Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door BFA »

Hmmm...in anderhalf jaar tijd hebben ze weer een hoop Qassam raketten in elkaar gefrutseld natuurlijk.
Of Iran zijn atoombom. Kunnen de Gazanen lekker collectieve zelfmoord mee plegen.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76663
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door Ariel »

Dit is al en wat ouder artikel, maar toch leuk om te lezen.
Hoe Hamas oorlogsbeelden controleert…

15 januari 2009

Gewonde kinderen, wenende vrouwen, families op de puinhopen van hun huizen: de wereld krijgt vooral de burgerslachtoffers van de Gaza-oorlog te zien. Opnames van Palestijnse strijders, gewond tijdens de gevechten, zijn uiterst zeldzaam. Hamas ziet er nauwlettend op toe dat die beelden niet gemaakt kunnen worden.

Dit is een adaptatie van een artikel van Ulrike Putz uit Aschkelon (Der Spiegel)

Tel Aviv - De wazige, onscherpe beelden die de Hamaszender Al-Aksa-TV uitzendt zijn schokkend: ze tonen een Israëlisch pantservoertuig - op het luik staat een soldaat. Er klinkt een geweerschot, de soldaat valt naar beneden. De herhaling toont de val in slowmotion. Bij de vertraagde beelden is het mogelijk om een kleine inslag op de helm van de soldaat te zien. Precies op het moment dat de Israëli door een kogel van een Hamassluipschutter zou getroffen zijn is in de omgeving gejuich te horen: “Allah is groot”. De kreten worden geslaakt door de schutter, blijkbaar staat de cameraman naast hem. Tenminste die indruk wordt gewekt. Of de Ak-Aksa-TV-beelden echt zijn of gemanipuleerd werden, of ze daadwerkelijk tijdens dit conflict gemaakt werden of uit een beeldarchief werden opgediept, is niet na te gaan. Dat de smoezelige, onscherpe beelden, zij het onvolledig, door buitenlandse zenders worden overgenomen heeft te maken met hun zeldzaamheid. In de beeldenvloed die zich in de voorbije twee weken per satelliet vanuit de Gazastrook over de wereld werd uitgestort ontbreken dit soort beeldmotieven. Beelden van Hamaskrijgers, opnames van gekwetste militanten: ze zijn nauwelijks voorhanden. Volgens ziekenhuisrapporten zouden de helft van de slachtoffers burgers zijn.


Palestijnse journalisten onder druk.

Wat de wereld te zien krijgt is het leed dat de burgerbevolking ondergaat in Gaza. Bloedende kinderen, krijsende vrouwen, rennende hulpverleners die burgerslachtoffers van het laatste bombardement het ziekenhuis in dragen. Dat dit zo is, is een gevolg van de druk die Hamas op de journalisten in de Gazastrook uitoefent. Lokale berichten passeren via een ‘Hamaszeef’, en die laat geen beelden van Hamasstrijders passeren. Hamas ziet er niet alleen op toe ‘wat en waar’ te filmen maar geeft zelfs regie-aanwijzingen. Indien nodig worden ze daarbij handtastelijk om de cameraploegen te beletten hun beelden te schieten, aldus een mededeling van een het Duitse ZDF.

Enkele journalisten in Gaza durfden telefoneren met de mededeling dat de Hamascensuur altijd en overal werkt. De angst, die het overgrote deel van de journalisten hebben om over dit onderwerp te spreken, duidt op grote druk vanwege de islamisten. Een journalist die vroeg om over deze thematiek een document te maken kreeg onomwonden te horen dat dit te gevaarlijk is. Als Hamas verneemt dat hij een onderzoek naar censuur bedrijft is zijn leven in gevaar. Ter illustratie van deze bezwarende arbeidsomstandigheden vertelde een journalist, die in geen enkel geval zijn naam gepubliceerd wil zien, het volgende voorval. Toen hij enkele dagen geleden enkele straatinterviews afnam werd hij door een Hamasveiligheidsagent aangesproken. Gelukkig kon hij zich als journalist identificeren en mocht vertrekken. Maar de schrik zit er bij hem nog altijd diep in. De Hamasterrorist zei tegen hem dat hij hem voor een Israëlische collaborateur hield. Een dergelijke verdenking in Gaza betekent zonder meer de dood. Israëlische media en internationale persagentschappen hebben de afgelopen weken meermaals bericht over het terechtstellen van collaboraterus door Hamasterroristen.

Geënsceneerde slachtoffers van bombardementen.

“Dat Hamas de beelden van de oorlog manipuleert is onmiskenbaar” zegt Ilan Goren, redacteur bij de Kanaal 10, een Israëlische TV-zender. Hij bericht vrijwel elke dag over de invloed van de media in dit conlict. De beelden die per satelliet vanuit Gaza worden uitgestraald zijn in elkaar gestoken. Als drie dode kinderen naast elkaar op de sofa zitten is dat ongeloofwaardig. Niemand trekt in twijfel dat die kinderen bij een Israëlisch bombardement zijn omgekomen maar het is duidelijk dat ze alle drie bij elkaar op de sofa geplaatst werden om een indrukwekkend beeld te schieten”.
De journalisten, die in Gaza wonen, leven in tweespalt. Zullen ze onafhankelijk en neutraal berichten over deze oorlog vanuit een gebied waar zij zelf met hun families leven? “Dat kan je niet van verlangen van deze mensen. Ook hun visie is gekleurd door hun persoonlijke ervaringen. En vergeet je niet af te vragen aan wie ze hun verslag moeten adresseren” aldus Goren. De pan-Arabische zender al-Jazeera is het enige internationale TV-kanaal dat live vanuit Gaza bericht. “Al-Jazeera zendt uit voor een Arabisch publiek en is de Palestijnse zaak genegen. Hun Engelstalige uitzendingen, die wereldwijd op antenne gaan, zien er wel even anders uit. Daar gaan ze uitvoerig en duidend op de kwestie in” zegt Goren.

Israël laat nog steeds geen pers toe
Sinds het begin van het de Gaza-oorlog heeft de internationale pers geen toegang tot het kustgebied. Er is nochtans een uitspraal van het Israëlische hooggerechtshof om buitenlandse journalisten wel toe te laten. Maar het leger blijft om veiligheidsredenen die toegang weigeren. Daniel Seaman, bevoegd voor de buitenlandse pers in Israël spreekt zich daar openlijk over uit door te zeggen dat Israël geen pers wil in Gaza. Met de terreurorganisatie Hamas aan het bewind in Gaza kunnen reporters niet vrij verslag uitbrengen, op die manier wordt de buitenlandse pers de spreekbuis van Hamas.
Een andere journalist in Gaza spreekt dit tegen: “Het is hoogtijd dat hier buitenlandse pers komt. Buitenlanders kunnen in Gaza alles onderzoeken, zolang hun Palestijnse collega’s deze berichten enkel vertalen lopen ze geen gevaar”. In de praktijk heeft Hamas sinds de machtsovername buitenlandse reporters vrij laten werken. Ze kregen wel geen toegang tot gevechtsinstallaties en er waren beperkingen veiligheidsrelevante onderwerpen maar dat is niet abnormaal. Het was dus de afgelopen tweeënhalf jaar wel mogelijk om onderzoek te doen en kritische artikels te publiceren over Hamas. In hoeverre dat nu niet meer het geval is zal pas duidelijk worden als Israël de internationale pers terug toegang tot de Gazastrook geeft.
http://blog.joodsactueel.be/2009/01/15/ ... ntroleert/" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76663
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door Ariel »

Israël moet journalisten tot Gaza toelaten
zondag 25 januari 2009


(Novum/AP) - Als de grens van Israël met de Gazastrook open is, moet Israël buitenlandse journalisten toegang tot Gaza verlenen. Dat heeft het Israëlische hooggerechtshof zondag bepaald in een zaak die door de buitenlandse persvereniging was aangespannen. Het hof zegt ervan uit te gaan dat de grens alleen gesloten wordt bij 'concreet gevaar'.

De persvereniging is blij met de uitspraak. Die onderstreept dat de persvrijheid en vrijheid van verplaatsing 'fundamentele rechten zijn die alleen onder extreme omstandigheden beperkt kunnen worden', zei Gilead Sher, een advocaat van de persvereniging.

Israël beperkte de toegang tot Gaza al in november, toen het bestand met Hamas begon te wankelen. Het gebied ging helemaal op slot toen het leger 27 december een offensief begon. Een bevel van het hof zes dagen later om buitenlandse verslaggevers beperkt toe te laten legde de regering naast zich neer. Hoewel het verbod al gold voordat de zware gevechten uitbraken, betoogde Israël dat het voor journalisten te onveilig was in Gaza. Sommige Israëlische regeringsmedewerkers gaven toe dat Israël bang was dat buitenlandse verslaggevers ongunstig over het Israëlische optreden zouden berichten.
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=221123" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
SDX
Berichten: 1818
Lid geworden op: ma feb 04, 2008 3:37 am
Locatie: Thuis

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door SDX »

BFA schreef:
Hmmm...in anderhalf jaar tijd hebben ze weer een hoop Qassam raketten in elkaar gefrutseld natuurlijk.
Of Iran zijn atoombom. Kunnen de Gazanen lekker collectieve zelfmoord mee plegen.

Als ze net zo goed kunnen mikken als die qassam-frutselaars, maak ik me nog niet echt bezorgd.
"Joew hef toe tôk toe mie wiz RIESPEK, aaj em moesliem en aaj em bedder den joew!" [Some average muslim]

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76663
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door Ariel »

Hmmm...in anderhalf jaar tijd hebben ze weer een hoop Qassam raketten in elkaar gefrutseld natuurlijk.
Zeker weten. :mad: Hamdan zwoer verder dat Hamas wapens naar Gaza zal blijven smokkelen, ondanks de Israëlische blokkade en internationale inspanningen om die smokkel tegen te gaan. Over een paar jaar dan begint de oorlog weer opnieuw en zijn de bewoners van de Gaza streek weer het kind van de rekening.
Hamas wil dat Abbas overleg met Israël staakt
zondag 25 januari 2009


(Novum/AP) - De Palestijnse Autoriteit moet de vredesbesprekingen en samenwerking op veiligheidsgebied met Israël staken, wil zij zich ooit met Hamas verzoenen. Dat heeft Osama Hamdan, een vertegenwoordiger van Hamas in Libanon die dicht bij Hamas-leider Khaled Mashaal in Damascus staat, zondag gezegd.

"Degenen die fouten hebben begaan moeten deze fouten herstellen door een duidelijke verklaring af te geven dat zij de veiligheidscoördinatie met de bezetting staken, gevangenen vrijlaten en de onderhandelingen (met Israël, red.) stopzetten omdat het vredesproces onherroepelijk voorbij is", zei Hamdan op een bijeenkomst in Beiroet. "Het is tijd dat wij gaan praten over een verzoening op basis van een verzetsprogramma om ons gebied te bevrijden en onze rechten te herkrijgen."

Hamdan zwoer verder dat Hamas wapens naar Gaza zal blijven smokkelen, ondanks de Israëlische blokkade en internationale inspanningen om die smokkel tegen te gaan. "Het verwerven van wapens is ons recht. Wij zullen ermee doorgaan om wapens naar Gaza en de Westoever te brengen", zei hij.

De uitlatingen van Hamdan compliceren Arabische inspanningen om Hamas in de Gazastrook en de meer gematigde Fatah-groep van de Palestijnse president Mahmoud Abbas op de Westoever met elkaar te verzoenen. Saeb Erekat, een naaste medewerker van Abbas, verwierp de uitspraken van Hamdan en zei dat er gesproken moet worden zonder voorwaarden vooraf. "Het belangrijkste is om de verdeeldheid op te heffen en een regering van nationale eenheid de wederopbow van Gaza ter hand te laten nemen", zei Erekat.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
SDX
Berichten: 1818
Lid geworden op: ma feb 04, 2008 3:37 am
Locatie: Thuis

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door SDX »

Ja, zoals ik steeds beweerd heb, Israël is veel te coulant geweest jegens dat zootje ongeregeld, heel dat boevennest opruimen is de enige optie.
Spoiler! :
Dat mag waarschijnlijk niet gezegd worden, overtreed ik nu de wet?
"Joew hef toe tôk toe mie wiz RIESPEK, aaj em moesliem en aaj em bedder den joew!" [Some average muslim]

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6452
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door hans van de mortel »

SDX schreef:Ja, zoals ik steeds beweerd heb, Israël is veel te coulant geweest jegens dat zootje ongeregeld, heel dat boevennest opruimen is de enige optie.
Spoiler! :
Dat mag waarschijnlijk niet gezegd worden, overtreed ik nu de wet?
Moeilijk te zeggen. Er bestaat namelijk geen objectiviteit bij de mens. Wat overblijft is subjectiviteit. Iets waaraan de rechterlijke macht bij schering en inslag zich schuldig maakt.

Jij zegt: ZOOITJE ONGEREGELD. Klopt! Maar in islam, waarin alles altijd omgedraaid wordt, zal men zeggen: het is geen zooitje, het is een geordende en geoliede machine van Allah.

BOEVENNEST? Ook hier zal zelfs onze allerbeminnelijkste Greta Duisenberg zich over opwinden. Volgens haar subjectieve mening zijn Hamas mensen die een bestaan proberen op te bouwen en dat door Israël gedwarsboomd wordt. Dat dit niet lukt bij Hamas, omdat zij van moskee af aan de confrontatie zoeken, blijft echter hardnekkig onvermeld. Dat heb je met subjectiviteit waaraan vooral de moslimmens en Greta Duisenberg aan lijdt. Het is de bindelingse subjectiviteitnavolging van pedofiel en arabische analfabeet en kamelenkeutelverzamelaar Mohammed.

OPRUIMEN? JA, zeg ik. ik ben voor oplossingen, in het belang van de vrede. NEE, zeggen alle moslims in koor, Israël moet opgeruimd worden. Trouwens, dat roepen ze al vanaf het begin. Bij moslims ontbreekt namelijk elk spoor van realitietszin. Ik herhaal maar weer: wat goed is, is slecht bij moslims. Wat krom is bij ons, is recht in islam. Wat lelijk is, is mooi bij moslims. Wijn is gezond. NEE, zegt de Mohammed-aanhanger, wijn is ongezond. Wij zeggen met ons verstand: de koran is een samenraapsel van losse flodderteksten, samengesteld door een aantal onbekende woestijnkeutels na de dood van Mohammed. NEE, zeggen moslims, de koran is het heilige boek van God. Dan zeg ik met mijn boerenverstand: steek de koran in de fik en eens kijken wat Allah doet. Nee, zegt weer de moslim, wij maken wel de dienst voor Allah uit. Wij gaan er onmiddellijk een relvan maken. De beschaafde mens zegt: respect moet verdient worden. NEE, zegt alweer de mosliomman en Mohammed-naloper: WIJ EISEN RESPECT.

En zo kunnen we uren doorgaan met islam en al zijn onnadenkende koran-aanhangers. Dus, hoe kan in godsnaam nu een rechter hierover objectief oordelen? Hij zal de zaak subjectief bekijken. Objectiviteit is nog altijd een begrip volgens de rede van het verstand, en niet volgens bepaalde achterlijkheid verstopt in duistere wetgeving, die geen hond, behalve fanatieke christenen, Jehovah’s Getuigen, moslims en een bepaald slag rechters, toejuigen, omdat het in hun onnadenkende straatje past. Vrijheid van godsdienst? Ik vind het prima. Maar ga als rechter niet lopen zijken dat er ooit sprake kan zijn van haatzaaien of beledigen. Degene die beledigt is de verkondiger van onzin en achterlijkheid die door de ogen van een enkele verkeerde rechter als een noodzakelijk kwaad beschouwt wordt in de evolutie van de mens die beschermd moet worden. Door hem. Door die arrogante domme rechter. Dat zeg ik: SUBJECTIVITEIT viert hoogtij in dit bekrompen landje. Of zal de wal van het verstand het tij van onwetendheid keren? Moeilijk met al die eisen stellende moslims in ons land.

OPRUIMEN. Ja! Want ik houd van oplossingen, en niet van het eindeloos bespreekbaar houden van problemen. NEE, zegt de rechter, dat is haatzaaien. U dient niet aan te geven hoe een probleem opgelost dient te worden. Dat kunnen wij nog niet. Laat staan iemand die nadenkt en niet aan politiek doet. Waarom zegt een rechter en de politiek niet eerlijk: WIJ LATEN HET GRAAG AAN DE WIJSHEID VAN GOD OVER. Aan de God zonder naam. Allah dus! Vernietigt Israël Hamas? Dan is dit de wil van de God met een naam (JHWH). Venietigt Hamas Israël? OK, dan is dit net zo goed de wil van God, een god echter zonder naam. Een onbekende god dus!

Achterlijk zooitje die islam en zijn aanhangers die totaal geen vertrouwen kunnen waarmaken in wat ze 5x per dag aanbidden en aanroepen.

Een verstandig mens begrijpt dat Allah min of meer gebakken kamelenstront is. Ooit bedacht ter meerdere eer en glorie van de bedenker zelf. MOHAMMED!

En of je nu gebakken kamelenstront hebt of opgedroogde varkensmest. Het blijft stront. Stront zonder naam. Alleen in het geval van Allah kunnen we spreken dat er stront aan de knikker is. VEEL STRONT!
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Gebruikersavatar
SDX
Berichten: 1818
Lid geworden op: ma feb 04, 2008 3:37 am
Locatie: Thuis

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door SDX »

Ja Hans, zo is dat, maar de reden waarom ik dat zooitje ongeregeld een boevenbende en een zooitje ongeregeld noem is niet zozeer omdat ze Israël voortdurend bestoken met hun zelf in elkaar gefrutselde qassams, alhoewel dat ook al reden genoeg zou zijn, maar vaak denk ik, stel nou dat ik, omwille van een of andere vreemde speling van het lot, daarginds geboren zou zijn, was ik ook al van geboorte af aan geïndoctrineerd, als het ware met de paplepel ingegoten, er van overtuigd dat; mijn land gestolen was, de Joden de schuld daarvan waren, ik Joden moest haten en uitroeien etc etc..., kortom, ik wist niet beter (je zal er maar geboren zijn), nee, in de allereerste plaats noem ik dat zooitje ongeregeld een boevenbende omwille van alles wat ze hun EIGEN volk aandoen!
Dat YouTube filmpje oa. waar al die mensen op de grond liggen en gewoon worden afgemaakt, erger dan de beesten kan het niet, want zelfs beesten roeien hun eigen soort niet uit...en zeker niet op zo'n manier!
Dat vooral is de reden, wat jij ook al aangeeft, dat er eindelijk eens grote schoonmaak gehouden moet worden.
Let wel, ik roep niet op tot genocide, maar iets zal er moeten gebeuren, na meer dan 60 jaar 'onderhandelingen' zijn we nog geen stap verder, integendeel...het wordt steeds erger, steeds gevaarlijker...en het komt steeds dichterbij!
"Joew hef toe tôk toe mie wiz RIESPEK, aaj em moesliem en aaj em bedder den joew!" [Some average muslim]

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76663
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door Ariel »

Hamas beschuldigt Fatah van moorden tijdens oorlog
maandag 26 januari 2009

Volgens de Palestijnse terreurbeweging Hamas heeft de Palestijnse beweging Fatah tijdens de oorlog in de Gazastrook zeker acht leden van Hamas vermoord.

Dat heeft Mussa Abu Marzuk van Hamas vandaag gezegd in de Syrische hoofdstad Damascus tegen de Arabische zender al-Jazeera.

Marzuk zei dat Fatah hoopte op een nederlaag van Hamas in Gaza, waarna Fatah zelf weer de macht in de regio zou kunnen overnemen.

Bestand
Sinds een week wordt er niet meer gevochten in Gaza. Israël heeft gisteren een bestand van anderhalf jaar voorgesteld, maar Hamas wil niet verder gaan dan één jaar.

Anderhalf jaar geleden brak tussen Hamas en Fatah een felle strijd uit, waarbij Fatah de macht in de Gazastrook verloor. Sindsdien staat dat gebied onder controle van Hamas.

Fatah heeft de touwtjes in handen op de Westelijke Jordaanoever. De Palestijnse president Mahmoud Abbas is lid van Fatah.

Slecht
De verhoudingen tussen de beide organisaties zijn nog altijd zeer slecht. Vandaag voeren afgevaardigden van Hamas en Fatah in Caïro verzoeningsgesprekken.

Het is voor het eerst sinds tien maanden dat de twee partijen met elkaar praten. Hamas weigert de macht in Gazastrook met Fatah te delen.

Door Maartje Willems
http://www.elsevier.nl/web/10221232/Nie ... oorlog.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76663
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door Ariel »

More evidence of Hamas war crimes rolls in

A Palestinian ambulance driver this week debunked accusations that Israeli forces had blocked medical rescue crews from reaching wounded Palestinians in the Gaza Strip during the assault on Hamas forces there.

Foreign media has repeatedly reported that Israeli forces prevented Red Crescent ambulances from attending to civilians caught in the crossfire as the IDF battled terrorists or bombed their positions. Human rights groups have reacted to those reports by filing war crimes charges against the Jewish state.

But Gaza-based Red Crescent ambulance driver Mohammed Shriteh told the Sydney Morning Herald that it was in fact Hamas that made it difficult to reach and treat wounded civilians, while the Israeli army did everything to facilitate access.

"We would coordinate with the Israelis before we pick up patients, because they have all our names and our IDs, and they would not shoot at us," said Shriteh.

Hamas, on the other hand, tried several times to steal ambulances or to force ambulance drivers to transport terrorists.

Shriteh recounted that on one occasion during the war he received a call to a house, only to find three Hamas gunmen who ordered him to get them past a nearby Israeli force. He refused, knowing that aiding the terrorists would put him in hot water with the Israelis, and was eventually allowed to leave.
http://www.israeltoday.co.il/default.as ... &nid=18092" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6452
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door hans van de mortel »

Ariel schreef:
Hamas beschuldigt Fatah van moorden tijdens oorlog
Voor wie het nog niet weet: Hamas moordt niet, maar lijdt! Hamas lijdt aan het zelfvernietigingssyndroom en liquideert wie hem voor de voeten loopt. Een soort stricte interpretatie van de koran. Daar heeft ook de Taliban een handje van. Dat zien we in Pakistan waar Taliban liquideert wie zich niet strict aan de koran houdt. Dat bepaalt Allah niet. Nee, dat bepaalt de oprechte islamitische mens die de koran op zijn juiste merites weet te waarderen, die leest wat er staat: maak dood de van zijn geloof afwijkende moslim die zich niet houdt aan de sharia en de regels van de koran. Tot waar genoegen en dolle pret voor Allah. Met dit verschil met de Haagse politie die in de oorlog hun best deden om alle joden in Den Haag op te brengen en uit te leveren aan de Gestapo en verder hun politiehandjes in reine onschuld wasten. Want wat er verder met de joden gebeurden was niet hun zaak. Zij deden vol overtuiging hun plicht. Net zoals onze drie Amsterdamse rechtertjes nu doen, die voortvarend en overladen met zelfgekweekt enthousiasme Wilders willen laten hangen. Aan de hoogste boom!

De stroom van de waarheid vloeit door kanalen van dwalingen (Tagore, India).
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76663
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door Ariel »

Israëlische soldaat gedood bij bomaanslag in Gaza
dinsdag 27 januari 2009


(Novum/AP) - Bij een bomaanslag op een Israëlische legerpatrouille bij de grens met de Gazastrook is dinsdag een Israëlische militair om het leven gekomen en zijn er drie gewond geraakt. Dat heeft het Israëlische leger bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat bij de Gazastrook geweld uitbreekt sinds Israël en Hamas op 18 januari ieder apart een staakt-het-vuren afkondigden.

De Israëlische minister van defensie Ehud Barak zei dat Israël op de aanslag zal reageren, maar trad niet in detail.

Het leger zei dat de bomexplosie zich voordeed in de buurt van de grensovergang Kissufim. Kort na het incident vloog een Israëlische straaljager boven Gaza-stad door de geluidsbarrière en trokken troepen de grens over, op zoek naar de dader(s).

Sinds Israël ruim een week geleden een eind maakte aan zijn offensief tegen Hamas in de Gazastrook was in het gebied geen geweld meer voorgekomen. Egypte probeert de partijen te bewegen tot een permanent bestand.

Het Israëlische offensief kostte aan 1285 Palestijnen, van wie meer dan de helft burgers, het leven. Aan Israëlische kant vielen dertien doden, onder wie drie burgers.
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=221310" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76663
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door Ariel »

Shampoo en snoepgoed als bedankje

door onze redacteur Gerhard Wilts

TEL AVIV – Na de bestorming van een gebouw met veertien etages in Gaza-Stad keek de Israëlische reserve-officier Yechiel Lanzkron naar buiten. In de verte zag hij de drukke avondspits op snelweg nr. 6.

,,Ik verbaasde me er ineens over dat aan de ene kant van de grens Joodse automobilisten rustig konden rijden, terwijl vijftien kilometer verderop het leger voor hun veiligheid aan het vechten was.’’ Het voorval zette hem aan het denken en vormde de stoot voor een bedankactie aan Israëlische soldaten.

Twintigduizend pakketjes zijn al verzonden aan Israëlische militairen, betaald door dankbare donateurs die een persoonlijke brief of tekening mogen bijsluiten. De dozen bevatten wat snoepgoed en cadeautjes als een flesje shampoo, zaklantaarn, puzzelboekje en T-shirt, afhankelijk van de donatie (van 18, 25 of 36 dollar). Groepen verstandelijk gehandicapte kinderen van de organisatie Shekel vouwen en vullen de dozen.

De donaties voor een verrassingsdoos met een groot rood hart op de buitenkant, komen uit de hele wereld. De reacties zijn overweldigend, zegt Lanzkron. ,,Naäma, een meisje uit New York, toverde een lach op het gezicht van een soldaat. Het ontroert de troepen en geeft ze de moed om voor dit kind te vechten en hun taak uit te voeren’’, zegt hij in het internetfilmpje Heroes of Israel.

In een gastenboek op de website http://www.thankisraelisoldiers.org" onclick="window.open(this.href);return false; regent het bijval voor de Israëlische manschappen. ‘Wereldwijd kijken mensen tegen jullie op, jullie worden bewonderd of gevreesd, you rule!’ en ‘jullie maken me weer trots om te zeggen dat ik Joods ben’, luiden enkele reacties. De meeste inzendingen komen uit Noord-Amerika.

Lanzkron zegt dat Israëlische soldaten ,,de steun moeten voelen van Israëliërs en Joden in de hele wereld’’. Zonder de dozenactie merken de militairen volgens hem te weinig van dankbaarheid en respect in de samenleving voor hun optreden. ,,Je hart en je lach laten zien dat je om deze soldaten geeft, het bemoedigt ze en levert meer inspiratie en vastbeslotenheid op.’’

De bedankactie L’Chayalim Bahava is overigens niet uniek. Lanzkron kwam op het idee de troepen te bedanken na de tweede Libanonoorlog in 2006. ,,Het verwarde me dat burgers niet leken te beseffen dat er mannen en vrouwen zijn die dag en nacht over hun veiligheid waken.’’ Met zijn collega Aviv Wishkovski en Avika Shmueli uit Jeruzalem nam hij het initiatief voor een bedankcampagne.

Dollars
Aan Palestijnse kant deelt Hamas Amerikaanse dollars uit aan burgers die schade hebben opgelopen door het Israëlische offensief in de Gazastrook. Voor een verwoest huis kunnen slachtoffers 5000 dollar claimen op het postkantoor, voor een ‘martelaar’ 3000 dollar en voor een zwaargewond familielid 500 dollar. Hamas zegt te beschikken over een fonds van vijftig miljoen dollar en stelt zonder onderscheid uit te delen.
http://www.nd.nl/artikelen/2009/januari ... s-bedankje" onclick="window.open(this.href);return false;

Film over de bedankactie voor de Israëlische soldaten:

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76663
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door Ariel »

Hamas probeerde ambulances te kapen tijdens Gaza Oorlog
Dit zijn bekende praktijken van Hamas.
Spoiler! :
Hamas tried to hijack ambulances during Gaza war
http://www.smh.com.au/news/world/hamas- ... ntentSwap2" onclick="window.open(this.href);return false;

Jason Koutsoukis in Gaza City
January 26, 2009


PALESTINIAN civilians living in Gaza during the three-week war with Israel have spoken of the challenge of being caught between Hamas and Israeli soldiers as the radical Islamic movement that controls the Gaza strip attempted to hijack ambulances.

Mohammed Shriteh, 30, is an ambulance driver registered with and trained by the Palestinian Red Crescent Society.

His first day of work in the al-Quds neighbourhood was January 1, the sixth day of the war. "Mostly the war was not as fast or as chaotic as I expected," Mr Shriteh told the Herald. "We would co-ordinate with the Israelis before we pick up patients, because they have all our names, and our IDs, so they would not shoot at us."

Mr Shriteh said the more immediate threat was from Hamas, who would lure the ambulances into the heart of a battle to transport fighters to safety.

"After the first week, at night time, there was a call for a house in Jabaliya. I got to the house and there was lots of shooting and explosions all around," he said.

Because of the urgency of the call, Mr Shriteh said there was no time to arrange his movements with the IDF.

"I knew the Israelis were watching me because I could see the red laser beam in the ambulance and on me, on my body," he said.

Getting out of the ambulance and entering the house, he saw there were three Hamas fighters taking cover inside. One half of the building had already been destroyed.

"They were very scared, and very nervous … They dropped their weapons and ordered me to get them out, to put them in the ambulance and take them away. I refused, because if the IDF sees me doing this I am finished, I cannot pick up any more wounded people.

"And then one of the fighters picked up a gun and held it to my head, to force me. I still refused, and then they allowed me to leave."

Mr Shriteh says Hamas made several attempts to hijack the al-Quds Hospital's fleet of ambulances during the war.

"You hear when they are coming. People ring to tell you. So we had to get in all the ambulances and make the illusion of an emergency and only come back when they had gone."

Eyad al-Bayary, 32, lost his job as a senior nurse at the Shifa Hospital, the largest in Gaza City, about six months ago because he is closely identified with Fatah, the rival political movement of Palestinian Authority President Mahmoud Abbas.

Twice last year Mr Bayary was arrested by Hamas, and once he was jailed for six days for flying the Fatah flag above his house in Jabaliya. He now works part-time as an English teacher at al-Azhar University.

"After the first day of the war, I go to the hospital to work, to help, but I was told to go away. They tell me 'you are not needed here' and they push me away," Mr Bayary said.

Since the ceasefire was declared on January 17, Hamas has begun to systematically take revenge on anyone believed to have collaborated with Israel before the war.

Israel makes no secret of the fact that it has a network of informants inside Gaza who regularly provide information on where Hamas leaders live, where weapons are being stored and other details that formed an important part of Israel's battle plan.

According to rumour, a number of alleged collaborators have already been executed. Taher al-Nono, the Hamas government's spokesman in Gaza, told the Herald that 175 people had been arrested so far on suspicion of collaborating.

"They will be dealt with by the court and the judge and we will respect the judge's decision," Mr Nono said.

And if the sentence is death?

"We will respect the decision."

But the breakdown between Hamas and Fatah over the last 18 months did not prevent some co-operation between the two sides during the war.

The commander of one al-Aqsa Martyrs Brigade unit - the brigades are a coalition of secular militia groups which operate under the loose umbrella of Fatah - said the real enemy remains Israel.

The unit commander, who used the name Abu Ibrahim, invited the Herald into his home.

On the wall of his lounge room hung the portraits of George Habash, who founded the Popular Front for the Liberation of Palestine, a communist paramilitary organisation, and Abu Ali Mustafa, the man who succeeded Habash as leader of the PFLP and who was killed by Israeli forces in 2001.

"Of course we fought together with Hamas because we all have the same aim: to liberate our homeland," he said.

With his two-year old daughter on his knee, Mr Ibrahim, 30, said he would never accept peace or negotiation, even if it might lead to the creation of a Palestinian state.

"I believe in the existence of Israel because it exists on my land - but the war with Israel will only end when I liberate all of my land. This last war with Israel was not the first war, and it will not be the last."

Rebuilding the Strip
GAZA CITY: Hamas will begin a big reconstruction effort in the Gaza Strip today as the territory's 1.5 million people start to recover from the devastating three-week war with Israel that claimed more than 1300 lives and destroyed thousands of buildings, factories and farms.

Life was beginning to return to a relative state of normality yesterday, with schools, universities and businesses back open.

But with most government buildings destroyed during the war, and piles of concrete rubble on street corners, Gazans face a huge effort to return the Strip to the impoverished state that existed before the war began.

Thousands of Gazans who lost their homes are still living in temporary accommodation provided in United Nations Relief and Works Agency schools, and electricity is being rationed, with homes receiving power for just a few hours a day.

A Hamas spokesman in Gaza, Ayman Taha, said his organisation would observe a truce with Israel for 18 months on the condition all the crossing points with Israel were opened.

With Hamas's popularity apparently plummeting in as a result of the war, the movement's leadership is using financial handouts to boost morale.

Hamas leaders from Gaza and Damascus, Syria, travelled to Cairo yesterday to meet Egyptian intelligence leaders and leaders of the Palestine Liberation Organisation for talks aimed at resolving Hamas's dispute with the Fatah movement of the Palestinian President Mahmoud Abbas.

In Israel the appointment of George Mitchell as special envoy of the US President, Barack Obama, to the Middle East has met with caution and suspicion.

Israeli Foreign Ministry officials were scrambling to put together a brief for Mr Mitchell, who is due to visit Jerusalem and the West Bank city of Ramallah this week, as well as Egypt and Jordan.

Israeli officials believe Mr Mitchell's first step will be to recommend the "road map for peace" plan announced by the former president George Bush in 2002 be extended.

Israelis have also begun to turn their attention to the general elections on February 10. With polls indicating the right-wing Likud party leader Benjamin Netanyahu is on track to return to the Prime Minister's office he occupied in 1996, the centrist Kadima Party leader, Tzipi Livni, warned yesterday that if the far-right won government it would lead to an inevitable rift with the US
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76663
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door Ariel »

'Israëlische troepen terug in Gazastrook'

Israël heeft dinsdag een luchtaanval uitgevoerd in de Gazastrook. Zeker twee mensen raakten daarbij zeer ernstig gewond, meldden Palestijnse artsen en de radicaalislamitische beweging Hamas. Doelwit was een motorrijder.

Israëlische militairen zijn sinds dinsdag terug in de Gazastrook. Bij de Palestijnse stad Khan Younis, in het zuiden van de enclave, staken ze dinsdag de grens over. Dat hebben ooggetuigen laten weten.

Eerder dinsdag kwam een Israëlische militair om door een bomexplosie aan de Israëlische kant van de grens. In het daaropvolgende vuurgevecht vond een Palestijnse boer de dood.

Door de beschietingen komt het bestand tussen Israël en de Palestijnse Hamas-beweging onder druk te staan. De strijdende partijen zegden elkaar eerder deze maand toe de wapens neer te leggen na een conflict van enkele weken. Daarbij kwamen ongeveer 1300 Palestijnen en zeker dertien Israëli's om het leven
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76663
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door Ariel »

Israël bombardeert Palestijnse smokkeltunnels
woensdag 28 januari 2009

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben Palestijnse smokkeltunnels bij Rafah gebombardeerd. De luchtaanval is een reactie op de bomaanslag van gisteren, waarbij een Israëlische soldaat sneuvelde.

Het is onduidelijk of bij de bombardementen ook slachtoffers zijn gevallen.

Rafah ligt in de Gazastrook bij de grens met Egypte. Onder het gebied lopen tientallen tunnels, die Hamas gebruikt om wapens Gaza in te smokkelen.

Aanslag
De krachtige luchtaanval is een antwoord op een bomaanslag bij de grensovergang Kissufim, die gisteren plaatshad. Daarbij kwam een Israëlische militair om het leven en raakten drie soldaten gewond. Ook sneuvelde een Palestijn, naar alle waarschijnlijkheid een boer.

De aanslag - die niet werd opgeëist - was het eerste wapenfeit sinds het staakt-het-vuren dat een einde maakte aan het offensief van Israël in Gaza.

Hard terugslaan
De Israëlische premier Ehud Olmert reageerde fel en waarschuwde dat Israël hard zal terugslaan als het geweld aanhoudt.

Die bedreiging werd gisteren al waargemaakt: ook toen werden luchtaanvallen uitgevoerd. Ook trokken Israëlische tanks en bulldozers de Gazastrook in.

Door Luc van Kemenade

http://www.elsevier.nl/web/10221416/Nie ... unnels.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

stropke
Berichten: 3411
Lid geworden op: zo nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door stropke »

http://www.manna-vandaag.nl/?post=4708" onclick="window.open(this.href);return false;

Veel minder doden in Gaza dan gemeld
Tijdens de Israëlische aanval op Gaza zijn veel minder doden gevallen dan de terreurbeweging Hamas steeds heeft gemeld. Inmiddels heeft Hamas gisteren het staakt-het-vuren geschonden en weer mortieren afgevuurd op Israëli’s.

Berichten van de Verenigde Naties dat er honderden gewonden niet in ziekenhuizen in Gaza terecht konden, omdat daar geen plaats meer was, blijken eveneens niet te kloppen. In diverse ziekenhuizen was nog plaats genoeg en stonden zelfs bedden leeg.

De Amerikaanse en Israëlische marine zoeken intussen in de Golf van Aden naar een Iraans schip dat vol wapens op weg zou zijn naar een rendez vous voor de Egyptische kust om daar wapens af te leveren voor Hamas. Iran zelf heeft dat bevestigd. Het zou gaan om het grootste wapentransport ooit van Iran naar Hamas. Aan boord zou onder meer een grote partij raketten zijn.

De Italiaanse krant Corriere della Sera meldde gisteren dat het werkelijke aantal doden in Gaza onder de 500 ligt. Door Hamas werd steeds gezegd dat het dodental ver boven de 1000 – er waren tegenstrijdige berichten over 1200 en 1600 doden – lag.

Journalist Lorenzo Cremonesi van de Corriere della Sera bezocht de afgelopen dagen ziekenhuizen in Gaza en sprak daar met artsen en verplegend personeel. Bijna overal hoorde hij dat de ziekenhuizen ten tijde van de Israëlische aanval helemaal niet overvol waren met gewonden, zoals Hamas, en in haar kielzog de VN, steeds heeft beweerd. Volgens hem is het aantal gewonden “aanmerkelijk lager dan door de VN, het Rode Kruis en Hamas is verteld”.

In het zogenaamde ‘Europese ziekenhuis’ in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, dat volgens Hamas ‘uitpuilt van de gewonden’ stonden tijdens de gehele Israëlische actie in werkelijkheid ‘tientallen bedden’ leeg. In het Nasser Ziekenhuis in Khan Younis een soortgelijke situatie. En het Amap Ziekenhuis sloeg zelfs alles. Van de 150 bedden die dat ziekenhuis telt, waren er slechts vijf bezet! Waar waren de gewonden dan? “Ze waren er niet”, zegt de directie van dat ziekenhuis. “Er waren bijna geen gewonden.”

Cremonesi sprak op straat met Palestijnen, die hem vertelden dat Hamas onschuldige Palestijnse burgers gebruikte als menselijk schild tegen Israëlische aanvallen. Anderen vertelden hem dat Hamas VN-gebouwen binnendrong en vanuit die gebouwen raketten lanceerde op Israël. VN-personeel zou zijn bedreigd met de dood als ze daarover mededelingen zouden doen.

Intussen geeft de VN een volkomen ander beeld van de situatie. John Holmes, hoofd van de humanitaire tak voor de Palestijnse gebieden van de VN, zei ‘geschokt’ te zijn door het ‘hoge aantal’ doden in Gaza. Hij suggereerde dat de VN Israël zou moeten verplichten tot ‘herstelbetalingen’ aan Gaza.

Het internationale persbureau BosNewsLife, partner van Manna-vandaag, meldde gisteren dat konvooien van VN-hulpverleners Gaza binnenstromen, ondanks dat er nog steeds mortieren op Israëli’s worden afgeschoten door Hamas. Een Jordaans konvooi zou zelfs rechtstreeks door Hamas zijn aangevallen. De VN weigerde voordien steeds Gaza binnen te trekken om hulp te bieden omdat Israël Hamas-stellingen beschoot. Nu de Israëlische wapens zwijgen, maar de Hamas-wapens doorgaan, wil de VN wel hulp bieden.

Intussen schijnt een Iraans schip met aan boord de grootste wapenlevering ooit voor de Palestijnen, op weg te zijn naar de kust van Egypte om wapens af te leveren voor Hamas. Zowel Amerikaanse als Israëlische schepen zoeken naar het schip, dat zich vermoedelijk nog in de Golf van Aden, voor de kust van Somalië, bevindt.

Afbeelding
(De foto toont hoe een Palestijn bij Rafah bezig is een tunnel, die gebruikt wordt voor de smokkel van wapens naar Gaza, te herstellen.)

Geplaatst op: 2009-01-23 07:00:07

=======================
:mad: :twisted:
Stond toch in de koran da ge nie moogt liegen, behalve tege de "infidels"dan.
We worden aardig besodemieterd door die gasten. En het ergste is dat die Bert Anciaux nog de Joden durft te vergelijken met die malloot uit Dendermonde. GRRRWWW!!!!!!!
En zulke gasten moeten regeringsverantwoordelijkheid dragen??? :crying: :crying:
Dat ze eerst zich een laten goed informeren van diverse kanten voor ze wat zeggen.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76663
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door Ariel »

Eerste raket op Israël na staakt-het-vuren

JERUZALEM - Israël is voor de eerste keer sinds het staakt-het-vuren van 18 januari vanuit de Gazastrook bestookt met een Palestijnse raket. Dat maakte een woordvoerder van de Israëlische strijdkrachten woensdagavond bekend.

Het projectiel, dat in een kibboets terechtkwam, zou geen slachtoffers hebben gemaakt. Om tot een duurzaam bestand te komen, eist Israël een einde aan de raketaanvallen. Bij de afkondiging van het staakt-het-vuren dreigde Jeruzalem met zware vergeldingsmaatregelen, mochten de beschietingen doorgaan.

De afgelopen dagen waren al een tiental mortiergranaten uit de Gazastrook richting Israël afgevuurd. Met het staakt-het-vuren maakte Israël een einde aan een offensief tegen het radicaalislamitische Hamas-regime in de Gazastrook. Hamas kondigde daarop een eigen staakt-het-vuren af.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/3114 ... and__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Anneke
Berichten: 1174
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 6:59 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door Anneke »

Je zou toch denken dat ze het wel zouden leren na een oorveeg gekregen te hebben van Israel? Nee? Niet? Genadeloos aanpakken nu, negeer de VN, negeer de rest van de wereld; afmaken dat tuig.

Gebruikersavatar
Adinah
Berichten: 365
Lid geworden op: wo okt 29, 2008 4:44 am

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door Adinah »

Nou, ik zat daar gisteravond dus nét over te praten met mijn date (nu woonachtig in Amsterdam, maar hij is Israëli). Hij is officier geweest in het leger en we zaten dus even over Gaza en zo te praten, en op een gegeven moment zei hij tegen mij: "But what are we supposed to do? We can not go in there, and wipe out everything. You just can't do that."
Opmerkelijk hè...de hele wereld noemt de IDF al moordenaars, maar zij hebben 10 x meer fatsoen in hun kleine teen dan die Hamas-lui in hun hele lijf. Want die zouden geen seconde aarzelen om heel Israël uit te moorden als ze daar de capaciteiten voor hadden.
Am Yisraël Chai!
עם ישראל חי

Gebruikersavatar
Adinah
Berichten: 365
Lid geworden op: wo okt 29, 2008 4:44 am

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door Adinah »

IAF strikes in south Gaza following rocket fire

Fighter jets bomb weapons production site, tunnel near Rafah shortly after Olmert, Barak, Livni decide Israel must retaliate on earlier rocket fire on Negev.

Israeli Air Force fighter jets struck a stonecutting facility near a Hamas outpost and a smuggling tunnel in the southern Gaza Strip late Wednesday night, shortly after militants fired a rocket at Israel, witnesses and the Islamic movement Hamas said. There were no immediate reports of any injuries.

An Israeli military spokesman confirmed the attack, saying it had targeted a weapons production site, in response to the rocket fire at Israel.

Earlier, the security "Kitchenette," namely Prime Minister Ehud Olmert, Defense Minister Ehud Barak and Foreign Minister Tzipi Livni decided Wednesday night that Israel must retaliate on the rocket fire at the western Negev.

Livni told Ynet that "the era in which we would ignore (such attacks) has ended. We'll respond to any rocket launching."

The terror groups' provocation has the defense establishment gearing to apply a response scenario, which will correspond with whatever operational opportunities present themselves. A government directive to the effect was given after a series of consultations.

"Israel will respond to rocket fire, even if the US special envoy to the Mideast happens to be in Jerusalem," a senior diplomatic source said.

Israel's response, said a Jerusalem source, will have nothing to do with envoy George Mitchell's visit, a fact made clear by both Olmert and Livni in their meetings with him. "Mitchell asked to preserve the ceasefire and refrain from any further escalation, but our stand in clear.

"Israel will take whatever steps necessary. Any ceasefire violations, be it terror attacks, Qassam fire or arms smuggling, will meet a harsh response."

'Israel not the one violating truce'
Olmert, Barak and Livni met for a security briefing just hours prior to the rocket fire on the western Negev. Barak was asked to compile a detailed record of all ceasefire violations, as well as the IDF's response to each.

At the advice of senior security officials, the three agreed that any violation must be met with an austere response, set according to Israel's own scale.

The Israeli Air Force's strike on the Rafah tunnels, which took place overnight, said the source, was a partial response to the ongoing attempts to smuggle weapons into Gaza via the Egyptian border with the Strip. Israel's response to the attack, which left one soldier dead and three injured, is pending.

"Israel has no intention of forfeiting its right to self defense when continuously provoked by Gaza (groups), that is the equation which was set after Operation Cast Lead and it will be applied."

A defense establishment source, however, underlined the fact that a retaliation would not mean another full scale offensive. "Each violation will be met on a case by case basis and the less said the better. The IDF is prepared to carry out the government's orders.

"A situation where rocket fire and placing explosives are not met with a response will not prevail for long. Mitchell may have asked to try and hold the ceasefire, but Israel is not the one violating it," added a source in Jerusalem. "As said when we declared the armistice – we will do what needs to be done."
Am Yisraël Chai!
עם ישראל חי

Gebruikersavatar
Persian_revenge
Berichten: 782
Lid geworden op: za dec 03, 2005 4:32 pm
Locatie: Londonistan

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door Persian_revenge »

Iran moet Hammas omvormen tot een militie zoals Hezbollah. Hammas heeft betere wapens and training nodig. Het probleem van Gaza is de ligging. Te ver van Iran en het gebied deelt ook geen grenzen met Syrie.
-------------------------------------------------------
Roman troops prefer to suffer any fate rather than look a Persian in the face [Libianus, XVIII}

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door H.Numan »

En dan dat rottige zionisten land... vervelend hoor. Zodra Iran gereed is om haar atoombom te testen wordt in een keer haar soevereniteit geschonden...
Waarom leren die domme zionisten en hun lakeien nou nooit dat Iran de wereldmacht is waar voor gebogen moet worden?

Ik weet niet of je last hebt van pms, maar je posten worden er de laatste tijd bepaald niet beter op.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Roelof
Berichten: 1718
Lid geworden op: vr jul 11, 2003 2:38 am

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door Roelof »

Persian_revenge schreef:Iran moet Hammas omvormen tot een militie zoals Hezbollah. Hammas heeft betere wapens and training nodig. Het probleem van Gaza is de ligging. Te ver van Iran en het gebied deelt ook geen grenzen met Syrie.
Ah, weer zo iemand die denkt met geweld iets te kunnen bereiken...

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door H.Numan »

Oh, met geweld bereik je best veel. Met gewelds dreiging, of simpeltjes daar indirect aan refereren trouwens ook.
Bijna alle staten zijn onstaan middels geweld. Ik kan me niet voor de geest halen dat Willem van Oranje met de Staten Generaal gestemd hebben om het Spaanse rijk te verlaten.
Dus op die grond heeft Hamas nogal wat werk voor de boeg. Israel ook, maar die zitten in het nadeel. Hamas kan (proberen) om Israel uit te roeien, en geen haan die er naar kraait. (QED) Andersom kan Israel beter -heel voorzichtig- met wattebollen gooien, anders worden ze direct van genocide beschuldigd.

We leven in een maatschappij die bang is van een beetje bloed. Op zich best wel fraai. Maar je lost er geen problemen mee op. Zeker niet tegen Hamas. Waarom was Atjeh zo lang heerlijk rustig na overste van Dalen en generaal van Heutz? Niet omdat ze een bataljon geitenwollensokken persoonlijkheids ontwikkeling liet doen. In die dagen zou men een detachement of desnoods een leger naar de shah van Perzie sturen en hem stevig de oren wassen. Dat is dan ook verschillende keren gebeurt. (Persian ... :rongue: ) Toen de shah z'n oren flink gewassen kreeg wist hij gelijk wat zijn plaats was.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Plaats reactie