Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Chaimae
Berichten: 10447
Lid geworden op: Ma Okt 16, 2006 9:43 pm

Berichtdoor Chaimae » Zo Dec 28, 2008 8:17 pm

Amazigh,

Zeg, wat een mooie jongen op de illustratie. Is hij al bezet?
"Our patience will achieve more than our force."

Elk boek is een gevaar dat de ziel in wil. Wie de ziel in wil, moet door de omgekeerde wereld heen, door de leegte, dor de angst, door het niets.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Berichtdoor Zwartmeer » Zo Dec 28, 2008 8:32 pm

Chaimae schreef:Amazigh,

Zeg, wat een mooie jongen op de illustratie. Is hij al bezet?


Horny?
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Chaimae
Berichten: 10447
Lid geworden op: Ma Okt 16, 2006 9:43 pm

Berichtdoor Chaimae » Zo Dec 28, 2008 8:34 pm

Zwartmeer,

Dat zeg je niet tegen een dame. Schaam je diep.
"Our patience will achieve more than our force."

Elk boek is een gevaar dat de ziel in wil. Wie de ziel in wil, moet door de omgekeerde wereld heen, door de leegte, dor de angst, door het niets.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Berichtdoor Zwartmeer » Zo Dec 28, 2008 8:45 pm

Chaimae schreef:Zwartmeer,

Dat zeg je niet tegen een dame. Schaam je diep.


Oke sorry. Misschien had ik het zo moeten vragen: ‘Gewaard u een neiging tot copulatie?’
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Amazigh
Berichten: 1449
Lid geworden op: Wo Mei 02, 2007 9:42 pm

Berichtdoor Amazigh » Zo Dec 28, 2008 8:50 pm

Chaimae schreef:Amazigh,

Zeg, wat een mooie jongen op de illustratie. Is hij al bezet?:lol:
Ik weet niet :P :lol:
A proud amazigh!

Mahalingam
Berichten: 39227
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Zo Dec 28, 2008 9:26 pm

Vele top-hanen van Hamas schijnen op tijd via de tunnels naar Egypte gevlucht te zijn waar ze nu luidkeels kraaien hoe blij men is in Gaza dat ze de kans hebben om het zionisme te bestrijden en om zoveel martelaren te maken.
Inmiddels komt dit bericht binnen:
http://www.google.com/hostednews/ukpress/article/ALeqM5grmpk18UVAYzqu4fu2F0eNh8QIgA

Egyptians open fire on Palestinians
Egyptian border guards have opened fire on Palestinians who breached the border to escape Israel's assault on Hamas in the Gaza Strip.

An Egyptian security official said there were at least five breaches along the nine-mile border and hundreds of Palestinian residents were pouring in.

At least 300 Egyptian border guards have been rushed to the area to reseal the border, the official added on condition on anonymity because he was not authorised to speak to the press.

A resident of the Gaza Strip side of the border, Fida Kishta, said that Egyptian border guards opened fire to drive back the Palestinians.

Residents have also commandeered a bulldozer to open new breaches.

Palestinians reported several people were wounded by the gunfire.

Israeli aircraft earlier bombed the border area in an apparent attempt to destroy cross border tunnels used to smuggle weapons and contraband into the Gaza Strip.

Dr Abdel Qader Higazi, a representative of the Egyptian Doctor's Syndicate in Rafah said Egyptian authorities closed the border crossing after allowing several trucks of medical supplies into Gaza.

Kort daarvoor klaagde de Egyptische overheid dat er maar geen gewonden de grens over mochten van Hamas. Maar niet-gewonde burgers stromen wel die grens over. Snapt iemand het nog?
Er zal vast wel heel wat verontwaardiging tegen Egyopte komen want wie schiet er nu op Palestijnse vluchtelingen? Ze lijken zo wel op de verfoeide Israeliërs.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72369
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 28, 2008 9:39 pm

Amazigh schreef:
Ariel schreef:Waarom heb ik je niet horen schelden toen Hamas een paar Palestijnse kinderen vermoord heeft ? Dit kind leeft nog. Ik leef trouwens met dit kind mee, want kinderen zijn onschuldig


Ariel please niet meer zulke Bullshit posten.
Jij bent een van de grootste hypocrieten op deze forum gatverdamme.
At least adinah is eerlijk en zegt:Ik hoop dat meerdere slachtoffers vallen.
Moet je ook doen:EERLIJK ZIJN


De waarheid is hard he Amazigh. En waarom denk jij dat ik geen medelijden met dit meisje of met andere slachtoffers heb? Kan je in mijn hoofd kijken of is dit een typisch geval van hoe de waard is zo vertrouw ik mijn gasten. Het laatste vermoed ik, want jij zal waarschijnlijk geen medelijden hebben met Joodse kinderen.
Want heb ik gelijk? Heb ik je gehoord toen er een rakket tussen hun eigen schoolkinderen ontplofte en er twee dode te betreuren waren? Waar was je toen? Het is moeilijk om te beseffen dat de Palestijnen bekocht zijn met hun zo geliefde Hamas. Moordenaars zijn het ( hamas) die hun mensen niet willen laten behandelen in Egypte.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72369
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 28, 2008 9:46 pm

Lekker om op leden van je eigen ummah te gaan schieten . het blijkt dat Egypte ook niet zo dol op de Palestijnen zijn.

Palestijnen hebben zondag op verschillende plekken het hek doorbroken dat de grens tussen Gaza en Egypte markeert en zijn massaal Egypte ingevlucht als gevolg van de Israëlische beschietingen van de Gazastrook. Egyptische grenswachten reageerden met geweervuur. Ondertussen bestookte Israël de ondergrondse smokkelroutes in het grensgebied, levensaders voor het Hamas-bewind in Gaza, met raketten.

De veertien kilometer lange grens tussen Gaza en Egypte was op zeker vijf plaatsen doorbroken, liet een Egyptische veiligheidsfunctionaris weten. Honderden Palestijnen stroomden op die plekken het buurland binnen. Zeker driehonderd extra grenswachten zijn naar het gebied gestuurd om de grens te bewaken. Verschillende Palestijnen raakten gewond toen de Egyptenaren het vuur openden om ze terug te drijven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72369
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 28, 2008 9:50 pm

Inwoners Gazastrook begraven hun doden

AMSTERDAM - De verwoeste Gazastrook is zondag veranderd in een grote begrafenisstoet. Tienduizenden Palestijnen kwamen naar buiten om de slachtoffers van de Israëlische bombardementen te begraven. In minder dan twee dagen tijd heeft het Israëlische leger ruim 280 mensen gedood.

In een stadion in de zuidelijke plaats Rafah knielden duizenden Palestijnen voor vijftien lichamen die op het veld waren geplaatst. De meeste van deze slachtoffers behoorden tot de militaire tak van Hamas, de Izz al-Din al Qassam Brigades.

In de straten van de verarmde Gazastrook riepen boze inwoners “Dood aan Israël, dood aan Amerika”. De Palestijnen richtten hun woede ook tegen Arabische staten die in hun ogen te weinig doen om hen te beschermen.


http://www.telegraaf.nl/buitenland/2881 ... ven__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72369
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 28, 2008 10:03 pm

PvdA wil dat Verhagen agressie Israël veroordeelt

De PvdA eist van minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) dat hij zich duidelijker uitspreekt tegen het optreden van Israël in Gaza. Kamerlid Martijn van Dam, die de bombardementen 'buitensporig en buitenproportioneel' vindt, verwacht dat de minister het optreden van Israël veroordeeld.

Onvoldoende

Zaterdag liet Verhagen weten 'zeer bezorgd' te zijn over de situatie in Gaza. Van Dam vindt dit onvoldoende. "Verhagen gaf een reactie, maar een reactie is nog geen oordeel. Als zelfs VN-chef Ban Ki Moon de bombardementen veroordeelt, dunkt het mij dat onze minister dit ook kan."

'Totaal overtrokken'

Volgens Van Dam heeft Israël het recht zich te verdedigen, maar is het recente geweld 'totaal overtrokken'. Volgens de gezondheidsdienst in Gaza zijn bij de bombardementen inmiddels 280 doden en zeshonderd gewonden gevallen.

Verhagen heeft eerder al laten weten dat geweld proportioneel moet zijn. "Dan moet hij dat nu ook uitspreken richting Israël", vindt Van Dam

Kant

Eerder noemde SP-fractieleider Agnes Kant de reactie van Verhagen 'beneden peil'. Ook zij eiste dat Nederland de bombardementen scherp veroordeelt.

"Een begrijpelijke reactie van de SP, maar die partij zit natuurlijk niet in de regering", reageert Van Dam. "Ik verwacht van een minister van de coalitie waar de PvdA inzit dat hij een oordeel velt. Als hij dat voor het einde van dit weekeinde niet heeft gedaan stel ik hem hier maandag schriftelijke vragen over."

Prostesteren

Wereldwijd zijn mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen de Israëlische bombardementen op de Gazastrook. In de Arabische wereld uitten betogers in onder meer Syrië, Jemen, Egypte, Dubai, Irak en op de Westelijke Jordaanoever hun woede over de circa driehonderd doden.

Europa

Ook in Europa gingen demonstranten de straat op, maar wel in minder groten getale. In Parijs verzamelden zich enkele honderden betogers op de Champs-élysées. In Madrid togen demonstranten naar de Israëlische ambassade. Ook in onder meer Denemarken en Zweden lieten mensen proteststemmen horen.

Zaterdagavond protesteerden circa tweehonderd mensen op de Dam in Amsterdam.

Zaterdag begonnen de luchtaanvallen van Israël op Gaza, na provocaties van Hamas. De Israëlische grensstreek werd de afgelopen dagen opnieuw beschoten nadat vorige week een staakt-het-vuren afliep. Israël dreigde de afgelopen dagen al met harde vergeldingsacties tegen Hamas en hield woord.

Niet eerder waren de luchtaanvallen op Gaza zo hevig. Israël voerde in het eerste etmaal zo'n 250 luchtaanvallen uit. De Israëlische premier Ehud Olmert liet zondag weten dat de campagne mogelijk langer duurt dan aanvankelijk gepland.


http://www.depers.nl/buitenland/272944/ ... essie.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Adinah
Berichten: 365
Lid geworden op: Wo Okt 29, 2008 4:44 am

Berichtdoor Adinah » Zo Dec 28, 2008 10:18 pm

Amazigh schreef:Israel van de kaart afvegen is prioriteit nummer 1 :wink:
Say you last words Israel then BOOM!!!!!
Bye Bye Israel


In je dromen. En deze gedachte is ook exact de reden waarom het nooit wat zal worden met die Palestijnen. Haat tegen Israël en de joden is belangrijker dan het opbouwen van hun eigen leven. Miljarden hebben ze gehad - maar het moest allemaal in wapens i.p.v. in constructieve dingen worden gestoken.

Nou, ik heb nieuws voor je: Israël zit daar en gaat daar niet meer weg. Jammer voor je.

Amazigh schreef:Ariel please niet meer zulke Bullshit posten.


Ariel heeft gelijk: het is allang geen geheim meer dat tientallen gewonde Palestijnen in Israëlische ziekenhuizen zijn behandeld. Daar zijn 'die vieze joden' wel goed genoeg voor hè!

En inderdaad: Hamas heeft 2 kinderen gedood door een verkeerd afgestelde raket. Hij had richting Israël gemoeten, maar kwam zo'n beetje aan het eind van de straat al neer, zeg maar. Of past dat niet in jouw waarheidsplaatje en filter je het daarom maar even weg?

Amazigh schreef:Ik hoop dat ze hard worden gestraft voor deze wandaden!


En Hamas niet? Wat Hamas doet is allemaal prima en rechtvaardig?

Amazigh schreef:Ik leef trouwens met dit kind mee, want kinderen zijn onschuldig


Ik ook. Kinderen zouden nooit de dupe moeten worden van de ziekelijke haat waar volwassenen hen aan blootstellen.

Amazigh schreef:At least adinah is eerlijk en zegt:Ik hoop dat meerdere slachtoffers vallen.


Je moet mijn woorden niet verdraaien. Ik hoop dat Hamas en al het tuig dat hen steunt met wortel en tak uitgeroeid wordt, ja: dat hoop ik van ganser harte. Maar ik hoop daarentegen ook dat de wérkelijk onschuldige burgers in de Gazastrook zoveel mogelijk gespaard zullen blijven.
Heb je op Hamas gestemd, steun je ze of ben je het eens met wat ze doen, dan mag je van mij door de IDF naar de eeuwige jachtvelden worden geblazen. Geen medelijden mee, doei, de groeten, zulke mensen kunnen we missen als kiespijn.
Ben je daarentegen anti-Hamas en ben je dus eigenlijk net zo hard slachtoffer van dat regime, maar kun je nu eenmaal niet in opstand komen omdat de democratie in de Gazastrook héél ver te zoeken is, dan hoop ik van ganser harte dat je gespaard blijft - want dan zijn Israëls bommen ook niet tegen jou bedoeld!

Israël vecht niet tegen de Gazastrook-burgers, Israël vecht tegen Hamas. En als jij die Palestijnen dan zo'n warm hart toedraagt, zou je juist voor ze moeten hopen dat ze van Hamas verlost worden, want die brengen alleen maar ellende bij hun burgers!! Zolang Hamas daar aan de macht blijft, komt het geen stap verder met Gaza. Hamas is enkel uit op vernietiging. Hamas geeft geen zak om hun burgers: ze bouwen hun raketinstallaties in woonwijken en ze gebruiken hun burgers desnoods als menselijk schild onder het motto 'het doel heiligt de middelen'. Hamas wil niets voor zijn burgers, Hamas is alleen maar bezeten van dat satanistische doel om Israël te vernietigen. Meer niet.

Mahalingam schreef:Kort daarvoor klaagde de Egyptische overheid dat er maar geen gewonden de grens over mochten van Hamas. Maar niet-gewonde burgers stromen wel die grens over. Snapt iemand het nog?


Ja hoor, ik snap het wel. Hamas heeft die gewonden nodig om mee rond te sjouwen als de pers langskomt. Onder het motto "kijk eens hoe zielig wij zijn en kijk eens hoe barbaars Israël is". Daarom mogen ze niet naar Egypte.

Mahalingam schreef:Er zal vast wel heel wat verontwaardiging tegen Egyopte komen want wie schiet er nu op Palestijnse vluchtelingen? Ze lijken zo wel op de verfoeide Israeliërs.


Ja, vreemd hè...Egypte moet de Palestijnen ook niet, en toch verwijt niemand ze dat. Ook weer zo'n heerlijk staaltje hypocrisie.

Al die Hamas-lovers hier: waarom geen kritiek op Egypte?? Die toont zich nou ook niet echt solidair naar z'n moslim broeders en zusters!

Mahalingam schreef:Vele top-hanen van Hamas schijnen op tijd via de tunnels naar Egypte gevlucht te zijn waar ze nu luidkeels kraaien hoe blij men is in Gaza dat ze de kans hebben om het zionisme te bestrijden en om zoveel martelaren te maken.


De helden! :? Ze hebben zich zelf uit de voeten gemaakt en laten nu het gewone volk de klappen vangen. Ja, zo kan ik ook wel strijd voeren, lekker veilig vanuit het buurland. Als ze werkelijk zo voor hun zaak stonden, hadden ze er niet over gepeinsd om Gaza te verlaten, maar dan waren ze tot hun laatste snik terug blijven vechten op het stuk grondgebied waar ze zo van zeggen te houden!
Am Yisraël Chai!
עם ישראל חי

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Berichtdoor Zwartmeer » Zo Dec 28, 2008 10:50 pm

Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

mercator
Berichten: 18612
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor mercator » Zo Dec 28, 2008 11:23 pm

Amazigh schreef:At least adinah is eerlijk en zegt:Ik hoop dat meerdere slachtoffers vallen.
Moet je ook doen:EERLIJK ZIJN


Eerlijk? Ik hoop dat alle Hamas aanhangers-en da bedoel ik niet alleen die "commandanten" -door Israëlische(of welke dan ook )kogels en bommen naar het moslimparadijs mogen geblazen worden.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor Polleke » Zo Dec 28, 2008 11:27 pm

mercator schreef:
Amazigh schreef:At least adinah is eerlijk en zegt:Ik hoop dat meerdere slachtoffers vallen.
Moet je ook doen:EERLIJK ZIJN


Eerlijk? Ik hoop dat alle Hamas aanhangers-en da bedoel ik niet alleen die "commandanten" -door Israëlische(of welke dan ook )kogels en bommen naar het moslimparadijs mogen geblazen worden.


Je moet leren formuleren zoals de aanhangers van de doodscultus dat doen: Moge Allah (swt), in zijn oneindige wijsheid, zoveel mogelijk martelaren schenken aan de Palestijnse zaak.

mercator
Berichten: 18612
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor mercator » Zo Dec 28, 2008 11:39 pm

Adinah schreef:
Ja hoor, ik snap het wel. Hamas heeft die gewonden nodig om mee rond te sjouwen als de pers langskomt. Onder het motto "kijk eens hoe zielig wij zijn en kijk eens hoe barbaars Israël is".


De linkse propagandamachine hier draait al op volle toeren. Op het nieuws hier hoorde je zowaar een Palestijnse "journalist" die een hele nacht niet geslapen had en die liet even zijn 2 kinderen huilen voor de microfoon. Allemaal om goodwill te kweken voor de terroristen van Hamas.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Adinah
Berichten: 365
Lid geworden op: Wo Okt 29, 2008 4:44 am

Berichtdoor Adinah » Zo Dec 28, 2008 11:42 pm

Ja, echt schandalig dat ze daar gewoon hun kinderen d'r nog voor bijslepen ook. Want dan is het extra zielig. Ik vind het ook serieus erg voor die kinderen, want kinderen zijn onschuldig, maar die volwassenen zouden ze eens niet zo moeten uitbuiten.
Am Yisraël Chai!
עם ישראל חי

mercator
Berichten: 18612
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor mercator » Zo Dec 28, 2008 11:45 pm

Chaimae schreef:Amazigh,

Zeg, wat een mooie jongen op de illustratie. Is hij al bezet?


Ja. 72 keer zelfs, die maagden weetjewel. Je zal dus je beurt moeten afwachten.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Adinah
Berichten: 365
Lid geworden op: Wo Okt 29, 2008 4:44 am

Berichtdoor Adinah » Zo Dec 28, 2008 11:46 pm

"Beurt" is in dit geval een wel heel toepasselijke benaming. :lol:
Sorry, kon het niet laten. :D
Am Yisraël Chai!
עם ישראל חי

Mahalingam
Berichten: 39227
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Ma Dec 29, 2008 12:39 am

Ariel schreef:Lekker om op leden van je eigen ummah te gaan schieten . het blijkt dat Egypte ook niet zo dol op de Palestijnen zijn.
[...]

Kan je wel zeggen. Als ik zo de Egyptische minister van Buitenlandse zaken hoor:
http://www.youtube.com/watch?v=5roptSbO3GQ
dan legt die de schuld bij Hamas. En terloops helemaal aan het eind zegt die ook iets over 60 raketten vanuit Gaza afgeschoten. Daar hoor je hier in de media niet over. Als ik hier de Staats-TV zou geloven dan heeft Israël een einde gemaakt aan een bestand, dan wel een bestand geschonden, dat niet al eerder door Hamas was opgezegd en dat niet door raketaanvallen op burgerdoelen was geschonden.
Voorheen was Egypte baas over Gaza. Meestal zijn Arabische landen er als de kippen bij als er landje-pik gedaan kan worden. Waarom doen de Egyptenaren niet hun best om weer baas over Gaza te worden? Waarom houden ze de grens met Gaza gesloten?
En onze midden-oosten specialist Mohammed Cheppih weet zelfs te zeggen:
Dit keer was er een speciale rol weggelegd voor Egypte; de contactpersoon van Hamas in de onderhandelingen met Israël. Een dag voor de aanvallen op Gaza hebben zij Hamas gerustgesteld dat ze geen aanval hoefden te verwachten waardoor uiteindelijk het verassingselement erg groot was.

http://www.wijblijvenhier.nl/index.php?/archives/1861-Beiroet-en-Gaza.html#extended
Wie weet waren de Egyptenaren net zo verrast. Maar zoals het er staat llijkt het erop dat Egypte een verradersrol speelt.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Intifada
Berichten: 20
Lid geworden op: Ma Dec 29, 2008 12:02 am

Berichtdoor Intifada » Ma Dec 29, 2008 1:18 am

Moge Allah swt de Palestijnen bijstaan!!

Record!
I am an Arab
And my identity card is number fifty thousand
I have eight children
And the nineth is coming after a summer
Will you be angry?

Record!
I am an Arab
Employed with fellow workers at a quarry
I have eight children
I get them bread
Garments and books
from the rocks..
I do not supplicate charity at your doors
Nor do I belittle myself at the footsteps of your chamber
So will you be angry?

Record!
I am an Arab
I have a name without a title
Patient in a country
Where people are enraged
My roots
Were entrenched before the birth of time
And before the opening of the eras
Before the pines, and the olive trees
And before the grass grew

My father.. descends from the family of the plow
Not from a privileged class
And my grandfather..was a farmer
Neither well-bred, nor well-born!
Teaches me the pride of the sun
Before teaching me how to read
And my house is like a watchman's hut
Made of branches and cane
Are you satisfied with my status?
I have a name without a title!

Record!
I am an Arab
You have stolen the orchards of my ancestors
And the land which I cultivated
Along with my children
And you left nothing for us
Except for these rocks..
So will the State take them
As it has been said?!

Therefore!
Record on the top of the first page:
I do not hate poeple
Nor do I encroach
But if I become hungry
The usurper's flesh will be my food
Beware..
Beware..
Of my hunger
And my anger!

by Mahmoud Darwish

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72369
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 29, 2008 1:20 am

Iran stuurt hulp voor Gaza naar Egypte
zondag 28 december 2008


(Novum/AP) - De Iraanse Rode Halve Maan heeft vrachtvliegtuigen met vijftig ton aan hulpgoederen naar Egypte gestuurd, bestemd voor de Gazastrook. Dat heeft de Iraanse staatstelevisie zondag gemeld. De zending bevat onder meer voedselhulp en andere bevoorradingen, meldt de website van de Rode Halve Maan.

Zaterdag sprak de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad zijn veroordeling uit over de Israëlische aanvallen op de Gazastrook en zei dat Iran de Palestijnen zou steunen. Israëlische gevechtsvliegtuigen begonnen zaterdag Palestijnse doelen in Gaza te bombarderen en doodden daarmee al meer dan 290 mensen en verwondden er zo'n achthonderd.

De Rode Halve Maan liet weten binnenkort ook een schip met medicijnen, voedsel en kleding naar Gaza te zullen sturen.


http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=217723
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72369
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 29, 2008 1:21 am

Hezbollah vreest Israëlische aanval
zondag 28 december 2008


(Novum/AP) - Leden van de islamistische Libanese groepering Hezbollah moeten in het zuiden van Libanon alert zijn op eventuele Israëlische aanvallen. Dat heeft de leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah, gezegd.

Hezbollah is voorbereid op een confrontatie van Israëlische 'agressie' tegen Libanon, aldus Nasrallah. De leider dreigde niet met een oorlog, maar zei een mogelijke aanval te vrezen. Met zijn opmerkingen duidde Nasrallah op de al twee dagen aanhoudende Israëlische luchtaanvallen op Palestijnse doelen in de Gazastrook.

De Hezbollah-leider sprak via een groot scherm tot honderden aanhangers die bijeenkwamen in het bolwerk van de beweging in de zuidelijke wijken van de Libanese hoofdstad Beiroet.

In 2006 streed Hezbollah tijdens een 34 dagen durende oorlog tegen Israël. Bij die gevechten kwamen toen twaalfhonderd mensen in Libanon, voornamelijk burgers, en 159 in Israël om het leven


http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=217714
Laatst gewijzigd door Ariel op Ma Dec 29, 2008 1:32 am, 1 keer totaal gewijzigd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18612
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor mercator » Ma Dec 29, 2008 1:31 am

Intifada schreef:I am an Arab

I have eight children

by Mahmoud Darwish


Dat is dan zowat het enige waar Arabieren goed in zijn. Voor al het overige hebben ze de hulp van Ongelovigen en Joden nodig.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72369
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 29, 2008 1:34 am

Demonstraties in Europa tegen aanval op Gaza
zondag 28 december 2008


(Novum/AP) - Honderden mensen zijn zondag in Parijs en Londen de straat opgegaan om te protesteren tegen de aanval van Israël op instellingen van de Palestijnse Hamas in de Gazastrook. De Franse regering, roulerend voorzitter van de Europese Unie, riep op tot beëindiging van de vijandelijkheden.

Ongeveer 1300 mensen demonstreerden in de wijk Barbes in Noord-Parijs, een wijk waar veel mensen van Arabische afkomst wonen. Daarnaast betoogden ongeveer 150 mensen bij de Arc de Triomphe, zei een politiewoordvoerder.

Beide protesten verliepen vreedzaam. De politie had uit voorzorg een kordon gelegd rond de Israëlische ambassade in Parijs, niet ver van de Champs-Élysées.

Bij de Israëlische ambassade in Londen demonstreerden ongeveer zevenhonderd betogers tegen de aanval. Ook die betoging verliep zonder noemenswaardige incidenten.

In de Arabische wereld werd op grote schaal tegen het Israëlische optreden betoogd. Daarbij kwam het sporadisch tot ongeregeldheden.

Israëlische gevechtstoestellen lanceerden zaterdag een zware aanval op Hamas-doelen in het dichtbevolkte Gaza. Zondagmiddag werd het dodental op ongeveer 280 gesteld, met zo'n zevenhonderd gewonden. De aanval werd ondernomen om de militaire infrastructuur van Hamas een slag toe te brengen, aldus Israëlische politici. Hamas bestookte na het aflopen van een bestand Zuid-Israël geregeld met raketten.

De Franse president Nicolas Sarkozy belde persoonlijk met de gematigde Palestijnse leider Mahmoud Abbas. Sarkozy veroordeelde wat hij noemde 'de provocaties' van Hamas alsmede 'het buitenproportionele geweld' van Israëlische zijde.

Eerder riep de Franse minister van buitenlandse zaken Bernard Kouchner de Europese landen op 'al hun gewicht' in de schaal te leggen om een eind te maken aan de strijd. 'Europa heeft een rol te vervullen' nu zowel Israël als de Verenigde Staten een periode doormaken waarin regeringen worden gewisseld, zei Kouchner tegenover Journal du Dimanche.

Kouchner zei ook met Abbas en de Egyptische minister van buitenlandse zaken Ahmed Abul Gheit te hebben gesproken. Egypte is volgens hem in staat het vredesproces weer op gang te brengen, maar kan daarbij hulp gebruiken. Kouchner zei dat de wapenstilstand tussen Israël en Hamas hersteld moet worden.


http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=217715
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72369
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 29, 2008 1:41 am

Israël laat hulp aan Gazastrook toe

TEL AVIV - Israël heeft zondag een hulpkonvooi de Gazastrook binnengelaten. Dertig vrachtwagens met meel en medicijnen mochten het Palestijnse gebied binnenrijden.

Israël zou hebben gereageerd op het verzoek van internationale hulporganisaties. De Israëlische regering had vrijdag ook al hulpleveranties voor de Gazastrook doorgelaten, ondanks aanhoudende raketbeschietingen door Palestijnse extremisten. Meerdere grensovergangen werden geopend. Zaterdag begon Israël een offensief om een einde te maken aan de Palestijnse aanvallen.


http://www.telegraaf.nl/buitenland/2882 ... toe__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 5 gasten