Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71534
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 28, 2014 4:41 pm

Egypte is ook niet dol op Palestijnen.

Leger Egypte verwoest tunnels Hamas

Het Egyptische leger heeft in de afgelopen 24 uur nog eens 14 tunnels van de Gazastrook naar Egypte verwoest. Dit meldden veiligheidsfunctionarissen maandag in Caïro.

De smalle Gazastrook heeft een korte grens met de Egyptische Sinaï. De Egyptische regering bestrijdt net als Israël de Palestijnse beweging Hamas die de Gazastrook in 2007 in handen kreeg.

Hamas is de Palestijnse versie van de Moslimbroederschap. In 2007 nam de beweging het bestuur van de Gazastrook over. Dat leidde onmiddellijk tot een belegering van de strook door Israël. De Egyptische militairen steunen dat. Ze onderdrukken in Egypte hard de originele Moslimbroederschap die in 1928 in Egypte werd opgericht. Ze hebben inmiddels al honderden tunnels naar de Gazastrook verwoest, meldde de krant al-Ahram.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7470
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor xplosive » Ma Jul 28, 2014 11:25 pm

Liever een seculiere dictatuur dan een moslimbroederschap-democratie?

Afbeelding
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40591
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jul 28, 2014 11:54 pm

Je kan maar beter niet als journalist in Gaza zijn. :emm2:

Buitenlandse journalisten in Gaza over Hamas

Geplaatst op 28 juli 2014

Buitenlandse ooggetuigen in de Gazastrook doen verslag over datgene waarvoor Israël steeds weer voor waarschuwde: Palestijnse Hamas-terroristen verschansen zich achter de Palestijnse burgerbevolking. Ze verkleden zich als vrouwen en dragen in dekens gewikkelde geweren in hun armen, alsof ze baby´s dragen. Hier enkele ooggetuigenberichten uit de Gazastrook:

De verslaggever van de Washington Post, William Booth, 15 juli: “In het Sjifa-ziekenhuis in Gaza hebben honderden Palestijnen de Palestijnse minister van Gezondheid met eieren en schoenen weggejaagd. Het ziekenhuis werd in feite de commandocentrale voor de Hamas-leiders en dit was duidelijk zichtbaar in de gangen en in de kantoren van het ziekenhuis.”

Hufftington Post, verslaggever Sophia Jones, 15 juli: “Hamas heeft ons, journalisten en gewonde Palestijnen, eraan gehinderd om via de grensovergang Erez Israël binnen te komen.”

De Washington Post, verslaggever William Booth, 17 juli: “Tijdens het staakt het vuren vertelden Palestijnen dat ze de groene ramen van een moskee in Noord-Gaza wilden schoonmaken, die een dag daarvoor deels door een Israëlisch bombardement beschadigd werden. In werkelijkheid echter werden ze erbij geobserveerd hoe ze raketten in de moskee verborgen.”

Globe and Mail, verslaggever Patrick Martin, 20 juli: “In Shaiya waren duidelijk bewapende terroristen te zien toen tijdens het humanitaire staakt het vuren beide zijden, Israëli´s en Palestijnen, hun gewonden en doden uit de gevechtszone verwijderden. Gewapende terroristen zijn met hun machinegeweer op de schouder gevlucht en anderen, ik heb er in ieder geval twee gezien, verkleedden zich als vrouw en stopten hun geweren onder hun kleren. Ik heb één terrorist gezien die zijn geweer in dekens wikkelde en het droeg als hij een baby in zijn armen hield.”

Canadese televisie, verslaggever Janis Mackey Frayer, 20 juli: “In Shaiya hebben we ettelijke terroristen gezien die zich als vrouw verkleed hebben en bij wie onder hun kleren de geweren te voorschijn kwamen.”

Wall Street Journal, verslaggever Nick Casey, 21 juli: “Ik ben benieuwd hoe de Palestijnse patiënten in het Sjifa-ziekenhuis zich voelen als ze leden van Hamas in het ziekenhuis zien hoe deze ongestoord en in alle veiligheid interviews geven aan de media.”

Mainichi´s (Japan), 21 juli: “Hamas heeft kritiek op Israël een bloedbad op de burgerbevolking te hebben gepleegd. Maar aan de andere kant gebruikt Hamas haar burgerbevolking en journalisten om hen te verbieden uit de gevechtszone te vluchten. Ze worden teruggedreven en als menselijke schilden misbruikt. Daarmee neutraliseert Hamas de guerrillatactiek. De tactiek van de menselijke schilden past Hamas ook toe bij buitenlandse journalisten. Daarom heeft Hamas een groep van 20 journalisten verboden uit de Gazastrook te vertrekken. Hamas vertelde ons dat het checkpoint naar Israël geblokkeerd was. We hebben het Israëlische leger gebeld en dat deelde ons mee dat het checkpoint geopend was. We discussieerden met Hams en toen hebben ze tegen ons geschreeuwd dat Israël over vijf minuten Gaza weer ging bombarderen. Ze zijn allemaal teruggereden naar Gaza. Maar we herinneren ons dat Hamas ook in het conflict in 2012 alle checkpoint naar Israël met opzet blokkeerde.”

Bron: www.israelheute.com

Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/07/28/ ... more-67227
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40591
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 29, 2014 1:12 am

VIDEO (CNN): Interview met de zoon van een van de oprichters van Hamas vertelt de waarheid over datzelfde Hamas
Geplaatst op 28 juli 2014

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40591
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 29, 2014 1:13 am

Kim Jong Un levert honderden raketten aan Hamas

Geplaatst op 28 juli 2014

het Gaza-conflict begint zich een gevaarlijk bondgenootschap af te tekenen: volgens een bericht in de media heeft de radicale Hamas een aanbetaling aan Noord-Korea gedaan voor de levering van honderden raketten aan de Gazastrook. Niet nader genoemde bronnen uit westerse veiligheidskringen betichten Kim Jong Un (foto) ervan de Palestijnse terreurorganisatie met wapens te ondersteunen. De afhandeling zou via een Libanese firma in Oost-Beiroet lopen, bericht “The Telegraph”. “Hamas probeert haar voorraden aan te vullen, omdat zij de afgelopen weken zoveel raketten op Israël heeft afgevuurd”, worden veiligheidskringen geciteerd.

Het is het onbetwiste doel van Kim Jong Un om de westerse belangen in het Midden-Oosten te boycotten. Daartoe schuwt hij geen enkel middel. Pyongyang onderhoudt sinds enige tijd nauw contact met radicaalislamitische groeperingen in het Midden-Oosten.

Volgens “The Telegraph” gaat het in de deal met het Noord-Koreaanse regime niet alleen om honderden raketten: ook moderne telecommunicatie uitrusting maakt deel uit van de onderhandelingen. Daarmee moet de coördinatie van operaties tegen de Israëlische strijdkrachten verbeterd worden.

Focus” schrijft:

Het is niet de eerste keer dat Noord-Korea probeert rechtstreeks invloed te nemen op de betrekkingen in het Midden-Oosten: in 2009 leverde het land bijvoorbeeld granaatwerpers aan Iran. Het vliegtuig moest een noodlanding maken in Bangkok, waar meerdere tonnen wapens werden gevonden. Deze moesten aan Hezbollah in Libanon en Hamas in de Gazastrook geleverd worden.

Maar dat niet alleen: “The Telegraph” bericht verder dat Israëlische militaire commandanten er van uitgaan dat deskundigen van Kim Jong Un Hamas geholpen hebben bij de opbouw van het onoverzichtelijke en reusachtige tunnelnetwerk.


Onder deze voorwaarden kan er dus nauwelijks sprake van zijn dat het gewapende conflict tussen Israël en Hamas een strijd met ongelijke middelen is. En het sprookje van de zelf in elkaar geknutselde “vuurpijlen” kan nu definitief bij de aktes gelegd worden. Kim Jong Un heeft de atoombom en weet dat de fanatiekelingen er niet voor terugschrikken deze te gebruiken en zowel Gaza als Israël is voor zijn belangen ver genoeg verwijderd...

Afbeelding

Bron: http://www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/07/28/ ... more-67261
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40591
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 29, 2014 1:23 am

VN-afgevaardigde Ron Prosor veegt in de Veiligheidsraad de vloer aan met Hamas +video

Geplaatst op 28 juli 2014Israel’s ambassadeur Ron Prosor aan de Verenigde Naties bekritiseert de uitspraken van de president van de VN Veiligheidsraad waarin deze oproept tot een onmiddellijk staakt-het-vuren en de ambassadeur roept de wereld op om Israël te steunen in de strijd tegen de terreur.

Prosor klaagt over de totale afwezigheid van maar de geringste verwijzing naar het rakettenvuur van Hamas in de verklaring: “De presidentiële verklaring slaagt er op een miraculeuze wijze in om Hamas niet te vernoemen noch zijn raketten noch Israël’s recht om zijn burgers te verdedigen,” zei hij en maakte duidelijk dat hij geen oproep doet aan de wereldleiders maar eerder aan het publiek om het gezond verstand te gebruiken.

“Vanavond wil ik spreken als de stem der redelijkheid tot de burgers van de wereld die de onverbloemde waarheid moeten kennen,” zei hij. “We zijn moe geworden van de laster en de demonisering van de enige democratie in het Midden-Oosten.”

“Laat u niet misleiden door de propaganda van Hamas,” voegt Prosor eraan toe en vergelijkt Hamas met extremistische organisaties zoals al-Qaeda, Hezbollah en ISIS (IS). “Het [Hamas] is eveneens een extremistische organisatie met een jihadistische ideologie en een missie om Israël van de kaart te vegen.”

Prosor zei dat er aanvalstunnels werden gegraven onder de grens van Gaza recht naar het hart van de Israëlische gemeenschappen. “Hamas heeft honderden miljoenen dollars die door uw regeringen werden gedoneerd, misbruikt om deze terroristentunnels te bouwen,” zei hij.

“Uw belastingsdollars werden niet gebruikt voor opvoeding, noch voor civiele diensten of ontwikkeling. Zij werden gebruikt om een terroristisch bolwerk te ontwikkelen. De volkeren van de wereld zouden geschokt moeten zijn door wat wij in Gaza hebben ontdekt.”

“Geloof de kranten niet die beweren dat beide zijden gelijke schuld treffen,” waarschuwde Prosor. “Wij hebben alles gedaan om dit conflict te vermijden, maar Hamas weigerde te stoppen met [ons] aan te vallen. Telkens de internationale gemeenschap opriep tot een staakt-het-vuren, stopten wij en Hamas vuurde.”

Prosor ging verder met de geallieerden van Hamas, Qatar en Iran, met de vinger te wijzen. “Vergis u niet: Hamas werkt niet alleen. Het wordt gefinancierd door Qatar en Iran. Elke raket die vanuit Gaza op ons werd afgevuurd draagt het etiket met de opdruk “goedgekeurd door Iran” terwijl elke terreurtunnel het teken kan hebben “mogelijk gemaakt dankzij een vriendelijke donatie van de Emir van Qatar.”

De ambassadeur herhaalt de boodschap van Israël dat “wanneer het rustig is in Israël, het rustig zal zijn in Gaza” en roept de internationale gemeenschap om naast Israël te staan: “Sta naast een natie die vecht tegen het terrorisme,” smeekte hij haast. “Steun het goede tegen het kwade en kom op voor het juiste tegen het verkeerde.”

door Brabosh.com

http://brabosh.com/2014/07/28/pqpct-xuy/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40591
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 29, 2014 9:09 pm

Amnesty-onderzoeker: Pas op met Gazaanse getuigenissen

Door Elise Friedmann / op 29/07/2014

De mensenrechtenraad van de VN (de HRC) zet weer een commissie op die gaat onderzoeken of (uitsluitend) Israel oorlogsmisdaden heeft gepleegd tijdens de antiraketoperatie in Gaza. Dit is woensdag besloten. Alleen de VS stemden tegen, Europese landen onthielden zich van stemming. Israel veroordeelde het onderzoek meteen. Het heeft nog slechte herinneringen aan de vorige keer dat een dergelijke commissie werd ingesteld, in 2008. Israel werkte toen niet mee en het rapport van de zgn. commissie-Goldstone was vernietigend. Pas in 2011 nam Goldstone hier veel van terug.

Herroeping
Als ik toen had geweten wat ik nu weet, was het een heel ander rapport geworden”, schreef Goldstone in 2011 in de Washington Post. Hij deed dit na het rapport van onafhankelijke experts dat volgde op de aanbevelingen van de commissie-Goldstone. Dat concludeerde dat “Israel veel had geïnvesteerd in het onderzoeken van ruim 400 aantijgingen,” terwijl Hamas “geen enkel onderzoek had ingesteld naar het afschieten van raketten en mortieren naar Israel.”
Maar toen Goldstone zijn herroeping schreef, was het al te laat. Intussen had het rapport al bijgedragen aan de zwarte beeldvorming over ‘Israël als oorlogsmisdadiger’.
Netanyahu noemde dit nieuwe onderzoek, dat wéér alleen de daden van Israel onder de loupe gaat nemen, een aanfluiting:

“In plaats van Hamas te onderzoeken, dat een dubbele oorlogsmisdaad begaat door raketten te schieten naar Israelische burgers terwijl het zich verstopt achter Palestijnse burgers, roept de HRC om een onderzoek naar Israel, dat ongekende inspanningen heeft geleverd om Palestijnse burgers buiten de gevechtshandelingen te houden door pamfletten af te werpen, telefoongesprekken te voeren en sms-berichten te verzenden.”

Het is begrijpelijk dat Israel hier niet aan wil meewerken, maar het laat zich aanzien dat deze commissie weer alleen zal afgaan op eigen vooronderstellingen en getuigenissen van Palestijnen. Ook de commissie-Goldstone deed dit, ‘bij gebrek aan enig bewijs’ zoals Goldstone in 2011 toegaf.

Struikelblokken bij onderzoek
“Er zijn veel struikelblokken bij het onderzoeken van mogelijke oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en andere overtredingen van het humanitair recht in de context van een gewapend conflict”, schreef Amnesty International-onderzoeker Donatella Rovera, die al twintig jaar aan het hoofd staat van veldonderzoekmissies naar dergelijke zaken in april dit jaar.
Zij deed ook onderzoek in de Palestijnse gebieden en wees in haar artikel “Challenges of monitoring, reporting, and fact-finding during and after armed conflict” onder andere op de speciale problemen die onderzoekers hebben met getuigenissen van Palestijnen in de Gazastrook. (Lees het hele artikel hier.)
Haar waarschuwingen zijn uiterst relevant voor de nieuwe commissie van de HCR.
Onderzoekers in oorlogsgebieden in het algemeen hebben te maken met problemen bij het toegang krijgen tot de gebieden waar het conflict wordt uitgevochten, en daarna wordt bewijsmateriaal, al of niet bewust, snel verwijderd, vernietigd of aangetast. Dit leidt soms tot verkeerde veronderstellingen bij de onderzoekers. Zij noemt als voorbeeld foute conclusies over de plaats van inslag van clusterbommen in Syrië.
Bovendien is het voor burgers vaak moeilijk om gebeurtenissen waarin zij verwikkeld raken accuraat te beschrijven. In Gaza en andere plaatsen beschreven burgers “wat zij dachten dat artillerie- of bominslagen waren door ver verwijderde regeringstroepen die vlakbij hun huis neerkwamen, terwijl de harde knallen en trillingen in werkelijkheid werden veroorzaakt doordat oppositiestrijders vlakbij hen mortieren of raketten afvuurden”, schrijft Rovera:

“Voor ongeoefende oren is het vrijwel onmogelijk onderscheid te maken tussen inkomend en uitgaand vuur, vooral voor mensen die zich dicht bij het front bevinden. Dat verschil maakt weinig uit voor burgers die in paniek zijn en vaak uit angst hun huis ontvluchten, maar voor onderzoekers is het van het grootste belang.”

Gefabriceerd “bewijsmateriaal”
Conflictsituaties kunnen een zeer gepolitiseerde, gepolariseerde situatie creëren waardoor zelfs mensen en organisaties beïnvloed kunnen worden die bekend staan om hun geloofwaardige en objectieve werk, schrijft Rovera: “Betrokkenen en belanghebbenden kunnen uitzonderlijk ver gaan in het manipuleren of fabriceren van ‘bewijsmateriaal’, voor interne of externe consumptie.” Als voorbeeld noemt zij gemanipuleerde video’s, gefilmd op andere momenten of plaatsen, die in de “YouTube-oolog” worden gepresenteerd als “bewijs” van wreedheden die een van de partijen in Syrië zou begaan.
Een onderzoek van de BBC liet onlangs zien dat hetzelfde gebeurde met beelden die werden gepresenteerd als deel van het Gazaconflict, maar afkomstig waren uit bijvoorbeeld Syrië. Rovera:

“Zelfs wanneer zij desinformatie en misinformatie negeren, moeten onderzoekers zich ervan bewust zijn dat deze toch bijdraagt aan hun waarneming van gebeurtenissen, het narratief rond de gebeurtenissen, en het gedrag van mensen die het in goed vertrouwen aannemen en internatliseren. Dit geldt voor slachtoffers, getuigen en andere potentiële bronnen.”

Liegen uit angst
“Angst kan slachtoffers en getuigen ertoe brengen om bewijsmateriaal achter te houden of bewust onjuiste verslagen te geven van incidenten”, waarschuwt Rovera. Speciaal over Gaza zegt zij:

“In Gaza kreeg ik onvolledige of onjuiste informatie van familieleden van burgers die per ongeluk waren gedood door ‘bedrijfsongevallen’ met explosies, of door raketten die door Palestijnse gewapende groepen naar Israel waren afgeschoten maar slecht functioneerden, en over burgers die waren gedood door Israelische aanvallen op nabijgelegen stellingen van Palestijnse gewapende groepen. Geconfronteerd met ander bewijsmateriaal dat langs andere weg was verkregen, zeiden sommigen dat zij bang waren voor wraakoefeningen door de gewapende groepen.”

“De middelen waarover onderzoekers beschikken zijn in de loop der jaren enorm verbeterd, maar sommige dingen veranderen niet,” schrijft Rovera, “en dat geldt vooral voor de noodzaak om strikt en onpartijdig te werk te gaan.”

http://www.cidi.nl/amnesty-onderzoeker- ... igenissen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38615
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor Mahalingam » Di Jul 29, 2014 11:03 pm

Iemand al iets gehoord over protesten tegen Egypte dat de grens met gaza gesloten houdt?
En ze zijn bezig om ook daar tunnels op te blazen.
Leger Egypte verwoest tunnels Hamas
Het Egyptische leger heeft in de afgelopen 24 uur nog eens veertien tunnels van de Gazastrook naar Egypte verwoest. Dit meldden veiligheidsfunctionarissen vandaag in Caïro.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3703383/2014/07/28/Leger-Egypte-verwoest-tunnels-Hamas.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40591
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jul 30, 2014 3:05 am

Leden van Hamas slaan brutaal in op burgers uit Gaza die gevolg geven aan de oproepen van de IDF hun huizen te verlaten
Gepubliceerd op 22 jul. 2014

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18695
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor King George » Wo Jul 30, 2014 12:30 pm

Soms gaat er iets niet goed met raketten die vanuit burgerdoelen op Israel worden afgevuurd. Onderscheppen is dan niet eens nodig. Ze dwalen zomaar af. En kunnen dan burgerdoelen in Gaza zelf treffen. Hij die het zwaard hanteert... :explode:


Afbeelding
http://virtualjerusalem.com/news.php?Itemid=13693
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40591
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jul 30, 2014 1:00 pm

Onze soldaten zijn onze kinderen!

Geplaatst op 30 juli 2014

Afbeelding

Maandag zijn er tien Israëlische soldaten in de Gazastrook gesneuveld. Daarmee bedraagt het aantal gesneuvelde Israëlische officieren en soldaten 53. Meer dan 140 Israëlische militairen, waarvan acht zwaargewonden, liggen in Israëlische ziekenhuizen, hoofdzakelijk in het Soroka-ziekenhuis in Beër Sjeva. De Israëlische soldaten zijn voor ons onze kinderen. Ook al zijn het getreinde soldaten, desondanks zijn ze onze kinderen. Ieder van ons heeft kinderen, kleinkinderen of familieleden in het leger.

Tegen de avond wordt ons door de media meegedeeld hoeveel soldaten er de afgelopen 24 uur in de oorlog tegen Hamas gesneuveld zijn. Daarbij wordt eerst alleen het aantal genoemd, niet de namen. Die worden pas bekendgemaakt als de onheilstijding werd meegedeeld aan de desbetreffende families. Ja, we zijn allemaal bang dat we namen en gezichten tegenkomen die we kennen. En als onze familie of onze omgeving niet direct geraakt wordt, dan zijn het vrienden of broers en zussen van vrienden van onze kinderen in het leger.

Amit Yoeri (20) uit Jeruzalem is vier dagen geleden gesneuveld in de strijd tegen Hamas. Zijn jongere zus Noam was een schoolkameraad van mijn zoon op het gymnasium in Jeruzalem. Drie weken na het einde van de school zit mijn zoon nu ook in het leger. De hele school, leerlingen, leraren en de directeur hebben Amit samen met zijn kameraden op zijn laatste weg begeleid (foto boven).

De dood verrast deze kinderen vaak sneller dan we allemaal denken en voor ouders is de dood van hun kinderen bijna ondraaglijk. Dit is slechts een verhaal van vele, die achter deze jonge gezichten verborgen zit. Geen van deze jonge soldaten werd opgevoed om andere mensen te doden. Ze werden opgevoed om hun land en hun volk te verdedigen. En daar wil niemand van afzien. Inmiddels zijn dagelijks op de voorpagina´s van alle Israëlische kranten de foto´s van de gesneuvelde Israëlische soldaten te zien. Het eerste dat de meeste mensen doen, is kijken of ze iemand kennen. Ieder gezicht heeft een verhaal en dat doet iedereen pijn in het volk.

In het buitenland worden de Israëlische soldaten, onze kinderen, vaak in diskrediet gebracht als moordenaars. Maar wie onze kinderen zo veroordeelt, heeft een fundamenteel probleem met het bestaan van Israël. Israëlische soldaten verdedigen het land en moorden niet. Wie het verschil tussen moorden en doden niet kent, heeft daarom een probleem met Israëls recht op zelfverdediging.

Afbeelding

Bron: www.israelheute.com

Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/07/30/ ... more-67384
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40591
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jul 30, 2014 1:36 pm

Nederlands gezin op werkvakantie in leger Israël

Hanneke van Houwelingen, 30-7-14

Afbeelding
Albert, Ab, Arja, Hanneke, Bram en Margreet (vlnr): 'Wij helpen om het evenwicht te bewaren en humanitaire acties uit te voeren.' © AD/Milan Rinck.

Tanks gebruiksklaar maken, medicijnen sorteren, de basis schoonhouden: een Nederlands gezin maakt zich op voor 3 weken klussen in het Israëlische leger. Dat zet vrijwilligers in, ook in oorlogstijd. Op dit moment zijn zo'n twintig Nederlanders actief in Israël. 'Alsof we voor het Rode Kruis gaan werken.'

Nee, een vergelijking met Nederlandse jihadisten in Syrië gaat mank, vinden vader Ab, moeder Arja en hun kinderen Albert (23), Margreet (22), Bram (20) en Hanneke (18). Ze krijgen geen wapens in handen, vertellen ze in de achtertuin van hun twee-onder-eenkapwoning in een Zuid-Hollands dorp. Ze zijn niet geronseld, voeren geen geloofsstrijd en zijn niet uit op vernietiging. Wat wél overeenkomt: ook zij vinden het nodig hun 'broeders' te helpen in een oorlog.

Geen oorlog
'Ik zie het niet als een oorlog,' merkt vader Ab direct op. 'Israël verdedigt zich alleen tegen terrorisme. Ik denk dat Israël op deze manier voor de mensen in de Gazastrook ook meer ruimte creëert dan ze nu onder Hamas hebben.'

Albert: 'Want als Hamas niet zou bestaan, dan zouden Palestijnen in Israël kunnen werken, dan waren checkpoints niet nodig.'

Onschuldige mensen
'Maar ondertussen vallen er wél burgerslachtoffers,' voert Bram aan. Zijn moeder valt hem bij. 'Ja, onschuldige mensen worden getroffen.' Ab: 'Het zou mooi zijn als dat niet nodig was.' Albert: 'Maar als Israël de wapens zou neerleggen, zou het land niet meer bestaan. Dan wordt het vernietigd door Hamas en de Arabische staten. Hamas heeft letterlijk in zijn handvest staan dat het Israël wil vernietigen. Van al het slechte is dit het beste wat Israël kan doen.'

Ze vormen een doodnormaal gezin met studerende kinderen. Christenen, die veel belang hechten aan joodse geloofsregels en lid zijn van een 'messiasbelijdende Joodse gemeente'. Aan het begin van het jaar besloten ze dat ze het land dat zo'n grote rol speelt in hun geloof beter willen leren kennen. Ze schreven ze zich in voor het vrijwilligersprogramma van het leger, Sar-El, op aanraden van zoon Albert.

Bevolking
Hij werkte vorig jaar al 3 maanden op een militaire basis, waar de legervrijwilligers ongewapend klusjes doen. 'Je leert de bevolking kennen. En je bent ook nog nuttig bezig. Ik heb bijvoorbeeld medische pakketten gemaakt en tanks van proviand voorzien.'

Het gezin wil wel vertellen over de ongewone vakantieplannen, maar houdt zijn achternaam liever uit de krant. Het Israël-Palestinaconflict is een gevoelige kwestie en in Nederland is weinig begrip voor Israël, merkt de familie. 'Het gaat altijd maar over één kant van het verhaal, de Palestijnen,' vindt Hanneke.

Zij voorspelt: 'Door de situatie nu zullen we wel hard moeten werken. Daardoor krijg ik er juist nog meer zin in. Ik vind het

'Stil eens!' Bram maant zijn broer en zussen om hun mond even te houden, als de vele burgerslachtoffers in Gaza ter sprake komen. De familie ziet Hamas als de grote boosdoener. 'Je ziet bij wapenstilstanden steeds dat Hamas als eerste weer raketten afvuurt,' wil Bram kwijt. Zijn vader: 'Als Hamas dat niet zou doen, was het niet nodig te reageren zoals nu.'

Israël moet zich toch ook op een andere, minder bloedige manier kunnen verdedigen. Er zijn in 3 weken meer dan 1100 mensen omgekomen, onder wie ruim 200 kinderen.
Hanneke: 'Dat komt doordat Hamas burgers gebruikt om hun wapens te beschermen.'

Haar vader ziet het zo: ,,Als vanuit een ziekenhuis raketten worden geschoten en Israël is van plan dat aan te vallen, worden mensen gewaarschuwd. Met flyers bijvoorbeeld. Maar ze gaan niet weg, omdat ze niet mogen van Hamas.'

Hanneke: 'Hamas wíl dat er honderden doden zijn.'

Moeder Arja: 'Want ze willen slachtoffer zijn en geen dader.'

Israëlische raketten hebben een school geraakt, een speelplaats, vier kinderen op het strand. Dat waren geen posities van Hamas.
Albert: 'Die school was een fout, dat erkennen ze ook. Mag Israël ineens geen fouten maken? Het bombardement op het strand, dat vond ik ook niet nodig. Ze werden voor strijders aangezien, maar zoiets kan toch wel op een andere manier, dacht ik.'

Houdt het jullie bezig, dat het leger dat jullie gaan helpen zoveel slachtoffers maakt?
Bram: 'Ja, dat houdt mij wel bezig.' Margreet: 'Ik vind het heel erg. Maar ja, ik ben ook maar één iemand, ik kan het conflict niet oplossen. Door nu medicijnen klaar te maken en zo, kan ik toch de Gazanen en de Israëliërs helpen. Want in de medische kampen in de Gazastrook worden ook Palestijnen geholpen. Het voelt alsof we voor het Rode Kruis gaan werken.'

Jullie zouden ook kunnen zeggen: 'we vinden het erg, dus hier willen we niets mee te maken hebben'.
Albert: 'Maar je hébt er iets mee te maken, want je hebt een band met Israël.'

Ab: 'Als de Israëli's dit nou ten onrechte deden, dan was het anders. Maar er worden aan de lopende band raketten op Israël afgeschoten. Ieder slachtoffer is er één te veel, maar je kunt ook een terroristische organisatie niet laten doorgaan met het kapot maken van Israël én de eigen bevolking. Wij helpen om het evenwicht te bewaren en humanitaire acties uit te voeren.'

Spreken jullie hierover met mensen in jullie omgeving?
'Nou, ik houd m'n mond op Facebook,' reageert Margreet. 'Er komen ook anti-Israëldingen voorbij op mijn timeline. Als ik iets plaats heeft het geen enkele context, je weet nooit wat voor reacties je dan kunt verwachten.'

Hanneke: 'Ik doe dat ook niet. Je hebt twee kanten aan dit verhaal, een Palestijnse en een Israëlische. Eén kant helemaal ophemelen vind ik niet goed.'

Bram: 'Een vriend van mij plaatste op Facebook een goede reactie op een filmpje waarin Israël met Hitler wordt vergeleken. Dat beide partijen gruwelijke dingen hebben gedaan en dat in dit conflict niet een goodguy tegenover een badguy staat. Je kunt het alleen oplossen door beide partijen te leren begrijpen. Wat hij schreef, vind ik wel belangrijk.'

Arja: 'Je kunt dit ook niet in één zin uitleggen in een gesprek met de buurvrouw. Toen ik haar sprak, vroeg ze of we nog wel durfden. Door het afweersysteem maak ik me nu niet zoveel zorgen over raketten, maar misschien is dat anders als we er eenmaal zitten.'

Vader Ab: 'Israël is het best beveiligde land ter wereld. Als het kan, gaan we.'

Misschien bevalt het wel zo goed, dat ze nog een keer met z'n allen op werkvakantie gaan, komt ter tafel. Vader Ab stribbelt direct tegen: zes vliegtickets naar Israël zijn niet goedkoop. Gegniffel onder zijn kinderen, die niet vies zijn van een scherpe grap. Margreet: 'Je lijkt wel een Jood!'

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/a ... rael.dhtml
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40591
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het Israëlisch-Palestijns conflict

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jul 30, 2014 11:55 pm

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40591
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor Pilgrim » Do Jul 31, 2014 1:53 am

Het verraad van Obama’s loopjongen John Kerry

Geplaatst op 30 juli 2014

Afbeelding

Eerst kwam Kerry met het voorstel dat Hamas zich volledig diende te ontwapenen inclusief het ontruimen van alle terreurtunnels. Vervolgens steunde hij een voor Israël aanvaardbaar voorstel van Egypte voor een wapenstilstand en liet weten dat zijn eigen ideeën daarmee in overeenstemming waren. Maar wat Kerry uiteindelijk voorstelde, was iets totaal anders en kwam hij met een document dat in overleg met Hamas’ vrienden Qatar en Turkije tot stand is gekomen. Noch Israël, noch Egypte, noch het bewind van Abu Mazen (Mahmoud Abbas) waren vertegenwoordigd in die gesprekken. Alleen Israëls felste tegenstanders mochten aanschuiven.

Tot verbijstering van velen in Israël kwamen de voorwaarden in dit document overeen met de eisen van de in Qatar zetelende Hamas opperschurk Khaled Mashal. Kerry presenteerde die vervolgens ‘als een Amerikaans (wapenstilstand) voorstel’, aldus een Israëlische regeringsfunctionaris in de krant Yisrael Hayom. In zijn plan is geen enkele rekening gehouden met Israëls veiligheidsbelangen. Het gaat om een voor Israël totaal verwerpelijk document, waarin de terreur van Hamas opnieuw wordt beloond. Obama eiste van Israël onmiddellijk te stoppen met aanvallen op Hamas en noemde de eis van Israël Hamas te ontwapenen een ‘zorg voor latere tijd’. Ook zei hij Turkije en Qatar te vertrouwen en dat het niet aan Israël is de onderhandelaars te kiezen. Dat Washington zich zo duidelijk achter Hamas zou opstellen, had niemand in Jeruzalem verwacht. Het Israëlische veiligheidskabinet kon Kerry’s plannen aanvankelijk dan ook niet geloven en dacht dat er sprake was van een misverstand. Maar dat was het niet!

Het document plaatst Hamas en Israël op hetzelfde niveau, en dat terwijl Hamas op de Amerikaanse lijst van terreurgroepen staat. Hamas hoeft de raketten niet te ontmantelen, de tunnels niet te sluiten en de hele wapenvoorraad niet op te ruimen, maar van Israël eist men een onmiddellijk vertrek uit Gaza. Hamas is een van de grootste terreurgroepen op aarde, terwijl Obama er alles aan doet dit geboefte te behoeden voor een totale vernietiging. Ook Hillary Clinton, beoogd presidentskandidaat in 2016, verdedigde in een tv-interview met Jorge Ramos Hamas zo goed als politiek maar mogelijk was. Zij probeerde zelfs goed te praten dat Hamas raketten afschiet van publieke gebouwen zoals scholen, ziekenhuizen en moskeeën, omdat, zo zei ze, ze ‘maar weinig ruimte in Gaza heeft’. Nancy Pelosi, leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, maakt het nog bonter door Hamas een ‘humanitaire organisatie’ te noemen. Er lopen intussen heel wat van dit soort gestoorden in Washington rond.

Kerry is aan tafel gaan zitten met de meest radicale moslimelementen in het Midden-Oosten. Het Turkije van de huidige Turkse dictator en moslimextremist Recep Tayyip Erdoğan en Qatar, financier van diverse moordende islamitische terreurgroepen waaronder de demonen van ISIS. En vlak Erdoğan niet uit, want deze haatprediker haalt bijna dagelijks de krantenkoppen met zijn opruiende en leugenachtige uitspraken over Israël.

Kerry’s voorstellen zijn door Israël volkomen terecht onmiddellijk naar de prullenbak verwezen. Israël wordt volgens de ideeën van Kerry niet meer toegestaan tunnels te vernietigen, terwijl bekend is geworden dat Hamas van plan was op Rosh Hashanah, het Joodse Nieuwjaar, een grote aanval uit te voeren op Joodse gemeenschappen in de buurt van de Gazastrook. Meer dan 200 Hamas-terroristen zouden door tunnels Israël binnendringen om daar een bloedbad aan te richten en Israëli’s te ontvoeren naar de Gazastrook. Dat is bekend geworden uit diverse bronnen binnen militaire en andere inlichtingendiensten. Officieren van het Israëlische leger melden dat Israël met het ontdekken van de talloze tunnels een grote slachtpartij heeft weten te voorkomen, in grootte vergelijkbaar met de Jom Kipoer oorlog van 1973, waarin meer dan 2200 Israëli’s om het leven kwamen. Daar zullen Obama en Kerry ongetwijfeld door Israël van op de hoogte gebracht zijn. Toch moet de satanische neonazi bende die Gaza heeft omgeturnd in een totalitair moslimbastion van waaruit ze Israël terroriseren van Kerry en Obama van de ondergang gered worden. Volgens een rapport uit 2012 voor het Journal of Palestine Studies zijn bij het graven van deze tunnels kinderen ingezet waarbij minstens 160 kinderen om het leven zijn gekomen.

Volgens Israëlische legerwoordvoerders is tot dusver ongeveer een derde van deze tunnelsystemen vernietigd. In Israël is men verbaasd hoe wijdvertakt het ondergrondse tunnelsysteem is aangelegd, met luchtgaten, bunkers, geheime kamers, wapen- en dynamietopslagplaatsen. Enkele tunneluitgangen waren uitgehakt tot onder het centrum van Israëlische nederzettingen.

Na de arrestatie van meer dan honderd Hamas-terroristen kreeg Israël meer informatie over het tunnelsysteem en de terreurplannen van Hamas. Legerofficieren melden dat de afgelopen dagen steeds meer terroristen zich vrijwillig hebben overgegeven en uit hun onderaardse holen zijn gekropen. De moraal van Hamas is blijkbaar niet echt hoog, zoals ook de Arabische media hebben gemeld. Vooral nadat foto’s werden gepubliceerd hoe 150 terroristen werden gevangen genomen door Israëlische troepen tijdens invallen in het zuiden van Gaza.

Afbeelding
150 gevangen genomen terroristen, ontdaan van hun bovenkleding om ervoor te zorgen dat ze geen wapens of explosieven verbergen.

Wat Kerry heeft gedaan, is het dwarsbomen van een door Egypte voorgestelde wapenstilstand. Kerry en zijn baas in Washington zijn vanaf nu verantwoordelijk voor elke extra druppel bloed die wordt vergoten. Toen het Israëlische kabinet op 26 juli vergaderde over verdere acties in Gaza, klonken er naar verluid weinig vriendelijke woorden voor Kerry. Volgens Channel 2 beschreven enkele ministers de Amerikaanse minister als ‘onzorgvuldig’, ‘niet in staat om te begrijpen’ wat er op de grond gebeurt, en ‘niet in staat om de meest elementaire zaken aan te pakken’. Daar waren ze in Washington niet blij mee.

Hoe de media de leugens van Hamas weer alle aandacht geeft
Het maakt niet uit dat Hamas de gruwelijkste misdaden pleegt tegen de bevolking in Gaza. Hun vrienden in het Witte Huis hebben daar geen probleem mee en van ‘nieuwszenders’ als CNN, BBC en niet te vergeten de extremistische Qatarse moslimzender Al Jazeera, krijgt ze alle aandacht die ze maar wil en dat geldt eveneens voor vele andere ‘nieuwsbrengers’. Hamas levert de internationale media dagelijks nieuwe gruwelverhalen over gedode kinderen, gewonde burgers en de door Israël veroorzaakte humanitaire noodsituatie. Deze verhalen worden graag opgepikt door naïeve of Israël-vijandige journalisten en er wordt nauwelijks navraag gedaan. Kritiek op Israël zorgt voor graag gelezen krantenkoppen. Dat Netanyahu in de wereldwijde media wordt neergezet als oorlogshitser verbaast men zich in Israël al helemaal niet meer over.

Hamas heeft geleerd te scoren wanneer ze hun kinderen gebruiken voor de aangrijpende beelden die op de diverse zenders te zien zijn. Een bekroonde internationale journalist heeft een belangwekkend artikel geschreven in The Times of Israel over de schuld die de media hebben aan het hoge dodental in Gaza. Simcha Jacobovici legt uit dat de media niets liever hebben dan aangrijpende beelden, die snel en dramatisch een verhaal voor hen kunnen vertellen. De ‘Palestijnen’ (met name Hamas) zijn er meesters in geworden op dit verlangen in te spelen. De Israëli’s als meedogenloze, hardvochtige strijders, dat past allemaal mooi in hun gangbare vooroordelen.

Het naar buiten brengen van het aantal doden en gewonden in Gaza staat onder supervisie van Hamas. Met andere woorden: onbetrouwbare informatie. Bovendien maakt ze geen onderscheid tussen burgers en gesneuvelde terroristen. Met de grootste minachting voor het leven en welzijn van de burgerbevolking in Gaza werpt Hamas burgers in de strijd als menselijk schild en schieten ze vanachter de ruggen van deze burgers raketten en mortiergranaten af op onschuldige Israëlische burgers. Elke dode aan eigen zijde wordt van harte welkom geheten en wordt gebruikt in de wereldwijde propagandaoorlog tegen Israël. Israëlische brigadecommandanten schatten dat er tot dusver 700 terroristen zijn gedood waarvan tientallen in tunnels die door het leger zijn opgeblazen. Anderen menen dat dit aantal ergens tussen de 500 en 700 doden moet liggen.

Afbeelding
De vroegere bevelhebber van de Britse troepen in Afghanistan, Richard Kemp, neemt het net als in 2009 weer op voor Israël.

Hij was in Israël om steun te verlenen aan de militaire campagne tegen de terreurbewegingen in Gaza en het op te nemen tegen de tegenstanders die beweren dat het Israëlische leger daar oorlogsmisdaden zou plegen. “Geen ander leger in de wereld heeft ooit meer gedaan dan Israël nu doet om het leven van onschuldige burgers in een gevechtszone te redden”, zei Kemp in een interview met Channel 2 News, eraan toevoegend dat “omdat de wereldleiders eisen van Israël meer te doen, moet Israël misschien maar eens vragen wat het nog meer kan doen”. Nadat hij in zowel Irak als Afghanistan bevel voerde, is Kemp vertrouwd met precies het soort vijand waarmee Israël wordt geconfronteerd en de omgeving waarin het moet vechten. “Islamitische extremisten over de hele wereld maken gebruik van zeer vergelijkbare tactieken”, legde de gepensioneerde kolonel uit. Zo herinnerde hij zich dat de Taliban jonge kinderen gebruiken om troepen aan te vallen. “Britse soldaten hebben juist dit soort vijand in Afghanistan en in Irak bevochten. Britse soldaten begrijpen wat Israël doet”.

Tot stomme verbazing van alles en iedereen zei Kerry plotseling de afgelopen maandag: “Wij ... geloven dat ieder proces dat moet leiden tot een oplossing van de crisis in Gaza ook moet inhouden het ontwapenen van Hamas en andere terreurgroepen. Wij zullen met Israël en regionale partners en de internationale gemeenschap samenwerken om dit doel te bereiken”. Zoals de wind waait, waait zijn jasje! Afwachten maar hoelang dit nieuwe idee van hem stand houdt, want morgen kan het alweer anders zijn.

Door: Franklin ter Horst

http://ejbron.wordpress.com/2014/07/30/ ... more-67434
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71534
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor Ariel » Do Jul 31, 2014 12:53 pm

Netanyahu: Israël moet alle tunnels vernietigen

Israël is vastbesloten om alle terreurtunnels in de Gazastrook te vernietigen, of er nu een wapenstilstand met Hamas komt of niet. Dat heeft de Israëlische premier Netanyahu gezegd voorafgaand aan een kabinetsvergadering in Tel Aviv.

,,We zijn vastbesloten om deze missie te voltooien, met of zonder staakt-het-vuren", zei Netanyahu. ,,Ik zal met geen enkel voorstel akkoord gaan waardoor het de Israëlische strijdkrachten onmogelijk wordt gemaakt om deze belangrijke taak voor de veiligheid van Israël uit te voeren."

De Israëlische premier vervolgde: ,,Hamas heeft mogelijkheden om burgers en militairen te ontvoeren en vermoorden. Wij vernietigen die mogelijkheden nu." Volgens Netanyahu zijn er al tientallen tunnels vernietigd, naast 'duizenden andere terreurdoelwitten'. Hij beweert dat Israël nog altijd de steun heeft van de VS en de EU.

Hamas gebruikt de tunnels om aanvallen uit te voeren op Israëlisch grondgebied. Eerder deze week gaf de Palestijnse terreurorganisatie daar een video van vrij.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18695
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor King George » Vr Aug 01, 2014 2:58 pm

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40591
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor Pilgrim » Zo Aug 03, 2014 11:36 am

'Vermiste Israëlische militair is overleden'

3 augustus 2014

De vermiste Israëlische officier is dood. Uit onderzoek van het leger blijkt dat de tweede luitenant tijdens de strijd om het leven is gekomen.

Dat meldt het Israëlische leger zondag.

De onderzoekers baseren zich volgens Israëlische media op bewijs dat is achtergebleven op de plek waar de militair vrijdag verdween. Dat gebeurde naar verluidt tijdens een hinderlaag door Palestijnse strijders. Hoe de militair om het leven is gekomen is niet bekendgemaakt.

Israël beschuldigde aanvankelijk Hamas van het ontvoeren van de militair. De autoriteiten dachten dat de officier was ontvoerd bij een aanval op Israëlische militairen die op zoek waren naar tunnels rondom de Gazastrook. Daarbij kwamen toen twee andere Israëlische militairen om het leven. De Verenigde Staten noemden de aanval van Hamas toen een ''barbaarse schending'' van de overeengekomen wapenstilstand.

Onder meer de vermeende ontvoering was de aanleiding voor het beëindigen van een staakt-het-vuren. Israël zegde toen al na enkele uren het bestand met Hamas op dat op die dag om 7.00 uur was ingegaan, en zette een grootscheepse zoekactie op touw naar de officier.

De familie van de 23-jarige militair is inmiddels op de hoogte gesteld. Volgens de woordvoerder heeft de officier postuum nog promotie gekregen naar de positie van eerste luitenant.

Hamas
Hamas zei op haar beurt niets te weten over het lot van de man. Hamas sloot evenwel niet uit dat de militair inderdaad was ontvoerd door strijders. Volgens de beweging was het mogelijk dat zowel de militair als de kidnappers zijn omgekomen door een Israëlisch bombardement.

Hamas ontkende tevens dat het vrijdagochtend het staakt-het-vuren heeft geschonden. De gevechten waarbij twee Israëlische militairen omkwamen, waren volgens de Palestijnse groepering al aan de gang toen het bestand inging. Hamas zou hebben gereageerd op Israëlische pogingen om terreinwinst te maken.

Zondag
Door Israëlische bombardementen op de Gazastrook zijn zondagochtend vroeg zeker twaalf mensen om het leven gekomen. Negen bij een luchtaanval op een woning in het zuidelijke Rafah, en drie bij een aanval op het noordelijke vluchtelingenkamp Jabalia.

Onder de doden was een 4-jarig meisje, schrijft de Israëlisce krant Haaretz op basis van Palestijnse bronnen. Nog eens vijftien Palestijnen raakten gewond.

Het Israëlische leger heeft in de nacht van zaterdag op zondag 13 doelen bestookt. Een etmaal na het verbreken van het staakt-het-vuren van vrijdag zijn alleen al in de stad Rafah 123 doden gevallen, onder wie dertig kinderen en veertien vrouwen.

Een school is zondagochtend opnieuw doelwit van een aanval. Zeker tien mensen zijn zondag gedood toen een raket insloeg bij de ingang van de school in de zuidelijke plaats Rafah, aldus medische bronnen. Duizenden Palestijnen hadden hun toevlucht gezocht tot de onderwijsinstelling die wordt gerund door de Verenigde Naties. Het Israëlische leger heeft nog niet gereageerd.

Terugtrekken
Israëlische troepen trekken zich sinds zaterdagavond terug uit delen van de Gazastrook. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu kondigde zaterdag al aan dat het leger nieuwe posities zou innemen na de vernietiging van de tunnels rondom de Gazastrook. Militaire bronnen benadrukken echter dat de aanval doorgaat. Volgens een hoge militair behoudt Israël een veiligheidszone in het gebied.

Sinds het begin van de Israëlische aanvallen in juli zouden al meer dan 1700 Palestijnen zijn omgekomen. Circa negenduizend mensen raakten gewond, becijferde het ministerie van Volksgezondheid in Gaza. Ook zouden in totaal al meer dan tienduizend huizen zijn verwoest.

Door: NU.nl/ANP

http://www.nu.nl/buitenland/3843595/ver ... leden.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15513
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Israël en Gaza strook. The continuing story.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Aug 03, 2014 6:55 pm

Ik weet de afloop al.

Wanneer het Israëlsche leger klaar is met zijn actie in Gaza en zich terugtrekt uit het gebied, zal er een luid gejuich losbarsten in Gaza. Daarmee wordt de overwinning op de laffe joden gevierd die zich terugtrokken. Hamas is dus straks de uiteindelijke winnaar! Een morele overwinnaar als trotse verliezer. Dus, flink de mouwen opgestroopt en weer aan de slag. Er moeten nieuwe tunnels worden gegraven! :sly7:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6131
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Israël en Gaza strook. The continuing story.

Berichtdoor Ali Yas » Zo Aug 03, 2014 8:27 pm

'Hans van de Mortel' schreef:Ik weet de afloop al.

Wanneer het Israëlsche leger klaar is met zijn actie in Gaza en zich terugtrekt uit het gebied, zal er een luid gejuich losbarsten in Gaza. Daarmee wordt de overwinning op de laffe joden gevierd die zich terugtrokken. Hamas is dus straks de uiteindelijke winnaar! Een morele overwinnaar als trotse verliezer. Dus, flink de mouwen opgestroopt en weer aan de slag. Er moeten nieuwe tunnels worden gegraven! :sly7:


:applause:
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40591
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor Pilgrim » Ma Aug 04, 2014 2:44 am

Brief aan mijn mede Palestijnen: Dood aan Hamas, leve Israël

Xander, 03-08-2014

Afbeelding
Het pure kwaad: Een terrorist van Hamas hangt twee jongetjes als levende schilden aan een hek op, zodat Israël het gebouw niet kan beschieten. (2)

Italiaanse journalist trotseert vergelding en getuigt dat explosies ziekenhuis en vluchtenlingen’kamp’ veroorzaakt werden door Hamas.

‘Ik ken de Palestijnen al sinds ik een gehersenspoeld kind was. Ik weet hoe ons werd geleerd te misleiden en te liegen. Vandaag is er niets veranderd. Mijn broer, zus, ooms en neven maken nog steeds gebruik van dezelfde misleiding die sinds onheuglijke tijden wordt doorgegeven van vader aan zoon, van moeder aan dochter. Zo raakten recent, ver van het oog van de camera, kinderen gewond of stierven zelfs, iedere keer als een raketlancering van de terroristen van Hamas –bedoeld om andere kinderen in Israël te vermoorden- mislukte. Vervolgens werd de Joden de schuld gegeven van het bloedvergieten.’

‘De raketaanval op het Al-Shifa ziekenhuis in Gaza is zo’n geval waar mannen snel ter plekke kwamen om de brokstukken op te ruimen. Feit is dat de vernietiging werd veroorzaakt door een mislukte lancering. Daarna werden de internationale camera’s erbij gehaald, zodat deze foto’s konden maken van het bloedbad.’

Italiaanse journalist bevestigt mislukte raketlancering Hamas
‘Verslaggevers worden gewaarschuwd en zelfs geïntimideerd, net als fotografen. Zij begrijpen hoe het werkt, ze hebben het vaker meegemaakt en kennen de regels van dit gebied. Maar één Italiaanse journalist hield standvastig vast aan de waarheid. Gabriele Barbati slikte zijn angst in en wachtte op de gelegenheid de waarheid te vertellen. Toen hij Gaza verliet, nam hij zijn moraal met zich mee, en twitterde: ‘Weg uit Gaza en ver van vergelding door Hamas: een mislukte raketlancering doodde gisteren de kinderen in Shati. Ik zag hoe militanten heel snel de brokstukken (van de raket) opruimden.’

‘Dit gaat over een veronderstelde aanval op het Al-Shati ‘vluchtelingenkamp’ en het Al-Shifa ziekenhuis in Gaza. Van beide aanvallen kreeg Israël de schuld. Op 28 juli, kort na 5 uur ’s middags, mislukte op het terrein van het ziekenhuis de lancering van een Iraanse Fajr raket, en doodde en verwondde talloze burgers, inclusief veel kinderen. Toch brachten de Palestijnse media deze verzonnen leugen naar buiten, en zond de Iraanse staatspropagandazender Press TV een interview met de Palestijnse leugenaars uit.’

Palestijnen ontkrachten eigen leugens over Israël
‘Om te laten zien van wat voor soort leugens de Palestijnen zich bedienen, is er rechtstreeks bewijs van het Palestinian National Agency, dat een videoclip uitzond waarin de terroristen in Gaza getoond wordt wat ze moeten doen als Israël een van hun huizen bombardeert:’

‘... voor het bombarderen van een huis (van een terrorist) stuurt Israël een onschadelijke kleine ‘raketwaarschuwing’ (zie 00.13) om de levens van burgers te sparen. Dit is het detectiemechanisme van een Israëlisch vliegtuig, dat een kleine raket afvuurt op het huis dat moet worden vernietigd. Dan begint het aftellen, zodat de eigenaren kunnen ontsnappen aan de dood. Twee minuten later komt het veel grotere gevaar. Dit werd ook gegund aan het huis van (terrorist) Samir Nawfal. Twee minuten (na de waarschuwing) verwoestte een F-16 met 2 raketten het huis volledig.’ (start 1.20 en 1.29)

‘Door deze waarschuwing uit te zenden ontkracht de Palestijnse pers met hun eigen woorden de bewering dat Israël doelbewust burgers vermoordt. In dit geval verwoestten de Israëliërs zelfs enkel het huis van de terrorist, niet eens hemzelf. Dit is ons Palestijnen zeer bekend; als je meedoet aan terreurdaden, dan kun je verwachten dat je je huis verliest en in een tent moet gaan wonen. Klinkt als een geweldige deal voor de terroristen die Joodse burgers willen vermoorden, terwijl de Israëliërs het leven eren, zelfs dat van terroristen.’

‘Zetten we deze video naast een andere video, waarop is te horen wat de Palestijnse ‘burgers’ in Gaza doen als terroristen raketten afschieten op Israël, namelijk ‘Allahu Akbar’ schreeuwen.’

Regering Obama en VN redden de duivels in Gaza
‘De Israëliërs hebben dus gelijk en doen wat ze moeten doen. Alleen kwaadaardige mensen verwachten dat de Joden in ruil voor de raketten die hen moeten doden boeketten met rozen teruggeven. Na het snelle instorten van het staakt-het-vuren in Gaza zei premier Netanyahu tegen het Witte Huis hem geen bestand met de Palestijnse militanten op te leggen, en nooit meer aan hem te twijfelen wat dit betreft. Netanyahu zei dat men hem moet vertrouwen, en wees op de onwil van Hamas om te praten over een staakt-het-vuren.’

‘Obama spreekt met gespleten tong, net als andere Amerikaanse officials die weigerden Hamas direct verantwoordelijk te stellen voor de ontvoering van Joden. Maar het was John Kerry die in een marathonsessie van telefoongesprekken met VN-chef Ban Ki-moon het bestand tot stand bracht om zo de duivels (in Gaza) te redden.’

‘Dit had Netanyahu tegen Kerry moeten zeggen: ‘Bel me maar op als jullie klaar zijn voor een staakt-het-vuren met Al-Qaeda’.’

Xander

(1) Shoebat*
(2) Young Cons

(Walid Shoebat, een voormalige Palestijnse terrorist die zich tot het christendom bekeerde.)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... leve-Isral
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71534
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor Ariel » Ma Aug 04, 2014 10:57 am

Sorry, maar deze foto kan overal genomen zijn. Dit is geen bewijs. Ik vind het ook niet leuk als Israel vals beschuldigd wordt, dus moeten we wel eerlijk blijven. Ook Xander.

Ik kan me niet trouwens niet voorstelllen dat mensen hun kinderen dat aan kunnen doen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40591
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor Pilgrim » Ma Aug 04, 2014 11:11 am

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor H.Numan » Ma Aug 04, 2014 11:18 am

Ariel schreef:Ik kan me niet trouwens niet voorstelllen dat mensen hun kinderen dat aan kunnen doen.

Ik wel. Je leest dagelijks in de krant over gevallen van kindermishandeling die vele malen erger zijn dan dit.
Bovendien zijn de filistijnen nogal trots op hun minachting voor menselijk leven. Sterker nog, filistijnse moeders zijn er trots op dat hun zonen zelfmoord plegen.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71534
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor Ariel » Ma Aug 04, 2014 11:32 am

Pilgrim schreef:Het komt hier vandaan.

http://youngcons.com/this-is-what-evil- ... barbarism/


Dank je Pilgrim. Maar de foto is van december 2013. https://www.facebook.com/3ejeyeb/photos ... =3&theater Toen vochten ze nog niet in de Gaza strook.

Maar het is wel een rattenstreek van deze moslim.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40591
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël en Gaza strook.

Berichtdoor Pilgrim » Ma Aug 04, 2014 12:01 pm

Het is niet helemaal zeker of die foto inderdaad van Hamas afkomstig is, zoals hier wordt toegegeven. Maar het is wel zeker dat Hamas de tactiek gebruikt om inderdaad kinderen in te zetten als menselijke schilden tegen het Israëlische leger.

Israeli-American community activist Adam Milstein tweeted this image and, while it’s not clear that the image actually depicts Hamas in Gaza, it’s certainly true that Hamas has embraced the abominable tactic of using children as shields against Israeli Defense Forces.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten