Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Do Feb 05, 2009 10:16 pm

Jawel, de VRT heeft in België heel wat munt geslagen uit de gevoeligheden van de joodse gemeenschap.

Over de Moslimwoede echter hoort men bitter weinig, er worden géén grapjes over verteld, en ook Phara maakt er geen spannend confronterend praatprogramma over. Wél blijft ze haar stralende glimlach bewaren wanneer Stijn Meuris beweert dat "het de Joden genetisch ingebakken zit verontwaardigd/overgevoelig te zijn"... want dàt vond ze een leuk grapje!

Nu vroeg ik me laatst af: zijn er nog bevolkingsgroepen die soms boosch zijn? Toen stuitte ik op nogal wat informatie! Het werd erg spannend, totdat de Brave New World Politie van politics.be mijn werk van twee dagen in één klap uitwiste. VIJF pagina's moslimwoede, die ik hier weer ga proberen te repertoriëren.

Bevakasha toda raba lehitraot!

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Do Feb 05, 2009 10:18 pm

Soms maken spijtgetuigingen geen rits uit, en blijven moslims boos. Zo ook op de Paus.

Moslims woedend ondanks spijt paus


ZA 16 sep 2006 | 19.57
Paus Benedictus XVI vindt het 'spijtig' dat moslims zijn toespraak in het Duitse Regensburg hebben opgevat als een aanval op de islam, aldus een zaterdag uitgegeven verklaring van het Vaticaan. Veel toonaangevende moslims vinden dat echter niet genoeg, en Marokko heeft zijn ambassadeur bij de Heilige Stoel teruggeroepen voor overleg.

Volgens staatssecretaris kardinaal Tarcisio Bertone van het Vaticaan eerbiedigt de paus moslimgelovigen en hoopt hij dat zij de werkelijke betekenis van zijn uitspraken zullen begrijpen. „De Heilige Vader betreurt het heel erg dat enige passages uit zijn toespraak voor moslimgelovigen kwetsend kunnen zijn geweest en dat die geïnterpreteerd zijn op een manier die op geen enkele manier overeenkwam met zijn bedoelingen”, aldus Bertone. De paus is volgens hem ontegenzeglijk voor dialoog tussen religies en culturen.

Na de felle protesten in de islamitische wereld verwachten Vaticaanse kringen dat de paus zelf de komende dagen in het openbaar iets gaat zeggen over zijn gewraakte uitspraak waarin hij een verband legde tussen islam en geweld. Wanneer dat zal zijn, is niet duidelijk.

Sinds de terugkeer van de paus uit Duitsland is de bewaking van het Vaticaan volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera meer alert op terroristische dreiging.

De plaatsvervangend leider van de zeer invloedrijke Moslim Broederschap in Egypte, Mohammed Habib, toonde zich zaterdag ontevreden met de verklaring van het Vaticaan. "Wij willen een persoonlijk excuus van de paus. Wij vinden dat hij een ernstige fout heeft gemaakt tegenover ons. Die fout kan alleen hersteld worden door een persoonlijke verontschuldiging".

Een conservatieve leider van de Somalische moslims heeft alle moslimgelovigen zaterdag opgeroepen de paus op te sporen en te doden. Sjeik Abubakar Hassan Malin vindt dat de kerkvorst gestraft moet worden, omdat zijn rede net zo weerzinwekkend zou zijn als de roman De Duivelsverzen van Salman Rushdie.

Een Iraakse gewapende groepering, Jaish al-Mujahedeen (Moedjahedien-leger) heeft in een verklaring op internet gedreigd aanslagen te plegen op Rome en het Vaticaan wegens de uitspraken van de paus. In de verklaring, waarvan de authenticiteit niet is vast te stellen, zegt de beweging: „Wij zweren dat wij hun kruis in het hart van Rome zullen verwoesten en dat hun Vaticaan zal worden getroffen en betreurd door de paus.”
Premier Tayyip Erdogan van Turkije riep de paus in een televisietoespraak op zijn verontschuldigingen aan te bieden en zijn woorden terug te nemen. De paus is voornemens in november een bezoek te brengen aan Turkije, waarvan de bevolking in meerderheid moslim is.

Op de Westelijke Jordaanoever gooiden onbekenden brandbommen naar vier christelijke kerken uit woede op de paus. Er vielen geen gewonden. Vrijdag hadden circa 5000 Palestijnen in Gaza-stad betoogd tegen paus Benedictus XVI en diens recente uitspraken over de islam.

Marokko heeft zaterdag gezegd dat het zijn ambassadeur bij het Vaticaan heeft teruggeroepen voor consultaties wegens de opmerkingen van paus Benedictus XVI over de islam en geweld.
Afbeelding

http://www.ikonrtv.nl/kerknieuws/nieuws.asp?oId=9621

Bron: De Telegraaf

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Do Feb 05, 2009 10:20 pm

Dit was een remarkabel boosheidje, omdat het om een schattige puppie ging.
Die puppie is natuurlijk haram. Dat is dus érg respectloos van de Schotse Politie!
Die politie zal misschien véél moslims moeten oppakken, en die willen dan géén puppie zien!

Puppies zijn haram en de moslims waren dus terecht boos. Ze vragen gewoon om een beetje respect aub.

Afbeelding

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Do Feb 05, 2009 10:22 pm

Moslims boos om puppy in reclame
wo 2 jul 2008

De Schotse politie gebuikt hun ‘onreine’ hond Rebel voor een campagne.
Een paar Schotse moslims zijn woedend op de regionale politie van Tayside. Het gaat niet om buitensporig geweld van de dienders, een anti-koranfilm of een afbeelding van Mohammed, maar om een puppy in een advertentie. De politie van Tayside heeft een nieuw nummer voor niet-spoedeisende zaken en wilde daar op een leuke manier aandacht aan schenken. Het korps koos echter voor hun ‘onreine’ hond Rebel.

Winkeliers zijn bang
In de advertentie zit een zwarte puppy bovenop een politiepet. Volgens een aantal aanhangers van de islam is het dier onrein. De Schotse groep fanatici is zo boos geworden over de advertentie van de ‘overheidsdienst’ dat winkeleigenaren in de stad Dundee de poster van de politie niet meer voor het raam durven hangen.

Volgens een politiewoordvoerder is gekozen voor Rebel, omdat ‘de zes weken oude puppy wereldwijd extreem populair is onder kinderen en hun ouders’. Politiechef john Vine voelde zich geroepen om uitgebreid excuses aan te bieden. ‘We wisten niet dat dit zo gevoelig lag en hebben niet met opzet iemand willen beledigen. Sorry als dat wel is gebeurd’. Tayside onderzoekt of de posters blijven hangen.
http://www.dag.nl/opvallend/moslims-boo ... lame-57548


Gelukkig was de Schotse Politie begripvol en heeft men zich verontschuldigd!

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Do Feb 05, 2009 10:24 pm

Blote tennisbillen zijn een typisch onderwerp dat in de koran wordt belicht als zijnde onrein en verboden.

Vandaar dat moslims woedend werden om dit gebrek aan respect!

Moslims woest om blote tennisbillen

De blote billen van Mirza steken de moslims de ogen uit. Sania Mirza haalt uit naar de fundamentele moslims. Het jonge Indische tennistalent van 19 neemt de kritiek op haar korte tennisrokjes niet. De conservatieve clerus Siddikulla Chowdhury van de islambeweging verkettert Mirza. "Ze staat halfnaakt op het court en dat is tegen de regels van de islam."

Sprong voorwaarts

Mirza pikt de uitlatingen niet. "Zolang ik win, maakt het niet uit hoe ik op de court sta. Ook de lengte van mijn tennisrokjes is geen punt. Hoe ik me kleed is mijn zaak", aldus Mirza. Wat er ook van zij, ze maakte een opmerkelijke sprong voorwaarts in de wereldranking. Ze startte het seizoen op plaats nummer 206 en is opgeklommen tot het nummer 31.

Populair

De rel rond haar kledij relativeert ze als geen ander. "Het is logisch dat iedereen een mening over je heeft, zodra je bekend bent", aldus de Indische. "Of het nu op de court is of in een restaurant, steeds word ik aangestaard omwille van mijn kledij." In eigen land is ze alvast bij de doorsnee bevolking razendpopulair geworden. Ze is er op één na, de populairste jonge sporter van Indië. Enkel cricketspeler Sachin Tendulkar gaat haar voor. Ook de mulitinationals hebben het knappe snoetje van de nieuwe ster ontdekt. Ze staan in de rij om een campagne met de vervloekte speelster.

Waarom kijken fundamentalistische moslims eigenlijk naar een tennismatch voor vrouwen..... het wordt toch aan niemand verplicht opgelegd om een tennismatch te bekijken.

http://forums.marokko.nl/archive/index. ... 32016.html
bron: www.hln.be

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Do Feb 05, 2009 10:25 pm

Moslims zijn soms ook woedend op professoren.

Lodewijk Nasser 28 maart 2007

Moslims zijn weer eens boos en dit keer op Hans Jansen.

Arabist en hoogleraar aan de universiteit van Utrecht Hans Jansen heeft de woede van de Nederlandse moslims op zich afgeroepen. In het opinieblad Opinio schreef Jansen vorige week dat de AIVD een aparte, op moslimradicalen gerichte anti-terreurafdeling moest krijgen die "indien nodig in het verborgene vuile handen zou mogen maken."

Het Nederlands Dagblad bericht vandaag dat Nederlandse moslims woedend gereageerd hebben op de oproep van Jansen. Abdullah as-Siddiq, woordvoerder van Expliciet.nl, beweert zelfs dat Jansen moslims doelgericht demoniseert en zodoende oproept tot moord.

Bedreiging

Jansen heeft echter geen afstand van zijn uitspraak gedaan. Volgens de professor is het een feit dat in Nederland veel meer mensen bedreigd worden door islamitisch radicalisme dan wordt aangenomen. "Ik ken een handvol namen van politici, schrijvers en artiesten die met bedreiging te maken hebben gehad en helemaal niet tot de signatuur van Wilders behoren. Maar ik noem ze niet", aldus Jansen.

Vrede

Jansen stelt dat de AIVD-groep waar hij over spreekt, die overigens vooral uit 'rotzakken' moet bestaan, onder streng democratische controle moet handelen. "Nederlanders zijn vergeten dat vrede soms met geweld verdedigd moet worden. Het zal echter moeilijk worden dit overtuigend uit te leggen aan al die brave en aardige mensen van het CDA, de ChristenUnie en de rest."

http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=3141

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Do Feb 05, 2009 10:28 pm

Soms houden moslims zich in hun woede ook met héél belangrijke dingen bezig.
Zo durfde men n New York een chocolade mohammed te maken.
Dat stuitte uiteraard op zeer veel boosheid en zelfs woede.

zaterdag, maart 31, 2007
Moslims woedend over chocolade Mohammed
NEW YORK - Amerikaanse moslims zijn verbolgen over een levensgrote naakte Mohammed van chocolade.

De Mohammed is een kunstwerk van Cosimo Cavallaro, dat tot april te zien had moeten zijn in een Newyorkse galerie. De directie zwichtte voor de protesten en besloot af te zien van de expositie.

Een groep Amerikaanse moslims had eerder vrijdag opgeroepen tot een boycot van het hotel dat aan de galerie verbonden is. Zij zien het kunstwerk als een klap in het gezicht voor moslims, zo kort na Ramadan.

Jezus
Met Jezus zouden ze zoiets tijdens kerst niet durven, aldus een woordvoerster. De imam van New York noemde het werk schandaleus.

De omstreden Mohammed uit 2005 is gemaakt van negentig kilo chocolade en kreeg als titel My Sweet Profet. Het beeld zou 485.460 calorieën tellen.

Schandalig dat de museumdirectie gezwicht is voor de protesten. Hier is duidelijk de vrijheid van meningsuiting in het geding. Mag je in deze tijd soms niets meer zeggen of uitbeelden? Heeft Geert Wilders dan toch gelijk?

http://www.dagboekkamer.nl/reageerbuis/ ... lingo.html

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Do Feb 05, 2009 10:30 pm

Een érg belangrijk aspect in de woede van de moslims zijn de CHIPS.
Chips met alcohol, dat mag niet van Allah.

Terecht werd men woedend op deze chips!

Moslims woedend op chips
za 23 feb 2008

Moslims zijn boos omdat er drank door de chips zit.
In Engeland is grote ophef ontstaan onder moslims. Onlangs is bekend geworden dat in sommige producten van chipsfabrikant Walkers, de producent van de populaire Dorito’s, alcohol zit. Volgens hun geloof mogen moslims geen alcohol drinken. Ze zijn dan ook behoorlijk boos omdat ze geen flauw benul hadden van de alcohol in de snacks.

Een eigenaar van een halal supermarkt in West Yorkshire berichtte een Engelse krant dat een klant hem had geïnformeerd over alcohol bevattende chips. Volgens de klant ging het hier om de Sensations Thai Sweet Chilli en de Doritos Chilli Heat Wave.

De alcohol wordt toegevoegd om zo bepaalde smaken chips te verkrijgen. ‘Ook al gaat het hier misschien maar om een paar druppeltjes alcohol, Walkers zou deze informatie op de verpakking neer moeten zetten om de klant zo zelf de keuze te laten maken om het product al dan niet te kopen. Het gaat hierbij niet alleen om moslims, maar ook om mensen die bewust geen alcohol willen drinken,’ laat een woordvoerder van de Halal Food Authority weten. Volgens de zegsman is het niet het eerste incident met Walkers.

‘De kleine hoeveelheid alcohol die chips bevat is acceptabel voor moslims’, volgens Walkers. ‘Verscheidene producten bevatten alcohol, maar we nemen de kritieken van de klanten zeker serieus.’

http://www.dag.nl/buitenland/moslims-wo ... hips-94874


Gelukkig neemt de producent de eisen van de moslims érg serieus.
Laatst gewijzigd door PollyCorrect op Do Feb 05, 2009 11:56 pm, 1 keer totaal gewijzigd.

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Do Feb 05, 2009 10:35 pm

South Park is een haramme tekenfilmserie.

De serie neemt alles en iedereen op de korrel, en dat is goed. Behalve natuurlijk als het over mohammed gaat!
Dan krijgt men boosheid, en zelfs woede.

(Novum) - Bosnische moslims hebben woedend gereageerd op een aflevering van South Park, waarin de profeet Mohammed wordt afgebeeld. Dat meldt het Britse persbureau Wenn dinsdag. De islam verbiedt afbeeldingen van Mohammed. Bijna veertig procent van de 3,8 miljoen Bosniërs is moslim.


In de aflevering van de cynische Amerikaanse tekenfilmserie treedt Mohammed op, zij aan zij met Jezus Christus, Krishna en Buddha. De uitzending is onacceptabel en een provocatie, vindt moslimleider Enes Ljevakoviæ. "Zelfs in de Verenigde Staten werd de tekenfilm gecensureerd. Dat had het lokale Bosnische televisiestation ook moeten doen."

De makers van South Park hebben al vaker woede opgewekt in godsdienstige kringen. Zo toonde de tekenfilmserie in april hoe christus zichzelf ontlast op de Amerikaanse president George Bush en de Amerikaanse vlag.
http://boulevard.nieuws.nl/264834
Afbeelding


PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Do Feb 05, 2009 10:38 pm

Kunstwerken stuiten - vooral in geval van aanwezige tepel - op zéér veel terechte woede vanwege moslims.

Zo bijvoorbeeld dit verhaal over een burka met een tepel.

A sexually explicit art work depicting a Burkha-clad woman exposing a nipple sparked outrage among some MuslimsFriday, 12 December 2008
A SEXUALLY explicit art work depicting a Burkha-clad woman sparked outrage today after it went on on display at a London gallery.

The image shows a woman in a full-length burkha – but instead of having a cut-out for the eyes, the cut-out exposes one of her nipples.

The artwork has already been condemned by the Union of Muslim Organisations of the UK and Ireland (UMO) as "blasphemous, cheap porn".

A spokesman said: "At a time when tensions are already heightened, gallery owners shouldn't be exhibiting artwork like this - it's offensive, inflammatory. and degrading to Muslim women."

Photographer Yeon Lee, defended her image, titled Seeing is Believing, claiming it "highlights the ways women are categorised in male-dominated societies".

But the UMO said the image could spark similar angry scenes to those in Denmark in September 2005 when a newspaper printed cartoons of the Prophet Muhammed portraying him as a terrorist.

He said: "People will protest. It's blasphemous – the artist just wants to make some money – and it's not helpful in this current climate."

Gallery owner James Freeman, who is exhibiting the image as part of a wider collection, called Five Years, from emerging international artists in North London", agreed the image had "shock value". But he denied it was blasphemous.

He said: "It's not ridiculing, or ironic, or degrading or perjorative. I don't think you could perceive any blasphemy in this.

"On the one hand the image conveys the idea of religious conservatism, but on the other hand, it expresses the idea of Western sexuality."

A spokeswoman for the Metropolitan police said they had not yet received any complaints.
Afbeelding
Bron: http://www.thelondonpaper.com

Laatst gewijzigd door PollyCorrect op Do Feb 05, 2009 11:56 pm, 1 keer totaal gewijzigd.

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Do Feb 05, 2009 10:43 pm

Dit is een zéér gevoelig punt voor moslims: Tatort.
Velen werden er boos om, dat de Duitse televisie Tatort uitzond met een verhaal waarin een moslim niet zo rooskleurig werd voorgesteld.
Ik hoop dat Tatort zich verontschuldigd heeft.

Duitse moslims boos op Tatort

29 December 2007
In Duitsland hebben alawitische moslims boos gereageerd op een uitzending van de Duitse krimiserie Tatort. In de gewraakte aflevering die zondag werd uitgezonden wordt een alawitisch meisje verkracht door haar vader; ze wordt zwanger, zoekt steun bij een soennitische vriend en bekeert zich tot het soennisme. De vader vermoordt zijn tweede dochter als die ontdekt wat er is gebeurd.

Rond duizend alawieten demonstreerden gisteren in Berlijn voor een gebouw van de ARD. Voor vandaag staat er in Keulen een nieuwe demonstratie op het programma. Er worden tot wel 30.000 betogers verwacht.

De alawieten, een zeer gematigde stroming binnen de islam, hebben een formele klacht ingediend wegens het oproepen tot haat en excuses geëist. Ook eisen ze dat de gewraakte aflevering nooit meer wordt herhaald. De belangrijkste bond van moslims in Duitsland, die 860 moslim-organisaties verenigt, eist eveneens excuses van de ARD aan ''de hele islamitische gemeenschap''.

In Duitsland wonen circa 3,3 miljoen moslims. De Turkse moslims maken daarvan 1,8 miljoen uit. Zo'n 15 tot 25% van de Turkse moslims is alawiet. Alawitische vrouwen dragen geen sluier of hoofddoek, alawieten erkennen de sharia niet en gaan niet naar Mekka.

De NDR, die de uitzending produceerde, heeft gevraagd om een dialoog met de alawieten. Het is nooit de bedoeling geweest, zo stelde de NDR, de religieuze gevoelens van de alawieten te kwetsen of vooroordelen te bevestigen.

http://degezonderoker.punt.nl/index.php ... _archief=0

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Do Feb 05, 2009 11:29 pm

Playboy maakt een nieuwe - kuisere - uitgave voor Jakarta, dat deel uitmaakt van het totaal geislamiseerde Indonesië.

Maar dat is niet genoeg! Zijn ze gek geworden bij Playboy? Een vrouw in overgooier met hooggesloten blouse in de centerfold?!

Gelukkig werden de kantoren van Playboy bestormd en werd zo de moslimse woede wat bekoeld.

Woedende moslims bestormen kantoor Playboy
Uitgegeven: 12 april 2006 12:20

JAKARTA - Honderden woedende moslims hebben woensdag in de Indonesische hoofdstad Jakarta het kantoor van het tijdschrift Playboy aangevallen. Ze bekogelden het gebouw met stenen en ze drongen binnen op de redactie. Daar verscheurden zij exemplaren van het blad en eisten zij dat het in hun land van de markt gehaald wordt.

De Indonesische editie van Playboy verscheen vrijdag voor het eerst. Hoewel er minder blote huid in staat dan in Amerikaanse edities van een halve eeuw geleden, vloog het tijdschrift de kiosken uit.

De Indonesische uitgave bevat interviews, achtergrondartikelen, net als edities in andere landen. Ook zijn er foto's van vrouwen en zelfs een 'centerfold', maar de dames zijn in deze uitgave decent gekleed.

De militante moslimgroepering FPI dreigde met geweld als de Playboy niet onmiddellijk uit de schappen zou verdwijnen.

voor de video - én de BRON: http://www.nu.nl/algemeen/711707/woeden ... ideo.html#


Afbeelding Afbeelding Afbeelding

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Do Feb 05, 2009 11:34 pm

Soms wordt een hard werkende moslim in een restaurant boos op zijn klanten.

http://www.youtube.com/watch?v=0ieDXIhci7o

Waarschuwing: hij wordt wel érg boos en dreigt zelfs met politie.

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Do Feb 05, 2009 11:39 pm

Regelmatig maakt de aanwezigheid van dieren moslims boos.
In Malesië bijvoorbeeld.

Over dit onderwerp is al zoveel boosheid ontstaan dat er speciale websites voor zijn ontwikkeld.

Pig farm plan stirs protests in Malaysia

10 Apr 2008
A plan to build a major pig farm outside Malaysia's largest city has triggered protests by some Muslim residents whose religion prohibits the consumption of pork.
Yesterday, about 200 people carrying banners staged a demonstration outside the Selangor state government's office and handed a protest note to officials.

"We are worried that the number of pigs will increase and the environment will be polluted with the stench of pig waste," a protester was quoted as saying.

Prominent newspapers also published a number of letters from angry Muslims.

Background to the protests was the surprise announcement last week that a MYR100m (USD32 million) pig farm by early next year would be opened on the state's outskirts near Kuala Lumpur.

The state's chief minister, Abdul Khalid Ibrahim, is a Muslim, but he is part of a multiethnic opposition alliance that took control of five state legislatures, including Selangor, in last month's general elections.

Even though Malaysia is one of Southeast Asia's biggest pork producers, the subject of pork consumption remains sensitive. The industry is mainly run by the ethnic Chinese.

Abdul Khalid, chief minister, defended the plan, saying it would be environmentally safe and provide a centralised venue for all pig rearing in Selangor.


BRON: http://www.pigprogress.net/news/news/pi ... d1489.html

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Do Feb 05, 2009 11:41 pm

Soms probeert men - vergeefs! - humor te maken over de woede van de moslims
zoals hier toen er een goede actie werd opgestart door de moslims om de Aldi te boycotten
omdat alle inkomsten naar Israel gingen:

http://www.youtube.com/watch?v=_w9FRuPUwXU

(Gelukkig werd deze sketch in Nederland vertoond en NIET in België).

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Do Feb 05, 2009 11:44 pm

Moslimkinderen worden soms héél erg boos om de aanwezigheid van dieren op boerderijen - dat zou verboden moeten worden in Nederland!

Pigs Enrage Muslim Pupils: Classes on Rural Life CancelledApril 27, 2007

"A primary school in Amsterdam-Noord has decided no longer to teach about living on a farm. Various pupils began to demolish the classroom when the pig came up for discussion. Apparently it has gone that far. These children, 9, 10 years old, have not been given even the most elementary rules at home about why they must go to school."

Muslims are prohibited from eating pork by their holy Islamic book, The Koran. "Forbidden to you for (food) are: dead meat, blood and the flesh of the swine and that which hath been invoked the name other than Allah." Holy Qur'an 5:4

It's not only the lowly rural pig that seems to be under attack in Europe. A trend seems to be developing, primarily in the UK.

Piglet. Winnie the Pooh's piglet and others have been banned in a council office in the UK's West Midlands. The Sun Online reports that in the UK novelty pig calendars and toys have been banned in the benefits department of a council office in West Midlands "in case they offend Muslim staff." West Midlands employees have been told to "remove or cover up all pig-related items, including toys, porcelain figures, calendars and even a tissue box featuring Winnie the Pooh and Piglet." This was in response to a complaint from one Muslim employee after pig-shaped stress relievers were given to the staff before the Islamic holiday of Ramadan.

The Three Little Pigs. As reported by the March 15, 2007 Daily Mail, "A junior school production of the children's story has been renamed the Three Little Puppies for fear of offending Muslims." The school eventually changed its mind. In March 2003, the BBC reports that a school in West Yorkshire "banned books containing stories about pigs from the classroom in case they offend Muslim children."


BRON: http://www.associatedcontent.com/articl ... es_on.html

Gelukkig hebben steeds meer scholen begrip voor dit enorme probleem en past men zich aan.

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Do Feb 05, 2009 11:50 pm

Politiehonden moeten voortaan laarsjes dragen om moslims niet te beledigen

Bij het bespeuren en besnuffelen van mensen naar drugs of bommen, kan het gebeuren dat een hond - haram, dus onrein! - in aanraking komt met een zuivere moslim. Dat zou niet mogen, en is uiteraard uiterst beledigend voor de moslim in kwestie.

Daarom heeft men nu een nieuwe oplossing voor dit probleem, om de boze moslims ter wille te zijn: Laarsjes Voor Politiehonden. Zo zullen de onreine honden de zuivere moslims niet meer zoveel aanraken.

Gelukkig worden de politiediensten steeds begripvoller en gaat men steeds beter meewerken.

Now looks like the police have at least a semi-solution in their quest to appease muslim dog outrage. Police dogs are now being fitted with booties so those muslim perceived "unclean" police dogs will not leave dog footprints and scent when used to check for bombs, etc in mosques and muslim homes.


BRON: http://theopinionator.typepad.com/my_we ... anoth.html

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor H.Numan » Vr Feb 06, 2009 5:56 am

Vraagje aan BFA:

Jij weet nogal wat van dieren af. Ik weet dat varkens en erg slim zijn, en heel erg goede neuzen hebben. Is het mogelijk om varkens te trainen als politiehond? Varkens zijn, voor zover ik weet, groepsdieren, dus ze zijn trouw aan de groep -ergo de geleider. Een Mechelse herder die 'stelt' is geen plezante ervaring. Een getraind zwijn dat 'stelt' lijkt me een paar magnitudes serieuzer. Aanvullende vraag: gewone biggen zijn wat meer gericht op vlees productie dan wilde zwijnen. Is het mogelijk om een wild zwijn te temmen?
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Vr Feb 06, 2009 10:46 am

BNN is een heel stoute omroep.

Daarom zijn moslims boos geworden op BNN.

12 mei 2006

Moslims boos op BNN
BRON: http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/t ... t=00:05:53]starttijd=00:00:00&speelduur=00:00:00

De jongerenverenigingen van zes Haagse moskeeën zijn boos op BNN. In het tv-programma Kannibalen werd de profeet Mohammed onderwerp in een humoristische improvisatie. "Kwetsend, provocerend en respectloos", vinden de jongeren verenigd in het Platform Islamitische Organisaties Haaglanden (PIO). Dat laten zij weten in een brief aan de omroep.

"Moskeeën doen hun best extremisme tegen te gaan en roepen mensen voortdurend op rustig te blijven. We hebben de cartoonrellen net achter de rug. In Nederland is het rustig gebleven doordat in de moskee is opgeroepen tot kalmte. Zo’n programma werkt die rust juist tegen", zegt Brahim Ban Sallami, voorzitter van PIO.

Hij stuurde de brief waarin wordt gevraagd om politieke maatregelen tegen opruiende uitzendingen en waarin excuses worden geëist van BNN. De brief ging behalve naar BNN onder meer naar het Haagse college en naar gemeenteraadsleden.

Vanuit de politiek kan niets worden gedaan, stelt Abdoe Khoulani, fractievoorzitter van de Islam Democraten. "Hoe je het ook wendt of keert, persvrijheid is opgenomen in de Grondwet. Ik ben er ook niet altijd blij mee, maar politiek kunt je er niets aan doen. Je kunt programmamakers hooguit vragen terughoudend te zijn met satire. Druk erop zetten kan niet".

BNN-woordvoerster Marieke Sali legt in een reactie uit dat de omroep nooit heeft bedoeld kwetsend te zijn en dat het programma slechts de bedoeling heeft de kijkers aan het lachen te maken.

Ban Sallami: "Ik hoop dat er een bewustzijn komt in Nederland, dat er op deze manier negatieve reacties worden uitgelokt. In de trant van humor wordt alles gezegd. Dat werkt niet altijd goed. Het wordt tijd dat er een echte dialoog wordt gevoerd."

Bron: Algemeen Dagblad, editie Den Haag


Gelukkig heeft België geen BNN!

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Vr Feb 06, 2009 10:50 am

Anti-terreur acties zijn soms discriminerend.
Begrijpelijk dus dat moslims daar als groep boos om worden.
Zomaar moslim mensen aanhouden, zogenaamd omdat ze aan terreur zouden doen?
Dat kan niet volgens veel boze moslims in Londen.

Londense moslims boos en bezorgd over anti-terreuractie Tweeduizend moslims demonstreerden gisteren in Londen tegen de anti-terreuractie van begin juni, waarbij twee mannen werden gearresteerd.

De betogers eisten excuses van de politie, en willen er zeker van zijn dat de moslimgemeenschap niet weer doelwit worden van verkeerd ingeschatte anti-terreuracties.

De twee inmiddels vrijgelaten mannen liepen mee, evenals familieleden van Jean Charles de Menezes, de Braziliaanse man die vorig jaar in juli per abuis is doodgeschoten tijdens een andere anti-terreuractie van de Londense politie.

Veel Britse moslims zijn bezorgd dat de operatie van 2 juni, toen 250 politieagenten het huis van Mohammed Abdul Kahar (23) en zijn broer Abul Koyair (20) in Oost-Londen binnenvielen, betekent dat zij voortaan vogelvrij zijn. „Mensen zijn boos’’, zei een demonstrant tegen de BBC. „Ze zijn boos over de manier waarop de mannen zijn gearresteerd, over het bewijsmateriaal dat er zou zijn, over de sensationele berichtgeving.’’ Bij de actie, mogelijk sinds de nieuwe anti-terreurwetgeving, werd Kahar in de borst geschoten. De broers werden later vrijgelaten zonder dat er een aanklacht tegen hen is ingediend. Een woordvoerder van de boze moslims zei een verontschuldiging zonder reserves te willen horen – niet alleen van de politie, maar ook van premier Tony Blair. De politie heeft wel spijt betuigd voor de ’pijn’ die Kahar en Koyair ’zou zijn’ aangedaan, maar kon niet verzekeren dat het nooit meer gebeurt. De islamitische gemeenschap in Oost-Londen, waar veel oorspronkelijk Aziatische moslims wonen, voelt zich alleen staan, zei de woordvoerder. „Het vertrouwen in de overheid moet worden hersteld.’’

De werkwijze van politie en inlichtingendiensten roept niet alleen vragen op bij moslims, maar ook bij andere Britten, en bij de politie zelf. De operatie van 2 juni vond plaats op basis van aanwijzingen van inlichtingendienst MI5 dat de broers werkten aan een chemisch wapen, misschien bedoeld voor een aanslag. Tot nu toe is er niets gevonden. De politie twijfelde meteen al of ze wel iets zou vinden, bleek uit bedekte bewoordingen van het hoofd van de anti-terreurbrigade, maar de actie ging door. Het dilemma: wachten tot genoeg bewijsmateriaal is verzameld of meteen ingrijpen, is sinds de aanslagen in Londen op 7 juli 2005 een gegeven voor justitie en politie, waarbij volgens ongeruste burgers niet altijd de juiste keus wordt gemaakt. De laatste actie was voor sommige kranten aanleiding om om het hoofd te vragen van Ian Blair, baas van de Londense politie.

BRON: http://www.trouw.nl/nieuws/europa/article1304315.ece

© Trouw 2009

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Vr Feb 06, 2009 10:52 am

Soms gaat islamofobie wel érg ver, en zit het zelfs in de lucht!

Britse moslims boos over varkenslucht

Woede heerst er onder moslims uit het Engelse plaatsje Rugby vanwege de komst van een fabriek die hondenvoer gaat produceren. Voor de productie van hondenvoer wordt namelijk voor een groot deel gebruik gemaakt van varkensvlees. En bij het bereiden van het varkensvlees zal die lucht via de schoorstenen de lichamen van de lokale moslims bereiken, zo vrezen zij.

Moslims mogen van hun geloof geen varkensvlees eten. Zij mensen dan ook dat hun recht op hun geloof is geschaad, en eisen dat de fabriek een andere locatie krijgt om te voorkomen dat de lucht van varkensvlees ''onze kleding en lichaam via de lucht zal vervuilen.''

Een woordvoerder van de te bouwen fabriek zegt reeds vele klachten te hebben ontvangen: ''We hadden dit probleem niet voorzien en nemen het serieus. Maar dit betekent dat ook Hindoes zouden kunnen protesteren omdat we tevens rundvlees gebruiken. We blijven aan de gang.'' Toch zal het Britse bureau dat belast is met gezondheids- en milieuzaken de kwestie onderzoeken.

BRON: http://forums.hababam.nl/archive/index.php/t-35116.html

bron: fok.nl / telegraaf.nl

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Vr Feb 06, 2009 10:59 am

De moslims worden in België onder andere vertegenwoordigd door de AEL.
Dat zijn toffe jongens. Die hebben vriendjes bij Hezbollah maar dat hindert niet in België.
In België hebben ze al meerdere malen laten zien wie de baas is op straat.

De Partij GROEN! die vroeger Agalev heette, heeft toen eventjes niet opgelet.
Ze wilden in hun campagne, om stemmen te winnen, de homo's erbij betrekken.
Fout dus! Dat mag niet van Allah, en de moslims waren dus boos.
Gelukkig was dit lang geleden en zouden ze het nu niet in hun hoofd halen!

De ook in Nederland actieve Arabisch Europese Liga (AEL) van Abou Jahjah verzet zich hevig tegen plannen van de Vlaamse groene partij Agalev om in allochtone wijken in Antwerpen affiches op te hangen van homokoppels in islamitische kledij.
04-09-2003
In een verklaring noemt de AEL dit ,,belachelijk, wansmakelijk en provocerend''. De organisatie eist excuses van de Agalev-top. Als deze uitblijven, beraadt de AEL zich op verdere acties.

Volgens voorzitter Azzuz van AEL-België verbiedt de koran nadrukkelijk homoseksualiteit. ,,Je kunt geen moslim zijn en je ook homo noemen of aan de drank verlaafd zijn'', aldus Azzuz donderdag. ,,Mensen mogen van ons homo zijn, maar kunnen zich dan geen moslim noemen. We verplichten ook niemand moslim te zijn, maar islamitische homo's bestaan niet.Wat Agalev nu wil doen, is een rechtstreekse belediging van ons geloof.''

Azzuz wil niet zeggen welke verdere acties hij in petto heeft. Volgens de voorzitter van de AEL in België wil Agalev zich profileren na het zware verkiezingsverlies van mei. De partij verloor toen al haar Kamerzetels.

Secretaris Caals van Agalev-Antwerpen zegt dat nog niet definitief is besloten om de affiches op te hangen. ,,Dat is wel het voornemen van de voorzitter van onze jongerenorganisatie in Antwerpen, die zelf moslim en homo is. Hij wil iets doen aan het taboe op homoseksualiteit in de islamitische wereld en ziet die affiches als de beste mogelijkheid.

BRON: http://www.dvhn.nl/Index/0,5481,,00.htm ... ww.dvhn.nl %2FPagina%2F0%2C7109%2C26-1-2032--1562336-1264--%2C00.html

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Vr Feb 06, 2009 11:03 am

De Iraanse moslimman vindt het maar niks, dat zijn vrouw zomaar uitgelaten mag worden in een park.

Iraniërs boos om vrouwensportpark

In Teheran (Iran) is opschudding ontstaan over een sportpark waarin alleen vrouwen toegelaten worden. Veel inwoners (vooral mannen) vinden de maatregel overdreven. Moslima's maken echter gretig gebruik van het park om bij te komen van de dagelijkse mishandelingen.

BRON: http://www.spitsnieuws.nl/archives/buit ... portp.html

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Vr Feb 06, 2009 11:18 am

Moslims boos over 'Towelhead' film.

Moslims boos op Towelhead-film
27.08.2008

Filmstudio Warner Bros in Amerika heeft boze reacties ontvangen van moslimorganisaties. Deze zijn verontwaardigd over de titel van een film die Warner binnenkort uitbrengt, namelijk de film 'Towelhead' (handdoekhoofd, een in Amerika een redelijk bekend scheldwoord voor moslims). De islamitische organisaties vinden deze titel exploitatief en beledigend.

Daarom hebben de organisaties gevraagd aan Warner of ze de alternatieve titel 'Nothing is Private' voor de film willen gebruiken; buiten Amerika wordt de film, die gebaseerd is op het boek 'Towelhead' van schrijfster Alicia Eran, namelijk overal onder deze titel uitgebracht.

Het verhaal van de film vertelt over een jong Arabisch meisje dat haar draai probeert te vinden in Amerika. Dit meisje wordt in het verhaal regelmatig voor "Towelhead" uitgemaakt door Amerikanen. De film, waarin onder meer Aaron Eckhart, Toni Collette en Maria Bello te zien zijn, zal waarschijnlijk vanaf begin volgend jaar in de Nederlandse bioscopen te zien zijn - gewoon onder de titel 'Nothing is Private'.

BRON: http://spiritualiteit.nieuwslog.nl/arti ... m.html?www


Gelukkig werd er naar die boosheid geluisterd en werd de titel van de film aangepast!

PollyCorrect
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo Jan 14, 2009 4:49 pm

Re: Belgische tv: "Joden altijd boos!" Maar wat met moslims?

Berichtdoor PollyCorrect » Vr Feb 06, 2009 11:34 am

Boze jongeren tussen 15 en 18 uiten hun woede op een Luikse school.
Dit is het enige bericht waar men heeft durven zeggen dat het om allochtonen ging.
In een Waalse krant las ik wel dat de "jongeren" waarschijnlijk uit een bepaalde buurt zouden komen,
en dat is een buurt met vooral Belgische Inwoners met een Marokkaanse origine.

De RTBF maakte het allemaal véél minder erg: voor hen waren het geen 15 jongeren, maar een 10-tal.
Ze hadden geen kettingen, knuppels en ander materiaal bij zich, maar "een stok".
En er werden wel kinderen naar het ziekenhuis afgevoerd, maar die "maakten het goed en mochten gauw weer naar huis".

Weer een voorbeeld van woedende moslims?

http://www.iwatch.be/2007/player.html?c ... ieuws_4_19


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten