'Beeldvorming eigen schuld moslims'

Ruth
Berichten: 1232
Lid geworden op: Vr Apr 06, 2007 8:14 pm

'Beeldvorming eigen schuld moslims'

Berichtdoor Ruth » Do Mar 20, 2008 1:47 pm

Vandaag in de TELEGRAAF

'Beeldvorming eigen schuld moslims'

DEN HAAG - Sheikh imam Fawaz Jneid van de As-Soennah moskee in Den Haag vindt dat de moslims in Nederland hun hand in eigen boezem moeten steken. Volgens hem zijn zij zelf verantwoordelijk voor de beeldvorming die de afgelopen jaren rondom de islam is ontstaan. Dat zegt Fawaz woensdag in een interview met de website Mzine TV.

Imam Fawaz wordt gezien als een van de meest radicale imams in Nederland. Hij is vooral bekend geworden om zijn politieke inmengingen. Hij raakte onder andere in opspraak nadat een preek van hem in de openbaarheid kwam waarin hij smeekte om een ernstige ziekte voor de inmiddels overleden Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali. Toenmalig minister van Vreemdelingenzaken Rita Verdonk liet zelfs onderzoeken of de geestelijk leider vanwege zijn uitspraken Nederland kon worden uitgezet.

Volgens de imam moeten de moslims in Nederland het goede voorbeeld geven. „Wanneer een niet-moslim ziet dat zijn islamitische buurman steelt of iemand wordt op straat beroofd door een moslim, dan werk je niet mee aan een goede beeldvorming”, stelt de geestelijke. „Geloof kun je niet verdedigen met woorden, wel met daden. Daarom vind ik dat moslims zich van hun beste kant moeten laten zien in hun dagelijkse bezigheden.”

Imam Fawaz vindt ook dat intellectuelen, journalisten en politici met een islamitische achtergrond gebruik dienen te maken van de media om de boodschap van de islam en de koran over te brengen.


onze kabouter puntmuts lijkt zowaar eens iets verstandigs te zeggen.
Helaas voor hem heeft hij er de afgelopen tijd er zoveel rare dingen uitgekraamt dat ik dit ook maar met een flinke korrel zout neem.
Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.

Wie vecht kan verliezen, wie niet vecht is al verloren.

EDL

Mahalingam
Berichten: 40656
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Do Mar 20, 2008 2:27 pm

Ik denk dat die een kader-cursus over PR heeft gekregen van de Moslim Broederschap. Nu kan die beter stroop smeren als hem iets gevraagd wordt. Zijn agenda zal echt niet veranderd zijn.
Ik lees een oproep tot dawa:
Imam Fawaz vindt ook dat intellectuelen, journalisten en politici met een islamitische achtergrond gebruik dienen te maken van de media om de boodschap van de islam en de koran over te brengen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45757
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: 'Beeldvorming eigen schuld moslims'

Berichtdoor Pilgrim » Za Feb 22, 2014 9:18 pm

LIVE! Moslim Omroep over negatief imago islam

Johnny Quid | 22-02-14

Hey, weet u waar wel eens wat over gezegd mag worden? Moslims. Er zijn minder moslims in Nederland dan amateurvoetballers, The Voice Kids kijkers en Rijksambtenaren, maar dat betekent niet dat zij niet af en toe naast het potje pissen. Gelukkig is er de Moslim Omroep. En die gaan wat doen aan de veel te positieve beeldvorming rondom de islam. Wat? ... Oh... Herstel... Aan de onjuiste hardnekkige negatieve beeldvorming rondom de islam. Blijkbaar hebben wij wat gemist. Blijkbaar gonzen er nogal wat naargeestige en leugenachtige verzinsels rond in het land over moslims en vindt niet iedereen ze lieverdjes van de bovenste plank. Zoals wij. Komt dat intro: "Moslims ergeren zich aan de onjuiste beeldvorming rond de islam. Men wil graag dat de islam niet geassocieerd wordt met geweld of terrorisme. Moslims willen ook graag dat ze niet worden vereenzelvigd met de gewelddadige jihad of met extremisme. De Moslim Omroep wil een tegenwicht bieden aan de negatieve beeldvorming rond de islam." Precies. Islam wordt er constant bijgehaald als moslims een gebouw opblazen, genocide plegen, kindermeisjes uithuwelijken, verkrachtte vrouwen stenigen, columnisten doodsteken op straat, cartoonisten willen vermoorden, Syrië naar de klote helpen met een sektarische burgeroorlog, subsidiefraude plegen, grootschalig eindexamens jatten, homo's dood willen hebben, Adolf Hitler een complimentje geven over zijn Jodenbeleid, een metro of trein laten ontploffen en dat is dus niet eerlijk. Sterker nog, dat rijtje is precies die hardnekkige negatieve beeldvorming waar de Moslim Omroep wat aan wil doen. Gokje: iets met 'een paar fundi's geven de rest een slechte naam', 'het is de religie van de vrede' en 'het is de schuld van de media', waarop Joopie Jolo -want die is onder andere te gast- niet zal schromen het racistische GeenStijl aan te halen. Wat we awesome vinden. Verder aan tafel: Brahim Bourzik (de man die wegwijsborden richting Mekka in Rotterdam wilde plaatsen), Carel Brendel (internetheld, journalist en auteur van twee islamkritische boeken), eerder genoemde Faalsisco van Jole (was zo slecht als DWDD-presentator dat Matthijs van Nieuwkerk direct een Uniek Talentencontract kreeg) en Han Sie Dhian Ho (cultureel antropoloog, onder andere gespecialiseerd in interculturele communicatie). Maar goed, bij voorbaat is de open discussie al gesloopt door de beeldvorming incorrect en hardnekkig te noemen, waar geen moslim uiteraard iets aan kan doen, dus probeer het schreeuwen tegen uw scherm te beperken. U weet wat er komen gaat, ga niet verbaasd lopen doen. U kijkt het live op MINARET24 of gewoon op die zwarte bak waar uw vrouw altijd GTST op kijkt.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... ekkig.html

Deze kwestie staat ook op joop.nl. Bekijk het filmpje op hun site.

'Waarom moeten ze altijd de moslims hebben?'

22 februari 14

Media en negatieve beeldvorming rond moslims ... Discussie met Francisco van Jole, Carel Brendel, Brahim Bourzik en Han Sie Dhian Ho

Hoe komt het dat het Nederlandse media zo negatief berichten over moslims en valt daar iets aan te doen? De Moslim Omroep organiseerde een rondetafelgesprek met de journalisten Francisco van Jole van Joop, Brahim Bourzik oprichter van de Moslimkrant, de auteur van 'Het verraad van links' Carel Brendel en cultureel antropoloog Han Sie Dhian Ho. Het zaterdag op Nederland 2 uitgezonden gesprek wordt geleid door Fouad Sidali.

http://www.joop.nl/media/detail/artikel ... ms_hebben/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Negatieve beeldvorming moslims vindt zijn grondslag bij Moha

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Feb 23, 2014 1:28 am

Pilgrim schreef:
"Moslims ergeren zich aan de onjuiste beeldvorming rond de islam. Men wil graag dat de islam niet geassocieerd wordt met geweld of terrorisme.

Dat wordt lastig. Maar ik heb een tip. Mohammed afbeelden in een cartoon, rijdend op een ezel met een olijftak in zijn hand.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Beeldvorming moslims wil van Allah conform koran

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Feb 23, 2014 9:55 am

Het is bekend. Marokkaans islamitisch moslim tuig valt meestal de argeloze burger op straat aan met vijf man. Zo maar uit kennisbeschavingshaat of om hem te beroven. Zou een Marokkaans laag niveau moslim bontkraagje zo sterk als een beer zijn, hij zou zijn brute geweld en overvallen in zijn eentje plegen. Hij is echter per definitie in de zandbak van Allah veredeld en zo de laf als een hond en neemt dientengevolge geen enkel risico. Hij is bovendien bekend met de zwakheid van onze kennisbeschaving en tolerantie. Het stelen is hem met de islamitische paplepel ingegeven en menige supermarkt is met deze Arabisch islamitische traditie in de loop der tijd vertrouwd geraakt vol afgrijzen en onmacht.

Wanneer zo'n kut Marokkaantje op heterdaad betrapt wordt zal hij conform koran en zandbaktraditie cultuurgetrouw ontkennen. Omdat hij in de (bont)kraag is gevat, verhoord en voor zijn gevoel vernederd is, zal hij na vrijlating thuis zijn beklag doen. Het gevolg? Dat binnen no time zijn Marokkaanse familie en buren massaal verbaal komen halen in de supermarkt met veel geschreeuw en getier. Waarom? Omdat hun zoon geen dief is en respectloos tot schande van de familie vernederd is.

In de ogen van Marokkaanse moslims zijn wij volgens de koran als apen. En hoe ziet de islamitische houding tegenover een aap eruit? Het volgende korte filmpje zal ons ons dit duidelijk maken.

Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 19013
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Beeldvorming moslims wil van Allah conform koran

Berichtdoor mercator » Zo Feb 23, 2014 12:42 pm

'Hans van de Mortel' schreef:Het is bekend. Marokkaans islamitisch moslim tuig valt meestal de argeloze burger op straat aan met vijf man. ]

Als je wordt lastig gevallen door 5 kutmarokkanen moet je onmiddellijk en zonder discussie de grootste en lelijkste op zijn smoel slaan. Dan verliest die zijn gezag binnen de apen gemeenschap en druipen ze allemaal af.
Daarom is het aangewezen om ineens Mekka met de grond gelijk te maken, want daar huist de grootste en lelijkste aap van alle moslims: ALLAH !
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Beeldvorming moslims, wil van Allah conform koran

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Feb 23, 2014 12:59 pm

mercator schreef:
'Hans van de Mortel' schreef:Het is bekend. Marokkaans islamitisch moslim tuig valt meestal de argeloze burger op straat aan met vijf man. ]

Als je wordt lastig gevallen door 5 kutmarokkanen moet je onmiddellijk en zonder discussie de grootste en lelijkste op zijn smoel slaan. Dan verliest die zijn gezag binnen de apen gemeenschap en druipen ze allemaal af.
Daarom is het aangewezen om ineens Mekka met de grond gelijk te maken, want daar huist de grootste en lelijkste aap van alle moslims: ALLAH !

De kruistochten kunnen gemakkelijk overeenkomstig de beginselen van M&H worden herhaald en ook nog eens verbeterd worden uitgevoerd zonder hoge extra kosten: Kruisraket afvuren op Mekka. Dit is zeer zeker de vaste wil van Allah. Zeker weten? Jazeker! Want Allah zal er geen traan om laten. Wat dit betreft weten wij dus veeeeeel meer dan al die in de wereld domme in list en bedrog opgevoede mohammedanen bij elkaar in de heilige zandbak van het analfabetisme.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 40656
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 'Beeldvorming eigen schuld moslims'

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 27, 2014 12:18 pm

Er is geen lol in de Islam.
En saai is het ook. Zie maar dit gesprek bij de Moslim Omroep:
"Een opmerkelijk fragment uit het programma MO Actueel. Tijdens een interview met acteur Hassan Slaby, bekend van de populaire televisieserie SpangaS, valt een van de aanwezigen in slaap."
http://www.telegraaf.nl/tv/opmerkelijk/23251424/___Slaapverwekkend__interview_Moslim_Omroep__.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6105
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: 'Beeldvorming eigen schuld moslims'

Berichtdoor sjun » Wo Nov 26, 2014 7:40 am

Joyless Cult of Muhammad

Meer Afbeelding

Het lijkt me goed dat steeds meer mensen kennis van koran, hadith en soenna krijgen en andere mensen de ogen openen over die aan de wortel verrotte politiekreligieuze ideologie, een doodscultus rondom de onaanraakbaar verklaarde voorman Mohammed gebaseerd op terreur en angst met een streven naar werelddominantie. Tenslotte hoeft niet elke maatschappij naar Saudi Arabië, Iran, Turkije of Pakistan gemodelleerd te worden en haar eigen burgers de meningsuiting en persoonlijke ontplooiing stevig te beperken..
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Italian Nursing Home for Muhammad from SA

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Mar 11, 2015 9:53 am

An Arab family in Saudi Arabia was considering putting their grandfather Muhammad in a nursing home. All the Arab facilities did not exist, so they had to put the 70 years old Muhammad in an Italian nursing home. Money was not the problem.

After a few weeks in the Italian facility, they came to visit Grandpa. "Allah akbar! How do you like it here?
asked the grandson."


"It's realy marvellous! Everyone here is so courteous and respectful," said grandpa.

"We're so happy for you. We were worried that this was the wrong place for you as a muslim, since you are a little different from everyone."

"Oh, no! Let me tell you about how wonderfully they treat the residents," Muhammad said with a big smile.
"There's a musician here - he's 85 years old. He hasn't played the violin in 20 years, and everyone still calls him Maestro!
There is a judge in here - he's 95 year old, he hasn't been on the bench in 30 years and everyone still calls him Your Honor.
There's a dentist here - 90 years old. He hasn't fixed a tooth for 25 years, and everyone still calls him Doctor!
And Me – I haven't had sex for 45 years, and they still call me The Fucking Arab."
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten