Islamitische regimes gebruiken VN voor censuur


Links666
Berichten: 1058
Lid geworden op: Di Mei 20, 2008 1:36 pm
Locatie: Flanders Fashion Institute

Re: Islamitische regimes gebruiken VN voor censuur

Berichtdoor Links666 » Zo Mar 01, 2009 11:39 pm

Er moet echt een tegengewicht tegen dit soort smiechterige initiatieven komen. Het schijnt dat er al een soort samenwerkingsverband is van de democratieën van de wereld, weet jij misschien hoe deze heet, Vrijdenker!?
Very few of us lie awake at night, worrying about the Amish. This is not an accident. They are not likely to hijack aircraft and fly them into buildings. That all religions have these extremists is bullshit. Some religions have never had these extremists.

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: Islamitische regimes gebruiken VN voor censuur

Berichtdoor Vrijdenker » Ma Mar 02, 2009 12:33 am

Links666 schreef:Er moet echt een tegengewicht tegen dit soort smiechterige initiatieven komen. Het schijnt dat er al een soort samenwerkingsverband is van de democratieën van de wereld, weet jij misschien hoe deze heet, Vrijdenker!?


Nee, zo een samenwerkingsverband van democratieën bestaat (nog) niet. Het idee is wel verschillende malen serieus geopperd, met name in de VS door "neo-conservatieven" (een benaming die door o.a. liefhebbers van de VN voor mensen van verschillende signaturen wordt gebruikt). Het idee ontstond als reactie op allerlei misstanden bij de VN, niet alleen met betrekking tot de Algemene Vergadering (zoals in dit geval). Zo wordt de Mensenrechtenraad (en eerder de Mensenrechtencommissie) ook steeds door misdadige regimes gedomineerd en gebruikt voor het verwezenlijken van hun agenda's.

Informatie over de misstanden bij de VN is overigens o.a. te vinden op:
http://www.liberales.be/essays/fourest
http://www.trouw.nl/opinie/letter-en-ge ... 847500.ece
http://online.wsj.com/article/SB122099204692716155.html
http://online.wsj.com/article/SB121382874218086413.html
http://online.wsj.com/article/SB120156891659323879.html

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75306
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Durban II

Berichtdoor Ariel » Di Mar 03, 2009 9:03 pm

Durban II

Australische Minister van Buitenlandse Zaken zou racistische conferentie moeten mijden.

De 120e verjaardag van Hitler’s geboortedag valt op 20 april, wat toevallig ook de dag is waarop landen bijeen zullen komen in Genève, waar op initiatief van de VN zal worden besproken hoe men het groeiende racisme tegen kan gaan.

The Durban Review Conference werd opgericht om de doelstellingen te evalueren die zijn opgesteld tijdens de eerste VN Wereldconferentie Tegen Racisme, die werd gehouden in het Zuid-Afrikaanse Durban in augustus 2001.

Het was een waardig onderwerp dat had moeten resulteren in een waardige conferentie, waarop gedebatteerd zou worden over de wijze waarop de wereld moest reageren op de fnuikende macht van rassen- en religieuze haat, kankers die het leven en de veiligheid van miljoenen mensen wereldwijd in gevaar brengen. Maar zoals zo vaak gebeurt in het geval van de wereldgemeenschap, bleek de hoopvolle belofte sterk te verschillen van de dodelijke realiteit.

Durban I was een beruchte, met haat gevulde bijeenkomst die uitliep op een van de meest racistische en vooringenomen vergaderingen in de geschiedenis van de VN. Het anti-Semitisme, de anti-Israel agenda en de hysterische groepen extremisten zorgen in de wandelgangen van mensenrechtenorganisaties nog steeds voor koude rillingen. Dat is de reden waarom veel landen, vooral uit het Westen, erover denken Durban II te boycotten omdat het, net als Durban I, dreigt uit te lopen op een platform voor anti-Semitisme en anti-westerse haatgevoelens.

Net zoals zijn voorganger is Durban II toegeëigend door landen die lak hebben aan mensenrechten en wier anti-westerse en anti-Israel houding het mensenrechtencomité heeft getransformeerd tot een instrument van het kwaad dat het geacht wordt te bestrijden.

Als een van het kleine aantal Australische gedelegeerden in Durban acht jaar geleden, was ik getuige van voorbeelden van de meest virulente anti-Semitische propaganda, toespraken en beslissingen sinds de Tweede Wereldoorlog.

Het venijn en de vooringenomenheid van de organisatoren waren zo ernstig, en het VN secretariaat dat de conferentie organiseerde was zo slap, dat de delegatie uit de VS de conferentie halverwege vol afkeer de rug toekeerde.

Deze keer heeft het er alle voortekenen van dat het nog erger wordt. Hoe zou deze conferentie niet antipathiek kunnen staan tegenover mensenrechten als Libïe, Iran, Sudan en andere leden van de Organisatie van de Islamitische Conferentie de bijeenkomst in Genève aanwenden om Israel te demoniseren, officiële geloofwaardigheid te verlenen aan de ontkenning van de Holocaust en wetten aan te nemen die ingaan tegen de vrijheid van meningsuiting?

Onder de allesbedekkende term ‘Islamofobie’ probeert het OIC landen het recht te ontzeggen kritiek uit te oefenen op extremisme en geweld.

Canada en Israel zijn zo onthutst door de agenda van dit haatfestijn dat ze hun intenties tot een boycot al kenbaar hebben gemaakt.

Vertegenwoordigers in een groeiend aantal Europese landen hebben ook hun bezorgdheid uitgesproken over deelname en het geven van legitimiteit aan de wijze waarop de UNHRC de agenda heeft gemanipuleerd.

De regering Obama heeft gezegd dat het de voorbereidingen voor de conferentie zal bijwonen, maar dat is een gevaarlijke manoeuvre. Aan deze zet liggen duidelijk bredere beweegredenen ten grondslag dan de conferentie zelf, want de VS heeft besloten dat het Iran en de Arabische wereld liever een hand wil reiken dan een gebalde vuist.

In deze tactiek schuilt een hoog risico. Als de VS erin slaagt de aandacht af te leiden van de islamitische haat richting Israel en de focus kan richten op de knellende religieuze en racistische discriminatie in de gehele wereld, dan zal de invloed van de VS een enorme impuls krijgen. Maar wat als deze tactiek faalt? En waar past Australië in dit plaatje?

Minister van Buitenlandse Zaken Stephen Smith heeft nog niet aangekondigd of Australië de bijeenkomst in Genève zal bijwonen. Er staat veel op het spel.

Australië loopt voorop in de race voor een niet-permanente zetel in de veiligheidsraad van de VN en een boycot kan een negatief effect hebben op de wijze waarop we worden beoordeeld door de wereldgemeenschap. Maar nu veel landen, waaronder de 27 landen van de Europese Unie, een boycot serieus overwegen, kan Australië zich plotseling in een compromitterende situatie bevinden als het plaatsneemt tijdens een conferentie die er alle schijn van heeft net zo berucht te worden als Durban I.

De agenda van de conferentie in Genève moet Smith reden voor bezorgdheid geven. En hij zal zeker worden beïnvloed door het feit dat Islamitische landen erop blijven hameren dat Islamofobie in een speciale categorie thuishoort en niet mag vallen onder nationale regelgeving.

Maar vooral het idee van censuur in democratische landen is de antithesis van Australische waarden. We zouden niet deel moeten nemen aan deze conferentie.

Alan Gold

Alan Gold is een Australische auteur die in 2001 deel uitmaakte van de Australische delegatie bij de VN Wereldconferentie Tegen Racisme. Dit artikel verscheen op 26 februari in het Australische dagblad ‘The Australian’.
Bron

Vertaling: Kees Bakhuyzen - Hoeiboei
http://hoeiboei.blogspot.com/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: Islamitische regimes gebruiken VN voor censuur

Berichtdoor Vrijdenker » Di Mar 03, 2009 9:03 pm

Don't Say a Word
Christopher Hitchens, Slate, 2 maart 2009
http://www.slate.com/id/2212662/

The Muslim religion makes unusually large claims for itself. All religions do this, of course, in that they claim to know and to be able to interpret the wishes of a supreme being. But Islam affirms itself as the last and final revelation of God's word, the consummation of all the mere glimpses of the truth vouchsafed to all the foregoing faiths, available by way of the unimprovable, immaculate text of "the recitation," or Quran.

If there sometimes seems to be something implicitly absolutist or even totalitarian in such a claim, it may result not from a fundamentalist reading of the holy book but from the religion itself. And it is the so-called mainstream Muslims, grouped in the Organization of the Islamic Conference, who are now demanding through the agency of the United Nations that Islam not only be allowed to make absolutist claims but that it also be officially shielded from any criticism of itself.

Though it is written tongue-in-cheek in the language of human rights and of opposition to discrimination, the nonbinding U.N. Resolution 62/154, on "Combating defamation of religions," actually seeks to extend protection not to humans but to opinions and to ideas, granting only the latter immunity from being "offended."

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: Durban II

Berichtdoor Vrijdenker » Di Mar 03, 2009 10:09 pm

Pascal Bruckner over Durban I:

Er werden antisemitische cartoons verspreid en exemplaren van ’Mein Kampf’ en de ’Protocollen van de wijzen van Zion’ uitgedeeld. Onder een foto van Hitler stond geschreven dat Israël nooit zou hebben bestaan en de Palestijnen hun bloed nooit zouden hebben verspild als hij gewonnen zou hebben. Een aantal gedelegeerden werd fysiek bedreigd, er klonken kreten als „dood aan de Joden”.

Deze farce bereikte zijn hoogtepunt toen de Soedanese minister van justitie, Ali Mohammed Osman Yasin, herstelbetalingen eiste voor de slavernij, terwijl in zijn eigen land op dat moment mensen schaamteloos aan slavernij onderworpen werden. Het was alsof een kannibaal plotseling een oproep deed tot vegetarisme.


Bron: http://www.trouw.nl/opinie/letter-en-ge ... 847500.ece


Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75306
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Durban II

Berichtdoor Ariel » Di Mar 03, 2009 10:41 pm

Geen Stijl schrijft er dit over. Ik begrijp trouwens niet dat Nederland zelfs er maar over nadenkt om toch naar deze conferentie te gaan. Alle niet moslim landen moeten zich terug trekken, anders kan men ze niet meer serieus nemen.
We tekenen ons doodvonnis als we onze handtekening onder resolutie zetten. Verkocht aan Islam. :(

Creepy. U mag nog twee maanden godslasteren

Het kabinet is verdacht stil over Durban II, de anti-racisme conferentie die eind april in Genève wordt gehouden. En dat is niet zo gek aangezien Grijs I via deze top alsnog een verbod op godslastering voor elkaar kan krijgen. Als het niet nationaal lukt, dan maar internationaal, zal Hirsch Ballin denken. Op de conferentie zullen de deelnemende lidstaten een resolutie ondertekenen die kritiek op religies verbiedt. De algemene vergadering van de VN heeft die resolutie al aangenomen; ondertekening in Zwisterland betekent dat landen zich er ook daadwerkelijk aan verbinden. Israël en de VS hebben hun uitnodiging voor de top inmiddels teruggestuurd. Ze hebben geen zin in een herhaling van de Wannsee Conferentie die Durban I was. Ook de EU zou een boycot overwegen, maar een definitief besluit daarover is nog niet genomen. Op links is de lobby vóór Durban II gestart en het debunken is ook al begonnen, dus het is hoog tijd voor een tegengeluid. Voor het Vragenuurtje is het al te laat, maar er is nog voldoende tijd om Kamervragen voor volgende week dinsdag in te dienen. Wie biedt?

Update Verhagen volgens ANP vanmiddag: "Nederland wil nog meedoen met de antiracismeconferentie en probeert naar een zinnige uitkomst toe te werken, maar niet tegen elke prijs. Zo kan Nederland volgens Verhagen niet een tekst accepteren die religie boven het individu stelt, die discriminatie op grond van seksuele oriëntatie niet veroordeelt, antisemitimisme oogluikend toestaat en die Israël in het beklaagdenbankje zet."


http://www.geenstijl.nl/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5304
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Islamitische regimes gebruiken VN voor censuur

Berichtdoor Scarlatti » Wo Mar 04, 2009 5:30 pm

Goed weer dit artikel! Zo leerzaam!
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: Durban II

Berichtdoor Vrijdenker » Wo Mar 04, 2009 9:57 pm

The travesty of Durban
http://www.nationalpost.com/opinion/sto ... id=1351269

Durban 2 -- also known as the Durban Review Conference -- will be held next month at the UN headquarters in Geneva. With the organizing committee currently being chaired by Libya-- with Iran as the vice-chair and Cuba, Pakistan and Russia as members -- there can be no doubt that this conference will be as ignominious as its predecessor.


Canada should be commended for having the moral courage to refuse to participate in Durban 2. And other Western powers would do well to follow Canada's lead.

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: Islamitische regimes gebruiken VN voor censuur

Berichtdoor Vrijdenker » Wo Mar 04, 2009 10:32 pm

Resolutie 1605, again
http://worldofreason-blog.blogspot.com/ ... again.html

De OIC (Organization of the Islamic Council), zal binnenkort haar infameuze blasfemie-resolutie voor de derde maal voorleggen aan een Vergadering van de Verenigde Naties, ditmaal met het verzoek de resolutie bindend te verklaren voor alle lidstaten. Aangesloten landen worden daarmee verplicht maatregelen te treffen die het beledigen van de islam strafbaar stellen.

Eerder, in 2007, werd de resolutie al aangenomen door de VN Commissie voor de Mensenrechten en in 2008 door de Algemene Vergadering. De huidige status van resolutie 1605, ‘Against the Defamation of Religions’, is die van een advies. Een door de VN gesanctioneerde richtlijn die lidstaten al dan niet kunnen implementeren.


The lunatics have taken over the asylum zingt het door mijn hoofd.

Zo ook bij CNN presentator Lou Dobbs (fragment hierboven) bij wie het free-speechkwartje inmiddels gevallen is: “The UN is getting a bit burdensome to anyone who’s interested in freedom” om daaraan toe te voegen: “whether global warming whether blasfemy, the UN is becoming a totalitarian organization”. De ingehouden woede waarmee Dobbs vraagt of iemand wel eens heeft voorgesteld met een bulldozer door het VN-Hoofdkwartier te gaan, is de woede van iemand die tot het inzicht is gekomen dat de wereld met een serieus, geïnstitutionaliseerd probleem zit.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75306
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische regimes gebruiken VN voor censuur

Berichtdoor Ariel » Vr Mar 06, 2009 2:34 pm

Ook Italië mijdt conferentie tegen racisme

ROME - Ook Italië zal verstek laten gaan bij een conferentie van de Verenigde Naties tegen racisme, volgende maand in het Zwitserse Genève. De concept-resolutie van de bijeenkomst bevat „ontoelaatbare, agressieve en antisemitische passages”, zei een regeringswoordvoerder vrijdag.

Een aantal Arabische landen wilde in de slotverklaring van het VN-forum onder meer een tekst laten opnemen die het zionisme, het streven naar een Joodse thuisstaat, gelijkstelt aan racisme. Vanwege deze veroordeling waren de afvaardigingen van Israël en de VS woedend weggelopen van de vorige conferentie tegen racisme, in het Zuid-Afrikaanse Durban in 2001.

Israël, Canada en de Verenigde Staten trokken zich eerder al terug voor de komende conferentie vanwege de kritiek op Israël. Nederland en Groot-Brittannië laten om dezelfde reden waarschijnlijk ook verstek gaan

http://www.telegraaf.nl/buitenland/3409 ... top__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Islamitische regimes gebruiken VN voor censuur

Berichtdoor H.Numan » Za Mar 07, 2009 3:07 am

Nederland niet. Onze diepgelovige regering, en daar mag u best Bos onder rekenen, vind het schitterend. Nu kunnen ze hun religie veel beter beschermen. Denk maar even na. Er is bijzonder veel bezwaar tegen het godslasteringsgebod. Dat moet, kamerbreed, de wet uit. De gelovigen vinden dat maar niks. Hirsh Ballin probeer te vertragen door met een volkomen onacceptabel tegen voorstel te komen: okay, we schrappen godslastering. Maar we maken het beledigen van 'iedere' religie wel gelijk aan discriminatie.

Natuurlijk is de Twede Slaapkamer niet zo achterlijk dat ze dat geintje niet door hebben. Even zo goed, volgens de regels van het parlementaire spel kan Grote Bal die kaart spelen. Onder normale omstandigheden krijgt Grote Bal een flinke oorvijg van de kamer en gaan zowel de godslasteringswet als zijn doorzichtige voorstel gelijk de asbak in.

Maar nu Durban 2. Uiteraard gaat de regering dat verdrag tekenen. Dan kunnen ze hun handen in onschuld wassen (iets wat Pilatus zeer beslist nooit heeft gedaan) en zeggen: ja, we zijn het helemaal met de kamer eens. Maar ja. Wij kunnen er niets meer aan doen. Het is nu eenmaal een internationaal verdrag.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5304
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Islamitische regimes gebruiken VN voor censuur

Berichtdoor Scarlatti » Za Mar 07, 2009 2:08 pm

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: farizeeërs :twisted: :twisted: :twisted:
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: Islamitische regimes gebruiken VN voor censuur

Berichtdoor Vrijdenker » Za Mar 07, 2009 11:40 pm

Ariël citeerde eerder al een artikel op Telegraaf.nl over de houding van de Italiaanse regering. Op de website van International Herald Tribune staat een uitgebreider artikel:

Italy pulls out of UN racism conference
http://www.iht.com/articles/ap/2009/03/ ... erence.php

Peter Louter
Berichten: 934
Lid geworden op: Zo Feb 26, 2006 2:21 pm

Anti-DurbanII aktie, oproep tot boycot

Berichtdoor Peter Louter » Zo Mar 08, 2009 2:43 pm

PRESS CONFERENCE
• Thursday, March 12, 2009 at 11 am
Presse- und Besucherzentrum, Room 4, in Presse- und Informationsamt der Bundesregierung
Entrance Reichstagufer 14, 10117 Berlin
In 2001, the “UN World Conference against Racism” took place in Durban, South Africa. This event turned into a platform of hateful agitation against Israel and the jews while the world’s dictatorships attested each other clean records.
The “Durban Review Conference”, announced for April 2009, will do justice to its name. This time we shall not only witness the usual demonization of Israel (”apartheid”) but also more and more attacks on the freedom of speech, freedom of press and freedom of expression. Human rights are twisted step by step to work as a means of oppression in the name of religion.
Democratic states are seriously challenged by these dangerous reinterpretations. The foundations of an open society must not be put up for negotiations! In the light of this new push, an unambiguous reaction is more than necessary. The initiators and the subscribers of the petition call Germay and other states of the European Union to boycott the “Durban 2″ conference and to push forward a comprehensive reform of the United Nation’s Human Rights Council.

The initiative “Boycott Durban 2!”
Last year, French novelist and essayist Pascal Bruckner with his call to boycott “Durban II” gave the idea to this initiative. More than 30 journalists, authors, scientists and artists, In Europe, the United States and the Middle East have joined Bruckner’s petition, among them Lars Gustafsson, Jeffrey Herf, Benny Morris, Peter Schneider, Seyran Ates, Necla Kelek, Matthias Küntzel, Sharon Adler, Prof. Arno Lustiger and Ralph Giordano. More than 1,000 people signed the petition which will be handed over to the German Federal Government and to other EU member state governments.
To mark the end of the campaign, a press conference will be held at with Caroline Fourest and other speakers will reaffirm the necessity of a boycott.

Participants of the press conference:
• Caroline Fourest, Author/Publisher, Paris (requested)
• Nasrin Amirsedghi, Publisher, Mainz
• Alex Feuerherdt, Journalist, Bonn
• Klaus Faber, Secretary of State (ret.), chair of the Wissenschaftsforum, Potsdam
• Anetta Kahane, Chair of the Amadeu-Antonio-Stiftung, Berlin (requested)
Moderation: Thierry Chervel; Chief Editor of the online cultural magazine “Perlentaucher”, Berlin
Cooperation partners: Koordinierungsrat deutscher Nicht-Regierungsorganisationen gegen Antisemitismus; Group of 25th of November u. Föderation unabh. NGOs, Suleymaniya, Kurdistan/Nordirak; Mideast Freedom Forum Berlin e.V. (MFFB)
Contact:
Arvid Vormann
Tel. +49 (0) 30 - 50 59 53 88
E-Mail: [email protected]
Uit naam van de Verlichting: Red moslims van de orthodoxe islam!
"Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful" - Seneca (5 BC - 65 AD)

Lasteraar
Berichten: 181
Lid geworden op: Ma Mei 26, 2008 9:48 pm

Re: Islamitische regimes gebruiken VN voor censuur

Berichtdoor Lasteraar » Zo Mar 08, 2009 11:38 pm

De UN is nog corrupter en incompetenter dan de EU.
http://www.unwatch.com/index.shtml

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: Islamitische regimes gebruiken VN voor censuur

Berichtdoor Vrijdenker » Zo Mar 08, 2009 11:52 pm

Die website kende ik nog niet. Wel de website van de gelijknamige NGO: http://www.unwatch.org

Relevant met betrekking tot dit topic: http://www.unwatch.org/durban2

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: Islamitische regimes gebruiken VN voor censuur

Berichtdoor Vrijdenker » Wo Mar 11, 2009 2:32 am

Envoy cuts off UN address on anti-Semitism
http://www.nationalpost.com/news/story.html?id=1371529

Canada's top diplomat at the United Nations in Geneva used his position as debate chairman to cut short an accredited speaker as he detailed anti-Semitism in Islamic-sourced books.

The action by Ambassador Marius Grinius took place in the UN's Human Rights Council, where Muslim and Arab countries regularly deliver harangues against the "Zionist Entity" -- a term many of them use to describe Israel.

He said David Littman, delivering a joint statement for the Association for World Education and the World Union for Progressive Judaism, had been "off topic."

The chamber was debating a series of human rights reports.

Mr. Littman says his bid to call for a "universal condemnation" of defamations of Judaism was appropriate because a report dealing with freedom of expression and hate speech had been at the top of the agenda list.

"There was no valid reason for me to be stopped by the Chair ..." he wrote in a letter of protest to Mr. Grinius yesterday.

"We are constantly stopped by points of order by [Muslim] delegates ... It is very depressing to be censored this time by the Canadian chairman."


"Our statement revealed the incitement to religious hatred in the Muslim world, which indicates that only Islamophobia is considered a subject for debate, and not Christianophobia or Judiophobia," said Mr. Littman, who regularly addresses the human rights body as a representative of non-governmental organizations approved by the UN's Economic and Social Council.


Mr. Littman claims in his letter that a "senior Western" Council representative was among several delegates who privately agreed with him that he had not been out of order. The Geneva-based monitoring group UN Watch openly offered its support.

"This was a very troubling interruption of a speech protesting the distribution at the UN of a vile anti-Semitic book," said Hillel Neuer, UN Watch executive director. "We're used to seeing NGOs interrupted ... by Iran, Pakistan and Egypt. But diplomats from democracies need to resist, not accommodate, the forces of censorship and intolerance."

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: Islamitische regimes gebruiken VN voor censuur

Berichtdoor Vrijdenker » Do Mar 12, 2009 3:00 am

Australia undecided on anti-racism forum
http://news.smh.com.au/breaking-news-na ... -8u4y.html

Australia will decide next month whether it will attend a controversial United Nation's anti-racism conference.


The opposition is calling on the Rudd government to boycott the event, saying it shouldn't compromise its principles by attending the conference.


Australia accused of trading principles for UN seat
http://www.google.com/hostednews/afp/ar ... _UMUDPCT0g

Australia's opposition accused the government Monday of being prepared to trade its principles for African support of its bid for a seat on the UN Security Council.


Rudd's centre-left Labor party ended more than a decade of conservative government under John Howard, a close ally of US President George W. Bush, when it won power in November 2007.

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: Islamitische regimes gebruiken VN voor censuur

Berichtdoor Vrijdenker » Vr Mar 13, 2009 9:09 pm

Deutschland soll Israel-kritische Uno-Konferenz boykottieren
http://www.spiegel.de/politik/deutschla ... 54,00.html

Op dezelfde pagina als het bovenstaande artikel staat ook een poll. Doe daaraan a.u.b. even mee. Mijn stemadvies: "Ja".

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5304
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Islamitische regimes gebruiken VN voor censuur

Berichtdoor Scarlatti » Zo Mar 15, 2009 12:28 am

uiteraard gedaan!
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: Islamitische regimes gebruiken VN voor censuur

Berichtdoor Vrijdenker » Zo Mar 15, 2009 2:16 am

Scarlatti schreef:uiteraard gedaan!


Goed zo!

8)

Links666
Berichten: 1058
Lid geworden op: Di Mei 20, 2008 1:36 pm
Locatie: Flanders Fashion Institute

Re: Islamitische regimes gebruiken VN voor censuur

Berichtdoor Links666 » Ma Mar 16, 2009 6:50 pm

Volgens UNWatch.org zal minister van BuZa Verhagen Durban II ook boycotten:

http://www.unwatch.org/site/apps/nlnet/ ... ct=6832023

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75306
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische regimes gebruiken VN voor censuur

Berichtdoor Ariel » Ma Mar 16, 2009 8:52 pm

EU dreigt op te stappen bij VN-conferentie racisme

BRUSSEL - De Europese Unie dreigt zich terug te trekken van een VN-conferentie tegen racisme. De ontwerpconclusies zijn te antisemitisch en tegen Israël gericht, zei minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) maandag na EU-beraad.

Verhagen heeft zijn collega's twee kantjes met een eigen Nederlandse tekst voorgelegd als ontwerpconclusie. Zijn collega's hebben die overgenomen als gazamenlijk EU-standpunt. „Als dit niet de basis is voor het eindresultaat, ben ik weg. En dat geldt vast ook voor mijn collega's van andere EU-landen”, zei Verhagen.

Zijn tekst benadrukt de vrijheid van religie en het recht om van het geloof af te stappen. De vrijheid van meningsuiting is de hoeksteen van de strijd tegen racisme. De tekst verwerpt ook discriminatie op basis van seksuele geaardheid.

De VN-conferentie is volgens crititici gekaapt door antisemitische Arabische politici. Rusland, Egypte en België presenteren dinsdag nog een alternatieve tekst met 250 paragrafen. „Ik heb die nog niet gezien, maar ik heb geen vertrouwen in het proces. Onze tekst moet als uitgangspunt dienen. Anders doen we niet meer mee.”

http://www.telegraaf.nl/buitenland/3491 ... top__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten