Extremistische moslims worden Frankrijk uitgezet

Dave
Berichten: 12
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 3:20 pm

Extremistische moslims worden Frankrijk uitgezet

Berichtdoor Dave » Wo Apr 16, 2003 5:38 pm

Moslimleiders die aansporen tot extremisme worden Frankrijk uitgezet

Moslimleiders die extremistische propaganda verkondigen en niet de Franse nationaliteit hebben, zullen onmiddellijk Frankrijk worden uitgezet. Dat dreigement heeft minister van binnenlandse zaken Nicolas Sarkozy woensdag geuit op de Franse radio.

De minister deed zijn uitspraak naar aanleiding van de onverwacht grote winst die een fundamentalistische moslimpartij heeft geboekt bij de verkiezingen van een onlangs in het leven geroepen overkoepelende raad voor moslims in Frankrijk. De Franse Raad voor de Islamitische Cultus (CFCM) telt 58 zetels. Daarvan gingen er negentien naar de extremistische Unie van Islamitische Organisaties in Frankrijk, een beweging die zegt geïnspireerd te zijn door het Moslimbroederschap, een verboden Egyptische beweging. De minder behoudende Franse Nationale Federatie van Moslims won twintig zetels en de Moskee van Parijs vijftien.

We stellen het heel simpel: imams die standpunten propageren die tegen Franse waarden indruisen worden uitgewezen, zei Sarkozy. De meerderheid van de moslimleiders in Frankrijk hebben niet de Franse nationaliteit, zo blijkt uit cijfers van het ministerie van binnenlandse zaken.

In Frankrijk wonen zo'n vijf miljoen moslims, waarmee het land een van de grootste islamitische gemeenschappen van Europa heeft. Tot nog toe bestond er voor hen geen overkoepelend orgaan, waardoor zorgen, vragen of problemen die binnen de gemeenschap leefden moeilijk konden worden overgebracht aan de Franse regering. Enkele taken van de CFCM zullen zijn om imams aan te sporen Frans te leren en de bouw van meer moskeeën in Frankrijk te coördineren. Door een gebrek daaraan moeten veel moslims in Frankrijk bidden in geïmproviseerde, veelal ondergrondse gebedsruimtes.

nieuws.nl

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Do Apr 17, 2003 2:32 am

Door een gebrek daaraan moeten veel moslims in Frankrijk bidden in geïmproviseerde, veelal ondergrondse gebedsruimtes


Alhoewel het artikel in feite tamelijk 'sec' geschreven werd, vind ik dit zinnetje weer een prachtig voorbeeld van hoe de media toch een klein angeltje moeten plaatsen!

"veelal ondergrondse gebedsruimtes", ocharme! even denken aan de vervolgde christenen in de catacombes misschien? Doet toch zo'n deugd bij sommigen waarschijnlijk!

Is er iemand die de verbinding maakt naar de "ondergrondse" vergaderzalen in de meeste vijfsterrenhotels? NEE? ochgot! hoe zou dat nu komen? Nochtans, daar zitten dikwijls vetbetaalde managers dagen aan een stuk te vergaderen hoor!

dus nogmaals:
"Door een gebrek daaraan moeten veel moslims in Frankrijk bidden in geïmproviseerde, veelal ondergrondse gebedsruimtes"

lees:
door een gebrek aan moskeeën moeten veel moslims in Frankrijk bidden in geïmproviseerde moskeeën, veelal ondergrondse vergaderzalen in vijfsterrenhotels!

Hé klinkt al anders hé

Dutch
Berichten: 3268
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Berichtdoor Dutch » Di Jun 03, 2003 2:02 pm

imams die standpunten propageren die tegen Franse waarden indruisen worden uitgewezen, zei Sarkozy.


Dit is een lacher van formaat!!! Imams propageren sowieso islam-standpunten. De meeste islam-standpunten zijn in sé onverenigbaar met en druisen in tegen de Franse waarden...als onder die waarden de principes van "liberté, égalité, fraternité" worden bedoeld en ik denk van wel.
Logische deductie : alle imams moeten Frankrijk worden uitgewezen!
Zou Sarkozy werkelijk beseffen wat hij zegt? Zo ja, leve Sarkozy voor wat Frankrijk betreft.
Als die imams worden uitgewezen, waar gaan ze dan heengaan? Hun landen van herkomst zijn hen meestal liever t dan rijk...
Andere Europese landen dienen hen dan op te vangen?
Dat is het probleem verhuizen naar de buurman...

Voor wanneer een gemeenschappelijk Europees beleid tov islamisten?

Wat doet de Belgische Justitie om onderdanen tegen islamisten te beschermen? Laten we eens afwachten wat het Trabelsi-proces in petto heeft...


Dutch


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten