Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77410
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

Gisteren schreef de IDF.....
This weekend, Hamas is planning to send terrorists among thousands of rioters in Gaza to storm Israel’s border, breach the fence, & kill Israeli families living a mere 5 minute walk from the onslaught. Our duty is to protect Israeli civilians. Our duty is to #StopHamas
Hadden ze gisteren maar doorgepakt. Nu is het weer oorlog.
IDF: 5,500 Palestinians protesting along border, some throwing rocks

A Palestinian has been killed by IDF fire along the border between the Gaza Strip and Israel, the Hamas-run health ministry says.
The ministry names the Palestinian as 20-year-old Mohammed Saad. It says he was hit in the head by shrapnel.

Explosives were hurled tonight during a violent Hamas riot. We responded by attacking a Hamas military post in Gaza. Hamas must be held accountable for their violence.

If you still have doubts about their intentions from the video, they attached a sign to the IEDs that read "death to Israel." They're stating it loud and clear.

Afbeelding

These 8 year old children were forced to cross into Israel with a knife. We returned them safely to Gaza.

https://twitter.com/i/status/1111945246710083584
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door King George »

Bedenk dat deze zieke cultuur wordt gesponsord door de VN, de EU, Sigrid Kaag...
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77410
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

King George schreef:Bedenk dat deze zieke cultuur wordt gesponsord door de VN, de EU, Sigrid Kaag...
Heb je gekeken naar het filmpje van die 8 jarige jochies, hoe lief de soldaten voor die knulletjes zijn?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door King George »

Nou, dan lopen die ouders zomaar een uitkering mis, want niet gestorven als martelaar.

Maar dat doet natuurlijk niets af aan hoe ziek zo'n cultuur is en dat het schandelijk is dat de VN, de EU en Sigrid Kaag dit subsidiëren.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Mahalingam »

Gaza violence: Crossings reopen after negotiated 'calm'
Israel has reopened two boundary crossings with Gaza, a week after closing them due to a rocket attack.

The Kerem Shalom commercial crossing and the Erez transit point were reopened on Sunday morning.

The past week has seen increased violence. Israel retaliated for the rocket attack by Palestinian militants in Gaza, and three Palestinians died in border protests.

The reopening of the crossings came amid mediation efforts by Egypt.

Restrictions on fishing off the coast of Hamas-ruled Gaza have also been lifted, the Times of Israel reports.

But the fragility of the "calm" negotiated by Egypt was illustrated by further overnight firing, though no-one was hurt.

Israel said five rockets were launched from Gaza at the Eshkol region but it has not been confirmed which group carried out the attack. Israel fired on Hamas posts in response.
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-47765054
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

“Deal van de eeuw” voorziet niet in Palestijnse staat

Geplaatst op 16 april 2019

Afbeelding

De regering-Trump heeft volgens de met spanning verwachte details met betrekking tot de “Deal van de eeuw” volgens de “Washington Post” niet voorzien in een staat voor de Palestijnen. In plaats daarvan zal de “Deal van de eeuw” de veiligheidsbezwaren van Israël in het middelpunt plaatsen.

Er wordt verwacht dat de regering-Trump in de komende maanden haar voorstel ter oplossing van het sinds lange tijd vastgelopen Palestijnse probleem zal presenteren. In de loop van de afgelopen twee jaar heeft Trump´s Midden-Oosten-adviseur en schoonzoon Jared Kushner in geheime ontmoetingen bemiddeld tussen de leiders van de Israëli´s en het Midden-Oosten en veel details van deze gesprekken werden geheim gehouden. Uit de jongste uitlatingen van Kushner en andere Amerikaanse politici blijkt echter dat een Palestijnse oprichting van een staat niet als voorwaarde voor de heropening van de vredesgesprekken op tafel zal staan.

Het Trump-voorstel zal financiële prikkels bevatten om het leven van de Palestijnse Arabieren te verbeteren, zoals in de “Washington Post” werd geciteerd. Arabische vertegenwoordigers in het Midden-Oosten hebben eveneens bevestigd dat Kushner heeft voorgesteld dat de economische aangelegenheden van de Palestijnen een centraal element van het plan zullen zijn.

Het is het doel van het plan om te voorzien in voldoende maatregelen om de Israëlische veiligheidsbezwaren uit de weg te ruimen. Trump zei dat hij eerdere pogingen met betrekking tot de oplossing van het conflict zou willen laten vallen en een realistisch plan wil presenteren, dat ter plaatse ook functioneert. “Wij geloven dat we een plan hebben dat fair, realistisch en uitvoerbaar is en de mensen een beter leven mogelijk zal maken”, zei een hoge ambtenaar van het Witte Huis vrijdag. “We hebben de inspanningen uit het verleden bekeken en ideeën van beide kanten en partners in de regio ingezameld, in het besef dat hetgeen in het verleden werd geprobeerd niet heeft gefunctioneerd. Daarom hebben we een onconventioneel beginsel gekozen, dat erop gericht is om je niet voor de realiteit te verbergen, maar in plaats daarvan de waarheid in het gezicht te kijken”, zei de politicus.

In een interview met de Israëlische radiozender van het leger op dinsdag zei de minister voor Strategische Aangelegenheden, Gilad Erdan, in een reactie op het bericht in de “Washington Post”: “Wanneer de Amerikaanse regering begrepen heeft dat het creëren van een Palestijnse staat geen rechtvaardiging bezit en iedere maakbaarheid en mogelijkheid ontbeert, dan is dat opmerkelijk nieuws.”

Jason Greenblatt, speciaal afgevaardigde van het Witte Huis, die het Amerikaanse onderhandelingsteam moet leiden, heeft vorige week een rechtstreeks appel tot de Palestijnse leiders gericht. “Aan de Palestijnse Autoriteit: Ons plan zal het Palestijnse leven aanzienlijk verbeteren en iets heel anders creëren dan hetgeen wat er tot nu toe was. Het is een realistisch plan, dat welvaart en welzijn brengt, ook als dat betekent compromissen aan te gaan. Het is geen ´uitverkoop´ – als het plan onrealistisch is, kan niemand het uitvoeren”, schreef Greenblatt.

Amerikaanse politici hebben met betrekking tot alle discussies over de onderhandelingen van het plan, dat altijd nog als geheim geldt, anonimiteit geëist. Na alles wat we tot nu toe begrepen hebben, zal Trump´s voorstel om een oplossing voor het conflict te vinden de economische ontwikkeling van de Palestijnen met de erkenning van Israël en de acceptatie van de autonomie van de Palestijnen in de regio verbinden – en niet met de soevereiniteit of de oprichting van een staat. Volgens de jongste uitlatingen van de onlangs benoemde Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, zal Israël bij het plan om joodse nederzettingen in Judea en Samaria te annexeren, ondersteund worden. Tot nu toe was er echter weinig te horen over datgene wat de Bijbel “het struikelblok onder de volkeren” noemt: de status van Jeruzalem.

Bron: www.israelheute.com

Door: David Lazarus

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/16 ... nse-staat/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Huis van terrorist vernietigd

Geplaatst op 24 april 2019Israëlische veiligheidstroepen waren afgelopen nacht in het dorp Zawia in Samaria en hebben daar in de vroege ochtend het huis van de terrorist Omar Abu Laila vernietigd. Die had op 17 maart de 19-jarige soldaat Gal Keidan en de 47-jarige rabbi Ahiad Ettinger, vader van 12 kinderen, doodgeschoten.

Tijdens de vernietiging van het huis, die meerdere uren in beslag nam, kwam het tot rellen door bewoners van het dorp. De vernietiging van het huis werd een week geleden door het Hoogste Gerechtshof toegestaan, nadat het een bezwaar van de familie van de terrorist had afgewezen. De familie noemde de vernietiging van het huis een niet terechte collectieve straf. Het gerechtshof antwoordde in de afwijzing van het bezwaar dat de vader van de terrorist zijn zoon op zijn Facebook-pagina had geprezen en zodoende meer terreuraanslagen ondersteund zou hebben.

De vernietiging van het huis duurde langer dan gebruikelijk, omdat alleen de wooneenheid van de terrorist vernietigd moest worden met een minimale schade aan andere wooneenheden.

De terrorist Omar Abu Laila werd door de Israëlische veiligheidstroepen na een drie dagen durende achtervolging doodgeschoten in een vuurgevecht.

Steeds opnieuw is het de vraag hoe effectief de vernietiging van huizen is als middel ter afschrikking tegen andere terreuraanslagen. Zoals bekend is, “beloont” de Palestijnse Autoriteit moorden op Israëli´s en betaalt zij aan terroristen en hun familieleden een maandelijks salaris. Ook worden de familieleden van de terroristen geholpen bij de wederopbouw van de verwoeste huizen.

De Israëlische regering had enige tijd geleden besloten om vanwege de salarissen voor de terroristen Israëlisch belastinggeld voor de Palestijnse Autoriteit vast te houden. Of er daardoor minder terreuraanslagen zullen zijn, moet de toekomst uitwijzen.

Bron: www.israelheute.com

Door: Dov Eilon

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/24 ... ernietigd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door King George »

Niet alleen het huis vernietigen, maar ook gewoon de grond verbeurd verklaren!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Palestijnse Autoriteit weigert haar burgers behandeling in Israël

Geplaatst op 29 april 2019

Afbeelding
en Palestijnse moeder bij haar kind in een ziekenhuis in Israël.

In de afgelopen tijd stonden er op de sociale netwerken meldingen van anti-Israëlische groepen, waarin Israël ervan beschuldigd wordt bewoners met kanker uit de gebieden van de Palestijnse Autoriteit en de Gazastrook behandeling in Israël te weigeren.

Vandaag publiceerde de nieuwssite “Ynet” een bericht dat de werkelijke reden verklaart voor het feit dat er in de afgelopen tijd duidelijk minder patiënten uit de gebieden van de Palestijnse Autoriteit en de Gazastrook in Israël behandeld werden, wat gevaarlijke gevolgen kan hebben voor deze patiënten.

Zoals wij berichtten, is Israël ermee begonnen een deel van de belastinggelden van de Palestijnse Autoriteit in te houden als maatregel tegen de Palestijnse salarisbetalingen aan Arabische terroristen en hun families. Als antwoord en wellicht zelfs als pressiemiddel is de Palestijnse Autoriteit er nu mee gestopt om patiënten met kanker naar Israël te sturen. De reden daarvoor zouden de door de Israëlische maatregel ontstane financiële problemen van de Palestijnse Autoriteit zijn. Anderzijds verklaarde zij echter enige tijd geleden niet te stoppen met het uitbetalen van salarissen aan terroristen en hun families. Financiële problemen?

Per jaar worden er in Israël ongeveer 3500 patiënten van de Palestijnse Autoriteit en meerdere tientallen uit de Gazastrook behandeld. Veel van de noodzakelijke behandelingen zijn alleen mogelijk in het oosten van Jeruzalem of in Israëlische ziekenhuizen. Iedere bewoner uit de gebieden van de Palestijnse Autoriteit en uit de Gazastrook heeft het recht een medische behandeling aan te vragen wanneer hij over een afspraak bij een Israëlische medische instelling en de betalingsverplichting van de kant van de Palestijnse Autoriteit beschikt. In de afgelopen weken is de Palestijnse Autoriteit er echter mee gestopt om deze documenten beschikbaar te stellen, wat een behandeling van de kankerpatiënten in Israëlische instellingen verhindert.

De NGO “Artsen voor Mensenrechten” (“Physicians for Human Rights”) bekritiseerde nu beide partijen en zei dat het niet zo zou kunnen zijn dat patiënten het slachtoffer zouden worden van de ruzie tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit. Israël zou moeten stoppen met het inhouden van een deel van de belastinggelden en de Palestijnse Autoriteit zou de patiënten buiten het conflict moeten houden.

Van de kant van Israël werd verklaard dat de patiënten officieel in Jordanië of Egypte behandeld zouden moeten worden. Maar daartoe is het tot nu toe niet gekomen.

Volgens de laatste berichten wordt 8% van het jaarbudget van de Palestijnse Autoriteit voor de salarisbetalingen aan de terroristen en hun familieleden gebruikt.

Bron: www.israelheute.com

Door: Dov Eilon

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/29 ... in-israel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Gefrustreerde bevolking Israël wil keihard militair optreden tegen Hamas en Iran

Posted on 07/05/2019

Afbeelding
Iran heeft de Palestijnse terreurgroepen nieuwe raketten gegeven met een veel groter bereik en vernietigingskracht. (Afbeelding: (2)).

Palestijnen gebruiken voor het eerst Iraanse Badr-3 raket met bereik van 150 kilometer en fors grotere vernietigingskracht – Europese diplomaten bang dat Iran nucleaire deal opzegt en in 2025 kernwapens heeft

Benyamin Netanyahu’s Likud partij is bij de recente verkiezingen onlangs met een nipt verschil opnieuw de grootste van het land geworden, waardoor hij premier van de Joodse staat kan blijven. Het Israëlische volk is weliswaar blij met de al jaren prima presterende economie, maar de onderhuidse frustraties over zijn terughoudende defensie beleid worden na de zoveelste ronde terroristische raketbeschietingen uit de Palestijnse Gazastrook, waarbij vier Israëlische burgers werden gedood, almaar openlijker geuit. In Israëlische media zijn er flink wat reacties en columns waarin wordt oproepen om eindelijk met keihard en beslissend militair optreden een definitief einde te maken aan Hamas, Jihad Islami en hun ondersteuners in Iran.

Palestijnen gebruiken burgers als menselijke schilden
Yair Netanyahu, de zoon van de premier, schrijft dat de Amerikanen en Europeanen zich eens moeten voorstellen hoe het zou zijn als honderdduizenden inwoners van dorpen en steden keer op keer gedwongen naar de schuilkelders moeten rennen. ‘Dit is de realiteit hier in Israël… Ieder paar maanden schieten ze hun raketten af op Israëlische burgerdoelen, terwijl de Palestijnse islamisten zich achter hun eigen burgers verschuilen. Veel Gaza raketten worden vanaf moskeeën, ziekenhuizen en scholen (vaak VN-scholen) afgevuurd.’

Tientallen miljarden pompten met name Europa en de Arabische wereld al in de kleine Gazastrook, maar zonder resultaat. ‘De bevolking is daar nog steeds arm omdat hun terroristische regering de buitenlandse hulp gebruikt om hun raketten en terreurtunnels te bouwen, en oorlog te voeren tegen de Joodse staat.’

De ‘blokkade’ van de Gazastrook is een mythe –om niet te zeggen leugen- van de Westerse media en politiek. ‘Iedere dag staan honderden Israëlische vrachtwagens vol met goederen de grens met Gaza over.’ Bovendien grenst de Gazastrook ook aan Egypte, maar de Arabische broeders moeten evenmin niets weten van een open grens, die de Palestijnse terroristen nog meer vrijheid zal geven.

‘Land voor Vrede’ is in realiteit ‘Land voor Oorlog’
Volgens het ‘Land voor Vrede’ concept verliet Israël in 2005 de Gazastrook, om daar enkel nog meer haat en terreur voor terug te krijgen. Daarom kan Israël nooit de Westelijke Jordaanoever (Judea en Samaria) opgeven voor een Palestijnse staat, zoals het grootste deel van de wereld eist.

‘Dat zal leiden tot de vernietiging van Israël, waardoor de ‘land voor vrede’ formule in realiteit ‘land voor oorlog’ zal worden,’ besluit Yair Netanyahu. (3)

‘Vergelding moet worden ingeruild voor uitroeiing’
‘We hebben genoeg van vergelding,’ schrijft dr. Avi Perry in een op-ed. ‘De tijd is gekomen om vergelding af te schaffen en te vervangen door uitroeiing. Israël moet eens en voor altijd de constante uitdaging door de Palestijnse terreurgroepen stoppen.’

Volgens Perry hebben de beperkte Israëlische vergeldingsacties van de afgelopen jaren averechts gewerkt omdat de moslim terreurorganisaties nog gewoon intact bleven, en hun leden zich hierdoor gesterkt voelden om door te gaan en hun activiteiten juist op te voeren.

Zo gebruikten de Palestijnen het afgelopen weekend voor het eerst de Iraanse Badr-3 raket. Dit projectiel heeft een bereik van 150 kilometer en explodeert op 20 meter boven de grond, waarbij een enorm aantal metaaldeeltjes worden verspreid om zoveel mogelijk slachtoffers en te maken en schade aan te richten.

Van de in het afgelopen weekend zo’n 700 afgeschoten raketten waren er nog maar 4 van dit type, maar het nieuwe wapen vormt vanwege zijn explosieve lading van 250 kilo een veel groter gevaar voor de Israëlische bevolking. (2)

‘Kiezen voor uitroeiing kan weerstand oproepen’
Het Iron Dome raketafweersysteem maakte overuren en stopte 70% van de raketten die op dorpen en steden terecht dreigden te komen. Desondanks kon niet voorkomen worden dat mensen, auto’s en huizen werden geraakt, en er vier doden waren te betreuren. Ook vielen er meer dan 250 gewonden.

Perry: ‘Kiezen voor uitroeiing kan tijdelijk weerstand oproepen bij degenen die zich ‘beschaafd’ noemen,’ vervolgt Perry. ‘Ze kunnen klagen dat deze acties te hard zijn en onschuldige levens kunnen kosten, en dat dit geen ‘afgemeten’ reactie is. Maar de uitkomst en de hieraan verbonden voordelen zouden permanenter en blijvender zijn, lang nadat de woede van de wereld is gezakt.’

‘Vrede kansrijker als vijand absoluut verslagen is’
‘De geschiedenis toont aan dat blijvende vrede na een bittere oorlog een grotere kans op succes heeft als de vijand gedwongen is zich onvoorwaardelijk over te geven,’ vervolgt dr. Perry, die de Tweede Wereldoorlog als voorbeeld geeft. ‘Als oorlogen niet eindigen met een absolute nederlaag en overgave van de vijand, dan is de vrede of het staakt-het-vuren die volgt op zijn best ontstabiel. De Arabische-Israëlische oorlogen zijn het beste voorbeeld hiervan.’

‘Ik hoop daarom dat de Israëlische regering niet wacht op een grotere ramp voordat het vergeldingsbeleid wordt losgelaten voor een beleid dat gericht is op uitroeiing. Dat zal een moeilijk besluit worden voor degenen die geloven in gematigde (‘proportionele’) reacties, maar als de veiligheid van de Israëlische burgers boven die van onze vijanden gaat, is dit de manier om een einde te maken aan deze vicieuze cirkel.’ (1)

‘Gaza en Iran platbombarderen’
Veel reacties in Israëlische media zijn van vergelijkbare of nog hardere toon. De nodige mensen vinden dat de Gazastrook dan maar helemaal moet worden platgebombardeerd, en Iran er gelijk bij, niet alleen vanwege de militaire en financiële hulp aan de Palestijnen, maar ook de constante dreigementen van Teheran dat Israël zal worden vernietigd.

Europa erkent dat Iran in 2025 kernbom kan hebben
Europese diplomaten waarschuwen nu dat Iran van plan lijkt om delen van het nucleaire verdrag los te laten, waardoor de islamitische republiek in 2025 een eigen kernbom kan hebben. Dat zou een vergelding zijn voor recent aangekondigde nieuwe Amerikaanse sancties.

De Amerikanen sturen een vliegdekschip en bommenwerpers naar de Perzische Golf, omdat er sterke aanwijzingen zouden zijn dat Iran van plan zou zijn om Amerikaanse doelen in het Midden Oosten aan te vallen. (4)

Omdat we dit de afgelopen jaren al vaker hebben gezien is dit nog geen reden om aan te nemen dat een nieuwe grote oorlog op het punt van uitbreken staat. Toch lijkt dat moment steeds dichterbij te komen, zeker als Iran nu zelfs volgens een schoorvoetend Europa toch ‘stiekem’ aan kernwapens lijkt te werken.

Xander

(1) Arutz 7
(2) DEBKA
(3) Breitbart
(4) Zero Hedge

https://www.xandernieuws.net/uncategori ... s-en-iran/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77410
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

Zuid Israel heeft ook weer te lijden van brandende ballonnen uit Gaza, die kostbare landbouwgrond en natuurgebieden in vuur en vlam hebben gezet.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Zoon van Abbas verwikkeld in witwassen van terreurfondsen voor Hamas en Islamitische Jihad

Geplaatst op 25 mei 2019

Afbeelding
Corrupt tot op het bot, de familie van de 83-jarige Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit. Van links naar rechts (vooraan): zoon Yasser Abbas, echtgenote Amina Abbas, zoon Tareq Abbas en schoondochter Nisreen Abbas. Een derde zoon, Mazen Abbas, stierf in 2001 in Doha, Qatar op 42-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Een topgeheim document van de inlichtingendienst van de Palestijnse Autoriteit (PA), verkregen door TPS, onthult een uitgebreid netwerk van connecties tussen de 56-jarige Yasser Abbas, de tweede zoon van PA-chef Mahmoud Abbas, en andere hoge functionarissen van de Palestijnse Autoriteit die betrokken zijn bij terrorismefinanciering en witwassen van geld.

De beschuldigingen tegen Abbas en de andere functionarissen in het interne document omvatten de financiering van terrorisme, het witwassen van geld, illegale geldtransfers en omkoping. Ondernemers uit verschillende Arabische landen spanden samen met PA-functionarissen, onder meer van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de PA, betreffende witwassen van geld voor terreurgroepen, waaronder Hamas, Hezbollah en gewapende milities in Syrië.

Het netwerk is ook betrokken bij belastingontduiking en geldsmokkel in de VS. De twee belangrijkste figuren zijn naar verluidt in het midden van het netwerk de broers Assem en Issam Khourani, respectievelijk Amerikaanse en Britse burgers.

Issam Khourani is een Libanese zakenman met Brits staatsburgerschap. Hij kreeg ook een diplomatiek paspoort van PA-chef Abbas, verkregen via zijn zoon Yasser. Hij is betrokken bij het witwassen van geld namens de terreurgroep Hezbollah en gewapende milities in Syrië.

Assem Khourani, bijgenaamd Da Vinci, is een Amerikaans staatsburger. Hij is betrokken bij het witwassen van geld en de illegale oliehandel met Soedan. Hij kreeg ook een diplomatiek paspoort van Abbas en gebruikt het om het netwerk te bevorderen en de Amerikaanse wetten te omzeilen met de vrijheid die het document hem biedt.

Yasser Abbas gebruikte zijn status om de activiteiten van zijn netwerk in verschillende landen te bevorderen. Bronnen vertelden TPS dat de twee broers Khourani een PA-diplomatiek paspoort hebben gekregen, ondanks het feit dat zij geen ingezetenen van de PA zijn en in tegenspraak zijn met de Oslo-akkoorden van 1994 met Israël.

De twee broers Khourani hebben een partner genaamd Qassem Amar en samen leiden ze een olie-imperium, de Caratube International Oil Company (CIOC). De broers zijn ook betrokken bij gevallen van moord, ontvoering, chantage, drugsdelicten en de Interpol heeft een verzoekschrift ingediend bij de Libanese en Zwitserse regering om informatie over hun vermogen te verkrijgen.

De twee werkten ook samen met Yasser Abbas in Oekraïne, Montenegro, Soedan en in Kazachstan, waar ze hun centrum van operaties hadden opgezet en contacten hadden gelegd met de regerende familie van het land en met het hoofd van zijn inlichtingenagentschap. Issam trouwde met Gulshat Aliyeva, de zuster van Rakhat Aliyev, het hoofd van de Kazachse KGB, die op haar beurt trouwde met Dariga Nazarbayeva, de oudste dochter van president Nursultan Nazarbayev van Kazachstan.

Riad Maleki, de minister van Buitenlandse Zaken van de PA, hielp Yasser Abbas en Issam Khourani en gebruikte hiervoor de ambassades van de PA over de hele wereld, aldus het rapport. Mazzen Shmaye, de vroegere ambassadeur van de PA in Kazachstan, hielp ook Issam, die zijn activiteiten concentreerde op de oliehandel in het land. Mazzen handhaafde banden met de Hamas-terreurorganisatie door zijn broer, Dr. Maher Shmaye, een hoge ambtenaar van Hamas. Mazzen gebruikte zijn positie bij de ambassade om geld van Issams bedrijven over te brengen naar Libanon, de Gazastrook en Egypte.

Mahmoud Al-Habbash, Opperste Sharia Rechter in de PA en Mahmoud Abbas ‘adviseur voor religieuze en islamitische aangelegenheden en voorzitter van de Opperste Raad voor Shari’ah Justice, was degene die Issam Khourani met PA-chef Abbas verbond. Fatah Satri, de vroegere ambassadeur van de PA in Soedan, was behulpzaam bij het helpen van de Khourani-broeders om de Amerikaanse wet te omzeilen. TPS heeft geleerd dat Shmaye frequente bezoeken bracht aan Libanon en darvoor tot $ 150.000, werd betaald door Issam Khourani.

Lees hier verder het volledige artikel

Afbeelding
Plaatje hierboven: Ramallah, 28 mei 2018. De Palestijnse president Mahmoud Abbas (centrum) verlaat met zijn zonen Yasser Abbas (centrumlinks) en Tareq (Tarik) Abbas (centrumrechts) het hospitaal in Ramallah waar hij een ooroperatie onderging maar die nadien gecompliceerd werd met een longinfectie [beeldbron: EPA/Stringer]

Bronnen:

♦ Naar een artikel van Baruch Yedid “EXCLUSIVE: Top Secret PA Intelligence Document Exposes Ties Between Son of PA Chief Mahmoud Abbas and a Terror-Financing and Money-Laundering Network” van 22 mei 2019 op de site van The Jewish Press
♦ Naar een artikel van Adam Entous “Following the money from Washington to the West Bank…” van 22 april 2009 op de site van Reuters
♦ Naar een artikel “Introducing Yasser Abbas – the son whom the Palestinian leader plans to succeed him” van 25 augustus 2005 op de site van Debka-File
♦ Naar een artikel “Introniser Yasser Abbas : le projet de succession du chef Palestinien” van 28 augustus 2015 op de site van JForum.fr

https://brabosh.com/2019/05/25/pqpct-nrb/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

“Zielige Palestijnen”...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Concept akkoord gelekt: Trump wil Palestijnen en Israël dwingen vredesverdrag te ondertekenen

Posted on 09/05/2019

Afbeelding
(Afbeelding: Embed from Getty Images (2)).

Als Palestijnen en/of Israël weigeren, zet VS alle financiële hulp stop – Als Hamas niet tekent, zal VS oorlog tegen Gazastrook ondersteunen – Israël behoudt de controle over heel Jeruzalem, maar de situatie rond de ‘heilige plaatsen’ blijft zoals die is.

De Israëlische nieuwssite Israël Hayom heeft naar eigen zeggen de details van het concept vredesakkoord van president Trump in handen gekregen. Dat voorstel zal officieel pas in juni, na de islamitische Ramadan maand, worden gepresenteerd. Het behelst de oprichting van ‘Nieuw Palestina’ op de huidige Westelijke Jordaanoever, met uitzondering van de bestaande Israëlische nederzettingen. Jeruzalem wordt de ongedeelde hoofdstad van beide staten, maar alleen Israël behoudt er de controle over. Stok achter Trumps deur is dat de VS alle financiële hulp zal stopzetten als een van de partijen -ook Israël- weigert akkoord te gaan.

De ‘deal van de eeuw’, zoals het door Trumps schoonzoon Jared Kushner opgestelde akkoord ook wel wordt genoemd, bestaat uit de volgende punten:

* Israël, de PLO (w.o. de Palestijnse Autoriteit) en Hamas ondertekenen een vredesverdrag waarmee de oprichting van ‘Nieuw Palestina’ in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever (Judea en Samaria) een feit is. Uitzondering hierop vormen de bestaande Israëlische nederzettingen. Die gaan officieel onderdeel uitmaken van de Joodse staat;

* Israël laat in drie jaar tijd stapsgewijs een onbekend aantal Palestijnse gevangenen vrij;

* Jeruzalem blijft de ongedeelde hoofdstad van Israël, maar ook van Nieuw Palestina. Echter, alleen Israël behoudt de controle over de stad, het bestuur en het grondgebied. Palestijnen die in Jeruzalem wonen worden wel Palestijnse staatsburgers;

* De status quo in de Oude Stad (Klaagmuur, Tempelberg) blijft intact. Joodse Israëliërs zullen geen Palestijnse huizen mogen kopen, en omgekeerd;

* Egypte stelt in de Sinaï woestijn een gebied ter beschikking voor de bouw van een Palestijnse luchthaven, fabrieken en voor landbouw. Palestijnen zullen niet op dit land mogen wonen;

* Tussen de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever komt op 30 meter hoogte een rechtstreekse verbindingsweg (zonder aansluitingen naar Israël). China betaalt hier de helft van, en de VS, de EU, Australië, Canada en Zuid Korea ieder 10%;

* ‘Nieuw Palestina’ zal 5 jaar lang met jaarlijks $ 6 miljard worden gesteund. 70% daarvan wordt betaald door de Arabische Golfstaten; de VS hoest 20% op, en de EU de overgebleven 10%;

* De Palestijnse staat mag geen eigen leger oprichten, maar wel zijn politiemacht behouden. Er komt een defensieverdrag waarin Israël zich verplicht de Palestijnse staat tegen aanvallen van buitenaf te verdedigen;

* Hamas moet al zijn wapentuig aan Egypte overhandigen. Terwijl er een Palestijnse regering wordt opgericht zullen de leiders van de terreurbeweging worden gecompenseerd en salarissen krijgen van de Arabische landen;

* Binnen één jaar worden er verkiezingen in Nieuw Palestina gehouden;

* Alle grenzen tussen Gaza, Egypte en Israël blijven open voor mensen en goederen. Palestijnen zullen gebruik mogen blijven maken van Israëlische havens en vliegvelden;

* ‘Nieuw Palestina’ krijgt twee grensovergangen met Jordanië, die door de Palestijnen zullen worden gecontroleerd;

* De Jordaanvallei blijft in handen van Israël. Er komt een tolsnelweg met vier rijstroken om het gebied te ontsluiten.

Wat als?
* Als Hamas of een van de andere Palestijnse organen deze deal weigert, zal de VS alle financiële hulp aan de Palestijnen stopzetten, en andere landen onder druk zetten hetzelfde te doen;

* Als PA-president Mahmoud Abbas wel tekent, maar Hamas en Jihad Islami niet, dat zal er met volledige steun van de VS een oorlog worden gevoerd tegen de Gazastrook (waarschijnlijk totdat de Palestijnse terroristen compleet verslagen zijn);

* Als Israël weigert, dan verliest het land eveneens de jaarlijkse financiële steun van Amerika, op dit moment zo’n $ 3,8 miljard per jaar.

Eerste keer dat VS dwang wil zetten
Er zijn al talloze vruchteloze pogingen ondernomen om een permanent vredesakkoord te sluiten. Dat het deze keer anders kan gaan zou te maken kunnen hebben met het feit dat de VS nu zowel de Palestijnen als Israël wil dwingen in te stemmen.

Voor beide partijen staan grote financiële belangen op het spel, en de Palestijnse terreurgroepen kunnen zelfs een oorlog verwachten. Het lijkt na tientallen jaren mogelijk nog de enige manier om iets te forceren en het slepende conflict te beëindigen. Al kan daar sowieso, bij wat voor akkoord dan ook, een zeer groot vraagteken bij worden gezet, want alle Palestijnse organisaties hebben nog altijd zwart op wit als hoofddoel de totale verdwijning van de Joodse staat in hun handvesten staan.

Vermoedelijk is het concept akkoord bewust gelekt om de betrokken partijen alvast te laten wennen aan het idee dat ze straks feitelijk hun handtekening zullen moeten zetten.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/c ... ertekenen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Maarten
Berichten: 662
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Maarten »

Daar gaat geen enkele partij mee akkoord. Zeker weten.
Gebruikersavatar
aino
Berichten: 13
Lid geworden op: zo jun 15, 2014 12:19 am
Locatie: Mokum

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door aino »

Bijna iedereen heeft het steeds over Palestijnen, maar die bestaan helemaal niet. Het is o.a. Egyptisch tuig met de religie van het zwaard. Neem nou bijvoorbeeld Arafat, dat was een Egyptenaar. De term Palestijnen voornamelijk bedacht om de islam verder te verspreiden, toegang tot Israël te forceren, de zelfde rechten te krijgen in Israël en langzaamaan de boel over te nemen zoals hier in Europa. Arafat probeerde ooit voor elkaar te krijgen wat Palestijnen genoemd worden in Israël te laten wonen, gelukkig trapte de Israëlische regering daar toen niet in wat hier in Europa helaas wel gebeurd is..
Met het houtskool uit de haard van gisteren,
maken wij vandaag de tekeningen die we morgen zullen bewonderen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

De VN doet met de Palestijnse Arabische vluchtelingen iets schokkends

Geplaatst op 2 juni 2019Wat is de waarheid over de Palestijnse Arabische vluchtelingen? De VN heeft een hele afdeling voor de Palestijnen ter beschikking gesteld, de UNRWA (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East).

Wat doet die UNRWA eigenlijk?

De UNRWA doet absoluut niets positiefs voor de zogenaamde Palestijnse Arabische “vluchtelingen”. Heeft u zich ooit afgevraagd waarom zij nog steeds vluchtelingen zijn of zo worden genoemd? Waarom is dat hun status?

Toen het Joodse volk de controle over zijn vaderland herwon, zeiden de Arabische leiders tegen de Arabieren die toen in Israël woonden dat ze moesten vertrekken en dat ze naar hun huizen zouden kunnen terugkeren zodra de Arabieren gewonnen hadden. Het was niet het Joodse volk dat deze zogenaamde vluchtelingen het land uitstuurde. Maar de Arabieren verloren. De Arabische landen namen deze vluchtelingen echter niet op. Tot de dag van vandaag houden de Arabieren de Palestijnen in “vluchtelingenkampen” om wereldwijd aandacht en sympathie te krijgen. En de UNRWA bestuurt deze kampen en verleent daarbij alle hand- en spandiensten om ze in stand te houden.

De Joodse vluchtelingen
De VN heeft het nooit over de Joodse vluchtelingen, diegenen die vervolgd en verdreven zijn uit Arabische landen. Deze verdreven Joden overwonnen hun ontberingen en zij bouwden hun leven weer op. Israël, de VS, Canada, Frankrijk en andere landen namen deze Joden op. Het Joodse volk wordt al sinds het begin der tijden vervolgd, maar het blijft altijd sterk en kijkt naar een betere toekomst. Het is nooit volledig gebroken. De Joden mokken niet in hun wanhoop. Ze kijken hoe ze vooruit kunnen komen.

De VN helpt niet
De VN verleent dus geen hulp aan deze Palestijnse Arabische vluchtelingen. Blijkbaar komen zij niet in aanmerking voor de gebruikelijke diensten van het Vluchtelingenbureau van de VN. Zij zijn de enige uitzondering. Waarom? De UNRWA regeert nog steeds over de nazaten van deze vluchtelingen en houdt ze onder controle in vluchtelingenkampen. Wat kan daar de bedoeling van zijn?

De video toont alleen maar een glimp van hoe de VN het Palestijnse “vluchtelingenprobleem” in stand houdt en absoluut niets doet om hen daadwerkelijk te helpen.

Bron: https://israelunwired.com

Door: Leah Rosenberg

Vertaald/bewerkt uit het Engels door: Peter Rissing

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/02 ... chokkends/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

De Sharia houdt het Israëlisch-Palestijnse conflict muurvast

Posted on June 12, 2019Veel van de westerse beeldvorming over het Israëlisch-Palestijnse conflict wordt bepaald door het schema: rijk tegenover arm, machtig tegenover machteloos, bezitter tegenover bezitloze, onderdrukker tegenover vrijheidsstrijder. Dit schema is een hardnekkig restant van het marxistische denken in klassentegenstellingen, dat sinds de jaren ’60 en ’70 veel invloed kreeg in West-Europa... De Palestijnen zijn arme, bezitloze, machteloze, onderdrukte vrijheidsstrijders. Zij hebben dus het gelijk aan hun zijde. Israël daarentegen is een rijke, vermogende, machtige en onderdrukkende staat, en dus een schurkenstaat...

De “Palestijnen” beweren dat ze vechten voor hun oude thuisland. Daarmee misleiden ze zichzelf en de wereld. En onder invloed van Palestijnse propaganda/leugen, beschuldigen westerse landen Israël systematisch van het inpikken van Palestijns land... Maar, in de geschiedenis heeft er nog nooit een Palestijnse staat bestaan en ook een Palestijnse volk. De Palestijnen zijn een verzonnen volk. Het zijn Arabieren, uit verschillende Arabische landen. In 1967 werden ze niet als zodanig erkend, noch werden ze beschouwd als een partij in het conflict. Resolutie 242 van de Veiligheidsraad, die na de oorlog in 1967 werd aangenomen, maakte van hen geen melding...

En kijk maar naar hun familienamen. Zelfs die geven klip en klaar aan dat zij hier immigranten zijn. Neem de plaats Umm al-Fahm. Daar heb je vier grote stammen die uit Egypte afkomstig zijn. En in de Oude Stad van Jeruzalem bevindt zich de Marokkaanse wijk, waar zich moslimmigranten uit Noord-Afrika in het land Israël vestigden. Verder vonden in het Ottomaanse rijk van tijd tot tijd volksverhuizingen plaats om meer overheidscontrole te kunnen uitoefenen. Zo werden de Circassiërs hier naar toe gebracht, moslims uit de Kaukasus. En als je een telefoonboek openslaat in de Palestijnse gebieden, zul je namen vinden als Al-Iraqi, Al-Masri en Al-Houran, die verwijzen naar Irak, Egypte en Houran, een regio in Syrië. ...

De ‘Westbank’ (Judea en Samaria) is nog nooit van de Palestijnen geweest; vóór 1967 was het gebied bezet door Jordanië, vóór 1948 door de Britten, vóór 1917 eeuwenlang door de Turken. En aan mensen die zeggen dat Israël grondgebied moet teruggeven kunnen we dan ook de vraag stellen: Aan wie moeten ze het teruggeven dan? Aan Jordanië? Of aan de Britten of de Turken? Die zitten daar allemaal niet op te wachten... Israël had in 1967 niet ‘een flink stuk Jordanië bezet’, maar de Westelijke Jordaanoever, die Jordanië negentien 19 jaar eerder veroverde tijdens de eerste Israëlisch-Arabische oorlog en vervolgens illegaal annexeerde (dit werd alleen door Groot-Brittannië en Pakistan erkend). Voor het jaar 1948 was die kleine strook land niets anders dan een dorre woestijn/65%/, waar nauwelijks iets groeide. Nadat de Joden zich daar definitief vestigden en de staat Israël een feit was, begon de verandering...

Israël is niet verantwoordelijk voor de situatie in het Midden-Oosten. Het probleem is dat de ISLAM het bestaansrecht van Israël verwerpt. Palestijnen willen geen eigen staat. Want zodra een Palestijnse staat naast een Israëlische staat wordt opgericht, erkennen de Palestijnen definitief het bestaansrecht van Israël in het hart van de ISLAM. Tot 1967, toen Israël, na een Jordaanse aanval, Oost-Jeruzalem, Judea en Samaria veroverde, heeft niemand ooit geëist dat er op de zogenaamde West Bank een onafhankelijke Palestijnse staat moest komen. En daarom gaat de Palestijnse president Mahmoud Abbas niet akkoord met de oprichting van de Palestijnse staat. Islamofascist Arafat ging ook niet akkoord met de oprichting van staat Palestina. De VN stelde reeds in 1947 voor het land te delen, omdat gebleken was dat beide bevolkingsgroepen niet in één land konden samenleven, maar dat wezen de Palestijnse Arabieren als ook de omliggende Arabische staten af, waarna zij een oorlog begonnen tegen de Joodse staat in ontwikkeling. Dus, JIHAD/KORAN/ISLAM/NAZISME/WERELDVEROVERING, de Arabische staten en stammen, die de oprichting van de staat Palestina in 1948 hebben kunnen voorkomen, verantwoordelijk zijn voor het Palestijnse leed sinds 1948...

En we weten dat de uiteindelijke bedoeling van de ISLAM is: het veroveren en domineren van alle andere religies en landen — het installeren van de Sharia-wetgeving wereldwijd! Dat is het vanaf het vroegste begin geweest, en dat blijft het tot op heden (‘De heerschappij is alleen voor Allah.’- Koran:12:40... ‘De Islam is in een eeuwige oorlog met de niet-islamitische wereld’ - Koran 4:76, 60:4)... In 1988 verscheen het handvest van terreurorganisatie Hamas, dat een heilige sharia-oorlog tegen Israël voorstaat. In de Palestijnse grondwet wordt de ISLAM als staatsgodsdienst genoemd en de Sharia word de basis van het Palestijnse recht en Israël moet vernietigd worden, omdat Israël het thuisland is van de Joden. Deze staat bevindt zich op grondgebied dat al vanaf de zevende eeuw, na de verovering van Jeruzalem door de moslimlegers, deel uitmaakte van de dar al Islam, waar de Sharia – de islamitische wetgeving – van kracht was. En het jaar 1948 was voor de Jodenhaters een absoluut rampjaar. Het was een klap in het gezicht van Allah. Het hart van de dar al Islam werd eruit gesneden en teruggeworpen in een situatie van Dar al harb (“huis van de oorlog”). En Israël wordt niet alleen bedreigd door de Palestijnse Autoriteit (PA), maar door de hele islamitische wereld!...

De Palestijnse Arabieren voeren nu “geschiedenisoorlog” tegen Israël. De stad Jeruzalem (in 1890 waren Joden een meerderheid) en haar hart, de Tempelberg, een centraal ‘slagveld’ is voor de Palestijnse geschiedenisoorlog. Daar liggen immers de antiquiteiten opgeslagen die de Joodse band met het land onweerlegbaar aantonen. Deze bewijzen van Joodse oorsprong in Israël mogen derhalve voor de Palestijnen eenvoudigweg niet bestaan. Daarom ook worden ze systematisch vernietigd (moslims doen dat ook in Cyprus, Kosovo, Bosnië en andere delen van de wereld). In officiële documenten van de Palestijnse Autoriteit wordt de Tempelberg opgevoerd als een exclusief moslimterritoir, inclusief de Westerse Muur (de Klaagmuur). Want volgens de islamitische overlevering bond de profeet Mohammed daar zijn gevleugelde paard Buraq vast tijdens zijn nachtelijke (droom)reis van Mekka naar Jeruzalem...

Het genocidale handvest van Hamas roept op tot de vernietiging van Israël en de moord op Joden wereldwijd. Jarenlang hebben Hamas en andere terroristische groeperingen zelfmoordterroristen gestuurd naar joodse steden, raketten gelanceerd op joodse steden, en terroristen gestuurd om joodse burgers te ontvoeren en te vermoorden. Zij vallen de Joden aan en dan gebruiken ze die (kinderen, ouderen, vrouwen) als menselijk schild waarachter ze zich verbergen. Zonder barmhartigheid voor hun kinderen alsof ze niet van hen waren. Met het enige doel dat ze aan het publiek kunnen vertellen dat de Joden van plan waren hen te doden... Al jaren is Hamas ook bezig Palestijnse kinderen op te voeden, in het leren haten van Joden, christenen, andere gelovigen en afvalligen van de islam. Daar ligt de oorzaak van deze conflict...

In het grootste deel van de Arabische wereld wordt aan de Palestijnen het burgerschap geweigerd en worden ze agressief gediscrimineerd. Ze zijn uitgesloten van het bezitten van land en weerhouden van bepaalde beroepen. Van de 300 miljoen Arabieren in het Midden-Oosten en Noord-Afrika is minder dan een half procent echt vrij, en zij zijn allemaal burgers van Israël. Israëlische Arabieren behoren tot de meest opgeleide Arabieren in de wereld. Zij zijn mede onze vooraanstaande artsen en chirurgen, ze zijn gekozen in ons parlement en ze werken als rechters in ons Hooggerechtshof. Miljoenen mannen en vrouwen in het Midden-Oosten zouden deze mogelijkheden en vrijheden graag hebben...

Kijk naar heel de moslimwereld, naar meer dan 50 staten en een miljard inwoners. En wat merk je op? Waaraan ontbreekt het hen? Juist: aan vrede! Overal waar ze zitten vechten ze interne en externe vetes uit en zijn ze verwikkeld in gruwelijke godsdienstoorlogen van Centraal en Noord-Afrika tot in het Midden-Oosten en Azië. Verwacht je dan echt dat ze met aartsvijand Israël plots wel zullen kunnen samenleven?... Wij, Christenen en Joden verenigd, moeten altijd achter Israël staan, ook achter de staat en de strijd aangaan tegen de talrijke en wrede jihad-vijanden. We moeten onze Westelijke beschaving die gebaseerd is op het Judeo-Christelijk erfgoed, dus op de morele waarden van de Bijbel (de Thora), verdedigen... https://joodsactueel.be/2018/05/16/hama ... reurgroep/

https://zlj13051967.wordpress.com/2019/06/12/32939/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Amerikaanse ambassade verbiedt werknemers naar Judea, Samaria te reizen tijdens Bahrein-workshop

23 juni 2019

Afbeelding

De Amerikaanse ambassade in Israël gaf vrijdag een waarschuwing aan zijn werknemers, en raadde hen ten stelligste af om naar Judea en Samaria te reizen voor de duur van de ‘Peace to Prosperity’ workshop die deze week plaats zal vinden in Bahrein op 25 en 26 juni. Het eerste, economische element van het ‘Centennial Plan’ – zoals Saudi-Arabië verwijst naar de ‘Deal of the Century’ van de Trump-regering – werd vrijdag door het Witte Huis gepubliceerd voorafgaand aan de workshop.

De ambassade waarschuwt dat anti-Amerikaanse demonstraties kunnen plaatsvinden in door de Palestijnen gecontroleerde gebieden van Judea en Samaria en hun omgeving in de regio tijdens de Bahrein-top, die zich richt op de PA-economie. Medewerkers van de ambassade en hun familieleden zijn, voor hun eigen veiligheid, verboden om gedurende de hele duur van de workshop naar de regio te reizen.

De Amerikaanse National Security Adviser John Bolton heeft intussen op zondagochtend een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu op het kantoor van de premier in Jeruzalem, voorafgaand aan een historische trilaterale bijeenkomst in Jeruzalem met de Russische nationale veiligheidsadviseur. Die bijeenkomst beslaat een reeks onderwerpen waarmee alle drie de landen worstelen, waaronder de kwestie van de vrede tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit.

Afbeelding

Verschillende PA-facties hebben in reactie hierop opgeroepen tot massale demonstraties in Judea, Samaria en Gaza om te protesteren tegen de Bahrain-workshop, beginnend op maandag en doorlopend tot het einde van de conferentie op woensdag, onder de vlag: ‘The Manama Workshop is Verraad.’

De politieke factie al-Fatah van de ‘gematigde’ president van de PA Mahmoud Abbas, aka Abu Mazen, nom de guerre van de terroristenleider in maatpak, heeft zijn Arabieren opgeroepen om demonstraties te houden voor de ambassade van het Koninkrijk Bahrein in alle Arabische landen om tegen de workshop te protesteren en hij lanceerde op zaterdag de volgende oproep:

We doen een beroep op de massa’s van onze Arabische natie om in alle hoofdsteden naar de ambassades van Bahrein te gaan om deze schandelijke positie te veroordelen. We roepen op tot annulering van de workshop. Onze mensen zullen hun strijd voortzetten, vernedering afwijzen en hun vrijheid en waardigheid verdedigen. Laat iedereen opstaan om dit zionistisch-Amerikaanse terrorisme aan te klagen, dat wordt ondersteund door verraders uit onze natie.

Peace to prosperity
Economisch vredesplan van Trump
download PDF-file

Afbeelding

_____________________________________________________

Bronnen:

♦ Naar een artikel van Hana Levi Julian “US Embassy in Israel Bans Employees from Judea, Samaria During Bahrain Workshop” van 23 juni 2019 op de site van The Jewish Press
♦ Naar een artikel “Peace to Prosperity – A New Vision for the Palestinian People and the Broader Middle East” van 20 juni 2019 op de site van Het Witte Huis in Washington D.C.

https://brabosh.com/2019/06/23/pqpct-nmq/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77410
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

Het Israelische leger heeft steeds meer bewijs dat de brandballon-acties vanuit Gaza strak worden georganiseerd en geleid door Hamas. Er is dus geen sprake van ‘spontane’ protesten, zoals soms wordt gesuggereerd.

Ook vandaag worden in Gaza weer ballonnen met explosieven en ontstekingen opgelaten, met branden in het zuiden van Israël tot gevolg.

Afbeelding

In antwoord op de branden gisteren als gevolg van in Gaza opgelaten brandballonnen, heeft Israël besloten te stoppen met het doorlaten van brandstof voor de energiecentrale in de Gazastrook.

De Kleinzonen van Nasser, een aan de Nasser Salah al-Din Brigade gelieerde ballon-eenheid in de Gazastrook, zegt deze explosieven met ballonnen opgelaten te hebben. In Israëlische dorpen in de buurt van Gaza werden al geluiden van explosies in de lucht gemeld.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77410
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ariel »

Angélique Eijpe, bestuurslid One State Foundation is dus deze vrouw judas. Eijpe is getrouwd met Ismail Ziada, een Palestijn uit de Gazastrook.
Vredesplan voor het Midden-Oosten: veel geld, weinig enthousiasme

Geld lost niet alle problemen op, wordt er weleens gezegd. Maar Jared Kushner laat zich niet weerhouden. Kushner, schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump, is architect van een plan voor het Midden-Oosten dat vandaag in de Arabische eilandstaat Bahrein wordt besproken.

Hij probeert zo'n 50 miljard dollar los te krijgen om de welvaart van de Westelijke Jordaanoever, Gaza, Jordanië, Egypte en Libanon te stimuleren. Dat klinkt als een puur economisch plan, maar het is bedoeld als eerste aanzet naar vrede tussen Israël en de Palestijnen.

Afwezig
De beoogde geldschieters van het project zijn in Bahrein vertegenwoordigd: zowel de Golfstaten Saudi-Arabië en Qatar als privé-investeerders. Andere Arabische landen zijn ook aanwezig: onder andere Egypte, Marokko en Jordanië.

De EU stuurt een "technische deskundige". Maar er ontbreken ook een paar cruciale gezichten, want de Palestijnen gaan niet in op de uitnodiging en de Israëlische regering is bewust niet uitgenodigd.

De afwezigheid van deze twee centrale spelers komt Kushner niet slecht uit. Hij wil namelijk alle netelige politieke kwesties pas in een latere fase aan de orde stellen. Naar zijn idee zal economische voorspoed de angel uit het conflict halen. Zijn plannen worden schertsend de deal of the century genoemd, maar Kushner zegt zelf dat het gezien moet worden als de "kans van de eeuw".

De ambitieuze economische stimuleringsplannen van de Amerikanen voorzien onder meer in een miljoen nieuwe banen voor Palestijnen, het liberaliseren van de Palestijnse economie en miljardeninvesteringen in de infrastructuur. Onderwijs, zorg en openbaar bestuur worden ingrijpend vernieuwd.

De Palestijnen zijn resoluut tegen de aanpak van Kushner. De Palestijnse topdiplomaat Saeb Erekat schrijft in een verklaring dat "het volle economische potentieel van Palestina alleen kan worden bereikt door het opheffen van de Israëlische bezetting en het respecteren van het internationale recht en de resoluties van de VN". Met andere woorden: eerst vredesonderhandelingen, daarna pas de economische situatie aanpakken.

"Een gemiste kans", zegt Hanna Luden, directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). "Weer wordt de Palestijnen iets aangereikt en weer zeggen ze nee."


De afwezigheid van de Palestijnen stemt Luden somber over de levensvatbaarheid van Kushners plannen. "Ik kan me het wantrouwen van de Palestijnen voorstellen, want ze zijn misschien bang dat de voorstellen die er gaan komen niet zullen bevallen. Maar je kunt alleen onderhandelen over je toekomst als je aan tafel zit. Als je me vraagt of Kushners plan gaat lukken, ben ik bang van niet."

Ludens pessimisme wordt gedeeld door het Joodse persagentschap Jewish Telegraphic Agency, dat in een redactioneel commentaar schrijft dat "de deal van de eeuw er steeds meer uitziet als een kletspraatje met koffie".

Angélique Eijpe, bestuurslid One State Foundation
Een deel van de brede kritiek op de plannen van de Amerikanen heeft te maken met de boodschapper zelf. Jared Kushner wordt in veel kringen niet serieus genomen, legt Angélique Eijpe, bestuurslid en mede-oprichter van de One State Foundation, uit.

"Om vrede te bereiken in het Midden-Oosten heb je expertise nodig. Als onroerendgoedmagnaat is hij niet de eerste waar je aan denkt wat dat betreft. Daarnaast wordt hij met name door de Palestijnen niet gezien als neutrale bemiddelaar, en dat is hij in feite ook niet."

Ambassade
Eijpe doelt onder meer op Kushners nauwe en langdurige banden met Israël, de steun die een lid van zijn team heeft uitgesproken voor Israëlische annexatie van Palestijns gebied op de Westelijke Jordaanoever en zijn eigen twijfels over de bestuurlijke competentie van de Palestijnen.

Daarnaast heeft de VS veel goodwill onder de Palestijnen verspeeld door de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem en het stopzetten van miljoenen dollars steun aan de Palestijnse Autoriteit en de VN-hulporganisatie in Palestijns gebied, de UNRWA.

Maar ook de verwachte miljardendonaties en inhoud van de besprekingen in Bahrein overtuigen veel waarnemers niet. "Dit plan is een voorbeeld van zogeheten economic peace", zegt Eijpe. Geld ertegenaan smijten lost het echte probleem niet op. "Dat werkt niet. Dat is het paard achter de wagen spannen."

Hanna Luden van het CIDI ziet daarentegen de aanpak van Kushner wel zitten. "Wij signaleren dat ook Arabische landen beseffen dat het anders moet. De Palestijnen moeten niet alleen maar eerste hulp krijgen, maar de kans om economische vooruitgang te boeken en onafhankelijk te worden. Nu zijn ze afhankelijk van andere landen. Dat moet veranderen."

De argwaan tegen Kushner begrijpt ze wel, zegt ze. "Ik kan me het wantrouwen wel voorstellen, want hij heeft ook zijn belangen. Dat heeft iedereen. Maar het feit dat hij bemiddelt wil niet zeggen dat hij bepaalt."

Door de politieke aspecten van zijn vredesplan achter te houden, verhoogt Jared Kushner de spanning. Hij zegt zelf het juiste moment te willen bepalen voor dat controversiëlere deel van het proces. Volgens Israëlische kranten wil hij het premier Netanyahu ook niet moeilijk maken door een vredesoverleg te starten tijdens de verkiezingscampagne in Israël.

Maar sommige critici geloven niet eens dat er een politiek deel van het plan bestaat. Onder wie Mouin Rabbani, onafhankelijk Midden-Oostendeskundige in Washington. "Je kunt mij niet wijsmaken dat als de Amerikanen echt bezig waren met zo iets belangrijks, dat het niet zou uitlekken. Maar er is geen lek. Dat komt omdat er ook geen inhoudelijk vredesplan is."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8036
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door sjun »

Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Maarten
Berichten: 662
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Maarten »

Indien Israël grote delen van de Westbank zal gaan annexeren, wat volgens mij een logische evolutie is inzake het conflict met de Arabieren, dan blijft er een rompgebied over voor de Arabische bevolking. Wat zij kunnen doen is, ofwel ze accepteren nu eindelijk eens de Israelische hegemonie en passen zich aan de huidige politieke realiteit,net zoals de Arabieren die in 1948 in Israel (Nazareth bv) zijn blijven wonen...ofwel ze verkassen naar elders, of wel dit confict zal nog tientallen jaren door blijven gaan...

De Gazastrook is echter een gebied waar Israel in mijn ogen weinig te winnen heeft. Ofwel Gaza wordt een onafhankelijke mini-staat ofwel Egypte annexeert het...
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6815
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Ali Yas »

Maarten schreef:De Gazastrook is echter een gebied waar Israel in mijn ogen weinig te winnen heeft. Ofwel Gaza wordt een onafhankelijke mini-staat ofwel Egypte annexeert het...
Er was een tijd dat Egypte dat overwoog, toen dat land er als bezetter de baas was. Maar men kwam niet veel verder dan de bevolking onderdrukken en ophitsen tegen Israël.

TL;DR: https://besacenter.org/perspectives-pap ... e-of-1949/
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël, Gaza strook en de overige Palestijnen

Bericht door Pilgrim »

Peiling: Israëli´s voor de eliminatie van Hamas

Geplaatst op 27 juli 2019

Afbeelding

De meerderheid van de Israëlische bevolking is van mening dat haar land in de strijd met Hamas in de Gazastrook klaaglijk heeft gefaald.

Uit een nieuwe peiling van “New Wave Research” blijkt dat de meeste Israëlische Joden gefrustreerd zijn wat betreft de regeringspolitiek tegenover Hamas in de Gazastrook. Hierin weerspiegelt zich de wens van de Israëlische bevolking naar een overwinning in het Israëlisch-Arabisch conflict.

De joodse bevolking in het land wil volgens de peiling duidelijk de vernietiging van Hamas en een hervatting van de doelgerichte doding van hoge terroristen. 78% van de geënquêteerden ziet geen einde van het Arabisch-Israëlisch conflict. Op de vraag of er de komende twee decennia een kans zou bestaan om het conflict op te lossen, antwoordde 50% dat er een “onredelijke kans” zou bestaan. 28% is van mening dat er überhaupt geen kans zou bestaan op het einde van het conflict.

47% geeft de Palestijnse Autoriteit de schuld van de mislukte onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnse Arabieren sinds 1993. De belangrijkste reden zou de weigering van de Palestijnen zijn om het bestaansrecht van Israël als joodse staat te erkennen. 41% denkt dat het conflict pas zou eindigen wanneer Palestijnen hun droom van de vernietiging van Israël opgeven.

Een derde deel van de Israëlische Joden denkt dat men eerst de gevechtsbereidheid van de Palestijnen zou moeten breken om een erkenning van Israël als joodse staat te bereiken. Slechts 20% zou inzetten op onderhandelingen, 18% op economische prikkels in de Palestijnse gebieden, en maar 9% ziet een militaire operatie als oplossing van het conflict.

De meerderheid (84%) van de Israëlische Joden denkt dat een overwinning op de Palestijnen van doorslaggevende betekenis zou zijn, maar slechts 10% heeft het gevoel dat Israël op dit moment in dit conflict aan de winnende kant staat.

Maar hoe zou deze Israëlische overwinning er dan precies uitzien?

32% zegt: als de Palestijnen hun drang om Israël te vernietigen opgeven. Nog eens 32% denkt wanneer er een vredesverdrag met de Palestijnen opgesteld zou zijn. 14% denkt: wanneer Israël door de Arabische landen erkend zou zijn en 12% wanneer Israël door de internationale gemeenschap erkend zou zijn.

De Israëlische samenleving is het eens over war de omgang van Israël met terroristen betreft. 82% vindt deze omgang te laks. 68% is zelfs tegen de uitonderhandelde wapenstilstand in het zuiden na de laatste escalatie van geweld. Onder de bewoners van Zuid-Israël zijn daar zelfs nog meer mensen tegen, namelijk 75%.

Slechts 14% van de geënquêteerden wil een manier vinden hoe men met Hamas zou kunnen samenwerken. Bijna de helft daarentegen (49%) eist de volledige eliminatie van Hamas.

Bron: www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/27 ... van-hamas/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie