Belgische Eleutherofobie : "Zogenaamd ras" bestaat wèl!

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Belgische Eleutherofobie : "Zogenaamd ras" bestaat wèl!

Berichtdoor Manon » Za Feb 14, 2009 2:11 pm

leuke titel hé? :rongue:

Laat me jullie allereerst even verlichten:

(*) "Eleutherofobie: irrationele angst voor de vrijheid van de mensen
die aan de grondslag ligt van onredelijke inperkingen van die vrijheid


_____________________________________________________________________________________

Waarover gaat dit draadje?
Een tijd geleden werden in Belgique de AD (anti-discriminatie) en AR (anti-racistische) wetten zodanig aangescherpt dat vele mensen het bos door de bomen niet meer konden zien.
Buitengewoon Hoogleraar Matthias Storme tekende toen beroep aan een in om via die weg een wetsaanpassing te kunnen voorstellen.

Vandaag deed het Grondwettelijk hof uitspraak(zie http://www.arbitrage.be/public/n/2009/2009-017n.pdf) over de vorderingen ingesteld tegen de drie antidiscriminatiewetten van 10 mei 2007 (Antiracismewet , hierna ARW, Algemene Antidiscriminatiewet, hierna ADW, en Wet bestrijding discriminatie tussen vrouwen en mannen, hierna WDVW). Tegen deze wetten was beroep aangetekend, onder meer door een grote groep verontruste burgers verdedigd door mrs. Matthias Storme en Jelle Flo (zie het verzoekschrift op http://storme.be/ADWverzoekschrift.pdf en verdere stukken op http://storme.be/anti-antidiscriminatiewet.html) , maar verder ook op sommige punten door de Liga voor de Mensenrechten, de Vlaamse balies e.d.m.


Lees het volledige verslag van de uitspraak op:
Grondwettelijk Hof en de antidiscriminatiewetten: gebrek aan moed, maar wel op vele punten een inperking van de wet

alhoewel Prof. Storme de moeite doet om de uitspraak in normale mensentaal om te zetten, is het voor een miss Mediocr zoals ik nog steeds moeilijk te begrijpen.

bij puntje 10 viel ik echter volledig van mijn stoel en kreeg ik een lachkramp.

We mochten hier in Belgie dus geen mensen discrimineren omwillen van hun "RAS". Nadien werd de wet aangepast toen bleek dat er geen menselijke "rassen" bestonden, en stond er dat we niet mochten discrimineren op "ZOGENAAMD ras".
Wat zeggen de rechters nu? "ZOGENAAMD ras" bestaat weldegelijk! :redface: :question:

10. Zeer weinig onderbouwd is het antwoord van het Hof op de kritiek jegens het gebruik van de verboden discriminatiegrond "zogenaamd ras". Het Hof stelt dat zoiets als "zogenaamd ras" wel bestaat en gaat helemaal niet in op de vraag naar de omschrijving daarvan of criteria daarvoor. Het volstaat blijkbaar dat een nonsensicaal begrip lang genoeg wordt gebruikt opdat het als een realiteit zou kunnen worden beschouwd. Vanuit dat oogpunt zijn er nog een reeks kandidaten die met een dergelijke redenering tot leven kunnen worden gewekt.


Ook kan misschien hier nog een antwoord gevonden worden op de vraag wat haatzaaien in Belgique nu weer wèl of niet inhoudt:

11. Wat de vrijheid van meningsuiting betreft, is het oordeel van het Hof eveneens teleurstellend. Weliswaar geeft het hof een beperkende interpretatie aan het verbod op aanzetten tot haat, maar die beperking gaat niet ver genoeg. De strafbaarstelling van "aanzetten tot haat" geldt volgens het Hof énkel voor gedragingen of meningsuitingen met de bedoeling om aan te zetten tot discriminerend, haatdragend of gewelddadig gedrag (B.67.3). Het aanzetten tot "haat" als emotie is dus niet voldoende. Bovendien moet er volgens het Hof een "bijzonder opzet" aanwezig zijn, dus men met inderdaad de bedoeling hebben discriminerend, haatdragend of gewelddadig gedrag te veroorzaken.
Bovendien blijft er het reële gevaar dat onder het mom van een verbod van aanzetten tot haat jegens een groep meningsuitingen verboden en bestraft worden die enkel ingaan tegen het geloof of de overtuiging van een groep.

De recente geschiedenis bewijst welk misbruik van dergelijke strafbaarstellingen wordt gemaakt, zoals de veroordeling van opiniemakers die een zekere profeet omschreven als een pedofiel omdat dit een aanzetten tot haat jegens een bevolkingsgroep zou inhouden. Het Hof miskent het feit dat de strafbepalingen die het laat bestaan wel degelijk daarvoor gebruikt of misbruikt worden.
Onduidelijk blijft of de strafbepaling nog kan worden misbruikt om op te treden tegen personen die geenszins de bedoeling hebben om aan te zetten tot discriminerend gedrag in strijd met de bestaande wetten, maar enkel de bedoeling hebben aan te zetten tot het wijzigen van de wet in een zin die volgens de huidige wet discriminerend zou kunnen zijn. M.i. kan dat niet de bedoeling zijn van het Grondwettelijk Hof, maar uitdrukkelijk uitgesloten werd dit niet. Een dergelijke interpretatie zou inhouden dat de wetten die door het huidige "regime" zijn gemaakt, beschermd worden tegen campagnes tot wijziging daarvan: een campagne tot wijziging van de wet kan immers gebrandmerkt worden als een aanzetten tot discriminatie volgens de criteria van de bestaande wet. Dit vormt een bijzonder zware inperking van de democratische meningsvorming. Het is een gemiste kans dat dit niet uitdrukkelijk werd afgewezen.


Ook zéér verontrustend is, is puntje 18

17. Niet onbelangrijk is ook dat de wetten volgens het Hof (B.102.8) in het geheel niet gelden voor de benoeming en installatie van priesters of andere bedienaren van de eredienst. Impliciet lijkt het Hof ook de eredienst en meer in het algemeen religieuze activiteiten uit te sluiten van het toepassingsgebied van de wet.


Degenen die nu nog niet al bibberend van hun stoel zijn afgedonderd raad ik aan het volledige verslag toch maar eens helemaal proberen door te nemen.

@ pollycorrect: http://webh01.ua.ac.be/storme/ADWverzoekschrift.pdf : een aantal namen van Belgische prominenten die een BRAVE en ALGEMENE poging deden.
Niks gelezen in de Belgische media? OEKANDANA!
Laatst gewijzigd door Manon op Za Feb 14, 2009 3:19 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71874
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische Eleutherofobie : "ZOGENAAMD ras" bestaat wèl!

Berichtdoor Ariel » Za Feb 14, 2009 2:25 pm

17. Niet onbelangrijk is ook dat de wetten volgens het Hof (B.102. in het geheel niet gelden voor de benoeming en installatie van priesters of andere bedienaren van de eredienst. Impliciet lijkt het Hof ook de eredienst en meer in het algemeen religieuze activiteiten uit te sluiten van het toepassingsgebied van de wet.


Wat een prachtige oplossing. Dit betekent dus dat imams rustig kunnen zeggen dat Joden vermoord mogen worden, en dat de rest van de mensheid onderdrukt mag worden.

2.191 En doodt hen (de ongelovigen), waar gij hen ook ontmoet en drijft hen uit, vanwaar zij u hebben uitgedreven; want vervolging is erger dan doden.

Als deze man een imam is doet hij niets illegaals.
Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Belgische Eleutherofobie : "ZOGENAAMD ras" bestaat wèl!

Berichtdoor Manon » Za Feb 14, 2009 3:07 pm

Ariel! you clever woman! you very dangeroes! :knorrie:
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Belgische Eleutherofobie : "Zogenaamd ras" bestaat wèl!

Berichtdoor Scarlatti » Zo Feb 15, 2009 5:57 pm

Ik vond het heeel moeilijk te volgen eerlijk gezegd, wat een 'verborgen' mogelijkheden biedt deze toestand zeg! helaas niet voor de niet-moslim idd :? ik heb het gelijk wel doorgestuurd naar het VB voor t geval dit hen onbekend is en kunnen zij er ms wat aan of mee doen..
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Belgische Eleutherofobie : "Zogenaamd ras" bestaat wèl!

Berichtdoor Manon » Zo Feb 15, 2009 6:19 pm

Wel ik vond puntje 16 ook wel interessant.

"16. In overweging B.102.7 en B.103.3. laat het Hof verder ook een opening voor het inroepen van gewetensbezwaren of religieuze motieven als rechtvaardiging voor het handelen niet alleen van een organisatie maar ook van een afzonderlijke burger"


Lijkt me interessant voor de volgelingen van Quetzalcoatl als ze menen toch nog eens bloedoffers te moeten brengen?
Of zijn er beperkingen voorzien tav "religieuze plichten" die wèl of die niet door de beugel kunnen, afhankelijk van de godheid die men aanbidt?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

mercator
Berichten: 18567
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Belgische Eleutherofobie : "Zogenaamd ras" bestaat wèl!

Berichtdoor mercator » Di Feb 17, 2009 11:31 am

Manon schreef:
"16. In overweging B.102.7 en B.103.3. laat het Hof verder ook een opening voor het inroepen van gewetensbezwaren of religieuze motieven als rechtvaardiging voor het handelen niet alleen van een organisatie maar ook van een afzonderlijke burger"
De oud-Egyptische godsdienst met het aanbidden van apen, ibissen, katten is ook aan een herwaardering toe.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten