Bosniërs praten openlijk over nieuwe oorlog

mymoon
Berichten: 131
Lid geworden op: ma feb 18, 2008 2:13 pm

Re: Bosniërs praten openlijk over nieuwe oorlog

Bericht door mymoon »

In dit geval is het meer een nationaal-historisch element die voor problemen zorgt. Wantrouwen tussen mekaar. Want als je in tijden van nood niet op mekaar ka nrekenen, dan zie je mekaar gauw als vijand. Invoer van Islam door Osmanen was een slimme politieke zet want tot tijd van vandaag, meeste islamitische Bosniers (in hoeveere je van islamitische kan spreken want veel gebruiken zijn zoo anders dan in Arabische landen) zijn pro Turks. Voor velen is Turkije een zaken partner, vakantie ezv. Zij voelen zich daar thuis. Kroatiers voelen zich in KRiatie thuis, Serviers in Servie. Als er een voetbal wedstrijd is tussen "Bosnie" en Servie. Dan juichen Serviers voor Servie (niet iedereen maar in het algemeen). Als er Turkije-Servie is, Bosnjakken zijn voor Turkije. Ik bedoel als er geen concensus is op zulke onbenullige dingen, dan hoe kunnen de EU bestuurders verwachten dat er op grote vraagstukken over toekomst van het land een afspraak komt. Enen willen toenadering met midden oosten, andere met Servie en Rusland, en Kroaten zich er het minst en worden allerminst wat gevraagd. Zij kiezen zijde om en om en zitten er beetje tussen hoe het hun beste uitkomt.
Mahalingam
Berichten: 42475
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Bosniërs praten openlijk over nieuwe oorlog

Bericht door Mahalingam »

Vauit Bosnië klinken weer de bekende kreten: als we onze zin niet krijgen dan gaan we radicaliseren en wee oh wee wat dan! En dat is jullie eigen schuld.
http://www.balkaninsight.com/en/main/news/21209/ 21 July 2009
EU “Hypocrisy” Radicalises Bosnian Muslims
The Bosniak (Bosnian Muslim) religious leadership and media and many European officials and politicians warn that the EU’s visa-liberalisation plan could lead to the radicalisation of Muslims in Europe and seriously destabilize the entire region.

“Bosniaks feel squeezed into a corner from which they do not see a way out. In this situation, outbursts of aggression are a wholly normal reaction,” Sead Numanovic, editor of prominent Sarajevo daily, Dnevni Avaz, wrote in his Tuesday column.
En elk voordeel heeft zijn nadeel:
The criticism was intensified by the fact that exclusion from the visa-free regime will almost solely affect Bosniaks, since most Bosnian Croats already have Croatian passports and most Bosnian Serbs can easily obtain Serbian passports.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
mymoon
Berichten: 131
Lid geworden op: ma feb 18, 2008 2:13 pm

Re: Bosniërs praten openlijk over nieuwe oorlog

Bericht door mymoon »

Nou nou, wat ik al een hele tijd geleden had verteld blijkt langzaam naar boven te komen. Helaas, de grootste media probeert dit te verzwijgen of het zijn geen journalisten die hun werk naar behoren doen. Lees maar zelf. Het is spijtig dat ik dit soort nieuws in spits moet tegenkomen...

Afbeelding

Om maar niet te noemen dat in de moslim deel van het land wahhabisten geen stro in de weg wordt gelegd.
Vertalign uit het niews van 2004.

LEger comamndant van Federatie BiH (andere is Republiak Srpska) Rasim Dulić heeft een opdracht gegeven voor vorming van "el mujahedin" eenheid binne het leger. Volgend de Banjaluka Onafhankelijke Krant heeft die odracht gegeven 13. 06.2004 voor de vorming van een eenheid van buitenlandse vrijwilligers. De uitgelekte documenten waren als geheim bestempeld. Dus ja....ik begrijp niet waarom deze landen hier de Servische kant duwt om in een staat televen met digenen die op hun beurt niet zo dol zijn op Serviers.

Ik vind deze ontwikkelingen heel erg jammer, zeker voor de grote deel van gewone, goede opgeleide mensen in de moslim deel die zelf beginnen geireteerd te worden door wahhabisten/mujahedin en alle ander ..inen en ..enen. Maar ja, een het top van de poltieik (aan hun kant) dit soort dingen toestaat dan is er geen toekomst samen.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=339552" onclick="window.open(this.href);return false;

vertaling
http://translate.google.com/translate?h ... 3Dpriority" onclick="window.open(this.href);return false;

Maar deze stukje is de beste, want het geeft de schinheiligheid van de grote machten. "De Bosnische moslims waren de lievelingen van de Amerikanen, die samen met de IRANIERS...."
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bosniërs praten openlijk over nieuwe oorlog

Bericht door Ariel »

Hier is het artikel uit de Pers mymoon .
Karadzic ‘Dutchbat deed zijn best in Srebrenica’

De Nederlandse militairen valt weinig te verwijten. Vindt man die de enclave Srebrenica binnenviel.

Aan ons lag het niet. De Nederlandse VN-militairen van Dutchbat hebben in 1995 in Srebrenica hun best gedaan onder moeilijke omstandigheden, en zijn daarna blootgesteld aan oneerlijke kritiek.

Was getekend: Radovan Karadzic. Inderdaad, de voormalig president van de Servische Republiek. Inderdaad, de man die er van verdacht wordt medeverantwoordelijk te zijn voor de massamoorden op Bosnische moslimmannen tijdens en na de val van de moslimenclave Srebrenica, toen het Bosnisch-Servische leger daar op 11 juli 1995 binnenviel. De Nederlandse Dutchbatmilitairen stonden erbij en keken ernaar.

Dat valt ze niet te verwijten, zegt Karadzic in een schriftelijk interview met persbureau ANP. ‘Gelet op de geringe omvang van de strijdmacht die naar Srebrenica is gestuurd, was het een missie die gedoemd was te mislukken.’ Toen de Nederlanders naar de enclave werden uitgezonden, was het bij de Verenigde Naties alom bekend dat Srebrenica geen neutraal, veilig gebied was, maar een bolwerk van het Bosnische moslimleger, met een roekeloze crimineel aan het roer. Dutchbat had ‘noch de mankracht noch het politieke mandaat om de problemen op te lossen. Ik hoop dat door mijn proces het Nederlandse publiek (...) zal begrijpen dat hun jongens hun best hebben gedaan.’ Aldus Karadzic.

Op vragen over het uitbreken van de oorlog in Bosnië en over massagraven wilde de oud-president en legerleider niet antwoorden. Wel zei hij dat het voor het Bosnisch-Servische leger ‘noodzakelijk’ was om in actie te komen tegen de voortdurende aanvallen van Bosnische moslims vanuit Srebrenica op omliggende Servische dorpen. ‘Zij doodden honderden burgers en trokken zich dan terug in de veiligheid van de ‘veilige zone’.’

Radovan Karadzic werd een jaar geleden opgepakt en uitgeleverd aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag.

http://www.depers.nl/buitenland/326013/ ... enica.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bosniërs praten openlijk over nieuwe oorlog

Bericht door Ariel »

Bosnië uitvalsbasis voor islamitische terroristen
Bosnië, juli 2009

Volgens terrorisme-experts is Bosnië een veilige haven voor terroristen, ze worden er beschermd door de plaatselijke autoriteiten en kunnen in alle rust terreurdaden voorbereiden.
Volgens de Bosnische terreurexpert Galijasevic bestaat er een goed ontwikkeld netwerk dat islamitische terroristen ondersteunt: ‘er zijn zo’n 80 namen van belangrijke terroristen die hier worden beschermd door een nieuwe identiteit. Bosnië is een uitstekende uitvalsbasis, de terroristen hebben hier trainingskampen waar ze mensen trainen voor aanslagen in andere landen'.
Tijdens de burgeroorlog van 1992 – 1995 kwamen duizenden buitenlandse islamitische militanten naar Bosnië om er te vechten aan de zijde van de moslims. Na de oorlog trouwden velen van hen met Bosnische vrouwen en kregen het staatsburgerschap onder hun eigen naam of een nieuwe naam.
Zoals de Algerijnse militant Abu Mali die in de Bosnische VN-missie werkte onder de Bosnische naam Safet Catovic. Mali bleef in de VS waar hij banden onderhoudt met terreurgroepen en waar hij trainingskampen opzette. In de burgeroorlog was Mali leider van de groep El Mujaheed, die verantwoordelijk was voor ernstige oorlogsmisdaden. Geen van hen werd later ooit vervolgd.
Achter diverse terreuraanslagen zaten mensen met een Bosnisch paspoort.

http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/2922" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bosniërs praten openlijk over nieuwe oorlog

Bericht door Ariel »

Islamitische leider wil invoering sharia in Bosnië

Bosnië, augustus 2009

Reiss-ul-Ulema Mustafa Ceric, leider van de Bosnische moslims heeft scherpe kritiek geuit op gematigde moslims en op Bosnische Serven. Hij wil dat de sharia wordt opgenomen in de Bosnische grondwet.
Ceric deed zijn oproep tijdens een massale bruiloft waar twintig stellen in het sharia-huwelijk traden: 'deze bruiloft is nog maar het begin.. Ik hoop dat dit de komende jaren steeds vaker gaat gebeuren’. Mogelijk is de bruiloft bekostigd door de Libische leider Khadaffi.
Sharia huwelijksrecht betekent dat mannen polygaam mogen zijn, vrouwen hebben nauwelijks rechten en moslims mogen niet trouwen met niet-moslims.
Ceric deed in mei stof opwaaien door zijn opmerking ‘niets kan de moslims in Servische regio Sandzak kan scheiden van de Bosnische moslims’. Ceric verheerlijkt de Ottomaanse invallen op de Balkan, waarbij de plaatselijke bevolking tot de islam werd bekeerd.
Sinds de burgeroorlog van 1992 – 1995 krijgen radicale vormen van de islam steeds vastere voet in Bosnië.

http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/2951" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bosniërs praten openlijk over nieuwe oorlog

Bericht door Ariel »

Grootscheepse actie tegen islamisten in Bosnië

De politie van Bosnië is begonnen met een grootscheepse actie tegen extremistische moslims.

Ongeveer zeshonderd agenten zijn bezig met huiszoekingen in het Noord-Bosnische dorpje Gornja Maoca. Het hele dorp is van de buitenwereld afgesloten; in de eerste uren van de actie is een grote hoeveelheid wapens in beslag genomen. Het zou gaan om de grootste politieactie sinds het einde van de Bosnische oorlog in 1995.

Het volledig geïsoleerde dorpje Gornja Maoca staat bekend als een bolwerk van islamitische extremisten. Er zouden ook buitenlandse jihadstrijders wonen die naar Bosnië zijn gekomen om te vechten aan de kant van Bosnische moslims tegen de Serviërs en Kroaten.

Bron: Wereldomroep
http://www.rnw.nl/nl/caribiana/article/ ... osni%C3%AB" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bosniërs praten openlijk over nieuwe oorlog

Bericht door Ariel »

Bosnische agenten vallen moslimdorp binnen

Honderden politieagenten zijn dinsdag het afgelegen islamitische dorp Gornja Maoca, in het noordoosten van Bosnië, binnengevallen.

Het dorp werd omsingeld door 600 agenten. Ze wilden een niet nader aangeduide 'veiligheidsdreiging' neutraliseren. In het dorp wonen ultraconservatieve Wahhabi-moslims, een strenge tak van het soennisme.

Volgens een woordvoerder van de procureur was de inval een van de grootste politieoperaties sinds de oorlog, die van 1992 tot 1995 in het land woedde. Er werden bij de inval zeven mensen aangehouden, onder wie zes Bosniërs en een buitenlander, van wie de nationaliteit niet bekend werd gemaakt. De agenten namen wapens, computers en dvd's in beslag.

De woordvoerder Boris Grubesic van het Bosnische openbaar ministerie zei dat de agenten het dorp binnenvielen, omdat ze op zoek waren naar personen die verdacht worden van het 'in gevaar brengen van de constitutionele orde van Bosnië en het verspreiden van nationalistische, raciale en religieuze haat'.

Na de oorlog, die van 1992 tot in 1995 woedde, zijn veel Wahabitische moslimstrijders blijven hangen in Bosnië. Velen van hen verkregen de Bosnische nationaliteit. Nadat van een aantal van hen was vastgesteld dat zij radicale sympathieën hadden is hen die weer ontnomen en zijn zij het land uitgezet.

De actie was een gezamenlijke operatie van Bosnië en de Republika Srpska.

De inwoners van het dorp waren vijandig tegenover journalisten die het gebied na de inval binnengingen. Ze vroegen de media meteen te verdwijnen. De bevolking bestaat uit boeren die weigeren naar de televisie te kijken of telefoons te gebruiken. Naar eigen zeggen mengen ze zich niet graag met mensen buiten hun gemeenschap.

http://www.trouw.nl/nieuws/europa/artic ... innen.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49696
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Bosniërs praten openlijk over nieuwe oorlog

Bericht door Pilgrim »

Nieuwe oorlog op de Balkan niet ondenkbaar

11 mei 201, Sicarius

Gisteren vielen er 22 doden in Macedonië bij gevechten tussen de veiligheidsdiensten en terroristen. Etnische Albanezen, hoofdzakelijk afkomstig uit Kosovo, probeerden een aantal overheidsgebouwen te bezetten. Volgens een lokale televisiezender werden de terroristen ‘als helden ontvangen’ door de lokale Albanese bevolking . Buurland Servië heeft 450 extra militairen naar de Macedonische grens gestuurd en Bulgarije overweegt hetzelfde te doen. We betreden een nieuwe periode van gefaald westers beleid op de Balkan: het erkennen van de criminele en terroristische staat Kosovo.

De stad Kumanovo ligt in het noorden van Macedonië en omvat een omvangrijke Albanese minderheid. Hoewel de schietpartij een spontane actie lijkt, staat de gebeurtenis niet op zichzelf. In 2001, aan het einde van de Joegoslavische Oorlogen, kon een burgeroorlog in Macedonië maar op het nippertje voorkomen worden. Men vreesde dat Macedonië dezelfde weg zou bewandelen als buurland Kosovo, waar de Albanese islamitische meerderheid vocht om zich af te scheiden van Servië. Onder druk van de internationale gemeenschap werd Kosovo in 2008 erkend als soevereine staat.

Om een soortgelijk fiasco in Macedonië te voorkomen deed de overheid allerlei toezeggingen aan de Albanese minderheid in het land. Zo werd de Albanese taal erkend, werd er Albanees onderwijs toegestaan en mocht de Albanese vlag gehesen worden. Het mocht niet baten. De Albanezen willen nog meer: Macedonisch grondgebied.

De Europese Unie (EU) verklaarde ‘diep bezorgd’ te zijn over de situatie in Macedonië. Ook de NAVO, die tot enkele jaren geleden nog een vredesmissie in het gebied uitvoerde, staat met de handen in het haar. Desalniettemin ondervinden zij nu de gevolgen van hun eigen handelen.

Het erkennen van Kosovo als soevereine staat heeft ertoe geleid dat de Albanezen grotere aspiraties hebben gekregen. Nu proberen zij wederom een nieuwe staat te stichten in Macedonië. De terroristen die de stad Kumanovo aanvielen waren goed getraind, bewapend en droegen bovendien geen identificatie of insignes bij zich. Dit wijst erop dat de groep hoogstwaarschijnlijk afkomstig is uit Kosovo.

Afbeelding

De etnische spanningen in de regio worden tevens sterk beïnvloed door religie. Zo zijn de Albanezen overwegend moslim. De val van communistisch Albanië in 1991 creëerde in feite de eerste overwegend islamitische staat binnen Europa. In 2000 volgde Bosnië-Herzegovina als gevolg van de Joegoslavische Oorlogen. In 2008 werd Kosovo door vele landen als soevereine staat erkend. Ook daar is de overgrote meerderheid van de bevolking nu moslim.

Dit is overigens niet altijd zo geweest. Vroeger hadden gebieden zoals Kosovo en Bosnië-Herzegovina grote christelijke minderheden of zelfs meerderheden. Zo was Bosnië-Herzegovina enkele decennia geleden nog overwegend christelijk. Ook in Kosovo leefde een omvangrijke Servische minderheid. Deze minderheid is vandaag de dag nagenoeg etnisch gezuiverd. Vele (vaak) eeuwenoude kerken zijn met de grond gelijk gemaakt. De NAVO-bombardementen op de Serviërs en het erkennen van staten als Bosnië-Herzegovina en Kosovo hebben deze etnische zuiveringen mede mogelijk gemaakt.

Hoewel de Bosniërs en Albanezen omschreven worden als ‘gematigde’ moslims, is de radicale islam wel degelijk aan een opmars bezig in Bosnië-Herzegovina en Kosovo. Hetzelfde geldt voor Albanië. Nieuwe moskeeën met radicale prekers worden met regelmaat gefinancierd door Saudi-Arabië. Verder vechten er relatief veel moslims uit de Balkan voor terroristische groeperingen zoals ISIS.

De etnische spanningen in de regio worden tevens sterk beïnvloed door religie. Zo zijn de Albanezen overwegend moslim. De val van communistisch Albanië in 1991 creëerde in feite de eerste overwegend islamitische staat binnen Europa. In 2000 volgde Bosnië-Herzegovina als gevolg van de Joegoslavische Oorlogen. In 2008 werd Kosovo door vele landen als soevereine staat erkend. Ook daar is de overgrote meerderheid van de bevolking nu moslim.

Dit is overigens niet altijd zo geweest. Vroeger hadden gebieden zoals Kosovo en Bosnië-Herzegovina grote christelijke minderheden of zelfs meerderheden. Zo was Bosnië-Herzegovina enkele decennia geleden nog overwegend christelijk. Ook in Kosovo leefde een omvangrijke Servische minderheid. Deze minderheid is vandaag de dag nagenoeg etnisch gezuiverd. Vele (vaak) eeuwenoude kerken zijn met de grond gelijk gemaakt. De NAVO-bombardementen op de Serviërs en het erkennen van staten als Bosnië-Herzegovina en Kosovo hebben deze etnische zuiveringen mede mogelijk gemaakt.

Hoewel de Bosniërs en Albanezen omschreven worden als ‘gematigde’ moslims, is de radicale islam wel degelijk aan een opmars bezig in Bosnië-Herzegovina en Kosovo. Hetzelfde geldt voor Albanië. Nieuwe moskeeën met radicale prekers worden met regelmaat gefinancierd door Saudi-Arabië. Verder vechten er relatief veel moslims uit de Balkan voor terroristische groeperingen zoals ISIS.

Het geweld in Macedonië kan de regio opnieuw in vuur en vlam zetten. De Macedonische regering laat er in ieder geval geen gras over groeien. Zo is het land al enkele weken bezig met het mobiliseren van reservetroepen. Verder is er ook een belangrijk verschil met het voorgaande conflict in Kosovo. De in Macedonië levende Albanezen zijn een minderheid en maken (slechts) 25% uit van de bevolking. Ook in Bosnië-Herzegovina is de rust nooit compleet teruggekeerd. Eind vorige maand nog werd er een politiepost van de Bosnische-Serviërs aangevallen.

De EU tracht uitgerekend dit soort landen te integreren in Europa. Zowel Albanië, Bosnië-Herzegovina en Kosovo zijn potentiële lidstaten. Alle drie de landen hebben bij elkaar al miljarden euro’s steun ontvangen om hen klaar te stomen voor een EU-lidmaatschap. Verder vieren overheidscorruptie en criminaliteit in deze staten hoogtijdagen. Daarbij komt nog eens dat de bevolking van deze landen uiteindelijk ongehinderd andere EU-lidstaten zal kunnen binnentrekken; een zeer onwenselijk scenario.

Het zijn onzekere tijden voor de Balkan. Aan de ene kant willen vele landen graag lid worden van de EU. Anderzijds voelen orthodoxe christenen zoals de Serviërs zich door de EU verraden en in de steek gelaten. Hierdoor zullen zij sneller geneigd zijn zich te wenden tot de Russische Federatie, met wie zij zich cultureel evenals religieus verbonden voelen. De opkomst van de radicale islam op de Balkan maakt een nieuwe oorlog aldaar niet ondenkelijk. Terugkerende Syriëgangers, in combinatie met financiering uit de Golfstaten en Albanees imperialisme kunnen dit proces zeker versnellen.

http://curiales.nl/2015/05/11/macedonie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie