Polygamie op islamitische datingsite

Webmaster NRP
Berichten: 130
Lid geworden op: Vr Apr 13, 2007 3:26 am
Contact:

Polygamie op islamitische datingsite

Berichtdoor Webmaster NRP » Do Sep 18, 2008 1:41 am

Op de islamitische datingsite e-muslim kunnen mannen die een tweede of derde huwelijk willen sluiten terecht. Bij de persoonsbeschrijving staat dan dat de betreffende man positief tegenover polygamie staat en ook al getrouwd is. Dat geldt voor 50 van de 400 inschrijvingen.
Polygamie is in Zweden verboden.
Zie: http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/2168
Nieuw Religieus Peil:
peilt onvrijheid en onverdraagzaamheid

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44424
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Polygamie op islamitische datingsite

Berichtdoor Pilgrim » Di Sep 13, 2016 3:00 am

Brit maakt website waar moslims tweede vrouw kunnen vinden

Eveline Meijer, 12-09-16

Het lijkt op een normale datingwebsite, maar Secondwife.com is meer dan dat. Op deze site, opgericht door de 33-jarige Brit Azad Chaiwala, kunnen Australische moslims zoeken naar een tweede vrouw, zo schrijft de Daily Mail.

Volgens Chaiwala wint polygamie aan populariteit in Australië. Op zijn website staan inmiddels 180 mannen en twaalf vrouwen, die allemaal een tweede huwelijk zoeken. In totaal zouden 750 Australiërs de website gebruiken.

In Australië is polygamie echter illegaal. Maak je je er toch schuldig aan, dan kun je vijf jaar de gevangenis in gaan. Het is niet duidelijk of de website ook de huidige regels overtreedt.

Voorzichtig
Volgens de bedenker zijn moslims nu ontzettend voorzichtig met dingen als polygamie vanwege alle vooroordelen tegen hen. Daarnaast kijken ze vooral naar hun culturele achtergrond, ,,in plaats van wat de religie zegt''. Op de voorpagina van Secondwife staat dan ook een zin uit de Koran: ,,Trouw vrouwen naar jouw keuze. Twee of drie of vier. Maar als je bang bent dat je niet rechtvaardig kunt handelen, trouw er dan slechts één.''

Volgens Chaiwala betekent dit dat een moslim met maximaal vier vrouwen mag trouwen, als hij het zich kan veroorloven en ze allemaal gelijk behandelt. De Brit heeft zelf al sinds hij twaalf is de droom om meerdere vrouwen te trouwen.

Kritiek
De site kon al snel op kritiek rekenen. Zo vindt de directeur van de Australian Muslim Women's Centre for Human Rights, Jourmanah El Matrah, dat het vernederend is en dat vrouwen en kinderen vaak slecht worden behandeld binnen de polygamie.

,,Vrouwen lijden vaak en voelen zich alleen'', zegt El Matrah. ,,Het beperkte bewijs dat we hebben, toont dat er een verhoogde kans is op huiselijk geweld.'' Bovendien is de tekst in een tijd geschreven waarin vrouwen een man nodig hadden voor hun onderhoud en rechten, maar dat is nu niet meer het geval.

De president van de Australian Federation of Islamic Council, Keysar Trad, zegt echter dat polygamie vrouwen rechten geeft. Zo worden ze niet bestempeld als minnares. Hij gebruikt zijn vrouw, met wie hij dertig jaar getrouwd is, als voorbeeld. ,,Mijn vrouw is een heilige. Ze is één van de beste vrouwen die ik ken. Maar ik denk dat het de menselijke natuur is, God heeft zijn 'drive' erg sterk in mannen laten zitten, zodat we de beste verzorgers en ondersteuners voor meer dan één vrouw kunnen zijn.''

Overigens heeft Chaiwala ook een website opgezet voor niet-Moslims, genaamd Polygamy.com.

http://www.ad.nl/buitenland/brit-maakt- ... ~a762fa46/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten