwired.com/stories/2005-Yahoo/yahoo.php


Gewoon doorgaan met de islam te ontmaskeren. Dat is onze missie. Kunnen WIJ nou niet tot tien tellen of kunnen dat alleen maar achterlijke moslims? Ik bedoel, er zijn gelukkig ook géén achterlijke moslims. Laat daar geen misverstand over bestaan. Dus dan laten we gewoon de h van halleluja achter alla weg.
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Di Mei 06, 2008 11:26 pm

Ik kan me niet voorstellen dat de rooms-katholieken in Maleisië nog steeds God als Allah willen aanduiden.
Maar dat is wel het geval. Ze gaan het bij de rechter aanvechten. Dat mag van de Maleisische regering. :?

Aanvechten verbod op godsnaam mag

van onze redactie kerk

KUALA LUMPUR - De rooms-katholieken in Maleisië kunnen een verbod van de regering om het woord Allah voor God te gebruiken bij de rechter aanvechten.
Dat heeft een rechter van het hooggerechtshof gisteren bepaald. De regering van de in meerderheid islamitische staat verklaarde vorig jaar dat alleen moslims het woord Allah voor God mogen gebruiken. Zij dreigde de krant The Herald te sluiten, als die het verbod negeerde. Het blad, dat in vier talen verschijnt, wordt verspreid onder de 850.000 rooms-katholieken in Maleisië. In januari ontsnapte de krant ternauwernood aan een verschijningsverbod, nadat het woord Allah voor God was gebruikt.

De rechter verklaarde de bezwaren van de staat tegen het gebruik van het woord Allah door niet-moslims niet ontvankelijk. De advocaat van de rooms-katholieken zal bij de rechter een verzoek indienen om het verbod ongedaan te maken. De overheersende religie in Maleisië, in het zuidoosten van Azië, is de islam. 60,4 procent van de bevolking is aanhanger van deze godsdienst. De tweede religie is het boeddhisme (9,1 procent), gevolgd door het christendom (9,1 procent, vooral rooms-katholieken) en het hindoeïsme (6,3 procent).


http://www.nd.nl/Document.aspx?document ... &id=113528
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5594
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

Berichtdoor hans van de mortel » Wo Mei 07, 2008 1:30 am

Afbeelding

Dit is een traktaat (foldertje - ware grootte 10x 15 cm) uit Indonesië, het grootste moslimland ter wereld. Het land is gezegend door allah. Hoezo? Doordat de tweede doodsoorzaak diarree is. Vooral kinderen en ouderen zijn door deze maatregel van allah de dupe.

Jehovah’s Getuigen in Indonesië hebben dit traktaat enkele jaren geleden over het hele land verspreid onder belangstellenden voor hun jaarlijks te houden grote congres.

Muliakan Allah = verheerlijkt God

Zo werd ook dat congres genoemd: ’Het verheerlijkt God’ congres van de Jehovah’s Getuigen 2003. Op dat congres viel uiteraard vele malen het woord allah, want dat betekent niets anders dan god. Dat moslims zo dom zijn en dat niet begrijpen kunnen wij niets aan doen. De oorzaak ligt bij de moslim zelf. Hij luistert voortdurend naar de verkeerde. Naar degene waarvan hij denkt dat die persoon kennis van god heeft. Daar wordt een mens op den duur erg onrustig en onzeker van. Alleen de joden en de christenen kennen de waarheid over wat er over god geschreven is. Want zij hebben de bijbel, 50x zo dik als dat flinterdunne kinderachte boekje de koran van Mohammed waarin notabene de naam van god ontbreekt. Dus Jehovah’s Getuigen in Indonesië praten over Yehuwa als ze het woord allah noemen. Ik weet niet of moslims in ons land ook zo achterlijk zijn, maar ik mag aannemen van niet na al die jaren van onderwijs, verlichting en rijke kennisvergaring.
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Allah-verbod' ...Wie is de échte Allah?

Berichtdoor Ariel » Ma Jan 12, 2009 9:27 pm

Gebruik 'Allah' ter discussie in Maleisië

(Novum/AP) - Het verbod op een Maleisische editie van een katholieke krant wordt opgeheven als die ermee instemt het woord 'Allah' niet meer te gebruiken. Dat heeft het ministerie van binnenlandse zaken gezegd. De hoofdredacteur van de krant heeft de voorwaarde van de hand gewezen.

Het ministerie verbood de krant Herald vorige week zijn Maleisische editie uit te geven vanwege het overtreden van een verbod uit 2007 op het gebruik van het woord 'Allah' voor iets anders dan ter aanduiding van de islamitische god. De krant gebruikte 'Allah' als aanduiding van de god van welke religie dan ook, iets wat gebruikelijk is in Maleisië.

Het geschil over het gebruik van het woord leidde tot religieuze spanningen in de overwegende islamitische Maleisische maatschappij, die zichzelf graag als etnisch harmonieus beschouwt.

De redactie van de krant liet echter weten 'Allah' op dezelfde wijze te blijven toepassen zoals de krant gewoon was te doen en vergrootte daarmee de mogelijkheid op een nieuwe confrontatie. Volgens de Herald wordt het woord al eeuwenlang op verschillende manieren toegepast in het Maleisisch en werd het Arabische woord al gebruikt ter aanduiding voor god voordat de islam zelfs maar ontstaan was. Het verbod zou onconstitutioneel zijn en de religieuze vrijheid van minderheden bedreigen. De regering meent echter dat het gebruik van het woord door niet-moslims moslims kan verwarren.


http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=219019
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: 'Allah-verbod' ...Wie is de échte Allah?

Berichtdoor H.Numan » Wo Jan 14, 2009 3:36 am

Ik vind dit eigenlijk geweldig. Je ziet super domme joden (die zijn er) en bijna even domme dhimmie gristenen ('Eukemene') die proberen om een compromis te sluiten. Als er maar 1 god is, dan maakt het niet uit of je die god God, allah of Jaweh noemt. Wat te denken van JaGollah? :rongue:

Nee, zeggen de Maleisiers. Jullie god is niet de onze. Perfect. Dan hebben die dhimmies dus letterlijk geen poot meer om op te staan!
Laatst gewijzigd door H.Numan op Wo Jan 14, 2009 4:49 am, 1 keer totaal gewijzigd.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
SDX
Berichten: 1818
Lid geworden op: Ma Feb 04, 2008 3:37 am
Locatie: Thuis

Re: 'Allah-verbod' ...Wie is de échte Allah?

Berichtdoor SDX » Wo Jan 14, 2009 4:07 am

Doet me denken aan dat spelletje: "Wie van de drie?"

Laat de échte Allah nú opstaan en zich kenbaar maken.
"Joew hef toe tôk toe mie wiz RIESPEK, aaj em moesliem en aaj em bedder den joew!" [Some average muslim]

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: 'Allah-verbod' ...Wie is de échte Allah?

Berichtdoor Manon » Wo Jan 14, 2009 10:31 am

H.Numan schreef:Ik vind dit eigenlijk geweldig. Je ziet super domme joden (die zijn er) en bijna even domme dhimmie gristenen ('Eukemene') die proberen om een compromis te sluiten. Als er maar 1 god is, dan maakt het niet uit of je die god God, allah of Jaweh noemt. Wat te denken van JaGollah? :rongue:

Nee, zeggen de Maleisiers. Jullie god is niet de onze. Perfect. Dan hebben die dhimmies dus letterlijk geen poot meer om op te staan!


Dit is een doordenkertje.

1. Er is maar één Allah
2. Allah is de grootste (hoezo de grootste? de grootste van wie?)
3. Allah is niet de god van de christenen
4. Allah is niet de god van de joden

bijgevolg:
christenen en joden hebben geen god, want die van hun bestààt niet.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Allah-verbod' ...Wie is de échte Allah?

Berichtdoor Ariel » Wo Jan 14, 2009 12:22 pm

Manon schreef:
1. Er is maar één Allah
2. Allah is de grootste (hoezo de grootste? de grootste van wie?)
3. Allah is niet de god van de christenen
4. Allah is niet de god van de joden

bijgevolg:
christenen en joden hebben geen god, want die van hun bestààt niet.


Dat is dus wat onze geliefde Sheikh Fawaz Jneid ook zegt.
Lees zijn haat preek tegen de Joden maar weer eens even door.

Het is te zielig voor woorden om te zien hoe het geloof wordt misbruikt ter behartiging van misselijkmakende belangen. Daarnaast willen wij onderstrepen dat er inderdaad een verschil bestaat tussen de god van Israël en de God van de Islam; De God van de Islam is de Enige Ware God. De God die over het heelal heerst en boeken zoals de Thora, de Bijbel en de Koran heeft geopenbaard. De God die onrecht, agressie, moorden en misdaad strafbaar heeft gesteld. Terwijl de god die zij menen aan te hangen een gewrocht is van hun hersenschimmen die hun wederrechtelijk andermans grond toebedeelt, die hen tot zijn uitverkoren volk uitroept en bevoegdheid geeft om bij de inname van steden vrouwen, kinderen en zelfs ezels te doden. Dit soort wandaden zien wij momenteel in praktijk gebracht worden in Gaza.

Deze gefingeerde god is echter niet bij machte om hen te doen prevaleren en hun verlangens te vervullen. De Ware God van Israël, Ismaël en de algehele schepping zegt namelijk (interpretatie van de betekenis):
“Kennen zij deelgenoten toe (aan de Ware God) die niets scheppen, maar zelf geschapen zijn. En die hen, noch zichzelf kunnen helpen.”
(Soerat al-Acraaf: 191-192)


viewtopic.php?f=18&t=13808&p=158168&hilit=Sheikh+Fawaz+Jneid#p158168
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39402
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 'Allah-verbod' ...Wie is de échte Allah?

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jan 14, 2009 1:34 pm

Wordt het voortaan
Allah © of
Allah ® of toch maar
Allah ™ ?
En hoeven de Mohammedanen dan niet meer steeds dat Allah (pubah) te schrijven?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5594
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

Re: 'Allah-verbod' ...Wie is de échte Allah?

Berichtdoor hans van de mortel » Vr Jan 16, 2009 4:06 pm

Ariel schreef:Lees zijn haat preek tegen de Joden maar weer eens even door.

Deze gefingeerde god is echter niet bij machte om hen te doen prevaleren en hun verlangens te vervullen. De Ware God van Israël, Ismaël en de algehele schepping zegt namelijk (interpretatie van de betekenis):
“Kennen zij deelgenoten toe (aan de Ware God) die niets scheppen, maar zelf geschapen zijn. En die hen, noch zichzelf kunnen helpen.”(Soerat al-Acraaf: 191-192)


Ik was twaalf jaar lang een Getuige van Jehovah. Dat wil zeggen, ik getuigde van wat in de bijbel stond. Want gertuigen van God . . . hoe doe je dat als je hem niet eens persoonlijk kent? Toen ik kritische opmerkingen en vragen begon te stellen in de gemeente van Jehovah’s Getuigen, werden deze ontwijkend beantwoord. Men draaide er omheen. Ik ontdekte al snel dat het Oude en Nieuwe testament in flagrante tegenspraak met elkaar waren. Wat hebben die twee met elkaar gemeen? NIETS. TOTAAL NIETS. Water en vuur. De ware joodse gelovige houdt zich niet eens meer vast aan de thora. Hij denkt en vermoedt dat zijn God zich heeft terug getrokken en dat ze het nu allemaal maar alleen moeten zien te rooien. God met rust laten is ook een optie. De thora, dat zijn de eerste vijf boeken van de bijbel.

Als ik iets over Ajax wil weten ga ik mijn informatie niet halen via de Feijenoord website. Ik wilde meer weten over de thora, over het begin van het OT. Logisch dan dat ik mij wendde tot joodse deskundigen en niet tot een paar ouderlingen van de organisatie van de Jehovah’s Getuigen. Want zij noemen zich christenen, geen joden, en hebben dus geen recht van spreken over de ware kennis, het ware oorspronkelijke geloof in God. Daarvoor moeten we naar de bron. Logisch toch? En die bron zegt dat de god van de joden Jêhoewá heet (de Hebreeuwse letters JHWH). En dat er in die tijd geen satan bestond. En dat er ook geen sprake was van een zoon van god. En dat bidden ook niet bestond, een gebruik dat pas veel later is ontstaan, onder afvallige joden die van de oorspronkelijke leer gingen afwijken. Nou ja, noem het evolutie in het geloof, of wat dan ook. Maar daar gaat het niet om. Het gaat om de oorsprong, de waarheid van wat we weten.

En wat zien we bij al die achterlijke allahtone islamaanhangers en haatpredikers die ook een vinger in de misselijkmakende wijsheidspap over God willen hebben? Zij liegen, bedriegen, draaien alles om. Een ijzersterk kenmerk van de mohammedaan, de achterlijke niet zelfstandig denkende aanhanger van Mohamed. Want hoe je het ook wendt of keert - en niet één weldenkend beschaafd goed opgeleid mens, jood, chrsitelijk of atheïst zal ontkennen dat de god van Israël, van Mozes en van Abraham, Jêhoewá heet - behalve de domste onder de niet wetenden, de moslim zal dit ontkennen. Zij luisteren liever naar haatzaaiers. Naar bedriegers die de waarheid ontkennen en loochenen. Onbetrouwbare ongure types zijn het. Het zijn de psychopaten onder de woestijn gerelateerde religie-aanhangers. Ik hoef niet verder uit te wijden. Een ieder weet en begrijpt dat er van alles en nog wat mis is met de allahtone islamaanhanger. Wat goed is voor ons, is slecht voor hem. Wat mooi is voor de beschaving, is in zijn ogen lelijk en verfoeilijk. Waar wetenschap in onze wereld vooruitgang betekent, betekent het afkeuring vanuit islam. Waar beschaving de doodstraf heeft afgeschaft en afhakken van handen verafschuwt, wil 40% van alle moslims in Engeland deze mohammedaanse traditie weer in ere herstellen. Gelukkig keren steeds meer verstandige moslims zich af van hun krankzinnige religie die slechts voortgekomen is uit slecht rijmende verhaaltjes over de analfabeet en pedofiel Mohamed die ze zag vliegen (de pratende agressieve domme engel Gabriël - je moet wel goed gek zijn om dat te geloven als beschaafd weldenkend mens).

Waar Allah, de schizofrene paljas en clown van de allahtone aanhanger en nutteloze slaaf en knecht van Mohamed de analfabeet en pedofiel, keer op keer op zijn bek valt, en het in alle belangrijke en evenwichtige zaken voor de mohammedanen laat afweten, toont de WARE GOD, de god van de joden en de christenen - want ook christenen aanvaarden de naam van de god van de joden - zijn beschermende goedkeuring en kracht. Mohammedanen hebben niets, maar dan ook niets op deze wereld in te brengen dan erbarmelijk gekrijs en ordinair geschreeuw, gelardeerd met leugens, list en bedrog. Het is een en al ellende met het beest dat islam heet. Logisch dat de ware god zich hier niet mee kan identificeren en hen allemaal in hun eigenwijze drek laat gaar smoren. Dat is niet alleen het geval met de Palestijnen, maar ook met Marokkanen. In Indonesië, het grootste islamland vol met analfabetisme, is de tweede doodsoorzaak diarree. Dankzij Allah, het vergane glorie succes uit de zandbak van analfabeet en pedofiel Mohammed.

De grote stroom van overstekers uit Noord-Afrika naar Spanje zijn niet de negers, maar de Marokkanen zelf, Niet omdat Allah zo goed voor ze zorgt, maar juist omdat Allah ze laat barsten. Armoe en ellende is hun deel in het succes waarin zij geloven door Allah aan te hangen inplaats van de ware God Jêhoewá, de god van de joden en de christenen. En terecht. Wie met God een loopje neemt en hem voornamelijk beziet als een vieze smerige vuile sadistische gemene fascist, vraagt, nee smeekt om moeilijkheden. Smeekt om armoe, ellende, kommer en kwel. En niet te vergeten, vernedering op vernedering. Ben ik nu zo dom dat ik de koran niet kan lezen? Ik lees wat er staat. Alleen een dommerik die de koran leest en zegt ’er staat iets anders dan ik lees’ moeten we niet langer serieus nemen. Het zijn juist dat soort mensen die de puist op de huid van onze beschaving vormen. Mensen die rijp zijn voor een psychiatrische inrichting. Om hen tegen zichzelf te beschermen. Islam had nooit in onze beschaving geaccepteerd mogen worden. NOOIT. Want wie in God gelooft, kan ook God met rust laten en al helemaal niet belachelijk maken als zijnde een sadistisch monster zoals hij in de koran wordt weergegeven. Ik verklaar menige moslim daarom ook niet toerekekeningsvatbaar.

Wat is er mis om god zelf te laten beslissen? Onze moderne wetenschappelijke beschaving heeft dit begrepen. Vandaar het succes met de ware god, de God van de joden! Ik kan Allah voor rotte vis uitmaken, voor wat dan ook, Allah blijft de nutteloze waardeloze knecht en slaaf van analfabeet en pedofiel Mohammed. Het succes komt niet van het gedrocht Allah zoals door Mohammed bedacht, maar vanuit de mens zelf. Het succes dat de kracht van God weergeeft en zoals in de mens is gelegd. Je moet er alleen gebruik van willen maken. Een allahtone islamaanhanger van Mohammed zal NOOIT succes hebben. Hooguit door lafhartig te profiteren van alle goddelijke glorieuze wonderbaarlijke uitvindingen en verbeteringen van de ongelovige mens of de in Jêhoewá gelovige mens.

Want de ware God zal niet hem straffen die niet in hem gelooft, maar die in de koran gelooft waarin God als een beest wordt weergegeven. Een God met alle kenmerken van het beest. Het is het noodlot van de allahtone islamaanhanger als volgeling van Mohammed, de analfabete pedofiel uit de woestijn van het kamelentijdperk. Dat is wat ik lees in de koran! (Als kind van zes jaar had ik een TIEN voor lezen op school!!!)
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Re: Allah-verbod bij Yahoo

Berichtdoor stropke » Zo Jan 18, 2009 10:42 am

Mahalingam schreef:Afbeelding


Nieuw verkeersbord erbij voor in autochtone wijken??? :razz: :lol: :lol:
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Re:

Berichtdoor stropke » Zo Jan 18, 2009 3:18 pm

Ariel schreef:Je bent me net voor Manon. :lol:

Mijn mond viel ook open van verbazing toen ik las dat Allah NIET God is.
Kan het nog mooier.
Dit artikel is goud waard.


Hier een uitweg uit de babylonisch spraakverwaaring over het woord God

Studie: Begrip God en Drie-éénheid

Dit begrip geeft nogal al wat verwarring. Het begrip “God”is niet de eigen-naam van iemand. Het is een taalkundig grammaticale soortnaam dat aanduidt: het gaat over het Opperwezen, wat of wie aanbidding toekomt.
Webster woordenboek definitie is: Elk van een categorie wezens, die men zich als onsterfelijk voorstelt, (2) mannelijke godheid (3) afgod of idool (4) een verafgood ding of persoon, (5) de Schepper van universum. Maar wie stellen we ons nu als zodanig voor en komt dat eerbetoon en die aanbidding boven alles toe?
Nu dan de vraag: wie is God, wie is dat opperwezen dan wel?

De ware God, wie aanbidding cq verering toekomt, heeft Zich aan de mens bekend gemaakt, nadat deze zcch ven Hem had gekeerd. Wie is nu deze God? De God die zich aan Abraham, Isaak en Jacob heeft voorgesteld, bekend gemaakt. Die God is persoonlijk en vormt een drie-éénheid. Dat is niet hetzelde als 3 goden, of 3 diverse verschijningsvormen van één God.
Drie-enig wil zeggen: 3 personen en toch één wezen, één natuur, één in identiteit.
Het één zijn van God is geen getalsmatige één, geen numerieke één, maar een idetitieits eenheid.
In de franse vertaling staat het juist weergegeven uit de griekse grondtekst: Hoor Israël onze Goden (Elohim) zijn Uniek., dwz enig in hun soort.
Wezen of identiteit heeft te maken met “wat” iemand is, persoon heeft te maken met “wie”iemand is. Wezen duidt op de hoedanigheid van iemand ongeacht met hoe velen ze zijn.
Het wezen, het zijn van God, het Opperwezen omvat drie personen: Vader, Zoon en H Geest. Vergelijk het met een één-ei-ige drieling: drie onafhankelijke personen en toch wezens identitiek.
De éénheid, het één-zijn ligt in hun identiteit, niet in hun aantal.

De volgende vergelijking kan het verduidelijken. Op de zaak hebben we een directie. Die bestaat uit : algem directeur, techn directeur en econom directeur. Ze zijn met drie man, drie directeurs en toch is er maar één directie. We spreken niet van drie directies, maar toch zijn die 3 personen evenveel waard in gezag en functie enz.: ze zijn alle drie directeur.
Er is één directie omvattende 3 personen.
Zo analoog is de vergelijking in er is één God (directie) die bestaat uit drie personen: de Vader, de Zoon en de H Geest. Drie afzonderlijke personen die samen een éénheid vormen. We spreken niet van drie goden. Christenen geloven in één God of beter is eigenlijk te zeggen: één Godheid omvattende drie Goddelijke personen.

Door een foute uitleg komen moslims ertoe te denken dat we in drie goden geloven. En die fout komt van mohammed zelf. Geen enkel christen gelooft zoals de moslim veronderstelt dat christenen geloven: drie goden ttz Jezus , Maria en God.
Het Zoon zijn is iets geestelijk, drukt een relatie tussen 2 personen. Jezus is de eeuwige Zoon van de Vader, die er altijd geweest is. Maria is moeder van de menselijke hoedanigheid van Jezus, niet van zijn Goddelijke wezen.
Jezus Christus is de mens met 2 naturen: Goddelijk en menselijk. Is dit zo vreemd te geloven, te aanvaarden? Zelfs de oude grieken geloofden dat dit kon en dan nog wel in relatie tot hun afgoden.
Zie Hand14:

Paulus en Barnabas in Lystra
8 In Lystra zat een man op straat die geen kracht in zijn voeten had; hij was al sinds zijn geboorte verlamd en had nooit kunnen lopen.
9 Toen deze man naar een toespraak van Paulus luisterde, keek Paulus hem strak aan en zag dat hij geloofde dat hij genezen kon worden.
10 Daarom riep hij hem toe: ‘Kom overeind en ga op uw benen staan!’ De man sprong op en begon te lopen.
11 Toen de mensen zagen wat Paulus had gedaan, verhieven zij hun stem en ze zeiden in het Lykaonisch: ‘De goden zijn in mensengedaante naar ons afgedaald!’
12 Ze noemden Barnabas Zeus en Paulus Hermes, omdat hij de woordvoerder was.

Dus waarom zou de ware God niet in mensengedaante onder ons komen leven. En dat is juist wat Hij deed in Jezus Christus, God in mensengedaante. En Hij heeft de bewijzen voor Zijn aanspraken ook waar gemaakt toen de farizeeën Hem dat vroegen, nl de Opstanding uit de dood.
Matteüs 12:38 Daarop reageerden enkele schriftgeleerden en Farizeeën met een vraag: ‘Meester, we zouden graag een teken van u zien.’
39 Hij antwoordde: ‘Dit is een verdorven en trouweloze generatie. Ze verlangt een teken, maar zal geen ander teken krijgen dan dat van de profeet Jona.
40 Want zoals Jona drie dagen en drie nachten in de buik van een grote vis zat, zo zal de Mensenzoon drie dagen en drie nachten in het binnenste van de aarde verblijven.

Zo ook vroegen de joden Hem een teken, een bewijs van Zijn beweringen en daden of die wel juist waren in Joh2:17-22

17 En zijn discipelen herinnerden zich, dat er geschreven is: De ijver voor uw huis zal Mij verteren.
18 De Joden dan antwoordden en zeiden tot Hem: Welk teken toont Gij ons, dat Gij dit moogt doen?
19 Jezus antwoordde en zeide tot hen: Breekt deze tempel af en binnen drie dagen zal Ik hem doen herrijzen.
20 De Joden dan zeiden: Zesenveertig jaren is over deze tempel gebouwd en Gij zult hem binnen drie dagen doen herrijzen?
21 Maar Hij sprak van de tempel zijns lichaams.
22 Toen Hij dan opgewekt was uit de doden, herinnerden zijn discipelen zich, dat Hij dit gezegd had, en zij geloofden de Schrift en het woord, dat Jezus gesproken had.
NBG-vertaling 1951

Geen enkel mens kan zichzelf weer tot leven wekken, behalve de Schepper die Mens werd, stierf als mens en weer lijfelijk levend werd en een nieuwe conditie, als onsterfelijk. En als die Mens dan beweert tijdens zijn leringen God te zijn dan is dit feit, historisch geschiedkundig feit het ultieme bewijs dat Hij werkelijk is, Die Hij beweerde te zijn: God , Allah(int arabisch) in mensengedaante. En dat is juist wat de Islam ontkent en verwerpt.
Dus de Islam heeft niks, nada, nopes, 0komma000000 met het chrstendom\judaisme gemeen.
De kern is wezelijk diametraal tegengesteld.

De geest van de Antichrist manifesteerd zich uitdrukkelijk in de islam.

1 Joh4:
1 Geliefden, vertrouwt niet iedere geest, maar beproeft de geesten, of zij uit God zijn; want vele valse profeten zijn in de wereld uitgegaan.
2 Hieraan onderkent gij de Geest Gods: iedere geest, die belijdt, dat Jezus Christus in het vlees gekomen is, is uit God;
3 en iedere geest, die Jezus niet belijdt, is niet uit God. En dit is de geest van de antichrist, waarvan gij gehoord hebt, dat hij komen zal, en hij is nu reeds in de wereld.
4 Gíj zijt uit God, kinderkens, en gij hebt hen overwonnen; want Hij, die in u is, is meerder dan die in de wereld is.
5 Zij zijn uit de wereld; daarom spreken zij uit de wereld en hoort de wereld naar hen.
6 Wij zijn uit God; wie God kent, hoort naar ons; wie uit God niet is, hoort naar ons niet. Hieraan onderkennen wij de Geest der waarheid en de geest der dwaling.

1 Johannes 2:22-25:

22 Wie is de leugenaar dan wie loochent, dat Jezus de Christus is? Dit is de antichrist, die de Vader en de Zoon loochent.
23 Een ieder, die de Zoon loochent, heeft ook de Vader niet. Wie de Zoon belijdt, heeft ook de Vader.
24 Wat u betreft, wat gij van den beginne gehoord hebt, moet in u blijven. Indien in u blijft, wat gij van den beginne gehoord hebt, dan zult gij ook in de Zoon en [in] de Vader blijven.
25 En dit is de belofte, die Hij zelf ons beloofd heeft: het eeuwige leven.

NBG-vertaling 1951

En dat is wat islam woordelijk zegt: God heeft geen Zoon. En dus in dit ontkennen tonen zij ook dat ze niet dezelfde God erkennen die zich in het christelijke\ Judese belijdenis openbaart.
Doch allah is dan wel het arabische woord voor God, Opperwezen. Maar wie is dan dat Opperwezen voor hen, duidelijk iemand anders dan de openbaring die dat Opperwezen, God heeft gedaan in Yeshua. Voor hun is dat opperwezen die God: de maan.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5594
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Re:

Berichtdoor hans van de mortel » Zo Jan 18, 2009 7:02 pm

stropke schreef:.
Doch allah is dan wel het arabische woord voor God, Opperwezen. Maar wie is dan dat Opperwezen voor hen, duidelijk iemand anders dan de openbaring die dat Opperwezen, God heeft gedaan in Yeshua. Voor hun is dat opperwezen die God: de maan.

Ach Stropke,
Iedereen aanbidt zijn eigen god, al of niet in groepsverband. Het aanbidden van God in goepsverband geeft al aan dat De God (Allah) niet voor jou niet bestaat. Denk daar nu maar eens goed over na!

In onze moderne tijd wordt ons geleerd kracht te putten uit ons zelf. En zo worden mensen die in de put zitten weer omhoog getakeld. Geloof in rechtvaardigheid en in een god begint bij jezelf. Het nalopen van denkbeelden van anderen, vanuit zichzelf opgeworpen Verlossers, leidt alleen maar tot oorlog en geweld. Zelfs Jezus veroorzaakte geweld met zijn ’verlossende ideeën’. En verder denken we aan Pol Pot, Hitler, Stalin, Mugabe, Napoleon, Balkenende (ja ook hij, want hij was vóór de oorlog tegen Irak, ondanks dat er geen juridische grond voor aanwezig was. Deze zogenaamde ’nette’ man van christelijke origine draagt ongelooflijke bloedschuld met zich mee. Dat hij vindt van niet, interesseert mij niet. Hij doet het goed als leider. Zonder meer. Maar dat deed Hitler ook bij het thuisfront!). Verder: Mao, Lenin, Franco, de tsaren en onze koninklijke familie en ga zo maar door. Een hele kliek van producerende bloederige massa.

Wat jij moet doen is eens een keer een boek kopen over, of van Karl Popper. Doen!

Met de allerbeste wensen en hartelijke groet,

Hans van de Mortel, amateur filosoof en ex-Jehovah’s Getuige
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten