Polygamie in Europa.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73767
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Polygamie in Europa.

Berichtdoor Ariel » Zo Apr 06, 2008 1:03 am

Polygamie in Italië

Italië, april 2008

Hoewel polygame huwelijken illegaal zijn in Italië, zijn er toch berichten dat ze in opkomst zijn. Weinig islamitische immigranten of Italiaanse bekeerlingen geven het toe, toch zijn er islamitische geleerden die het aantal landelijk op 15000-20000 schatten. Een en ander volgens een artikel in de italiaanse krant La Republica.
De Italiaanse overheid geeft geen extra toelagen aan gezinnen met meer dan een vrouw per man, dit in tegenstelling tot Engeland.
Volgens la Republica bieden ook België en Duitsland voordelen aan polygane families.
In Italië zijn geen officiële statistieken over polygame huwelijken, de schattingen variëren van honderden tot tienduizenden.
Recent ontstond in Italië discussie over een (positieve) uitspraak van een rechter in Bologna over de rechtsgeldigheid van zo'n huwelijk. De rechter rechtvaardigde zijn uitspraak met het argument dat de twee huwelijken waren gesloten in een land waar polygamie legaal is.


http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/1873
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73767
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Zo Apr 06, 2008 1:04 am

Uitkeringen ook voor tweede en derde vrouw

Engeland, april 2007

De Engelse regering verstrekt ook uitkeringen aan tweede en derde vrouwen van immigranten uit islamitische landen. Tevens wordt voorzien in middelen om huur en gemeentebelasting te betalen. Regeringswoordvoerders verklaarden deze week dat er een herziening van de wet op stapel staat om voortzetting van dit beleid mogelijk te maken.
Hoewel de Britse wet polygamie verbiedt, kunnen moslims toch ongehinderd meerdere echtgenotes hebben. Want Engeland erkent wel meerdere vrouwen als de huwelijken zijn gesloten in een land waar dit is toegestaan. De mannen zijn dan één keer wettig getrouwd, maar hebben met meerdere vrouwen een religieuze huwelijksceremonie gesloten, de Nikah.
Het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid kon niet zeggen om hoeveel gevallen het gaat.
Een woordvoerder van de Muslim Council of Britain zegt dat het heel gangbaar is voor islamitische mannen om met meerdere vrouwen te trouwen.
Polygamie betstaat ook in Griekenland en in Frankrijk
In Duitsland zijn tweede en derde echtgenotes automatisch meeverzekerd in het ziekenfonds.


http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/615
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73767
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Zo Apr 06, 2008 1:11 am

Polygamie in Griekenland

Griekenland, maart 2007

In gebieden waar moslims in de meerderheid zijn, staat de regering toe dat zij hun eigen regels stellen.
In Athene is polygamie verboden. In wijken met overwegend moslims, is polygamie echter wel toegestaan, in het kader van ‘cultureel respect’.
Ook in Italie zou sprake zijn van polygamie door moslim mannen


http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/503


Polygamie en antisemitisme in Franse voorsteden

Frankrijk, juli 2004

Volgens een intelligence rapport van de Renseignements Généraux zijn er zo’n 300 getto’s in Frankrijk waar twee miljoen mensen op het randje van islamitisch extremisme leven.
Scholen, werkplaatsen en plaatselijke verenigingen vormen een kweekplaats van antimaatschappelijke sentimenten. Polygamie is er gangbaar, het antisemitisme neemt schrikbarend toe en Europeanen verhuizen uit de buurt.
Er komen veel huwelijken tussen naaste familieleden voor. Fundamentalistische islamitische prekers zijn er zeer actief en dat is goed te merken aan de jeugd. Jongens zetten meisjes onder druk om hoofddoeken te dragen, zo stelt het rapport.


http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/247


Hoe lang nog voordat ook in Nederland en Belgie polygamie toegestaan wordt?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Zo Apr 06, 2008 10:55 am

In feite vind ik dit iets waar de staat geen rekening mee hoeft te houden.

Uiteraard is het zo dat enkel een monogaam huwelijk bepaalde voorrechten kan krijgen en daarmee houdt het op... alhoewel..?

neem de man met echtgenote + minnares (we nemen aan dat vrouwlief niet op de hoogte is).
Welke status heeft de minnares voor de staat? alleenstaande werkloze - moeder? krijgt ze extra uitkeringing omdat ze "alleenstaand" is?

Indien de staat rekening houdt met het feit dat ze "gehuwd" is, dan krijgt ze minder uitkering omdat ze enkel werkloos is.

In feite zou men héél het sociale systeem terug vanop de grond moeten heropbouwen.

Zoals het nu is, is het natuurlijk helemaal uit de hand aan het lopen. ooit opgezet in de tijd dat moeders bij de haard bleven en hun kinderen zelf moesten opvoeden, zonder enige eigen bron van inkomsten, was heht uiteraard belangrijk om bepaalde extra voordelen aan gehuwde vrouwen te geven. Echter, het begint erop te lijken dat de tegenwoordig buitenshuiswerkende vrouwen alsmeer meer moeten bijleggen om de levensstandaard van de ingeweken pascha met zijn harem te gaan bekostigen! Dit lijkt er ook wat over.

Laat ze maar gewoon als "echtgenote" tellen, maar dan ook met geen enkel extra recht méér (én uiteraard DELEN ze zijn weduwenpensioen, ik hoop dat ze niet alle vier een eigen pensioen krijgen terwijl de westerse moegewerkte vrouw enkel kunnen teren op hun eigen afgenomen bijdragen???)
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44424
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Polygamie in Europa.

Berichtdoor Pilgrim » Ma Okt 20, 2014 2:33 am

Moslims willen veelwijverij invoeren in Luxemburg

Geplaatst op 19 oktober 2014

Ook in het kleine EU-land Luxemburg maken de radicale islamieten het steeds gekker. Een initiatief van strenggelovig moslims heeft een petitie aan het Luxemburgse parlement gericht, waarin veelwijverij volgens de wetten van de sharia wordt geëist.

De eerste ondertekenaar voerde behalve strenggelovigheid ook nog economische redenen voor de toestemming tot polygamie in het bankwezen en de economie aan: met deze nieuwe huwelijkswet zouden zogenaamde islamitische “High-Net-worth Individuals” gelokt moeten worden. Ze zouden hier dan gelijksoortige randvoorwaarden als in hun thuislanden aantreffen en zouden zodoende tegelijkertijd met vier vrouwen getrouwd kunnen zijn.

De parlementaire petitiecommissie heeft dit polygamie-offensief van de radicale islamieten echter een halt toegeroepen en zich tot monogamie bekend.

In Duitsland leiden imamhuwelijken tot veelwijverij
Ook in Duitsland is polygamie eigenlijk verboden. Strenggelovige moslims omzeilen dit verbod echter door behalve een officieel staatshuwelijk één of meerdere imamhuwelijken te sluiten. Door deze imamhuwelijken, die onder moslims een aandeel zouden hebben van 20%, wordt het huwelijksrecht van de staat omzeild. Belangrijk is voor de radicale islamieten uitsluitend de religieuze acceptatie van hun handelen in hun parallelsamenleving.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/10/19/ ... more-73441
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44424
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Polygamie in Europa.

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 27, 2018 4:51 pm

Kom maar binnen: Syriër leeft nu met 2 vrouwen en 8 kinderen in Duitsland

Geplaatst op 27 januari 2018

Afbeelding

Polygamie is in Duitsland voor “allen die hier al langer leven” verboden – maar dat geldt vanzelfsprekend niet voor islamitische nieuwe burgers. Hier helpen de autoriteiten graag mee aan de gezinshereniging van diverse echtgenotes – de uit 10 personen bestaande harem plus verwekker wordt uiteraard door de Duitse belastingbetaler gefinancierd.

Een al getrouwde Syriër mocht inmiddels ook echtgenote nummer twee naar Duitsland halen. In 2015 was hij met echtgenote nummer een en de vier gezamenlijke kinderen Duitsland binnengekomen. Daarna kon hij de vier kinderen, die hij verwekt had met echtgenote nummer twee, naar Pinneberg halen en opdat die niet zonder hun moeder opgroeien, komt nu ook echtgenote nummer twee naar Duitsland. Dat bevestigde een woordvoerder van het verantwoordelijke districtsbestuur Elmshorn in de deelstaat Schleswig-Holstein.

In het district Pinneberg is al sprake van twee andere bevestigde gevallen, waarin eveneens meerdere echtgenotes in het kader van de “gezinshereniging” door de Duitse belastingbetaler medegefinancierd worden.

De beschuldiging hier in Duitsland bigamie te bevorderen, wijst de woordvoerder van Pinneberg, Oliver Carstens, uiteraard ver van zich en spreekt van een “zorgvuldige individuele controle”.

Het zou bij gezinsherenigingen niet om bigamie respectievelijk om het halen van meerdere vrouwen naar Duitsland gaan, maar het zou in de eerste plaats gaan om het welzijn van de kinderen, probeert Carstens zichzelf eruit te praten.

De kosten van de gezinshereniging voor de belastingbetaler lopen op, wat een andere zaak bewijst. Deze “beschikking” kregen we toegestuurd door een lezer. We kunnen op dit moment echter niet de echtheid van het document garanderen. Maar wie een beetje kan rekenen...

Afbeelding

Afbeelding

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/27 ... duitsland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73767
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Polygamie in Europa.

Berichtdoor Ariel » Ma Aug 20, 2018 11:54 am

Indirecte erkenning van polygamie in België?

Ondanks dat polygamie verboden is in België, delen honderden vrouwen hun overlevingspensioen met de andere echtgenote van hun (polygame) man. De oorzaak van deze – indirecte – erkenning van polygamie schuilt in (oude) samenwerkingsakkoorden tussen België en de Maghreblanden.

Vandaag delen ongeveer zo’n 700 vrouwen van Marokkaanse of Algerijnse nationaliteit hun pensioen met een andere vrouw. Hoewel een polygaam huwelijk in ons land bij wet verboden is, resulteren oude akkoorden tussen België en de Maghreblanden in de huidige regeling. Concreet krijgen twee weduwen van één man de helft van een overlevingspensioen.


Een antwoord van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) op een parlementaire vraag van MR-Kamerlid Jean-Jacques Flahaut maakt daarnaast duidelijk dat hun aantal slechts zachtjes afneemt. Zo betaalde de Federale Pensioendienst (FPD) in 2016 682 personen een gedeeld overlevingspensioen uit. Twee jaar later, in januari 2018, ontvingen 677 personen een dergelijk pensioen.

Ondanks deze geringe daling, verwacht men dat dit aantal in de toekomst zal afnemen. Zo scherpte de Marokkaanse wetgever de voorwaarden voor polygamie aan. Nu moet de man én toestemming van zijn eerste vrouw hebben én aantonen dat hij voldoende middelen heeft om zijn vrouwen te onderhouden. Daarnaast zorgt de verhoging van de (Marokkaanse) pensioenleeftijd ervoor dat al te jonge weduwen geen nabestaandenpensioen meer kunnen ontvangen.

Geen gelijke verdeling
Momenteel verdeelt men het overlevingspensioen in twee gelijke delen. Bij de actualisering van de bilaterale sociale zekerheidsovereenkomst met Marokko wil men deze regeling evenwel veranderen. Zo zou men, in plaats van een gelijke verdeling tussen de twee weduwen, voor een proportionele verdeling gaan. Hoe langer men getrouwd was, hoe groter het aandeel van het overlevingspensioen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten