Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73278
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor Ariel » Za Mei 30, 2009 1:00 am

Lees en huiver..... :shock: Wat vreselijk. En dit mens moet ons vertegenwoordigen in de EU.

Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

1. Kunt u iets vertellen over uzelf?

Ik ben geboren in een klein plaatsje in Overijssel en ik ben voor mijn studie Arabisch en Hebreeuws naar Amsterdam gekomen. Ik las al vaak over het Midden-Oosten, destijds over de ontvoeringen in Beiroet. Om wat bij te verdienen ben ik in Amsterdam les gaan geven. Na mijn studie ben ik een eigen bedrijf in taaltrainingen begonnen.

Ik kom ook veel in het Midden-Oosten en heb daar ook gestudeerd. Op dit moment ben ik er zelfs iedere maand. Ik vind het daar erg prettig. Ik vind die wereld erg leuk. Ik hou het meest van Libanon, en Egypte. Mijn man is Egyptisch, dat speelt natuurlijk ook mee.

Ik ben actief geweest bij de CDA-jongeren. Daarna in stadsdeel ‘De Baarsjes’ en nu in de Amsterdamse gemeenteraad als duoraadslid beheer ik drie commissies. De belangrijkste reden waarom ik nu actief ben in Amsterdam, is omdat het mij echt aan het hart gaat dat die bevolkingsgroepen daar langs elkaar heen leven, dingen over elkaar denken en misschien wel angst hebben voor elkaar. Ik wil dat we positief met elkaar samenleven.

2. Vanwaar dan de overstap naar Europese politiek?

Dat wordt wel vaker gevraagd. Ik zie dat de spanningen zijn toegenomen sinds de aanslagen van 11 september. De oorzaak daarvan ligt meer in de politiek in het Midden-Oosten. Ik kan wel in Amsterdam wat aan die spanningen doen, maar er moet toch wat gedaan worden aan de roots van de spanningen.

Waar ik mij zo over verbaas en aan erger, is de gedachtegang die Bush en Blair de wereld in hebben gebracht, namelijk: “Ze komen onze democratie aanvallen.” Dan denk ik: “Nee, de mensen in het Midden-Oosten zijn juist heel boos vanwege de inmenging in hún landen en op de dictators die hun landen niet goed opbouwen, en onze steun aan dergelijke regimes. En ten tweede natuurlijk het Israëlisch-Palestijns conflict dat van kwaad tot erger wordt.”

Ik doe nu op gemeentelijk niveau ook andere taken, zoals verkeer en veiligheid, maar ik zou dus het liefst fulltime met dit dossier te maken willen hebben. En ik denk dat ik met mijn achtergrond een voorsprong daarin heb, want ik kan onder andere ook met de mensen aldaar in hun eigen taal spreken.

Ik zeg ook vaak tegen mensen die het wellicht in eerste instantie niet eens zijn met mijn standpunten, dat als die mensen onze manier van leven aan zouden willen vallen of onze democratie, waarom hebben ze dan geen aanslagen gepleegd in bijvoorbeeld Tokio, Shanghai of Oslo? Waarom in de VS, Groot-Brittannië en Madrid? Waarom juist die drie landen die inmenging hadden in het Midden-Oosten? Daar hebben ze dan geen antwoord op. En het Christendom staat veel dichterbij de Islam dan de religies die bijvoorbeeld in Tokio of China worden aangehangen. Dus als ze onze religie wilden aanvallen, dan hadden ze dat veeleer in die landen gedaan.

3. Sommige problemen waar wij in Nederland mee te kampen hebben, hebben te maken met problemen in het Midden-Oosten. Bijvoorbeeld de buitenlandpolitiek t.o.v. Israël. Als de mensen op u stemmen, zal er dan een verandering komen in deze houding?

Ik ben voor de opschorting van associatieverdragen, dat zijn handelsverdragen met voordelen voor Israël, zolang er geen onafhankelijke Palestijnse Staat is. Israël is voor 80% van de export afhankelijk van de EU, dus wij kunnen wel degelijk een vuist maken zouden wij willen. Als wij als CDA voor mensenrechten staan en gerechtigheid, dan is dat niet alleen voor het ene land wel en het andere land niet. En dit standpunt draag ik nu ook uit binnen mijn partij.

Christendemocraten zijn een groot blok binnen de EU, maar er is geen enkele Midden-Oostenspecialist. Door mijn studie en doordat ik vaak in het Midden-Oosten ben geweest, heb ik ook ‘de andere kant’ leren kennen. Die leer je hier niet kennen. Doordat je de Arabische media volgt, zie je de andere kant van het verhaal. In Nederland kijken wij alleen van één kant van het verhaal en dat is niet eerlijk. We moeten naar beide kanten van het verhaal kijken.

4. Wat vindt u van het huidige politieke klimaat hier in Nederland?

Het item wat mij de meeste zorgen baart, is de opschuiving naar rechts en de opkomst van de PVV. Als wij naar de film Fitnah van Wilders kijken, dan zien wij dat hij de Islam gelijkstelt aan geweld en dat je als moslim zomaar ineens kan ontploffen ofzo. Vervolgens wordt er gedaan aan symptoombestrijding en er wordt niet gekeken naar waar die woede vandaan komt.

5. We zien nu al dat sommige partijen weigeren om met de PVV te regeren. Hoe zou de politiek volgens u eigenlijk moeten reageren hierop?

De PVV is niet eens een democratische partij. Daar moet je niet mee in een regering willen. Dat is één. En twee is dat ik best begrijp dat andere partijen dat uit strategische overwegingen niet hardop willen zeggen, omdat we allemaal hebben gezien wat er in België is gebeurd met het cordon sanitair rondom Filip de Winter. Hij is daardoor enorm gaan groeien.

6. Als moslims op u zouden stemmen, wat kunnen zij dan van u verwachten in Europa?

Ik kan wat aan de beeldvorming doen, omdat ik de Koran kan lezen, de Islam ken en Arabische media volg. Als je dan al die discussies en onderwerpen voorbij ziet komen in het Europese Parlement en er continu iemand bij is met kennis, kun je ingrijpen en zeggen: “He, dat klopt niet.” En dat doe ik nu ook in de Amsterdamse gemeenteraad. Ik maak me hard tegen discriminatie en racisme.

Ik wil het opnemen voor de moslims, want ik vind het heel erg wat er nu allemaal gebeurt en dit moet stoppen. Ik zal mijn nek voor jullie uitsteken. Wat er nu gebeurt is gewoon onrecht.

7. Wat houdt de Islam voor u in?

De Islam wordt heel divers beleden in de wereld. Bovendien wordt er ook nog wel het een en ander verkondigt uit naam van de Islam, dat gebeurt met jodendom en christendom idem dito. Maar wat ik weet van de Islam is dat respect voor de ouders en ouderen bijvoorbeeld hoog in het vaandel staat. Ik vind het eerlijk gezegd in die landen gezelliger dan in Nederland. Wat ik ook waardeer is dat moslims heel serieus met hun geloof omgaan en heel veel respect voor God hebben.

8. Speelt religie een belangrijke rol in uw leven voor u als CDA’er?

Jazeker. Ik kan alleen maar doen wat ik doe en met veel plezier leven, omdat mijn Schepper mij daartoe in staat stelt. En ik ben ook heel dankbaar voor alles wat ik krijg en mag doen. Mijn man is moslim en ik trof in Nederland niet zo’n respectabele man als ik in hem heb gevonden....die zullen er heus wel zijn hoor...

9. Wat vindt u dan van de kreten die nu geslaakt worden dat de Islam vrouwen zou onderdrukken? Dat zou betekenen dat u ook onderdrukt wordt.

Nou mag ik eens aandacht vragen voor het feit dat het tegenovergestelde ook waar is. Mijn man doet bij ons de strijk en meer, en ik doe niets in het huishouden op dit moment tijdens de campagne. Verder is het zo dat Mohammed een aantal vrouwenrechten heeft ingevoerd die er voorheen niet waren.
Volgens mij hangt het zeer per persoon en cultuur af. Als je in Egypte kijkt, dan zie je dat de moslims en de christenen dezelfde gewoonten hebben.

Laat ik nog een ander verassend aspect inbrengen: in Egypte heb je meer vrouwelijke hoogleraren dan in Nederland. Pakistan, Turkije en Indonesië hebben een vrouwelijke premier gehad. In Nederland is dat nog niet voorgekomen. In Saoedi Arabie is die situatie natuurlijk weer anders, maar zelfs daar heb je veel succesvolle zakenvrouwen. Ik denk dat het probleem vooral bij de vrouwen zelf ligt, ze pakken hun rechten te weinig. Mannen zullen die namelijk niet snel opgeven...

10. Als website hebben wij als doel zowel moslims als niet-moslims uit te leggen wat de Islam is. Zoals u hopelijk ook zult doen in het Europees Parlement. Wat vindt u van dit streven?

Dat is natuurlijk een heel goed streven. Er bestaat veel onwetendheid en er zijn veel misverstanden over de Islam. Dat merk ik continu. Er wordt mij ook gevraagd of ik in Cairo wel alleen op straat mag lopen of dat ik in Libanon met een gewaad rond moet lopen, terwijl de Libanese meisjes er veelal moderner uitzien dan Nederlandse meiden.

11. Er wordt vaak gezegd dat moslims in het Midden-Oosten wat kunnen leren van de Westerse samenleving. U bent jarenlang in het Midden-Oosten geweest. Zijn er misschien zaken die Westerlingen van hun kunnen leren?

Ja zeker. We hadden het net bijvoorbeeld nog over gewoonten. Heel veel mensen denken dat vrouwenbesnijdenis iets uit de Islam is, maar dat zien we nergens in de Koran staan. In Egypte doen moslims en christenen het allebei. Het komt namelijk oorspronkelijk van de Farao’s af. Dat weet men in het Westen bijvoorbeeld vrijwel niet.

Wat het Westen van nog meer zou kunnen leren, is dat we meer oog voor elkaar moeten hebben en meer samen moeten leven. Een praktisch voorbeeld dat ik zelf meemaak is dat als ik hier in Nederland met zware spullen loop, dan merk ik heel weinig dat er iemand is die mij even vraagt of hij mij kan helpen. Maar als ik in het Midden-Oosten ben, dan word ik van alle kanten benaderd om geholpen te worden. En als het al in Nederland gebeurt, dan is het toch meestal een buitenlander die dat doet. Oog voor de ander, dat is toch wat mij opvalt.

Respect voor ouders en ouderen, klaarstaan voor een ander en open naar elkaar toe en niet zo individueel in je eigen wereldje leven. Ik vind dat heel moeilijk om in Nederland te zien. Ik vind het in Egypte in het openbareleven prettiger toeven.

Ik maak me in Nederland ook zorgen over dat comazuipen. Alcohol drinken loopt nu helemaal uit de hand bij de jeugd. In dat geval heb ik liever dat mensen helemaal geen alcohol drinken. Als dat zo uitloopt en ook met de drugs, dan heb ik liever iemand die geen druppel alcohol drinkt.

Doordat ik in beide culturen leef, gaan mijn ogen ook open voor bepaalde dingen en zie ik zaken ook eerder dan iemand die alleen hier leeft. Ook qua kleding bijvoorbeeld. Even iets netter bijvoorbeeld. En hou iets meer rekening met elkaar.

12. U zegt dat ze in die landen socialer zijn dan hier. Mannen en vrouwen schudden in de meeste van die landen geen hand met elkaar. Vindt u dat het daar echt tot problemen leidt en dat we dat hier in Nederland koste wat het kost moeten bestrijden? Of zegt u dat we de mening van deze mensen moeten respecteren en hen moeten beoordelen op hun functioneren, en er dus ruimte hiervoor moet zijn?

Wat mij betreft dat laatste en daarnaast nog een praktisch argument: de meeste ziektes worden overgebracht, omdat we elkaar de hand schudden. Ik ga hier geen hoofdzaak van maken. Het gaat erom dat mensen functioneren in Nederland, dat ze de taal kunnen, dat ze op hun eigen benen kunnen staan, een eigen baan hebben en het liefst nog volop meedoen met de maatschappij en op een andere manier nog een bijdragen leveren aan de samenleving om deze te verbeteren.

De vraag is of een persoon moet integreren of assimileren. In Nederland schuift het steeds meer naar assimileren. En dan zeg ik altijd: “Hoe zit het dan met die Nederlanders in het buitenland? Passen die zich aan? Spreken zij de taal ook al wonen ze er twintig jaar? Brengen zij hun kinderen naar een Arabische school?” Nee hoor, ze brengen hun kinderen gewoon naar een Nederlandse school. Eén van de honderd spreekt maar Arabisch. Qua kleding passen ze zich ook niet of nauwelijks aan.

13. Tot slot: we hebben heel vaak heel veel beloftes gehoord. Waarom moeten de moslims vertrouwen in u hebben dat u deze wel nakomt?

De mensen hoeven maar te googlen op mijn naam en ze kunnen dan alles zien wat ik in het verleden gedaan heb. Ik zit ook in het Midden-Oosten in tv-programma’s. Over en weer probeer ik begrip te kweken. Het is ook handiger voor mij om voor de moslims op te komen dan iemand met een moslimachtergrond. Bij zo een persoon zou men kunnen denken dat hij een andere agenda heeft. Daarnaast snap ik ook de gedachten bij de autochtone Nederlanders, dus met hen kan ik ook ‘dealen’. Ik snap beide gevoelens goed en ik heb beide werelden in mij verenigd.

Gehouden op 24 mei 2009
Team al-Yaqeen

http://www.al-yaqeen.com/nieuw/nieuws/n ... hp?id=1456
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73278
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor Ariel » Za Mei 30, 2009 1:12 am

En hier hebben we mevrouw Netjes....Die haar nek voor Moslims zal uitsteken en die van mening is dat de meeste ziektes worden overgebracht, omdat we elkaar de hand schudden.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor naar boven » Za Mei 30, 2009 2:22 am

Gelukkig staat ze op #13

Het zal toch hopelijk niet gebeuren dat deze islammol (molina?) iets te zeggen krijgt in het Europarlement. :mrgreen:
RTFM

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43407
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor Pilgrim » Za Mei 30, 2009 2:24 am

Wat doet zo'n trol in het CDA? Dit zegt genoeg over het CDA. :ohmy:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor Manon » Za Mei 30, 2009 9:51 am

mevrouw Netjes schreef: Ik vind het eerlijk gezegd in die landen gezelliger dan in Nederland.


Wat let haar om haar EGYPTISCHE man gewoon onder de arm te nemen en GINDS te gaan wonen en als politica door het leven te gaan? Allemaal voordelen toch? gezelliger / meer vrouwen in de politiek / geen ziektes via handenjesschudden / ook geen ziektes via overdracht van geld / veel lekkerder eten / GEEN alcohol! hoe leuk /

deze is grandioos:

Als wij naar de film Fitnah van Wilders kijken, dan zien wij dat hij de Islam gelijkstelt aan geweld en dat je als moslim zomaar ineens kan ontploffen ofzo. Vervolgens wordt er gedaan aan symptoombestrijding en er wordt niet gekeken naar waar die woede vandaan komt.

Nou mevrouw Netjes. slaap jij rustig met je ontplofbare echtgenoot naast je?

En over al die Nederlanders die emigreren en zich nooit aanpassen... nou natuurlijk.

Hier in Antwerpen loopt het ook vol met van die emigranten in Volendams kostuum en op klompen die telkens als ze elkaar tegenkomen zo'n klompendansje beginnen te maken terwijl ze "tulpen uit Amsterdam" beginnen kwelen. Klopt volkomen mevrouw Netjes.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73278
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor Ariel » Za Mei 30, 2009 10:26 am

Ik ben voor de opschorting van associatieverdragen, dat zijn handelsverdragen met voordelen voor Israël, zolang er geen onafhankelijke Palestijnse Staat is. Israël is voor 80% van de export afhankelijk van de EU, dus wij kunnen wel degelijk een vuist maken zouden wij willen. Als wij als CDA voor mensenrechten staan en gerechtigheid, dan is dat niet alleen voor het ene land wel en het andere land niet. En dit standpunt draag ik nu ook uit binnen mijn partij.


Mevrouw wil en passant ook Israel nog even van de map vegen.
Dat zal wel in de lijn liggen van haar Egyptische man.
Ik vraag me af of het CDA weet wat voor slag mensen ze op de kieslijst geplaatst heeft, en of de achterban het met deze uitspraak eens is.

Misschien kunnen we dit interview verspreiden onder CDA keizers?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor Manon » Za Mei 30, 2009 11:50 am

More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Ruth
Berichten: 1232
Lid geworden op: Vr Apr 06, 2007 8:14 pm

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor Ruth » Za Mei 30, 2009 8:32 pm

Dat mens is niet goed bij haar hoofd. Hoe kunnen ze zoiets politieke verantwoordelijkheid geven?

Als je in Egypte kijkt, dan zie je dat de moslims en de christenen dezelfde gewoonten hebben.


Wat is dit voor stomme opmerking? Natuurlijk hebben ze daar veel dezelfde gewoonten, wat wil je als je al tientallen eeuwen in hetzelfde land leef?
Madam vergat wel even te melden dat de christenen in Egypte een onderdrukte minderheid zijn die een extra belasting "mogen" betalen omdat ze geen moslim zijn. Je hoeft het actuele nieuws maar te volgen en je weet hoe "goed" het leven daar is. Dat je enige 2 varkens nou net zijn geruimd ivm de varkensgriep, ach das toeval.
Dat je levensverwachting nagenoeg nul wordt als je je wil bekeren van moslim naar christen, ach.. kleinigheidje.
Als je als christelijke man verlieft wordt op een moslima en vervolgens onder moet duiken om het te overleven, ach peanuts.

EGYPT: CONVERT ARRESTED FOR MARRYING CHRISTIAN

Wat een schaap, CDA is goed bezig.
Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.

Wie vecht kan verliezen, wie niet vecht is al verloren.

EDL

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12349
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor Zwartmeer » Ma Jun 01, 2009 8:57 am

Ruth schreef:Dat mens is niet goed bij haar hoofd. Hoe kunnen ze zoiets politieke verantwoordelijkheid geven?


Dit interview is te erg voor woorden. Dat er nog zulke mensen rondlopen.

Ik vraag me af zou er hier sprake is van al taqyia?

Mevrouw Netjes is getrouwd met een moslim en het zou me daarom niet verbazen dat ze heimelijk tot de islam bekeerd is. Het is immers pure islamitische propaganda wat zij hier reproduceert. Als deze woorden uit de mond van een christen uit het CDA komen, van een Europees parlementslid nog wel, hebben ze meer gewicht dan vanuit een moslimmond. Dus is het verstandig om vooral als christen te blijven worden gezien.

Het lijkt me dat deze vrouw voor het CDA totaal onaanvaardbaar is en weg moet. Ben heel benieuwd. Blijf het volgen.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Anneke
Berichten: 1177
Lid geworden op: Vr Jan 12, 2007 6:59 pm

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor Anneke » Ma Jun 01, 2009 1:05 pm

Bah, mijn ouders willen op haar gaan stemmen, omdat ze bij de christenen juist weer het verhaal ophangt dat ze het gaat opnemen voor christenen in het Midden Oosten :| Ze heeft zo ongeveer de hele Syrisch Orthodoxe gemeente in haar zak. Gaat ze nou voor beiden opkomen of heeft ze een dubbele agenda?

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73278
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor Ariel » Ma Jun 01, 2009 1:25 pm

Ik hoop dat je dit interview gaat verspreiden onder de Syrisch Orthodoxe gemeente Anneke.
Stuur naar zoveel mogelijk mensen dit interview toe, of druk het af en laat het mensen lezen.
Ik vertrouw deze dame voor geen cent.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor Manon » Ma Jun 01, 2009 2:37 pm

Anneke schreef:Bah, mijn ouders willen op haar gaan stemmen, omdat ze bij de christenen juist weer het verhaal ophangt dat ze het gaat opnemen voor christenen in het Midden Oosten :| Ze heeft zo ongeveer de hele Syrisch Orthodoxe gemeente in haar zak. Gaat ze nou voor beiden opkomen of heeft ze een dubbele agenda?


hoezo? ze hebben toch gewoon dezelfde gewoontes en rechten als de rest van de Egyptenaren volgens de nette mevrouw?

en kijk:

die nette mevrouw schreef:. Als moslims op u zouden stemmen, wat kunnen zij dan van u verwachten in Europa?

Ik kan wat aan de beeldvorming doen, omdat ik de Koran kan lezen, de Islam ken en Arabische media volg. Als je dan al die discussies en onderwerpen voorbij ziet komen in het Europese Parlement en er continu iemand bij is met kennis, kun je ingrijpen en zeggen: “He, dat klopt niet.” En dat doe ik nu ook in de Amsterdamse gemeenteraad. Ik maak me hard tegen discriminatie en racisme.

Ik wil het opnemen voor de moslims, want ik vind het heel erg wat er nu allemaal gebeurt en dit moet stoppen. Ik zal mijn nek voor jullie uitsteken. Wat er nu gebeurt is gewoon onrecht.


leuk hé! ze kan lezen! ik ook. en jullie ook neem ik aan?

Toch wel grappig dat arabische gedoe. Je leert een Egyptenaar kennen, je trouwt ermee, je woont in Nederland, leert drie woorden arabisch en kijk..... JE KAN DE KORAN LEZEN! is dat niet flink?

(bedoelt ze nu dat ze arabisch kan lezen? of dat ze de studie heeft aangevangen om het 7de eeuws aramees/arabisch te leren?)
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73278
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor Ariel » Wo Jun 03, 2009 11:08 am

CDA-kandidaat is anti-Westers en pro-islam
woensdag 3 juni 2009

Afbeelding
Verkiezingsposter CDA-kandidaat Rena Netjes.


Namens wie zitten de politieke partijen in het Europees parlement? Het antwoord is simpel: namens de kiezers. Zo moeten de CDA-vertegenwoordigers in het Europees parlement de Nederlanders vertegenwoordigen die op het CDA hebben gestemd.

Doen ze dat? Dit kunnen we moeilijk nagaan. We worden onvoldoende geïnformeerd over reilen en zeilen van het Europese parlement.

Moskee
Gelukkig worden we wel geïnformeerd door de website van de salafistische As-Soennah moskee in Den Haag. Het is de moskee van imam Fawaz. Die imam met de Nederlandse nationaliteit, die geen Nederlands spreekt.

Fawaz is ook de imam die een paar weken voor de moord op Theo van Gogh, van Gogh en Ayaan Hirsi Ali vervloekte. Kortom, een imam met staat van dienst.

Interview
De website van imam Fawaz had een interview met een CDA-kandidaat voor het Europese parlement. Rena Netjes staat op de kandidatenlijst van het CDA voor de Europese verkiezingen. Zij zit ook in de gemeenteraadsfractie van het CDA in Amsterdam.

Netjes studeerde over het Midden-Oosten. Zij is dol op het Midden-Oosten en daarom gaat zij er ook iedere maand naartoe. ‘Ik vind het daar erg prettig. Ik vind die wereld erg leuk.

Ik houd het meest van Libanon, en Egypte. Mijn man is Egyptisch, dat speelt natuurlijk ook mee.’ Aldus Netjes. Waarom zit zij in de politiek? ‘Ik wil dat we positief met elkaar samenleven.’

11 september
Waarom wil zij de CDA-kiezers vertegenwoordigen in het Europees parlement? Lees haar antwoorden voorzichtig, laat dit tot u doordringen:

‘Dat wordt wel vaker gevraagd. Ik zie dat de spanningen zijn toegenomen sinds de aanslagen van 11 september. De oorzaak daarvan ligt meer in de politiek in het Midden-Oosten. (…) Waar ik mij zo over verbaas en aan erger, is de gedachtegang die Bush en Blair de wereld in hebben gebracht, namelijk: “Ze komen onze democratie aanvallen.”'

'Dan denk ik: “Nee, de mensen in het Midden-Oosten zijn juist heel boos vanwege de inmenging in hún landen en op de dictators die hun landen niet goed opbouwen, en onze steun aan dergelijke regimes. En ten tweede natuurlijk het Israëlisch-Palestijns conflict dat van kwaad tot erger wordt.’

Antwoord
Ongelooflijk! Het CDA heeft iemand op de kandidatenlijst, die als volksvertegenwoordiger niet de CDA-aanhang maar de Midden-Oosterse anti-Westerse sentimenten wil vertegenwoordigen.

Maar daarmee heeft het CDA niets te maken. Althans, ik hoop dat ze er niets mee te maken hebben. Waarom plegen moslimterroristen aanslagen? De CDA’er Netjes heeft een doordacht antwoord:

‘Ik zeg ook vaak tegen mensen die het wellicht in eerste instantie niet eens zijn met mijn standpunten, dat als die mensen onze manier van leven zouden willen aanvallen of onze democratie, waarom hebben ze dan geen aanslagen gepleegd in bijvoorbeeld Tokio, Shanghai of Oslo? Waarom in Amerika, Groot-Brittannië en Madrid? Waarom juist in die drie landen die inmenging hadden in het Midden-Oosten? Daar hebben ze dan geen antwoord op.’

Indoctrinatie
Dus de Amerikanen, Spanjaarden en de Britten hebben de aanslagen aan zichzelf te danken.

In haar antwoord zien we hoe zij onherroepelijk lijdt aan indoctrinatie. Waarom vielen de terroristen Bali (Indonesië) aan? Waarom doodt Al-Qa’ida duizenden Irakezen? Waarom wilde Al-Qa’ida een aantal jaren terug een aanslag plegen op de kerstmarkt van Luxemburg?

Nee, het is echt absurd om deze mevrouw te gaan beantwoorden met argumenten en feiten.

Egyptenaar
Wat zien we hier eigenlijk? Haar man de Egyptenaar. Het is hem gelukt om deze Nederlandse vrouw om te bouwen tot anti-Westerse figuur. Dit blijkt ook uit haar antwoord over Israël. Zij is van mening dat de associatieverdragen (vooral handelsverdragen) met Israël moeten worden opgeschort.

Al dagen worstelde ik met de vraag of ik op het CDA moet stemmen. Met dank aan Netjes weet ik nu dat ik niet op CDA moet stemmen. Want als ik dat doe, gaat mijn stem ook naar iemand die extreem anti-Westers, anti-Israël en pro-islamitisch is.

Afshin Ellian


http://www.elsevier.nl/web/10235983/Afs ... esters.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Wo Jun 03, 2009 11:25 am

heartbeat: heartbeat: heartbeat: Afshinneke toch altijd :rongue: :rongue: :rongue: dat wordt ooit nog wat tussen ons ... hoop ik dan maar. :drool:
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor BFA » Wo Jun 03, 2009 12:55 pm

Zij is dol op het Midden-Oosten en daarom gaat zij er ook iedere maand naartoe.


Wanneer heeft zij dan tijd om naar het parlement te gaan?
Of is dit niet nodig nadat ze verkozen wordt.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re:

Berichtdoor naar boven » Wo Jun 03, 2009 1:10 pm

Manon schreef:heartbeat: heartbeat: heartbeat: Afshinneke toch altijd :rongue: :rongue: :rongue: dat wordt ooit nog wat tussen ons ... hoop ik dan maar. :drool:

Dan zou ik Rena Netjes er maar bij nemen, want Afshinneke heeft haar nodig om tot z'n verstand te komen:
Al dagen worstelde ik met de vraag of ik op het CDA moet stemmen. Met dank aan Netjes weet ik nu dat ik niet op CDA moet stemmen.


"Neem even een Renaatje in, Afshin, want je staat weer kruisjes te slaan.."
RTFM

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor naar boven » Wo Jun 03, 2009 3:05 pm

Organisatie: Elsevier Magazine, Amsterdam

Functienaam: Freelance journaliste Egypte

Begindatum: Augustus 2005

Einddatum: Tot op heden

Functieomschrijving: Freelance journaliste Egypte, schrijf en adviseer verder over tal van Arabische Wereld gerelateerde zaken.

http://www.renanetjes.eu/index.php?p=2
RTFM

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73278
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor Ariel » Wo Jun 03, 2009 3:16 pm

Ik heb gezocht op de elsevier, maar ik heb geen artikelen op haar naam gevonden.

Misschien schrijft ze zo nu en dan een nieuws artikel over Egypte ?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73278
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor Ariel » Wo Jun 03, 2009 5:54 pm

Ik had een mail naar het CDA geschreven over het interview van Rena Netjes met Al-Yaqeen.
Dit is hun antwoord... Hoe nietszeggend, en natuurlijk staan we achter onze mensen.Geachte mevrouw xxxxxxxxxx

Hartelijk dank voor uw e-mail over het interview van Rena Netjes met Al-Yaqeen.

Het CDA is betrokken bij de situatie en het conflict in het Midden Oosten. Via de Europese Unie en de Verenigde Naties, zowel bilateraal als multilateraal draagt Nederland bij aan het zoeken naar een oplossing.
Het is goed dat Rena Netjes zich betrokken voelt bij het conflict en aandacht heeft voor beide partijen.

De CDA-lijn t.a.v. het Midden Oosten en het integratievraagstuk staat niet ter discussie. Voor het CDA staat voorop dat in de Nederlandse samenleving plaats moet zijn voor religieuze, culturele en etnische verschillen. Migranten en allochtonen zijn zelfstandige individuen met een eigen verantwoordelijkheid. Mensen met rechten, maar ook met plichten. Respect, tolerantie en het bestrijden van discriminatie zijn essentieel om de samenhang in onze maatschappij te behouden. Daarbij bepalen de Nederlandse waarden, normen en wetten de speelruimte in de samenleving.

Hieronder treft u ons standpunt over de situatie in het Midden Oosten.
De CDA-delegatie in het Europees Parlement wil zich in de komende zittingsperiode inzetten voor initiatieven die bijdragen tot een duurzame oplossing van het Israëlisch- Palestijns conflict die het Palestijnen en Israëliërs mogelijk maakt in vrede naast elkaar te leven.

Ons inziens is een duurzame oplossing het meest gediend met een twee staten oplossing waar de Palestijnse Autoriteit en Israël met steun van de internationale gemeenschap de laatste jaren naar toe hebben gewerkt.

Randvoorwaarden voor het succes van de twee staten oplossing worden gevormd door wederzijdse erkenning van bestaansrecht en afzwering van terreur of geweld als legitiem middel in politieke strijd.

Het CDA zal zich op Europees niveau inspannen voor een spoedige heropening van de besprekingen met Israël over de intensivering van de relatie tussen de Europese Unie en Israël. Het CDA gelooft er niet in dat sancties in de richting van Israël het vredesproces tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit zullen bespoedigen.

Beide partijen dienen de onderhandelingen in het kader van het vredesproces voort te zetten op basis van de tot dusverre aanvaardde overeenkomsten.

De EU moet inzetten op de versterking van de veiligheidssector en economische perspectieven in de Palestijnse Gebieden en ondersteuning verlenen inzake het tegengaan van wapensmokkel. Hamas is geen onderhandelingspartner zolang geweld wordt gebruikt.

Wij hopen u zo voldoende te hebben ingelicht over onze standpunten.

Met vriendelijke groet,


CDA Tweede Kamerfractie
Publieksvoorlichting
Postbus 30805
2500 GV 's-Gravenhage
t 070 - 318 30 26
f 070 - 318 26 02
e [email protected]
i http://www.cda.nl
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12349
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor Zwartmeer » Wo Jun 03, 2009 9:09 pm

In haar antwoord zien we hoe zij onherroepelijk lijdt aan indoctrinatie.


Ik denk dat Elian te voorzicht is. Ik heb bij mevrouw Netjes hetzelfde gevoel als dat ik bij George Galloway had. Een gevoel dat later bleek te kloppen: Menneer Galloway is een moslim ook al wil hij dat (tot nu toe?) niet toegeven.

Dit is wel heel schaamteloos:

Als wij als CDA voor mensenrechten staan en gerechtigheid, dan is dat niet alleen voor het ene land wel en het andere land niet. En dit standpunt draag ik nu ook uit binnen mijn partij.

O ja? En hoe zit het de Dalai Lama?

Mijn man is moslim en ik trof in Nederland niet zo’n respectabele man als ik in hem heb gevonden....die zullen er heus wel zijn hoor...

En die moslim accepteert natuurlijk dat zijn vrouw geen moslim is. En daar is niets vreemds aan weten we. Maar als je het verhaal dan in z’n geheel bekijkt, dus al die reisjes naar het middenoosten en zo, dan wordt het wat ongeloofwaardig. Ze komt daar graag en wordt zowel als ongelovige als vrouw geweldig geaccepteerd. Alleen door de ogen van een moslimvrouw kan de wereld er zo uitzien...

En hebben we dit niet vaker gehoord?

9. Wat vindt u dan van de kreten die nu geslaakt worden dat de Islam vrouwen zou onderdrukken? Dat zou betekenen dat u ook onderdrukt wordt.

Nou mag ik eens aandacht vragen voor het feit dat het tegenovergestelde ook waar is.


Verder is het zo dat Mohammed een aantal vrouwenrechten heeft ingevoerd die er voorheen niet waren.

Na zoveel jaar heb ik nog steeds geen idee wat die rechten precies zijn...

Nog een staaltje typische moslim desceptie:

Heel veel mensen denken dat vrouwenbesnijdenis iets uit de Islam is, maar dat zien we nergens in de Koran staan.


Ik vind het in Egypte in het openbareleven prettiger toeven.

En dat uit de mond van een ongelovige vrouw.

Ja echt ik vreet m’n sokken op als mevrouw Netjes er niet eentje is! Als het klopt wat ik denk, dan is het moslims dus gelukt om in de top van onze hoogste politieke instituten te infiltreren. En dat met het verkondigen van islamitische standpunten!

Hoe denken de anderen hierover? Zou mevrouw Netjes al taqyia bedrijven?
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12349
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor Zwartmeer » Do Jun 04, 2009 9:13 pm

Nog even een bijkomende gedachte. Mevrouw netjes is getrouwd met een Egyptenaar. En het zou me toch zeer verbazen dat hij Netjes heet. Maw mevrouw Netjes gebruikt haar meisjesnaam. Ze is getrouwd met een Egyptenaar en een moslim. En deze is zo liberaal dat hij er zelfs geen enkel probleem mee heeft dat z’n vrouw zijn naam niet gebruik. Kan…

Nou weet ik zijn achternaam niet. Stel hij heet Saidi, dan snap ik wel waarom zij haar meisjesnaam gebruikt. Rena Saidi en je ‘weet’ toch meteen dat het een moslima moet zijn… Dit is niet zo netjes van mevrouw Netjes.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73278
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor Ariel » Do Jun 04, 2009 9:21 pm

In Islamitische landen houdt de vrouw haar eigen achternaam Zwartmeer.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12349
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor Zwartmeer » Do Jun 04, 2009 9:27 pm

Ariel schreef:In Islamitische landen houdt de vrouw haar eigen achternaam Zwartmeer.


O :o

Er moet nu zo'n muziekje volgen dat op je op tv vaak hoort als er iets grandioos mis gaat...
Laatst gewijzigd door Zwartmeer op Vr Jun 05, 2009 4:41 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
pd7835
Berichten: 1637
Lid geworden op: Di Mar 01, 2005 10:35 am
Locatie: Vlaanderen

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor pd7835 » Do Jun 04, 2009 11:23 pm

Echt niet netjes, mevrouw Netjes. :evil:

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: Al-Yaqeen interviewt Rena Netjes (CDA - Europarlement)

Berichtdoor Vrijdenker » Vr Jun 05, 2009 5:31 pm

Dezelfde Rena Netjes blijkt door de NOS te worden ingehuurd om cursussen te geven (cursussen Arabisch en "Arabische Wereld"). Zie: http://www.nieuwsuitamsterdam.nl/nl/rena-netjes

Dat verklaart meteen ook waarom de NOS vertaalfouten maakt. Als Palestijnen bijvoorbeeld "Dood aan de joden" roepen, dan vertaalt de NOS dat als "Dood aan de zionisten". Terwijl "Yahud" toch echt "joden" betekent.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten