Islamisering in de gevangenis

Mahalingam
Berichten: 38872
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamisering in de gevangenis

Berichtdoor Mahalingam » Wo Aug 24, 2016 5:16 pm

De overheid vindt nu ook dat die Islam recrutering in de gevangenissen moet stoppen. Maar hoe zonder mensenrechten te overtreden? Eenzame isolatie zodat die haatbaarden niet iemand hebben om tegen te prediken en te bedreigen?.
Engelse gevangenissen gaan moslimextremisten isoleren
Het Britse ministerie van Justitie gaat staatsgevaarlijke moslimextremisten in gevangenissen isoleren. Met deze maatregel wil het radicalisering tegengaan. Onlangs openbaarde een klokkenluider dat 's lands best beveiligde gevangenis op 'een trainingskamp voor jihadisten' is gaan lijken. Uit een net gepubliceerd rapport van een oud-gevangenisdirecteur staat dat politiek correct optreden van cipiers onbedoeld bijdraagt aan radicalisering.

Onbedoeld? Daar ben ik niet totaal zeker van. Onbedoeld wegkijken soms?
Het voorstel vloeit voort uit een rapport waarin staat dat islamitische radicalen profiteren van de 'culturele gevoeligheid' bij het personeel waar het gaat om religieuze zaken. Uit angst voor het verwijt islamofobisch of racistisch te zijn fouilleren ze niet als gevangenen religieuze kledij dragen en laten ze toezicht achterwege bij het gezamenlijke bidden. Extremistische lectuur is aanwezig in de gevangenisbibliotheken en radicale geluiden worden genegeerd.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/engelse-gevangenissen-gaan-moslimextremisten-isoleren~a4362525/
Er wordt nog een voorbeeld gegeven van Islam infiltratie:
De politieke correctheid waarvan het rapport gewag maakt, staat niet op zichtzelf. Onlangs concludeerde oud-minister Eric Pickles in een rapport dat de kiescommissie om dezelfde reden geen actie heeft willen ondernemen tegen stemfraude in moslimgemeenschappen. Het onderzoek kwam na een kiesschandaal in de Londense wijk Tower Hamlets, waar burgemeester Lutfur Rahman door een rechter uit zijn ambt is gezet.

En hoe gaat het er dan aan toen in het gevang volgens de klokkenluider?
Volgens de 27-jarige klokkenluider zat hij op een vleugel met 200 andere gevangenen, van wie de helft moslims. Een twintigtal extremisten maakte de dienst uit, verklaarde hij. 'Door andere gevangenen werden ze als beroemdheden behandeld. Onder hen zat de man die in 2007 een bom wilde laten ontploffen op het vliegveld van Glasgow. Ze zijn intelligent, erudiet en spreken zacht (...) Ze behandelden je als broeder, gaven eten, sigaretten en steun.'
[...]
De kans bestaat dat Choudary naar Belmarsh in Zuidoost-Londen wordt gestuurd, de best bewaakte gevangenis van het land. Tegenover The Evening Standard heeft een ex-gedetineerde, een moslim die een straf heeft uitgezeten voor bankfraude, gezegd dat de jihadistische groep 'the Akhi' - arabisch voor 'de broeders' - zo ongeveer de halve gevangenis bestiert. De gevangenisleiding, cipiers en imams zouden machteloos staan.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamisering in de gevangenis

Berichtdoor Pilgrim » Di Mar 21, 2017 2:33 am

Zweden is van plan om nieuw aangekomen “migranten” als cipiers in te zetten

Geplaatst op 20 maart 2017

Afbeelding

“Asielzoekers” uit het Midden-Oosten zullen in het kader van een nieuw programma van de Zweedse regering als cipiers worden ingezet in de Mariefred gevangenis. Het nieuw door het reclassering- en gevangenissysteem ingevoerde programma heeft tot doel om 450 nieuw aangekomen “migranten” en gehandicapten verschillende praktijkervaring te laten opdoen in beroepen zoals cipier, kok en andere werkzaamheden in de gevangenissen van het land. Minister van Justitie Johansson bezocht de Mariefred gevangenis, waar volgens de website van de reclassering twee Irakese “asielzoekers” opgeleid worden tot cipiers.

De directeur van de Mariefred gevangenis, Mohamed Gulied, en projectleidster Helena Lönnkvist stelden de minister voor aan de kandidaten voor het programma, waaronder twee Irakezen genaamd Khaled Taha en Dheyazan Sadeq, die in de gevangenis ook tegelijkertijd Zweeds leren. Khaled zei tegen de minister:

“Ik wil werken en ik ben hier in Mariefred heel gelukkig. Nu hoop ik dat ik enkele basisvaardigheden opdoe”.

De manager van het project, Helena Lönnkvist, zei:

“De leerlingen worden rolmodellen zowel in ons bedrijf als voor hun familieleden en vrienden buiten het gevangenis- en reclasseringssysteem. Wij hopen dat ze willen blijven en vaste medewerkers willen worden.”

Mohamed Gulied voegde er aan toe:

“We hebben nieuwe mensen nodig en dit is een goede manier om in het beroep terecht te komen”, zei hij en dat hij zou hopen dat er meer “migranten” aan het programma zouden gaan deelnemen.

Tot nu toe is het programma nog niet ingegaan op een thema waar veel gevangenissen in heel Europa mee geconfronteerd worden, namelijk de toename van de radicale islam en de radicalisering van gevangenen. In Frankrijk bleek uit een bericht van het Franse parlement van vorig jaar dat de Franse gevangenissen, waarin 60% van de gevangenissen moslims zijn, een broeinest zijn geworden voor radicale islamitische indoctrinatie.

De situatie in Britse gevangenissen is niet veel beter. De voormalige hoofdinspecteur van het gevangeniswezen, Nick Hardwick, zei in 2015 dat gevangenissen een centrum voor radicale islamitische rekrutering waren.

In HMP Gartree, een zwaarbeveiligde gevangenis in GB, worden volgens rapporten complete celblokken beheerst door een variatie van het islamitische sharia-recht.

“Het is zo erg dat niet-islamitische gevangenen weigeren om daar naartoe gegaan, omdat ze zich geïntimideerd voelen”, zei een bron en voegde er aan toe: “Ze worden enorm onder druk gezet om zich te bekeren en als ze dit niet doen worden ze bedreigd met geweld. De moslim-bendes hebben hun eigen regels en gebruiken het sharia-recht om conflicten te regelen. Feitelijk maken ze hun eigen gevangenis binnen een gevangenis.”

Zweden heeft ook te maken met de toename van steun voor de “Islamitische Staat”, gerelateerd aan ISIS-strijders die terugkeren uit het Midden-Oosten en volgens de Zweedse geheime dienst hun extremistische ideologie verbreiden. Al in 2006 meldden rapporten dat radicale islamieten ook in Zweedse gevangenissen zouden rekruteren.

Bron: http://www.breitbart.com

Door: Chris Tomlinson

Vertaald uit het Engels door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/03/20 ... te-zetten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamisering in de gevangenis

Berichtdoor Pilgrim » Ma Apr 03, 2017 11:18 pm

Gevangenis-imams: Groot deel weigert veiligheidscontrole

Geplaatst op 3 april 2017

Afbeelding
Gevangenis-imam.

Tot nu toe waren er 117 DİTİB-imams actief in de gevangenissen in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. Omdat een groot deel van hen weigerde zich te onderwerpen aan de veiligheidscontrole zijn dit er nu nog maar 17.

Omdat radicaalislamitische predikers gevangenissen graag gebruiken om Jihadisten te rekruteren, gat de minister van Justitie van Nordrhein-Westfalen, Thomas Kutschaty (SPD), opdracht tot een veiligheidscontrole van imams van DİTİB.

Van de tot nu toe 117 imams van de door Ankara gecontroleerde DİTİB gestuurde imams wilden echter 105 hier niet aan meewerken. Een aantal dat boekdelen spreekt, temeer daar vooral de predikers van de Turkse DİTİB – blijkbaar niet geheel onterecht – er van verdacht werden voor de Moslimbroeder-regering van Turkije te spioneren en haar propaganda te verbreiden. Nu bleven er nog maar 112 DİTİB-imams voor de vrijdagsgebeden in de gevangenissen van Nordrhein-Westfalen over.

Met het oog op deze feiten blijkt dat veiligheidscontroles bij imams (en niet alleen bij diegenen die door DİTİB gestuurd worden) wel degelijk terecht is. Of ze nu in gevangenissen, in “normale” moskeeën of als religieleraren op scholen werkzaam zijn – radicale predikers hebben in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland niets te zoeken.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/04/03 ... scontrole/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4964
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Islamisering in de gevangenis

Berichtdoor sjun » Di Apr 04, 2017 5:38 am

?De hoogste tijd voor een vlotter uitzetbeleid. Nu alvast kan werk gemaakt worden van een wet om een nationaliteit per inwoner te regelen.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Mahalingam
Berichten: 38872
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamisering in de gevangenis

Berichtdoor Mahalingam » Vr Nov 17, 2017 8:57 pm

De ene zijn terrorist, dan andere zijn vrijheidsstrijder.
Niet alle terroristen zijn hetzelfde. Dus ze allemaal maar zo bij elkaar ophokken, dat geeft problemen.
Neem nu deze:
Drie jaar cel geëist voor aanslag op moskee Enschede
Op zaterdagavond 27 februari van dit jaar gooiden de mannen (tussen de 24 en 36 jaar) twee molotovcocktails tegen de muur van een moskee in Enschede,...
http://regio.tpo.nl/2016/09/30/drie-jaar-cel-geeist-aanslag-op-moskee-enschede/

En die kwamen dus in Vught te zitten bij alle Islam terroristen. Ze hebben het er levend afgebracht want ze zijn op tijd verplaatst naar een gewone gevangenis.
Gevangene die aanslag pleegde op moskee bedreigd door islamitische medegevangenen
Een gedetineerde op de terroristenafdeling van de gevangenis in Vught wordt ernstig bedreigd en moet daarom worden overgeplaatst naar een gewone gevangenis. De man zit in Vught vanwege een aanslag op een moskee in Enschede, wat een terroristisch misdrijf is. In de gevangenis wordt hij echter voortdurend bedreigd door geradicaliseerde islamitische gevangenen die daar ook verblijven.

De man had al eerder om overplaatsing gevraagd maar dat werd twee keer afgewezen. De beroepscommissie van de Raad voor de Strafrechtstoepassing (RSJ) heeft de klager nu toch in het gelijk gesteld. De man is eind vorig jaar veroordeeld tot vier jaar celstraf en wordt sinds zijn komst bedreigd, waardoor hij met psychische klachten kampt.

Vanwege zijn vrees voor agressie, vindt de beroepscommissie overplaatsing terecht.
http://nieuws.tpo.nl/2017/11/16/gevangene-die-aanslag-pleegde-op-moskee-bedreigt-door-islamitische-medegevangenen/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamisering in de gevangenis

Berichtdoor Pilgrim » Za Feb 17, 2018 6:30 pm

Groot-Brittannië: De islam heeft de gevangenissen overgenomen!

Geplaatst op 17 februari 2018

Afbeelding
Niet alleen in Engeland zijn de gevangenissen grotendeels al door de islam overgenomen!

Gevangenissen zijn broedplaatsen voor rekrutering van jihadisten

Men kan er niet meer bij wat we nagenoeg dagelijks allemaal lezen over de islamisering in Europa. En hoe blind hiervoor – of opzettelijk en berekenend – de politieke elites deze islamisering negeren, respectievelijk nauwkeuriger gezegd, deze massief stimuleren en begunstigen. Nu komen er berichten uit Engeland, waarover ik in vergelijkbare vorm reeds vanuit Duitsland bericht heb:

Engelse gevangenissen zijn verworden tot kiemcellen van de islamisering. Complete gevangenissen worden beheerst door de islam, ooit seculiere moslims tot radicale moslims omgeturnd, en niet-islamitische gedetineerden óf tot bekering óf tot betaling van een dhimmi-belasting (“ongelovigen-belasting”) volgens de Sharia gedwongen.


Jouwatch bericht hierover in een actueel artikel als volgt:

“Britse gevangenissen zijn overgenomen door de islam. Niet-islamitische gevangenen moeten zich bekeren of de Djizya, de islamitische protectiebelasting, betalen om ongedeerd te blijven. Dat bericht een christelijke geestelijke, die jarenlang in gevangenissen heeft gewerkt en nu onder vuur genomen werd vanwege zijn “extreme” christelijke opvattingen.” Wie in de gevangenis zit en enigszins in vrede wil leven, moet zich bekeren. Sommigen worden daar zelfs toe gedwongen”, bericht Pastor Paul Song, die meer dan 20 jaar als gevangenis-aalmoezenier in Britse gevangenissen heeft gewerkt.

De 48-jarige christelijke geestelijke uit Zuid-Korea, die meer dan 20 jaar in Britse gevangenissen heeft gewerkt, lag onder vuur omdat er tegen hem beschuldigingen werden geuit dat hij een moslim als “terrorist” bestempeld zou hebben.

“Zoiets heb ik niet gezegd, ik zou zoiets ook nooit zeggen”, probeert Song zich te verdedigen. Hij vindt dat hij wordt gediscrimineerd omdat hij christen is en weigert in andere gevangenissen dienst te doen zolang zijn naam niet is “gezuiverd”.

“De moslims in de gevangenis waren vreselijk tegen me. Door één werd ik geslagen, maar ik was vroeger politieman in Seoel, ik kan ermee omgaan. Ik heb er verder geen punt van gemaakt, ik wil geen ruzie met de gedetineerden. Ik ben heel boos over de discriminatie van de christenen in de gevangenis. Zij hebben daar niet dezelfde rechten”, aldus Pastor Song. Maar zelfs als hij dit gezegd zou hebben, zou hij daarmee in geen geval verkeerd gezeten hebben.

Dat dit alles geschiedt voor ons aller ogen, dat niemand ingrijpt, dat de Engelse autoriteiten daarbij net zo onledig toekijken als ze het deden bij de Pakistaanse seks-bendes in Engeland (o.a. Rotherham), dat alles toont aan hoe kapot de westerse samenlevingen zijn gegaan aan de beide belangrijkste infecties islam en socialisme:

“Alleen al in de Noord-Engelse provinciestad Rotherham (graafschap Zuidelijk Yorkshire) werden tussen 1997 en 2014 meer dan 1400 kinderen slachtoffer van seksueel geweld. Voor een deel werden 11-jarige meisjes achtereenvolgens met alcohol en cadeaus gewillig gemaakt, en daarna ontvoerd door meerdere mannen, geslagen, geïntimideerd en verkracht.

In het midden-Engelse graafschap Oxfordshire werden meer dan 370 “aan de lopende band” misbruikt, zoals de Londense krant “The Times” het voorstelt. Bureaus van jeugdzorg, die zich over de slachtoffers ontfermden, spreken van een “onbetwistbare” samenhang met mannen van Pakistaanse herkomst. Eén bericht houdt de “islamitische cultuur” verantwoordelijk voor de misstanden.”
(Bron)

De daders waren zonder uitzondering moslims, meestal criminele bendes van Pakistaanse immigranten
Destijds is er een controverse ontbrand over de vraag welke rol de islamitische cultuur en religie zowel als de vrouwen verachtende instelling van veel mannen bij de misdrijven speelt. Dikwijls kwamen de daders er ongestraft mee weg, want sommige autoriteiten deden beide ogen dicht om niet de verdenking van vreemdelingen- en islam-vijandigheid op zich te laden.

Dit debat heeft niets opgeleverd, zoals te verwachten viel: Want ook in Engeland is het taboe om op de ware inhoud van de islam in te gaan. En bij de autoriteiten, die jarenlang toekeken en uit angst om als “racisten” te worden afgeschilderd niets deden, werd eveneens geen mens bestraft vanwege begunstiging van zware misdrijven en/of lijdelijkheid in functie.

Een toestand, die ook in Engeland, zodra het de beide epidemieën islam en socialisme overwonnen mocht hebben, moet worden gezuiverd naar het voorbeeld van de processen van Neurenberg van 1945:

Niemand van de schuldigen, die thans worden gedekt door het politieke establishment, mag daar zonder kleerscheuren van afkomen.


Terug naar de gevangenissen: De ware rol van de gevangenisimams
Overal in de Europese gevangenissen willen imams toegang tot de aldaar gevangen gezette islamitische gedetineerden. De reden: die zouden behoefte hebben aan “geestelijke en psychische bijstand.” Bijna geen imam wordt dit verzoek geweigerd. Maar hoe deze “bijstand” er uitziet, daarover hullen de gevangenisdirecties zich in stilzwijgen. Hen kan onmogelijk zijn ontgaan,

  • dat met de imams het aantal bekeringen in de westerse, ook Duitse gevangenissen, met sprongen omhoog ging
  • dat de gevangenissen steeds meer onder de controle van de islam raakten
  • dat niet-moslims door islamitische gevangenen worden mishandeld, werden gedwongen tot bekering of tot betaling van een ongelovigen-belasting.
Zo is voorzichtigheid geboden als bijvoorbeeld Ramazan Demir, leider van de islamitische gevangenis zielzorg in Oostenrijk, van de kant der politiek actie eist:

De secretaris-generaal van de islamitische gevangenis zielzorg, Ramazan Demir, vreest dat gevangenissen verworden tot broedplaatsen voor radicale islamisten. Er is in Oostenrijk maar één professionele zielzorger, dat is te weinig. “We moeten iets doen om de radicalisering te stoppen, want het probleem wordt groter”, zei Demir tegen de “Vorarlberger Nachrichten” in november 2017. (Bron)

Ik persoonlijk geloof geen woord van wat deze imam zegt. Ik geloof niet dat hij tegen de door hem aangemaande radicalisering zal ingaan – maar deze veel eerder, zoals bevolen door de islam, zal verscherpen.

De islam eist de onderwerping van alle niet-islamitische landen aan de islam, hij eist zelfs expliciet de vernietiging van alle niet-moslims in meer dan 2.000 niet mis te verstane bevelen van Allah en Mohammed. Het middel om dit doel te bereiken, is precies de radicalisering van de islam – en de islamitische jihad, die tot nu toe al aan 300 miljoen niet-moslims het leven heeft gekost.

Dus waarom zou deze Oostenrijkse imam uitgerekend iets moeten doen dat ingaat tegen de basiseisen van de islam?

Alles loopt perfect voor de islam
Juist de gevangenissen zijn voor de islam ideale broedplaatsen en perfecte logistieke centra bij zijn doel de landen van de “ongelovigen” over te nemen.

Naast de moskeeën zijn gevangenissen in werkelijkheid islamitisch bezette gebieden in de “Landen van Oorlog (dar al-Harb) geworden, zoals de islam onze westerse landen noemt.

Gevangenen zijn meestal bereid tot geweld, en deze bereidheid tot geweld hoeft dus niet, zoals bij de zgn. “gematigde” moslims, door opvoeding eigen te worden gemaakt. En deze tot geweld bereid zijnde moslims kunnen nu hun hang naar bruutheid met de zegen van de islam geheel officieel uitleven.

Niet langer bedrijvers van geweld, maar martelaren: Dat is de boodschap die ze van de imams in de gevangenissen meekrijgen, en waaraan ze zich maar al te graag onderwerpen.
Gevangenissen in de westerse landen zijn zo militaire kaderplekken van de islamitische Jihad geworden. Dat weet men van Europa, en dat kent men ook uit de VS, uit Nederland, uit Duitsland, uit Noorwegen of Zweden.

Er is maar één antwoord op deze niet te bevatten gebeurtenissen:
Het systeem dat dit toestaat, moet compleet worden ingeruild. Maar een illegaal systeem legaal afschaffen, is als de kwadratuur van de cirkel: Het lukt nooit met legale middelen – en als het al lukt, dan lukt het onvolledig.

Bron: https://michael-mannheimer.net

Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door: Theresa Geissler

https://ejbron.wordpress.com/2018/02/17 ... ergenomen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamisering in de gevangenis

Berichtdoor Pilgrim » Do Mar 01, 2018 11:16 pm

Islamisering in Duitse gevangenissen: Autoriteiten slaan alarm

Geplaatst op 1 maart 2018

Afbeelding

Wiesbaden – Steeds opnieuw zijn radicaalislamitische daders in gevangenissen geradicaliseerd. Voor het eerst heeft de Criminologische Centrale met zetel in Wiesbaden een studie over dit fenomeen opgesteld. Het resultaat van de landelijke Onderzoeks- en Documentatiecentrale en die van de deelstaten: drie vierde deel van alle Duitse jeugdgevangenissen moeten extremistische tendensen bij gevangenen constateren. Bij de bestrijding van dit probleem heerst grotendeels radeloosheid. Van de 36 aangeschreven Duitse jeugdgevangenissen hebben 32 geantwoord. Eén op de twee gevangenissen heeft een preventieaanbod zoals hulp om ermee op te houden of anti-agressietraining.

Er waren zelfs concrete aanwijzingen, bijvoorbeeld van de veiligheidsautoriteiten, op de gevaarlijkheid van individuele gevangenen. Zeven gevangenissen bleken gevangenen te bezitten die ervan beschuldigd werden een zware staatsgevaarlijke gewelddaad voor te bereiden en deel uit te maken van een terroristische vereniging. Meer dan de helft van de jeugdgevangenissen bevestigde zelf desbetreffend opvallen gedrag te hebben waargenomen, dat reikt van extremistische opvattingen tot openlijke missionering.

Afbeelding

Dit zal vermoedelijk ook in de toekomst zo doorgaan. “Het gevangeniswezen staat op dit moment voor de uitdaging om te moeten gaan met in toenemende mate meer als radicaalislamitisch geradicaliseerde personen, die terugkeren uit het gebied van de zogenaamde ´Islamitische Staat´ of op een andere manier in verband met radicaalislamitisch gemotiveerd delicten veroordeeld werden”, oordeelde de Criminologische Centrale.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/03/01 ... aan-alarm/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamisering in de gevangenis

Berichtdoor Pilgrim » Ma Okt 15, 2018 1:42 am

Spanje: “Islamitische Staat” rekruteert in gevangenissen

Geplaatst op 14 oktober 2018

Afbeelding

De Spaanse politie heeft een Jihadisten-netwerk opgerold, dat opereerde in meer dan een dozijn Spaanse gevangenissen. Het netwerk, dat vermoedelijk in contact staat met de “Islamitische Staat”, werd door een van de meest verbitterde Jihadisten opgericht en gerund – blijkbaar onder de ogen van het gevangenispersoneel.

Het bestaan van dit netwerk werpt niet alleen vragen op over de effectiviteit van de veiligheidsmaatregelen in Spaanse gevangenissen, maar doet ook twijfelen aan de Spaanse “deradicalisering”-programma´s, die erop gericht zijn islamitische militanten te “rehabiliteren” om hen uiteindelijk weer “in te binden” in de samenleving.

Volgens een op 2 oktober gepubliceerd rapport van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken over de antiterreur operatie bestond de harde kern van de groep uit 27 Jihadisten in 17 verschillende gevangenissen – dat zijn meer dan de helft van de 30 Spaanse gevangenissen waarin veroordeelde Jihadisten gevangen zitten.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken omschrijft de groep als een jihadistisch “gevangenisfront” (“frente de cárceles”); tot zijn criminele bezigheden behoorden het rekruteren, indoctrineren en radicaliseren van andere gevangenen en de planning van nieuwe jihadistische aanslagen.

Tot de leden van het netwerk behoorden niet alleen maar veroordeelde Jihadisten, maar ook gewone gevangenen, die in de gevangenis waren geradicaliseerd. Onder hen talrijke Spanjaarden die zich bekeerd hebben tot de islam. Enkele van de leden stonden op het punt om vrijgelaten te worden.

De figuur achter de schermen van de groep, Mohamed Achraf, een 44-jarige Marokkaan wiens echte naam Abderramane Tahiri luidt, zat een gevangenisstraf uit van 14 jaar wegens de planning van aanslagen met vrachtwagens op markante doelen in Madrid, zoals het Hoogste Gerechtshof of het station Príncipe Pío.

Achraf zou op 14 oktober 2018 vrijgelaten worden – bijna vier jaar voor het reguliere einde van zijn straf. Hij werd in 2008 gevangen gezet en werd sindsdien regelmatig van de ene naar de andere gevangenis overgeplaatst – een gebruikelijke gang van zaken, die moet verhinderen dat “islamisten” in een gevangenis voet aan de grond krijgen en andere gevangenen radicaliseren. In februari 2018 werd Achraf overgebracht naar de gevangenis Campos del Río, waar hij in eenzame opsluiting zat.

Op 1 oktober doorzocht de antiterreurpolitie Achraf´s cel en ontdekte dat hij een “gedisciplineerd en georganiseerd” netwerk van jihadistische gevangenen had geleid, dat zich bezighield met het rekruteren en radicaliseren van andere gevangenen en bovendien nieuwe plannen voor aanslagen op uitgekozen doelen ontwikkelde.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken voerde het netwerk zijn activiteiten uit door lichamelijke interactie onder gevangenen in dezelfde gevangenis; voor de communicatie met gevangenen in andere gevangenissen had men bovendien “boodschappers”. Het netwerk kon zich onttrekken aan observatiemechanismes door voor de communicatie terug te vallen op gevangenen die niet speciaal geobserveerd werden.

De krant “La Verdad” uit Murcia berichtte onder verwijzing naar bronnen binnen de politie dat Achraf waarschijnlijk aangeklaagd zou worden vanwege nieuwe terroristische vergrijpen en, in plaats van vervroegd vrij te komen, in verzekerde bewaring wordt ondergebracht.

Achraf heeft in Spanje een lange jihadistische militante geschiedenis. Tijdens een eerder verblijf in de gevangenis, dat hij tussen 1999 en 2002 in de gevangenis Topas in Salamanca doorbracht, had hij al eerder een soortgelijk Jihadisten-netwerk georganiseerd – genaamd “Martelaren voor Marokko”- dat in minstens vijf Spaanse gevangenissen actief was. Het bestond uit vier cellen, die, aldus het openbaar ministerie, “perfect uitgedacht en met elkaar verbonden waren”.

Na de bomaanslagen op de treinen in Madrid in het jaar 2004, waarbij 193 mensen gedood en 2000 verwond werden, traden de Spaanse autoriteiten in het hele land tegen islamitische fundamentalisten op. Een antiterreur operatie – “Operation Nova” – leidde tot de arrestatie van 36 Jihadisten, waaronder talrijke leden van het netwerk van Achraf. De onderzoekers vonden correspondentie, die aantoonde dat Achraf een bomaanslag op de Audiencia Nacional van plan was, het gerechtshof dat zich bezighield met het onderzoek naar de treinaanslagen.

Bovendien ontdekten de onderzoekers correspondentie tussen Achraf en andere Jihadisten, waaronder een brief waarin stond: “Moslims hebben tegenwoordig twee plekken waar ze naartoe kunnen gaan: gevangenis of Jihad.” In een andere brief schrijft Achraf:

“We willen ons voorbereiden op de jihad voor Allah. Ik heb goed nieuws: ik heb een nieuwe groep opgericht, we zijn bereid op elk moment voor Allah te sterven. We wachten erop uit de gevangenis ontslagen te worden, zodat we met het werk kunnen beginnen. We hebben mannen, we hebben wapens, en we hebben doelwitten. Alles wat we nodig hebben is de praktijk.”

In april 2005 werd Achraf door Zwitserland aan Spanje uitgeleverd; in Zwitserland was hij na zijn ontslag uit de gevangenis gevlucht en had daar tevergeefs asiel aangevraagd en zich daarbij voorgedaan als Palestijn.

In februari 2008 werd Achraf wegens het “werven voor en leiden van een terroristische vereniging” tot 14 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Tijdens het proces kwam de rechtbank te weten hoe Achraf, die zichzelf “Emir” noemde, een provisorische moskee in een gevangenis-gymzaal ervoor had gebruikt om andere gevangenen in de door de “Islamitische Staat” vertegenwoordigde jihadistische ideologie van het radicale salafisme te indoctrineren.

Met het oog op Achraf´s biografie van het slafistisch jihadisme en zijn eerdere, tijdens zijn eerste verblijf in de gevangenis ondernomen, pogingen om medegevangenen te missioneren en te indoctrineren, blijft het onduidelijk waarom de Spaanse autoriteiten het hem toestonden om tijdens zijn tweede verblijf in de gevangenis een ander, nog groter Jihadisten-netwerk op te bouwen.

Zoals de krant “La Verdad” berichtte, was Achraf´s netwerk “heel georganiseerd… en had het al bepaalde doelwitten op het oog” evenals “enkele gevangenisbeambten, ook hogere, bedreigd”. De groep had “een eigen symboliek en motto”, “was perfect gestructureerd, met nauwkeurige bevelen wat er op de binnenplaatsen van de gevangenissen gedaan moest worden, en ook wat betreft de trainingsmethodes”.

Achraf´s netwerk zou wel eens het topje van de ijsberg kunnen zijn. Een nieuwe analyse van data uit gevangenissen, die werd uitgevoerd door de site “El Independiente”, komt tot het resultaat dat er op dit moment meer dan 150 gevangenen in 28 verschillende Spaanse gevangenissen straffen uitzitten wegens delicten die te maken hebben met de jihad.

Bijna de helft (72) van de wegens jihadistische activiteiten veroordeelde personen zijn Marokkanen, gevolgd door Spanjaarden (57). Andere gevangenen komen uit Algerije, Argentinië, Bangladesh, België, Brazilië, Bulgarije, Denemarken, Egypte, Frankrijk, Mexico, Nederland, Pakistan, Saoedi-Arabië en Turkije.

Het delict waarvoor de meeste gevangenen vanwege activiteiten met betrekking tot de jihad veroordeeld werden, is lidmaatschap van een terroristische vereniging, gevolgd door rekruteren, indoctrineren en training voor terrorisme evenals ondersteuning van gewapende groepen.

Bovendien staan nog eens 120 andere gevangenen onder observatie, die veroordeeld zijn wegens delicten die niets met de jihad te maken hebben; ze worden geobserveerd naar aanleiding van signalen van “radicaalislamitisch fanatisme”, aldus de krant “El País” onder verwijzing naar bronnen op het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Achraf´s netwerk werpt het licht op de effectiviteit – respectievelijk het gebrek daaraan – van het Spaanse deradicalisering-programma voor jihadistische gevangenen. Volgens de door de Spaanse grondwet gegarandeerde bescherming van de mensenrechten kunnen zulke programma´s alleen maar op vrijwillige basis uitgevoerd worden.

Van de ongeveer 270 gevangenen die vanwege jihadistische tendensen geobserveerd worden, nemen volgens informatie van het Spaanse persbureau EFE slechts 20 aan de deradicalisering-programma´s deel. Het minister van Binnenlandse Zaken geeft toe:

“Ver ervan verwijderd gederadicaliseerd te worden, is de meerderheid van de onderzochte individuen niet alleen nog steeds toegedaan aan actief, militant jihadisme, maar in de gevangenis zelfs nog radicaler geworden.”

Bron: https://de.gatestoneinstitute.org

Door: Soeren Kern

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/14 ... ngenissen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten