Hadj kent rangen en standen

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 65185
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Hadj kent rangen en standen

Berichtdoor Ariel » Wo Dec 03, 2008 3:16 pm

Hadj kent rangen en standen

Moslims uit de hele wereld reizen dezer dagen naar Mekka voor de jaarlijkse hadj. Van oudsher was Damascus een verzamelplaats. De organisatie is nu in handen van touroperators, die zeer diverse pakketten in de aanbieding hebben.


’Nog één woord en ik barst in tranen uit”, zegt Isam Nitfajil. Geëmotioneerd kijkt de 64-jarige winkeleigenaar toe terwijl Sheikh Ahmad Fahed al-Tinaawi, imam en tevens een van de grootste religieuze touroperators van Syrië, uitlegt hoe zijn toehoorders de belangrijkste reis van hun leven zullen ervaren.

De bebaarde sjeik, gekleed in onberispelijk wit gewaad en tulband en geflankeerd door twintig assistenten, wisselt historische anekdotes over de hadj naar Mekka af met praktische informatie, zoals de benodigde vaccins en de regels voor taxfree shoppen op het vliegveld van Jeddah.

In de Saad Ibn al-Waqaas moskee in Damascus luisteren zo’n vijfhonderd toekomstige hadji’s in stilte toe.

Dit jaar is december de maand van de hadj. De pelgrimstocht is de vijfde en laatste ’zuil van de islam’, na de geloofsbelijdenis (shahadah), het rituele gebed (salaat), het geven aan de armen (zakaat) en vasten (sawm). Iedere moslim die daartoe fysiek en financieel in staat is, moet tenminste eenmaal in zijn leven de tocht naar Mekka maken. Elk jaar trekken gelovigen vanuit de hele wereld naar de heiligste stad van de islam, de geboorteplaats van Mohammed, op zoek naar de nabijheid van Allah.

Vroeger verzamelden pelgrims vanuit het noordelijk deel van de moslimwereld, zich in de Tekiyye Suleymaniyye moskee, een enorm complex vol tuinen, eetzalen en gebedsruimten ten zuiden van oud Damascus. Van daaruit vertrok na het middaggebed een enorme karavaan van pelgrims, soldaten, handelaren, kamelen en muilezels voor een reis van soms wel 45 dagen, door het woeste Arabische landschap, vaak in verzengende hitte, getergd door vermoeidheid, dorst en roofzuchtige bedoeïenen.

De Tekiyye Suleymaniyye moskee is nu een toeristische attractie in het centrum van de stad, tegenover het Four Seasons hotel. Voor Syrische pelgrims begint de bedevaart anno 2008 aan de toonbank van hun touroperator. Ze bestellen all-inclusive pakketten, vliegen naar Saoedi-Arabië, en slapen in vijfsterrenhotels. Wie het kan betalen, vindt verlossing op een paar uur vliegen van Damascus.

Maar eerst moet de bedevaartganger een aantal financiële en bureaucratische hindernissen overwinnen. Boven aan de lijst staat het visum. Het Saoedische ministerie van hadj bepaalt het aantal beschikbare visa, op basis van het aantal moslims in een land. Dit jaar krijgen 25.000 Syriërs de kans om een middag hun leven te overdenken op de berg Arafat, waar Mohammed zijn laatste preek hield, om deel te nemen aan de rituele steniging van de duivel en het heiligste der heiligen te bezoeken in de al-Haram moskee in Mekka: de Ka’ba, het kubusachtige gebouwtje waarheen elke moslim zijn gebed richt. Het Syrische ministerie van binnenlandse zaken zet alle aanvragers op volgorde van oud naar jong, en begint bovenaan met het uitdelen van visa. Wie nooit eerder aan de hadj heeft deelgenomen, krijgt voorrang. Toch bestaat al-Tinaawi’s clientèle niet uitsluitend uit bejaarden, want elke pelgrim kan maximaal twee volwassen begeleiders meenemen. Vrouwen mógen zelfs niet mee zonder ten minste één muhrim (beschermer): haar echtgenoot of een naast mannelijk familielid.

Als het visum binnen is, kan de pelgrim zijn speciale hadj-paspoort ophalen bij zijn touroperator en de rest van de planning aan hem overlaten. Er zijn in Syrië zo’n dertig gecertificeerde hadj-verkopers, alleen via hen kun je deelnemen aan de bedevaart. De Syrische overheid voerde dat systeem begin jaren negentig in om een einde te maken aan de onoverzichtelijke en onhygiënische gewoonte van Syrische pelgrims om met bussen naar Saoedi-Arabië te reizen, onderweg wildkamperend langs wegen en in tunnels.

De touroperators bieden uitsluitend vliegreizen. Maar de verschillende soorten accommodatie en voedsel bieden grote ruimte voor prijsverschillen. Goedkoop is het niet: prijzen variëren van 100.000 Syrische ponden (zo’n 1.650 euro, meer dan een gemiddeld Syrisch jaarsalaris) voor onderdak zonder voedsel, tot 590.000 pond (bijna 10.000 euro) voor een twaalfdaagse reis inclusief vluchten binnen Saoedi-Arabië en een verblijf in het Hilton Makkah Towers – op zevenhonderd meter afstand van de Ka’ba.

„Ik organiseer reizen voor vips”, zegt touroperator Mohammed Antar, die zojuist twintig kamers in het Hilton Makkah Towers heeft geboekt. „Ingenieurs, zakenmensen, en artsen.” Onder zijn vijftig klanten zijn veel Syrische expats die vliegen vanuit Europa en de VS. De gemiddelde Syriër zou ruim vier jaar moeten werken om Mohammeds goedkoopste pakket te kunnen betalen.

De meeste Syriërs kiezen voor een middenklasse-aanbieder, zoals sjeik Al-Tinaawi, die geen goed woord over heeft voor zijn luxe-concurrenten. „Weet je dat ze zelfs hangmatten hebben geïnstalleerd bij hun tent op Arafat?” vraagt hij zijn toehoorders verbaasd. Door al die luxe vergeet je waarom het gaat, zegt hij. Niet voor niets dragen alle pelgrims dezelfde witte gewaden. „Bij de hadj zijn slaven en koningen gelijk.”

Zowel de sjeik als zijn publiek gaan er prat op voor de ’echte hadj’ te staan. Zijn klanten hebben voor de sjeik gekozen vanwege zijn reputatie, de prijs en de kwaliteit. „Hij biedt goede service zonder te overdrijven”, zegt een vijftiger met een formidabele buik. „Een beetje ontbering hoort er natuurlijk bij.”

Niet dat Tinaawi’s klanten in de open lucht slapen, of handelswaar moeten beschermen tegen nachtelijke overvallen, zoals vroeger. Voor zo’n 150.000 pond (ongeveer 2.400 euro) biedt hij meer dan alleen transport, accommodatie en maaltijden. Handdoeken, koffers met het logo van zijn bedrijf, speciale bedevaartshoofddoeken voor de vrouwen en zelfs een blauw zakje voor de zeven kiezelstenen die de hadji naar de duivel mag gooien zijn inbegrepen bij de prijs.

Volgens een strak schema, met een vaste tijd voor een middagdutje, word je langs alle hoogtepunten van de hadj gevoerd.

Vanuit zijn bescheiden moskee in het westen van Damascus verkoopt sjeik Said Shoerabaa een goedkoop pakket: dertig dagen voor 100.000 pond. Geen eten, alleen onderdak en vervoer. Winst maakt hij nauwelijks, zegt Shoerabaa, en als hij wat overheeft, bewaart hij het voor mensen die niet genoeg kunnen betalen. „Veel van mijn klanten verkopen vee of een stuk land om de hadj te kunnen doen”, vertelt hij terwijl de kapper tegenover zijn moskee zijn baard bijknipt. „Het zijn boeren, arbeiders, de onderklasse.”

Shoerabaa’s klanten slapen met zes tot acht mensen op een kamer in een appartement, op ruime afstand van Mekka. Maar het is schoon, zegt Shoerabaa, en behalve voedsel voorziet zijn organisatie in alle basisbehoeften. „Ik houd de drempel laag, zodat de hadj niet iets wordt voor alleen rijke mensen.”

Maar ook bij hem hoef je niet alleen maar even je spaarpot om te keren. Ghasaan al-Qadour, een van Shoerabaa’s 170 klanten, verkocht zelfs zijn taxi: „Vergeving van zonden is niet in geld uit te drukken. Na de hadj ga ik weer sparen. Als Allah het wil, heb ik snel genoeg voor een nieuwe auto.” Als dagloner hoopt hij op tienduizend lire per maand, zo’n 170 euro – de helft minder dan met zijn taxi. Hij heeft een gezin met drie kinderen.

Ondanks de aardse beslommeringen van de moderne hadj, gaat het de deelnemers er uiteindelijk om een betere moslim te worden. „Sinds ik weet dat ik de hadj ga doen, probeer ik alle regels van de islam zo goed mogelijk te volgen”, zegt Chaher Atassi, een 32-jarige winkelier die zijn moeder vergezelt naar Mekka. „Ik mis geen gebed meer, ik lees de Koran en ik ben eerlijk tegen iedereen.” Hij probeert altijd een goed mens te zijn maar hij doet nu wel beter zijn best.

De beloning is ernaar. Wie zuiver is van geest en lichaam, en de hadj uitvoert volgens de voorschriften, worden al zijn zonden vergeven. „Als een pasgeboren baby”, beschrijft moefti Nizar Muhammad al-Khatib, de imam van de beroemde Beni Oemajjamoskee, het spirituele strafblad van een terugkerende hadji. „Alle goede religieuze daden van een gelovige in Mekka tellen dubbel. Slechte trouwens ook.” Al-Khatib doet dit jaar voor de vijftigste keer de hadj.

Voor moslims zonder Saoedische verblijfsvergunning en een goede handel, zoals de oude imam, blijft het waarschijnlijk bij één hadj. Deze week vertrekken de gelukkigen en op 6 december komen 2,5 miljoen moslims uit alle landen samen in Mekka, in de grootste jaarlijkse bedevaart ter wereld. Na afloop keren ze herboren terug, vrij van zonden en met een nieuwe titel: hadji.


http://www.trouw.nl/nieuws/religie-filo ... anden.html
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 65185
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Do Dec 04, 2008 6:52 pm

Ik hoop ook dat de hadj dit jaar veilig verloopt, maar als men toch dit jaar sneuvelt tijdens bedevaart, dan weet men in ieder geval dat men een goed plekje in de hemel krijgt.
En dat is mooi meegenomen.

Mekka hoopt op veiliger bedevaart

MEKKA (ANP/RTR) – De autoriteiten in Saoedi-Arabië hopen dat de jaarlijkse bedevaart (haj) van meer dan twee miljoen moslims in Mekka de komende week veiliger zal verlopen dan in het verleden. Het afgelopen jaar is een reeks renovaties uitgevoerd bij de belangrijkste bedevaartsplekken, om te voorkomen dat opnieuw honderden mensen de dood vinden als paniek uitbreekt.

De haj is een van de grootste religieuze manifestaties op aarde en begint maandag. De climax heeft volgende week zondag plaats. Moslims verzamelen zich dan rond de berg Arafat, ongeveer 15 kilometer ten oosten van de in hun ogen heilige stad Mekka.


http://www.refdag.nl/artikel/1377901/Me ... vaart.html
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 65185
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 05, 2008 4:34 pm

Veiligheidstroepen overspoelen Mekka

MEKKA - Meer dan 100.000 Saudische beveiligingsbeambten zijn deze dagen in Mekka actief in verband met de jaarlijkse bedevaart (hadj). Vanaf zaterdagmorgen vroeg doen zeker twee miljoen islamitische pelgrims mee aan deze religieuze manifestatie.

De veiligheidstroepen moeten voorkomen dat zich ernstige incidenten voordoen. In het verleden eisten paniekuitbraken duizenden levens. Zo kwamen alleen in 2006 al 362 mensen om het leven toen paniek uitbrak tijdens de bedevaart. Ook bestaat er vrees voor een terreuraanslag.

Voor het eerst beschikken de autoriteiten dit jaar over hoogwaardige Amerikaanse Sikorsky S-92 helikopters. Die kunnen worden ingezet om de mensenmassa in de gaten te houden en eventueel snel in te grijpen tegen verdachte elementen.


http://www.telegraaf.nl/buitenland/2728 ... kka__.html
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17468
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Vr Dec 05, 2008 4:37 pm

Voor het eerst beschikken de autoriteiten dit jaar over hoogwaardige Amerikaanse Sikorsky S-92 helikopters. Die kunnen worden ingezet om de mensenmassa in de gaten te houden en eventueel snel in te grijpen tegen verdachte elementen.


Dat zijn dan de enige niet-moslimse amerikanen die naar Mekka mogen komen zeker?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 65185
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 05, 2008 6:14 pm

Minder Nederlandse deelnemers aan hadj
vrijdag 5 december 2008


(Novum) - Negentienhonderd Nederlandse moslims maken dit jaar de hadj, de traditionele bedevaartsreis naar Mekka die zaterdag officieel begint. Dit aantal is fors minder dan vorig jaar, toen 4500 Nederlanders de pelgrimstocht aflegden. Hogere verblijfskosten zijn hiervoor de reden, zegt een woordvoerder van de Nederlandse reisorganisatie Hejaz vanuit Saudi-Arabië.

De woordvoerder heeft het aantal van negentienhonderd vernomen van het ministerie in Saudi-Arabië dat verantwoordelijk is voor de hadj. Via dit ministerie moeten onder meer de visa voor de reis geregeld worden. Zo'n twintig Nederlandse reisbureaus werken met het ministerie samen. Nederlandse moslims die niet via een van deze organisaties reizen, zijn niet inbegrepen bij het genoemde aantal.

De oorzaak van de forse daling is volgens de woordvoerder van Hejaz dat de prijzen van hotelkamers fors zijn gestegen. Nederlandse reisbureaus zoals Amlex Travel en Mekka-Reizen bevestigen dit. Zij schatten dat het gaat om stijgingen van enkele honderden euro's per kamer. Volgens hen zijn in Mekka ongeveer twaalfhonderd hotels door de Saudische overheid gesloten of gedwongen te renoveren.

Reden daarvoor zijn de verscherpte veiligheidsmaatregelen van de Saudische autoriteiten. Tijdens de hadj in 2006 vielen ruim zeventig doden na het instorten van een hotel. In het verleden vielen ook honderden doden in het gedrang en bij branden. Daarom worden tijdens de bedevaart honderdduizend man aan veiligheidspersoneel ingezet.

Behalve uit Nederland worden onder meer uit de Verenigde Staten minder pelgrims verwacht, omdat zij zich de reis dit jaar met de financiële crisis niet kunnen veroorloven. Het totale aantal verwachte deelnemers, drie miljoen, ligt ondanks hogere reis- en verblijfskosten niet lager dan in eerdere jaren. De Saudische overheid heeft quota vastgesteld voor veel landen en het aantal aanvragen overstijgt die quota altijd aanzienlijk. Daarom zouden pelgrims wier visumaanvraag is goedgekeurd de reis niet willen uitstellen, uit angst in latere jaren geen visum te krijgen.


http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=214835
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17468
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Vr Dec 05, 2008 7:03 pm

De oorzaak van de forse daling is volgens de woordvoerder van Hejaz dat de prijzen van hotelkamers fors zijn gestegen.


en ook niet vergeten dat de islamitische scholen het nu wat moeilijk hebben om gesubsidieerde snoepreisjes uit te delen?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 65185
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 07, 2008 9:22 pm

Drie miljoen bedevaartgangers bij Mekka
zondag 7 december 2008.


(Novum/AP) - Bijna drie miljoen moslims zijn iets buiten Mekka bijeengekomen in het kader van de hadj, de jaarlijkse bedevaart naar die plaats in Saudi-Arabië. Massaal werden zondag verschillende rituelen uitgevoerd.

Vele moslims, allen in het wit gekleed, zongen teksten als 'tot uw dienst, o God' en knielden om te vragen om vergiffenis. De bede om vergeving wordt gezien als het spirituele hoogtepunt van de pelgrimage naar Mekka.

Hoewel de meeste moslims de hadj als een puur religieuze aangelegenheid beschouwen waren er zondag toch ook enkele duizenden die zich bezighielden met de zogenoemde 'verwerping van de heidenen', een ceremonie die door Iran wordt ondersteund en die zich tegen de Verenigde Staten richt.

De Saudische regering had van tevoren gewaarschuwd dat ze geen openbare anti-Amerikaanse demonstraties zou accepteren, maar de ceremonie werd binnen gehouden, in tenten op de vlakte van Arafat, nabij de gelijknamige berg.

Dat de hadj door de 'ceremonie van de verwerping van de heidenen' een politieke bijsmaak krijgt bevalt veel bedevaartgangers niet. "Tijdens de hadj moet de nadruk liggen op het bezig zijn met rituelen, niet met politiek", zei Ahmed Malek, een pelgrim uit de Malediven. Sjeik Abdul Aziz al-Sheikh, de grootmoefti van Saudi-Arabië zei: "Pelgrims horen geen andere leuzen aan te heffen dan die van de islam".

De berg Arafat, niet te verwarren met Ararat in Turkije, is de plek waar in het jaar 632 Mohammed zijn laatste preek gaf. Tijdens die preek zou aan de profeet de koran geopenbaard zijn.


http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=215024
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 65185
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 08, 2008 10:28 pm

Honderden pelgrims opgelicht door malafide reisbureau

AMSTERDAM - De jaarlijkse bedevaart naar Mekka, de hadj, is in volle gang, maar veel Amsterdamse pelgrims zitten thuis. Met dank aan reisorganisator Mohammed Boulnouar, die niet over de brug is gekomen met de beloofde tickets.

Zijn reisbureau, Marinas Viajes, sloot eind oktober de deuren. Honderden moslims hadden toen al 3500 à 4000 euro betaald voor een bedevaart. Boulnouar is nu spoorloos, naar eigen zeggen omdat hij bedreigd wordt door criminelen.

Hoewel Boulnouar claimt overvallen te zijn, lijkt niemand dat in de Marokkaanse gemeenschap te geloven. Ennes Tanouti (23), heeft geen goed woord over voor de man die zijn ouders 8000 euro armer maakte. Iedere moslim moet ten minste één keer op pelgrimstocht. De meesten doen dat op latere leeftijd. ''Van deze groep profiteren is één van de laagste dingen die je kunt doen als Marokkaan, als moslim,'' zegt Tanouti. ''Als die man hier zijn straf niet krijgt, dan wel hierboven.'' De zoon kon met zijn broer nogmaals 8000 euro opbrengen om zijn ouders alsnog op hadj te sturen.

Mohammed Amenchar (56), die leeft van een bijstandsuitkering, heeft dat geluk niet. Amenchar had twee jaar gespaard voor zijn hadj. Toen zijn kinderen hem deze zomer geld cadeau gaven, had hij de benodigde 3500 euro bij elkaar. Nu dit geld in rook lijkt te zijn opgegaan, vreest Amenchar dat hij zijn laatste kans op hadj te gaan heeft verspeeld. ''Ik heb een hernia en een maagziekte en mijn gezondheid wordt er niet beter op. De hadj is zwaar. Je moet in conditie zijn om hem te volbrengen. Als we straks het geld weer bij elkaar hebben, hoop ik maar dat ik nog kan gaan.''

De laatste hoop van de minst vermogende slachtoffers is dat zij de schade op Boulnouar kunnen verhalen. De Amsterdamse imam Yassin el Forkani is daarom bezig alle slachtoffers te vinden voor een procedure. Volgens El Forkani heeft Boulnouar 425 moslims gedupeerd. Van hen zitten er een kleine honderd nu thuis. ''Juist de armsten,'' zegt El Forkani, ''en dat steekt.''

Volgende week maandag om zes uur 's avonds komen de slachtoffers weer bijeen in jongerencentrum Argan op de Overtoom om zich te beraden op juridische stappen.

Boulnouar is niet bereikbaar voor commentaar. (ERIC VAN DEN BERG)


BRON!!!!!!!!
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor Polleke » Di Dec 09, 2008 1:04 am

En drie keer raden wie de ex-echtgenote is van Mohammed Boulnouar?

Nee, niet Ella Vogelaar, maar Malika K. (Karoum)....

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 65185
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Di Dec 09, 2008 1:16 am

Malika Karoum de dame die nu in een of ander luxe hotel in Dubai woont?
Onze Marokkaanse Mati Hari uit Slotervaart die als voormalig spionne miljoenen zou hebben verdiend met het witwassen van crimineel geld ?

Het is wel een mooie meid. :D

Afbeelding
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor Polleke » Di Dec 09, 2008 1:36 am

Jazeker.

Mohammed Boulnouar had voldoende cash van Hadji (Bedevaartgangers) verduistert om via een privé-detective met een bedenkelijke reputatie lulverhalen over zijn ex te verspreiden.

Met het geld van de verduistering (reisbureau Mekka) procedeert hij tegen zijn vrouw om de voogdij van de kinderen.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17468
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Di Dec 09, 2008 11:10 am

Op Canvas was vorige week een Panorma uitzending over - eveneens - opgelichte Mekka gangers, ditmaal via een reisagentschap uit Parijs.

Blijkt dat één op vier bedevaartgangers worden opgelicht.

Dit zal Allah dan toch ook niet voorzien hebben toen hij iedereen opdracht gaf minstens éénmaal in zijn leven naar Mekka te komen.
wel goed ingeschat van Mohammed om zo zijn stam van inkomsten te voorzien, sinds zij degenen waren die de Zam Zam bron beheerden en leefden van het verschaffen van water aan de bedevaartgangers.

Men moet niet vragen hoeveel geld er tegenwoordig omgaat in die hadj-business!
http://multiblog.vrt.be/canvasactua/pan ... aar-mekka/
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Berichtdoor H.Numan » Di Dec 09, 2008 11:34 am

Ik wacht op Chaimae's standaard commentaar dat dit geen echte mohammedanen zijn. Die doen zoiets niet. :razz:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Chaimae
Berichten: 10447
Lid geworden op: Ma Okt 16, 2006 9:43 pm

Berichtdoor Chaimae » Di Dec 09, 2008 9:01 pm

Deze oplichters zullen nooit slagen. Allah zal ze op de Dag des Oordeels ter verantwoording oproepen..
"Our patience will achieve more than our force."

Elk boek is een gevaar dat de ziel in wil. Wie de ziel in wil, moet door de omgekeerde wereld heen, door de leegte, dor de angst, door het niets.

Gebruikersavatar
naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Berichtdoor naar boven » Di Dec 09, 2008 10:45 pm

Chaimae schreef:Deze oplichters zullen nooit slagen. Allah zal ze op de Dag des Oordeels ter verantwoording oproepen..

Van postume bestraffing gaat geen afschrikkende werking uit, maar de recidive na de berechting is nihil.
RTFM

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Berichtdoor H.Numan » Wo Dec 10, 2008 5:39 am

Chaimae schreef:Deze oplichters zullen nooit slagen. Allah zal ze op de Dag des Oordeels ter verantwoording oproepen..

Beetje dommig, vind je zelf ook niet?
Een 'ware' gelovige' zou zoiets nooit doen. En een slimme 'gelovige' is er bepaald niet van onder de indruk. Q.E.D.

Weet je wat me wel opvalt?
Dat dit soort zaken falikant wordt ontkent door mohammedanen, couscous met kaneel slurpend: 'echte mohammedanen doen zoiets niet'.
Maar zelden of nooit door christenen. Ik moet nog verhalen horen over Lourdes gangers die zijn opgelicht.

Oplichting schijnt ergens toch te mogen bij jullie...
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 65185
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Hadj kent rangen en standen

Berichtdoor Ariel » Za Aug 08, 2009 12:46 am

Malika Karoum zal voorlopig niet naar Mekka afreizen. Voor haar zit er de eerste jaren geen hadj in. Mevrouw zit gevangen in Egypte.

Malika Karoum krijgt celstraf in Egypte

Malika Karoum, de voormalige spionne uit Slotervaart die ervan verdacht wordt vanuit haar standplaats Dubai internationale drugstransporten te financieren, is in Egypte tot achtentwintig maanden gevangenisstraf veroordeeld voor het witwassen van crimineel geld en betrokkenheid bij wapenhandel. Dat onthult Revu deze week in een exclusieve reportage waaraan maanden voorbereiding vooraf is gegaan. Een nationale veiligheidsrechtbank in Ismailiya (Egypte) heeft op 5 en 19 april in drie zittingen de Nederlands-Marokkaanse veroordeeld tot achtentwintig maanden gevangenisstraf. Malika had zes jaar kunnen krijgen, maar werd vrijgesproken op verdenking van contraspionage. In hoger beroep, begin juli, kreeg zij dezelfde straf opgelegd. De berechting volgde na haar aanhouding begin 2009.

Ongeveer een jaar geleden onthulde Revu als eerste het verhaal van de Nederlands-Marokkaanse Malika Karoum, een rijzende ster bij de Nederlandse inlichtingendienst die eind 2006 naar Dubai was vertrokken om voor meerdere diensten informatie te vergaren over terroristische en criminele geldstromen. Najaar 2007, bij de aanhouding van een geldkoerier op Schiphol, werd duidelijk dat zij een Mata Hari-achtige dubbelrol vervulde en mogelijk zelf de financiering van drugstransporten had gefaciliteerd. Malika bleef dat overigens ontkennen. Uitlevering aan Nederland leverde echter problemen op omdat er geen wederzijds uitleveringsverdrag tussen Dubai en Nederland bestaat. Vandaar naar Egypte werd uitgeweken.

Haar advocaten deden de affaire vorig jaar nog grotendeels af als leugens van haar ex-man, die in een jaren slepende voogdijzaak met Malika was verwikkeld. Die zaak werd eind 2008 in zijn nadeel beslecht, toen het hof oordeelde dat Malika’s zoontje bij haar in Dubai mocht blijven. De man was ondergedoken nadat hij was beroofd van honderden paspoorten en geld van Mekkagangers die tickets bij zijn Amsterdamse reisbureau hadden besteld. B. meldde zich pas begin 2009 weer bij de politie en blijft verdachte in de zaak. Zo schrijft het blad.

http://www.maghrebmagazine.nl/2009/08/0 ... in-egypte/
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Mahalingam
Berichten: 35347
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hadj kent rangen en standen

Berichtdoor Mahalingam » Wo Sep 16, 2009 12:29 am

Niet alleen worden velen bezwendeld bij hun reis naar Mekka, maar ook nadat ze gearriveerd zijn.
Het begint al met de zwendel in zamzam water. Nu lees ik dat zelfs voor een plekje in de Ereloge van Allah om daar te bidden, je veel geld kan kosten. 300 euro wel.
En net zoals we hier optreden tegen illegale voetbalkaarten verkopers, zo doen ze dat in Arabië ook tegen illegale bid-kaarten verkopers.
Crackdown on Mecca prayer charges
The authorities in Saudi Arabia are trying to stop the practice of charging a reservation fee for prayer spaces at the Grand Mosque in Mecca, reports say.
During Ramadan, when the mosque becomes particularly crowded, each space can sell for more than US $300 (£180).
Saudi newspapers say two people have been arrested for reserving and selling spaces at the holiest site in Islam.

Last week, a religious authority forbade the practice, and leaders said it contradicted the spirit of Islam.
Sheikhs and imams have said being at the front of the Grand Mosque is a privilege that should not be bought, but rather earned by dedication and effort.

The Saudi media have accused expatriates of being behind the business.
Foreigners are usually first in line to be blamed when Saudi social or religious codes are threatened.

But Saudi papers make clear the beneficiaries are mainly Saudis, who show up just before prayers start to take the prime spots reserved for them.
Anecdotal evidence from the Grand Mosque suggests the going price for reserving a prime spot varies according to how long a space is reserved for.

The Saudi authorities have spent large amounts of money on enlarging and modernising the Grand Mosque in Mecca.
Much of the work done was by the construction company owned by the Bin Laden family, but it still becomes massively crowded during Haj and Ramadan.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8255627.stm
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 35347
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hadj kent rangen en standen

Berichtdoor Mahalingam » Di Okt 13, 2009 11:19 pm

Mekka zuiveren van Ondeugd, dat is doorlopend werk net zoals water naar de zee dragen.
Er is weer eens een razzia gehouden. Een aantal zwendelaars met zgn. zamzam water zitten nu op gewoon water en brood in het gevang. En ze hebben talrijke tovenaars aangehouden. Hun wacht een bar slecht lot want de meeste zijn negers. Rechtszekerheid heb je niet met Sharia, dus alles hangt af van huidskleur, smeergeld en connecties.
Police up clampdowns at holy sites
MAKKAH – Over 800 persons, mostly of African nationalities, were rounded up in Makkah Sunday for violation of residency and labor laws, begging and exploiting visitors to holy sites in the city.
Passports Department officers said that 47 persons were arrested at Jabal Al-Rahma for “misleading visitors by urging them to buy pens to write their names or the names of sick relatives to protect them”, and selling what they claimed to be “holy stones.”
Another 86 were arrested in Mina.
Others were detained for car washing and selling Zamzam water, along with a number of individuals working as agents to employ runaway housemaids and pilgrims seeking work after overstaying the period of their visas.
An official from Haj and Umrah Affairs at the Passports Department said that they had stepped up their efforts to identify persons living and working illegally in the city, adding that anyone found to be sheltering individuals would be dealt with to the letter of the law.

http://www.saudigazette.com.sa/index.cfm?method=home.regcon&contentID=2009101351377
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17468
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Hadj kent rangen en standen

Berichtdoor Manon » Wo Okt 14, 2009 9:25 am

"detained for car washing"? of zou zouden ze die auto's met "zamzam" water gewassen hebben? [hypocrite.gif]
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 65185
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Hadj kent rangen en standen

Berichtdoor Ariel » Wo Okt 14, 2009 11:32 am

SA is echt een heerlijk land om in te vertoeven. :smile: Zeker als je een illegaal Moslim bent, die niets liever wil dan op de heilige aarde van Mohammed lopen. . Men geeft je een uitkering en behuizing , en men wil niet dat je nederig werk doet zoals de auto's wassen van rijke olie boeren.
Wie wil er niet graag in dit islamitische paradijs wonen. Iedereen toch? worthy:
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

sunshine
Berichten: 294
Lid geworden op: Ma Apr 20, 2009 2:14 pm

Re:

Berichtdoor sunshine » Wo Okt 14, 2009 3:35 pm

Chaimae schreef:Deze oplichters zullen nooit slagen. Allah zal ze op de Dag des Oordeels ter verantwoording oproepen..


Vind je het zelf niet een beetje naief om steeds te roepen 'allah zal ze op de dag des oordeels ter verantwoording oproepen'? Zo kan je iedere misdaad aan allah overlaten.


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten