Moslimagenda biedt kijkje in islam

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Moslimagenda biedt kijkje in islam

Bericht door Ariel »

Deze Moslimagenda is volgens mij weer een staaltje van Islamitische zendingsopdracht of te wel Dawa.

Op de site van de AIVD kunnen we dit lezen, en toch doen ze er niks aan.
AIVD-rapport: ‘Radicale dawa in verandering, de opkomst van islamitisch neoradicalisme in Nederland’
9 oktober 2007

Het moslimradicalisme is een nieuwe fase is ingegaan. Deze fase, die de AIVD islamitisch neoradicalisme noemt, kenmerkt zich door een grotere professionele en strategische aansturing. De AIVD neemt waar dat de aanhang van het moslimradicalisme in deze nieuwe fase toeneemt.

De AIVD schrijft dit in het rapport ‘Radicale dawa in verandering, de opkomst van islamitisch neoradicalisme in Nederland’.
https://www.aivd.nl/actueel-publicaties ... vd-rapport

Moslimagenda biedt kijkje in islam

vr 31 okt 2008,

AMSTERDAM - Wie belangstelling heeft voor de islam kan voor volgend jaar de Moslimagenda aanschaffen. Hajar Alariachi van de Meiden van Halal en Ahmed Marcouch, voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart, nemen vrijdag het eerste exemplaar van dit nieuwe initiatief in ontvangst.

De agenda is volgens de bedenkers bedoeld voor iedereen die met een frisse blik naar de culturele rijkdom van de islam wil kijken. Hij is niet alleen bedoeld voor mensen met een islamitische achtergrond, maar ook voor belangstellenden voor deze religie.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2345 ... lam__.html


Link naar Moslimagenda

http://www.demoslimagenda.nl/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Vera
Berichten: 756
Lid geworden op: ma jun 11, 2007 4:43 pm

Bericht door Vera »

Interessante gedachtengang Ariel. Ik geloof dr zelf niets van, maar oke. Ja dat AIVD stukje herken ik wel. Maar dat de Moslimagenda daar een rol in speelt, neuh.
Laa ilaaha illallaah
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

nou Vera, vermits West Europa tot hiertoe nog hoofdzakelijk christelijk is, vind ik toch dat men aan de moslims zo'n christelijke agenda moet aanbieden! Kwestie van te weten waaraan ze zich hoeven aan te passen, of tenminste waarmee ze rekening moeten houden.

Christenen en zelfs atheisten worden tegenwoordig hoe langer hoe gevoeliger voor het respecteren van hun eigen oeroude gewoontes zie je. Binnenkort gaan er lijfstraffen komen voor moslims die op zondag de rustperiode niet in acht nemen. Kwestie van multi-cultuur hoorde ik zeggen: de rustperiode is van de christenen, de lijfstraffen van de moslims. Een combinatie dus. Naar het schijnt is dat verrijkend.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Plaats reactie